-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rekop
Topikgazda
válasz CsodaPOK #7659 üzenetére
Azért ez így nem jelenthető ki egyértelműen. A dupla ár is túlzás, nem tudnék most hirtelen olyan terméket mondani, ami kétszerese árban az előd modelljéhez képest.
Az új eszközökkel hardveresen szerintem nincsen probléma, a szoftverben azért előfordulhatnak még hiányosságok.
Az én szemszögemből, néhány gondolat az új termékekről:
UDM-ek:
-UDM Pro: ár/értékben nagyon jó, nem sok 10Gbps router érhető el ilyen áron, és kapsz mellé network controllert/video-t is. Ez az USG Pro utódjának mondható, ~28% a felár.
-UDM base: AIO eszközként nem túl ideális választás annak aki rack-be építkezett, ár/érték arányban elfogadható, van olyan helyzet, hogy akár jó választás is lehet. Itt nincs előd modell.
Hiányosságok:
-UniFi OS limitált(abb) konfigurálási lehetősége (egyelőre, reméljük változik majd)
-nincsen korszerű hardverrel rendelkező, otthoni felhasználók számára is elfogadhatóbb árú, giga/multi gigabites, vezetékes UniFi router
-UXG Pro még mindig EA, és dárga is az UDM Pro-hoz képest
6-os AP-k:
-U6 Lite: kiváló ár/érték, jelenleg abszolút bestbuy szerintem a piacon. Ennél ~15% a felár.
-U6 LR: ár/értékben és teljesítményeben teljesen jónak tartom a konkurensekhez képest is. Itt a felár ~65% körüli a korábbi LR-hez képest. Bár ez inkább lehetne a Pro utódja (kicsit megkeveredtek az elnevezések), így ~25% körüli felárat jelentene.
-U6 Pro: ez pedig jobban megfelelne a régi LR leváltójának. A korábbi Pro-val egy árban van. Árban szerintem elfogadható, teljesítményben meg majd elválik, ha kikerül EA-ból.
Hiányosságok
-LR és Pro nem kapott multi gigabit portot, pedig képesek lennének a gigabit feletti sebességre, valószínűleg ez majd a HD sorozat kiváltsága lesz
-Lite és LR csak 5GHz-en AX-es (bár ez mondjuk nem akkora hátrány szerintem)
Gen2 switch-ek:
-áttervezett hűtés, alacsonyabb működési hőmérséklet, halkabb működés. Az LCM egy jó feature, UniFI AR szintén. Az árak nagyjából gen1-es szinten vannak és azért volt fejlesztés.
Hiányosságok:
-lényegesen kevesebb PoE budget a "normál" modelleknél (valószínű ez az átlagos felhasználási szokások miatt van, ami az esetek nagy részében elegendő is)
-10G SFP+ csak a Pro/Enterprise modelleken
G4 kamerák:
Én G3 Flex-et használok itthon, nagyon jól működik a motion detection, tetszik hogy van lehetőség csak az észlelt mozgásokat rögzíteni, így jóval kevesebb tárhelyet foglalnak a felvételek. Egyszerű visszanézni akár egy egész napot és megtalálni egy eseményt(ellentétben a Reolnik+Surveillance station párossal). G3-hoz még használható a régi Unifi Video ami akár docker-ben is futtatható, és nincs kamera limitáció
Ehhez képest a G4 nagyobb felbontású, korszerűbb hardver, több az elérhető funkció is pl. Smart Detect AI, viszont csak protect-el működik. Itt a felár ~30-40% között van.
Hiányosságok:
-unifi protect-hez a gyártó valamelyik NVR-e szükséges
-jelentős drágulás az előző generációhoz viszonyítva, ennyiért van bőven alternatívája.
UISP eszközök:
Mivel még minden termék EA, nem igazán lehet véleményt formálni, meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre az UISP Router Pro 300$-os EA ára nem tűnik rossznak. -
-
bon
őstag
válasz CsodaPOK #7504 üzenetére
Mit vár egy nagyon régi cuccot? Örökké támogassák? Cloud key 2 és a plus is nagyon jó, van néhány amit üzemeltetek
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz CsodaPOK #7497 üzenetére
Én már biztos nem vennék, régi hardver, kevésbé támogatott. Plusz nálam két különböző hálózaton is döglődni kezdett így egy ideje már cseréltem gen2-re.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz CsodaPOK #5918 üzenetére
Én azért izgultam amikor az egyik, helyen az új 16U magas szekrényt, egy kipszkarton, hézag, tégla szendvicsre furták fel. Ha van hely 600-as alá én se megyek. kényelmesebb szerelni is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest