-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius75
aktív tag
"Hagyjuk. Hitvitába kár volt belemennem"........ kár bizony, ezen az oldalon legalábbis.
Sajnos korábban én is pont ugyan ebbe a hibába estem, több száz Dahua és Hikvision kamerával, rendszerrel a hátam mögött az elmúlt 15 évből.
Természetesen lehurrogtak, pont úgy mint a nas-ra rögzítőt esetében.Még az a jó, hogy helyén tudom kezelni az ilyen "hatkamerás" tapasztalatokat, és csak röhögök rajta........... de igen, jobb elengedni.
-
julius75
aktív tag
válasz _Dumber_ #7165 üzenetére
Elég sokat (100 felett) szereltünk (inkább szereltem, mert jórészt én csinálom) belőlük, és volt itt szinte minden.
- vadászház, elnyújtott alapterülettel mint a palacsinta: uap-ac-iw, uap-ac-m
- 3szintes kúria, hatalmas helyiségek, 70centis vályogfalak, gipszkarton szerkezetek: uap-ac-iw
- irodaépületek, könnyűszerkezetes, vasbetongerendás, full lindab kivül-belül....:uap-ac-iw, uap-ac-lr, uap-ac-hd
- magánházból kialakított ügyvédi iroda, több helyiséges fodrászat, kozmetika: uap-ac-lr
- sertéstelep, ahol külön kérés volt az ap-k közti roaming (soha nem tudtuk meg miért kell): uap-ac-lr, uap-ac-m
- könnyűszerkezetes faház, teljes favázzal, vas-lemez-fém semmi, mégis megszívtuk: padlástérbe tettünk uap-ac-lr-t, 2 darabot, de a jelerősség katasztrófa volt.....megoldás uap-ac-iw, mindenhová. Tudja valaki min csúsztunk el?Szerintem először is "lite"-od van, aztán az elhelyezésed sem igazán ideális, de amire mi jutottunk, hogy ezek ennyit tudnak. Szeretünk velük dolgozni, de inkább kerüljön picivel többe, mint utána szenvedjünk vele.
Eddig egyetlen darabot kellett cserélnünk, nagyobb terhelésnél zörgött mint az ördög..... -
julius75
aktív tag
válasz donat_sz #7138 üzenetére
"nem jövök rá, hogy ez honnan fog áramot kapni.." ebből elég egyértelmű, hogy az erősáram nem az erősséged (nem piszkálni akarlak), ezért azt javasolnám, ne kísérletezz pár ezer forintért.
Vegyél egy ilyet (ha valóban szükségét érzed), rögzíted, bedugod az elosztóba, beállítod a hőmérsékletet, és készen vagy.
Ingyen szállítva: [link] -
julius75
aktív tag
Ez érdekes, bízom benne, hogy egyedi eset lesz.
Van egy partnerünk ahol az ügyvezető amolyan tech-moly, mindenből csak a legújabb jöhet szóba, és január közepén kaptuk a feladatot, hogy ahol ő megfordul az iroda és termelés területen ott cseréljük a meglévő ac-lr pontokat u6-lr típusra (3db).
Szerencsére eddig minden rendben, panasz nem volt.
Max. 25-30 kliens lehet egyidőben csatlakozva, lehet emiatt...[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
Én évek óta csinálom, te meg egy haragos ügyfél vs. szolgáltató balhéját linkeled.
Ilyen mindig volt - van - lesz.
Meg olyan is, hogy minden felvétellel kapcsolatban hivatalos megkeresést kapunk a hatóságtól, hogy mire - miért lenne szükségük.
El tudod képzelni, ha valaki az utcáról alapos indok nélkül "csak úgy" feljelentene, mert nem tetszik neki a kilógatott kamera, akkor jutna vele valamire?
Mert akkor kapásból meg lehetne kérdezni, hogy arról a kameraállásról az eddig kiadott, bűnfelderítésre használt felvételekkel miért nem volt semmi probléma?De legyen neked igazad, mint írtam: nem vitát szerettem volna generálni.
Befejeztem, ha megsértettelek, elnézést kérek. -
julius75
aktív tag
Vezető jogtanácsos akit minősítesz, de majd átadom alkalom adtán az üdvözleted.
Szerencsére csak a kinézete mogorva, amúgy jó humorú ember, biztos örül majd neki....Elképzelem a szitut, mikor összefutok vele:
"Jó reggelt Kollár úr!
Egon nagyúr szerint maga egy balf@sz, azonnal monnyon le..."Mindenesetre a lényeg átment látom, és ez a fontos.
A többi meg úgysem számít......
Legyen szép napod. -
julius75
aktív tag
Anélkül hogy vitát generálnék: de, ilyen egyszerű.
Telepítőként sok-sok rendszer felett csőszködöm, emiatt havonta több alkalommal segítek a rend őreinek felvételek kimentésében.
A legtöbbször a saját nasomra mentem a felvételt és arról kapnak 14 napos megosztást a letöltéshez, mert nincs adathordozójuk.....(miután 3 kölcsön pendriveom vált köddé, változtatnom kellett).
Soha de soha - senki nem él és élt panasszal, és nem is hiszem, hogy egy könnyen keresztül tudná vinni az igazát.
Az egyik cégnél, ahol évi 3-4 alkalommal kérik az utcai felvételt (cigány vonuló út), ott kérdeztem a jogászt, nem lesz ebből baj?
Véleménye szerint kb. olyan szintű szabályozásról beszélünk, mint a gdpr esetén.
Előírták, létezik, megkövetelik, sokan sokat fizettek érte hogy meglegyen, és kb. ennyi....
Tedd ki a táblát, hogy megfigyelő rendszer van telepítve, és ne élj vissza a felvétellel....pont.Sárosy Gyula: még halkabban mondom: a Hikvision tapasztalatod nagyon messze áll a valóságtól.
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
válasz Borisz76 #6385 üzenetére
Állítsd visssza a szolgáltatói eszközt az eredeti állapotra (bridge előtti), majd tedd mögé az ER4-et.
Persze sz összes szükséges port legyen az ONT-ban forwardolva az ER4 felé.....aztán teszt.
Ha így nem szakad, akkor a szolgáltatói eszköz szarakodik bridge-ben.....szerintem próbáld ki. -
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #6267 üzenetére
Ezt jó tudni....
Mondjuk itt nincs is digi, (a környéken se sajnos).... -
julius75
aktív tag
válasz #68270080 #6264 üzenetére
Na ezért örülök én, hogy nálunk van UPC....azaz már Vodafone.
3 tv-t nézünk beltéri nélkül csak CI modullal, de ha jól tudom, másnál nincs ilyen opció.
Vigyázz a szerződésedre, mert a UPC Direct is csak két kártyát ad egy előfizetéshez, és azt is csak akkor, ha te magad szerelsz mindent.
Ha kérsz telepítést akkor csak beltérivel, és utána sincs CI modul!Egyébként engem nem az áramfogyasztás zavar jobban, hanem a plusz doboz, plusz távirányító, plusz baszakodás.....minek???, ha egyszer adott egy sokkal jobb megoldás?
-
julius75
aktív tag
válasz ITcr0wd #6241 üzenetére
Még egy dologgal szokták megspékelni: terv és rajz nélkül ugyan "vésse mán' be" a villanyszerelő a riasztót is.....
Na ez a legrosszabb, mert az esetek 90%-ban szar helyre kerül minden, de nincs az az Isten, hogy ezt mint telepítő innentől bárkivel is képes legyél megértetni.
Mert minket minkor hívnak?
Festés után, hogy ki van építve, csak szereljük fel......
Na ezt nem lehet überelni...Amúgy meg grat, kb. így kellene csinálni, ahogy te fogod, kár, hogy ez ritka mint a fehér holló.
-
julius75
aktív tag
Sajnos ahol én / mi telepítünk legtöbbje magánház.
Jelenleg semmi sincs, hirtelen mindent szeretnének (wifi, kamera, riasztó, nas backup a céges cuccoknak, stb.), persze ház fullra felújítva de előre gondolkodni ugye már nem megy, így kiépítve, kábelezve nincs, csatornáról hallani sem akar (megértem), bevésetni sem lehet....mi marad?
Minden költözik a padlásra.
Már amelyikre lehet, mert padlás és padlás között is bőven vannak különbségek.Általában ráírjuk a szerződésre, hogy más megoldás hiányában a megrendelő kifejezett kérésére telepítettük a padlásra, később ki ne találja, hogy mi jártunk el szakszerűtlenül.....eddig még szerencsére 1-2 tápon kívül bírják a kiképzést.
-
julius75
aktív tag
Több helyet is tudok ahol kényszerből a padlástérben van router - switch - nas - riasztó - rögzítő.....a páratartalmat ugyan soha nem mértem, de volt "szerencsém" télen is és nyáron is szerelni őket.
Télen kb. 5-7 fokkal, nyáron a tetőszellőzés kialakításától függően 15-20 fokkal is tud melegebb lenni mint lent az udvaron....
Bírják....egyenlőre. -
julius75
aktív tag
Sokáig volt kültéren, terasz mennyezeten AP-LR, hiba nélkül. Ezt cseréltem UAP-HD-re.
Ezzel sincs gond. Szerintem mehet bátran, lényeg ne érje közvetlenül nedvesség.Az említett AC-M viszont kap mindent ami jön felülről, még kb. 2-3 órán át tűző napot is. Valamikor kora tavasszal szereltem fel, eddig bírja....néha "AP radar detected" üzenetet küld, kb. 3 havonta egyszer. Állítottam csatornát, nem segített, egyenlőre tovább nem érdekel.
-
julius75
aktív tag
-
julius75
aktív tag
Volt / van egy véleményem, amit leírtam, hiszen ez egy fórum, és egyúttal rögtön elnézést is kértem érte. Már önmagában az is vicces, hogy amiért más a meglátásom, érezzem is érte magam szarul.....,de sebaj, ismervén az itteni "rendet", megtettem.
Erre jössz mint Topikgazda, és páros lábbal belémszállsz.
Nincs baj, gondoltam, hogy nem marad szó nélkül, és arra is fogadtam volna, hogy te biztosan megjegyzed.
Örülök, hogy kijött, és nem nyomja a lelked tovább. Szép estét neked. -
julius75
aktív tag
Azzal kezdem, hogy senkinek sem szeretnék itt a fórumon a lelkébe gázolni, de ez az EdgeOS nekem egy nagy Fos....csak hogy rímeljen
Vettem egy er-12 -őt, hogy ne mikrotik rendszer legyen (lesz még egy csomó optika meg switch, stb), de megmondom őszintén, nekem csalódás...
Pont az egyszerűbb felület lett volna a cél, de valahogy nem áll a kezemre.
Velem van a gond, tudom....
Szóval a projektben szerencsére a márka nincs megkötve, úgy hogy az er-12 lehet megy a parkolóba, és csinálom mikrotikkal. -
julius75
aktív tag
"Nem biztos, hogy a kisker garanciás ügyintézése miatt"........ebben van igazság, csak mint felhasználó, pont lesz@rom, hogy a sorban ki a hunyó....sőt, ha mint telepítő nézzük, akkor végképp bosszantó mikor a kedves kuncsaftnak kell megmagyaráznom a helyzetet.
Mert ő meg végképp nem akarja elfogadni (sem megérteni), mit tart ilyen sokáig, és jön a kérdés: "hát ilyen sz@art hoztál nekem?" Ennek híre megy sajnos, és nincs rosszabb reklám, mint az elégedetlen ügyfél.
Szóval a vége az, hogy 1-2 belefutás után, ha csak lehet többet nem kell ebből a márkából semmi, és máris a gyártó szívja meg.
Mert minden elromolhat, csak éppen nem mindegy hogyan kezelik.
Többször volt már hibás wd hdd-m, ezért mindig háztól-házig garival veszem. Beszarik, jön a futár, 4-6 nap, és itt az új...... -
julius75
aktív tag
válasz szpeti40 #3996 üzenetére
Synologyn?
Vagy lehet rosszul értem..rekop: és milyen igazad van, hiszen ami switchen fordul nem piszkálja a cpu-t port fordítás a rengeteg szétszórt kamera rögzítő, beléptető kontroller és risztó ip modul miatt van.
Nagy telephely sok-sok épülettel.
A syno vm nem lesz megoldás sajnos, mert ds416 áll rendelkezésre azon meg nem megy.Gondolkodom az er-12 helyett egy mikrotik rb3011-en, de félek tőle. Régen csináltam mikrotikot, és akkor sem voltam benne annyira 'acelos
Sajnos nehéz összepakolni jól a rendszert, minden állomáson kell sfp port is, több helyen 3 is, mert csomópont lesz....keverni meg nem akarnám a két márkát.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne.
- ER-12 mennyire fog "erőlködni" kb. 100-150MB/s folyamatos forgalom alatt? Ennek 30%-a wan, a többi eszközök egymás között.
Saccra 50-70 eszköz, és olyan 120-140 port forward, kb 7 switchen keresztül.- jól látom, hogy az unms-hez kell 10 eszköz folyamatosan, vagy saját eszközre telepíteni....? Nem volt még időm jobban utána olvasni sajnos. Synologyn elmegy?
Köszönöm. -
julius75
aktív tag
válasz D-LAN|FuRioN #3910 üzenetére
Egész biztos, hogy nálatok valami gond lehet.
Vagy esetleg: "Nekem több összehasonlítási alapom nincs"
Arra, hogy mennyire nem erőforrás igényes: több helyen az alábbi eszközt dugtam tv-re, és tökéletesen teszi a dolgát 0-24-ben: [link]
Ez egy bruttó 45ezres szutyok, kiegészítve egy usb-lan adapterrel + vezeték nélküli egér.
Soha semmi fagyás, vagy újraindulás, stb....Hikvision: iVMS-4200
Dahua: SmartPssNem állítom, hogy nem igényel esetleg megszokást a kezelésük, de semmi eget verő.
-
julius75
aktív tag
válasz D-LAN|FuRioN #3902 üzenetére
"amit általában minden szaki meredeken ajánl"....nem véletlenül.
A Hikvision és a Dahua a kifejezetten megbízható márkák között van.
A Hikvisionban előfordul meghibásodás, aztán mindig kiderül, hogy klón......(nem valódi kínai... )"minden alkalommal megmosolygom, hogy mennyire egy használhatatlan cucc"...... vagy a telepítő - üzemeltető vagy te nagyon nem értesz hozzá. Sajnos az ilyen és ehhez hasonló "tudományos" megállapítások viszik félre a róluk alkotott képet.
Szinte nem telik el úgy hét az általam telepített rendszereknél, hogy valahol ne lenne szükség a rögzített felvétel visszanézésére, kimentésére, stb......szép is lenne, ha úgy működne, ahogyan te leírod.
Azért az kijelenthető, hogy pl. az unifi sem a kamerás részleg által termelt profitból él. Gyártják, forgalmazzák, mert meg tudják csinálni (csináltatni), értelemszerűen részt kívánnak a tortából.
De azért ne vegyük már őket egy kalap alá az ezzel a területtel dedikáltan foglalkozó gyártókkal. Egy percig nem állítottam, hogy rossz amit csinálnak. Csak azt, hogy van jobb, "másabb", sokkal profibb, ugyanazért vagy több tudásért olcsóbb. Mert amit az otthoni felhasználáson értünk, az csak egy morzsája a kamerás rendszereknek.
Sem térfigyelésben, sem bank biztonságban, sem szigorúan őrzött területeken nem használunk unifit. Nem véletlenül.A mozgásérzékelést meg majd megtapasztaljátok......vicces lesz az.
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Nem való ide, de nem tudom hol kéne megkérdeznem.....ha nagyon útban van, töröljétek.
TL-MR6400 router telenor kártyáról adja a netet egy 16 portos unifi switchnek, onnan 8 darab unifi ap szórja egy kellemesen nagy hétvégi parasztházban. (+ck 1-es)
A rendszer fagyás, leállás, probléma nélkül üzemel fél éve. Távolról frissítem is az ap-kat, ck-t ha kell, semmi baj. Felszerelt a tulaj egy Honeywell Lyric termosztátot (vezeték nélküli) kb. 2 hónapja, de az még nem csatlakozott a wifi hálózatra, csak a saját rádióján beszélgetett a kazánvezérlő relével. Szintén nem okozott problémát.
Pénteken ki kellett mennem, feltanítani a termosztátot a wifi hálózatra illetve 2 mobilon beállítani a hozzá tartozó app-ot. Ekkor történt először, hogy a router eldobott mindent, újra kellett indítani. A wifi ment rendesen, net nem volt.
Most délelőtt ugyan ez a helyzet.
A házban nincs egyetlen eszköz sem, ami kapcsolódna wifire / netre a termosztáton kívül, jelenleg üres a ház.
Távolról elérhetetlen a termosztát és a unifi-ck is. Tuti, hogy megint leállt a router.......Elképzelhető, hogy egy termosztát csinál ilyet?
Köszönöm, és elnézést......
[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
" analóg rendszer"... szó sem volt analóg rendszerről. Annak vége lett, kb. 10 évvel ezelőtt.
Kicsit keverd a dolgokat, ami az IP-t illeti. Ugyan azt adja, mint egy 2-3-5MP-es AHD/CVI szabványt használó kamera, csak éppen nem IP-n kommunikál.
És pont emiatt, az IP kommunikáció miatt lesz annyival drágább.
Ha nem akarsz (nem cél) egy kamera közvetlen elérése, akkor nincs értelme az IP rendszernek.MasterMark: leírtam, az említett gyártók rögzítőit, ami hardver és szoftver is együtt.
Válaszd bármelyiket közülük, nekem 10+ éve megbízhatóan teljesítenek.Ami a kínai eredetet illeti, ebbe nem hiszem, hogy jó ötlet belemenni. Másik topikban megtettem, kár volt.
Röviden csak annyit:
- vegyél németet, franciát, ha tudsz....
- ha létezik is, majdnem biztos köze lesz kínához
- aki paranoiás ne telepítsen ilyen rendszert
- és ha van is backdoor, mit ér el vele? látja az udvarom? hát sose legyenek boldogabb perceirekop: nem tudok neked jobbat ajánlani. azért nem, mert:
- eldöntötted, a szervered miatt G3-at telepítesz , és nem is döntöttél rosszul
- ha nulláról kezdenéd, biztos győzködnélek egy darabig....
- a 90k-s keretből nem nagyon lehetne jobbat építeni, de ez így sántít, mert megvan a szervered. Ha nem lenne, máris nem 90k a 90k, akkor viszont képminőségre tuti jobbat tudnék
- az általad említett felhőt nem nagyon tudják ezek a gyártók, pont azért, mert a mentés helyben, az NVR/DVR+HDD kombóban történik. kliensek vannak hozzá, de felhő nincs.
- "távfelügyelet nélkül semmit nem ér"....tökéletesen igazad van. sajnos távfelügyelet nálunk sincs, de egy jól, téves riasztásoktól mentes rendszerből jövő email-hívás-sms üzeneteket azért már komolyan lehet venni.Szóval nem azt akartam mondani, hogy nem jó a G3. Vitát sem akartam belőle.
Csak szerintem túlárazott. De annyi minden ilyen van ebben a világban...... -
julius75
aktív tag
Bocs, hogy külön hsz, de nem fértem volna bele az időbe. (így se fogok)
Mindenképpen az önálló kamera rendszereket tartom megfelelőnek. Erre fejlesztették, sem megbízhatóságban, sem 0-24-es működésben nincs jobb alternatíva. Nem mondom, hogy az unifi nem tudhatja ezt ilyen jól, de jobban biztos nem.
Van olyan telephelyem, ahol nagyon fontos a 0-24 rendszer működés. 80 darab felett van a kamerák száma, és elmondhatom, szinte soha nincs velük gond.
Léteznek már hibrid rögzítők, amik nem csak a digitális tömörítésű (AHD/TVI/CVI) szabványokat fogadják, hanem IP-t is.
Az IP nagyon jó dolog, de általában igaz, hogy ugyan azt a képminőséget 25-50%-kal drágábban kapod meg, mint egy digitális esetében.
Előnye annyi, hogy a kamerát önállóan eléred távolról.....de minek?
A saját rendszeremben 16 csatornás hibrid rögzítő van, amiből 9 lehet IP.
Természetesen a bemutatás végett van 7 IP telepítve, de semmi előny nem származik belőle. Sokkal egyszerűbb ugyanis a rögzítőn keresztül eléri, visszanézni, kimenteni bármelyik kamera képet. Legyen az windows alól vagy mobil klienssel.Tehát kell egy minimum 4 csatornás rögzítő....+ HDD, mérete attól függ, milyen felbontású kamerával, hány csatornát, napi hány órában szeretnél rögzíteni.
A cat5e mindenre elég, legyen IP de akár digitális.
A digitális kameráknál 2 érpáron elmegy a tápfesz, 1-en pedig a videojel.
Itt fontos a távolság, az infra miatt 500mA / kamerával illik számolni, emiatt 20 méternél többre nem ajánlatos telepíteni. Ha lehet, én külön viszem, de így is tökéletesen működik.Hozzáférés: pár éve extra volt, ma minden gyártó ad saját "dyndns" elérést, én soha nem használom. Van saját előfizetésem. Cégeknél fix IP van.
Szoftver frissítést adnak ki, de ez nem mobiltelefon, vagy unifi AP.....itt sokkal kevesebb.A "képkijelölés" dolgot az IP-k általában tudják, de ha erre van szükség, mindenképpen NVR / DVR amit ajánlanék. Ezekben már nagyon fejlett képfeldolgozás van.
Vonalátlépés, tárgyfigyelés, személyszámlálás, stb....mint ahogy a rögzítés is lehet állandó, ütemezett, mozgásra, riasztásra (digitális be), stb....
Azt viszont fontos tudni, hogy ezek mind a "látott" kép alapján dolgoznak, pixelt-peixellel hasonlítanak össze. Szóval egy rosszul beállított / telepített eszköz csúnya fals riasztásokat tud adni.
Személy szerint a mozgásérzékelésre mindig riasztót ajánlok, telepítek, mert egy szép nagyra nőtt molylepke / pók bizony okozhat problémát, ha kamerától vársz mozgás alapú, megbízható jelzéseket.30k-ig nagyon sok minden belefér. Tudni kell, hogy 2MP-es kamera van már 8ezer forinttól, de itt is igaz az olcsó hús..... Ez esetben nem a működésre, az éjszakai(!) képminőségre lesz panasz. Nappal mindenki tud jó képet produkálni.
A másik gond, hogy ez a biztonságtechnika egy kicsit más, mint a hálózat építés. Itt nem úgy vannak az árak, hogy beütöd a típust, és az árukereső kidobja, hol a legolcsóbb....illetve kidobja, csak éppen az még mindig kb. 50%-kal több, mint egy telepítőket kiszolgáló cégnél.
Talán ők dolgoznak a legjobb árakon: [link]Amit én telepítek, és tényleg nyugodt szívvel merem ajánlani: Dahua, Hikvison és WD purple.
Pontos cikkszámot nem írnék, nem tudom mennyit szánnál rá, és pontosan mit és hogyan kellene látni. (mennyi fény van, milyen látószög kell, hány MP-t akarsz / van rá szükség, stb..) -
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #3816 üzenetére
"Az NVR/DVR egy gyűjtőfogalom".....így van. Az NVR az IP, a DVR a digitális kamerák rögzítője.
Semmilyen külső szoftvert nem igényel, önálló eszközök.
HDMI ki, audio be-ki, digitális be-ki, általában 2 vagy több USB, VGA, LAN csatlakozók.
Kiviteltől függően 1, 2 vagy több HDD-t fogadnak.
Bővebben valamint a kamerákról bővebben lentebb. -
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #3812 üzenetére
Nehéz lesz egy unifi topikban...
12 éve telepítek kamera és beléptető rendszereket, főállásom mellett, amolyan hobbi + pénzkereset címszóval.
Nagyon attól függ, mi a cél?
Ha kamera, akkor Dahua vagy Hikvision.
IP vagy HDCVI / TurboHD.
IP-t csak ha indokolt, nagyon drágítja a rendszer árát.
Ha rögzíteni is kell akkor NVR / DVR.
Ha valaki nagyon "mást" akar, és hajthatatlan akkor IP + Synology....
Amikor itthon kiépítettem a magam kis unifi ap-s rendszerét, átnéztem az unifi kamerákat.
Drágák, és sajnos a képminőség is bőven hagy kívánnivalót.
A G3 az én szememben nem ér többet 20ezernél. Sajnos ez van. -
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, ha láma kérdés....
Edgerouter sorozat bármely tagjánál van port forward limit? (darabszámra gondolok)Köszönöm.
-
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #3531 üzenetére
A bolt teljesen rendben van, sok éve vásárolok tőlük. Árban nem a legjobbak viszont.
Hogy van-e 10X.....? -
julius75
aktív tag
válasz Cirbolya_sen #3328 üzenetére
"Igaz én inkább nem nyitnám ki a NAS-t a webre"
Akkor minek van...? Számomra legalább annyira fontos, hogy bárhonnan elérjem a dolgaimat, mint az, hogy "több példányban" mentve legyenek. Szóval ha nem nyitom ki, minek? -
julius75
aktív tag
ER12P-t keresek, de sehol sem találok....(magyar forgalmazótól elsősorban)
Ha valaki tud ilyet kérnék egy linket, köszönöm. -
julius75
aktív tag
válasz #70234880 #2904 üzenetére
Remélem értem....
"Csak más a felülete, beállítsa." : vagyis a routerrel könnyebb dolgom lenne
Igen, regisztrált Cloud-key, és nekem bőven elég ha a wifi részt látom távolról.....
de gondolom az EdgeMax is elérhető pc-ről - távolról nem? nagyon ritkán, de néha kell.... -
julius75
aktív tag
szir3na, rekop: nagyon köszönöm a részletes választ.
Egy dologban segítsetek még: ha mondjuk engem nem igazán érdekel a forgalmi adat, a mobilon meg ezután is elérem a CK-t, rajta keresztül meg az összes AP-t (mint most, és ez nekem bőven elég), akkor jól gondolom hogy egy Edge-t választok USG helyett, mert az mégiscsak dedikáltan egy router...? Gondolok itt hardveres és szoftveres oldalra egyaránt.
Pl. egy ER-4 + ES-8-150W + ES-24-el már mindent letudnék, külön kezelve a POE-s cuccokat.
Nem olcsó, de ez legyen most a legutolsó. -
julius75
aktív tag
Aha.....akkor most ez érdekes.
Ha az adott hálózaton több AP is van, + egy CK, meg egy rakás forwardolt eszköz, dyndns, satöbbi....akkor melyik a jobb? Ha jól értem amit írsz, akkor Edge-n például az AP forgalmat nem fogom tudni követni mint tudnám USG-n?
Illetve amit korábban linkeltél 10X kb. hasonló árban lesz mint egy USG.....viszont 10 porttal.
Szeretném egységesíteni az otthoni rendszert, de nem tudom merre induljak? USG vs Edge? -
julius75
aktív tag
Valaki össze tudná nekem foglalni röviden, miben ad többet egy edgerouter mint az usg?
Köszönöm. -
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #2881 üzenetére
Nem kötekedni akartam
Csak nem voltam benne biztos, jól értettem-e mire gondoltál. Bocs, ha hülyén fogalmaztam. -
julius75
aktív tag
válasz MasterMark #2879 üzenetére
2.: és akkor vagy van 5GHz-en wifi vagy nincs semmi..... biztos jó így?
-
julius75
aktív tag
Oké, értem, nem rosszindulatból írtam.
Csak nekem mindig gyanús, hogy miért bontott....mert ezt azért kevesen akarják vásárlás előtt körbetapogatni.....
Ezért írtam, hogy szerintem újra lesz náluk a jövő héten pár bontott.....ha nem is három, de kettő vagy egy.....attól függően mennyit viszel vissza.
És milyen jól gondolkodnak, mert előbb utóbb elkopik az.[ Szerkesztve ]
-
julius75
aktív tag
válasz VeryByte #2737 üzenetére
Hát mert relatíve sok eszközt kell elérni távolról......és mást nagyon nem tudok rá kitalálni mert annyira nem vágom ezt a dolgot.
Pl. egy cégnél 20+ beléptető kontrollert kell felügyelnem, lehetőleg otthonról.
Erre egy mikrotik router-switch CRS125-24G-1S-RM-t raktam fel, ott sem tudom mennyi a max. amit be lehet állítani, de kb. 40 van jelenleg, és még nem tiltakozott.....
De az otthoni Asus 32-őt tud, abban is van közel 20.... -
julius75
aktív tag
válasz VeryByte #2734 üzenetére
Szia,
Értem. Nem gondolkodtam még otthoni hálózat esetén külön VLAN-ban....na majd most.Chal: két sima LR volt, az egyiket pont most váltottam le, abból lett a PRO. De ha a másik cseréjével javítok a roamingon, akkor ledobom azt is.
Egyébként mennyire kliens függő ez a roaming dolog?Illetve nagyon fontos lenne a port forward max száma....mert abból sajnos sok van.
Köszönöm!
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék néhány kérdésben segítséget kérni.
Otthoni hálózatom elemei: Asus RT-66U + Tp-Link switch + CloudKey (gen1.) + 1 AP-LR + 1 AP-AC-LR + 1 AP-AC-PRO + 30-35 egyéb vezetéskes kliens, mint kamerák, riasztó, nas, erősítők, tv-k, stb.....- érdemes lehet-e USG-re cserélnem az Asus routert? mennyi port forwardot tud lekezelni? fontos lenne, hogy hogy lássam cloudból a többivel együtt, jól tudom hogy pl. az EdgeRoutert nem látom?
(az Asus-t máshol fel tudnám használni)- szükség van-e bármilyen speciális beállításra a roaminghoz? (egyetlen SSID van beállítva 2.4 és 5-re egyaránt) az a tapasztalatom, hogy néha nehézkesen (vagy inkább sokára) vált AP-között pl. a telefonom (S10+).......
- szeretném a hálózatot átvinni egy szomszédos épületre (kertváros, szabad rálátás, távolság kb. 50-60 méter), mi lenne a legalkalmasabb eszköz? 2 darab bontatlan Nanostation Loco 5 áll rendelkezésre, de erre a feladatra....nem sok egy kicsit? nem gond ha venni kell valamit, de jó lenne ha maradnánk a márkánál.
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- Milyen videókártyát?
- PR-Telecom
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest