-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz [Newman] #13100 üzenetére
Először nézd meg, hogy a zónák és az interface-ek a helyükön vannak-e, szóval valóban a vlan20 a hotspot zóna. A default szabályok a hotspotból a belső hálózat felé elvben csak a DNS-t engedik, nekem az se tetszett, betettem a hotspot és a belső háló közé egy mindent tiltó szabályt, és az van az első sorban. Ezzel felül tudod bírálni a default szabályokat is.
-
addikt
válasz [Newman] #12985 üzenetére
Én még nem találtam meg ezt a figyelés beállítást, hol tudom a Controllerben kikapcsolni?
Én is csalódtam ebben a Gateway-ben, de ha az Ultra is csinálja ugyan ezt, akkor feljebb lépni sincsen értelme
Ma reggel is jött a telóra a notify, hogy hálózat kiesés volt.
Ha megunom, visszarakom az ER-X-et, aztán megy ameddig meg nem döglik...
(És előveszem a szekrényből a tartalékot )[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz [Newman] #12009 üzenetére
A Destination IP az a cél IP, a cél IP egy belsőhálózati cím, ahova WAN IP-d megadott portjára érkező kérést irányítja.
A From jelöli a honnan-t, pont ezért van Any-n, mert bárhonnan enged a szabály.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
frekivalto2
csendes tag
-
-
donat_sz
senior tag
válasz [Newman] #5337 üzenetére
itt is hasonló set up
ER-X -- US-8 -- flex minik
-- AC-Litekorábban mindent észrevett
viszont a 6-os verzióra váltás környékén érkezett a második Pi, ennek IP-jét egy jó darabig nem látta míg a másikat (ezen futott a kontroller) azt igen. Pár újraindítással/nappal később elérhető lett mindkettő ip-je a kliensek közt.
-
Laca0
addikt
válasz [Newman] #5168 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, de el voltam nagyon úszva...
A szerver újraindítása után újra elérhető volt az AP, így nem kellett mókolni semmit.
Köszi a válaszod!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
törölt tag
válasz [Newman] #3580 üzenetére
Értem amit írtok, de szerintem sok hűhó semmiért. Számomra pont olyan ez történet mint amikor a Microsoft adatkezelése, vagy Telemetria botránya. Ami azt illeti írni sok mindent lehet, vagy úgy van, vagy nem. A Microsoft, és a Facebook, stb... nagy cégek botrányai óta tudjuk a név nem jelent semmit.
Írni is lehet bármit, vagy úgy van, vagy nem. Onnantól kezdve hogy elküldte a rendszer az információkat semmilyen rá látás nincs, mi történik azután. Most az hogy az UbI nem úgy reagálta le, vagy esetlenül kommunikál. Számomra semmit nem jelent. Ha van bizonyíték arra hogy az adatokkal visszaéltek, akkor elfogadom a jelen pillanatban álló globális hisztit. De véleményem szerint ma az UBI, holnap a Cisco, MikroTik stb... Véleményem szerint kár ezzel foglalkozni jelen pillanatban. Persze megértem a másik oldal aggodalmait is. Bizonyos szempontból jogos. De ezen az alapon mindegyik gyártónak van hova fejlődnie. Hogy egy másik pl mondjak ugye a D-link gyári hátsó kapuk amik a mai napig megvannak. Na meg vannak ettől sokkal nagyobb problémák is.[ Szerkesztve ]
-
-
bon
őstag
válasz [Newman] #2659 üzenetére
Papírforma szerint bírnia kell a HD-nak, max bővítem.
Network résznél látok olyat, hogy Network Group lan1, lan2, ez nem az lenne, hogy melyik porton menjen a forgalom?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Lacpac
őstag
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz [Newman] #2462 üzenetére
Az x-nel volt ez a javaslat, a Lite es a tobbinel mas volt a gond. A vicces az, hogy nalam a Lite-on a 2.0.0 fut es meg mukodik minden, megnezem hatha kibirom a 2.0.1 verzioig. Az ismerosnel a 4-esen is vissza kellett ternie az 1.8-ra, mert szarakodott az ftp.
Cirbolya_sentinel
-
JoceeHunt
őstag
válasz [Newman] #2207 üzenetére
Így már érthető, jó áron én is azt raknék bele még ha overkill is
Az az igazság, hogy mániám az informatika, minden újdonság érdekel (sajnos nem ebben dolgozom, így hozta az élet). A hálózati dolgokat nem tanultam, és nem is igazán értek hozzá, az egész 'össze-mókolásában' egy kedves fórumtárs volt nagyon segítőkész, ezer millió köszönet neki itt is ha netán olvassa .
A robotporszívóm kívül az Unifi rendszer volt életem második legjobb döntése .
Jelenleg 17 eszköz van rákötve (12 Wifi-n amiből 5 telefon és 2 a laptop). A mai világban szinte minden internetre köthető akár távoli eléréssel, és ez a jövőben csak bővülni fog úgy gondolom. Hálókábelekkel mindenhova a Cat6-ot használom, talán elég lesz egy 10 évig. Sajnos internet adta lehetőségem kimerülnek 24/5 Mbit/s-el mert optika nincs a környéken, pedig amit ezért fizetek sok helyen már T-comnál gigásat kaphatnék. Rack szekrényem még két dolgot kap, kicsit fájni fog de csak egyszer: Synology 4 lemezes 818+ és egy 48-500W-es Uni switch. POE szempontból is lehet overkill, de ki tudja hova kellhet még a jövőben ezért inkább bőven felül tervezem, legyen benne tartalék.
Sikerült nekem is jó áron 3 Dome kamerát szereznem, nagyon tetszik és szuperül megy a Cloud 2-vel azokból is lesz még 2-3 db.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Cyberslider
őstag
válasz [Newman] #2193 üzenetére
Otthonra? Lássuk, kell neki az SFP port? Kell két WAN? Lesz több, mint ezer user? Mert ha nem, akkor felesleges, cserébe 7W helyett megeszik 40W-ot.
Persze, nem ismerem az igényeit, de nem is írta, otthonra tervez rendszert és fontos neki a "családi béke", tehát anyagilag nem mindegy.Nekem egy ER lite 3db ap-vel röhögve kiszolgál egy kis vendégházat ~30 userrel.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
törölt tag
válasz [Newman] #2146 üzenetére
de annyival azért kiegészíteném, hogy a lakossági felhasználóknál a VLAN-ok, tűzfalszabályok nem változnak olyan dinamikusan,
Felhasználó. tudás, tapasztalat, igény függő. Pl én szűröm a kimenő forgalmat is, és a portok-at is. Ha a család egy új programot akar használni, és olyan portok-at igényel amik alapban nincsennek engedélyezve, akkor azt külön felviszem, amit IP, Mac address és idő korláthoz kötök. Plusz néha még DNS szinten is engedélyeznem kell, hogy rendesen tudjon csatlakozni. Pedig lakossági felhasználásról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest