-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
Neked mind2 jó választás lehet, nekem pl digis gigás netre edgerouter lite, egy 5 portos (neked mehet több is ha kell) buta switch és egy unifi ap ac lite van. Unifi controllert tudsz futtatni a nason (én is a qnapomon futtatom) így nem kell venned unifi cloud key-t bármelyik is a befutó. Azt nem tudom hogy a vlanhoz kell-e managelhető switch, mert én nem használok. Vagy vehetsz unifi security gateway-t unifi switchet(ez drágább mint a sima, de managelhető) + wifi ap-t. Ez utóbbit könnyebb managelni, kicsit egyszerűbb átlátni is. Edge vonalon sokkal többmindent tudsz gui alól állítani (még többet a console-ban). Ha nem vagy annyira jártas a hálózati dolgokban én unifi-t vennék a helyedben. Ha nem kell a vlanhoz unifi switch akkor kb egálra jön ki az áruk.
Ma már én is unifit vennék, de anno kb 2.5-3 éve még az edge vonal sokkal többet tudott. Többek közt csak az kezelte a gigabites pppoe-t. Mára a unifi vonal is szépen felzárkózott tudásban. (bár néhány dologban még mindig vannak hiányosságai)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android 15-re váltott egy lemeríthetetlen Moto
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Drón topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Politika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- EVGA RTX 3070 8GB Videókártyák! /Jótállással/Beszámítás!/Posta ok
- PowerColor Red Devil RX 6800XT 16GB /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- Juniper Networks EX4300-48P 48port POE+ switch dupla PSU 10G SFP uplink modullal és rack füllel
- Apple Watch Series 8 S8 RED 45mm GPS 3db szíjjal hibás kijelző
- Kenwood Kmix 750