-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoceeHunt
őstag
válasz Cirbolya_sen #2599 üzenetére
Ubi cloud oldalról bejutottam, érdekes módon úgy is beengedett, 3 féle belépési lehetőség közül az IP-s Launch gombra kattintva saját hálózaton belül.
Szerintem valami program akadás vagy baj lehet, mivel cloud-on és telefonon be tudok jutni így egyelőre nem bántanám de csináltam tegnap egy no limit-es 10,2mb-os backup-ot a biztonság kedvéért, talán a következő frissítéssel megoldásra kerül, google-ba ubnt fórumon volt találat erre a problémára többeknek, de mivel annyira angolos nem vagyok a fordítóval sem értettem miket mókoltak hogy menjen.
Az SSH bejelentkezés beállítás előtt pipa van, ott a "szem" gombbal látom a jelszavam amit tudtam is hogy az, azzal mégsem enged be direktben.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
root-al sem megy.
Már legalább 30x próbálkoztam, ebben nincs letiltás?Tényleg nem értem.Bár gondolom az applikáció azért enged be mert az a cloud-on keresztül megy, az szerintem az ottani jelszavam miatt engedett be.
Ha factory reset-et csinálok a CK2-n akkor mindent újra kell állítanom, vagy az ubi felhő miatt nem?
Mert akkor megszülök....SSH nem tudom mi
[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
Srácok, nem tudok bejutni a CK2-be vagyis az Unifi Network-ba
Egyszerűen nem fogadja el a jelszavam, már reboot-oltam, utána sem, password resetre nem jön az e-mail.
Telefonon az applikáció a Face ID-vel beenged, de ott sem tudok a régi jelszó hiányával változtatni.
Valakinek ötlete?Fejlemény: telefonon engedte a jelszó változtatást, de a gépen nem lép be. nem értem.
Fejlemény 2: rettentő érdekes, a régi nem CK2-n lévő Controller-el (asztali gépen még fenn volt) beengedett. Na akkor most mi a helyzet? Végképp nem értem.
[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
bon
őstag
[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2587 üzenetére
szuper, akkor most jobb a hűtésed
szép színes moddolt a cucc
[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
rekop
Topikgazda
Nem, ha megveszed az UCK-t, akkor az menjen folyamatosan. Statisztikát akkor tudsz visszanézni, ha fut a controller sw 0-24-ben és rögzíti. Hogy ezt milyen eszközön futtatod, az egyéni preferencia. Lehet UCK, debian/windows server, stb..
Ha ez a sw megy valamilyen eszközön, akkor lesz cloud access-ed az unifi.ubnt.com-oldalról, folyamatos statisztikák, és lehet captive portalt is készíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
VeryByte
őstag
Szia,
UCK = cloud key
Controller nélkül is van élet - azaz roaming, mert az eszközök beállítás után mindent maguk intéznek (nagy vonalakban, most a részleteket nem mondanám és a többieket is erre kérném).
Mehet vegyesen, nincs ezzel baj, de én szeretm a homogén kialakításokat.
Az UCK-val az a baj (Gen1-el), hogy ha elmegy mondjuk az áram, akkor képes eldobni magát, vagy ha nem leállított állapotban áramtalanítod.
De mint írtam, nem kell állandóan mennie.
Ha nincs semmi gép, akkor teljesen jó alternatíva, és mint írtam, csak akkor dugod rá, ha éppen valamit állítani akarsz."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
n00n
őstag
válasz VeryByte #2586 üzenetére
Van keret 2-2-re, és az biztosan lefedi a teret Mi az az UCK? Egyébként azért gondolkodom a cloud key-ben, mert ezen a site-on nincs semmi szerver, amin futhatna a kontroller, így a legegyszerűbb az lenne, hogy ezt megvesszük és rádugom a pincében a routerre. Kontroller nélkül meg nincs roaming, jól gondolom? Mikrotik wifi eszközeivel annyira nem vagyunk megelégedve (bár tudom, hogy sokat fejlődtek), ezért is gondolkodunk Ubiquitiben. Van másik site-unk, ahol így vegyesen megy tudtommal.
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2584 üzenetére
Szereztem valami régi noname 4 GB-os pendrive-ot, a linkelt img-ből kiírtam rá dd-vel, és működött. Köszi a segítésget.
Sajna most így viszont nem lehet összerakni, mert alig fér oda a pendrive:
Switch Tax
-
VeryByte
őstag
Hali,
az LR jó, pont nagyobb, "nyitott" terekre való.Szerintem elég is lenne 1-1 darab, de ezt (min minden ami wifi) csak a próba fogja bizonyítani.
A controller (ami gyakorlatilag a kezelő szoftver, de nem kell állandóan mennie) nem feltétlenül kell, hogy UCK legyen (persze ez a kényelmes megoldás), lehet gépen, vagy egyéb eszközön is.Megbízhatóságban jó.
Mondjuk, ha Mikrotik alapú a hálózat, akkor körülnéznék Mikrotik lehetőségeknél is.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
n00n
őstag
Sziasztok! Szeretnénk az irodánkba kiépíteni egy komolyabb vezeték nélküli hálózatot, sajna a jelenlegi TP-Link és egyéb SoHo dolgok nem túl megbízhatóak. Ti milyen eszközöket vennétek hozzá?
Két emeletes az iroda, a földszint 300 nm, az első emelet egy kicsit kisebb, de elenyésző a különbség. Minden szinten 2 nagyobb irodatér van, openoffice jelleggel. Szóval sok fallal nem kell számolni. Emeletenként kb 30 ember dolgozik, ami olyan 60 eszközt jelent kb szintenként. Én arra gondoltam, hogy emeletenként tennék kettő-kettő ilyet: http://www.wireless-bolt.hu/45881-accesspoint/647307-uap-ac-lr-unifi-access-point-ac-long-range
Van valakinek tapasztalata ezzel? Mennyire megbízható? Mekkora területet tud lefedni? Stb. Falak mennyire zavarnak be?
Érdemes beruházni erre? https://www.ui.com/unifi/unifi-cloud-key/Ja és egy Mikrotik RB4011 a router, ha ez számít is bármit.
[ Szerkesztve ]
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2583 üzenetére
Nekem ez működött: https://logout.hu/tema/ubiquiti_edgerouter_family/hsz_2492-2492.html
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2582 üzenetére
Eddig egy Transcend JetFlash 790 és egy Kingston DataTravel 100 G3-mal próbáltam.
Ránézésre jónak néz ki a fájlrendszer amit ráírt. Megpróbálom az img-ből amit linkeltél, meg nézem a videót is. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2581 üzenetére
Milyen típus a stick?
Volt olyan aminél nekem is ezt csinálta, elsőre én is a githubost csináltam, de akkor valamit elrontottam és nem volt jó, majd végig csináltam a CrossTalk-os videó és a már linkelt oldal alapján, egy másik stick-el, az már jó lett. Vagy a menetét csináltam jóbban, vagy a stick volt a megfelelő, nem teszteltem le.[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2579 üzenetére
Ezzel csináltam amit ott is írnak: mkeosimg
Most ezt írja, nemigazán akar bootolni, próbáltam az usb reset-et is, de a környezeti változókat se tudom elmenteni.
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Itt fenn van mentés link is:
Cirbolya_sentinel
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2578 üzenetére
Hol akad el, és milyen típusú/méretű a stick?
Közben előbányászom a linkeimet
- Elsőre ezzel csináltam, kellett hozzá linux, mentés, és letöltött 1.8-1.9-es verzio
https://hilo90mhz.com/ubiquiti-edgerouter-lite-erlite-3-internal-usb-storage-fail/
- Utána már img-t mentettem és azt másoltam rá egy új stick-re.
[ Szerkesztve ]
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
MasterMark
titán
Cserélt már valaki ER Lite-ban pendrive-ot?
Switch Tax
-
Lacpac
őstag
válasz Cirbolya_sen #2574 üzenetére
Sziasztok,
A 2.0.1 van most fent, előtte az 1.10.9.
Ezekkel volt gond. Előtte meg 1.8.5, ment mint a doxa.szallasi007
Mindegyik kérdésre igen a válasz.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Volt egy igen érdekes tapasztalatom. Persze a port forward még nem megy. Az eddigi javaslatokat nem volt időm még kipróbálni.
De!
Felnéztem az ubi honapjára, és láttam hogy van új szoft. Mondom próba szerencse. Felment a 2.1.x majd restart után belépek a port forward fülecskére, és látom hogy jönnek a csomagok. Torrent szép zöld. Mondom hurá, biztos szar volt az előző szoftver. Azért nem ittam a medve bőrére.
Torrent restart, ezzel a port forward meg is szünt. Azóta ismét nem jön át semmi.
Próbáltam hogy lefrissítem ismét, de ezzel most már nem nyílt a port.
Valami tipp esetleg hogy mi lehet a gond?
Én a Mac piszkálását ezzel el is vetném. -
Mr Bond 007
őstag
Ha van nas (feltéve hogy qnap/synology/asustor) akkor nem kell cloud key.
Nekem a unifi ap ac lite pl az íróasztalon van a plafon felé fordítva és simán teríti a házamat. Nem azt mondom hogy nem lenne sokkal jobb ha a mennyezetre tenném, de így is hozza lazán az előző router teljesítményét ebben a tekintetben. Ezért se raktam fel végül a plafonra. (na jó lustaság is.. )
[ Szerkesztve ]
-
rekop
Topikgazda
Szia
Jó irányba járok? Tudni fogja az alábbiakat? Mennyire fogom kötöttnek érezni az openWRT-hez képest?
- 1000Mbps uplink kiszolgálása
igen jó; szerintem semennyire ez azért nem openwrt "kategória"- értelmes port forward, DDNS (lehetőleg afraid.org), openVPN jó volna
van mindegyik- intelligens AP váltás (telefon/tablet ne szenvedjen az emeleti wifin amikor a földszintitől 5 méterre ül)
aircubeAC-t nem ismerem, nem volt még nálam, én AP-nek AC lite/LR-t javasolnám, ott van roaming biztosan, bár ezeket inkább plafonra érdemes tenni, TV szekrénybe/re semmiképp[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Erre az igényekre én azt mondanám, hogy egy teljes unifi rendszer lenne a legjobb, ha a pénz nem probléma. Ami jelent 1db usg routert, 1db unifi switchet pl us8-60w -ot, és ~3db ap-ac-lite -ot vagy ap-ac-lr -t szerintem. Ha kontrollerhez nincs pc amin legalább ideiglenesen futtatni lehetne, akkor egy cloud-key -t is pluszba. Ez így nem olcsó.
B alternatíva legolcsóbban, egy ER-X és 2-3 aircube ac amit te is írtál. Olyan AP-ket én még sose használtam, nyilatkozni nem tudok róluk ER-X WAN-LAN viszont nem lesz gigabit fullduplex csak half duplex (értsd kombinált fel-le wan irányban 1gbit kb). Ez engem pl nem zavar.szerk:
Az "- intelligens AP váltás" az nem az ap oldaláról fog történni, a kliens dönti el, hogy hova kíván csatlakozni.[ Szerkesztve ]
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Sok év után először komolyan befürödtem az openWRT + soho csodák kombinálásával, számomra érthetetlen instabilitási problémáim vannak egy kedves rokonnál, így felmerült, hogy kukázzuk az egész, és berakunk vmit "gyárit".
Ubiquiti-t még nem használtam, csak hallottam róla sok jót, így errefelé is nézelődnék, egy ER-X + airCube AC (2-3db) kombinálásával.
Jó irányba járok? Tudni fogja az alábbiakat? Mennyire fogom kötöttnek érezni az openWRT-hez képest?
- 1000Mbps uplink kiszolgálása
- értelmes port forward, DDNS (lehetőleg afraid.org), openVPN jó volna
- intelligens AP váltás (telefon/tablet ne szenvedjen az emeleti wifin amikor a földszintitől 5 méterre ül)Környezet:
- NAS miatt "élénk belső forgalom (akár 3-4 SD-fHD film párhuzamosan)
- gigabites "gerinc" minden AP-hoz, csillagpontban "buta" switch
- kertváros, de sok konkurens wifi hálózat
- kliensek: 1x1-3x3 N, és 2x2 AC jelenleg, szinte mind dual-band, de nyilván ezek fokozatosan cserélődnek
- POE fölösleges, áram mindenhol van, AP TV szekrénybe/szekrényre menne, plafon nem játszik -
devast
addikt
válasz Mr Bond 007 #2565 üzenetére
Ami rohadt jó lenne, ha működne... Talán majd a következő verzió.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz Mr Bond 007 #2563 üzenetére
ja nekem is volt egy ilyen érzésem de akkor 1.10.10 nem lesz gondolom? tehát a 2.x lesz a fő fejlesztési irány
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
UnSkilleD
senior tag
kinek van tapasztalata a 2.0.1-el erx-en? most 1.10.9 van
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
-
rekop
Topikgazda
Nagy valószínűséggel igen, erre tudok gondolni én is.
Lacpac:
Egy próbát megér, írd át az eth0 interface mac címét ugyanarra ami gépedé.configure
set interfaces ethernet eth0 mac (számítógép ethernet interface mac címe)
commit; save; exitÉs ezután csatlakoztasd a kábelt az eth0-ba. Így azt az IP-t kell kapjad, mint korábban a géped is kapott amin működött az átirányítás.
Feltéve ha igaz a gondolatmenet amit devast kolléga is írt.
Ha nem akkor pedig routerrel összerakod a hálózat, majd szolgáltató felhív, hogy új routered van amit csatlakoztattál is a hálózatra, és megkéred szépen őket, hogy erre a címre csinálják meg a port átirányításokat. -
rekop
Topikgazda
Azt mondtad ha rátetted a géped, a szolgáltató AP-jára akkor az a 192.168.1.116-os címet kapta és működött az átirányítás. Ha az ER-X-et kötöd rá akkor az milyen IP-t kap az et0-n? (akár egy
show interfaces
parancs kiírja, vagy gui-ban is látszik)
Mert az lenne a lényeg(szerintem) hogy erre az IP-re állítsa be a szolgáltató a destination NAT-ot, és mindig ugyanezt az IP-t kapja a routered.
Ha ez megvan, akkor a port forward-nál a WAN interface: eth0, LAN interface: switch0 beállítással mennie kellene. -
Lacpac
őstag
Szia,
Nem publikus, (sajnos nem tudtam intézni, csak ha fix ip-t vásárolnék, azt nem szeretnék mert 30/10-ért így is 8k a díj) viszont nyitottak nekem portot.
Ez biztos, mert ha az ER-X nélkül teszem rá a netre a gépet, akkor aktív a kliens.
Ha beteszem a routert a képletbe,.... akkor már nem az igazi.Esetleg valami mobilnet fordult meg a fejembe mostanában. Ők publikus ip-t adnak? Tudja ezt valaki?
-
JoceeHunt
őstag
válasz Dißnäëß #2553 üzenetére
Megerősítem az előttem szólót, teljesen kezdőként (mindig 1-1 40-50e forintos routerrel tököltem) ugrottam bele az Unifi rendszerbe a költözésem után, 1 percét sem bántam meg, a robotporszívó után a második legjobb döntésem volt .
Atomstabil, biztosítja a sebességet mindenhol, nem gond a sok eszköz neki (kábelen van 15 eszköz, Wifin 20 --> okosotthon folyamatos bővítésekkel).
Összesen 4 Switchem van, 3 beltéri és 1 kültéri AP-vel.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Dißnäëß #2553 üzenetére
Ez inkább profibbnak mondható, hasonlóan a mikrotikhez. Prémium alatt ha a stabilitást megbízhatóságot és a teljesítményt érted, akkor az. Viszont ezekhez érteni kell, be kell tudni állítani és ki is kell tudni választani a megfelelő komponenseket. (nem olyan horror nehéz, de kicsit bele kell mélyedni a dologba, a kiválasztásban meg itt segítenek)
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, sokszor szembejön velem ez az Ubiquiti márka.. jók ? (Vmi prémium dolognak sejtem, de javítsatok ki, ha tévednék). DD-WRT-ztem régen, aztán ott a Mikrotik .. ez miben jobb úgy általában a nagy mainstream-nél ? (Ha egyáltalán). Abszolút nem ismerem.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Cirbolya_sen
aktív tag
csak egy ötlet, próbaképpen nem tudnál nyitni egy ftp portot, azt mégis jobban követni lehetne, és ezt nézhetnénk csupasz géppel is, mert nekem nagyon átláthatatlan az a tetőn lévő kütyü. Ha csak bridge, akkor minek dhcp-zik, vagy hogyan is működik abban a port forward. Jó lenne biztosra menni, hogy hol akad el a dolog. Visszaolvastam a bejegyzéseid, de nekem ezek a kérdések vetődtek fel.
Cirbolya_sentinel
-
Lacpac
őstag
válasz MasterMark #2549 üzenetére
Szerintem ha a torrentkliens azt mondja hogy nem vagyok aktív akkor az megfelelő visszajelzés. A grc csak az azonnali ellenőrzésre lenne. Amúgy már számtalanszor megcsináltam a portnyitást. Most csak ezt kellene nyitnom. Majd még lenne öt. Azokkal addig nem is foglalkozom amíg ez meg nincs.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
A napokban ismét próbálkoztam.
Nem ment sohogyan sem. Gondoltam egyet és a basic setup-ot lefuttattam, de úgy hogy közben a firewall elől kivettem a pipát.
Megcsináltam a portnyitást...... és nem megy.
Azt hiszem kezdek pipa lenni. -
Lacpac
őstag
válasz Cirbolya_sen #2546 üzenetére
Sajnos még nem.
MasterMark:
Már próbáltam, de akkor sem ment.
Lehet hogy újra rápróbálok.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz Cirbolya_sen #2543 üzenetére
Az volt, de már kínomba ahhoz is hozzányúltam.
-
Lacpac
őstag
válasz MasterMark #2537 üzenetére
Szia,
Itt a kért adat:
firewall {
all-ping enable
broadcast-ping disable
ipv6-receive-redirects disable
ipv6-src-route disable
ip-src-route disable
log-martians enable
name WAN_IN {
default-action drop
description "WAN to internal"
rule 10 {
action accept
description "Allow established/related"
state {
established enable
related enable
}
}
rule 20 {
action drop
description "Drop invalid state"
state {
invalid enable
}
}
}
name WAN_LOCAL {
default-action drop
description "WAN to router"
rule 10 {
action accept
description "Allow established/related"
state {
established enable
related enable
}
}
rule 20 {
action drop
description "Drop invalid state"
state {
invalid enable
}
}
}
receive-redirects disable
send-redirects enable
source-validation disable
syn-cookies enable
}
interfaces {
ethernet eth0 {
address dhcp
description Internet
duplex auto
firewall {
in {
name WAN_IN
}
local {
name WAN_LOCAL
}
}
speed auto
}
ethernet eth1 {
description Local
duplex auto
speed auto
}
ethernet eth2 {
description Local
duplex auto
speed auto
}
ethernet eth3 {
description Local
duplex auto
speed auto
}
ethernet eth4 {
description Local
duplex auto
speed auto
}
loopback lo {
}
switch switch0 {
address 172.16.1.1/24
description Local
mtu 1500
switch-port {
interface eth1 {
}
interface eth2 {
}
interface eth3 {
}
interface eth4 {
}
vlan-aware disable
}
}
}
port-forward {
auto-firewall enable
hairpin-nat enable
lan-interface eth4
rule 1 {
description Torrent
forward-to {
address 172.16.1.3
port +++++
}
original-port 41911
protocol tcp_udp
}
wan-interface eth0
}
service {
dhcp-server {
disabled false
hostfile-update disable
shared-network-name LAN {
authoritative enable
subnet 172.16.1.0/24 {
default-router 172.16.1.1
dns-server 172.16.1.1
lease 86400
start 172.16.1.38 {
stop 172.16.1.243
}
static-mapping ×××××× {
ip-address 172.16.1.5
mac-address ×××××××
}
static-mapping ×××××××{
ip-address 172.16.1.4
mac-address ××××××××
}
static-mapping ××××××PC {
ip-address 172.16.1.3
mac-address ×××××××××
}
}
}
static-arp disable
use-dnsmasq disable
}
dns {
forwarding {
cache-size 150
listen-on switch0
}
}
gui {
http-port 80
https-port 443
older-ciphers enable
}
nat {
rule 5010 {
description "masquerade for WAN"
outbound-interface eth0
type masquerade
}
}
ssh {
port 22
protocol-version v2
}
}
system {
host-name ubnt
login {
user ××××× {
authentication {
encrypted-password ****************
}
level admin
}
}
ntp {
server 0.ubnt.pool.ntp.org {
}
server 1.ubnt.pool.ntp.org {
}
server 2.ubnt.pool.ntp.org {
}
server 3.ubnt.pool.ntp.org {
}
}
syslog {
global {
facility all {
level notice
}
facility protocols {
level debug
}
}
}
time-zone UTC
}[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz MasterMark #2537 üzenetére
Sziasztok,
grc.com-on néztem, addig még nem cseszett át.
Igen, van mögötte service is.A kért adatokat szintén este tudom megnézni.
Jó este, felújításban vagyunk, 9-11 után tudok vele foglalkozni. Ha végzek addig, ha nem akkor éjfél után.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Üdv,
Átállítottam a hálózatot.
172.16.1.1 lett az ER-X 255.255.255.0 maszkkal
Wifi router: 172.16.1.2
PC: 172.16.1.3Nem megy a port forward
-
VeryByte
őstag
Az a 255.255.0.0 nem lesz jó!
Vagy router-ként használod az ER-X-et és akkor szépen 255.255.255.0 mask-ot használsz (lehet tágabb is, de a 192.168.1.x ne legyen benne, meg ugye minek), vagy egyszerűen switch-ként használod, de az más beállításokat igényel."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Lacpac
őstag
válasz MasterMark #2529 üzenetére
Szia,
Hú, most nem vagyok otthon, melózom, ezt csak este tudom megnézni.
Tetőn van egy vevő, (szvsz csak átjáróba van kapcsolva), az adó (szolgáltató) kioszt nekem 192.168.1.116-ot.
A basic setup-ban az ER-X tartományát 192.168.10.1-be tettem. 255.255.0.0.maszk-al.MAC adress alapján fix ip-k vannak rendelve az eszközökhöz.
ER-X: 192.168.10.1
Wifi router: 192.168.10.2
PC: 192.168.10.3
stb....eth0-a a wan, a pc z eth4-en lóg. eth3 a wifi router
A port forward alatt a beállítás:
wan interface: eth0
lan interface: switch0
original port: 12345
protocol: both
forward to adress:192.168.1.3
forward to port: 12345Ha ER-X-et kihagyom, és a lan kábelt direktbe dugom a PC-re, akkor a port nyitva van. (GRC-n ellenőriztem)
-
rekop
Topikgazda
Frissítés elég sok bugfix-el
-
JoceeHunt
őstag
Használja valaki az Unifi Protect-et kamerákkal?
Minden nap éjjel jön nem ugyanabban az időpontban Disconnected és Reconnected e-mail értesítés. Fogalmam sincs mitől. Központi szerver nyomja ki és be valami miatt?
Pár másodperc után már reconnected van.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2524 üzenetére
Na igen az meg a masik.
Mikor nem bootolt elsore, vesztartaleknak felkonfigoltam egy AirRoutert hogy ha teljesen megkotlik akkor az vegye át a hálót, de azon se vpn se semmi.Switch Tax
-
szallasi007
őstag
válasz killerjohn #2514 üzenetére
Ja és provisionolni kell (hogy van ez magyarul azt nem is tudom ) a switchet is.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2523 üzenetére
én hasonlót a két ünnep között játszottam el, a család legnagyobb örömére
ezért is lett ez a vésztartalék félrerakva
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2522 üzenetére
Egyelore ilyen tuneti kezelesek vannak amig lesz idom foglalkozni vele.
Multkor az offload miatt nem mukodott a DNS szerver ugy vettem eszre a nagy terhelest, mert amiatt nem ment. Szoval ott csak azt csinaltam meg.
Ket hete se frissitett a DDNS, meg most se, szoval most azt neztem, hogy mi a kinja. (Semmit nem talaltam, irja hogy updated, meg good, csak epp nem jo megsem, mert nincs lefrissitve...)Most van masfel honap uptime, eddig ezek kotlottak le.
A read-only-t onnan vettem eszre, hogy mondom ennyi baja van, felrakom az uj firmware-t. Eloszor gui-n probaltam, feltoltotte majd error. Jo mondom ujra, erre ujra error. Jo mondom akkor cli, ott letolti, es mikor be kene csatolni a /root akarmit, akkor azt mondja access denied. Itt mar console portrol voltam, hogy lassam a restartot mert attol meg feltem. Mikor legutobb restartoltam, akkor csak harmadik restartra sikerult bebootolnia.
Ugyhogy most itt a limbo-ban lebeg szegeny router amig lesz idom pendrive-ot szerezni bele, meg babusgatni...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2521 üzenetére
ok, csak a szokásos -azt sem tudom hol a fejem IT-s történet, ismerős állapot
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2520 üzenetére
Nincs idom jelenleg ezzel foglalkozni ha elromlodna, ezert jelenleg nem is probalkozom. Nem vagyok otthon, a DDNS elszallas miatt el se ertem ugye.
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2519 üzenetére
sejtettem, hogy ebbe is beleakadtál, de hátha
az írásvédettséget nem sikerült leszedni, vagy új flash-t létrehozni?
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #2518 üzenetére
Ezt próbáltam futtatni, de nem csinálta meg.
A GUI-n segített a force update csak.Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #2517 üzenetére
Ez nem segít?
Here is the script I now have called from root’s crontab.
#!/bin/bash
# Author: Hans Guthrie
# Date: 11/5/2016
# Purpose: Updates dynamic dns (ddns) on eth0.
# This is needed because our current ddns supplier, noip, expires your hostname after 28 days of inactivity.
# Surprisingly there's no better way to accomplish this than to use a cron job.
# Takes advantage of the operational command wrapper that is documented here:
# https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/204976164-EdgeMAX-How-to-run-operational-mode-command-from-scripts-# Load the operational command environment variables
run=/opt/vyatta/bin/vyatta-op-cmd-wrapper# Update the ddns on eth0
$run update dns dynamic interface eth0https://blog.hansguthrie.com/2016/11/06/updating-ddns-on-edgerouter-lite-using-crontab/
Cirbolya_sentinel
-
Varszegig
veterán
válasz MasterMark #2513 üzenetére
A services dns fülön legalul force update.
-
szallasi007
őstag
válasz killerjohn #2514 üzenetére
Akkor rádugod az unifi poe-s switch-re és elvileg menniük is kell.
-
killerjohn
addikt
válasz szallasi007 #2512 üzenetére
kékek
-
MasterMark
titán
SOS, hogy kell a ddns-t kézzel updatelni?
Nem merem elrestartolni a read-only usb cucc miatt, mert nem fog újra felállni már. Viszont egyre többminden kotlik meg. Múltkor az offload szállt el, azt kézzel kellett ki-bekapcsolni, most meg nem frissít ddns-t.
Switch Tax
-
szallasi007
őstag
válasz killerjohn #2508 üzenetére
Szia, az AP-k milyen színűek mikor mennek? Zöld vagy halvány kék/kék. Ha előbbi akkor be kell állítani az sw-ken a 24 Volt ha kék akkor nem kell semmit állítanod automatikusan meg fogja kapni a szükséges feszt.
16 portos van bent de szerintem a 24 portos sem lesz hangosabb max azért hangos mert melege van és hűti magát vagy lehet cserélni bennük ventit: 17 perctől van a csere
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
válasz killerjohn #2510 üzenetére
Szerintem simán elég az 1Gb is, én is csak a NAS miatt dugtam őket össze aggregálva, hátha egyszerre többen kérik.
-
killerjohn
addikt
válasz JoceeHunt #2509 üzenetére
Nemtudom, egy TL-SG1016DE-m van, de szerintem "elketyeg" 1Gb linken egy darabig a rendszer (amíg nem cserélem ki azt is egy unifi-ra). Az igazán nagy sávszélt úgyis wired kapcsolatok viszik a TP-LINK-en keresztül (asztali gép, NAS). Ez egy otthon, nem iroda, meglepődnék ha pont egy időpontban pörögnének az IP kamerák ezerrel + a 3 AP-n szimultán streamel 2 TV meg 3 telefon
-
JoceeHunt
őstag
válasz killerjohn #2508 üzenetére
Aggregálva is összekötheted, TP-Link vajon tudja?
Nekem a két US-em aggregálva lett összekötve.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
killerjohn
addikt
az AP-kat kell 24v passzívra állítani?
közben elgondolkodtam egy érdekes dolgon:
- maradna a 16 portos TP-LINK switch (átmenetileg, amíg nem upgrade-elem nem-POE, 16 portos Unifi switch-re)
- vennék mellé egy US-8-150W -at, amire kizárólag az AP-kat és az IP-kamerákat kötnémMindezt azért, mert úgy hallom, a 24 portos PoE switch-ük egészen borzalmasan hangos, nekem pedig a nappaliban lesz egy szekrényben...
Nem hiszem, hogy a 3 AP illetve a 3 webkamera (4 MP, h.265-öt tud) kivéreztetné a két switch közötti gigabites linket. Bírnia kell elvileg, nem?
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz killerjohn #2506 üzenetére
A kamerát biztos. Az AP-AC-LR attól függ, mikori gyártásúak. Kb 2017 eleje-közepe környékén volt a váltás, ami azutáni az biztos tudja.
szerk: most nézem az a switch tud passzív 24v poe-t is, szóval minden működni fog vele.[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Az UBIQUITI US-24-250W tud POE+ 802.3at/af -et, ezáltal jól sejtem, hogy el tudja látni árammal ezt, illetve a házban található 3 db AP-AC-LR-t is, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
-
UnSkilleD
senior tag
válasz UnSkilleD #2427 üzenetére
a fizikai kábelezést kellett kicserélni a gép amelyiknél a hiba jelentkezett és a router között, ez megoldotta a hibát
az hogy egy hibás kábel (ami egyébként semmi más hibát nem generált) hogy tudja kifagyasztani a routert ne kérdezzétek, x-akták
-
[Newman]
tag
A tetőn lévő, szolgáltatói eszköz, szoltáltató felé néző interfésze a 192.168.1.1? Gondolom ez inkább a belső IP-je, ami a LAN felé néz és ha rádugsz egy gépet akkor annak ad 192.168.1.116-os IP-t. Az ER-X-et inkább tenném DHCP-re az eth0-n, mert ez a fix ip amin jelenleg van 192.168.10.1 /16, ebben a formában használhatatlan lesz. Ekkor az eth0-n állítom be a port forward-ot arra a kliensre amire be kívánod irányítani. Az ER-X-en a belső háló tartománya ne a 192.168.1.0/24, mert akkor az ER-X külső és belsó IP hálózata üzközni fog.
[ Szerkesztve ]
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Port nyitással van egy kis gondom.
Költöztünk,sajna nem találtam olyan szolgáltatót aki nem tesz NAT mögé.
Sőt összesen kettő van, az egyik abból mikrós. A kábeles egyáltalán nem volt hajlandó semmire, még csak portot sem nyitott.
Szerződésbontás lett a vége. A mikrós mondta, hogy nyit portot szívesen, amit meg is tett. GRC.com-on ellenőriztem.Szóval adott a tetőn egy eszköz 192.168.1.1 IP-vel, Értelemszerűen nem tudok belépni user/pass hiányában, DHCP-n ossza ki az IP-t
Nekem 192.168.1.116-os IP-t dob. Ha ebbe a tartományba hagyom az ubit, akkor nem érem el, csak akkor ha a VAN-ról fizikailag lecsatlakozok (kihúzom a kábelt).Jelenleg az ubi a 192.168.10.1-en van. 255.255.0.0 maszkal.
eth0 a vlan
Hogyan tudom a port forwardot működésre bírni?
EdgeRouter X v1.10.9
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest