- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #2649 üzenetére
hmm, úgy tűnik adopt nélkül is bejön a setup.ubnt.com, így 8-10 próbálkozás után be tudott tárcsázni pppoe-re.
remélem így már nem hal el az adopt...
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
az új USG 'adopt+upgrade' megnyomása után beragadt és a status 'updating (downloading)' hosszú percek óta. Persze mivel nincsen rajta a pppoe beállítva, azért esélye sincs letölteni frissítéseket...
Mi a megoldás?
edit: egy ssh resettel ki tudtam hozni loopból...
erre ezt találtam: 'To upgrade the firmware before adoption an SSH client is required. The USG will need internet access to complete the upgrade process.'Most én vagyok retartdált, vagy egy tényleg azt mondja hogy a router beállítása előtt kell hogy legyen net kapcsolatom? ami biztosan nem lesz, hiszen a router kellene a nethez!
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
szallasi007 #2512 üzenetére
kékek
-
killerjohn
addikt
válasz
JoceeHunt #2509 üzenetére
Nemtudom, egy TL-SG1016DE-m van, de szerintem "elketyeg" 1Gb linken egy darabig a rendszer (amíg nem cserélem ki azt is egy unifi-ra). Az igazán nagy sávszélt úgyis wired kapcsolatok viszik a TP-LINK-en keresztül (asztali gép, NAS). Ez egy otthon, nem iroda, meglepődnék ha pont egy időpontban pörögnének az IP kamerák ezerrel + a 3 AP-n szimultán streamel 2 TV meg 3 telefon
-
killerjohn
addikt
az AP-kat kell 24v passzívra állítani?
közben elgondolkodtam egy érdekes dolgon:
- maradna a 16 portos TP-LINK switch (átmenetileg, amíg nem upgrade-elem nem-POE, 16 portos Unifi switch-re)
- vennék mellé egy US-8-150W -at, amire kizárólag az AP-kat és az IP-kamerákat kötnémMindezt azért, mert úgy hallom, a 24 portos PoE switch-ük egészen borzalmasan hangos, nekem pedig a nappaliban lesz egy szekrényben...
Nem hiszem, hogy a 3 AP illetve a 3 webkamera (4 MP, h.265-öt tud) kivéreztetné a két switch közötti gigabites linket. Bírnia kell elvileg, nem?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Az UBIQUITI US-24-250W tud POE+ 802.3at/af -et, ezáltal jól sejtem, hogy el tudja látni árammal ezt, illetve a házban található 3 db AP-AC-LR-t is, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
köszi!
az auto mód eléggé furán állította be. a 2.4Ghz-et átállítottam kézzel 1-6-11-re, de az 5Ghz-et és a transmit power-eket nem birizgáltam
az is fura, hogy 11 dBm-re van állítva az egyik, miközben az áttekintő táblázat teljesen mást ír (ez igaz az 5Ghz-re is, és az összes AP-re)
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Beüzemeltem a harmadik AP-AC-LR-t...
Ez a lakás térképem: https://i.imgur.com/2hvSuau.pngVan ötletetek, hogy miért megy minden eszköz a nappali AP-ra?
Valahol érthető, hiszen majd' minden ahhoz van jelenleg közelebb (építkezünk, az emelet még nincsen kész).
De itt ülök a könyha AP mellett és az S9+ akkor is a nappalira csatlakozik.
Nem mintha nagy gond lenne, mert jó a jel így is, csak jó lenne tudni, ha ez valami well-known probléma.https://i.imgur.com/WvFlzXH.png
A közelben 5Ghz-en nincsen más AP, így milyen csatornakiosztást és szélességet javasolnátok?
Így hogy notebookon fut a Unifi Controller, nincs túl sok adatom egy auotmatikus kiosztáshoz.. -
killerjohn
addikt
válasz
#19482368 #1950 üzenetére
Most az lesz, hogy feltettem a controllert a notebookomra és ott is marad. Próbálok szerezni valamit ami hajlandó olvasni a mágikus SD kártyát, így hátha nem kell újrakonfigurálnom, amibe eléggé sok melót pakoltam. Ha kiderül, hogy nem hajlandóak cserélni/javítani ingyen, akkor marad a controller a gépemen. Eddig semmit sem adott a CK, amire szükségem lett vola. A remote access cloudból 1x jól jött VOLNA, de akkor derült ki, hogy halott a CK, ezért persze nem ment, haza kellett mennem hogy megnézzem. Amikor meghalt egy AP (elvágták a kábelt a tetőtérben a munkások), akkor sem küldött emailt, pedig jól volt beállítva az SMTP.
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1948 üzenetére
Az egész életem enterprise-level szoftverfejlesztéssel és tervezéssel töltöttem. Látom, nem akarod megérteni, hogy a fél-professzonális nem azt jelenti, hogy valamit akkor tudsz csak használni ha elolvastál 1500 oldal kézikönyvet, van 4 vizsgád, és ebből van megélhetésed + ha gond van, akkor 4 óra google keresés után lesz megoldás.
A világon sehol sincsen definiálva, hogy tooltipet csak ASUS gamer rooter-re teszünk, vagy hogy hibás defaulttal szállítjuk (mesterséges belépési küszöbnek eléggé rossz tréfa), vagy cloudnak csúfoljuk, de valójában remote admin-t értünk alatta. Ezek gagyi szoftverfejlesztő cégek ismérvei, amiből van épp elég.
[irony] Még jó, hogy a vágólap működik, mert ugye ha valaki professzionális akkor az tud írni is, nem kell neki ilyen úri huncutság
[/irony]
-
killerjohn
addikt
A félprefesszionális nem azt jelenti, hogy valami nem működik alapból. Ha nincsen konfigurálva az MSS Clamping, akkor mondja azt. Ha az MSS Clamping miatt nem megy/jön egy csomó csomag, akkor adjon figyelmeztetést - akkor is ha én vagyok a hülye, de akkor PLÁNE ha a default értéke rossz. Amikor beállítom, legyen egy 3 soros hint arról, hogy mit csinál, mi a javasolt érték, stb. Ettől lesz valami (fél)professzionális, nem attól hogy kivágunk a UI-ra 200 textboxot, configból állíthatóvá teszünk még 2000-et, majd adunk rá default értéket amivel jó eséllyel nem hogy nem fog menni out-of-the-box hanem működik csak éppen a weblapok 10%-ánál nem, illetve a saját community-m már rég postolta, hogy rossz a default és mit kell vele csinálni.
Egyébként fasza, a hardverrel semmi gond (kivéve a CK, ami megmurdált). Szoftveresen 2005-öt idéz.
Folyt: amikor meghal egy CK, akkor a cloud igazán jelezhete, hogy ne akkor kelljen 15 munkanapos garit elindítanom rá, amikor épp kellene. Amikor egy CK backupol, menjen a cloudba a backup, szimmetrikus titkosítással (mester jelszó). Amikor cloudban vészhelyzet miatt megjelenik egy új controller, akkor ajánlja fel, hogy a meghalt CK backupját átmozgassam a PC-n futóra (vagy ez legyen pár kattintás, de jelenleg azzal is kibékülnék ha 2000 soros linux parancssorokat kellene gépelnem).
Összességében jelenleg a user experience az, hogy inkább tenném a kezem egy húsdarálóba, minthogy mégegyszer UBI cuccot vegyek, de ez majd elmúlik, amikor kicserélik a CK-t, és újra működik a rendszer...
extra poén: iPON szerint a meghibásodási arány: 1,5%. Szerintem ez kritikán aluli. Ma közölte az iPON, hogy szerintük kotyog az USB csatlakozó, és emiatt nem fogják gariban javítani, és akár 3 hónap is lehet a folyamat, és sanszos hogy fizetni is kell érte. Az életben nem fogom bebizonyítani, hogy szekrényben volt 9 hónapig és összesen 3x volt a kezemben.
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1941 üzenetére
LINUX? LINUX?? Tehát akkor ez úgy néz ki, hogy a sima "kombi" routerek szarok, mert beépített felületük van - ennek nincs, de vettem egy centralizált single point of failure-t, ami LINUX fájlrendszeren tárolja a dolgait, azaz egy olyan fájlrendszeren, amit még a Linux alapú androidok sem ismernek fel, cserébe rendelkezik cloud támogatással de nem használja backup tárolásra (master password-del ez még adatvédelmi aggályokat sem vethetne fel) ezért ha meghal, akkor simán csak megszívtam?
Ja és a default beállítása alkalmatlanná teszi internetezésre, mert Ti kellettetek hozzá, hogy előtúrjátok az Internet mélyéről, hogy valami számot át kellett írni kisebbre
Ilyet tervezni igazi művészet - már junior software architectnek se vennék fel olyat aki egy interjún ezt rajzolja draftnak a probléma megoldós feladatra
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
egészen valószínű, hogy az autobackup be volt kapcsolva, a gond inkább az hogy a házban semmi sem olvassa az SD kártyát... A tablet sír, hogy nem támogatott formátum (gondolom a fájlrendszer), a notebookokban nincsen microsd olvasó
roppant mód érkelene, hogy ha már hozzá van kötve a cloudhoz, akkor miért nem oda backupol
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #1902 üzenetére
Meg se nyikkan. Ipon 15 munkanapra vállalja a garit... Ami azért remek mert így nem tudom üermbehelyezni a harmadik, emeleti APt
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1897 üzenetére
Véletlenül se szeretnék cinikus lenni az idegesség közepedte, ezért megköszenve a segítő szándékot: igen, kap áramot. Mind a 8 működő microUSB töltővel kipróbáltam.
-
killerjohn
addikt
Csodás... végre egy hónapja jól megy az ubi hálózat, erre mi van? Megdöglött a cloud key. Azért kicsit visszasírom az évekig gond nélkül működő routereimet
szerk: mintha nem venné a Záramot. Se fény, se unify.ubnt.com csatlakozás, se LAN ping, se semmi.
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
Cirbolya_sen #1508 üzenetére
elképzelésem sincs, miért gondoltam, hogy ha nincs áram, akkor nincs net
-
killerjohn
addikt
Hát én hülye vagyok... ha levágják a biztosítékot, és a router + switch + AP szünetmentesen van, ÉÉÉÉÉÉÉÉS a Digi dobozt is szünetmentesre kötöm, akkor lesz Internet. Ahhoz hogy ne legyen internet, ahhol az optikát kellene elvágniuk 5 méter magasan, nem?
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1491 üzenetére
hát, egyelőre nem látom azt a fene nagy egységességet
Remek lenne, ha a unifi controlleren keresztül látnám a switch-et meg a routert, de switch-ből állítólag felesleges a unifi (ezért TP-linkem van), a routerből meg USG helyett a ER-Lite-ot javasoltátok (gondolom okkal). A switch-et bármikor szívesen eladom és veszek helyette unifi-t, de akkor sem lesz egyben a routerrel...
Juteszembe: ha szeretnék fallback internet kapcsolatot mobil internetre, akkor hogyan tudom megoldani? Valami link aggregationst javasoltak másik threaden, de most már eljutottam odáig, hogy google helyett inkább tőletek kérdezek...
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1488 üzenetére
Ez az unms le fogja váltani a unifi controllert (Cloudkey) és végre egy helyen tudom menedzselni az edgeroutert meg az AP-kat?
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1455 üzenetére
Itt most az alaprajz szerinti térképes automatára gondoltam.
-
killerjohn
addikt
Átálllítottam 1 SSID-re, de a PS4 Slim nem túl okos. Szerintem a 2.4 GHz-re ment fel, ugyanis 55 Mbps-t mér a connection test funkciója
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1438 üzenetére
Sajnos ellentmondásos infókat találtam online.
Így hogy külön van, eléggé kényelmetlen a 2 db 'mozgó' és 5GHzet támogató eszközön (S8 és S9) mert ha messze megyünk akkor kézzel át kell váltani a 2.4Ghzre. Ha egyben lenne akkor - ahogy mondtad - nem tudom melyik eszköz mi alapján menne 2.4re vagy 5re...A power-ről: szintén ellentmondásos infók alapján, sok helyen olvastam hogy a 'high' elnyomja az eszközök jelét, illetve ha egy eszköz szar antennával rendelkezik akkor lehet hogy high-on már tud fogadni de küldeni attól még nem tud...
Ha van ellenvélemény, mondjátok!
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #1436 üzenetére
egyébként annak egyáltalán van értelme, hogy az 5G-nek csináltam SSID alias-t ?
jelenleg így néznek ki a WLAN-jaim
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
urak, megelőlegeztem a bizalmat (ismét) és beszerelésre került a konyhai AP (az előszobában technikai akadálya volt a födém fúrásnak).
Már most is 2 SSID-m van a 2.4 és az 5 GHz-nek. Az új AP-t hogyan konfiguráljam? Ugyanaz a két SSID, és "auto" a channel? Össze fognak beszélni hogy más-más csatornát válasszanak? Vagy pont az a lényeg, hogy ugyanarra a csatornára megy az egyik AP 2.4 GHz-es SSID-je, és a másik AP is ?
Nappali AP:
szerk: vóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó a kert közepén 130 MBit 5GHz-en
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
igen, de ha jól sejtem, akkor oda meg pont valami nagyobb hatótávolsú kellene, nem?
akkor most jól értem, hogy indoor, lakásban jobb a LITE mint az LR? a gyártó honlapján ez szerepel az LR alatt: "Ideal for longer range, indoor deployments. Small Home or Office deployments."
-
killerjohn
addikt
igen, jól látod. az ott két darab ötvenes fal. az nem beépített szekrény, hanem lépcső a padlásra.
A dolgozó szobában a wifi jel szükséges, de max notification miatt. Egyébiránt LAN lesz, mert ott nagyon kritikus a sebesség.
Amennyiben működik (!) akkor szívesen invesztálok akár két antennába is. Egy háznak ma ugyanúgy része az online kapcsolat, mint a víz és a villany...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1417 üzenetére
alaprajz: [link]
Arányok: a képen a nappali 5 méter széles, 4.1 méter magas. 50-es, 40-es, 30-as falak mindenhol.
Jobbra a narancssárga az LR AP a nappali közepén.
Ugyanitt a zöld a router/switch/NAS és társaik.Épp a percekben fúrják át a födémet, hogy a padlásra fel tudjak vinni SOK kábelt.
Az eredeti terv szerint
- 1 kábel átmegy a konyhába, ahol a mennyezeten lesz még egy LR AP
- 2 kábel ugyanebben az irányban, de tovább, a kert felőli homlokazra
- 1x valami kültéri antenna
- 1x secu kamera
- 2 kábel a dolgozó szobába, hogy legyen LAN
- 1 kábel a kamrába, hogy legyen LAN (ott lesz a NAS, nem szeretem hogy a nappaliban zümmög)
- 2 kábel az utcrafrontra (secu kamerák)
- 1 kábel a melléképület (alul) padlására, végighúzva a vendégházva (később vagy LAN vagy még egy beltéri AP lesz rajta)természetesen nem igény, hogy az egész kertben legyen wifi, hiszen ha pihenünk, akkor pihenjünk, de zenehallgatás, ebook olvasás, stb miatt a kutyaház bal oldaláig örülnék ha lenne kapcsolat.
Az AP teljesen default beállításon van, "auto" csatornán, "medium" jelerősséggel.
A hálószobában nincsen wifi a notebookon, de szerintem ez a notebook gyengesége. Az S9-emen van, igaz, hogy nem túl acélos. Terasz #2-n már inkább kikapcsolom a wifit, mert a telóm még rajta lóg, de forgalom már nem igazán van.[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
nah, nagy 120 nm-es lakás, a többi wifis lakás pedig messze van (a legközelebbi is az az utcán szemben). Az AP mellett a Wifi Analyzer összesen 1 db idegen SSID-t mutat, nagyon gyengén. Na mindegy, nem akarlak ezzel terhelni, csak kikeltem magamból, mert már a tököm kivan ezzel a cuccal.
Köszönöm, hogy meg lett a megoldás, örök hálám!
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #1407 üzenetére
az MSS clampinget próbáltam már, nem segített.LOL, se kikapcsolva, se bekapcsolva nem működik, de 1452-re állítva igen.
Nagyon köszönöm!
Most már csak az érdekelne, hogy 10-es skálán ezt milyen miőségű terméknek minősítenénk ha szoftver, telefon, hűtőszekrény, stb lenne
De mindegy is.
Bővítenem kellene a hálózatot (hiszen azért vettem ezt a sok méregdrága cuccot, hogy jobb legyen mint egy ASUS) új AP-val, de az AP-LR simán rövidebb távra sugároz, mint bármelyik elfekvő beépített antennás routerem, és ezen tapasztalatok alapján nem merek több pénzt befektetni
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
#19482368 #1405 üzenetére
köszönöm, putty-al is felcsatlakoztam rá, de a kérdés arra vonatkozott, hogy vajon az AP "debugger terminal" vagy a router CLI az, amit meg kell tanulnom ahhoz, hogy kiderítsem hol van a gond? Az iróniukus az, hogy mivel nem tudni, hogy vajon az AP-e az idióta (sanszos, mivel LAN-on ilyen issue nincsen, de persze nem kizárt), vagy a router. Így meg kell tanulnom az AP terminal saját nyavajáit, aztán ha ott nem találom akkor a router CLI-t...
Ez NAGYON nem felhasználóbarát
k.feri80: szóval unify switch. Ez ma a legkomolyabb irónia, mivel kifejezetten azt a javaslatot kaptam, hogy bármilyen switch jó lett, szóval vettem egy TP-Link-et...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
Mr Bond 007 #1403 üzenetére
Software architect vagyok, szóval ennél messzebb már csak akkor állhatnék a home usertől, ha network engineer lennék...
Szerintem nagy piros betűkkel kellene reklámoznia, hogy a CK-t frissítenem kell, mert az egész marketing arra épül, hogy central management rulez, márpedig az mekkora poén már hogy a központi frissítő elem nem figyelmeztet a frissítésre? Persze, logikus, hogy nem engedi frissülni a saját maga által támogatottnál újrabbra.
Legfrissebb verzión van a router.
Sehol sem találom hogy hol lehet domain filtert hozzáadni, és a google sem segített. Esetleg elmondanád ha szépen megkérlek?
Itt többen is javasolták, hogy edgerouter lite legyen és nem volt ellenvélemény. Amióta kiderült, hogy milyen hátrányokkal jár, fontolgatom hogy lecserélem egy secu gatewayre. Egyébként én nem akarnám egy helyen menedzselni, csak ugye jó lenne rájönni, hogy mi a francért nem jön be két oldal amióta ubi van asus helyett...
Mindenem friss. Gyári alapbeállítással is fenn áll a probléma. Semmi spéci beállításom nincs pár port forwardon kívül.
-
killerjohn
addikt
Sziasztok!
Na, pár hónapja van EdgeRouter Lite-om, hozzá CloudKey és UniFi AP-AC-LR.
Simán agyf@szt kapok az egésztől.1) a UI nulla. NULLA. Minden szart konzolból kell csinálni, és lerohad az agyam. Nade ezen lépjünk is túl.
2) az első pillanattól fogva az index.hu kb 25 másodpercig tölt, a jofogas.hu pedig be sem jön. Android ADB remote debuggingg-gal kiderítettem, hogy az https://ad.adverticum.net alá tartozó dolgok betöltése 10-25 mp wifin (de csak a telefonokon), 2-3 másodperc wifin (a notebookokon), és 0.1 sec 4G-n, ergó a hálózatommal van valami gond. A jófogásos problémát még nem néztem meg.
3) nem lehet domain filtert hozzáadni a routerhez ????????????
4) a cloud key b@szott mutatni, hogy vannak frissítések az AP-hoz. Negyed óra nyomozás után kiderült, hogy azért, mert maga a CK is frissítésre szorul, és amíg az nincs meg, addig nem mutatta az újabb AP frissítéseket. Erről persze sehol semmi a felületen.
5) a leghalványabb elképzelésem sincsen, hogy hol (router CLI? CK-n nyitott debug console az AP-hoz?) lehetne megnézni 200 órányi linux kiképzés és gyártóspecifikus manual olvasás nélkül, hogy egy adott url miért tölt be ennyire lassan.Szóval annyira nagyon örülök, hogy kidobattak velem egyesek cca 100.000 forintot, hogy legyen valamim, ami egy alap domain filtert sem tud, illetve a "fejlett menedzsment" része kritikán aluli.
Ja, azt hagyjuk, hogy az AP-AC-LR hatótávolsága szintén kritikán aluli, és bármelyik random bolti 40.000-es "szar" routerem eddig többet nyújtott.
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #848 üzenetére
ez alapján sokkal többet is tudna...
@Gyurka6: kérlek definiáld az antenna körüli körbenézést mint tevékenységet - ami egy kerek fehér ufó egy asztalon...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #846 üzenetére
signal: -77dBm, TX Rate: 325 Mbps
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #844 üzenetére
AC VHT80 MU-MIMO van a telefonban. Persze hogy függ a kliensektől, értettem elsőre is, meg eddig értettem.
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #842 üzenetére
hát akkor úgy tűnik vagy az X ennyivel jobb, vagy az AP gyári beállításai szarok. Körbejártam, alul fölül mindenhol próbáltam, semmit sem javul. Továbbra is úgy érzem, hogy pontosan semmivel sem ad többet mint bármelyik szutyok consumer router
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #840 üzenetére
Milyen eszközzel érted el? Én értem a wifi működését (high level), de akkor vajon mi értelme a long range-nek? Ezen kívül ha ezt mérem egy Galaxy S8-al két méterről, akkor mit fogok mérni a gyerekek tableteivel? Most RÁTETTEM a telefont az AP-ra, és a továbbra is fenti értékeket kaptam (kb a te értékeid felét).
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
MasterMark #838 üzenetére
a router és az AP egymástól 5 centire van
@megema: rohadt nagy a lakás, ez csak 2 szoba, de van 9 helyiség (a nappaliban vannak az eszközök, és az étkezőben próbáltam). Ha egy egybenyitott nappali-hall között ilyen szar a vétel, akkor tényleg, az a megoldás, hogy minden szobába teszek AP-t? Na ne már, ha ezt tudom, akkor a franc se költ 100.000 fölött ilyen cuccokra, hanem ebből a pénzből minden eszközön egy évig van mobilnetem... Bocs, de elrurrant az agyam, nem vagyok túl higgadt most.
Az bosszant fel, hogy a "long range" a világon semmivel sem szór távolabbra mint a szutyok consumer asus wifi router tette. Cserébe totális agyf@sz bekonfigurálni. Akkor mitől is jobb? Hogy tudom felügyelni hogy épp nem működik?
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
0 db 5g neighbour van
a két méteres távolság így értendő: https://i.imgur.com/r45tWU5.png
a zöld az AP, a piros a telefonom
104-es csatornára állítva az 5G radio-t nem ismeri fel a telefonom az SSID-tAuto-n hagyva, de VHT80-ra állítva az 5G radio-t 225/111-et mérek a routertől 2 méterre
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
van egy ER Lite 3, mögötte egy TP-Link 16 portos switch, arra kötve az AP-AC-LR és egy CK (és még pár cucc)
- a switch-re LAN-on kötött notebook 1000-en DIGI-n hozza a 950/200 -at
- az AP-n wifin lógó telefonom (Galaxy S8+)
--- a routertől 2 méterre 5 GHz-en 108/68
--- a routertől 2 méterre 2.4 GHz-en 45/16
--- a router mellett 5 GHz-en 270/200
--- a router mellett 2.4 GHz-en 87/78Az AP default beállításon van, de a két radio SSID-je nem azonos (hogy tudjam, melyiken lóg a telefon).
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
válasz
Cirbolya_sen #828 üzenetére
Közben sikerült megoldani, de most meg az AP-AC-LR konfigurálásával kapcsolatban van kb 20 kérdésem. Van esetleg erre külön topic?
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
Ubi controller szoftverben két óra sz@pás után rányomnék végre az AP-n az Upgrade-re, és azonnal közli, hogy "upgrade (failed"). Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Új fotókon a OnePlus Open 2 alapját adó Oppo Find N5
- Milyen processzort vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
- 2db MacBook Pro 13" retina, Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest