-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sir Pocok #9784 üzenetére
Sok orszag nagy mertekben foleg a turistakbol el. Ok nem tehetik meg, hogy ne nyissanak. Ezert is lett volna fontos leellenorizheto vakcinautlevel, sot igazabol egy ilyet weboldalt ket het alatt osszedobhatna barmelyik orszag. Beutni a szemelyi igazolvany, vagy az utlevel szamat es kidobna hogy melyik oltast mikor kapta.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
blakey
titán
válasz Fire/SOUL/CD #9787 üzenetére
Egy dolog biztos, minden szervezet másképp reagál. Ismerős megkapta a 2. Szpunyikot, első után nem sokat érzett, második után 8 óra elteltével 2 napig 38 fok körüli láza volt, férje meg mindkét adagot szinte észrevehetetlenül átvészelte.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
daneel_hu
addikt
válasz Ringman #9791 üzenetére
"ma kb 1 órára visszatért a szaglásom, aztán megint elment, furcsa egy betegség ez."
Sajnos lehet csak az agyad játszott veled.
Ha teljesen elment a szaglás akkor az 2-3 hét mire visszajön részlegesen, de az ízlelés az nehezebben jön helyre.De meg fogsz gyógyulni, nyugi.
-
Ringman
nagyúr
válasz Tigerclaw #9790 üzenetére
Ennyire termeszetutaloak lettek a falusiak, vagy mi fogtunk ki pont ket idiotat?
nincs kultúrája az épített környezetnek, meg sokak így mutatják meg a külvilágnak, hogy van pénzük, elég borzasztó sajnos, de ez a "menő". amúgy pont ezt látják a gazdagemberektől is.a gyakorlatban a beruházások nagy részében semmilyen tekintettel nincsenek arra, hogy a meglévő környezetet megóvják.
az viszont a userek többségének nem esik le, ha kivágnak minden zöldet, akkor melegebb lesz a telkükön, egyszerűen nem fogja át a tudatuk.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
daneel_hu
addikt
Április 5-én kaptam meg az elsőt, de mivel 5 hónapos covidra oltattam szerintem a szervezetem már tudja mi az a tüskefehérje.
(szóval nem mérvadó)A napokban kicsit többet alszom, de mivel ezt megtehetem = meg is teszem.
Nagyjából ennyi.
A szuri után 24 órával jött az úthenger-effekt, durva másnaposság érzés. Ez 1 napig tartott, talán a harmadik napon is volt ilyesmi de jóval kisebb volt érzésre.Fizikálisan – ha az elmúlt 4-5 hónapot nézzük – most vagyok a legjobb állapotban.
Közel a fertőzés előtti állapothoz.
Az oltás mintha kicsit rendberakott volna... de ezt még nem merem 100%-osan kijelenteni. -
Madwe
nagyúr
válasz Tigerclaw #9790 üzenetére
Nyaralónknál a szomszédnál pár hétig panaszkodott a szomszéd taxis h a kocsijára esnek a levelek a 80+ éves platánfánkról s csináljunk valamit (más kérdés h nagy kertjük van s bárhova állhatna)
na hogy - hogy nem rá pár hétre elrothadt a fa, totál kiszáradt s elég szép summáért kellett kivágassuk. Egy 80 éves fát, mert zavarták a lehulló levelei... -
Peterhappy
őstag
válasz Drótszamár #9758 üzenetére
Ez marha érdekes volt, köszi!
@Parci + általában mindenki: kitartás...
Lement az első hullám úgy, hogy azt se tudtuk kis túlzással, mitől félünk. Emlékszem még, mikor négyre ugrott a megbetegedések száma és ott voltak köztük a Haller gardenesek és a külföldi egyetemisták. Hónapok teltek el úgy, hogy én (és hozzám hasonlóan nagyon sokan) nem ismertem/ismertünk senkit, aki elkapta volna, nem hogy elhunyt volna a vírusban. Narxisból kis híján topikceleb lett a fél PH aggódott érte, mert napokig nem írt, közben szegény jobb híján, fektében nem tudott mit csinálni és kettesével nézte a filmeket.
Most, szinte napra pontosan fél évvel később meg nem hogy hét, lassan nap sem telik el úgy, hogy ne jönne hír valakiről, akit ismertünk és/vagy szerettünk. Az én bővebb ismerettségi körömben három haláleset volt a héten és sajnos küszöbön a negyedik, csoda kellene ahhoz, hogy lekerüljön a lélegeztetőgépről. Közülük ketten valamivel szűkebb körbe tartoznak, vagyis tartoztak. És ez csak ez a hét
Adott egy vírus, amitől ha félünk, abba zöldülünk bele, ha nem, akkor abba. Adott egy konstans bizonytalanság, egy bizonyos szintű rettegés, mindehhez hozzájárul a felborult élet, a bezártság, a home office (nekem áldás, de nem mindenkinek az), az otthonoktatás (nekem ez rémálom, de nem mindenkinek az) és lassan ott tartunk, nehéz embernek maradni még otthon is. És véleményem szerint sokat nyom a hangulaton ez az össze-vissza időjárás is, legalábbis nálunk jelentős befolyásoló tényező.Érthető az elkeseredettség, én pár hete gyűrtem magam alá egy hónapokig tartó hasonló lelkiállapotot. Rendet kellett tenni a fejemben: nincs mese, észnél kell maradni, a Gyerekek előttés felé tartást kell mutatni és megtenni mindent azért, hogyha benyaljuk ezt a sz@rt, minél jobb fizikai és szellemi állapotban legyünk. Az sem garancia semmire, de talán növeli az esélyeket.
-
Ringman
nagyúr
ma kb 1 órára visszatért a szaglásom, aztán megint elment, furcsa egy betegség ez.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tigerclaw
nagyúr
Ne is mond. Kisvaros lakoovezet, mindenki kertjeben fak, haszonnovenyek, vagy epp soveny, fusesites, tujak stb. Egyik szomszed falusi polgarmester, aki a fianak vette meg a szomszed hazat. Lebetonozta szinte az egesz szabad foldteruletet, meg ment ra full bitumen is, gondolom a falu jardakra szant anyaganak egy resze itt landolt.
Masik oldali szomszed hazat szinten falusi polgarmester vette meg, talan a lanyanak. Na o aztan fullosan mindent lebetonozott, bitumenezett, meg hatra rakott vagy 4 garazst. Ja es meg nekunk szol at, hogy vagjunk ki fakat.
Ennyire termeszetutaloak lettek a falusiak, vagy mi fogtunk ki pont ket idiotat?Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #9787 üzenetére
Na ez megnyugtató, köszi. Elsején kapta, szóval kicsit túl vagyunk a két heten. Meglátjuk.
-
Sir Pocok
őstag
Bocsi, mosható ffp2-es maszkot honnan érdemes rendelni?
Köszi:
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
félisten
Épp ma hívott egyik ismi, akivel egy napon kaptuk a Szputnyikot(múlt vasárnap), egész héten nem volt semmi extra reakciója, de mára hőemelkedése és ilyen enyhe émelygése lett és 1-2x hányt. Azóta elérte a háziorvosát, aki arról tájékoztatta, hogy a betegek tapasztalatai/beszámolói/megkeresései alapján, Szputnyik esetén akár szakaszosan is előjöhetnek oltási reakciók, tehát nem mindenki esetében igaz, hogy az első oltást követően pár napig "xarul" van, aztán elmúlik, mert nem. Sőt, kb. 2 hét múlva (kb. a körül alakul ki az első védettségi hatásfok) ilyen influenza-szerű tünetek jelenhetnek meg jó pár oltottnál, kinél enyhébb, kinél erősebb mértékben.
A 2. dózis után is előfordulhatnak oltási reakciók, de -általában- enyhébbek és ritkábbak, mint az elsőnél.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
t72killer
titán
válasz polonic #9777 üzenetére
A természet erői dolgoznak. Persze, kemény, de nem lett volna szabad 80, 50, 30, 20évvel ezelőtt hagyni elszállni a népességüket. Az egymás nyakában élésnek, pláne nyomorban, sajnos velejárói a brutál járványok.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sir Pocok
őstag
Teams-en volt ma egy baráti összeröffenés. Mindenki a nyarat tervezi, foglalják le a horvát, olasz szállásokat. Látva a jelenlegi helyzetet nem tudom, hogy tud valaki ennyire előre tervezni...
Én most minden ország helyébe beutazási stop-ot adnék ki. Ha valaki behurcolja ezeket a durci mutációkat (kanadai, brazil, indiai) akkor megnézhetjük majd magunkat... Minden kezdődni fog előlről.
Én most azt látom, hogy nem a vakcina fog megoldást hozni hanem a gyógyszeres megoldások.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sir Pocok #9704 üzenetére
Az ilyenekkel azert vigyazni kell, mert egyre tobb gyogyszergyarto probal meg bekerulni akar csak ideiglenesen is a covid csodagyogyszerek koze, hogy lehuzza az embereket. Egy "brit kutatok bebizonyitottak, hogy" tipusu megrendelesre keszult kutatas zsebbol kifizetnek. Amugy a minap linkelt magyar/nemzetkozi Cebina is valami mar letezo orrspray covidra gyakorolt hatasat teszteli.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Csatravi #9691 üzenetére
En is arra tippeltem, hogy ures bolt raktarakkal egyutt brutto m2, mikozben csak az eladoteret kellene nezni, ott is csak beengedokaputol es csak a penztarakig merve, es a polcok alatti reszt nem szamolva.
-
HÁZIGAZDA
nekem csak vállfájás volt, most vagyok a 10-ik napon, tegnap például megint inkább kicsit rosszabb volt
a biológusi sorvezetők szerint 2 hét után van benned egész sok tüskefehérje, szóval az antitest-gyártás akkortól kezd beindulni
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fatal`
titán
Első Sputnik után két héttel volt valakinek még oltási reakció? Anyámnak tegnap este hányinger, reggelre elmúlt (elsején kapta az elsőt), most talán kicsi hőemelkedés, meg kicsit rossz közérzet (lázmérő elég hülyeségeket mért nekem a hét elején is). Remélem nem kapta el ezt a szart.
-
Ezekiell
veterán
válasz Qtya123 #9775 üzenetére
A szín nem jelent erősséget - ha halvány, az nem jelenti, hogy kevés antitested van. Csak azt, hogy van.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Qtya123
őstag
válasz koncsik #9714 üzenetére
Én február végén kaptam el a vírust, ma csináltam kíváncsiságból egy Biosynex tesztet, hogy van-e antitest.
Ha jól gondolom nem sok...: [kép] [kép]A fényképek nem igazán adják vissza, az IgM látszik elég halványan, az még talán valamennyire a képeken is látszik és nagyon halványan az IgG is, de az tényleg épphogy.
Ami érdekes, hogy úgy olvastam a fertőzés alatt, vagy közvetlen utána az IgM a dominánsabb és utána lesz több az IgG. Nálam mint látszik egyik sem túl acélos, de azok közül inkább a korai szakaszra vonatkozó IgM látszik. Érdekes.Kíváncsi vagyok, hogy ezek alapján van-e bármiféle természetes védettségem. Persze a kis védettségi kártyák a karantén után 1 héttel már ki is postázták.
-
-
Ricardo
titán
-
t72killer
titán
Jó, csak enyves csiga módjára tököl a vakcinafeljesztés, mire mi, sor végén malmozó fiatalok egy v2.0-ás csodát megkapnánk, végigmegy a világon a v2.0 járvány, az 1.0hoz hasonló képsorokkal.
#9768: azért ami most megy, nem kicsit "sűrű", igencsak meglódult a 30-40esek halálozása. Tágabb ismeretségi körben nekemis idén egyszerre kettő, és még nincs vége a bulinak, sok ismerősöm nem találkozott a vírussal - korábban kb 10éve volt 1 (autóbaleset), 20éve másik 1(nem elég jól kezelt cukor).
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bigdady #9764 üzenetére
egyik korunkbeli, erős, ph-s ősfórumtárs két hete lélegeztetőn, tegnap tudtam meg
a 31 éves barátnője tavaly halt meg, amikor elütötték el bp-entudom, hogy ilyen az élet, tényleg ilyen. de azért amikor jön a villám, és porba sújt egy családot, hát, azt nem könnyű még nézni sem, még abba is picit megszakad az ember
-
-
bigdady
nagyúr
Durva sztorik mennek nagyon hasonlóan látom én is. De mindig azzal vigasztalom magam hogy a család számít rám és nekem kell erősnek láttátnom magam és annak örülni ami van és annak hogy nem velünk történt meg a tragédia, mert akivel megtörténik az az igazán durva nem a miénk. (Pár utcával lentebb nem ismertem a srácot 43 volt 5 nap alatt vitte el, 3 gyerek maradt úgy hogy anyàt a rák vitte el pár éve. Új párja maradt hirtelen egyedül a saját egy gyerekével meg a srác 3 árvájával. Borzasztó) Szóval azt nézd és védd ami ti vagytok és abba kell kapaszkodni.
-
S e t h
nagyúr
Egy év adatait hasonlítod az elmúlt 20-30 év tendenciáihoz?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #9759 üzenetére
azért, mint minden vírussal, ezzel is az immunrendszered fog meccselni, amikor eljön az ideje. a mostani oltások előbb-utóbb elavultak lesznek, de én nem aggódom annyira most. kérni kell majd a v2.0 oltást is, nyilván.
-
polonic
félisten
Nem követtem egy ideje a külföldi híreket. Leírnátok az indiai, thai és kanadai helyzetet röviden, ha nem gond?
-
HÁZIGAZDA
kiugró értékek mindig voltak és lesznek, akár mindkét irányba. ciklikus változások is. most viszont a regressziós görbe száguld felfelé
-
t72killer
titán
válasz Ringman #9742 üzenetére
Így legyen, de 2.5milliárd adag, ami nekik kell, az eszméletlen mennyiség. Békeideji üzemre építették azt az ipart, ami arra volt jó, hogy az évente született xmillió gyereket belőjék MMR-el, DPT-vel, nem pedig arra, hogy hirtelen a teljes lakosságnak nyomjanak valamit.
#9752: az izgalmas kérdés, hogy mit tud a házi főzésű variánsuk a v1.0-án tökölő oltásokkal szemben, erről egyelőre 0 infó van, laborkísérleteket se láttam még.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Az Isten barma, vagy mit írjak rá...
Ez, hogy ilyen gyorsan eljött ez az idő, ez megdöbbentő. Emlékszem, még 20 éve akkora hó is volt, hogy hóvárat építettünk itt a parkban a többi gyerekkel. Meg akkora hóra, hogy a várfalról ugráltunk bele és nem lett semmi bajunk.
Elmegyünk Ausztriába és a magasabban lévő helyeken is mondja a szállás tulajdonos, hogy már nem az igazi és már nincs fehér Karácsony sem. Még feljebb kell menni a hegyekbe...
Nekem, azaz nekünk is a kedvenc évszakunk.
Olyan szivesen beszélgetek ezekről a dolgokról, aztán azokról, ami megy a világban, hova tart.... De nem akarok tovább offolni -
HÁZIGAZDA
na, de, hogy on is legyek: az indiai járványhelyzet egészen elképesztően brutális és aggasztó, ha abból indulok ki, hogy a brit cuccnál mi volt a szöveg, aztán mi történt, amikor ideért, hát, lesz itt még dádá...
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #9747 üzenetére
nem lehet nem észrevenni...
jön a szomszéd, építkezik, kib.ssza a fél erdőt, mert ő látni akarja az xy templomtornyot. aztán ültet tuját. a másik most kib.ssza a teljes földjének a felső 80 centijét, mert tarackos lett. hozatott ide vagy 400 m3 fekete földet a cseréhez, ott rohad hónapok óta. mondtam is neki, hogy szerintem nincs már tele az is tarackkal, b.zikám?
a feleségem amúgy meteorológus. már 10 éve mondja, hogy lőttek a normális teleknek. akkor még úgy mondták, hogy "még a mi életünkben eljön, hogy nem lesz jó". hát, eljött, csak éppen nem 60 éves koromra... és mindketten szenvedünk mi is ezektől a telektől, pedig a kedvenc évszakunk volt mindig.
-
polonic
félisten
Hu Parci!
Ez nálam nagyon betalált. Mintha én írtam volna ezt az egészet. Pár kivételtől eltekintve. Engem szerencsére nem érintett haláleset a környezetemben. Részvétem neked, nektek!
Egy barátomra nem úgy gondolok, mint korábban. Viszont másrészt szerencsés vagyok, mert a megszokott baráti körben lévőkkel az előbbin kívül nem igazán történt változás.
A természettel kapcsolatos dolokat ugyanígy látom, lesújtó. Az, hogy nincs normális tél, engem nagyon megvisel.
Nem találom a helyem ebben a világban.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Csak ez a topik ne lazuljon tovább, már így is lazább, mint korábban.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #9737 üzenetére
egyszerűen kapacitás nincs arra, hogy 2.5 milliárd adag vakcinát bárhol <fél év alatt legyártsanak
indiának elég nagy a gyógyszeripara, szóval nem kellene lebecsülni őket.
szerk:
vannak saját/koprodukciós fejlesztések covid-vakcina terén is, phase 3-ban is: [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sokat tettél az egészségedért. Néhány hetente benézek még adott napon, hát brutális még mindig ugyanazokat a köröket futják. Minap az egy éve etetett antivaxxer azt írta egészséges bélflórával teljes biztonságban van, a másik agyhalott azt ecsetelte most is a tavaly ilyenkor vett maszkját használja és egyébként se ismer senkit, akit komolyan megviselt a vírus, minek a cirkusz, a fotelalkotmányjogászoknak még mindig mindegy az emberélet csak szabadjon már mindent is csinálni. Összefoglalva nem maradtál le semmi lényegesről.
-
t72killer
titán
válasz daneel_hu #9728 üzenetére
Indiát kb lehetetlen megmenteni hagyományos eszközökkel (értsd vakcinaszállítmányok, eü-rendszer által beadott oltás). Gigantikus, egymás hegyén-hátán élő populáció, egyszerűen kapacitás nincs arra, hogy 2.5 milliárd adag vakcinát bárhol <fél év alatt legyártsanak.
Meg fogtok kövezni, de náluk tényleg egy "mesterséges" mutáns elterjesztése lehetne a megoldás, ami terjed magától, de nincs semmilyen mellékhatása + nem tud gyilkos irányba mutálódni (mert pl DNS-vírus).Vagy tablettás vakcina, amit olajfinomító méretű üzemekben lehet ezer tonna számra gyártani és amit kivisz a teherautó a faluba és széthordják a népek
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nekem egy ex-osztálytársnőm fb profilján jelent meg minap az egyszínű fekete profilkép. Nem kérdeztem direktbe, de kiderült, hogy a kora 40es férjét gyászolja, 2 kicsi gyerekük van. Nem ismertem közelről őket, úgyh a részleteket nem tudom - még az is lehet, hogy vadászgépben ült a srác és nem sikerült katapultálnia... Veszprém megye egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Csatravi #9730 üzenetére
múltkor felhúzott hókuszpók a hülyeségeivel, az volt a végső csepp, de már régóta megfigyeltem, hogy este, amikor átolvasom az aznapit, csak felidegesítem magam. azt meg ugye, minek..
szépen kitöröltem a francba a jobb hasábban a listából, azóta nyugodt ember vagyok.
ami a szépre gondolást illeti, az most nem annyira megy. picit úgy érzem, hogy mind a mikrokörnyezetem, mind az egész világ... már csak a szelleme annak, ami volt. emberek zsizsegnek, szenvednek a hülye nyűgjeiken, nem veszik észre, hogy az egész környezetünk recseg-ropog, hogy már nincs üzemanyag a hajóban, csak a tehetetlensége viszi... akár még évtizedekig, mert nagy az igény, de már belátható ideig csak.
a szuper bölcsi vezetője ott van, elvileg ugyanúgy szuper minden, de meghalt a férje, és már csak testben van ott. tegnap óta a suliban is megtörtént. a haverom feleségével legutóbb egymás mellett ültünk a borkóstolón, totál berúgtunk, nálunk maradt a táskája, másnap jöttek érte, de én még nem bírtam kiszállni az ágyból, annyira kész volt. most várták a kisbabájukat, erre ő már nincs, meghalt, teljesen értelmetlen az egész.
a barátaim értelmi képességében súlyosan csalódnom kellett a járvány alatt, a nálam sokkal okosabbnak tartott volt osztálytársamat kedvem sincs felhívni.
az erdőbe nem tudok úgy gombászni menni, hogy ne szemét mellől húzzam ki a gombát. a fennsík, ahol futni szoktam, szép lassan belefullad a sittbe, meg építik is illegálisan itt-ott. nincsenek teleink évek óta, egyre hosszabb szárazságok vannak, egyre extrémebb az időjárás.
valahogy kívülről látom az egészet (jó szöveg, a sűrűjében makkanok majd meg én is), de az emberek nem látják, csak futkosnak a hülyeségeik után, mint a hangyák.
na, bocs, ki kellett írnom magamból.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz daneel_hu #9723 üzenetére
azt hiszem, ha ma meglátnám a hülyeséget, pillanatok alatt vérfürdőt rendeznék. kicsit sok volt a halál az elmúlt 24 órában
így is szétrobbanok az indulattól, kb. beborítanék egy megfejtésben lévő okoskodót, ha most rákezdene...
-
daneel_hu
addikt
Szputnyikot tolni fogják Indiában, na az egy jó stat lesz.
Főleg a duplamutáns végett. -
Z.É.T.
őstag
Parci után én is úgy döntöttem, nem követem tovább a laza topikot, itt maradok, illetve privátban is elér, akinek bármiben tudok segíteni.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Izland` #9702 üzenetére
Nem, mert túl sok a változó.
A tesztek is különböző érzékenységűek, antitestekből is eltérő, mennyi termelődik, ahogy az is, meddig van "készültségben".
Jellemzően néhány hónapig szokott IgG pozitívat mutatni a teszt, de körülöttem volt már 2 hónap után negatív és 9 hónap után pozitív is. -
Ringman
nagyúr
válasz Jablocskov #9718 üzenetére
nem beszélve arról, hogy hány eset marad felderítetlenül.
tegnap tudtam meg, hogy a háziorvos csak rendelési időben kérhet az omsz-től covid-tesztet.
-
Jablocskov
tag
válasz zsiga_667 #9713 üzenetére
Ez is érdekes lenne, de ha van is ilyen adat, akkor sem valószínű, hogy nyilvánosságra hozzák. Hadházy már próbált valami hasonló adatot igényelni, ha jól emlékszem sikertelenül. Ugyanakkor nem is biztos, hogy helyesen mutatná a vakcina hatékonyságát, mert nem tudjuk hányan kapták már fertőzötten a vakcinát, hányan fertőződtek meg esetleg az oltás közben, vagy a két oltás között.
-
titán
válasz Ringman #9710 üzenetére
Ezért problémás, hogy a mai napig sumákolnak a klinikai eredményekkel. Vagy éppen ezért is egyre beszédesebb. A kormánynak pedig nem érdeke kideríteni semmit, mert ha esetleg az derül ki, hogy szenteltvizet vesznek méregdrágán, nem tenne valami jót az orbánnak.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
hát sejtettem, hogy nem ennyire egyszerű ez, mert akkor az uae már megcsinálta volna.
-
MODERÁTOR
6 napja raktam be 14 éves fiam pozitiv Biosynex tesztjét (atípusos tünetek, kitudja mikor)...
"Iskolakezdés" tiszteletére a 9 éves lányom és 12 éves fiam (ne maradjon ki...) is kapott Biosynex tesztet...
Anyának (aki kedden kapott Szputyin 1-et) is volt 6 napja, de a kapkodásban (magának csinálta) a B-be (hát az a blood, nem? - idézet vége) és nem az S-be cseppentette a vért, negatív volt elvileg, hát hmm.
Egyiknek sem volt semmi tipikus tünete és a megfázásos tünetek idején is masszív összebújás volt mindenki mindenkivel, hogy azt ne mondjam többször pofán lettünk köhögve/tüsszentve. Remélem semmilyen késői probléma nem lép fel... a gyagyaságuk családi vonás (na jó az apjuké )
Nagyon kívácsi lennék minden iskolással kapcsolatban erre...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
zsiga_667
tag
válasz Ringman #9710 üzenetére
Ennél van egyszerűbb, gyorsabb, és hatékonyabb módja is hogy kiderüljön mennyire hatékony valójában egy-egy vakcina.
Ott van a felhőben a teljes magyar lakosság minden eü adata. Viszonylag egyszerű ráereszteni az adatbázisra egy olyan lekérést, hogy aki be lett oltva kínaival, azoknak hány százalékánál, illetve az oltás után mennyi idővel szerepel a covid19 fertőzés mint diagnózis. -
törölt tag
válasz polonic #9709 üzenetére
Első vagy második dózis után vagytok? Inkább a 2. után fordulhat elő jobban.
Pfizer vakcina: ezek lehetnek az oltás utáni mellékhatások, szövődmények - Portfolio.hu -
Ringman
nagyúr
-
polonic
félisten
Egyébként Pfizer-nek van oltási reakciója?
Mert egyelőre semmi nincs. Mondjuk az ősök is azt mondták, hogy kb semmi extra nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Peterhappy #9698 üzenetére
simán lehet monotónia miatt is.
-
t72killer
titán
Dehát "ezek csak számok"*, nyissunk-nyissunk...
*: mondjuk statisztikustól még az életben nem hallottam a számokat degradáló kifejezést...
#9702: több hónap mindenképp. Apósomon átment tűrhető tünetekkel, anno nem tesztelték de kb fél év elteltével most elég határozottan bejelez az antitest-próba. Szputnyikot nemrég ajánlottak neki, de tudva, hogy vannak antitestjei, nem kérte, majd később.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Na ez ígéretes hír, forrás NATURE:
15 April — Common asthma medicine could shave days off COVID illness
A clinical trial in more than 4,600 people at risk of serious COVID-19 found that an inhalable asthma medication shortened the duration of disease symptoms by about 3 days.
The asthma drug budesonide is an inexpensive and widely available inhalable steroid. Christopher Butler and Richard Hobbs at the University of Oxford, UK, and their colleagues tested budesonide in people who had COVID-19 symptoms but were not hospitalized (PRINCIPLE Collaborative Group et al. Preprint at medRxiv https://doi.org/f6hf; 2021).
Participants either were over the age of 65 or were more than 50 years old and had conditions that increased their risk of COVID-19 complications. Participants were randomly assigned to either receive the drug or serve in a control group, but none took a placebo. Both participants and investigators knew who had received the drug.
Those who took budesonide twice daily for two weeks reported that their COVID-19 symptoms ended three days earlier than those who did not use the steroid. The results have not yet been peer reviewed.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Peterhappy #9698 üzenetére
Érdemes egy antitest-tesztet csinálni, ha van IgG, akkor igen.
Oltás és long: van, akinél javít, de nem a többségnél és akinek javít, azok közül is a többségnek csak ideiglenesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...