Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyrák666
aktív tag
USenkaban mar a brit varians hodit. Tessek itt januartol marciusig vannak az adatok. [link]
Ja, es ott kb az egeszsegugy nulla. Korhazakat messze kerulik a tobb ezer dollaros szamlak miatt. Raadaskent dagadt, egeszsegtelen hamburgerzabalok, nem csoda, hogy ennyien elpatkolnak. Ez mondjuk rank is igaz, a hamburgeren kivul. -
ginola
addikt
Sziasztok.
Sajnos covidos lettem. Már pénteken este éreztem nem vagyok jól, keddre pozitív tesztet produkáltam. Minimális hőemelkedésem volt 2 napig. Jelenleg tünetek: nagyon erős fej és szemfájás, valamint eléggé ritkán, de köhögés. Szagokat ízeket nem érzek.
Kérdésem az, hogy ilyen állapotban szabad e a sérült térdemet gyógytornáztatni?
A háziorvosom favipiravirt nem írt fel.... Viszont aspirin protectet mindenképpen ajánlja 2 hétig, hogy szedjem. -
alakesh
tag
Na bennem is muzsikál már a Rasztazenekar. Az oltás egy kis informatikai bakit eltekintve flottul ment, és egyelőre mellékhatás sem jelentkezett. Kíváncsian várom az éjszakát...
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #9082 üzenetére
Kiváncsi leszek.
Két ismerős oltás után (majdnem 2 hónappal második után) megcsináltatta már nem gyorstesztből és pfizerre 6-ot kapott eredménynek, párja szintén 6 aki viszont kínait kapott. Az csak közepes védettség de laboros szerint kinainál még erősnek is számít a 6...Máshol meg ilyen 4-500 nagyságrendeket hallok. Akkor most ez más skála vág a többféle ilyen teszt is van?
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
válasz kw3v865 #9052 üzenetére
De ez miért baj? Én konkrétan örülök, hogy Pfizer jön, jobban tetszik ez az új mRNS technológia, persze nem tudom miért, nem értek hozzá, de sokkal fenszibb mint az elölt vírus. Remélem nekem is jut a köv. hetekben érkező adagból, háziorvosom már tudja hogy nekem ilyen kell.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
t72killer
titán
válasz Jablocskov #9037 üzenetére
"ha rászabadul" - hogymi? SzVSz vastagon rászabadult már . Lassan kezdek optimista lenni, hogy vagy természetes, vagy oltás útján immunizálódik 1 hónapon belül a nép. Sajnos persze a "természetes" út erőltetése sok-sok halálos és maradandóan károsodott áldozattal jár
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Madwe
nagyúr
válasz Agyrák666 #9080 üzenetére
Bár nem szeretem etetni a ... az utolsó képednél remélem feltűnt h az 2020 márciusi... azóta nem tudom hallottál e a mutációkról, s hogy azok igenis veszélyesek már a fiatalabb korosztályra is. Egyébként adom, az eredeti verzió valóban nem mozgatott engem sem (azon túl h társadalmi felelősségem lévén nem nagyon mozogtam semerre...)
szép napot. -
Kékes525
félisten
válasz bigdady #9083 üzenetére
Inkább haljanak meg az emberek? Az államnak kellene támogatni a bajba jutott családokat. Erről szinte mindenki megfeledkezik. Orbán sokszor elmondta, hogy senkit sem hagyunk cserben. Pont az ellenkezőjét látjuk.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Agyrák666
aktív tag
válasz szabi__memo #9048 üzenetére
Mert mitol kene fosni? Egy eve jatszuk ezt a ,,nyitunk,zarunk,nyitunk" fele baromsagot, es mire mentunk vele? Vagy mire ment vele barmelyik orszag? Feheroroszorszagban mi a helyzet? Indiaban tavolsagtartas? Hullanak az emberek? Nem.
Tegnapelotti cikk: [link] Es akkor mi a *** van? Gyakorlatilag minden masodik embert fertozottnek tekinthetunk. A 90 szazalekuk kb nem is tud rola, maradek 10-nek influenzaszeru tunetei vannak, nehanyan korhazba kerulnek, paran belehalnak. Az elet pedig megy tovabb.
Meg egy kep: [link] Pontosan emiatt az oltas se erdekel. Aki fosik, maradjon otthon, es kerjen szurit. -
fatal`
titán
válasz Chesterfield #9078 üzenetére
Hogyne. Akkor most ezt a linkelt grafikont vesd össze a tesztek lakosságarányos számával.
-
kw3v865
senior tag
válasz szabi__memo #9053 üzenetére
Igazából csak arra akartam célozni, hogy nem rossz vakcinák ezek, ugyanakkor kemény vakcinaháború zajlik Európában (is), ennek az áldozatai lettek. Folytathatnám a sort a szlovák Szputnyik-üggyel, az is kabaré, ami ott folyik. Kizártnak tartom, hogy ilyen bénák lennének a szlovákok, hogy ezt ne tudnák lemenedzselni. Bizonyos politikai köröknek érdekükben áll megfúrni ezt is... De nem is folytatom, ez már egy másik topik témája lenne.
-
Ringman
nagyúr
találós kérdés: hol nyitnak pár napon belül a teraszok?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
Joker88
őstag
na, kíváncsi leszek, hogy megkapom-e, megkapjuk-e a második adag Astránkat.. ami ugye 3 hónap múlva, július eleje, lenne esedékes..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Sir Pocok
őstag
Orvos körökben mozgó 70 éves jogász, fosik és elintézte, hogy kapjon egy harmadikat biztos ami biztos.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
fatal`
titán
válasz dokee78 #9063 üzenetére
Nem tudjuk, anyám 22-én kapja, majd beszámolok. A lánc elején biztos jut még, esetleg mi baszunk rá, akik később kapták (én pl. most hétfőn)
De nincs adat arról sem, hogy csak annyi elsőt adtak be, amennyihez már megvolt a második, vagy oltják ész nélkül.
#9064: Jobbulást. Ez nem hangzik jól, nekem is van egy fogam, amiben nagy a tömés. Igaz, kb 1,5 éve tömték.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Most kaptam infót, hogy az egyik ismerősöm holnap kap a kínaiból egy harmadik shot-ot....
-
OPiiPO
veterán
válasz daneel_hu #9054 üzenetére
Felsőben egészen rendben van, a tavaly tavaszival össze sem lehet hasonlítani, a gyerek iskolájában kihozták a műfajból amit lehetett (nyilván nem egy jelenléti oktatás és biztos hogy iskolája válogatja), tényleg tisztelet a tanároknak Pl. Teams űrlapokot használnak dolgozathoz - tavaly még le kellett fényképezni és beemilezni.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
nekem ma úgy megfájdult egy nemrég tömött (de sajnos gyökérkezelendő, mert már az idegen van a tömés) fogam, hogy ihaj. dolgozik bennem a cucc, egy hete kaptam, szóval most készülnek az mrns-ek
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
dokee78
félisten
Tv-ben hallotta egy ismerősöm,hogy kevesebb Sputnik V ékezik a 2. adagból.
Én 25-én kapnám a 2. oltást,lehet nem lesz belőle? -
Viktoár
addikt
Hát úgy is éreztem magam, gyorshívóra raktam a papot.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
koshmar
addikt
válasz Sweet Lou 6 #9008 üzenetére
Én tegnap 7.30-kor kaptam meg, olyan délután 5-ig semmi panaszom nem volt ,aztán elkezdtem egyre betyárabbul lenni, 9-kor már úgy remegtem, mint a kocsonya, a fogkefét alig tudtam a számba rakni.
Aztán lehet lázam is lett már 10 után, mert szó szerint lángoltam a paplan alatt.Én is állandóan felkeltem, azt se tudom, hányszor, de valamennyit csak aludtam, mert csak emlékeznék arra, hogy ha pislogtam volna egész éjszaka.
Elég erőtlen voltam ma is.. most csak a szúrás helye fáj kissé. Remélem, ma már jobb lesz.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
kw3v865
senior tag
válasz szabi__memo #9041 üzenetére
Kicsit gyanús azért, hogy 1 nap alatt: a Janssen szünetelteti EU-s szállításait, az Astrát leállítják Dániában, a németek csak 60 felettieket oltanak vele, és nem hosszabbítják meg a 2022-re az Astra és a Janssen(!) EU-s szerződését. Úgy, hogy utóbbival még csak alig néhány embert oltottak be az EU-ban, és senki nem halt meg miatta. Utána a Pfizer bejelenti, hogy hirtelen +50 millió adagot szállít az Unióba.
Túl sok a véletlen, így hirtelen, egy nap alatt. Szokták mondani: "nem zörög a haraszt..." -
daneel_hu
addikt
válasz Viktoár #9049 üzenetére
"Mindegyik vakcina kicsit megyötri az embert? Konkrétan a pfizer érdekelne mert feleségemnek most szóltak hogy jövőhéten mehet. Most zabszem van a hátsójában hogy juj mi lesz vele... "
Attól függ hány éves. Idősebbeket nem gyötri annyira, 40-esek viszont rottyon vannak tőle 1 napig. Covidhoz képest l****sz és ez a fontos.
-
Viktoár
addikt
Mindegyik vakcina kicsit megyötri az embert? Konkrétan a pfizer érdekelne mert feleségemnek most szóltak hogy jövőhéten mehet. Most zabszem van a hátsójában hogy juj mi lesz vele...
-
Ringman
nagyúr
válasz Dare2Live #9042 üzenetére
két cél van, a másik a foci-eb.
amúgy a lakosságot se nagyon zavarja a jelenlegi helyzet.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szabi__memo
nagyúr
Lassan a térség összes országában távozott az egészségügyi miniszter
Nálunk ha lenne ilyen se menne, mert itt egyedül minden a legnagyobb rendben -
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #9040 üzenetére
Egy cél van. Választás nyerni. Az emberélet megmentése ld elöző hónapokat nem volt, van és lesz cél.
btw a játszóterekből kiindulva a legnagyobb réteg a hurráoptimizmusos legyőztük a vírust és a nincs is vírus keverréke. Tökéletesen működik az agitprop. Zseniálisak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
szabi__memo
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Pocok
őstag
OV
Az új cél: 3,5 millió ember. -> Terasz
04.19-én: óvoda, suli alsó tagozat.
05.10.-én: középsuli és felső tagozat.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
syberia
veterán
válasz Jablocskov #9027 üzenetére
A korai és szakszerű gyógykezelés hiánya miatt inkább.
https://howbad.info/
-
Viktoár
addikt
Köszi akkor kb 2 hét után megyek, ha már megvan a beutaló.
-
mozso
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz S e t h #9020 üzenetére
Pontosan, az orban fele 3 millionak nem sok koze van az aktualis szamokhoz... sot semmi relevans dologhoz. Csak egy kiragadott jol hangzo statisztikai adat. A "nepessegaranyos atoltottsag" egy jol hangzo fogalom, csak nem mindegy mit ertunk alatta. Most kb. 10-15% kozott van azok szama akiknek mar megvolt a 2 oltas es a masodik utan is letellt a 2-3 het es egyforman hatasosnak szamoljuk az osszes vakcinat. A 3 millio helyett az 1-1,5 milliot kellene emlegetni a hiradoban, csak az mar nem hangzik olyan jol, es akkor nem lenne mivel indokolni a nyitast, es nem lehetne telthazas EB meccseket tartani, vagy semmilyent sem, mert nem hoznak ide.
Az hogy jol allunk oltasokban semmit nem jelent ilyen kis szamok eseten. Lehetnenk tok elsok is globalisan, ha kozben csak 15%-on allunk. Raadasul meg a 15% vedettseg sem igaz, ha mutans variansrol van szo.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
fatal`
titán
válasz Jablocskov #9027 üzenetére
"A harmadik hullám érkezésekor még nem volt megfelelő átoltottság."
Még most sincs.A többi stimt.
-
Jablocskov
tag
válasz snecy20 #9019 üzenetére
Nincs ellentmondás. Ahhoz, hogy az oltás kifejtse a hatását idő kell. A harmadik hullám miatt kerültünk a halálozási listák élére. A harmadik hullám érkezésekor még nem volt megfelelő átoltottság. Mivel nagyon sok a fertőzött és nincs megfelelő védekezés a vakcinázás hatása is lassabban fog érvényesülni. Az okokat hosszan lehetne sorolni. Simán el lett szúrva ez is.
-
Viktoár
addikt
Kedves feleségem nem bír nyugodni, beszélt a háziorvosommal amíg aludtam hogy írjon egy beutalót a D-dimer teszthez.
Mondta neki hogy semmi értelme 3 hónapig szedetni velem az aspirin protectet meg hozzá gyomorvédőt ha emellett is kialakuhat vérrőg. A doki nagyon kedves volt szó nélkül megírta de felhívta a figyelmünket rá hogy fizetős a buli illetve ha panaszaim vannak akkor a sürgősségin ingyen megcsinálják.Most majd mehetek beutalóért és vérvételre....
Arról van info hogy az oltás után mennyi időn belül érdemes elvégeztetni? Ha az első 3 napban nincs gond nem is lesz? Vagy kialakulhat 2 hónap múlva is vagy hogy megy ez ott belül?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Sir Pocok
őstag
Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz
Szerintem ennek nem lesz jó vége.... Elindul az optimista expressz....
-
S e t h
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Népességarányosan az átoltottság terén nagyon jól állunk, miközben szintén népességarányosan vezetünk a vírus miatti elhalálozási rangsorban. Valahogy mintha ütné egymást a két "tény', mondom ezt ilyen átlagos gyökkettes kombinatorikai képességgel.
Ez megint egy olyan dolog, ami miatt baromi furcsa szemmel tekinthet ránk a világ, avagy ez ilyen szokásos Orbánisztáni ellentmondás...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
syberia
veterán
válasz Kékes525 #8991 üzenetére
T sejtes immunitást 6-8 évre saccolják, természetes fertőződésnél 65 év alatt (80%-os védettség), valamelyik topikban a tanulmányt is linkeltem. A citotoxikus T-sejtek szerepe a covid eliminálásában kulcsfontosságú.
(#8989): Itt már sok kárt nem tehet a korona a CNS-ben.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz kw3v865 #9011 üzenetére
Eleg sok celebet beoltottak mar, es nem csak idosebbeket, hanem fiatalokat is, szoval igen. Vagy ha nem is jut tobb vakcina, de van hely nemi jo magyar "megoldjuk okosba" modszernek, foleg miota a haziorvosok is donthetnek az elosztasrol. Biztos van aki nem csak elorebb tud ugrani, de meg preferenciaja is lehet a vakcina tipusara.
Az iskola miatt semmikepp sem kellene elorebb venni a fiatalokat, mert az egesz iskolanyitas egy elhibazott dontes. Ebben a tanevben mar maradni kellett volna mindennek online, az erettsegit kiveve.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ringman
nagyúr
válasz kw3v865 #9011 üzenetére
Valamelyik nap linkeltem, hogy megyei szinten is durva eltérések lehetnek, pl békés megyében a lakosság kb 23%-a kapott csak oltást.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Chesterfield #9009 üzenetére
Egy kronikus beteg biztos nagyobb veszelyben van mint egy elvileg egeszseges 16-35 eves. Gondolom a kozepkoruaknal is elorebb veszik azt akiknek van valami komolyabb betegsege.
-
kw3v865
senior tag
válasz Chesterfield #9009 üzenetére
Hivatalosan nem is szerepelnek az oltási tervben még. Nyilván, előbb-utóbb őket is otlani kell, de szerintem ez azért gáz, mivel sok helyen még a középkorú krónikusokkal se végeztek. Azért látszik, hogy van itt egyenlőtlenség a rendszerben elég rendesen. Az "elit" helyekre több vakcina jut...
-
Chesterfield
őstag
Elkezdték oltani a 16-18 éves krónikus beteg fiatalokat a Heim Pál kórházban
Ezt nem nagyon tudom hovatenni. Egy 17 éves krónikus beteg az nagyobb veszélyben van, mint pl egy 35? A sulikezdés miatt van ez?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz koshmar #9007 üzenetére
Olvass vissza, a napokban elég sokan beszámoltunk róla (én is tegnap kaptam meg).
Jelenleg a láz hőemelkedéssé mérséklődött és ízületi fájdalmat érzek csak.sweetlou6.wordpress.com
-
koshmar
addikt
Üdv!
Kíváncsi vagyok, az orosz oltásra ki hogy reagált?
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Ra3
őstag
válasz elder troll #9002 üzenetére
Ez a hivatalos állásfoglalás a Robert Koch intézettől, elvileg a kormány is ez alapján dolgozik:
[link]
Ez pedig a bajor infó, ha oda megy akkor lehet relevánsabb mint a szövetségi:
[link]''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
bigdady
nagyúr
válasz elder troll #8997 üzenetére
Ilyenekre itt senki nem tudja a választ, esetleg a lazában, ott mindenre is
-
elder troll
őstag
válasz #86564352 #8999 üzenetére
Köszi
Nagyon nem vagyok jártam a témában, bátyámnak próbálnék segíteni, hogy ne akadjon el visszafele a határon. Hétfőn felhívott, hogy nemsokára érkezik, és keddre szerezzek válóperes ügyvédhez időpontot. De ez a visszautazós témakör már meghaladta a képességeim.
Hol lehet előzetes regisztráció és több hetes várakozás nélkül a németeknél is elfogadott tesztet csinálni 24 órán belüli eredménnyel?
Holnap indulna vissza, a gondolkodás nem az erőssége, de a jelenlegi helyzetében nem is rónám fel neki. -
Chesterfield
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Magisk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- További aktív témák...
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest