-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlackV
őstag
Az a réteg, aki csak a kártya miatt ment el,
oltott volna egy másfél hónap múlva megérkező kártyáért is? -
-
Ringman
nagyúr
-
Popes
őstag
válasz Ringman #18287 üzenetére
Az amerikai járványügyi hivatal, a CDC ismertetője szerint a beoltottak többségénél az oltás után 2 hét elteltével nagyrészt kialakult a védettség, míg a Johnson & Johnson közleménye szerint az oltás után 28 napra vonatkoznak a tesztek során mért hatásossági számok.
Deus ex machina
-
nobela
senior tag
válasz Cs1csó #18288 üzenetére
"Egy ilyen baki mutatja meg mennyire ad hoc jellegű a kormány védekezési politikája"
Ez nem "baki" volt hanem teljesen tudatos döntés.Egyrészt minél hamarabb lenyúlni a pénzt a védettségi igazolvány gyártásból, másrészt minél hamarabb összehozni a telt házas stadionokat.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
Cs1csó
félisten
válasz Ringman #18287 üzenetére
Akkor Johnson vakcinájánál a beadás után 3-4 hét között érkezne meg. Ez szerintem evidenciának kellett volna lenni.
Egy ilyen baki mutatja meg mennyire ad hoc jellegű a kormány védekezési politikája és sajnos mennyire EGY KÉZ irányít. Amit a főni mond azt kell csinálni, hiába nem virológus, se nem járványszakértő. -
Cs1csó
félisten
válasz sipi700 #18284 üzenetére
Ez volt a leglogikátlanabb húzás, hogy sokaknak már a második oltás után 2 héten belül megérkezett a kártyája.
Evidens, hogy minden oltásnál a védettség megszerzésének ideje körül kellett volna megküldeni tehát a vakcinák zöménél a második oltás után mondjuk 2 héttel a Jansen esetén nem tudom hogy az egyetlen oltás után mennyivel számít valaki védettnek de akkor ha 2 hét vagy 4 hét akkor. -
Ringman
nagyúr
Telangana: Biological E starts at risk manufacturing of Corbevax
indiában a phase 3 triallal párhuzamosan elkezdik az egyik vakcina gyártását, kb 1,5$/dózis árú lesz, 70-80 millió/hó lesz augusztus elején a gyártókapacitás
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pit stop
addikt
válasz ubyegon2 #18252 üzenetére
Várom, hogy a jövő héten bejelentik, hogy AZ-t is fogunk kis részben gyártani...
Így összeállna a top3, pontosabban az Európában legkisebb reputációval rendelkező hármas is egyben
És azok az elvetemültek akik nyugatit akarnak egy szavuk se lehetne.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #18239 üzenetére
szerintem sem extrém, az mrns oltások után simán 10 ezres nagyságrendben vannak eredmények, nem mindig, de nem is extrém ritkán.
viszont ennél a tesztnél 50 a határérték, ahhoz képest lett 39000, az tromfolom a 0,8->1105-tel (tudom, hogy nem lehet így összevetni, de olyan jó leírni )
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ringman
nagyúr
Egy kiskapu miatt úgy is meg lehet szerezni a védettségi igazolványt, hogy valaki se oltást nem kapott, se beteg nem volt - járt utána az RTL Klub Híradója. Védettségi igazolvány ugyanis nemcsak oltás és pozitív koronavírus-teszt után jár automatikusan, hanem akkor is, ha valaki ellenanyagteszt-eredménnyel bizonyítja, hogy a szervezetében megtalálható az ellenanyag, azaz korábban átesett koronavírus-fertőzésen. Az ilyen teszteket végző laborok azonban nem minden esetben kérnek fényképes igazolványt a tesztelt személytől, így elvben lehetséges, hogy valaki egy beoltott vagy a betegségen ténylegesen átesett személyt küldjön el maga helyett a tesztelésre.
Az RTL rejtett kamerás felvételein látszik, hogy az egyik tesztelőállomáson csak a tesztelt személy TAJ-számát kérték el néhány személyes adat mellett, fényképes igazolvány nem kellett. A tesztelőállomásokat egyébként nem is kötelezi jogszabály arra, hogy fényképes igazolványt kérjenek, tehát jogi szempontból ők nem követnek el mulasztást[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bubuska10
senior tag
Elnézést a tudatlanságomért, a magyar vonatkozás alatt Karikó Katalint érted?
-
félisten
-
őstag
1 nappal a 2. Pfizer oltás előtt nyomtam egy Biosynex tesztet (szigorúan kíváncsiságból). Az eredmény: még csak egy halvány csík sincs az IgG-nél.
Hát, nem nagyon erre számítottam, de majd a 2. oltás után 1 héttel is csinálok egyet. Ha az se mutat semmit, akkor marad a laborvizsgálat.(Persze, tudom, a Biosynex gyorsteszt nem erre való, ha érdekel menjek laborvizsgálatra stb. De mint írtam: ezt csak kíváncsiságból csináltam. És hát a logika (és a Pfizer calendar) azt diktálná, hogy már lennie kéne IgG-nek.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
titán
Úgy látom nem volt még a cikk: Már Pfizer-vakcinát kapnak a Sinopharmmal oltottak az antitesthiány miatt több országban
Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek a két Sinopharm-dózist megkapók esetében előirányzott egy harmadik oltást is, de már nem a kínai készítményből, hanem a Pfizer-BioNTech mRNS-alapú vakcinájából. Az 50 év feletti, elhízott vagy krónikus betegségben szenvedő lakosokat arra ösztönzik, hogy a teljes Sinopharm-oltás után hat hónappal adassanak be maguknak egyet a német-amerikai készítményből - derül ki a WSJ cikkéből.
-
titán
válasz Marci112233 #18265 üzenetére
Itt található az eeszt-ben, ha felvitték: Ellátások - egészségügyi és betegdokumentumok.
-
fatal`
titán
válasz Marci112233 #18265 üzenetére
De, azonnal meg kellene jelennie, valamiért nem vitték fel. Én mire hazaértem az első oltásról már látszódott.
-
Marci112233
addikt
Ígértem hogy jelentkezek az első Pfizer oltás után később.
Ugye hétfőn délután 1 óra előtt pár perccel kaptam meg az első adagot. Aznap semmit sem éreztem belőle. kedden pici izomláz szerűség abban a karomban ahova kaptam az oltást, illetve ha megnyomtam a z oltás helyén a vállam, akkor fájt a helye egy kicsit, de nem vészesen. szerdán már a fájdalom is enyhült, ma reggelre meg meg is szűnt. Ezen kívül mást nem tapasztaltam.
Viszont azt kérdezném, hogy az első oltásnak nem kellett volna megjelennie az EESZT eseménykatalógusban? Mert én ott nem találom.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
fatal`
titán
Vajon tényleg csak 3000 tesztet csináltak tegnap (és 10%+ pozitív) vagy elcseszték a statisztikát?
-
félisten
válasz #32839680 #18262 üzenetére
Hát az eddigi tapasztalat alapján ez úgy fog kinézni, hogy megépül állami pénzből az a gyár, amiben olyan vakcinát fognak gyártani ami alap esetben a kutyának sem kell.
Az építési pénzek nyilván már lefolynak a NERetván, de mire beindul a gyártás, hol lesz ez a nagyszerű társaság? Ha még mindig a nyakunkon, akkor meg is érdemeljük, ami lesz. Kicsit szemléljük a jövőt reménytelibben szerintem, mert ha minden így marad, a legkisebb gondunk lesz, milyen vakcina készül Debrecen Cityben....
Pár napja meg mintha említettem volna, hogy a debreceni Egyetemi TudásPark Projekt vagy mi a neve, már 2018-ban indult.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz Cs1csó #18253 üzenetére
Pár napja a debreceni gyárral kapcsolatban már volt erről szó, de pár észrevételem most is lenne. A gyártásnak nulla köze van/lehet ahhoz, hogy a Germán/USA cég magyar származású asszonykájának elévülhetetlen érdemei vannak az mrns vakcina fejlesztésében, vagy csak én nem látom az összefüggést. Ennyire túl egyszerűen nem kéne elképzelni ezt az egész magyar vakcinagyártást....ööö egyébként mikor is lesz ott gyártás ténylegesen? No ugye. Mit aggódunk akkor? OV és bandája addigra akár lapáton is ülhet, nem? De!
Eddig azon ment a ríjás, hogy kínai vakcinát akarunk ott gyártani, pedig az egész Egyetemi Projektben láthatólag jóval nagyobb potenciál van. Mint ahogyan azt láthatjuk máris, szóval csak higgadalom, még csak fűcsomók vannak a BMW gyár közelében és nem vakcinagyártó üzem.
Szóval el kell menni majd szavazni jövő tavasszal, ha gond van a mostani rendszerrel. Ennyiben politikai a téma, de enélkül ezt nem lehetett leírni. Neretnyikek meg húzhatnak a búsba bátran máris.....
az orosz sem bír túl nagy reputációval
Hű de qrvára érdekel ez amúgy, teljesen jó és ahogy látom a beoltottak halálozási táblázatát, kicsit mintha legkevesebb orosszal oltott halott lenne? De mindegy, jó és kész. Látod, még én is brummogok itt is gyakorta.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz fatal` #18258 üzenetére
az egy nagyságrenddel drágább és több van belőle!
amúgy önmagában nincs ezzel baj, ott van a j&j is válaszhatónak.
és lassan jön a hunVac vagy coVictor, a magyar vakcina!
-
Ringman
nagyúr
Csendben kivezették itthon az AstraZenecát a válaszható oltások közül
Gulyás Gergely szerint nem volt rá igény. Továbbra is Pfizert kérnek a legtöbben, a Moderna volt a második legnépszerűbb a múlt héten.
-
Ringman
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz ubyegon2 #18252 üzenetére
Nemrég még azt olvastam, hogy Sinopharm licenc alapján lesz gyártva.
Amúgy szánalmas és vicces is egyben: a legmodernebb technológiájú, nyugati, sőt magyar vonatkozású, világszerte is a legnépszerűbb vakcinát NEM hanem a legkisebb reputációval rendelkezőt gyártanánk, az orosz sem bír túl nagy reputációval. -
félisten
-
kw3v865
senior tag
válasz Elektrosokk #18245 üzenetére
Jelenleg összesen már közel 150 ezer Ft-ba kerül a HPV elleni. Tapasztalatból mondom, hogy iszonyat drága. Bár nekem csak az utolsó került 42-be, az első és a második
még 30 körül volt. -
Ringman
nagyúr
Csak jövőre lesznek meg a vakcinák hazai vizsgálatainak eredményei
Mint a világ számos országa, természetesen Magyarország is végez kutatásokat a koronavírus kapcsán. Az Egészségügyi Tudományos Tanács és számos egészségügyi intézmény olyan programot indít, amelyben a gyógyult koronavírusos betegek celluláris immunválaszát kutatják és ennek keretében minden vakcinát bevonnak. A vizsgálat várhatóan egy évig tart.
-
veterán
válasz Elektrosokk #18245 üzenetére
synlabos vizsgálatok voltak... ja amit nem írtam, hogy LH hormon mérhetetlen volt... reméli a doki, hogy az oltás miatt (ismélést kért első alkalommal 0,1 alatti volt (mérhetetlen) másodiknál már 0,2). Remélem 1 hónap múlva rendben lesz, de így most kaptam egy beutalót biztonság kedvéért MR-re is ... mert az agyalapi mirigyemet látni akarja a doki... Elvileg akkor lehetne ott gond, ha egy másik hormon is alacsony volna de az normális. Illetve az LH a tesztoszteronra van hatással férfiaknál és az megint csak jó... Ezért tippeli a doki, hogy a sinopharm mellékhatása az is
-
rgeorge
addikt
Az oltáskeverésről: ma az oltóponton sorban álló hölgy az irányító rendőrtől kérdezte, hogy nem lehet-e Pfizert kérni a 2. Astra helyett. Először elütötte viccel a rendőr, hogy nem, mert nincs bent a mixer, de a nő válaszolt, hogy ő komolyan kérdezte...
Egy másik fickó azon puffogott, hogy ki kellett tölteni a nyilatkozatot (ez milyen ország már, mondta erre...). És aztán a széles tömegektől kérdezte, hogy akkor mi számít krónikus betegségnek?
Egyébként a 2. Astra-t kaptam az előírás szerinti 12. hétre az első után. Eddig semmi hatás, még a karom sem fáj, az majd este jön, ha hasonlítani fog az elsőhöz.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Rive
veterán
válasz Peat;) #18241 üzenetére
Nekem ez új, hogy vektorosnál lesz 3. shot, én erről még nem olvastam.
Mert amire válaszoltál az spekuláció volt, saját kútfőből.
'Rendes' vakcinák esetén harmadik komolyan csak, mint új variánsok elleni merült fel./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
veterán
hát második Sino után lehet nem kérnék semmilyen oltást egy ideig
1,5 hete kaptam a második Sinopharmot... (S bár az elmúlt 1 hónapban 250+ órát dolgoztam csak a főállásban így kimerült az immunrendszerem). Második Sinopharm előtt 1 héttel labor:
- hisztamin alacsony, kisebb gyulladás a szervezetben, baktérium a vizeletben
Erre jött a második Sinopharm oltás:
- fejfájás 7-8 napja talán már nem erősödik tovább
- orr és szemfolyás néha
- aludni nehezen bírok
- gyulladások jelentek meg a hátamon (hasonló mint egy pattanás csak nincs közepe 100-200 ft-os méretű 3-5 db)
- herpesz
szóval az immunrendszerem (ami a sok meló miatt amúgy is ki volt merülve), kirakta a megtelt táblát... ami jó hír, hogy mostmár javulnak a társult tünetek ... Dokival abban maradtunk, hogy nézünk 3 hét múlva egy ellenanyag szintet és egy új teljes vérképet. Lehet kaptam a 2. Sinopharm mellé egy britt vagy indiai upgradet is -
Peat;)
veterán
válasz Soma01 #18238 üzenetére
Nekem ez új, hogy vektorosnál lesz 3. shot, én erről még nem olvastam.
Szerintem még ők sem tudják mi lesz. Úgy beszél mindenki a pfizer oltásról mint ha végtelen lenne belőle. Ha kell 3. shot is akkor a pfizer 3 millió emberre elég max ismereteim szerint (mert valamennyit félre is raknak várandósoknak, politikusoknak, 10,5 millió adagra van szerződés nem?).
Szóval ha lesz 3. oltás, akkor az 100% hogy vagy nem mindenkinek, vagy nem mindenkinek pfizerrel.
Szerintem opcionális lesz a 3. oltás egyébként, aki kapja marja alapon, kevés pfizer és sok kínai. Vektorossal nem tudom mennyire életszerű harmadik löket.
Akik pfizerre, modernára vágynak hozzám hasonlóan majd, mert voltak olyan balfékek mint én és nem vártak ki...azok szerintem a kereskedelmi forgalomban reménykedjenek, hátha előbb utóbb megvásárolhatóak lesznek ezek a vakcinák magánszemély számára. Ezek a petíciók stb dolog tök érdektelen, biztos ezzel a pár ezer emberrel fog foglalkozni a politika, amikor választásra készül...ha pár száz ezer ember ugrálna akkor lenne értelme, politikai haszon ezzel foglalkozni.
-
Kékes525
félisten
válasz Soma01 #18238 üzenetére
Igen, ezt lehetségesnek tartom én is. Még az őszi 4. hullám előtt kellene a 3.-at beadni. Azzal feltudnák az oltások számát is szaporítani a statisztikában. Akkor majd minden lövést külön számolnak és világ elsők leszünk abban is.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Soma01
veterán
válasz Kékes525 #18232 üzenetére
Majd az lesz, hogy mindenkinek kell majd a harmadik és akkor nem lesz feltűnő. A Pfizer hatása majd "gyorsan csökken", meg "sok a beteg és a haláleset" a második után is... Szóval "kell a harmadik" nekik. Mindre lesz valami indok. A Szputnyikból meg biztosan lesz majd hivatalos, Gamaleya általi frissítés is, az meg azért kell majd.
Lesz itt harmadik mindenkinek, csak a Sino-soknak a legsürgősebb. Kérdés, hogy hogy oldják meg ezt?! "Sok itthon a készleten lévő Sino, belefér a 3. is minden oltottnak." meg "Ők kapták az első oltásokat, sok idő eltelt, kell már nekik a 3." Vagy mi lesz?[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz attiati #18235 üzenetére
Ha fertőzés után kapod, akkor már mindkettő 'emlékeztető'.
Ahogy olvasom az oltás utáni leírásokat, elég vegyes a kép. Komolyabb statisztika nélkül arra, hogy mikor melyik üt nagyobbat nem mernék semmit se mondani.
Ui.: ráadásul a 'nagyobbat üt, több védettséget ad' dolog se tűnik valami acélosan megalapozottnak...
Ui2.: én a második szputnyikot meg se nagyon éreztem - bár gyorsteszt szerint is csak az IgM-et tolta meg időlegesen, IgG negatív
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Kékes525
félisten
Ezt kellene, de ezt sajnos kizártnak tartom, mert ez azt jelentené, hogy hivatalosan elismernék, hogy a Sinopharm gyengébb mint a többi vakcina és nem megfelelő korosztálynak adták. Ez semmivel sem védhető. Különösen azért sem, mert már a Sinopharmmal egyidőben adtak Pfizert 60 év alatt is, holott a többségüknek gyakorlatilag bármi jó lett volna. Ha az emberek védettségét, a szenvedést, betegséget, a haláleseteket akarták volna csökkenteni, a gyorsabb kilábalást előmozdítani, akkor talán védekezni kellett volna, de az az állam részérről szinte egyáltalán nem volt.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #18227 üzenetére
Érdekes, lehet a terjedési csatornákon lokális "nyájimmunitást" hozott létre a b117. Az indiai viszont úgy tűnik át tud ezen jönni, pedig a b.1.617.2es változat kevésbbé immunitáskerülő, mint a D-Afrikai.
#18211: ezeknek a haláleseteknek kicsit jobban utána kellene menni: előszöris, hogy covidos volt-e az elhunyt egyáltalán ? Ha igen, nem volt-e olyan állapotban, amikor egy "banánhéjon elcsúszás" is végzetes lenne már, azaz az "enyhe lefolyás" volt nála halálos kimenetelű?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
UK government negotiating with AstraZeneca to secure South African variant vaccine
Érdekes egyébként, hogy a D-Afrikai változat nemigazán terjed Európában, pedig már hónapok óta jelen van, illetve több országban, beleértve UK-t nyitottak már sulit, kocsmát. Fázik ?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
attiati
veterán
moderna 2. oltás után 1 hónappal 39e au/ml érték lett a synlab eredmény
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz Drizzt #18211 üzenetére
Ha jól számolom ez 0,22% betegedés, és 0,01% halálozási arány a duplán oltottak tekintetében.
Pfizer: betegedett: 0,24% meghalt: 0,019%
Moderna: betegedett: 0,098% meghalt: 0,012%
AstraZ: betegedett: 0,45% meghalt: 0,007%
Szputnyik: betegedett: 0,086% meghalt: 0,002%
Sinopharm: betegedett: 0,33% meghalt: 0,024% -
Sir Pocok
őstag
Na ma reggel elmentem ellenanyag vizsvágalatra. (AZ második shot 8 hétre, a második oltás óta 3 hét telt el.)
Kíváncsi leszek az eredményre, ha megvan megosztom.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Drizzt
nagyúr
Beszaras! Ma erdemi tajekoztatast tartott a kormany.
[Gulyás: 524 ember halt meg a második oltása után Magyarországon]
"A Pfizer két másfélmillióan kapták meg, közülük 3167-en fertőzödtek meg és 268-an hunytak el, de azt Gulyás is hozzátette, hogy közülük sokan voltak idősek.
A Moderna két adagját 209 ezren kapták meg, az ő esetükben 204 ember betegedett meg otlás után 25 -en hunytak el.
Az Astrazenecából 181 ezren kapták meg mindkét oltást, 816 beteg és 12 elhunyt volt köztük.
Szputnyikot 809 ezren kaptak, a második oltás után 697-en betegedtek meg és 12-en haltak meg.
A Sinopharm esetében is megvannak a számok: 850 ezren kapták meg mindkét oltást, közülük 2800-an betegedtek meg és 206-an haltak meg."Valaki majd csinal belole tablazatot, en ma ezzel nem szorakozom.
Illetve bocs, de ez se teljesen pontos adat, mert ez meg azt mutatja, hogy mi tortent a masodik oltas utani 7 napon belul. Ami meg mindig nem fedi az ajanlasok szerint a vedettseg kialakulasahoz szukseges idot. Az utana levo idorol nem tudom miert nem adtak adatot.[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
bigdady
nagyúr
válasz t72killer #18204 üzenetére
Itt is mindenki azt mondta ne várjon senki oltassa a kínait mert járvány van, "minden vakcina jobb mint a betegség" most meg fúj kinai micsoda dolog hogy azzal oltottak ami volt (továbbra sincsenek kínaival oltott hulla hegyek sok embert megmentettek ez nem kérdés).
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Na de ezt dokumentaristásan le kellene bürokratizálni, az meg nem megy. Oltás típusának megnevezése mi legyen az appban? Sinophizer vagy vagy Phizopharm? Szputerna pl? És az öszvérek: Astratnyik pl
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Ringman
nagyúr
kizárt, mert akkor kiderülne hogy hibáztak (ami definíció szerint kizárt), illetve nem tökéletes az egekig magasztalt sino, az önellátás záloga (a hörcsögöknél tartó magyar vakcinával egyetemben)
-
Jablocskov
tag
válasz kw3v865 #18199 üzenetére
"Azaz, ha jobban látszik a csík, még egyáltalán nem biztos, hogy több antitested van."
Javasolnám ennek [link] az átolvasását mielőtt ezt ilyen magabiztossággal kijelentenéd.
A teszt valóban nem alkalmas mennyiségi analízisre, de ezt azért írja bele a tájékoztatóba a gyártó, mert mérésnél nem lehet biztosítani az azonos körülményeket és nem lehet kiküszöbölni a szubjektivitást. Az alacsony antitest szint a problémás, ahol intenzív vonalakat kapunk ott szinte biztos, hogy nagyobb mennyiségű antitest van jelen a mintában. -
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #18202 üzenetére
semmi gond nem lenne egyébként a sinóval, mert meg tudták szerezni hamar és lehetett oltani hamarabb. egyszerűen most rá kéne bökni egy pajszert mindenkinek és probléma megoldva, win-win. olcsóbb és egyszerűbb, mint végigtesztelni őket, hogy kinél nincs antitest.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t72killer
titán
A sinonak köszönhetően lesz itt "kivétel" bőven. 60év felett elvileg 1/3ad arányban még a brit-el is fertőzhetők a dupla sinoval oltottak, nem hiszem hogy ennyire rosszak lennének az újrafertőzhetőségi statisztikák. Főleg, hogy egy éles covid igen erős sejtes védelmet hagy hátra, plusz nemrég volt róla szó, hogy az antianyagtermelés egy életen át megmarad az ex-fertőzötteknél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest