Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #17395 üzenetére
Karantén?
Ne taxival és tömegközlekedéssel menjenek PCR-tesztre az érintettek ...
Tele5 Taxi szakmai vezetője azonban sokkal nagyobb problémának tartja, hogy nem tartják be az emberek a karantént, és kiszöknek bevásárolni. Volt olyan utasa, aki közölte:
"siessünk, nehogy jöjjenek a rendőrök ellenőrizni."
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Kékes525
félisten
[Napi vírus: 28 beteg hunyt el, 448 új fertőzöttet találtak]
"Meghalt 28, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 448 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
803 567-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 682-re, a gyógyultaké 689 166-ra emelkedett.
Az aktív fertőzöttek száma 84 719. Kórházban 999 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 121-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 10 790-en vannak, a mintavételek száma 5 786 609-re nőtt.
Eddig 5 084 642 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 445 557-en már a második adag vakcinát is megkapták."
Az aktív fertőzöttek száma 84 719, ebből kórházban 999, hatósági házi karanténban 10 790.
Egy kis számtan:
999 + 10790 = 11 789 fertőző van ellenőrzés alatt.
84719 - 11789=72 930 Ők pedig szabadon fertőznek.
Ez járványkezelés?Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem a 3. hullám számok inkább azzal magyarázhatóak hogy a magyar gazdaság sokkal sérülékenyebb, valamint a lakosság sokkal de sokkal kevesebb tartalékkal rendelkezik a linkelt országokhoz képest.
Szép is lenne, ha ugyanazt megtehetné minden magyar, amit mondjuk az osztrákok (2x minimálbérrel).Hasonlítsátok a számokat inkább Csehekhez, Szlovákokhoz, stb... (5% eltérést látok a csúcsnál)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HÁZIGAZDA
urak, már bánom, hogy leírtam vik-tor-potroh nevét. maradjunk a koronavírusnál.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
nem akarom elvinni a szálat ilyen irányba, úgyhogy legyen az, hogy igen, ez a realitás errefelé. örülni mondjuk nem örülök neki. van még pár dolog, aminek realitása van, elég ránézni az elmúlt 30 évre és arra, hogy hol és hova tartunk. uff.
-
Coyot
őstag
Tegnap beszélgettem az egyik nővérrel, poénkodtam hogy lehet bejövök egy oroszért is, erre válaszolta, hogy van külön orvosi bizottság kérésére olyan hogy 3 adag pfizert kap a beteg - azt mondta tipikusan komoly műtétek elő vagy utóhasa miatt és hogy volt is rá példa már nem is egy. Ilyenek vannak.
A sor vége a kórház előtt állt, mindenki jött fájzerért, nem csak másodikért.
Jutszembe fájzeresek: 2. után kéne valamit érezni, mert fáj a vállam lassan 1 napja, sokkkal jobban mint az elsőnél (de hát ez is nudli) de ezen kívül semmi.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
tisn
addikt
okos dolog a vilag es az eu ket leggazdagabb orszagahoz hasonlitani minket. meg svajcot ra rakhattad volna a gfxre, ugy meg tanulsagosabb lett volna.
alapvetoen azt kell nezni, hogy a hasonlo lehetosegekkel rendelkezo regios versenytarsak (cz, sk, ro, yu, ukr, pl) hogy teljesitettunk. az meg nem lesz tragikus. csoro orszag, fegyelemzetlen nepek -> mas lehetosegek mint csodanemetorszag/csodaausztria. a harmadik hullamnal ket hetet kestunk az iskolabezarasokkal, ennek ara volt sajnos, igy jartunk. (es nalunk peldual folyamatosan edzhettek a gyerekek, nemetorszagban otthon csucsultek. ezt lehet ugy nezni, hogy ebbe is belehaltak jo paran, masresztrol meg erosen pozitiv a gyerkocokre nezve)
azert pedig megdicserlek, hogy excess mortality adatokat is nezel, az dicseretes, a csusztatosok nem nagyon szeretik hasznalni, csak az orszagok osszehasonlitasara nem hasznalhato covid halalozas adatokat szoktak. rakd ra a regios versenytarsainkat a gfx-re es rakd be ujra, maris nem lesz olyan tragikus a kep.
-
HÁZIGAZDA
-
-
titán
A magyar kormány 40 ezer adag Pfizert ad kölcsön Csehországnak
Itthon már nincs kit oltani pfizerrel? Ezeknek van még élő agysejtje?
-
t72killer
titán
válasz Cs1csó #17353 üzenetére
Nem csak a testsúlykg/adag számít: egy gyerek immunrendszere nem uolyan, mint a felnőtté. Serdülőkor, kisgyerekkor, csecsemőkor, mind más környezet. Pl a BCG-ről úgy tudom, sokkal-sokkal jobban működik 1éves kor alatt adva, mint később. Bár totál más világ, tudom.
Elképzelhető, hogy pl karnyújtásnyira vagyunk egy újszülöttnek adható pán-koronavírus vakcinától, csak ki kéne nyújtani azt a kart.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
vakcinadiplomácia, vsz. a baráti diktatúrák nem sinot meg az-t fognak kapni, hanem majd az ottani uralkodóosztály mrns-t kap ajándékba.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
Itt ugye azt látjuk, amikor egy kormány -nem a miénk- tanul a hibáiból és a szakértőkre hallgat, és a minielnök nem képzeli magát okosabbnak mindenkinél úgy, hogy reáltudományos ismeretei konvergálnak a nullához.
Na ezt az okos, értelmes hozzáállást itthon nem nagyon várhatjuk...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Én arra leszek kíváncsi, mikor lehet végre magánúton is oltatni? Oltás már van annyi, mint égen a csillag, hacsak a döbrögi nem akarja kisajátítani lopási céllal a területet magának és a haveroknak, akkor lassan el lehetne kezdeni beengedni a magánszférát is.
Lenne rá piac, pl. akik a hatástalan kínaival szenvednek de az állam nem olt rá harmadikat, vagy akik vektorosat kaptak, de szeretnének egy mRNS boostert.
A tudomány a valóság költészete!
-
mozso
senior tag
Azt gondolom, hogy HA Ausztria is hasonlóan dönt, akkor ez jelezni fogja ISMÉT, hogy mit érdemes tenni, ha MEGELŐZNI akarod a járványt, nem pedig a hazai szemlélet alapján GYORSAN TÚL LENNI rajta, majd kinyitni mindent, mintha semmi sem történt volna, bármi áron.
Ausztria és Németország is komolyabban megszenvedte az első hullámot, mint Magyarország. Ennek sok oka van, de ez most mind1 (nekünk lejtett az asztal akkor).
Az első hullámban Ausztria és Németország is rosszabb volt nálunk:
- covid halálozás per millió lakos
- korábbi évekhez képest extra halálozás
A második hullámban Ausztria és Németország is jobb volt nálunk:
A harmadik hullámban Ausztria és Németország nem akarta megismételni a saját második hullámukat (érthető miért nem).
Van itt azért lényegi különbség, hogy mennyivel jobban oldotta meg ugyanazt a problémát Ausztria és Németország és mennyire elhasalt Magyarország. Sajnos. -
-
mozso
senior tag
A 12-16 éves korosztályt is bevonják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltás beadásának kampányába Németországban - jelentették be csütörtökön Berlinben. Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportok elsőbbségét előíró oltási rendszer visszavonásának napjától, június 7-től, 12 éves kortól bárki foglalhat magának oltási időpontot.
Itt találtam, máshol még nem láttam (de nem is kerestem): [link] -
zseko
veterán
válasz Andika20 #17343 üzenetére
Vagy, lehet email egyszerűbb lesz. Ugyanis itt, ami nekem könnyen elérhető helyszín (Gyöngyös), azt írja:
Időpontfoglalás:
Munkanapokon 12.00 – 14.30 között a fenti elérhetőségeken (ami egy telefon és egy email cím)Valamint:
Ezen a vérvételi helyen az online vásárolt vizsgálati csomagok nem érhetők el!Közben már haverom is mondta, átküld valami magáncéges címet, ahol már csináltatott (jó pár éve) vizsgálatot.
HR24.hu
-
e.vid
senior tag
Synlab-os antitest tesztem erménye 24 nappal a 2. sputnik után 4716 AU/ml lett.
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
HÁZIGAZDA
-
Cs1csó
félisten
COMIRNATY (ha jól tudom most nem kerestem rá a guglin)
Gyakorlatilag ha jól tudom a Biontek cég fejlesztette ki de ez egy "kicsi" cég a támogatást a Pfizer nyújtotta a gyártást, a tesztelést stb.
Ez olyan mint a filmeknél pl. Adam Sandler filmjeit a "Happy Madison Productions" cég "készíti" de a "hardvert" tehát a stúdiót ahol forgatnak, a díszleteket a kamerákat stb. azt jellemzően Columbia Pictures adja. -
zseko
veterán
válasz Ringman #17332 üzenetére
A háziorvosom telibesz.rja az egészet, és ott gáncsolja a legtöbb beteget ahol tudja. Röviden: nem volt hajlandó. A tegnapi 'beszélgetésünk' egy része:
- Nyílt ilyen post-covid osztály...
- És az magát minek érdekli?
- Már január óta fennáll, és tegnap estefelé is ahogy hűvösödött (~17 fok lett) elkezdett fájni a mellkasom pulcsi+mellény ellenére is...
- Tegnap este mindenki fázott a hidegben.
- Jó, de ilyen nekem a covid előtt sosem volt.
- Ilyen öreg se volt még sosem.Szerencse, hogy az egyik mostani vitaminom enyhe nyugtató hatású is, jó egy éve ilyenért már megborítottam volna De így is számon volt, hogy elküldöm a k.a anyjába. Mert az összes kommunikációja ilyen, vagy hasonló. Pl. tesómat egyszer 39 fokos lázzal hazaküldte, hogy csak szimulál, mert nem akar dolgozni menni... Kár, hogy az ilyeneket nem lehet kirúgatni és hozatni helyette másikat Ismeri már a többi orvos, elég ha megemlítjük a nevét: - Ó, ne is folytassa, tudom...
Kértem időpontot magam a post-covid osztálytól (ez se tetszett neki) - na meg ez is röhej, hogy indulás napján! két hónappal későbbre kaptam - júni 18-án megyek oda, majd velük elintéztetek mindent.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Ringman
nagyúr
válasz tothjozsi96 #17333 üzenetére
- inkább bürokratikus probléma lesz, mint védettségi, de jó lenne tudni, hogy melyik oltásról van szó
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ezekiell
veterán
válasz tothjozsi96 #17333 üzenetére
Semmi bajod nem lesz belőle.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
tothjozsi96
addikt
Hogyha nem tudok megjelenni a második oltás időpontján, és teszem azt csak egy héttel később kapom meg mint a tervezett beadás időpontja, abból lehet probléma, vagy bármi gond?
Az oltóponttal beszéltem már, de még nem tudom mikor tudok menni. Holnap kellene, de az sajnos esélytelen, jövőhét lesz belőle.
-
Ringman
nagyúr
ez kb a moderate - közepes lefolyás (mellkasfájdalom miatt) [link]
Asymptomatic or Presymptomatic Infection: Individuals who test positive for SARS-CoV-2 using a virologic test (i.e., a nucleic acid amplification test [NAAT] or an antigen test) but who have no symptoms that are consistent with COVID-19.
Mild Illness: Individuals who have any of the various signs and symptoms of COVID-19 (e.g., fever, cough, sore throat, malaise, headache, muscle pain, nausea, vomiting, diarrhea, loss of taste and smell) but who do not have shortness of breath, dyspnea, or abnormal chest imaging.
Moderate Illness: Individuals who show evidence of lower respiratory disease during clinical assessment or imaging and who have an oxygen saturation (SpO2) ≥94% on room air at sea level.
Severe Illness: Individuals who have SpO2 <94% on room air at sea level, a ratio of arterial partial pressure of oxygen to fraction of inspired oxygen (PaO2/FiO2) <300 mm Hg, respiratory frequency >30 breaths/min, or lung infiltrates >50%.
Critical Illness: Individuals who have respiratory failure, septic shock, and/or multiple organ dysfunction.
szerk:
háziorvos nem utalt be mellkasröntgenre? illett volna (vsz. sbo-ra mehettél volna egyből és vsz. ekg-t + teljes vérképet is csináltak volna)[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
lila szegélyes kemény papírt kaptam, comirnaty covid-19 mrna vaccine van ráírva + a lot. sorszáma
-
zseko
veterán
válasz Kékes525 #17295 üzenetére
Nekem középszar fertőzésem lehetett, gondolom ezt abból, hogy tíz napig volt láz+hőemelkedés, ebből az első öt napban ~38,6 fokos. Meg rengeteg más tünet. (Lehet rá is ment a szívre is, bár remélem nem, viszont azóta nem bírom a hideget, ha nem öltözök vastagon (még most is!), akkor olyan mellkasfájdalmam kezd lenni, hogy bárkit megrugdosnék egy idő után, csak legyen kabát is rajtam.)
Lehet belemennék akár egy vérvételes vizsgálatba is, hogy ezzel is segítsek és legyenek a közjónak teszteredmények, ha már beteg voltam, de kb. senkit nem érdekelt (a körzetiorvosomat a legkevésbé). Így viszont azóta már megkaptam az első oltásomat is, az meg valószínűleg már 'hamisítana' az eredményeken.
A második oltás 25-én lesz, július közepe felé pedig csináltatok egy antitest tesztet, már csak kíváncsiságból is. Synlab hely található itt, ez gondolom jó lesz, ha sikerül őket elérnem. Oltás előtt is akartam, de sehogy sem sikerült elérnem őket...[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Антей
tag
A fórum-társaknak mi van az oltási igazolásra (a papírra) írva? Mert nálam "Az oltóanyag neve/Name" rovatban a «Pfizer» szó szerepel, az pedig ugye a gyártó...
(Eddig n figyeltem fel rá, de egy barátom most jött haza külföldről, és volt egy kis gondja ezzel) -
Ringman
nagyúr
válasz fatal` #17321 üzenetére
[link]
Magyarország - Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan - segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.
de megint ott tartunk, hogy találgatni kell.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #17310 üzenetére
nincs ismerettséged, hogy valami maradék, fel nem használt oltást a nap végén beakassz? védettségid van, dokumentációs para tehát nem lesz, csak kuka helyett a válladban landol. mondjuk egy pfizer...
-
Kékes525
félisten
Csak azok nem jelentkezhetnek, akikben a vakcina hatására nem alakult ki védelem. Esély sincs arra, hogy ellője az egészet, de nem engedi az újraoltást az időseknek, mert esetleg rontanák a Sinopharm hitelét, amire politikát építettek.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
HÁZIGAZDA
na gyerekek, elvileg van minden, mint az aldiban! janssen, moderna, pfizer, mi szem szájnak ingere!
-
Ringman
nagyúr
Nem árulja el a kormány, de elindulhatott külföldre a magyar Pfizer- és Moderna-szállítás
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Hivatal (ECDC) oldalán tegnap frissített számok arra utalnak, hogy jelentős részük Pfizerre (esetleg Modernára) vár, arányaiban ezekből a legkevesebb ugyanis a tartalék. (A Pfizernél 94 százalékos a felhasználási arány, a Modernánál 88 százalékos.) Ez persze nem újdonság, ennél sokkal érdekesebb fejlemény, hogy az ezt megelőző, május 21-i adathoz képest csökkent a Magyarországon eddig összesen felhasznált vagy felhasználható Pfizer és Moderna oltások mennyisége. Előbbié 22 230-cal, az utóbbié kerek négyezerrel.
Ez korábban sosem fordult elő, és elméletileg nem is történhetne ilyen, mert a felhasznált oltásokat a beérkezett mennyiségből nem vonják ki, azokat egy külön adatsor tartalmazza. Ennek elvileg így három oka lehet:
Hibás volt a korábbi adatközlés
Megsemmisült a szóban forgó készlet
Külföldre került a hiányzó mennyiség[...]
A legvalószínűbb, hogy Magyarország elkezdte teljesíteni azokat a nemzetközi vállalásait, amelyekről korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részben beszámolt, azóta viszont nagy róluk a csend. Annyira, hogy két hete megkérdeztem a Szijjártó vezette minisztériumot, hogy áll Magyarország ezeknek a felajánlásoknak a teljesítésével, de válasz azóta sem érkezett. Az operatív törzsnek múlt héten szintén elküldtem ezeket a kérdéseket, de válasz onnan sem jött. A Pfizert szintén megkérdeztem az ügy technikai részével
kapcsolatban, de válaszként csak az a kérés érkezett, hogy a témára vonatkozó kérdésekkel forduljak Magyarország kormányához.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ispy
veterán
A 2. kínai is a vállban, az első után semmi nem volt, a 2. után egyszer itthon beszédültem kb. 1 percre és ennyi.
4 hét és jöhet az antitest vizsgálat, aztán kiderül az igazság. Vagy nem.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest