Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz tothjozsi96 #37549 üzenetére
Június 8.-án kaptam a második kínait. Amint letelt a kötelező négy hónap várakozási idő rögtön regisztráltam a harmadik oltásért. A második oltástól számítva négy és fél hónapra már mehettem a harmadikért. Modernát szerettem volna én is de csak kora délutánra tudtam időpontot foglalni addigra már elfogyott így jobb híján pfizert kaptam. Remélem ér is majd valamit.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
t72killer
titán
válasz tothjozsi96 #37559 üzenetére
Ha be tudod védeni magad a következő 3 hétre, akkor jöhet az a 18-adika, de a rizikó már nagy. Ha van iskolás-ovis gyerkőc/rokon, akkor irány az első elérhető időpont akár Pfizerrel is.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
Sinóra mehet az Astra, Janssen, Moderna, Pfizer (kontraindikáció esetén Sino).
A magam részéről a Modernát javaslom. -
t72killer
titán
A moderna jó lesz, valószínű az adja a legerősebb immunválaszt . Kb időszerű beadni, főleg, hogy a következő pár hétben igen nagy az esély Mo.-on, hogy találkozzon az ember a vírussal.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bigdady
nagyúr
4 hónap. Amit kérsz azt kapsz ha van. Moderna ajánlott rá
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz tothjozsi96 #18008 üzenetére
Jelentkezz újra. Ezzel nagyon nincs mit csinálni.
Nekem fura HO vonalon ami fixen van akármennyi az a sino... csak 0 jelentkező van rá.
Amúgy lassan már pfizerre is leürülnek a listák. A héten volt jasen arra volt egy adag jelentkező a fő ok, hogy kell a plasztik kártya....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Asbee
veterán
válasz tothjozsi96 #18008 üzenetére
Majd megkapod később
-
Ringman
nagyúr
válasz tothjozsi96 #17333 üzenetére
- inkább bürokratikus probléma lesz, mint védettségi, de jó lenne tudni, hogy melyik oltásról van szó
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ezekiell
veterán
válasz tothjozsi96 #17333 üzenetére
Semmi bajod nem lesz belőle.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
mpo
veterán
válasz tothjozsi96 #12569 üzenetére
Módosítsd a programot, mert az oltás fontosabb.
Ha érted, akkor már elavult.
-
tboj
tag
válasz tothjozsi96 #12415 üzenetére
Attól, hogy lecsökken az antitestek száma a vérben, még lehet védettséged. A szervezetednek felesleges folyamatosan termelni az ellenanyagot, ha nincs benned a vírus. A memóriasejtek valószínűleg tudni fogják a dolgukat, ha később bekapnád a fertőzést és az immunrendszered ismét elkezdené termelni, hogy ne betegedj le vagy minél hamarabb túl legyél rajta enyhe tünetekkel.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
zilazil
őstag
válasz tothjozsi96 #12400 üzenetére
Mindegyik teszt más, amit én linkeltem, azon 0,79 a referenciaérték.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Nem ugyanolyan mértékben csökken, s nem csak ez az egy szám számít a védettségnél. Pl kimutatták h a pfizer antitestjeinek számossága nagyobb mint az astráé de sokkal hamarabb s jobban csökken.
-
félisten
Almát hasonlitasz körtével, de ezerszer el lett már mondva
while (!sleep) sheep++;
-
HÁZIGAZDA
válasz tothjozsi96 #12412 üzenetére
miért ne lenne jó? csak nagyon időseknek nem érdemes adni, mert van nekik hatékonyabb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
félisten
válasz tothjozsi96 #12412 üzenetére
A lenti eredmény egyértelműen pozitív. A teszt kvalitatív jellegű, antitestek vannak, kb. ennyit tud mondani.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Nem, nem ugyanazon értékek. Azért is AU a mértékegység -- arbitrary unit, azaz "tetszőleges egység". Van, ami meg antibody unitot mond.
Minden teszt máshogy és mást mér.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
HÁZIGAZDA
pedig elvileg ugyanaz, antitestek száma 1 ml vérben. és igen, a pfizer tud akár 30-40 ezreket is, a vektorosok 10 ezreket, a kínai meg ahogy sikerül(rosszul tudtam)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
RAiN91
őstag
válasz tothjozsi96 #12397 üzenetére
A kapott leleten 10-1000 van feltüntetve. Háziorvos szerint is rendben van.
-
Ringman
nagyúr
válasz tothjozsi96 #12245 üzenetére
én? covidot 2 hete :/
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz tothjozsi96 #12199 üzenetére
Pfizer jövőre lesz a kívánságkosárban. Az ATV-ben mondta HO Most meg nem találom az adást de keresem még.
-
tboj
tag
válasz tothjozsi96 #12218 üzenetére
Ezt nem tudom, mert nem kérdezték, hogy mikor lenne jó, hanem csak kiadták önkényesen, hogy mikor legyek szíves megjelenni és hol. Mivel én kötetlen munkaidőben dolgozom home office-ból, így kb. bármilyen időpont megfelelt, de ha tudtam volna előre, hogy nem jó az időpont, akkor azt biztos még ott rákérdeztem volna, hogy mi a teendő ebben az esetben.
[ Szerkesztve ]
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
Ringman
nagyúr
válasz tothjozsi96 #12209 üzenetére
Hogy anélkül is lesz elegendő oltóanyag.
-
blakey
titán
válasz tothjozsi96 #12187 üzenetére
Ha nincs ellenjavallat bármelyikkel szemben akkor amelyik szimpatikus.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kékes525
félisten
válasz tothjozsi96 #12032 üzenetére
"Hogyha por-poratka allergiám van, bármit befolyásol az oltás ügyében? "
Semmit sem befolyásol. Ettől bármelyiket megkaphatod. [Minden infó egy helyen az összes itthon elérhető oltásról]
"Allergiás vagyok kaphatok-e oltást?
Az igen súlyos allergiás (anafilaxiás) reakcióval nem járó allergia, olyan anyagokra, amit az oltás nem tartalmaz, nem kizáró ok. Tehát ha például tojásra, vagy
penicillinre vagy allergiás, de sosem volt anafilaxiás reakciód, kaphatsz oltást.
Tehát az oltások alkalmazásának egyetlen biztos ellenjavalata van, ez pedig a védőoltás alkotórészeire vonatkozó súlyos allergiás (anafilaxiás) reakció.
Amennyiben az illetőnek súlyos, anafilaxiás reakciót okozó korábbi más eredetű (pl. étel, gyógyszer) allergiája ismert, úgy az oltás előtt arról az orvosát
ismertetni kell, és minden beavatkozás a várható előnyők és kockázatok mérlegelésével kell, hogy történjen.
Amennyiben az első oltás során az oltóanyaggal vagy valamely összetevőjével szemben súlyos allergia lép fel, a második vakcina nem adható be."[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Dare2Live
félisten
válasz tothjozsi96 #12032 üzenetére
A kitöltött lapon be kell írni és eldöntik ott. 99% leoltanak.
Amúgy ma jött 350.000 pfizer és májusban jön még 1.3millió. tippre 2-3hét múlva pfizert is simán kap mindenki. Az meg mrns kb kizárt az auto immun reakció, vannak klinikai tesztek, mutáns ellen is véd... kérdés a melyik kezedbe harapj. Egy biztos: Akármelyikkel is de bökesd le magad.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
veterán
válasz tothjozsi96 #11976 üzenetére
én úgy voltam ezt dobta a gép ezzel oltom magam .... Nem igazán lennék nyugodt ha 2-4 hét alatt kapnék fertőzést , ha már eddig elvileg elkerült a vírus... De véletlenül sem akarok le / rá beszélni senkit 1-1 vakcinára mindenki azzal oltassa magát amivel biztonságosnak érzi....
-
veterán
válasz tothjozsi96 #11961 üzenetére
én pfizert szerettem volna vagy astrazenecat... de végül kínai lett... őszintén nem gondolom, hogy rosszul jártam volna a kínainak a mellékhatásai elhanyagolhatók a többi oltáshoz képest (nem véletlen hogy főként ezt oltják a házi orvosok) persze, hogy az immunválasz milyen lesz az majd kiderül, ahogy a mutánsokkal kapcsolatos eredményeket se tudjuk egyik oltás esetén sem...
Minden oltásnak megvan a saját előnye és hátránya... A kínai régi technológia, benne van a teljes vírus, így akár többféle immunválaszt is generálhat mint a vektor vagy mRNS oltások. így akár jobb lehet a mutációk ellen... De ez is csak feltételezés
Hátránya, hogy lassabb az immunitás kialakulása ...
Várhatóan 2 hét és lehet válogatni is az oltások között... Most kínait szórják, jövőhéten szerintem már szputnyikot szórnak aztán meg már lehet válogatni... -
Kékes525
félisten
válasz tothjozsi96 #11969 üzenetére
A második oltást úgy tudom mindig félre teszik.
-
Ringman
nagyúr
Igen, ilyen szempontból csak a szputnyik megkülönböztetett.
-
fatal`
titán
A Sputniknál eltér a két adag a különböző adenovírus miatt így azok nem felcserélhetők, a többinél egyforma így lehet első is, második is.
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #11959 üzenetére
Szerintem igen, én megyek holnap a feleségemmel a hónom alatt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kékes525
félisten
A kínainál 28 nap van a két oltás között. "Illetve ha így megkapom most oltóponton, akkor a második oltást is valószínűleg ugyan itt kaphatom?" Igen.
-
catroot
veterán
Én tegnap kaptam meg és ‘május 24-én mehetek a 2. oltásért.
Ha minél-előbb szeretnél oltatni és nincs krónikus betegséged, akkor szvsz nincs akadálya, hogy a kínai legyen.
Elvileg - én úgy tudom -, hogy a második oltást is ugyanott adják majd."I live in the weak and the wounded, Doc."
-
bilimbalam
tag
Én 3 honapja regisztraltam, kutya sem hivott.... 30 alatt vagyok.
Nekem az orvosom semmit sem tudott/akart mondani hogy mikornmilyen vakcinak varhatok esetleg.
ugyhogy a heten megyek kinaira. Mar meguntam a varakozast. -
Kékes525
félisten
válasz tothjozsi96 #11959 üzenetére
1. Mi az esélyed, hogy elkapod a vírust? Mennyire élsz a járvány szempontjából veszélyes életet?
2. Milyen rizikó tényezőid vannak (krónikus betegségek)?
Ha fiatal vagy, akkor a kínai is megfelelő védettséget ad.
Épp az előbb bizonyítottam, hogy a vakcinák hatásossága nem összehasonlítható. A kínainak és az orosznak a nagy hátránya az, hogy nem dokumentált. Az orosz még csak-csak, de a kínai semennyire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asszociációs játék. :)
- Apple notebookok
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Villanyszerelés