Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nubreed #1259 üzenetére
Örülök,hogy feltetted a kérdést,írni akartam róla részletesebben.
Nekem jelenleg 6 kliensállamom van,köztük róma,líbia,kelta köztársaság(?) Géták,a többire nemigen emlékszem.
Többféleképpen lettek kliensállamaim. Volt olyan,aki háborúzott valakivel pl:róma háborúzott liguriával,liguria az egész itáliai félszigetet elfoglalta,róma észak afrikában levő egy városába szorult vissza.
Ekkor keresett fel,hogyha segítek neki háborúzni liguria ellen,akkor kliensállamom lesz. Szóval ők területi hátrányban voltak.1,Volt olyan,aki háborúzott egy vele egyenlő méretű állammal ,jeen esetben sequani harcolt treverii frakcióval. Ezek ketten mai franciaország területén vannak,már kb 30 év háborúban álltak.
Sequani keresett meg azzal,hogy csatlakozzak a treverii elleni harchoz.2,Én erre küldtem nekik egy választ,hogy legyen kliensállamom,fizetek neki 20k-t és csatlakozom a treverii elleni háborúhoz. Ez azért vált be,mert pénzügyileg a béka segge alatt voltak,szóval viszonylag olcsón megúsztam.
3, Volt olyan,hogy egy városból álló,eddig kereskedelmi eggyezményben levő frakció (Géták) ,főleg észekra voltak,és arra akartam terjeszkedni. Megtámadtam őket,és csak ostrom alatt akartam tartani őket. Amikor a gép lépett,egyből kérte,hogy kliensállamom lehessen.Semmit nem kért cserébe. A Kelta konfö. is ugyanezt csinálta,mert ők következtek volna terveimben,de ugyanúgy megijedtek.
A haszna a kliensállamoknak:
Ha a diplomáciai térképre kattintotok,akkor a térkép bal alsó sarkában van eg piros ikon,arra kattintva meg lehet adni,hogy a szövetségesek-kliensállamokat beleértve- milyen városra támadjanak.Mivel az én északi területeim biztosítottak,valamint a délen levő,afrikai rómaiak () és líbiaiak harcban állnak az ottani államokkal,a déli és északi területeim biztosítottak.
Ahol tartok:
Az olasz csizmát elfoglaltam ,egész görögországot is,egyedül kelet maradt amerre terjeszkedhetek. A mai törökország területe az enyém,és szeleukidákkal állok harcban,célom az,hogy annyira legyengüljenek,hogy kliensállamom lehessen (ez azért nehéz mert nekik is van a kezdetektől fogva vagy 5-6 kliensállama),amiket ugyanúgy célom az uralmam alá "terelni".
Nehéz fokozaton a Makedónokkal csak az elején nehéz,a hadászatuk könnyen használható,a falanx és a hoplitások kiváló katonák.Ha valakit érdekel még valami a játék hátterével kapcsolatban,példákkal tudok szolgálni. Annyi biztos,hogy mindennek megvan a maga magyarázata,logikája,és szerintem nagyon jól meg lett csinálva a játék ,főleg a patchek után!
Új hozzászólás Aktív témák
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest