Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Szabi® #22914 üzenetére
Tökéletesen hidegen hagy mind a Switch, mind az ugrabugra platformerek, Donkey Kong is utoljára a narancssárga Game&Watch kvarcjátékban hozott lázba.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Szabi® #22911 üzenetére
Nem kell ebbe túl sok mindent belelátni, a 8/16bit játékok többsége az akkori hardver/szoftver limitációk miatt túl rövid lett volna, ha nem csinálják nehézre.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Yodamest #22894 üzenetére
Én pl. azért játszom egy játékkal, mert élvezem a hangulatát és érdekel a története, amit el szeretne mesélni. Az értelmetlen túlnehezítés mindkét esetben csak felesleges frusztrációt okoz.
Viszonylag kurrens példám: Control. Ebben a játékban nincsenek nehézségi szintek. (Van valamiféle cheatmode, de az meg számomra már a ló másik oldala, és mint ilyen, elvből kerülendő.) Egyszerre imádom és gyűlölöm minden egyes pillanatát, és kb. pont ugyanannyiszor küldöm el – magamban vagy fennhangon – a náthás édesanyjába a játékmechanikát kiötlőket, mint ahányszor megdicsérem az art departmentet. Mert rendszeresen elmegy a kedvem még az élettől is, amikor ugyanazt a pályarészt nyolcszor, tízszer (vagy még többször) kell újrakezdenem. Nem elég, hogy meghalok, de a játék ezt kimondottan bünteti (minden halál -10% az aktuális resource-odból), mellérakva egy idióta checkpoint-rendszert és indokolatlanul hosszú töltési időket minden esetben. Hát ez engem baromira nem szórakoztat. Ahogy a felesleges túlnyújtott bossfightok sem (arra a fajtára gondolok, amikor először X körülmények között kell nullázni az életcsíkot/páncélt/akármit, aztán hirtelen jön egy intermezzo, aztán ugyanezt Y körülmények között még egyszer, és esetleg a végére még jön egy Z változat is.)
Ha önszopatást szeretnék, akkor speedrunnal szórakoznék, ahol belefér, hogy egy-egy részt napokig, hónapokig gyakorolj, hogy minden óramű pontossággal történjen. Én viszont nem elemezni szeretném a játékot, meg nem "edzeni" ülök le a gép elé alkalomadtán, hanem kikapcsolódni. Az egészséges kihívás soha nem zavar, de amikor az egész átmegy a játékos l'art pour l'art szívatásába, attól morcossá válok.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én még a küldetések többségének a címére is képtelen vagyok visszaemlékezni, nem hogy arra, hogy mi volt bennük, pláne nem ilyenekre, hogy Trastamara birtok, szóval mindenképpen maxi respect
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Basszus, te ezeket séróból vágod, hogy egy ekkora játékban mi hol van?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz fpatrik17 #21733 üzenetére
Ezt a hozzászólást becsillagoznám, ha lehetne.
Én teljesen hülye vagyok a gwynt-hez, de meghoztad a kedvem, hogy újra tegyek vele egy próbát.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz tibaimp #21678 üzenetére
Wow, annyiért ajándék volt!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz PAtr0n #21573 üzenetére
Nekem érdekes módon pont az ilyen rétegjátékok jönnek be nagyon általában. A Prey is, meg a szintén Arkane-féle Dishonored-eket is nagyon szeretem. Prey-ből most tolom a Mooncrash-t, Dishonored-nél meg a Death of the Outsider-t, ezeket tartogattam a Witcher 3 befejezése utánra.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Titinho #21497 üzenetére
Nem kell a fő sztorit végigvinni a kiegészítők elkezdéséhez, nyugodtan elkezdheted ill. végigjátszhatod őket úgy, hogy a fő szálat nem fejezted be.
(#21499) TheNewDawn: Na ezt nem tudtam, én közben csináltam meg őket, amikor a fő szálra ráuntam. (Amúgy nekem 5 évbe és 228 órába került végigjátszani a játékot, egy hete fejeztem be Persze mellette végigjátszottam egy csomó mást is ez alatt az idő alatt is, néha hosszú hónapokra félreraktam, de ezzel együtt a generáció egyik legjobb játékának tartom.)
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem elég, én pl. nagyon gyorsan olvasok, és mire "felfogom" a hsz. elé rakott spoiler szót, már három sorral később jár a szemem.
Szerintem maradjon a spoiler tag. Én pl. most leteszem a játékot a Fallout 4 miatt, de később vissza fogok térni, és jó lenne ha olvashatnám továbbra is a topikot. (Eddig pl. nekem kimondottan tetszett, hogy a rendszeresen ide írok 98%-a képes jól használni a spoiler-t, és ezzel sok bosszúságtól kíméltek már meg.)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
...kivéve az inventory, ami kínszenvedés kontrollerrel.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz FireKeeper #6088 üzenetére
Köszönjük!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz ingalls #6084 üzenetére
+1 , én is ezt szerettem volna szóvá tenni.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem eddig nem volt teljesítményproblémám... most már van. [XONE]
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, lehet, hogy kicsit elszúrtam valamit:
volt az a küldetés, amikor Zoltannak kellett gwynt kártyákat vadászni, hogy ki tudja fizetni valami adósságát. Ennek során, amikor a horgász törpnél kluboztunk, felvettem egy jade katona szobrocskát a ház kifosztása során, ami indított egy mellékküldetést, aminek a kezdő lépése az lenne, hogy Triss-szel beszéljek a szoborról. Az a baj, hogy eddigre a Triss-féle vonalat már addig elvittem, hogy csak a "Most vagy soha" küldetés maradt, és amikor elmentem hozzá, akkor rögtön ez indult, nem tudtam a szoborról beszélni vele. Most elhajózott, én meg itt maradtam ezzel a szobrocskával, de a küldetés nem váltott át sikertelenre. Lesz még mód ezt megcsinálni később? (Csak egy spoilermentes igen/nem választ kérnék, ha lehet. ). Köszi "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz gainwardgs #5731 üzenetére
Én ugyan Xbox One-on játszom, így a véleményem nem feltétlenül lesz hasznos a többségnek (ahogy nézem, szinte mindenki PC-n tolja), de nálam eddig az 1.10 messze-messze a legrosszabb verzió.
A felrakása óta eltelt 10-12 óra alatt nagyságrendekkel több hibát dobott a játék, mint előtte a 70akárhány óra alatt összesen.
Sokkal többet tölt (néha még párbeszédek alatt is elhomályosodik a kép és 10-15 másodpercig nem történik semmi), megjelentek grafikai hibák (popup-oló objektumok, eltűnő dolgok, egymásra spawnolt NPC-k/állatok), az UI-n levő térkép egy csomószor nem tölt be részeket/fekete Novigradban, a "nagy" térkép is többször nem töltődött be (csak a jelzők látszódtak a nagy feketeségen), stbstb.
Engem morcossá tett a dolog."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Xbox One-ra már megjött a patch (én azon játszom), szóval valószínűleg a PC-s is hamarosan várható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest