Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Montesantos #4299 üzenetére
azt hogy sikerült, egyikkel se jöttél össze vagy megpróbáltál mindkettőre? steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Montesantos
senior tag
112 óra retina égetés után a végére értem 35-ös szint
jöhet a második kör Az elmúlt évek legjobb játéka lett számomra, a készítők oda tették magukat.....Ciri witcher lett, Nilfgard bekebelezett mindent, ja és két szék közül seggre ültem..... Gabi
-
sheep
addikt
válasz FireKeeper #4294 üzenetére
Én ráraktam az erős csapást a középső egérgombra, és harc közben váltogattam (ökölharc közben is) a gyors-erős között.
Megfigyeltem hogy a sok gyors csapás között bevitt egy-egy erős csapás durván leszedte az életerőt mindenkinél. Szóval szerintem jól jön9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Mike
veterán
-
FireKeeper
nagyúr
sztem a gyorssal sokkal pontosabban lehet harcolni, legalábbis az én stílusomhoz az sokkal jobban illett, erőset szinte sose használtam. skillekkel a gyorsnak a sebzését is fel lehet húzni, az a whirlwind-szerű skill (gyors stílus harmadik) meg kb kivégzés elég sok ellenfélre.
erős stílust potis tanknak tudnék elképzelni medve szettel.
emmm: most jövök csak rá hogy közbe már átjöttél white orchard-ból, Velenben én oxenfurtba szoktam menni, ott vannak olyan kovácsok akik a masteren kívül minden mást tudnak gyártani, az a térkép jobb felső részén lévő kis szigeten levő város. aztán 20-as szint után megcsinálhatod Novigrad-ban Hattori küldetését, nála tudsz majd master kardokat gyártani.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
emmm
őstag
Én is kipróbáltam, jó a játék nagyon!
Most találkoztam a királlyal, meg öltöztettek mindenféle tökönsimulós ruhával. Amúgy az első fegyverkovácsot hol lelhetem meg? A viperakardból már a sima acél illetve az ezüstkardhoz is megvan mindenem, csak fegyverkovács kéne hozzá. Ahogy elnézem az értékeit, szépen megdobná a sebzésem. Amit csak lehetett, az elején kitakarítottam, szörnyfészket is robbantottam, küldetések pipák. Most vagyok még csak talán 5-ös szintű, rámentem az erős kardforgatásra.
-
boost
addikt
Köszi szépen a segítséget. Így tényleg teljesen más a játék. Leszálltam a lóról, és egy 3-4 órát vándoroltam, mindenkivel beszélgettem, minden falusi táblás questet felvettem, harcoltam is sokat, gyüjtögettem, próbálgattam az italokat, és ami a lényeg, fejlődtem. Így tényleg érdekesebb a játék, mint folyton a fősztori szerint iderohanni, odarohanni, stb.
Még jó páncélom nincs, arra kell még rájönni, de majd alakul. köszi mégegyszer.
-
Balu972
aktív tag
válasz atainprison #4281 üzenetére
Hát ez elképesztő sokat próbálkoztam én is, de ez a csóka nem semmi
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Montesantos
senior tag
válasz atainprison #4281 üzenetére
köszi, megnéztem nem egyszerű felmenni hagyom amíg a küldi oda visz
Gabi
-
atainprison
senior tag
válasz Montesantos #4280 üzenetére
A Kopasz-hegyen lévő erőhelyet már a történet elején is meg lehet látogatni egy kis szupermáriózással .
A part felöl kell megközelíteni a hegyet hajóval vagy úszással és az úton felmenni a kapuig, és ott kell egy kicsit ugrabugrálni és már ott is vagy (csak vigyázz a magas szintű ködárnyakkal).
Itt a videó hozzá.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Montesantos #4278 üzenetére
Nem tudsz, főküldi visz majd oda. Egyébként az út az Út Kopasz-hegyre jelölőtől indul, de zárva a kapu.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
BaLee
addikt
Mit értesz hullámzó falak alatt?
Egyfelől vannak olyan ajtók vagy falak amit Aard jellel indított lökéssel le lehet dönteni, illetve vannak illúziók amiket pedig a nehalen szeme nevű tárggyal lehet eltüntetni, ezt pedig egyik küldetésében fogod megkapni ami a fősztory része szóval nem fog kimaradni.Keira varázslónő -
koki76
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan képesség, hogy a hullámzó falakat el lehet tüntetni. Nem tudjátok hol, vagy hogy lehet a megszerezni?
Köszi -
BaLee
addikt
Itt ez a link, egy két apró spoilerrel ad jó tippeket: [link]
Amúgy a játék az első két nehézségi szinten bőven játszható speciális olajok és egyebek nélkül, max 1-2 speciális esetben szorulhatsz csak rá ezekre. Előttem már sok mindent leírtak, lényeg, ha egy küldetéssel nagyon nem haladsz akkor valószínűleg túl kis szinten kezdtél neki, próbált meg 1-2 szinttel később.
A játék harc része nagyon sokáig nekem is az X (Xbox kontrollerrel játszom) azaz a gyors támadás nyomogatásából állt és ez legtöbbször elég is volt, de aztán kezdtem rájönni, hogy ahol nagyon nem ment a harc ott érdemes használni a blokkolást illetve a kitérést. Kitérés nélkül ha egy ellenfeled visszaüt egy olyat amitől pár mp-re bekábulsz, ha nem nyomod a kitérést akkor a következő 1-2 ütést tuti benyalod ha épp egy gólemről van szó ez a pár ütés ki is fektet. De ha miután megütött és bekábulsz megnyomod a kitérést akkor el tudsz ugrani az ütései elől. A Queen jel nagyon sokat tud segíteni a nagyot sebző ellenfelek ellen...
Ha rajtad van a pajzs akkor az első ütés nem sebez, ha félreugrálsz addig amíg újra nem tudod nyomni akkor megint támadhatsz amíg nem kapsz egy ütést.Nem olyan bonyolult ez de mégis több mint a szokásos bal gomb nyomogatós rpg-k.
-
FireKeeper
nagyúr
tapasztalataim szerint a játék csak az elején nehéz kicsit, amíg nincs witcher gear, utána már jóval könnyebb lesz, bár ez tipikusan olyan játék hogy lehet jó cuccod, attól még nincs instant win, elég kicsit elbambulni és le tudnak csapni.
ugye ott a harcrendszer, ami ugyan nem kifejezetten bonyolult, de azért nem is csak a bal gomb nyomkodásából áll. gondolom a tutorialt megcsináltad, szóval tudod mihez milyen gombot kell nyomni. emberi ellenfelek ellen ugye az acélkard javallott, szörnyek ellen pedig az ezüst. igyekezz vagy blokkolni az ütéseket, vagy szimplán elgurulni az útból. szörnyeknél én inkább gurulni szoktam. illetve ha ráéreztél a ritmusára, akkor megpróbálkozhatsz a kontrázással is (akkor nyomod meg a jobb klikket mikor az ellenfél támadni készülne). nem nagyon érdemes a sűrűjében állni és csak gyepálni, mert ha körbevesznek akár pár drowner is kikészíthet az elején. sztem a legjobb taktika ha folyton mozgásban vagy, igyekszel az ellenfél mögé kerülni, ott egyszer-kétszer megcsapni, majd pucolni mielőtt megfordulna, vagy a társai is odaérnének. kis gyakorlással bele lehet jönni.
ott vannak még a mágikus jelek.
az aard pl pajzsos katonák ellen nagyon jó, de a gyengébb ellenfeleket meg el is tudja kábítani akiket így egy ütéssel kinyírhatsz.
az igni tűz sebzés, meg tudod turbózni vele a dps-ed, de ha sikerül meggyújtani az ellenfelet, akkor egy ideig nem is védekezik.
a yrden-t én csak szellemek ellen szoktam bevetni, lehet tápos ha felfejleszted, de valahogy engem sose vonzott.
a quen mágikus pajzs, ami csökkenti a rád mért sebzést. ha sűrűn halsz meg harcokban, akkor nagyon ajánlatos ezt használni, de főleg olyan ellenfelek ellen, akik nagyot ütnek - ha elbambulsz, ne menjen le az életed negyede egy ütésből. szerk: pl a gólem amit írtál, tipikusan ilyen, böszme lassú szutyok, de nagyot tud csapni ha eltalál.
az axii-val pedig le tudod bénítani az ellenfelet, vagy ha fejlesztesz rajta, akkor akár rövid ideig az oldaladra tudod állítani.alkímiában pedig... érdemes leszedni mindenféle növényt ami az orrod elé kerül, meg a szörny részeket, és gyártani a potikat meg olajokat amiket csak tudsz, nagyjából ennyi. itt nem kell újragyártani miután megittad, meditálásnál újratöltődik (ha van hozzá való alkohol alap a táskádban). én potikat nem is nagyon használtam sűrűn, a swallow és a thunderbolt volt amiket leggyakrabban ittam, inkább az olajokra mentem rá. minden fajtához tartozik olaj, ha nem vagy biztos benne hogy az adott szörny milyen fajtába tartozik, meg tudod nézni a beastiary-ben (akár harc közben is).
nagyjából ennyi, ezeket kell az ízlésednek megfelelően keverni, és szintlépésnél a pontokat megfelelően osztani. mint a legtöbb szerepjátékban, itt is érdemes egy aspektusra jobban ráfeküdni, nem össze-vissza osztogatni a pontokat, és persze minden ág lehet működőképes. én pl a kardozásra és az olajokra mentem rá az első próbálkozásnál, macska szettel. ha elb*tad volna a szintezést, később lesz rá lehetőség hogy visszaállítsd 1000 aranyért.
az elején, ha megvan a hozzá való DLC-d, és össze tudod szedni hozzá az aranyat, sztem érdemes a temeriai szetet megvenni az árustól akit az elején megmentettél, az elég lesz 10+ szintig amikor elkezdheted vadászni a witcher szeteket. a macska akkor ajánlott ha a kardozásra mész rá, a griff akkor ha a jelekre, a medve akkor ha az alkímiára, a farkas pedig ha afféle hibridet csinálsz ami kardra+jelekre megy.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
addikt
Például a falvakban, városokban található hirdető táblákat elovasva tudsz felvenni mellék küldetéseket, witcher megbízásokat, stb. A térképen felkiáltó jellel jelölt embereknél szintén tudsz küldetésekhez jutni. Nem árt a térképen kérdő jellel jelölt helyeket felkeresni, elrejtett kincsek, felszereléseket tudsz szedegetni.
Jellemzően azért védi őket valaki, vagy valami, ha túl erősek egyenlőre, akkor hanyagold, majd később vissza látogathatsz még..
Gyorsban ennyi lenne..Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
boost
addikt
Sziasztok, üdv mindenkinek. Kb 6-8 órám van a Witcherben. Eddig a főküldetéseket csináltam, de némileg elakadtam. Nem is a történetszálban, hanem maga az egéesz játékmenet nem jött át.
Egyrészt sose állt hozzám közel a legegyszerübbnél komplexebb harcrendszer (minden szörny más fegyver, olaj, stb), sem az alkímia, fegyverkovácsolás. Én az Oblivionban, Skyrimban is jól elvoltam enélkül Egy erős nyíl, sok nyíltudás, és helló. Ja, meg elég poti. Ráadásul ott folyton kaptam a jobbnál jobb fegyvereket, itt meg valahogy ez is kimaradt eddig.
Gondoltam adok neki egy esélyt, megtanulom, hogy ezt a játékot hogyan kell játszani. Tudnátok mutatni erről cikket, vagy írni néhány alap dolgot, hogy mégis hogyan kell játszani ezt a játékot? Az megvan, hogy a fecske nevű italhoz mit kell venni, készítettem is, de pl nem találok magamnak küldetést. Olvastam, hogy tele van a játék szupernél szuperabb mellékküldivel, de nekem ez valahogy nem jön össze. Szeretnék valahol tápolni magam, pénzt, tudást és fegyvert gyüjteni, mielőtt rámegyek a fősztorira komolyabban.
Most ott tartok, hogy
Úgy, hogy inkább hagytam ezt a vonalat, és a mentéssel visszamentem addig, mielőtt összetalálkozok vele, és elindultam kalandozni, felkedezni a világot. De nem találok mellékküldit...beszéltem a varázslónővel, aki találkozott egy fikcóval, aki kereste Cirit, és eggyütt elmentünk egy barlangba, ahol összefutottam egy gollemmal vagy mivel, aki folyton levert, mert nem vittem magammal potit, az életerőm meg kb 15%, mire elékerülök. köszi
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Archanon #4267 üzenetére
A Neverwinter tényleg kimaradt, az még hasonló kaliberű és tartalmú játék volt.
Nem bántásból írtam amit írtam, elnézést ha így jött le. De nekem pl. a küldetésekről is más véleményem van, oké hogy a falu felszabadítások és a szörnyfészkek kipucolása nem szól másról mint szörnyirtásról de ezek ugye nem is külön küldetések, csak ?-ek a térképen.De pl. azért részemről elég nagy respect a készítőknek, hogy szinte az összes Witcher megbízásért külön boss-t csináltak, pedig nem kevés van belőlük a játékban és a legtöbb nem olyan, hogy odamész és megölöd, hanem vizsgálódsz, felfeded a történetét sőt még olyan is van amikor kiderült, hogy az a szörny nem is biztos, hogy szörny...
A sima mellékküldetéseknek is szerintem csak durván harmada ami ennyiből áll, hogy menj oda és öld meg a szörnyet. Engem pl. az szokott irritálni amikor a küldetések nagyrésze olyan, hogy keress meg xy összetevőt (amiért futkozhatsz oda-vissza a térképen és kb. ennyiből áll a küldetés) na ebből itt nagyon kevés van.
A fősztori küldetéseiről meg ne is beszéljünk, jópárszor leesett az állam, mintha egy filmet néznék.
-
Archanon
őstag
válasz FireKeeper #4268 üzenetére
Ezt úgy értem, hogy a küldetések egyhangúak sokszor. "Elveszett a fiam, mentsd meg." "Elrabolták a feleségem, lehet már nem él, de mentsd meg, öld meg a szörnyet ami esetleg megölte." "Egy lidérc kísért a temetőben, öld meg." Nincs bajom az ilyenekkel, tényleg izgalmas a nyomozósdi, amíg nem csinálom meg az 5. ugyanolyan típusú küldetést is néhány órán belül...
Játszottam az 1-2. résszel is.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Archanon #4267 üzenetére
már-már beleesnek az MMO játékok "ölj meg ennyi akármit és hozd vissza a fogukat" típusú idegölő, és unalmas stílusába
sztem meg pont hogy nem... nem tudom a witcher 1-2-vel játszottál-e, ott pont voltak ilyen küldik viszont a harmadik részben egy ilyennel sem találkoztam. minden mellékküldi és contract mögött volt valami tartalom, valami sztori, valami nyomozás.
-
Archanon
őstag
válasz atainprison #4253 üzenetére
Számomra aztán nem gond a kevés - vagy inkább rövid - tartalom, ha izgalmas a játék. A hosszú ugyanígy nem. Itt egyszerűen a mellékküldetéseket javarészt egysíkúnak érzem, már-már beleesnek az MMO játékok "ölj meg ennyi akármit és hozd vissza a fogukat" típusú idegölő, és unalmas stílusába, néhány kivételével. Szó se róla imádom, ami a Witcherben van, Velent úgy kipucoltam ahogy kell, csak mire átértem Skellige-re, megcsömörlött.
A küldetések nehézségi fokozata igazán nőhetett volna egyenesen arányosan a karakterünk szintjével, mert így 30-40 szürke küldetés után úgy érzem tökéletesen értelmetlen megcsinálnom őket, annyira könnyű mind - kard és legenda után nem tudom mi a neve a fokozatnak, valami patakos, azon nyomom. Plusz nem kapok értük többet 4 XP-nél, így a motivációm is megszűnik, hogy megcsináljam őket, mert a sztorihoz csak a legritkább esetben adnak hozzá pluszt.
#BaLee: "ez tényleg létezik-e, hogy ezt így valaki leírta?" - Nem egyezhet mindenkinek a véleménye a tiéddel. A tartalmat meg hagyjuk már, imádom, hogy tele van tolva mindennel, a rendszerrel van egy kis bajom. Bevallom őszintén, a Neverwinter Nights és kiegészítői óta nem szórakoztam ennyire jól játékkal, számomra így is megért minden ráköltött pénzt. Egyszerűen visszaveszek egy kicsit a tempóból.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
FireKeeper
nagyúr
de a legtöbb pénz úgyis a kovácsoknál van, akiknél javítasz vagy craftolsz.
viszont azért a craftolás elég drága tud lenni, pláne ha valamelyik alapanyag kifogy és kénytelen vagy a kovácstól megvenni.
-
BaLee
addikt
válasz Dr. Student #4264 üzenetére
Szerintem az alap dropok és árak mellett sincs gond a pénzzel, ráadásul a legjobb nyeregtáskával már 160 egység cucc lehet ami több, mint elég. Nekem 30-as szinten 20 ezer koronám volt és igazából a játék egészét nézve sosem volt gondom a pénzzel. Emlékszem megmentettem egy ürgét az egyik küldiben, elvezetett a táborukba ahol kereskedőként lehetett tőle vásárolni, volt nála egy szuper kard 2300 koronáért, akkor még elérhetetlennek tűnt, pár szint múlva visszamentem és röhögve megvettem.
Ha felfedezed a kérdőjeleket meg a falvakat akkor mindig lesz olyan kereskedő akinek lesz pénze és a rengeteg loot eladásából mindig lesz pénzed. -
Dr. Student
senior tag
Igazából engem is zavart kicsit a tapasztalati pont mértéke. Ezért például a második végigjátszásra
már használtam pár modot amit csak ajánlani tudok. Hihetetlenül izgalmas lett így másodikra is.Nagyobb eséllyel több ki, több alapanyagot/eszközt/tárgyat állatból, banditából stb.
(Ez nagyon jó szerintem, így sokkal jobban rámegyek a random helyszínek felfedezésére, brutális mennyiségű anyagot összeszedhetsz így.)6 szintes alacsony XP korlátozás feloldása. (Pontosan igazából minden küldetés lvl 68-ra van állítva, ha jól értem.) Működik. Jelenleg egy szürke küldetésért 200 xp-t kapok.
Ehhez egy XP manipulátort is ami a killek utáni XP-t megnégyszerezz. Ez is nagyon izgalmas mivel simán gyilkossal is tudsz szintet lépni.
A vendorok által tartott arany állomány 10x-sét, és az eladási árakat is megnöveltem.
Végül a táska méretének megduplázását. 260-as így a limitem.
Ezzel így elég izgalmas. Picit másabb.
Vannak elvetemült modok is. Azokat nem használtam.
Igaz most láttam a New Game + módot. Hmm. Bár gondolom 1-2 hét mire kijön.
Dr. Student
-
BaLee
addikt
Én rengeteg hasonló játékkal játszottam és nagyon sokban így van megoldva. Magyarul csak a szintednek megfelelő feladatokért kapsz rendes XP-t.
Illetve ott van az ajánlott szint a küldetéseknél ami szintén azt jelenti, ha azon a szinten csinálod akkor van a küldetésekben kihívás. Bár ez felszerelésfüggő. A witcher setekkel én kicsit könnyűnek éreztem, bár a végén volt 1-2 olyan bossfight ami megizzasztott sőt még a képesség újraelosztó potival is újra kellett osztani a képességeket, hogy le tudjam gyűrni az egyiket. Pedig csak 2. nehézségen tolom és hozzáteszem, hogy az ajánlottnál 4-5 szinttel magasabb szinten álltam neki a sztory végének witcher settel.Szerintem ezzel inkább azt érték el, hogy egy 2. végigjátszás is érdekes lehet, ha megcsinálod azokat a küldetéseket amiket az elsőben kihagytál. Sőt én azt mondom, hogy ha más is elérte a 20+ szintet mire elment Skelligére akkor akár egy 2. végigjátszással meg lehet azt csinálni, hogy sokkal korábban átmész, mert ott is vannak alacsonyabb szintű küldetések.
Pont tegnap gondolkodtam rajt, hogy mikor volt utoljára ennyire meghatározó RPG játékélményem. És vissza kellett mennem egy Ultima 8-ig, vagy egy Gothic vagy Gothic2-ig és arra jutottam, hogy ez a játék még azokat is bőven túlszárnyalja. Fallout 3 is szintén nagyon király volt magyarítással, bár abba nem toltam bele ennyi játékórát.
-
ingalls
senior tag
Igen, ez a járék megéri a pénzét. Ilyet én még nem csináltam, de tényleg volt olyan is, hogy egyszer csak megálltam az erdőben naplementekor és nem akartam elmozdulni, csak néztem a fényeket és a dombokat, a tájat és hallgattam az erdőt. Már ezért az élményért megéri, mert nálam ilyet eddig még semmi sem volt képes elérni.
És akkor még nem mondtam semmit, hogy mennyi tartalom van benne. -
Lidl
senior tag
Szerintem meg nincs akkora baj ezzel a fejlődési rendszerrel. Csak más, mint a hagyományos RPG-k rendszere.
De ha azt nézzük, hogy 1000-2000 XP kell egy szinthez (pontosan nem tudom), akkor a magasabb szinten lévő lassabb fejlődést úgy lehet megoldani, hogy kevesebb XP-t ad az alacsonyabb küldetés (és szörnyek).
Pl. AD&D-ben a 12-13 szint körül már volt ahol 500.000 XP kellett a szintlépéshez (ugye a kaszttól is függ és nem is emlékszem pontosan, már vagy 15 éve nem játszottam ). Ott viszont megkapod minden kis ork és goblin után a szokásos XP-t. És a küldetésekért is, de persze többet is kell gyűjtened a szintlépéshez.
Szerintem a Witcher rendszere nem rossz, csak más. Meg kell szokni.
A Skyrim fejlődés rendszere is ilyen szokatlan volt az elején, de abban is volt értelem (meg persze lehetett farmolni is, ha nem normálisan játszik valaki)Amúgy most csinálom a "Mulató" nevű küldit (már jó régen szürke) és hihetetlenül jó. Az elején azt gondolja az ember, hogy kis lájtos, "segítsünk Dandelionnak" küldi, de aztán...
Tényleg le a kalappal a srácok előtt a tartalom miatt, amit beletettek.Lidl
-
Balu972
aktív tag
Egy elfogadható okot találtam a fejlődési rendszerre, hogy a fejlesztők által megálmodott esemény-élmény-hangulat kombó érvényesüljön, és ne legyen túl könnyű/nehéz. Persze ez nagyjából lehetetlen, mert ahogy valaki írta, normál módban lvl 15 felett egy vagy két valódi ellenfél van a többit könnyedén le lehet gyakni.
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Mike
veterán
Ott a Fallout 3. A harmadik karakteremmel, kivel már tényleg mindenhová elmentem, minden babát megszereztem, csak az alapjátékba több mint 300 órát toltam
Ebben a játékban a kiirt idő mit jelent? ennyi nap telt el eddig a játékban, vagy ennyit játszottam vele?
(#4258) sheep
nem az XP-ért kell bóklászni[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
"kevesebb xp-t kapsz ami túlfejlődés ellen véd"
Na nekem pont ez a gond.
Véd a túlfejlődéstől?
WTF, egy RPG-ben nem fejlődhetsz úgy ahogy akarsz? Büntetnek ha túl gyorsan fejlődsz?
Nem is értem ezt hogyan gondolták a fejlesztők.
Az milyen már hogy egy karaktertápolásra való rpg-ben büntetnek ha fejlődik a karaktered.
Mintha a forma 1-ben köteleznék a Mercit hogy fojtsa le a motort mert a többiek nem tudják beérni...
Így max. 35-ös szinten befejezed ma maximálisan kipucolod a térképeket és mindent megcsinálsz. Ha meg felét kihagyod akkor 2-3 szinttel leszel csak lemaradva. Így nem igazán éri meg bóklászni ha az ember xp-t akar gyűjteni.Amúgy ez nem leszólás, maximális tiszteletem a fejlesztőknek, az évtized egyik meghatározó játéka nálam.
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
BaLee
addikt
válasz Archanon #4252 üzenetére
2x olvastam el a hozzászólásodat, hogy ez tényleg létezik-e, hogy ezt így valaki leírta?
Ebben a játékban tényleg annyi tartalom van ami elég lenne 3-4 külön játékra! Emellett megvalósították, hogy akinek az a fontos, hogy "kitolja gyorsan" az csinálhatja csak a fő sztori küldetéseit aki meg fel akar fedezni mindent az több mint 100 óráig simán ellehet a játékkal. Sőt ha közben megunja az ember a felfedezést akkor onnantól koncentrálhat csak a főszálra.
Az, hogy egy küldetés szürke max annyiban érint, hogy a harc része esetleg könnyű lesz, meg kevesebb xp-t kapsz ami túlfejlődés ellen véd.
Én a ködszigetre mentve lvl 26 voltam és mire végeztem a boszorkányhegyi harccal lvl 29 lettem, majd még nekiálltam megcsinálni a witcher megbízásokat. Most lvl30on állok úgy, hogy csak szürke küldetések maradtak, megvan a 3. szintű macska felszerelésem és most tértem vissza novigradba, hogy folytassam a főszálat. Ha nem a CD Projektről van szó akkor ez a játék harmad ekkora lett volna, a Skellige simán elmenne egy külön kiegészítőnek. Bízok benne, hogy a New game+ opciót a következő patchban megcsinálják úgy hogy tényleg mutasson újat egy újrakezdés után is a játék.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz NyxNyxNyx #4255 üzenetére
egyrészt számít hogy
belemész-e a Radovid elleni merényletbe, és ha igen akkor a halála után melyik oldalra állsz. illetve még a politikánál maradva, a döntéseidtől függ, hogy ki lesz Skellige királya (vagy épp királynője) értelemszerűen az is befolyásolja a végét hogy
funfact, de nagy SPOILER:Triss-szel vagy Yen-nel jössz össze. vagy egyikkel se. ha megpróbálod mindkettőt felszedni, lesz egy jó kis édes hármasnak induló cutscene, de aztán dob mindkettő illetve hogy a Cirivel való kapcsolatodat hogyan kezeled,
bár itt a konkrét döntési pontokat nem tudom. kövezzetek meg ha most hülyeséget mondok,elviszed-e Emyr-hez egyáltalán vagy sem, kinyírod-e a Crone-okat az elején, vagy később együtt Ciri-vel, stb... de asszem a legvégén a toronynál már mindegy hogy milyen dialógust választasz. [ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
Én most értem a végére. Nem olvastam utána milyen végek jöhettek, nekem a
jutott. Melyik(ek) az(ok) a pont(ok) ahol eldől a történet végkifejletének a sorsa? Nem merek rákeresni, félek a spoilerektől. Kicsit úgy érzem túl biztonságosan játszottam, kerültem a konfliktusokat. Lehet elkezdek egy újat "paraszt módban" alchemy maxolással.happy end, mindenki túléli "I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
FireKeeper
nagyúr
válasz atainprison #4253 üzenetére
az uccsó szotri küldetéshez asszem 30-as volt az ajánlott szint, és nekem normál fokozaton, 34-es szinten, master feline gear-el meleg pite volt.
-
atainprison
senior tag
válasz Archanon #4252 üzenetére
Eddig az volt a baj, ha kevés a tartalom, most már az is probléma ha sok...no comment.
Amúgy a hajókázást és az úszkálást is ki lehet kerülni, ha a küldetésekre koncentrálsz, a kérdőjelek opcionálisak (ahogy sok minden más is).
A küldetések szintezésével meg ne foglalkozz (maximum azokat hagyd későbbre, amik a szintedhez mérten még magasak), ha minden küldetést megcsinálsz lvl 35-36 körül-, ha csak a fontosabb küldetéseket csinálod meg lvl 32-33 körül végzel (pont így lőtték be a küldetések szintjét és az értük járó tapasz pontot, hogy ne legyen nagy szintbeli különbség azok között akik, mindent megcsinálnak, és azok között akik csak a lényeges küldetéseket teljesítik). Tehát nem kell foglalkozni azzal, hogy melyik küldetés szürke és melyik nem az. -
Archanon
őstag
Alig jutottam át Skellige-re, 100 óra után... Egyszerűen az utóbbi hetekben alig visz rá a lélek a játékra, annyi, de annyi küldetés van még a láthatáron egy hatalmas szigetrengetegen. Ráadásul a hajókázás és úszkálás mennyisége túl sok... Bah, pedig azt hittem megunhatatlan lesz.
Lvl 22 vagyok, a főküldetés lvl 13, szürke, mit sem ér... Valami értelmesebb rendszer kitalálhattak volna.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz alratar #4250 üzenetére
nem, de a szörnyekből kinyert cuccokból a kovácsoknál tudsz csinálni. nem tudom magyar fordításban hogy írják, dismantle, az utolsó funkció, ahol be tudod darálni a cuccokat. mittudomén van hárpia tollad abból tudsz csinálni sima szörny tollat, nekker szeméből sima szörny szemét, stb.
-
alratar
addikt
Gondolom az ilyeneket, mint a szörnyszem,. porrá zúzott szörny szövet etc. nem lehet megvenni, igaz?
@frizso: a steam leszedi automatán.
GoG letöltés[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
frizso
senior tag
válasz FireKeeper #4246 üzenetére
1.07 patch van fent, az nem elég?
amúgy a kovácsnál sincs a térkép
[ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
válasz FireKeeper #4244 üzenetére
Szimplán nem lelel őket a helyükön, nincs ott a láda amibe benne kellene legyen.
Lassan már minden helyt felfedeztem a térképen, de ezeket a felszereléseket nem találtam és kis hiányérzetem támadt.Köszi, megyek a szigetre, megkeresem a páncélkovácsot, remélem nem az őrült Lugos kovácsa az, mert azt elföldeltem
-
FireKeeper
nagyúr
ard skellig a páncélgyártónál fenn a várban, de nem feltétlen kell megvenned a tekercseket, elég ha szimplán megkeresed a tervrajzokat, lentebb linkeltem forrást az összeshez.
egyébként... most fejeztem be nemrég... egész jó végkifejletet kaptam, bár néhány döntésemet megbántam utólag.
viszont az biztos hogy eddig ez az év játékélménye nálam, de talán azt is ki merem jelenteni hogy a legjobb játék amivel valaha játszottam. lenyűgöző, letaglózó, lebilincselő, izgalmas, vicces, megható, tartalmas, hatalmas. le a kalappal a cd projekt red-es srácok előtt, és köszönöm az élményt.pl keira-t nem kellett volna kinyírnom, lehet dijkstrát sem. [ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
Már két véggel végignyomtam, de a farkas iskola felszereléseit nem leltem
Tudna valaki segíteni, hogy kinél van az első tervrajz??? -
GazRic
senior tag
Meg tudom nézni milyen Gwent lap hiányzik még? PS4
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
alratar
addikt
Négy macska felszerelési tárgy tervrajzát megtaláltam
a Templom sziget alatti barlangászkodik.
A maradék hármat ugye megtaláloma szökkenő szarvas között? 10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
sheep
addikt
válasz FireKeeper #4235 üzenetére
én úgy látom teljesen mindegy hogy szürkülnek a küldetések, ha minden fő és melléküldit megcsinálsz akkor 35-ös szinten fejezed be a játékot ( max. 1-2 szint difi), szürkülés ide vagy oda.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
addikt
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy amióta felraktam az 1.07-es patch-et, a nyílpuskával nem tudok lőni. Hiába nyomom az egérgörgőt a célzáshoz mint a patch előtt, nem reagál. A nyílpuka + nyílvesszők a helyén, mégse tudom használni. Mondjuk nem élet-halál kérdés, mert eddig se túl sűrűn használtam, de ahogy olvastam az előzőekben, lesznek majd olyan tárgyak, amit szintén így kell majd használni, és ott már lehet, hogy fontos lenne. Jelenleg még az elején járok a játéknak, 4-es szintű vagyok."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
FireKeeper
nagyúr
nem tudom, nekem már azelőtt lecsapták hogy kiértem volna a partra, szóval esélyem se volt bevédeni a csávót. de am a küldi már be volt szürkülve, szóval nem nagyon zavartattam magam vele. f'szér' kellett neki ilyen hülyeséget ígérni a feleségének vagy kinek...
am a főküldi vége felé járok már nagyon, szerencsére pont elértem a 34-et, úgyhogy gyorsan le is craftoltam magamnak a master cica meg farkas setet, csak hogy legyen választék nem nagyon várom, hogy megizzadjak. viszont a craftolás elég drága szóval nem hiszem hogy 'csakazéris legyártsam még a medvét meg a griffet... max ha nagyon unatkozok.
am utánajártam ennek a szürkülés dolognak, és annyit találtam hogy ha a jelenlegi szintednél +/-6 szint különbségű küldit csinálsz, akkor csökkentett expet kapsz. szóval sztem az optimális az, ha az ember limitálja a felfedezgetést (mert az szintfüggetlenül ad expet), és mindig az aktuálisan legalacsonyabb mellékküldiket meg contractokat darálja, egészen addig amíg az aktuális főküldi 5 szinttel alá kerül, és akkor azzal haladni utána.
jah, és a battle of kaer morhen küldi előtt érdemes úgy felhozni a mellékküldiket, hogy ne legyen olyan ami 1-2 szintnél alább van, mert a kaer morhenes főküldi alatt az ember simán ugrik 3-4 szintet a cutscene-ek alatt[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Dzsolo
senior tag
Srácok a Fekete gyöngyszem küldetésnél Nidas mindig meghal,
valaki tudna segíteni?nem tudom mit rontok el, tudom, hogy az utolsó a fekete kagyló, egyszerűen nem érek ki a partig, vagyis kiérek de mire előveszem a kardom annyi neki. -
ingalls
senior tag
Hogyan tudom használni aMegtaláltam a zsebemben, de használni még mindig nem tudom... Kellene, de nem találom a küldetés tárgyai között. Közben szükségem lenne rácsodalámpát? [ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
Ha elmegyek Skelligére, onnan is vissza lehet jönni Velenbe s Novigradba, igaz?
-
Televan74
nagyúr
válasz Montesantos #4222 üzenetére
Kívülről ha a bejárattal szembe állsz,jobbra,oldalt fel lehet ugrani az erőd falára.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
TBT
addikt
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
addikt
válasz Montesantos #4222 üzenetére
Nem bugos. Ne lent keresd.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
brumi1024
veterán
válasz FireKeeper #4220 üzenetére
Az utolsó ingyenes DLC a New Game+ mód.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz ingalls #4218 üzenetére
vagy ha nagyokat üt beléd, sokszor eltalál, akkor védekezhetsz quen-el is, és használj az ezüstkardon átkozottak elleni olajat, ha megvan hozzá a recepted.
más: patch notesban felfigyeltem egy ilyenre
Preparatory features paving the way for the introduction of New Game + in the future.ez vajon teljes értékű kieget akarna jelenteni, vagy valami DLC-kről van "csak" szó?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
na megvan az összes witcher gear gyártási leírása, meg a craftmester küldik is, már csak várnom kell hogy "belenőjek" mert még csak 26-os vagyok
-
ingalls
senior tag
Köszönöm! Megpróbálkozom vele! És a térképnek is külön örülök!
-
alratar
addikt
válasz ingalls #4212 üzenetére
Rág csináltam, de ha jól rémlik
csak akkor tölti vissza az életét, ha eszik. Ezt akadályozd ,meg, folyamatosan védekezel és elugrálsz a támadásai elől.
Ha jól m.emlékszem a támadási ritmusára, akkor üt - üt - pihen. Na ekkor üss bele két gyorsat és ugrás el előlel, mert megtámadod, azonnal vissza csap.
És persze nyomd az Ignit, amikor csak lehet.
Én kb. tíz perc alatt nyomtam le.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
ingalls
senior tag
Köszönöm!
De merre mentetek tovább? Akármerre megyek, halál fia vagyok. Nincs a szintemnek megfelelő küldetés. Azokon már túl vagyok.
-
-
ingalls
senior tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy az
Erdő asszonyai küldetésben a tölgyfánál lakó rohadék farkasember hogyan lehet megölni? Készítettem bombát, roskadozom regeneráló cuccoktól, a képességeimhez és pénzemhez mérten legerősebb fegyvereim vannak, használok varázslatokat, de 20. próbálkozásra sem tudtam megölni. Nagyon rossz, hogy nem jutok tovább. Ha eltalálom, 60 és 80 között sebzek rajta, de ő 1 másodperc alatt 50-60 életet tölt vissza. Vagyis csak akkor lenne esélyem megölni, ha folyamatosan ütném, de nem tudom, mert ő is visszavág, vagy elszalad. Néztem ról yt videót, a csávó anélkül vágja le, hogy a farkasember nagyon bántaná. Csakhogy nála nem tölti vissza az életét a szemétláda. Imádnám a játékot, de egyszerűen nem jutok tovább. 7. és 8. szint között vagyok félúton.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
1.08 Patch hamarosan.
Mindenbe beleugatok!!!
-
alratar
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
oké, azon még szerencsére nem vagyok túl asszem, kösz.
elég gáz amúgy h vannak olyan pontok amik csak bizonyos feltételekkel hozzáférhetők.
-
Nazara
őstag
válasz FireKeeper #4206 üzenetére
Ehhez csak egy küldetés során lehet eljutni - és ott is csak akkor, ha egy megfelelő döntést hozol.
Teljesiteni kell hozzá a Crach által adott feladatokat - segiteni a gyerekeinek - majd részt venni a meghivás utáni lakomán és Cerist választani, amikor lehetőséged adódik [ Szerkesztve ]
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
Frod
addikt
Sosem szokásom csalni semmilyen játékban, itt maga a játék csinálja helyettem
Szert tettem egy "Azúr Haragja" (?) nevű ezüstkardra amin alapból van 13% kábulat okozás esélye, rátettem még egy rúnával +5%-ot.... azóta gyakorlatilag bármilyen szörny jöhet, egy-két csapásból megbénul, utána pedig akadálytalanul hülyére csapkodom. Csak tippként gondoltam megosztom!Do you see the white shadow?
-
FireKeeper
nagyúr
itt a kérdőjeles részhez hogyan tudok eljutni, ha egyáltalán? skellige-n a "fő" vár mögötti területről van szó.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
donki
senior tag
Nem kell a driver-ben túrkálni. Az értesítési területen az nvidia ikonra kattintva beállítható, hogy a kártya hogyan viselkedjen. Egyes funkcióknak lehet értéket adni (például Antialiasing), hogy kikapcsolt, bekapcsolt, program által vezérelt legyen.
A komoly oldalakon lévő tesztek valószínűleg megbízhatóak, de ha valaki a fórumon azt írja, hogy neki gt960-on teszem azt minimum 40 FPS van és mindent maximumra állított, akkor ott valami turpisság van. -
donki
senior tag
válasz Montesantos #4200 üzenetére
A mellékküldetések teljesítését a játék végén (fő küldetés befejezése után) is folytathatod.
Úgy emlékszem, hogy onnan, ahol tartasz, nagyon felgyorsul a fejlődés. Fő küldetésekkel pár óra alatt 10 szint. -
Balu972
aktív tag
válasz FireKeeper #4195 üzenetére
Majd lesz ott egy klassz
boszorkányszombat quen jelet kezd erősíteni Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
Anubris
őstag
válasz Montesantos #4200 üzenetére
Végig tudod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER Dual EVO OC 12GB GDDR6X 192bit (DUAL-RTX4070S-O12G-EVO/90YV0KC0-M0NA00)
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Zotac Nvidia GeForce GTX 1080 8GB 256BIT
- Lenovo X1 Carbon érintőképernyős laptop, I7-es processzorral, 240 GB SSD-vel, új akksival!
- H96 Max M1 Smart TV Box Tv Okosító Android 13 4/32GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest