-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdarty
tag
Köszi!
És ott teljesértékű, nincs megkőtés, kb. mintha natívan futna rajta? Vagy valamivel számolnom kell esetleg?
(Nem értek a docklerhez sem, jelenleg egy debian linux szerveren van samba és firebird, de ha gond van akkor mindig szenvedek vele, hogy valahogy működésre bírjam, vagy segítséget hívok , ezért akarok valami plug&play dolgot) -
pojzon
tag
Igen én is gyanakodtam a loopbackre, ezt sajna a routeren nem állítható így nem tudom ellenőrizni sajna, de az ip6-os dolognak ellentmond, hogy amikor felfedeztem, hogy a syno ip6-ot is kezel, letíltva is működik a házon belüli csatlakozás. Kicsit olyan hátsó gondolatom van, mintha a nas kapna valamilyen beállítást a syno ddns használata mellett, amivel működik, de ha külső ddns szolgáltató van, akkor már nem. Még gyanakodtam, hogy esetleg az ssl alárírás okozhat valamit, de a syno anélkül is teszi a dolgát, míg a no-ip esetében azzal sem..
-
WaterWave
veterán
Nah látod nekem pl a forditott proxy kimaradt... Sokszor belemélyedtem de istenért nem tudtam megérteni.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
r4z
nagyúr
Adott appoknak a teljes forgalmat egy dedikalt interfeszen/VPN-en/proxyn keresztul akarom vinni, mikozben a tobbi a default interfeszt hasznalja mindenfele plusz beallitas nelkul.
@dkess: Peldaul a Download Stationnel a torrentek adatforgalmat vinnem igy, ott nincs erre gyari beallitas.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
veterán
Kivettem a #-et a def1 sor elől és már az otthoni IP címem is van a telón ez valami óriási
VLC is hozza a hálózati meghajtókat, total commander ( nekem ez tök újdonság, sorry)"És érdemes beszúrni a következőt is, hogy a lan dns-t használja:
dhcp-option DNS xxx.xxx.xxx.xxx"
Ezt viszon nem tudom hogyan is gondoltad pontosan...Csak egészség legyen, meg térerő!
-
geza844
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy DS118-at, feltettem rá a DSM 7-et (a 6-ot valamiért nem engedte), de most nem tudom telepíteni a Transmission-t, valami érvénytelen fájlformátum miatt. Olvasgattam, elvileg a DSM 7 miatt van, és a Plex-ről is olvastam, hogy azzal is baj van 7 alatt. Csak egy Torrent / Plex média szervert akarok csinálni és ma láttam életemben először Synology NAS-t, vagyis úgy általában bármilyen NAS-t. Lehet, hogy benéztem valamit, tényleg nem értek hozzá, hogyan tovább? Köszi!
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
sziszi-fuszi
senior tag
Tévedsz. Fix IP-t (IPv4) a nagy szolgáltatóknál csak és kizárólag cégek, vállalkozások kérhetnek, lakossági ügyfelek nem. Gyanítom, hogy a kicsiknél sem más a helyzet. Ami pedig a IPv6-ot illeti - az én ismereteim szerint - sehol nem tart még ott az implementáció, hogy kiadjanak IPv6-os címet, vagy címtartományt ügyfeleknek. Pedig abból van bőven még egy pár száz évre való.
Mi alá kell írás?
-
törölt tag
Helló!
Erre tud valaki megoldást?
Minden android telefonon működik a DS Cloud a, kivétel egyetlen huawei p smart-ot.
(a beállítások ,jogok ugyanazok mint mindegyiken, tehát nem azzal van gond) Telefon frissítve utolsó szoftverre , egyébként gyári , nem köszörült rom.
Már töröltem gyorsítótárat, újraraktam 10x , stb.... nem megy.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Köszi, tök hasznosak az infók.
Első lépés nálam mindig a http, utána lépek tovább a https-re .
Viszont a hozzászólásod alapján elindultam, és a belső hálós http-hez csak ennyit kell csinálni:
-regedit:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters
BasicAuthLevel legyen 2, restart
-intéző címsorába:\\192.168.1.10@5005\DavWWWRoot\
-bejelentkezési adatok megadása[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Lassú, csak 1 szálat tud az openvpn (régi kód), és a telefonok (kliensek) meg sok magosak, de a magok gyengék.
A wireguard kernel szintű és többszálas. Sokkal fluidabb az egész. Ha folyamatosan be van kapcsolva akkor tized annyit merül a telefon, mint openvpn-nel.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Ha nem akarod megérteni, akkor nem fogod, ez csak kötözködés.
Nyilván nem véletlenül tették oda..."tp-link routerekben pedig "virtual server" van"
De az is a nat forward alatt van, a nat pedig a tűzfal része.
[link] "A NAT az egy speciális tűzfal szabály"Sejtésem szerint azért hívják virtual server-nek (de ebben lehet tévedek), mert úgy tesz a router, mintha ő lenne az a hálózatban lévő kliens (annak a szemszögéből szerver, aki távolról elakarja érni az adott klienst).
"A Virtuális kiszolgáló (virtual server)/ Porttovábbítás lehetővé teszi a távoli számítógépek számára, hogy egy adott számítógéphez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódjanak a privát helyi hálózaton (LAN) belül." [link]
Ha végig gondolod lan-on belülre csak a tűzfal engedheti a távoli gépet. Ha lan-on belülre port porttovábbítással jutott be, az azt jelenti, hogy a porttovábbítás tűzfal szabály.De ha belegondolsz, és visszamegyünk az elejére ahonnan indultunk, a dsm-ben is a tűzfalbeállításokon belül van a port engedélyezés, és tiltás. [kép]
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
"Ez egy szakmai fórum, tévinformációkat ne terjesszünk."
Szerénység Virág elvtársAkkor az openwrt routereknél véletlenül van a tűzfal beállításokon belül a port továbbítás, és a nat szabályok.
-
MrCsiT
addikt
Szia,
Köszönöm szépen az ötletet, beállítom.
Amúgy, semmilyen olyan naplózást nem kapcsoltam be, ami éppen ugyanígy ne ment volna az elmúlt.. mondjuk 4 évben.
A rendszernek az a "hozzáállása", hogy így le tudja lőni magát, felhasználói (itt:én) oldalról egy nagyon durva rendszerhiba, hiszen semmit se kell tenni ahhoz, hogy maga alá haljon.
Nem figyelmeztet magától, nincs előjel - csak feldobja a talpát. Ez kb. hihetetlen..update: egyetlen extra esemény történt kb. tegnap: úgy látszik - áramszünet után - legalább részlegesen tönkre ment az UPS-em: van 4 db "UPS védett", és 4 db, csak túlfeszvédett normál 220-as csatlakozója, és jelenleg a 4 db "UPS védett"-ben nincs áram. Még nem volt időm lehúzni mindent róla, a másik oldaláról viszont minden szépen kap áramot. Ezt viszont, nem logolhatta a rendszer, hiszen nem üzemelt egyáltalán a hibás portokról, hanem leállt.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Magnat
veterán
-
McAdam6
aktív tag
Na, megtaláltam: ki kell exportálni a konténer beállításokat, a .json fájlba be kell írni a következőt:
"devices" : [
{
"CgroupPermissions" : "rwm",
"PathInContainer" : "/dev/dri/renderD128",
"PathOnHost" : "/dev/dri/renderD128"
}
],mentés, majd import vissza.
#jellyfin #docker #hwaccel
-
Delfi
tag
Köszi, ezt akkor átnézem.
A Drive-al kapcsolatosan régebben megkérdeztem a hivatalos fórumot, hogy miért látja a jogosultsággal nem rendelkező mappaszerkezetet is és azt a meglepő választ kaptam, hogy a felcsatoláskor az admin jogaival nézi. Mi például ezért nem tudtuk egy ügyfélnél használni, mert ott elvárt volt az, hogy nem láthatják a szomszédos könyvtárakat.
Természetesen felcsatolni csak azt tudod, amihez jogod van, ez működött rendesen, de listázni kilistázza. -
Almos
aktív tag
Köszi az infót. Most hétvégén log alapján 2x is újraindult, így első körben most kivettem az UPS-t a képletből, és direktben kapja az áramot a Syno.
Sajnos olyan helyen van mindkettő, hogy nem igazán hallom, ha kattan, de meglátom, ha így is újraindul, akkor nem az UPS lesz a hibás. Megpróbálok szerezni valami konnektoros órát, vagy hasonlót, ha azt rákötöm az UPS-re, és eldobja az áramot, akkor az lenullázódik - bár kérdés, hogy csak terhelés alatt hibázik az UPS, vagy alapjáraton is... UPS elvileg még épp garanciális, jó lenne minél hamarabb kideríteni mi okozza a hibát -
őstag
Így sikerült, nagyon köszi. Valamiért ezt nem gondoltam végig, hogy az auto nem azt jelenti, hogy ha szabad az adott port akkor ugyan arra is fogja mappelni.
A konténerhez tartozó mappákat (data, log, work) kinek kell tulajdonolni a legkisebb szükséges jogosultság beállításához, hogy ne az aktuális everyone 777 legyen beállítva? -
Delfi
tag
Egyszer nézegettem, de végül nem használtuk. Ügyfélnek lesz a végeredmény, nem hiszem, hogy tudna olyan formátumot készíteni, aminek örülnének.
Szeretem, amikor kora reggel a főnök meglep egy ilyennel, aminek persze már futnia kellene, csak éppen még egyszer nem került szóba. -
Delfi
tag
Köszönöm, de itt továbbra sem tudom a levelet szerkeszteni, márpedig nekem most azt(azokat) kellene megszerkesztenem.
Azt, amit felhasználó készítésekor kiküld, illetve azokat, amelyeket az értesítéseknél kiküld. A tesztlevelet és az egyéb eseményekről kimenő értesítéseket. Valahonnan kell szednie a szöveget, én ezt keresném. -
droetker
csendes tag
Értem amit írsz és egy kis pontosítást kérnék. A routerben most benne van jópár port forwarding bejegyzés amit a NAS írt be.
Ha kikapcsolom a routerben az UPMP-t, akkor ezek eltűnnek?
És ha megnézem, hogy a NAS miket írt be és UPNP nélkül egyesével beírom a routerbe akkor ugyanott leszek mint most és nincs kockázat? -
veterán
Download station, filestation és cloud station amit használok. Nem lenne jó újra beállítgatni őket, telefonnal is össze vannak kötve. (töltögetnek fel képeket, meg két géppel felhőznek)
Van valami rendes migrálási leírás?
Vagy szedjem ki a vincsiket és asztali hardveres klónozót eresszem rá és majd valahogy kiterjeszti a kötetet?
A 2TB-os hdd-t nem szeretném benne hagyni, kell másik gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Ez most nekem is hasznos, és egybe elbizonytalanító információ lett. Jelenleg egy DS218j-m van, 2db 4 TB-os HDD-vel (elsőnek egy WD RED majd egy WD Purple lett bele téve, külön álló kötetekként). Ez lesz kiváltva (lefokozva backup-nak) terv szerint idén. Eredetileg egy DS220+ lenne véve, de lehet jobban járnék egy DS420+ beszerzésével ezek szerint (és akkor a meglévő 2x 4 TB is ebbe kerülne). A webes felület sebességén sokat javít a DS220+ plusz ereje már, vagy a HDD sokat korlátozna így is? Ez az egyik bajom a mostanival, eléggé lomhán talál néha magára, és ha bekötik az optikát idén akkor már megfeküdne. Ez a plusz SSD viszont csábító így.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
-
paolinho
őstag
Az a helyzet, hogy a TV lejátszója magában bizonyos mkv fájlokat nem hajlandó kezelni, ezért használom a Plex-et, ami idáig még sosem viselkedett így. Sőt egyszer próbaképpen egy 4K-s filmet is teszteltem rajta, amit reccenés nélkül kezelt a NAS-Plex kombó.
Na mindegy, azért köszi a választ. -
Tapló
csendes tag
Igen, erre felé próbáltam én is elindulni, de nem igazán értem a használatát, nem sikerült még megoldani webdavval. (már a webdav hozzáférés megvan, pl naptárat és névjegytárat is csináltam, port engedélyezve van, stb.)
Tehát az lenne a lényeg, hogy bármely számítógépről minél egyszerűbben tudjak, pl linket létrehozni, ne kelljen minden felhasználónak belépegetni a nas-ba, stb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Raid0 és JBOD még kevésbé biztonságos mint a külön kötetek, bármelyik HDD meghal minden adat megy a levesbe. Csak hogy itt legyen a negatív oldala is.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
david1010
újonc
Jól sejtetted, a Drive verzióelőzménye okozta a nagy tárhely elfoglalást, pontosabban annak az adatbázisa.
Kikapcsoltam a verzióelőzményeket, most kellene elvileg törölni az adatbázist.
Nem találtam meg a képen látható "Clear version database"-t, nagyon nem is volt időm nézelődni.
[link]
Hétfőn folytatom a munkát.
Köszönöm szépen az eddigi segítséget. -
Dzsekó
addikt
Azt tudom, hogy ha sérülés van, akkor az alapvető fizikai kapcsolat sem épül ki (pingelni sem lehet rendesen), kétirányú a kapcsolat, miközben adás van, van minimális vétel is csomagok formájában. Ráadásul sodrott érpárról lévén szó, ha egy szál sérült, szinte kizárt, hogy a vele egy sodrásban lévő ér ne sérüljön.
ZsoZso78:
De ezt nagyon egyszerű kipróbálni egy parancssoros paranccsal:
ping "NAS IP cím" -t
Ha itt minden csomagra van válasz és nem magasak a ms idők, akkor a kábel jó.
CRTL^+C-vel lehet megszakítani a végtelen ciklusú parancsot. -
Gabee8
csendes tag
[ Szerkesztve ]
Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
Gabee8
csendes tag
Szia!
Köszönöm.
Esetleg egy DS118?
Az oldalam:http://tandemradio.hu/Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
-
Multibit
nagyúr
OFF-ba teszem, mert nem NAS-on teszteltem. Az Intel szerint max 8 GB RAM-ot kezel a Pentium J5005. Itt van egy screenshot a J5005 memória használatáról Windows 10 alatt: [kép] .
Itt pedig egy videó, amiben a teszter több alkalmazással terheli a J5005-alapú NUC-ot. 5:55 és 6:05 között látható a képernyő jobb alsó sarkában az erőforrás monitoron a memóriahasználat. Ugyanezt tapasztaltam J4105 esetén is (FreeBSD alatt). -
Borisz76
veterán
Mikor költöztettem a NAS-t a szobámból , akkor a DS2415+ -ba betettem 2*8 GB modult is.....csak ezt a képet nem tettem bele a bejegyzésbe.
Így használja :Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Multibit
nagyúr
Itt le van írva, hogy a proci mit tud, max 8gb-t tud használni.
Nem kell mindent komolyan venni. Oprendszer függő, hogy mennyi a maximálisan kezelt memória. Nézd meg a J4105-öt, vagy a J5005-öt, azoknál is ez van feltüntetve. Saját és sok más felhasználó tapasztalata, hogy többet is kezelnek ezek a CPU-k. Az asztali gépemben jelenleg is 16 GB RAM van (J5005) és a routeremet is teszteltem ennyivel (J4105). A Synology DSM, a Windows 10 64x és az OPNsense biztos, hogy nem áll meg 8 GB-nál.[ Szerkesztve ]
-
Boss81
senior tag
Ezt jó tudni, köszi tippet
Most nézegettem honnan rendeljem meg, de mivel ezt a céget ismerem, megbízható kategória, szerintem [innen] rendelem meg.
A nas-t és modemet rádugom, és szerintem nem lesz vele gondom, sőt ha jól láttam az oldalukon még macOS támogatásuk is van szoftveresen ha kellene. -
Boss81
senior tag
-
Essejó
veterán
Egy hete kb többen is néztük és nincs vagy legalább is nem volt fenn az mc a csomagletöltőben.
Nekem van letöltve egy korábbi verzió mc_4.8.10-2.spk
Ha jobb beszerzési lehetöség nem lenne, és nagyon kell valakinek, akkor dobjon egy PM-et és megosztom.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jól értem a leírásokat, a DSM-ben csak meg kell kérni a Let's Encryptes hitelesítést és akkor kliens oldalon nem is kell semmit hozzáadni? Azt látom, hogy a DSM megújítja a 90 napra érvényes hitelesítést.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszi, ezt jó tudni. HTTPS lenne természetesen, de az az egy dolog még nem világos, hogy a NAS-ról letöltött tanúsítványt hol vagy hogyan kell betenni a Windowsba.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Real_Necro
veterán
-
czeban
csendes tag
20 éve a fősulin a 100 Mbites net óriási volt az adsl sebességéhez képest! De csak kíváncsiságból kiakartam próbálni, hogy alkalmas-e erre a syno, ha már van benne ilyen opció. Azért még próbálkozok a beállításokkal, és ha sikerrel járok, megosztom hátha másnak is szükséges lenne az ilyen pppoe kapcsolat megosztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest