-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz merqree #95375 üzenetére
Én csak 8Gb-ossal próbálkoztam szintén 220+ ban, és nálam is hibátlanul fut minden.
Itt, és ezt a memóriát vettem.
Valójában MARIUS cikke miatt nem kísérleteztem a 16Gb-ossal, ami szerint DS220+ = Intel® Celeron® J4025 processzor 8Gb RAM-ot támogat, de a Synology csak 6 GB-ot ajánl. -
paolinho
őstag
válasz paolinho #95299 üzenetére
Memóriabővítés kapcsán kérdezném, hogy mennyire lehet rizikós az Aliról egy ILYEN, kvázi noname kártya (a DDR4 1x16 Gb 2666 Mhz-es 9.563,-ért lenne választva)? Van erre tapasztalata valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a DS220+ memóriája valóban csak +4Gb memóriával bővíthető, vagy elbír nagyobbat is? Illetve van ajánlott márka (az sem baj, ha külföldről), ami megbízható, és ár/érték arányban a legjobb?
-
paolinho
őstag
válasz Guenwhywer #95289 üzenetére
Én is egy Purple-lel (igaz 6 Tb-ossal) kezdtem anno a DS216 Play-ben (amit azóta lecseréltem egy 220+ -ra 2021. márciusában), de sajnos ezt a fajta non-stop üzemet nem bírta, és finoman fogalmazva megadta magát. Amióta váltottam WD Red-re, azokkal semmi gondom nincs már lassan 3 éve. Szóval csak azt szerettem volna jelezni, hogy bánj óvatosan a Purple-lel, mert nem nas-ra tervezték.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz Magnat #94992 üzenetére
Igen, pontosan, ahogy írod. Megy a DSM, és a PLEX kívülről, de a Jellyfin nem.
Itt a port forward kép. Bocsi, nem gond, hogy kifestettem a DSM portját. Azzal semmi gond nincs. -
paolinho
őstag
Rajzolni cifra lenne, de nagyon egyszerű a rendszer.
DIGI-kábel bejön a házba egy FiberHome modembe, ez csatlakozik a TPLink routerbe.
A routerből 4 hálózati szál jön ki, amiből egy megy a nappaliba , egy Mercusys MS108G switch-be (3 fel az emeleti szobákba). Innen jön egy szál a NAS-ba, a többi kamera, TV, Extender.Ráadásul, most csináltam mindere egy újraindítást, és most már a nas is csak IP-ről óhajt belépni.Ez megjavult. NAS, PLEX működik a synology.me-ről is, de a Jellyfin nem. Ott ezt írja többek között:
A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) felasználónevem.synology.me:8096 helyen lévő kiszolgálóval.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Köszi, de valami nem tetszik neki az IP címek kapcsán. "Az IP-címnek és a LAN IP-címnek ugyanabban az alhálózatban kell lennie!" Ez mit jelent?
A NAS fix IP-t kapott. -
paolinho
őstag
válasz burgatshow #94978 üzenetére
Értem. És akkor mi volna a teendőm? Egy TP-Link 5400-assal működök.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #94868 üzenetére
Végül is Whynot? által ajánlott oldalról letöltött Jellyfin csomaggal, és MARIUS ezen leírásával sikerült a TV-n is életre kelteni a progit. Már csak arra lenne jó valami megoldást találni, hogy miként, vagy hol lehetne azt beállítani, hogy a http://FELHASZNALONEV.synology.me:8096/ opcióval is belépjen az aktuális eszköz (TV, laptop stb.) a felületre! Van ennek valami lehetséges opciója?
-
paolinho
őstag
válasz Whynot? #94864 üzenetére
Köszi szépen, kipróbáltam ezt is, de lévén jelszóproblémával küszködöm, így sajnos ezt a verziót sem sikerült életre kelteni.
Gondoltam, kipróbálom az Emby-t is, de ezt meg egyszerűen fel sem lehet telepíteni a DSM előrehaladott szoftverszáma kapcsán. Pedig próbáltam manuálisan is a hivatalos oldalról letöltve a legújabb verziót, nem csak a Csomagkezelési központból, sőt az Általad mutatott oldalt is teszteltem, de a telepítés nem jött össze. Úgy tűnik, mintha lefutna a telepítés, de aztán visszadob a telepítés előtti képre. -
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #94861 üzenetére
Nincs bekapcsolva a tűzfal, ami a Dockert illeti, mindent a leírtaknak megfelelően csináltam (volna), de pl a docker-compose.yml-t sem tudom megalkotni, mert elutasít a mentésnél, hogy rossz a container name, amit azért nem értek, mert azt is a leírtaknak megfelelően jellyfin-ként hoztam létre.
Hát ez nem müxik, feladom. Legalább egy tucat videót, leírást néztem/olvastam meg, de nem sikerül összehoznom a dolgokat. El kell fogadnom, hogy ez felül múlja a képességeimet. Ma még szabin vagyok, gondoltam elvacakolok vele, de csak az időt vesztegettem.
Na mindegy, marad a Plex, az legalább rendben teszi a dolgát, ezt a szálat meg eleresztem. -
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #94859 üzenetére
Azt meg azért nem hinném, mert most, hogy a PC-n is fent van a Jellyfin, a TV-n is megjelent választható szerverként a számítógép, ami ugye szintén a NAS-ról veszi a filmeket, és így viszont gond nélkül kiválaszthatók, és le is játszhatók a filmek. Csak a közvetlen csatlakoztatás a TV és a NAS között, ami problémás.
Igazából már csak a kíváncsiság, ami hajt, hogy mi lehet a probléma!?Erre a /volume1/@appdata/jellyfin/ stb.-re küldött üzenetet hol lehetne esetleg megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #94857 üzenetére
Igen, annyiban működött elsőre, hogy amikor a WebOS-ből (LG) az aplikációt feltelepítettem, akkor addig sikerült eljutni, hogy legalább azt a meghajtót be tudtam tallózni a NAS-ról, amelyiken a filmek vannak. Azonban ezen belül már nem engedett mélyebbre, azaz a Filmek mappát már nem tudtam megjelölni.
Most egyébként feltettem Windows PC-re is az appot, és noha ugyan azzal a felhasználónévvel regisztráltam ismét, mint elsőre a TV-n, és jelszónak is azt adtam, amire emlékeztem, hogy korábban már adtam volna a Jellyfin alatt, mégis beengedett, és itt simán el tudtam jutni a Hozzáadással a Filmek mappáig a NAS-on, és rendben működik is a lejátszás. Persze elpróbáltam ezután ezt a TV-n is, de ismét Hibás jelszó, vagy felhasználó-t dobott.
"Illetve a Docker compose / Portainer stack etc kódot is másold már ide."
Ezeket hol találom a Docker-ben, mert ilyet nem lelek, bárhogy kotorok is a mappák között. -
paolinho
őstag
válasz paolinho #94759 üzenetére
Teljesen elvesztem ebben a Jellyfin-es projektben. Az csak egy dolog, hogy hiába kínlódok a Container Manager-ben beállítani a szükséges dolgokat, és ez nem akar nekem eredményt produkálni, de a felhasználó névhez adott jelszavamat sem akarja elfogadni a rendszer. Amikor meg rákattintok az Elfelejtett jelszóra, akkor EZZEL a szöveggel érkezik a segítség! Sajna azonban lövésem nincs, hogyan tudnám elérni az ide érkező üzenetet. Tudnátok esetleg ebben segíteni?
-
paolinho
őstag
válasz zsamiatt #94772 üzenetére
Arra gondoktam, amikor nekiálltam tesztelni a dolgokat, hogy a Plex is ilyen alapra épül, és noha ott is a megfelelő jogosultságok voltak szükségesek ahhoz, hogy elinduljon az adatátvitel, de ott viszonylag egyszerű volt mindent rendberakni.
De sajna a Jellyfin másabb. Már maga a program előkerítése sem volt egyszerű. Nem csak szimplán letölthető a Telepítendők közül.
Én sajna odáig jutottam csak vele, hogy a laptopon regisztráltam a fejlesztő oldalán, és utána oda belépve el tudtam tallózni a filmekhez a NAS-on. Viszont a DSM-ből a https://felhasznalo.synology.me:8096 irányából sehogy nem tudom életrekelteni a Jellyfin-t. Biztos én bénázok, de nekem ez nem annyira egyszerű, és nyilvánvaló, mint snno volt a Plex. -
paolinho
őstag
válasz zsamiatt #94764 üzenetére
Persze, hogy a megfelő usert használtam, hisz laptopon ez fut probléma mentesen, igaz ott egészen a Filmek almappáig meg tudtam oldani a csatolást, míg a tv-n csak a meghajtót engedte csatolni.
Egyébként az a fura helyzet áll fenn, hogyha a laptop is be van kapcsolva, és nem csak a NAS fut, és a szervernek a laptopot választom a tv-n, akkor minden film látszik, és le is játszhatóak, de ha NAS-t jelölöm meg szervernek, akkor csak egy általam képzett FILMEK mappa bukkan fel, de tartalom nélkül, ugyanis nem tudok a mélyére nézni.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Próbálkoznék ezzel a Jellyfin applikációval, de azon túl, hogy a (LG)tv-n sikerült telepíteni a progit, és sikerült a NAS-t is megtalálni, a filmek az aktuális meghajtó betallózását követően sem látszódnak. Megjelenik a Saját médiatár, mint tárterület, de a filmek nem jelennek meg. Érdekes módon a laptopon simán működik minden a betallózás után, ahogy kell.
A NAS-ra feletettem a Docker-t követő Container Manager-t, amely "alatt" volt található a Jellyfin. A telepítésében nagy segítségemre volt EZ A VIDEÓ.
Azonban a TV-n sajnos nem tudom a regisztrációt/belépést követően sem a NAS-on lévő filmeket előcsalni. Biztos, hogy valami engedélyt kellene megadnom a NAS-nak, de lövésem sincs hogy mit, és hol. Ha valaki össze tudta már hozni a NAS-át az LG tv-jével, segítsen már legyen szíves, hogy mit rontok el, és mi a megoldás erre a problémára!?
A PLEX valójában tökéletesen teszi a dolgát, de érdekelne Jellyfin is.
Előre is köszi a segítséget! -
paolinho
őstag
válasz Multibit #93143 üzenetére
Először is hidd el, mást sem teszek, mint önképzem magam ilyenkor, de gyakran beleesem abba a hibába, hogy, amikor sikerül valamit jól beállítani, összehangolni, akkor utána már nem foglalkoztat a téma. Ezáltal idővel el is felejtem a korábbi probléma megoldásához vezető utat. Viszont, akár egy költözés okozta szolgáltató váltás, vagy, mint a jelen esetben is megélek, azaz egy szimpla kiszolgálóeszköz pl. router cseréje újra felveti a már korábban egyszer leküzdött helyzetet. (Az Asus beállítási felülete, noha sokkal szebbnek tűnik nekem a Tp-Link-éhez képest, mégis ezutóbbit egyszerűbben tudom kezelni a számomra átláthatóbbsága okán.) Azaz újra ki kell találnom, meg kell oldanom azt, amit már egyszer megoldottam. Nem vitatom, valóban gyatrák a hálózati ismereteim, de szerencsére akadnak segítő kezek, akik felkarolnak ilyenkor. Az is nagy segítség, ha a korábbi levelezéseimet felkutatom ilyenkor, mert azok között gyakran ott bújik a probléma megoldása. Egyébként így jártam most is, mert belebotlottam EBBE a Youtube-os segédanyagba, és lépésről-lépésre haladva a benne látottakkal, sikerült elérnem azt, hogy a DSM már bejön távolról.
A PLEX-et is el tudtam korábban érni a NAS-ra bejelentkezve, de most a Helyi port számnál az Adatútválasztó port számát megváltoztatja a rendszer, és ezzel már nem tudom elérni így. Nem zavar, mert applikációból, vagy webfelületről elérhető, csak számomra ez még egy szokatlan jelenség, hogy átírja ez utóbbi port számot.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #93057 üzenetére
Korán örültem, azt hiszem neki kell szaladnom még egyszer ennek az ügynek.
Az a helyzet, hogy adott egy Synology DS220+, amit a korábbi Tp-Link Archer AX1500-as routerrel probléma mentesen összetudtam hangolni, hogy az távolról is elérhető legyen, ne csak IP-n keresztül a belső hálóról. A Vezérlőpult - Bejelentkezési portálja alatt kreáltam egy saját DSM port számot. Ez most a példa kedvéért legyen 50227. Majd a DDNS alatti gazdanév végére odabiggyesztettem ezt a számot, és a NAS Vezérlőpult - Külső hozzáférés - Router beállítása alatt Létrehoztam a két távolról elérni kívánt portot.
De előtte az újonnan beszerzett Asus TUF Gaming AX4200 tip. routerem WAN menüpontjában a Port továbbítás engedélyezése alatt hozzáadtam azt a két profilt, amit távolról szeretnék elérni. Az egyik a DSM maga, a másik meg a PLEX.
De ennek az erőlködésnek az lett a vége, hogy csak IP-ről érem el a NAS-t, a https://felhasznalonev.synology.me:50227 alól hosszas tekerés után valami problémával visszadob.
Tudnátok tippet adni, hogy mit, és hol kell még beállítani ahhoz, hogy kívülről is elérhessem a NAS-t? -
paolinho
őstag
válasz boborján2 #93046 üzenetére
Köszi szépen, meglet a megoldás az Asus routerek topikból. Mind a DS-ben a Távoli elérhetőség alatt a Router beállításban, mind az Asus-nál a Speciális beállítások - Wan alatt a Porttovábbítás engedélyezése alatt kellett összehangolni az eszközöket.
Patice: Neked is köszi![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz blakey #93044 üzenetére
Mindenesetre úgy, hogy az 50 alatt megadtam a nas fix ip címet (ami 1-esnél volt), aztán az Asus címét átírtam 50-ről 1-re, így már felbukkant, és elérhető a nas, viszont most meg nem tölt be a synology.me oldalról. Biztos az Asus routerben kell valamit beállítani, de erre még nem jöttem rá, hogy hol.
-
paolinho
őstag
Sziasztok!
Szerencsére elég ritkán kell kotorásznom a nas vezérlőpultjában, most viszont, tekintettel arra, hogy routert cseréltem, ez elkerülhetetlenné vált. Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a korábbi fix ip címemet, ami nashoz kapcsolódott meg szeretném változtatni, ezt hol tudnám megoldani, illetve miként lehetne megoldanom azt, hogy a felhasználónév.synology.me:xxxx, ez távolról is elérhető legyen?
A probléma oka, hogy Tp-link-ről Asus ax4200-ra váltottam, és az Asus nem enged a maga adta tartománynév formából. A Tp-link-nél a router 192.168.1.1 volt, míg az Asus-nál ez 192.168.50.1 És nem enged az 50-ből. Ezért is nem tudom neki megadni a régi fix ip címét a nas-nak. Ha az utolsó előtti szám nem 50, érvénytelennek titulálja az ip-címet.
Ja, az eszközöm egy Synology DS220+[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz hódmaci #92327 üzenetére
Nyilván másabb (és talán gyorsabb is) a DDNS hozzáférés, mint a QuickConnect-es, ezért kerestem magam is annak lehetőségét, hogy így tudjam elérni a NAS-t. Az a lényeg, hogy sikerült megtalálni annak lehetőségét, hogy viszonylag jó tempóval kívülről is elérhető legyen a NAS.
-
paolinho
őstag
válasz sellerbuyer #92303 üzenetére
Ott a pont! Köszi a tippet!
Most, hogy hazaértem, újra ráugrottam a témára, és valóban a router-ben (tp-link AX1500) kellett a Haladó - NAT továbbítás - Port Átirányítás-nál hozzáadni a NAS-hoz történő külső hozzáférés lehetőségét. Ebben EZ a videó nagy segítséget nyújtott, ezért megosztom, hátha más is küszködik ilyen problémával! -
paolinho
őstag
válasz sellerbuyer #92303 üzenetére
Én magam is valami engedély hiányra tippeltem, de ehhez újra a NAS hálózatára csatlakozva kell lennem.
-
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #92299 üzenetére
Ugyanarról a hálózatról próbálom elérni az otthoni hálózaton "csüngő" NAS-t. De a DS file-nál más a belépési metodika. Ott valami más a felhasnáló név feletti beírás, amit nekem kellett még kreálnom anno.
A synology.me:5001 (ha nem is ezzel számmal pont) természetesen be van írva. Már csak azért is jól, mert az otthoni belépésemet leszinkronozálta a Chrome. -
paolinho
őstag
Az miért van, hogy otthon az azonos hálózaton DDNS-en keresztül (https://felhasznalonev.synology.me:xxxxx) simán tudok csatlakozni PC-vel a NAS-ra, de leutaztam vidékre, és innen a helyi hálózatról már nem érem el a azt?! Mit felejtettem el beállítani még? Egyébként tablettel a DS file-lal simán kapcsolatot tudok teremteni a két eszköz között.
Igazából a gyereknek szerettem volna laptoppal egy mesét áthúzni a NAS-ról, de kapcsolat hiányában ez nem volt kivitelezhető, viszont hála annak, hogy a tablet az applikációval elérte azt, így mégiscsak megoldódott a probléma, de jó lenne, ha a laptoppal is elérhető lenne a NAS. -
paolinho
őstag
válasz gboszi #81523 üzenetére
Én is azt javaslom, próbáld ki a Plex-et. Nálam korábban egy LG TV valami furcsa ok kapcsán nem tudta olvasni az mkv videó fájlokat, Kipróbáltam a Plex-et, ami simán lejátszott mindent, nem is beszélve az extra funcióiról (borítókép, tartalom, szereplők, stb). Én azóta sem használok mást. Érdemes foglalkozni vele, mert bizonyos engedélyeket meg kell adni neki a NAS-on, és utána bárhol is jársz, csatlakozni tudsz vele a filmjeidhez.
-
paolinho
őstag
válasz Tibor691 #81022 üzenetére
Én ugyanezzel a gonddal küszködöm DSM 7.1 alatt. A Plex kezdeti beüzemelésekor feltett filmeket látja a rendszer, de azóta hiába teszek új folmeket a mappákba, azok nem jelennek meg az applikáció alatt. Ezek szerint manuálisan kellindexálni?!
Korábban ez ment automatikusan is.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #80209 üzenetére
Csináltam egy teljes rendszervisszaállítás, és visszaléptem a korábbi nevemmel. Viszont a Konfiguráció biztonsági mentés alól nem tettem vissza a korábbi mentett dss fájlt. És lőn csoda, sikerült simán (talán túl simán is) a Hálózati meghajtók csatlakoztatása. Egy picit az zavar, hogy most viszont semmiféle jelszót nem kért a folyamat alatt. Ez nem lehet problémás később egy esetleges idegen behatolás kapcsán?
-
paolinho
őstag
válasz Multibit #80197 üzenetére
Ja, bocsi, így tiszta. Próbáltam már így is, de ugyanaz az eredmény. Lövésem nincs, hogy milyen jelszóra gondol, mert a jelszavam nem szoktam variálni (talán helytelenül).
Próbáltam a NAS felhasználóknál a jelszavam átállítani, de igy is ugyanezt az elutasítást kaptam. Tanácstalan vagyok, bevallom.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Nem voltak kipipálva, de így, hogy pótoltam azokat, így sem jutottam előrébb. Sajna nem tudtam csatlakozni. Pedig ez korábban ment már rendesen nekem, csak amióta újra telepítettem a rendszert, azóta nem tudom visszakapni ezt a lehetőséget.
Azon gondolkodom, hogy egy új regisztráció, és minden újraépítése lehetne-e a megoldás a problémára. Ha ez segítene, nincs mit vesztenem vele, bár egyszerűbb és kényelmesebb lenne, ha szimlán volna valami megoldás erre. -
paolinho
őstag
Arra van valakinek ötlete, hogy az miért van, hogy ha egy újratelepített eszköznél (DS220+), ahol elvileg a Megosztott mappákat egy korábbi konfigurációs biztonsági mentést (egy dss fájl-ból) sikerült visszaállítani, illetve a korábbi IP címet is megkapta a gép, miért van, hogy ha valamely megosztott mappát Hálózati meghajtó-ként szeretném látni, és próbálok oda a NAS felhasználó név, és jelszóval belépni, akkor a Hálózati hitelesítő adatoknál A hozzáférés megtagadva, üzenetet kapom? Esetleg még a NAS-nak kellene valami engedélyt adnom? Vagy más gond van?
-
paolinho
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Új helyre költözés kapcsán az új helyi hálózat kialakítása során sikerült elcsesznem a NAS (DS220+) beállításait, de ez nem elég, magát az eszközt is újratelepítettem. Két winchester lévén, szeretten volna azokat külön láthjatóan megőrizni, azonban, ami volt korábbi JBOD forma egybenláthatóként állította fel a NAS-t.
Közben találtam tavalyról elmentve egy dss fájlt. Lehet ez segítene visszaállítani a régi formára az eszközt, azonban nem tudom betallózni sehogyan és sehonnan, mert a Vezérlőpult - Frissítés és visszaállítás - Rendszer helyre állítása alatt először letöltetett velem egy Active Backup for Business Agent, amely amikor vissza szeretnék állítani EZT a képet dobja.Egyrész ez helyretud hozni valamit is, másrészt hogyan tudom ismét két meghajtónak látni a tárterületeket? Ismét újra kell telepíteni az eszközt, vagy van valami könnyebb megoldás is. Szerencsére sok helyre mentegetem a releváns adatokat, így csak a macera, ami ezzel problémával előállt, de jó lenne visszakapni valamelyest a "régi" NAS-om pofázatát.
paolinho
őstag
Hát valóban. Állítgattam én már annyi mindent itt, hogy még az is lehet, hogy ebből még később baj lesz, de legalább sikerült célbaérni. Mindenesetre sajnálom, hogy figyelmetlenségemmel ennyi ideig feltartottam a fórumot, elnézést érte!
Azt mondjuk semmivel nem tudom megmagyarázni, hogy a TV minek köszönhetően ismerte fel újra a NAS-t, de ennek is csak örülni tudok. Biztos a PlexMediaServer rázta ezt is rendbe, mert a Médiaszerver app-ot hiába töröltem, és telepítettem újra többször is, ez akkor nem hozott erdményt.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz blakey #74220 üzenetére
Tökéletesen igazad van, és ezért elnézésed kérem, ugyanis valóban hibáztam!
Az történt ugyanis hogy végre MEGOLDÓDOTT a probléma, mégpedig úgy, ahogy #74214 pitius itt képpel is illusztrálta. Ami miatt sikertelen voltam eddig az kizárólag a figyelmetlenségemnek, és a kapkodásomnak volt köszönhető, ugyanis (szégyenlem bevallani is) elfelejtettem Rendszer belső felhasználó-ra állítani a legördülő ablakot! Amikor végre észrevettem, hogy mi a baj, azonnal adta azt a felületet a rendszer, ahol az Írás/Olvasás jogosultság azt eredményezte, hogy hozzáférhettem végre a filmjeimhez, amit sikeresen be is tallóztam a PLEX alá. Hallelúja! Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, és a türelmet! -
paolinho
őstag
válasz blakey #74217 üzenetére
Akkor érthetetlenül állok a dolgok előtt. Nem tudom, hogy hol rontottam el a frissítés menetét, de odáig sikerült eljutnom, hogy fennvan az app az eszközön, viszont "nem lát rá a tárterületre", csak a vinyót látja, és ennyi. Ha el is rontottam valamit a frissítés menetében, ez jelentheti azt, hogy soha többé nem fog működni nálam a Plex? Nincs arra megoldás, hogy vissza lehessen valahogy hozni a korábbi feelinget? Ezt nem akarom elhinni!
-
paolinho
őstag
válasz pitius #74214 üzenetére
Az a helyzet, hogy én már a Vezérlőpult összes paneljén végigmentem (köztük ezen is), és mindenhol megadtam az Írás/Olvasás jogosultságot, és mégsem tudok tovább lépni a Volume1 mappán. Itt legfeljebb csak a neve látszik annak a vinyónak, ahol a filmek vannak, de semmi több. Ebből nem tudom a filmeket becsatolni, mert konkrétan nem látja a PLEX.
Van erre valami megoldás?
Az már megoldott (bár lövésem sincs minek kapcsán), hogy a Médiaszerver a NAS-on levő filmeket/képeket stb. a TV-n megjelenítse, de a PLEX annyival minimum jobb, hogy ezeket a filmeket más eszközön is megjelenítse.
Ezzel a korábbi rendszeren (DSM 6) semmi gond nem volt, de a 7-es elég sok akadállyal teszi a dolgát.Őszintén szólva érdekelne, hogy egyáltalán van itt (DSM 7) valaki, akinek a PLEX minden gond nélkül teszi a dolgát úgy, hogy a megosztandó anyag Syno nason figyel?! Mert korábban az is gondot okozott, hogy a PlexMediaServer-hez kapcsolni tudjam a NAS-t, most viszont, hogy sikerült valahogy ezt megoldani, a tartalomra való rálátás okoz gondot nálam.
Jól jönne egy kis segítség erre megoldásul!
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Kipróbáltam tanácsod szerint a webes felülütű hozzáadást, és SIKER! Mondhatni, már látszódik az alagút vége, ugyanis így sikerült a Plex-hez adni a NAS-t (PlexSyno néven).
A problámám azonban most az, hogy noha a látja már a tárolókat (nálam Volume1/WD_RED a filmeket tartalmazó) az app, viszont csak ennyi. Azaz nem tudom neki megadni az ezen belüli tartalmat, vagyis az almappát/almappákat, ahol a filmek vannak.
Ilyen kronológia mentén jutottam el a kvázi végéig, ahol "Üres"-nek látja a "Filmek" felületet.
1. Típus kiválasztása
2. Mappa hozzáadása
3. Mappa hozzáadása2
4. Mappa hozzáadása3
5. Tároló (WD_RED) kiválasztása
6. Tároló hozzáadva
7. VégeredményMi lehet a probléma, ami miatt nem tudok tallózni mélyebben a kiválasztott tárolón?
Viszont, ami még egy nagy pozitívum, hogy újra felbukkant a TV-n is a NAS, mint tároló felület. Egész eddig hiába kínlódtam a Médiaszerver újratelepítgetésével, nem látta a TV a Syno-t. Lehet, hogy ez a közvetlen hálózaton történő mókolás segített ebben is?! Nem tudom, de most már kezd minden kerekké válni.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Koszi szépen a tippet (Madwe neked is) holnap kipróbálom őket.
Ez az SSH-módszer még új ugyan nekem, de talán nem lesz gond vele.
Írás/olvasás jogokat egyébként természetesen adtam a Plex-nél magamnak, nem itt lesz a probléma. Nem érdekel, ha bukom a beállításokat, nyilván ez a legkevesebb, és ha nem vettem volna meg Androidra az appot, már rég csináltam volna egy új regisztrációt, de így inkább próbálkozom a NAS-szerver feltámasztásával. -
paolinho
őstag
Én nem tudom, hogy egyáltalán van-e megoldás a problémámra, de képtelen vagyok a NAS-t csak magában összehangolni a Plex-szel.
Jelen helyzetben ott tartok, hogy a DSM 7-re telepítve van a Plex Media Server. Ez látszik a Megosztott mappák alatt, de a File Station-ban nyoma sincs.
Belépést követően látszódik a PC-m, amely jelen esetben az egyetlen Hitelesített eszköz server-ként, korábban ugyanis eltávolítottam innen a Plexsyno névre keresztelt (és a NAS-hoz kapcsolt) servert.
Nyilván ezért a PC-hez hiába társítok filmeket, azok csak a PC bekacsolt állapotában jelennek meg a többi Plex-kompatibilis eszközön, ez így meg nem sokat ér, hisz a PC jellemzően ki van kacsolva.
Milyen megoldással lehet újra létrehozni egy új server eszközt (mint amikor a legelső alkalommal erre simán voltak lépésel a regisztrációt követően), amely a NAS-on lévő adatokat adja a többi Plex-es eszközre?
Egyébként a DSM-en megjelenő Plex Media Server ikonra kattintva szimplán EZT a képet tölti be az oldal, a visszatörlök az...index.html#!/-ig, akkor látom csak a felületet.
Remélem érthetően írtam le, hogy mi a gondom, és nem értelmezhetetlen a szövegem.
Higgyétek el napok óta csak Google-zok, de erre nem találtam meg a megoldást, és itt a fórumon sem találtam erre hasonló példát, így arra megoldás sincs még. -
paolinho
őstag
válasz blakey #74037 üzenetére
Én nem neveztelek bunkónak, távol álljon tőlem a sértegetés, csak egyszerűen ügyetlen vagyok valószínűleg a témában, és lehet olyat kérdezek, ami másnak evidens. Sajnálom tényleg.
Mint korábban is írtam, lépésről-lépésre végigcsináltam ezt a "How to fix Plex migration issues in Synology DSM 7.0" oldalon történő bemutatót, és nem a béta Plex-szel, hanem amit az oldalon is lehet belinkelve találni. De hiába csináltam mindent úgy, ahogy ott le van írva, nem kapom vissza a korábbi Plex beállításaimat, ugyanis amikor indítanám a Plex Media Server-t, akkor az írja, hogy Nem hitelesített - Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz. Itt sikerült elakadnom.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz blakey #74032 üzenetére
Kedves blakey, hidd el az évek óta felgyülemlő tagság mindenre megtanított, többek között a kereső használatára. Veszem mindenre a fáradságot, csak nem mindig van találat. Amikor kérdezek, akkor általában azt megelőzi a kereső mezőben történő kutakodás. Ez esetben is ez történt, de sajnos nem azt kaptam meg azt, ami megoldotta volna a problémámat. Ezért bátorkodtam érdeklődni. Sajnálom, ha ez idegesít Téged, hidd el engem is idegesít!
Na mindegy, akkor majd csak megoldódik valahahogy a gondom, legfeljebb nem zavarom a türelmetlenebbül olvasók/gondolkodók köreit.
Bocs, hogy feszültséget generáltam benned a problémámmal!gyuri81: Nagyjából válaszoltam fentebb, de lévén Te udvariassabban szólítottál meg, Neked is elmondom, hogy ilyen esetben azzal kezdek, hogy Összefoglaló. Ha nincs ott megoldás, akkor a kereső mezőben kútászkodom tovább. Ha itt sincs megoldás, kérdezek. Egyelőre próbálok célba érni, de egyelőre még van mit kutakodnom, ugyanis nincs találatom a végső megoldásra.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz Ear001 #74017 üzenetére
Nekem nincs béta csomag opció, de a Plex oldali lehetőség jó ötletnek tünt, ahonnan sikerült is letölteni az appot. Viszont sajnos ezzel is elakadtam annak ellenére, hogy egy egész jó leírásba botlottam a telepítését illetően. Viszont amikor végigmentem a protokolon, az írja, hogy Nem hitelesített - Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz. Szóval ez sem hozott eredményt sajna.
-
paolinho
őstag
Tudom, hogy velem van a baj, de nekem nem elég "szájbarágós" a Tasker leírása, de próbálkozom még vele, hogy megértsem, mert kényelmes lenne, ha megoldaná a Plex-kérdést.
Igazából a downgrade is elég cifra, és félő, hogy az ember bukhatja az adatait, szóval azon is hezitálok, de túl sok eddig negatív nálam a 7-es verzióban. Persze lehet, hogy van megoldás mindenre, csak apránként kell rájönni. -
paolinho
őstag
válasz paolinho #74012 üzenetére
Szerintetek ez a DSM downgrade megoldás lehet a 7-ről a 6-ra történő visszaállításra is?
-
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #74008 üzenetére
Hát én ha beírom a kereső mezőbe a Plex szót, kidob ugyan valami PlexPy Custom nevűt, de ez szerintem nem az amit én keresek. Szóval nálam nem jelenik mek maga az app.
Madwe: köszi a tippet, de nekem rohadt cifra ez a Tasker-es megoldás. Azt hiszem megpróbálom downgrade-elni, bár még teljesen egyértelmű megoldást erre sem találtam.
Már bánom, hogy 7-re váltottam![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
DSM 7 kapcsán kérdezném, hogy van-e, aki ezt a rendszert sikeresen használja. Én ma váltottam (próbaképpen), de bevallom eddig nem lettem rajongója az újnak. Nálam első nézetre két fontos opcióban hozott visszalépést a 7-es. A TV-m nem látja a NAS-t, illetve a PLEX sem használható, már csak azért sem, mert a Csomagkezelési központban sincs Plex.
Azt gondolom, hogy jelenleg a downgrade a megoldás (feltéve, ha ez kivitelezhető). Vagy van megoldás a DSM 7 komfortizálására?[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
iOS alatt mi pótolja a DS get-et? A DSDownload lenne?! Kár lenne, ha csak ez lenne, mert ez fizetős.
-
paolinho
őstag
válasz Magnat #69607 üzenetére
Ez a File Station-ból történő mappa megosztás nekem is új volt, és tényleg rendben működik is. Ezzel gyakorlartilag a Felhasználók plusz felesleges hozzáadását is ki lehet zárni, és ami tetszik, hogy mappára korlátozva is működik, nem csak Vezérlőpultból létrehozott Megosztott mappára.
Bizonyára köztudott, de azért lehet, hogy valakinek új az az infó is ezzel kapcsolatosan, hogy, ha csak 1 db fájlt választunk ki letöltésre, akkor az az adott (erdeti) kiterjesztésben fog lejönni. Pl. avi, vagy mkv. De ha az egész mappát választjuk ki a letöltéshez (ami pl. egy sorozat esetében sokkal kényelmesebb, mint egyesével leszedegetni a részeket), akkor azt zip fájl formátumba tömöríti a rendszer, és úgy szedi át mentésre, amit utána még ki kell csomagolni (pl. a Total Commander-rel) ahhoz, hogy nézni lehessen.[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz #46824192 #69370 üzenetére
Köszi, ez valóban helyretette a NAS IP címét, bár meg kell mondjam,a Telekom eszközén okozott annyi galibát, hogy csak műszaki segítséggel a 1414-től tudtam újra helyre állítani/állíttatni a Net-et. Kicsit kaotikus az egész, de a tag megoldotta így késő éjjel.
AiRLAC: Egyrészt értem, amit írsz, de bevallom, van egy-két kifejezés, ami hottentotta. Pl. a NAT loopback, amit fogalmam sincs, hogy tud-e a rooter, meg ez a CGNAT, amit sehol nem találtam a rooter beállításai között. De, mint írtad is, ez inkább hálózati téma, majd ott próbálkozom kinyomozni.
Elemental: Engedi az eszköz a fix IP címeket, csak ezzel a NAS-költözős dologgal akadtam meg egy kicsit. A Hard Reset megoldotta a gondot, de ehhez utána kellett a Telekom műszaki szakemberének a segítsége, mert valami fura felhasználónevet, és jelszót kért a rendszer, és nem azt, ami az eszköz alján található, illetve a szerződésben is látható lenne. Fura volt az egész, de a tag kb. 5-6 perc alatt megoldotta a bajom úgy, hogy nem kérdezett, nem beszélt, csak azt mondta, hogy várjak egy kicsit. (Jó, az MT Ügyfélazonosítót elkérte azért)
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Volna egy kissé összetett kérdésem, amelyre jó lenne egy kicsit jobban rálátnom. Szóval adott egy Synology DS220+, és ennek beállításaival kapcsolatosan kérdezném azt, hogy az miért van, ha Chrome-ból lépek be a DSM-be, akkor annak ellenére azt írja ki az IP cím elé, hogy Nem biztonságos, hogy érvényes Synology DDNS Certificate-tel rendelkezik az eszköz?
A másik kérdésem az lenne, hogy az alternatív névvel (https://valaki.synology.me:5001) miért nem tudok belpni a DSM-be? Ilyenkor ugyanis A webhely nem elérhető szöveget dobja az oldal. De pl. ha mobiltelefonnal mobilhálózatról csatlakozom, akkor bejön az indító felület.
És az utolsó kérdésem a NAS-sal és a Sagem F@st 5655v2 tip. modem-router-rel kapcsolatos lenne.
A NAS-nak fix IP címet adtam (pl .74 végű), de a modem menüjében a NAS-t a eggyel többnek jelzi (pl.75) Viszont az első IP cím végződéssel lehet csatlakozni a NAS-hoz.
Mondjuk akkor keletkezett a 2. IP cim, amikor a régi NAS-ból költöztem át ebbe, de amikor lecsatlakoztam a régivel a hálózatról, akkor az újnak a régi, tehát a 74 végű címet adtam meg fixnek.Remélem érthető, ahogy leírtam, de lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, ezért előre is bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz Magnat #69185 üzenetére
Azért gondoltam arra, hogy átcseréljem, mert azt hittem, hogy mint a Windowsnál is van, hogy az operációs rendszer csak az egyiken lehet, meg mert amikor átköltöztem a régi eszközből, a Synology-s tutorial is nyomatékosította, hogy az 1-es slotból kijövő tároló az 1-esbe kerüljön az új eszközön is, és ugyanez a 2-re is. Azt hittem ennek oka van.
De köszi a választ, ha semmi különös, akkor marad így. -
paolinho
őstag
Véleményetek szerint az megoldható lenne, és ha ige, akkor hogyan, hogy megcseréljem a NAS-ban a 2 (egyenként 4Tb-os) meghajtót? Ugyanis amelyik az 1-es slotban van, az már 4 éves, míg a 2-esben dolgozó vinyó szinte új. JBOD-ban van mind a kettő.
Jár valamiféle hátránnyal ez a metódus, illetve a korábbi beállításaim megoldható, hogy megmaradjanak? -
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #69164 üzenetére
Azt hiszem, egész jól sikerült a költözködés, csak néhány apróságot kellett újra beállítanom. A migrálásos metódust alkalmaztam, ez szerintem teljesen járható út. Mondjuk a PC-n a meghajtókat elbuktam, de ezeket viszonylag gyorsan vissza tudtam tenni. Igazítani kellett a port-ot is, mert ugrott egyet az új nas kapcsán. Ezt manuálisan visszaállítottam a régi fix. IP-re, és most egyelőre úgy tűnik, hogy minden rendben van.
Megy a torrent is, bár bevallom, most épp nem találom a beállításait, de már leszívott agyilag ez az egész költözködés. Holnap még bogarászom egy kicsit, hátha kihagytam valamit.
-
paolinho
őstag
válasz zsamiatt #69161 üzenetére
Ezt nem tudom, miként lehetne megoldani 2*4Tb-tal. Azt szeretném, ha minden úgy állna a vinyók áthelyezése után az új NAS-ban, mint előtte a régiben. Persze nem vagyok abban biztos, hogy nem lesz egy-két újraállítgatásra szükség, de legalább a jelszavak, és az engedélyek másolódjanak fel valahogy.
-
paolinho
őstag
Minden rendben volt a megvásárlás folyamán. Tényleg egy fóliás, zsír új DS220+ került elő a dobozból, ahol egy porszem sem volt a ventiken sem. Sikerült hozzácsatolni a Synology account-omhoz is, szóvak szerintem nem lesz vele probléma.
Viszon a költöztetés kapcsán lenne pár kérdésem. EZ alapján láttam neki a dolgoknak. Viszon már ott elakadok, hogy azt írja, hogy mind a két készüléken a legújabb DSM verzi kell, hogy fent legyen. Igen ám, de a DS216 Play-en ez a szám 6.2.3-25426, míg a DS220+ -on ez a szám 6.2.4-25556. És a Synology oldalán az új szoftver alatt nem található a régi géphez frissítés.
Nem lehet abból galiba, ha eltér a két rom?A másik kérdésem a Migration Assistant-tal kapcsolatos. EBBEN az Összefoglalóban azt lehet olvasni, hogy könnyebbé teszi a költöztetést a fent említett szoftver. Igen ám, de a régi eszköz itt sem szerepel a lehetséges eszközök listáján. Ez azért volna, mert a szoftver nem tudja kezelni a régi nas-t? Szóval ezzel ne is próbálkozzak?
Köszi előre is a segítséget!
-
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #69097 üzenetére
Az a helyzet, hogy mégis lesz lehetőség az eladónál egy tesztre. Értem ez alatt azt, hogy mielőtt fizetnék, be lehet kapcsolni a NAS-t.
Ez egyébként egy DS220+ lenne, ami egy DS216Play-t vált majd le.Jól értem, hogy ha viszek magammal egy vinyót, amit beteszek majd az 1-es slotba, és bekapcsolom a NAS-t, majd az eladó gépén kellene csinálnom egy alap telepítést? Bocs, ha csökkent gondolkodásúnak tűnök, de nagyon ritkán bonyolódok mind NAS vásárlásba, mind annak telepítésébe! Ráadásul ez egy speciális helyzet, mert most kell kiderítenem, amennyire ez megoldható, hogy egyáltalán rendben van-e a cucc.
Ha van valami olyan trükk, amit ilyenkor tudnom, illetve alkalmaznom kellene, légyszi azt osztd meg velem! Jó lenne, ha nem szaladnék bele valami hibába.Ugye a NAS-t is a hálózaton keresztül tudom csatlakoztatni az ottani Windows-hoz, vagy közvetlenül a PC (vagy laptop) is lehet a csatlakozási felület?
Egy Samsung 640Gb-os vinyót viszek magammal, amit szerintem nyugodtan letakaríthat a rendszer, ha ezt egyáltalán megoldja ott helyben.
Előre is köszi a segítseget! -
paolinho
őstag
válasz AiRLAC #69097 üzenetére
Nem tudom, erre ott helyszínen lesz-e lehetőségem, az, hogy meg ad pár nap garit, majd eltűnik, lutri. Lehet egy kicsit paranoiás vagyok.
Viszont azt olvasom a Synology oldalán, hogy 2 év gyártói garancia van az eszközre. A srác elküldte a széria számát, azt felismerte a rendszer az eszköznek. Talán nem lesz vele gond. Az előzőt boltban vettem, amiatt nem volt aggályom. Na mindegy, azt hiszem belevágok, aztán majd meglátjuk.
-
paolinho
őstag
Szeretnék kézalól venni egy Synology nast, ami ugyan elvileg új, de nincs hozzá számla. Állítólag külföldről kapta az eladó. A gari hiánya nem annyira zavarna, most is van egy Syno nasom, ami már 5 éve fut non-stop hibátlanul, talán ezzel sem lenne gondom. Viszont azt nem szeretném, ha miután betettem a vinyókat, otthon derülne ki, hogy hibás az eszköz.
Szerintetek mi a legegyszerűbb módja, hogy legalább azt le tudjam ellenőrizni átadáskor, hogy üzemképes a gép?
Estleg nincs valami egyedi azonosító száma a Synology nasoknak, ami alapján a Synology-nál valahol rá lehetne nézni? És ha van ilyen egyedi azonosító, az nem lehetséges, hogy nemzetközi garival rendelkezik mégis az eszköz?
Csak mert nekem egyszer volt egy WD vinyóm, ami elromlott, és aminek nem volt meg a papírja, viszon a száma alapján beaazonosítható volt. Kiküldtem Németországba, és postafordultával visszaküldtek helyette egy újat. -
paolinho
őstag
Az a helyzet, hogy a TV lejátszója magában bizonyos mkv fájlokat nem hajlandó kezelni, ezért használom a Plex-et, ami idáig még sosem viselkedett így. Sőt egyszer próbaképpen egy 4K-s filmet is teszteltem rajta, amit reccenés nélkül kezelt a NAS-Plex kombó.
Na mindegy, azért köszi a választ. -
paolinho
őstag
Van egy DS216Play tip. nasom, amiről szoktam filmeket nézegetni is. Most viszont egy problémám akadt, hogy egy 720p-n rendelkezésre álló sorozat átlag 1 Gb méretű részeit csak úgy játsza le a TV (Plex-en keresztül), hogy állandóan bufferel, ami teljesen élvezhetetlenné teszi a filmet.
A kérdésem az lenne, hogy ez a NAS korlátjaiból fakad, vagy más lehet a hiba forrása?
Egyébként a kapcsolatot a TV-hez (lg oled55b8) a Telekom Sagemcom modemje biztosítja kábelen keresztül.
Van erre valakinek valami ötlete esetleg?[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #63887 üzenetére
Azt hiszem minden magyarázat nélkül megoldódott a problémám, és újra kezeli a TV a NAS-ról az mkv, és az mp4 fájlokat is. Amit csináltam, az annyi volt, hogy letöröltem, majd újratelepítettem a Médiaszervert, illetve újraindítottam a NAS-t. Ezután minden rendben működni kezdett. Fura, de legalább minden jó, ha jó a vége!
-
paolinho
őstag
válasz Borisz76 #63888 üzenetére
Az a gond, hogy manuálisan elnavigálva az aktuális film-fájlhoz a NAS-on azt írja ki egy felugró ablakban, hogy "A fájl nem ismerhető fel. Szeretné lejátszani a következő fájlt?"
Aztán ugyanezt a film-fájlt felteszem egy pendrive-ra, és simán elindul a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Akadt egy kis problémám. A tároló meghibásodása okán cserélnem kellett az egyig vinyót a NAS- ban (216Play). Az új tárolót sikerült hellyel-közzel rendben beüzemelni, és most kezdem lassan visszapakolgatni a kedvenc filmjeimet, sorozataimat. Viszont a minap azt vettem észre, hogy bizonyos fájlformátumokat (pl. mkv, mp4) nem játszik le a TV (LG OLED55B8), amiket korábban csuklás nélkül megoldott (mondjuk az avi-t kezeli). Ha pendrive-ról adom be ugyanezeket a filmeket, akkor viszont simán futnak rajta. Innen gondolnám, hogy a probléma a NAS-hoz köthető. Volna esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba forrása?
paolinho
őstag
Nem sok sikerrel jártam a témában sajnos. Egy 20.04.1-es Ubuntu Linux Live-val próbálkoztam, de nem tudtam hozzáférni a fájlokhoz mdadm segítséggel sem. Igaz, elég hurka vagyok Linux-ban, lehet csak ez a baj.
Eddig jutottam:
Így fest a Linux alatt a meghajtókép: [kép]
Ez pedig a Terminal képe a parancsokat követően: [kép]EZEN a linken olvasottakat próbáltam követni nem túl eredményesen.
Van még esetleg ötlet, hogy miként tudnék adatot lementeni erről a megfáradt, de még működő vinyóról?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest