Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrChris

nagyúr

válasz Csinom007 #6934 üzenetére

Csak ötletem van. A projekt 38%-tól próbáld meg renderelni, hogy kiderüljön ott van e vele valami. Ha nem akad el és túl megy akkor jobb híján 2-3-4 darabban rendereld és utána egy konténer fájlba összegyűjtöd.

hito: Semmi sem tökéletes. A beépített White balance nekem nem jött be. A Color Curves-val szoktam WB-zni.
    1. Vectorscope Normal-t Magnified-re állítod.
    2. Pan/Crop-ban ráközelítesz egy fehér területre, töltse ki teljesen a képet, nem baj ha alacsony a felbontás, tehát csont az legyen a képen. A Vectorscope-ban kb. egyetlen pontban kell összegyűlni a fehér pontoknak.
    3. Beteszed FX-be a Channel-t Redre állítod és megfogod a jobb felső végét és elkezded szépen lefele húzni, de ne görbüljön, hanem maradjon tök egyenes. Ugyan így jársz el a Greenn-el, meg Blue-val. De elméletileg elég kettővel bűvészkedni. Közben figyeled a Vectorscope-t merre megy a fehér ponthalmaz, a cél, hogy abszolút középen legyen. Így szépen be lehet lőni. Ha lehet csak két színcsatornát piszkálj.
    Ugyan ezt még finomabban tudod megtenni az új Color Grade (Alt+G) ablakban lévő Color Curves-al. Ennél figyelj, hogy az aktuális event-n legyen a fókusz (sárga keret).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák