-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz jdeutsch #81591 üzenetére
Az említett 5100-as szemüvegek nálam is széthullottak. Lassan 1 hónapja jeleztem a hibát a samsungnak. Előbb mindenféle kopásból, használatból eredő hibára hivatkoztak, meg hogy erre nem terjed ki a garancia mert a szemüveglencsék működnek, de pár komolyabb hangvételű levél és telefon után már kezdték a bocsánatkérést. Párszor már kértek számla, garipapír, fénykép kombókat, de csak a türelmem kérik. Szerintem csak az időt húzzák hogy mikor adom már fel. De nem fogom és ezt meg is írtam neki. Még kapnak pár napot, aztán az ügyet terelem a fogyvédelem felé.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ra3
őstag
válasz jdeutsch #81591 üzenetére
Az hogy egy szérián belül több gyártó panelja bekerül régen is volt (pl c650 panel lottó 5 éve), de akármekkora szerencséd lehet akkor se fogsz UC paneles, edge-ledes, tévét kapni mondjuk a h5000-esek között. Sok ilyen feature ami régen benne volt az olcsóbb tévékben egyre drágábban elérhető csak.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
yvsmad
őstag
válasz #94529552 #81593 üzenetére
Tavaly szeptemberben vettem a gyerekszobába, ekkora fér el normálisan.
Akkor még a 40H6400 sem ennyibe került. Viszont akkor ez volt a legjobb tévé 32" méretben.
De mai árakon én is inkább a 40H6400-at ajánlom pl. a 40H6200 vagy a 32H6400 helyett, mert árban kicsi a különbség és többet kapunk a pénzünkért.[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Samsung UE40H6400on, hogy tudnam megoldani azt, hogy ha aTV Youtube alkalmazasaval parositva van a Note 3-mas telefonom akkor a lejatszott zenet az (ARCs) Onkyo erositomon keresztul hallgathassam?
Otpikaval tudom, hogy menne, de HDMIvel szeretnem.
Akar irhatnam, hogy a TV (adasok) hangjat is az erositon szeretnem hallgatni...
Az erositon van 4HDMI in meg 1 HDMI out.. ha az outtal oldom meg akkor az erosito beallitadai overlaykent latszik a TVn es emiatt allando standbyba all az erosito ha a TV be van akpacsolva. Ezt nem szeretnem viszont..
Tehat letezik erre valamilyen megoldas?
Anynetnel felismeri az erositot a HDMI2n.. de nem latja a megoszott hangeszkozoknel... (es az aktualis kep sem a HDMIrol megy)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81590 üzenetére
"Samsung embere vagy?"
Nem, nem vagyok, és más gyártó-é sem!!!
Nem azt vitattam hogy jobb-e a 3100 mint az 5100 ? csupán azt hogy annyival jobb-e amennyivel többe kerül?
És még mindig nem válaszoltál a kérdésemre: "a TV-d üzemidejéből hány %-ot tesz ki a 3D-s tartalom nézése?
Ami a panelt illeti, fenntartom a véleményem, "szerencse kérdése" /és nem csak a Samsungnál!/ mi van az általad választott készülékben, és ez a jelen, amit Te "vázoltál" az a múlt!"A kamu és átbaszós HU6900-ról ne is beszéljünk, mert most ezek lepik el a 6-os szériát"
Boldog ember lehetsz, ha elhiszed hogy ez csak a Samsungra és a TV -ire igaz, én már szinte az élet minden területére vallom ezt, és ez több mint elszomorító!
Üdv: DJ -
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81589 üzenetére
A Samsung mindig azt építi be a sorozatba ami éppen "elérhető" (raktáron van) a gyártás során.
D
Mondom akkor mire gondoltam, mert látom nem egyértelmű.
D széria edge led, ultra clear panel 6xxx-től mindbe alatta 5xxx edge led.
Edge led+ultra clear panel E szériától csak 7000/8000, edge led ES verziókban. EH backlight-os panel olcsóbb, gyengébb kép kevesebb felhő és ebbe az írányba ment el a samsung az F szériánál. Edge led, ultra clear panel már csak 7000/8000-ben.Napjainkban pedig a FHD és nem ívelt J széria már a fasorba se nagyon a valós 100Hz esetében..
ne forgasd ki a szavaimat 3D kapcsán! Semmi másról nem volt szó csak a szemüvegről.
Azon lovagolni, hogy gagyi vagy nem gagyi a 3d szemüveg? avagy világít-e a távírányitó, szerintem demagógia.
na most hogy más is elismerte a különbséget már lovagolunk?
Senki nem emiatt fog tévét választani, de ha meg van a lehetőség az összehasonlításra miért ne írjam le egy fórumon, hogy miben lépett vissza a cég ? Samsung embere vagy?ha szerinted valaki vesz egy 200-300K tévét és ezt a gagyi 1000 Ft-os szart kapja hozzá az akkor rendbe van? rendbe van hogy pár hónap normális használat mellett törnek mint a hurkapálcikák?
Egyáltalán akkor miért is cserélte le a samsung a jól bevált szemüveget, miközben maga a lencse nem változott semmit, ha nem az olcsósítás jegyében?
Persze nem kell elfogadni amit írtam, de attól még pontosan ezek történtek éveken át ezzel a gyártónál.
A kamu és átbaszós HU6900-ról ne is beszéljünk, mert most ezek lepik el a 6-os szériát.részemről téma zárva, de arra kérlek, ha szervizben való matatást ajánlod megoldásnak írd mellé a többit is.
Realme GT Master Edition
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81588 üzenetére
"Hogy lehet sokat csökkenteni a költségeken ha csak a felső kategóriába hagyjuk meg a edge led és ultra clear panelt?"
Szerintem pedig jobb ha tőlem tudod meg, mint egy vad idegentől ez tisztán "szerencse kérdése", lehet alap modellben is "jó panel" és a felső kategóriában is az "elvárást éppen kielégítő változat!
A Samsung mindig azt építi be a sorozatba ami éppen "elérhető" (raktáron van) a gyártás során. / természetesen minden esetben kielégíti a specifikációban rögzített követelményeket / De mint tudjuk van tól-ig
határ, és biza előfordul hogy az alap modell "jobb vagy azonos tudással bíró" panelt kap.
Ezt lehet vitatni, csak épp nem érdemes.
Ami a 3D-t illeti, az igazi a "szemüveg nélküli 3D" lett volna, -a Toshiba ki is fejlesztette, (aranyáron) - csak ép addigra "megbukott a 3D"! Nézz körül a világban, valós 3d tartalom (nem konvertált!) alig van, és sajnos már nem is igen lesz. (őszintén: a TV-d üzemidejéből hány %-ot tesz ki a 3D-s tartalom?) Azon lovagolni, hogy gagyi vagy nem gagyi a 3d szemüveg? avagy világít-e a távírányitó, szerintem demagógia, véleményem alapján nem ez határozza meg egy készülék értékét, és ha valaki csak ezek alapján választ, bizony előfordulhat, hogy "rossz lóra tesz" és utólag kiderül számára, hogy "nem ezt a menyasszonyt, vagy ha úgy tetszik vőlegényt akarta".
Üdv: DJ[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81587 üzenetére
Nem is értem, ha a régebbi sorozat (D) jobb volt, Te miért is vettél újabbat (F) és a sok "ostoba, tudatlan" hazai, és külhoni társunk miért is veszi meg az újabb "gagyi kacat " TV-t ami "az olcsósitás jegyében." készül?
úgy hívják csereutalvány...és mielőtt kérdezed nem a képével volt gond, hanem 2 év használat elteltével az első CI+ használatnál derült ki, hogy rossz ez a része. 3x cseréltek alaplapot nem tudták kijavítani, majd miután hülyére akartak venni és nem jött be küldték a csereutalványt. Miután már edigitálnál régóta nem volt pénzt fizették vissza így lett az akkor legjobb árnak számított 40F6640 (180K MM-ben) véve.
Tehát a csere kényszerből történt. nem a tévét gagyiztam le, hanem annak egyik tartozékát. Ezt vállalom is és mint láthatod más vett 3100-at és igazolta amit írtam.
Amiről írtam az pedig a jól ismert olcsósítás a samsungnál, ahhoz hogy adjon valami újat el kell vennie a régiből. Aki 2010 óta követi a tv fejlesztést samuéknál szintén látja ezt még csak samsung belső emberének sem kell lenni.
De ha kell akkor samsung embere is megírta már ezt itt ebben a topicban.
vagy szerinted hogy lesz egy celeronos hardverű tv-ből, 4 magos proci a tévébe ha közben nem változik semmi, az árával, pl? Hogy fejlesztődik a smart és ehhez szükséges ugribugri távkapcs, ha marad a régi verzió ami többe kerül egy újhoz képest ami viszont kevesebb tudással bír (csökkentik a gombok számát, nem világít stb)?
Hogy lehet sokat csökkenteni a költségeken ha csak a felső kategóriába hagyjuk meg a edge led és ultra clear panelt?
Miért van az, hogy akiknek C vagy D verziós tévéik vannak vesznek /vettek F vagy H szériását 10-ből 9 azt mondja "ennek szarabb a képe"
ha majd ezeket átfutottad és végig olvastad az évenként kiadott szériákat és a változásokat, valamint az erre reagált felhasználói véleményeket talán megérted miről írtam.Én remélem a Panasonic most, hogy dobta a plazmát, rágyúr az LCD-re és visszatér a helyes útra és akkor a következő tévém valószínűleg újra Panasonic lesz. Nálam 1. helyen a képi megjelenítés számít film, sport kapcsán nem a smartoswebbes pr-os marhaság.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81584 üzenetére
Bocsásd meg nekem, de számomra úgy tűnik, hogy Te csak írni szoktál figyelmesen, olvasni nem!
Bizonyára elkerülte a figyelmed: "de ha csak azt csinálja amit "kell" akkor soha sem lesz tégla a tv-jéből."Nem "szakmabeli" ismerősöm, -aki mellesleg kitűnő szakács,- biztos ami biztos alapon, lefényképezte a menüt mielőtt bármit állított volna. No meg még ott van a "factory reset" is mint lehetőség.
Ismerem én is a mondást, miszerint a "tudatlanság nagy bátorságot kölcsönöz" de azért ez nem minden emberre általánosítható! /ha viszont valaki nem tud ellenállni a "kísértésnek" , az tényleg jobb ha bele sem kezd, vagy még inkább vessen magára!
Kérlek segíts! Akár hogy is keresem nem találom, hol írtam én ezt: "vedd meg működni fog" Azt írtam csupán hogy a Samsung állításával szemben miszerint "nem működik", bekapcsolható! És ez nem félrevezetés, ez a valóság.
Nem is értem, ha a régebbi sorozat (D) jobb volt, Te miért is vettél újabbat (F) és a sok "ostoba, tudatlan" hazai, és külhoni társunk miért is veszi meg az újabb "gagyi kacat " TV-t ami "az olcsósitás jegyében." készül?
Lelki füleimmel hallom a válaszod: "mert nincs más, "pedig van, csak épp más árfekvésben, és azt mindenkinek magának kell eldönteni mire is költi a pénzét.
Szerintem az a félre vezetés, ha ha arról akarod meggyőzni az embereket hogy az új az csak "gagyi kacat"
lehet.
Véleményem szerint ha valaki meg vásárolja az alap modellt, (olcsóbban!!!)és abból ki tudja hozni ,- minimális ráfordítással,- közel azt amit nagyobb társa tud, az nem "bűn"!
(mint írtam korábban:számomra a Hz "számháború" az PV)
Természetesen ezt is mindenkinek magának kell eldöntenie!
Kryklyvyy
csendes tag
olyan problémám lenne, hogy sokszor nem tudok a számítógéphez csatlakoznia tv-ről, mert a pc-met mobile-ként találja meg és nem számítógépként, van mikor így találja meg van mikor úgy, igazából nem értem hogy történhet ez meg, samsung link fut a gépemen egyébként, zavaró hogy a gépről kell elindítanom néha minden egyes fájlt. valami tipp?
-
Flashget
félisten
válasz Vhiktor #81581 üzenetére
no az még jobb, hogy sikerült.
volt egy harmadik verzió amit a samsung kiadott ami tölthető fajta azt nem próbáltam. de ez a kettő közül egyértelműen a 3100 a jobb. semmi oldalsó zavaró fény, nem az orrod végén ül.
semmi összerakosdi mint egy puzzle ami úgy törik el mint egy sós pálcika.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81580 üzenetére
Mi benne a misztifikáció? Keress vissza rá a topicban 2011/12 mennyien állítottak el valamit benne és jöttek ide segítséget kiáltva (fejre állt képtől kezdve a tégláig volt minden)hogy segítsünk.
Azért írtam, hogy félrevezeted őket, mert "vedd meg működni fog" hazaviszi és ledöbben, hogy nem, mert nem írtad hozzá amit írtam. tehát a jövőben a kiegészítést is írd hozzá.
Hidd el nem mindenki ért a tévéhez még felhasználói szinten sem. Erre írtam fél éve iróniából, hogy lassan azt is megkérdezik hogy kell bekapcsolni a tévét.csak halkan jegyzem meg az egy gagyi kacat az olcsósitás jegyében. Tudom milyen ott van a polcon dobozában 2 db amit a tévéhez adtak, használni meg a D6500-hoz (tehát 2 évvel korábbi tipushoz) kaspott 3100-ast használom. Hogy miért? hasonlítsd össze a kettőt képre.
De a kapott 2dv távkapcsoló is a polcon pihen helyette a D6500-hoz kapottat használom. Miért? Mert nagyobb, jobbak a funkció gombok és világít.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
yvsmad
őstag
válasz Stevenstyle #81576 üzenetére
Erről nem feltétlenül az oldal tehet, inkább a gyártók.
Összehasonlítással el lehet kezdeni a keresést, utána rámenni a konkrét gyártó oldalára.
Tegnap este is 9 típusra kérdezett rá a fórumtársunk (csak 1 márkából!), mire összeszedi az összes infót a honlapokról és kiírkálja egy Excel táblába, addig kis túlzással a tavalyi típusok fele elfogy a boltokból.
Ennyi erővel bemehet a boltba és kapásból elhozhatja azt, amelyiknek neki tetszik a képe. Nem biztos, hogy ez utóbbival járna rosszabbul.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Flashget #81577 üzenetére
Nekem olx-en siokerült vennem 4db bontatlan 3100-ast 10 ezerért
Ég és föld a különbség az 5100hoz képest.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81577 üzenetére
Nem vezetek félre senkit! (Téged sem!)
Amit állítasz az misztifikáció!
Természetesen abban igazad van, mindenki saját felelősségére van bízva, hogy "bemegy-e" a szerviz menübe, de ha csak azt csinálja amit "kell" akkor soha sem lesz tégla a tv-jéből.
Ismerősi baráti körömből ,-még csak nem is műszaki emberek,- sokan megcsinálták, és mindannyiuknál működik.
Csak halkan jegyzem meg, -lehet a 3100-as a jobb,- de a Samsung is "gyárilag" 5100-ast csomagol a készülékei mellé.
Flashget
félisten
Az meg a samsung baromsága, hogy eddig engedte az összehasonlítást, de az idei új széria megjelenésével kivette ezt az opciót a honlapjáról.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81574 üzenetére
Ne vezesd félre őket. Megveszi hozzá és nem fog működni.
Vagy ha segíteni akarsz tedd hozzá, CSAK saját felelősségre akkor ha turkál a szerviz menüben és ott feloldja a tiltást.
Egy nem hozzáértő ha ott turkál téglát csinálhat a tévéből.
A legjobb szemüveg meg a 3100-as aminek beszerzése (ebay) lehetséges. igaz nem is 2000Ft.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Stevenstyle
senior tag
válasz yvsmad #81573 üzenetére
Nem is az a baj, hogy kevés dolgot hasonlít össze hanem az, hogy 10 adatból minimum egy, de jellemzően 2-3 nettó f*szság, az így kapott összehasonlítás pedig téves. Egy téves adatokon nyugvó összehasonlítás pedig rosszabb mintha meg sem történt volna.
Releváns információnak mindig a gyártótól származó, a gyártó hivatalos kommunikációs csatornáin közzétett adatok tekinthetőek. Persze itt is előfordulhat hiba, de ennek viszonylag kicsi az esélye.
Igen, nem minden gyártó honlapján van összehasonlításra lehetőség, DE aki nem képes megnézni magától ott 2-3 készülék specifikációit (esetleg kimenteni, leírni stb...) manuálisan, az kb. magára vessen, az user error erőteljesen. Persze mint az látható, segítőkész csapat van itt, de egyrészt nem kell segíteni minden áron, másrészt viszont, ha már segítesz / segítünk akkor a lehető legkorrektebb infóval tegyük azt a félreértések elkerülése végett, VAGY ne segítsünk
Mondom még egyszer, nem támadni akarlak, csak ez a személyes véleményem Nem feltétlen szükséges egyet érteni velem.
-
jdeutsch
tag
Szép reggelt Neked és mindenkinek!
"Így akinek kellenek ezek a dolgok alapból felejtős a 6200-as mert külön megvenni majd annyi amennyivel többe kerül a 6400-as (Amúgy mintha írta volna valaki hogy vett a 6200-hez távirányítót de nem tudta használni,"Nos ez az amiben tévedsz!
Kicsi alkudozással már 3000-4000 Ft-ért lehet új gyári Samsung Magic Remote Smart TV távirányítót vásárolni a 6200-ashoz, (Samsung szerviz ár: 17200,-Ft)
Lásd itt:http://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/Samsung_smart_touch_bluetooth_taviranyito_26585722.htm
http://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=samsung%20smart%20t%E1vir%E1ny%EDt%F3&&p=31486754,1436345621&o=2
És a Samsung ügyfélszolgálat állításával ellentétben használható is! /bekapcsolható a funkció!/ Ugyanez vonatkozik a bluetooth headset-ekre is, működnek! A magam részéről a 3D szemüveg párt (gyári SAMSUNG SSG-P51002) a Tescóban leárazva 2000Ft-ért vettem kb 1 éve.
A 200-400-600 Hz pedig PV!!!!!
yvsmad
őstag
válasz Stevenstyle #81563 üzenetére
Valóban, az Árukereső kevés dolgot hasonlít össze. Leginkább azokat, amik a gyártók felsorolnak a specifikációkban.
A gyártók honlapján nincs semmilyen összehasonlítási lehetőség még márkán belül sem, nemhogy más márkákkal. Az Árukereső legalább ezt tudja, bár ez sem teljes körű. Mint most is kiderült, a gyártó honlapján hiába lapoz a júzer, nem igazán találja meg a különbséget a készülékek között, ezért linkeltem be egy összehasonlító oldalt. -
galaxys80
veterán
Tegnap este gondoltam itt lenne az ideje rendbe tenni a csatornákat a hálóban lévő C630-as TV-n is.
Lementettem a csatorna listát, de a Chan Short nem ismeri fel. Csak a csatorna számait írja ki a neveket nem.
Létezhet, hogy nem kompatibilisek egymással? F6500-on mindig ezzel szoktam csinálni.
Nincsen Cam modul a TV-ben, de azok a csatornák amik analóg foghatóak, azok digitálisan is bejönnek. (Számomra ez is meglepő volt). -
Flashget
félisten
válasz bostone #81562 üzenetére
A H6400-ban DVB-T/C tuner van, tehát alkalmas a földfelszíni vételre, mint minden tv amit x. éve kiadnak Mo-n egy rendelet alapján.
Miért kínálná fel addig, amíg nem állítod a vételt pl. kábelről légire és nem csatlakoztatsz, hozzá szobai vagy kültéri erősítős antennát ?(attól függően milyen messze van a legközelebbi adótorony és milyen vételi lehetőség van nálad) ezután betudod hangolni a free vételre.
Terchnikai segítséget ebben a topicban kaphatsz. [link]3D-s tartalmat meg külön célhardverrel kell nézni (BD lejátszó, média lejátszó, pc) ami egy mozifilm esetében 50GB méretű és nem a felezett felbontású .mkv-t jelenti.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz #94529552 #81561 üzenetére
Miért lenne érthetetlen?
Régen sem adtak 32" esetében csak 6500-tól mint D6500 esetében a 3100-ast csak akció volt így kaptam hozzá még +2 darabot ami akkoriban a jó emlékű pc álomnál 18K volt.
Aztán már ahhoz sem adtak az E vagy F szériától. Ha kell 3D szemüveg vegyél 40"-os tévét elv...Stevenstyle! neki már többször írtuk ezt nem igazán érdekli.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz yvsmad #81547 üzenetére
Néhány funkciót beraknak az egyikbe, amit elvesznek a következőben, majd megint belerakják az azután következőbe.
Ez marhára nem így van. Amit elvesznek azt nem rakják be utána.
Azonos szérián belül ahogy nő a számozás úgy kap több funkciót a tv. Fizesd meg ha szükséged van rá elv.
Elvenni meg a következő évjáratnál vesznek, de adnak is hozzá ami korábban nem volt.Realme GT Master Edition
-
Stevenstyle
senior tag
válasz SunMount3r #81551 üzenetére
Legalább a szezont ne keverjük a fazonnal.... 6200-hoz 1db hagyományos táv jár. 6400-hoz már jár a hagyományos és a Smart Touch is (nem Smart Remote, mert nem az a neve).
yvsmad: no offense, de tudásbéli összehasonlításra meg nem igazán kellene erőltetni az árukereső és társai Kft-s okosságokat, mert ott néha már az is jó, ha a készülék nevét le tudják írni helyesen. Hiteles forrásnak ott van a gyártó oldala.
-
bostone
addikt
A h6400 nem kínálja fel a mindigtv-t, mint szolgáltatót. Volna így értelme modult beszerezni? Wayteq boxról, hdmi csatlakozással működik most. A készülék jobb eredményt produkálna képminőség terén?
Próbáltam néhány sd (hd rip) műsort pendrive-ról. Egész jó teljesítményt sajtolt ki belőle.
Az alkalmazások kínálata bővíthető?
Az okos távirányító egyszer csak állandó kapcsolatba lépett az új szerzeménnyel. Egy elem ki-be megoldotta a gondot. Ez sűrűn előfordul egyébként? Az angolomat nem értette a mikrofon.
Valamelyik csatornán a transofrmerst vetítették. Szépen kihozta a színeket, a látványt. Fokozható egyéni ajánlott beállítással?
Film mód fakónal tűnik, viszont az élek kellemesebbnek hatnak.
A wifi jelet könnyen megtalálta, a jelszó megadása után azonnal csatlakozott. Rápróbáltam az hbo go-ra, kb fél perc után tisztult megfelelőre a kép, lehet valahogy azonnal felhasználja a legoptimálisabb sávszélességet?
Mivel nincs semmi 3d-s tartalmam a youtube-on keresgéltem, több-kevesebb sikerrel. Nem győzött meg.
Nem tűnik bonyolultnak a kezelése, remélem, akinek vásároltam megbarátkozik a technika vívmányaival... :/
Nekem egyébként tetszik, a saját sorozataimat szívesen nézném rajta, a tv műsorral nem vagyok 100%-ig kibékülve.
-
bul07
nagyúr
válasz yvsmad #81557 üzenetére
Én csak rákerestem, ha a Samsung honlapja nem ismeri akkor honnan kellene infókat szerezni
Sőt azért linkeltem szlovákot mert magyar samsung oldalát nem is találtam a 6470-estAkkor lehet valahol van 32" 6400 is annak ellenére hogy a magyar samsung nem ismeri ezek után
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Veg1ta
tag
válasz Pancsermeste #81554 üzenetére
az ip-cím beírásos dologgal sem működik... a resetet még hagyom egy későbbi megoldásnak.
egyelőre várom a routerhez a jelszót... azt próbálom meg előbb. ha az sem sikerül akkor jelentkezem. bár lehet ez majd csak vasárnap körül lesz, addig nem leszek itthon.Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...
-
Pancsermeste
őstag
válasz Veg1ta #81548 üzenetére
Van másik eszközöd, ami a Router-re csatlakozik Wi-Fi-n? Ha igen, akkor annál nézd meg, hogy fix IP van beállítva, vagy DHCP. Ha DHCP, akkor kellene osztania IP-t a TV-nek is, ha nincs egyéb szűrés (pl. mac)
Ha fix IP-je van, akkor a TV-t is állítsd be abba a tartományba, pl. az utolsó értéket egyel növelve.
Mondjuk én tuti resetelném a Routert. (persze, csak ha ismét be tudod állítani az internet kapcsolatot)-= Pancsermeste® =-
-
bul07
nagyúr
válasz yvsmad #81550 üzenetére
oké nem ismerek minden 6-os típust hogy mi van a dobozba
De
6200-hoz semmilyen méretbe nem adják hozzá ezeket , honlapon sincs írva hogy járna
6400-ben nincs 32"-os(6470-ben sincs), és minden méretéhez jár a plusz dolgok[link]Így akinek kellenek ezek a dolgok alapból felejtős a 6200-as mert külön megvenni majd annyi amennyivel többe kerül a 6400-as (Amúgy mintha írta volna valaki hogy vett a 6200-hez távirányítót de nem tudta használni, a típusba nem vagyok biztos)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
yvsmad
őstag
válasz SunMount3r #81551 üzenetére
A 2 db Smart Remote nekem gyanús, H6470-hez csak egyet adtak.
Szerintem nem is megy 1 tévén 2 különböző egyszerre.
A többi stimmel. -
SunMount3r
nagyúr
-
yvsmad
őstag
A H6200 leírásában is benne van a Smart Remote, az nem taglalják, hogy a csomag tartalmazza-e.
Pl. 32" méretben még nem adnak 3D szemüveget a H6400-hoz, H6470-hez, stb., én is külön vettem meg.
Van még néhány típus a 6-os sorozatban, ahol kifelejtették a szemüveget.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz yvsmad #81547 üzenetére
Kihagytad a plusz távirányítót meg a 3D szemüveget
PL így:
A H6400 CMR 400 Hz + távirányító(TM1460A) +2db 3D szemüveg (SSG-5100GB)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Veg1ta
tag
Köszi Srácok... sok segítőkész ember van itt!
De nem tudok belépni az admin felületre, mert régebben meg lett változtatva a jelszó (nem mi voltunk) és így nem tudom hogyan tudnék bármit is állítani....Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...
-
yvsmad
őstag
Összehasonlítás: Árukereső
A H6200 lett az alapmodell a 6-os szériában, CMR 200 Hz
A H6400 CMR 400 Hz
A H6500 dupla tuneres (2 tuneres PIP, felvétel másik csatornáról) és DVB-S tuner is van benne
A H66xx már CMR 600 HzNéhány funkciót beraknak az egyikbe, amit elvesznek a következőben, majd megint belerakják az azután következőbe. Szóval végig kell böngészni a kinézett készülék tudását, nehogy valami fontos épp abból hiányozzon.
5-ös széria esetedben felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz yvsmad #81507 üzenetére
Köszönöm! A "szülés" mint mindenkinél, tudom hogy nehéz lesz, főleg hogy nem magamnak választok és nem magam pénzéből gazdálkodok.
Nem jövök rá mi a lényegi különbség a 40" H6400 , a 40" H6200 , a 40" H6410 , H6500, 6640, 6650, 6670, 6700 típusok között, az áron kívülEz a 40" H5003 típus felejtős?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Flashget
félisten
válasz yvsmad #81538 üzenetére
tudod azon jajongtam, hogy kb. fogalmad sincs erről a Hbbtv-ről, hogy milyen szolgáltatásokat ad, de már kontrázol egy médiaklik oldallal...annál összetettebb mint amit írtam.
És ha a szlovák,német,olasz példákat venné alapul az AH akkor ez nálunk is sokkal jobb lenne...Realme GT Master Edition
-
Bilux
veterán
HBBTV ez mi mire lenne jó nekünk?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
legenda
válasz Veg1ta #81526 üzenetére
szia,
a hibalehetőségek;
- nem megfelelő a régió (hun?)
- nem megfelelő a titkosítás van beállítva (wpa2 vagy wpa?)
- ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert tartalmaz az ssid (amit látok, az rendben van)
- ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert tartalmaz a jelszó
- nem megfelelő csatorna van beállítva (1-11 a javasolt, hiába van például a magyarban 13-ig)
- mac adress szűrés/tiltás van beállítva a routeren és ahhoz mérten kell eszközölni a beállítást2.4 vagy 5 GHz kapcsolatról van szó?
n szabványos a szórás?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Veg1ta
tag
Hali!
Most vettem egy Samu ue48h6400 led tv-t és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A tv látja a routert 5/4-es jelerőséggel és az kb. 3m-re van a tv-től... Hiába ütöm be a jelszót (figyelve a kis és nagybetűkre), nem csatlakozik... Valaki tudna ennek megoldásában segíteni?
Elvileg egy képet is mellékeltem...Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...
-
Flashget
félisten
Mellesleg ez a távjavítás nem rossz dolog az átlag embernek, aki tudja hol kell bekapcsolni a tévét vagy smartra váltani, de ennél többet nem tud vagy nem mer tenni a tévével.
Vagy nálam is bibis volt a smart ahogy bekapcsoltam a tévét (pedig a legújabb fw volt rajta asszem) és nem kellett visszavinni cserélni, hanem távjavítással belenyúltak a szervizmenübe és állítottak jó pár dolgot amiután már jó lett. Nyilván egy fw kiadással ezt orvosolhatták volna, de kb. 20 perc alatt megoldódott a gondom.Realme GT Master Edition
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81522 üzenetére
Ez mind igaz, távol álljon tőlem hogy vitassam, mindez gusztustalan marketing, de aknázzuk ki mindazt amit a készülék tud, amire alkalmas, és még + "pénzbe sem kerül". Az én igényeimet kielégíti az alap 6200-as modell kihasználva az aktiválható lehetőségekkel. Természetesen mindenkinek másak a támasztott igényei, és ha ezért hajlandó súlyos összegeket fizetni, hát tegye. (engem nem érdekel 400-600-1000- millió Hz!!!)
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81521 üzenetére
ebben a távjavításos történetben csak az volt a gusztustalan tőlük, hogy én magam kérdeztem rá mikor csinálták, hogy szólhatok másoknak akik ezt szeretnék és ők mondták igen. kemény 1 hónapig tartották a szavukat vagy addig sem, mert nem csinálták meg mondván hamarosan kiadnak egy feloldó fw-t. Annak tartalmát meg sosem hozzák nyilvánosságra mert "nem publikus annak tartalma."
Közben kikerestem a tavalyi hsz-m Hbbtv-vel kapcsolatban.
[link]
[link]samsung elve az, ha valamire szükséged van vedd meg, azaz vedd a drágább többet tudó készüléket.
Viszont ha egy Samsungot összehasonlítottam az én Panasonic tévémmel 15 évvel ezelőtt, nagyon buta készülék volt és ez most sem változott azóta sem. Mivel a plazmát a japánok is dobták és rágyúrtak az LCD-re szerintem hamarosan mások is rájönnek erre. Samsung évről évre rosszabb tévéket ad ki ami a képi megjelenítést illeti, mert a smart a fontos szerintük...az F6640 elmarad a volt D6500-tól a H6500 meg az F6640-től..ahhoz hogy adjon valami újat a meglévőből vesz el a gyártó, hogy az árak ne szabaduljanak el.
Ha valaki 2010 óta figyeli a C széria óta a változásokat és esetleg több féle szériából van tévéje, ha csak a képről van szó szerintem nagyon nem fog mást mondani ő sem.Realme GT Master Edition
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81520 üzenetére
"Utána másoknak már nem akarták megcsinálni távjavítással..."
Az elmúlt 2 hét távlatában 4 ismerősnek, barátnak csinálták meg, igaz "erőszakosnak" kellett lenniük.
A világért sem akartalak, és akarok senkit sem arra biztatni, hogy a szerviz menüben "matass(anak)"
csupán arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy közel sem oly buta a készülék, mint amilyennek látszik.
Flashget
félisten
válasz jdeutsch #81518 üzenetére
A Samsung a "az újabb firmware-ekben " nem a HBBTV-t tiltotta le,
Félre értettél..ezt a funkciót alapból tiltja a D széria óta. Benne van a tv tudásában, de érthetetlen okből a samsung nem engedi szemben a konkurens LG-vel. Tehát itt az alap tiltást feloldó fw-t kellene kiadniuk.
Azonban ha kéred ( ragaszkodsz hozzá!!!) az ügyfélszolgálat "távszolgáltatással" átállítja a TV-d régió kódját német -re és máris lesz HBBTV-d.
Olvass vagy keress rá vissza, ezen én már túl vagyok 1 éve. Utána másoknak már nem akarták megcsinálni távjavítással...engem csak a tesztelése miatt érdekelt aztán visszaállítottam németről, magyarra.
Szervizmenüben való turkálást D6500 esetében már végig zongoráztam + samygot is...jelenlegi tévémnél nincs semmi olyan (a Hbbtv-t leszámítva) amiért matatnom kellene a szervizmenüben. Ráadásul műszerrel kalibráltatva van BD lejátszóhoz nincs kedvem utána újra beállítani az elmentett értékeket.Amiket leírtál mi állítható benne ne nekem írd hanem a H6200 tulajoknak.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Mexbacsi
tag
Úgy néz ki hülyeséget beszélek, mert ahogy látom a DIGI oldalán is 117 csatorna van elérhető a digitális részen, ami stimm nálam is. Viszont azt gondoltam valamiért, hogy a minősége miatt ez analóg. Mert ugye van pl. az RTL klub sima SD és a HD. Keresésnél beállítom, hogy csak digitális legyen és ha jól emlékszem az analóg valami 54 csatorna volt, amikor ezt is belevettem.
Akkor már csak az a gond, hogy előszokott olyan fordulni, hogy csak úgy eltűnnek a csatornák és újra kell hangolni? Pl. tegnap este ez volt miután beállítottam a kedvenceket. Hangolás után ismét volt minden csatorna.
Kiírta, hogy nincs beállított csatorna és olyat is hogy gyenge a jel. Na de keresni mégis tudtam...[ Szerkesztve ]
-
jdeutsch
tag
válasz Flashget #81517 üzenetére
Szép napot Neked és minden fórumozónak!
Tudom nem engem kérdeztél, de ha nem zavar válaszolok a kérdésedre.
A Samsung a "az újabb firmware-ekben " nem a HBBTV-t tiltotta le, hanem szervizmenüben a régió kód váltásának lehetőségét. (csak halkan jegyzem meg sok más egyéb dolog is "szóra bírható" a szervíz menüben, pl: bluetooth headset használata) Azonban ha kéred ( ragaszkodsz hozzá!!!) az ügyfélszolgálat "távszolgáltatással" átállítja a TV-d régió kódját német -re és máris lesz HBBTV-d. (Marketing)
Nekem 48H6200-am van, nem tartozéka a Smart Touch Samsung távirányító, de neten pár ezer Ft-ért vásárolható hozzá, Samsung szerint nem működik vele, - sőt a hang vezérlés sem,- de a gyakorlatban pedig igen. (bekapcsolható).
ÜdvJ[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
Régen esett szó a Hbbttv-ről amit eddig a samsung az fw-ben letíltott. Más kérdés, hogy F széria esetében németre állítva a smartot ott volt a Hbbtv opció.
Nézem az idei felhozatalt és már írja alap funkcióként pl. a JU6400-nál.
Ha valaki H széria esetében frissített mostanában megnézné, hogy van Hbbtv opció akár inaktívan is? Mert eddig még úgy sem volt és akkor feloldotta a tilalmat a samsung.Realme GT Master Edition
-
st6969
őstag
válasz yvsmad #81510 üzenetére
Szerintem nem érted
"-a helyi adók (szerintem mindenhol) benne vannak az alapcsomagban." Attól, hogy benne vannak az alapcsomagban, még nem feltétlenül digitális. A helyi csatorna (legalábbis nálunk) analóg. A kérdés erre vonatkozott: miért kellhet analógot is hangolni
"-egyáltalán minek fizet elő digitálisra, ha analógon több adót nézhet sokkal olcsóbban." Nyilván digitálisat akar nézni, de előfordulhat, hogy az amúgy mellé behangolható analóg csatornák között talál olyat, amire néha rákapcsol, de annyit nem ér, hogy a következő csomagra előfizessen, ahol még ezt is digitálisan nézheti. Példa esetemben (UPC kábel): nekem bőven elég a digital medium csomag, minden benne van, ami érdekel meg még 10x több, viszont nincs benne 1db mesecsatorna, amit a kislányom szívesen néz ritkán. DE analógon bejön, nyilván olyan minőségben. N+1 csomagért emiatt meg nem fizetek plusz ~2000Ft-ot, hiába kapnám meg az az egyet (25 másik érdektelen csatorna kíséretében) digitálisban. -
Flashget
félisten
válasz yvsmad #81510 üzenetére
nem tudom ki a szolgáltatója a kérdezőnek, de digikábelen nincsenek kódolva a DTV adások, kapja mindenki az analóggal együtt. ilyen nyári viharok alkalmával elszokott menni a DTV vagy annak egyes csatornái és ha abból van analóg ott még tudja nézni. De volt olyan is, hogy műszaki hiba miatt az összes DTV elment vadászni, néztük az analógot amíg nem javították a hibát.
analógon van 62db csatorna a digitálison 96db asszem (összesen 130 az SD és HD verziók miatt + 3 rádió)Realme GT Master Edition
-
yvsmad
őstag
válasz st6969 #81509 üzenetére
Hát ez nekem furcsa, mivel:
-a helyi adók (szerintem mindenhol) benne vannak az alapcsomagban.
-egyáltalán minek fizet elő digitálisra, ha analógon több adót nézhet sokkal olcsóbban. Csak a királyi propagandacsatornát akarja HD-ban nézni, a többi jó analógon is? (Bocs, ez itt offtopic.)
De most komolyan: valaki vesz egy százakárhányezres zsír új (J5500) tévét és spórol párszáz forintot az előfizetésen?
Az analóg adásokra kellett a drága tévé? Azok egy nagyképernyős CRT-n jobban néznek ki.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Nekem is a fejhallgató kimenetre van kötve a Genius 1250B hangszóró, teljesen meg vagyok velle elégedve az árához visszonyítva, a tv hangszójától pedig sokkal jobb(bár ez nem csoda)
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Útálatos kérdést teszek fel: Milyen TV-t javasoltok?
Nem magamnak keresgélnék (nekem van egy "ősrégi" B7000 és egy "új" HU8200), hanem a 77 éves apósomnak, akinek eddig analóg TV-je volt, de Digikabel hozzászólások alapján célszerűbb lenne beszereznie egy megfizethető LCD tv-t, mert a források szerint, az analóg adásoknak még a kábelen is leáldozóban van....
Szóval a paraméterek:
* 30, 35, max 40 coll képernyő, ami tök mindegy hogy milyen (nem kötelező a LED = eretneség itt, de lehet plazma is), lehetőleg FHD 1920x1080 felbontással
* DVB-C és DVB-T tuner fontos,
* Ha van CI kártyahely, CI+ legyen, (Ha nem CI+, akkor inkább ne legyen benne)
* UTP csatlakozás, WiFi jó ha van, de nem fontos
* USB csatlakozás + médialejátszó sem fontos, persze jó ha van...Tudtok javasolni a jelenlegi kínálatból "jó vételt" a fenti elvárások szerint?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
bostone
addikt
UE40H6400-ról érdeklődnék.
A mindigtv-s kártyát tudja kezelni a készülék? Ma próbáltam bejutni egy euronics üzletbe, hogy szemtől szemben felmérjük egymást, de épp leltároztak.
Átmentem a tescoba, ahol a UE40H6203 lesz "akciós" holnaptól, de ott egy tv volt csak bekötve, ez a termék pont nem.
Ilyen a formám.
-
Mexbacsi
tag
Arra van valakinek ötlete, hogy a csatorna rendezése chanshortal (06.17) után miért nem látja a tv a digitális adásokat és csak az analógot?
Próbaképpen ismét megnyitottam a csatornalista zip fájlt chanshorttal és ott pedig benne vannak.
Most a TV-t újrahangoltam digitális adásokra és ismét vannak...J5500
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest