Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Akinek Android 9 van az S8 plus telefonján ki próbálná ezt, hogy valóban működik e?[ Szerkesztve ]
-
spider23
senior tag
Mert ahogy válaszoltam már neki is álltam. A többi hozzászólàsokat már nem olvastam. Aztán úgy voltam vele majd a végén megcsinàlom a sim resetet. De akkor ez így nem nyert...
-
spider23
senior tag
Na már közben nekiugrottam. Sajnos eltűnt a rögzítés. De közben mindent beállítottam pár óra alatt. Akkor most ha berakom az Izraeli simet akkor kezdhetem elölről?
-
spider23
senior tag
Régen csináltam már, de most szeretnék egy teljes resetet hogy kicsit frissüljön a telefon.
Van rajta a rögzítés miatt az Izraeli sim - es mókolás. Reset miatt akkor ez elvész?
Mi a menete hogy a rögzítés megmaradjon? A sim valószínűleg megvan valahol ha kell hozzá. -
Tomiii258
tag
válasz
dobdan1 #58275 üzenetére
Megjelenik az, csak keresni kell, mert még ebben is buzi a messenger
A belső értesítési hangok menüben a magyar nevű értesítési hangok vannak a lista elején össze-vissza sorrendben, de ha pörgetsz lejjebb, akkor jönnek az angol nevűek már ABC- sorrendben és ott lesz köztük az is, amit beraktál a Notifications mappába.
(legalábbis asszonypajtás A41-én ott találtam meg) -
Tomiii258
tag
válasz
dobdan1 #58271 üzenetére
Egyszerűen csak a Notifications mappába, ami elvileg a "gyökérkönyvtárban" van. Akkor már a Messenger is látja azt a hangfájlt és ahogy mondod, már simán a Messengeren belül is be tudod állítani értesítési hangnak.
ui: ha sokat hallgatsz zenét vagy rádiót telón, akkor azért ennek a megoldásnak is van hátránya, hogy hallgatás közben lehalkul majd a zene/rádió mikor jön egy messenger üzenet, merthogy nem lesz teljesen néma, hanem le fogja játszani a csendet, mint értesítési hang. Mondjuk ez akár előny is lehet, mert így biztosabban észreveszed, hogy írt valaki
[ Szerkesztve ]
-
dobdan1
csendes tag
válasz
Tomiii258 #58270 üzenetére
Letöltöttem egy csendet tartalmazó hangfájlt, de azt hogy tutdom kizárólag a messengerre beállítani, mert ha az android értesítéseknél állítom ugynúgy felülírja. Gondolom a messenger alkalmazáson belül kellene megoldani, de ott nem jelenik meg. Hova kell bemásolni, hogy a programban be tudjam állítani.
-
Tomiii258
tag
válasz
dobdan1 #58269 üzenetére
Ne is mondd, kb 2 hete mit szívtam ugyanezzel a problémával, mikor asszony Iphoneról Androidra váltott és ugyanígy akarta beállítani, hogy az egész telefon ne legyen lenémítva vagy rezgésre állítva, csak a messenger.
Kellett pár próbálkozás mire leesett amit te is írsz, hogy az android értesítési beállításokat felülírja a Messenger belső hangbeállítása, amiben viszont nincs csendes lehetőség
Erre amúgy nem tudom hogyan lehet képes a messenger, a gugli helyében ilyenért simán kivágnám az adott appot a Play Storeból...Azért szerencsére van megoldás: egy csendet tartalmazó hangfile-t kell beállítani a messenger csengőhangjának
[ Szerkesztve ]
-
dobdan1
csendes tag
Sziasztok!
Mi megoldás, ha az android beállításokban az értesítések alatt a messenger app esetében beállítom, hogy az értesítési hang legyen "csendes" és a végén a messenger app visszaállítja alapértelmezettre és pittyeg ha kapok üzenetet.
. Nekem elég lenne ha ennél az alkalmazásnál csak rezegne, nem kell a hülye pittyegés.
-
sgeza
veterán
válasz
ferenck #58248 üzenetére
Épp tegnap beszéltünk erről a kollégákkal, és egyikük említette, hogy az S6-S8-ban egész pontos, de az S10-ben már nem annyira. Én mindenesetre fenntartásokkal kezelném, bár könnyen lehet, hogy tényleg egészen jól mér. Mindenesetre nekem az S8 98-99% körül mért, most az S10 meg 90-95 között. Szóval lehet, hogy van igazság abban, hogy az S10 már nem mér annyira jól.
[ Szerkesztve ]
-
S8+-om van, most esett le, hogy van benne véroxigén szint mérés. Sosem próbáltam, most mértem vele párat 93-95% között ingadozik a méréstartomány. Másnál is ilyen, vagy velem van valami gond?
-
-
Gyurka81
tag
válasz
thedarkfox #58240 üzenetére
Ott marad a 4G felirat csak rögtön felugrik maxra,a volte is be van kapcsolva
-
thedarkfox
senior tag
válasz
Gyurka81 #58239 üzenetére
A 4G jel ott marad hívás közben vagy levált H+ -ra?
Nem emlékszem hirtelen most, hogy csak a 4g/4g+ vagy voLTE felirat van-e térerő ikon mellett.
Volte hívás a hálózati beállításokba be van kapcsolva? (S8 melyik szoftver verzió van fent? Lehet nem támogatja a voltét vagy nincs aktíválva)
Nagy valószínűséggel visszavált 3g-re ezért ugrik fel a térerő, majd utána visszaáll 4g-re.[ Szerkesztve ]
-
Gyurka81
tag
Sziasztok.Nem tudom valaki tapasztalt e már olyat hogy feloldott állapotban,1 bizonyos helyen nincs térerő vagy is 1-es jelszint van 4G hálózaton.De mikor hívást indítok akkor azonnal felugrik full térerőre,majd amikor befejezem a hívást rövid időn belül vissza is esik a térerő minimumra.Telekomos vagyok,most cseréltettem sim kártyát emiatt de ugyan az a helyzet. És nem csak az én telefonom csinálja hanem a munkatársamé is,le volt rakva a 2 telefon egymás mellé,neki is 1 vonás a térerőn,felhívtam és mind a kettőnké azonnal a maximumra ugrott. Tanácstalan vagyok ilyenkor mit lehet csinálni.
-
lanszelot
addikt
válasz
Tomiii258 #58233 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm, így már értem.
Van UK rom az FD hez, mivel itt is árulták, bár neten vettem, így nem uk ba szántat kaptam.8-as romot választanék, viszont a 7-es 1es számú a legfrissebb 8as 4-es, tehát nincs vissza út, régebbit meg nem akarok, mert tuti nem véletlen frissítették, pláne nem 1-2 hónapon belül.
Remélem a legjobbakat
UK rom : G955FXXU4CRL3_G955FOXM4CRL1_XEU.zip
Malaysian : G955FXXS4CRLB_G955FOXM4CRL1_XME.zipMalaysian 2019, UK 2018-as
-
Tomiii258
tag
Hátöööö...ezzel most megfogtál...lehet, mert ránéztem Sammobile-ra és a DualSimes verziók kódja is nagyon ismerős (CRAP, CRF7 stb végződésű romok
)
De ha tutira akar menni, akkor biztosabb, ha a duálos FD verziót választja ki és onnan tölti le valamelyik országhoz tartozó romot, azzal rosszat biztos nem csinál. -
Tomiii258
tag
válasz
lanszelot #58232 üzenetére
Sajnos már nem tudtam szerkeszteni és az kimaradt, hogy a 7-es androidhoz 3.12-es Odin kell, a 8-ashoz már 3.13-as!
Illetve, hogy addig tudsz visszafelé menni a romok között, amíg a rom kódjának hátulról 5. értéke nem vált. Pl ha az még egy 8-as androidos Rom estében 1-es (G950FXXU1CRD7), akkor arról még vissza tudsz menni 7-es androidos romra, mert azoknak is 1-es. Ha már 2-es (G950FXXU2CRED), akkor már nem tudsz visszamenni olyan romra, aminek ez a száma 1-es.
[ Szerkesztve ]
-
Tomiii258
tag
válasz
lanszelot #58232 üzenetére
Az FD az DulaSim-es, ami csak néhány országban jelent meg, európában pl egyáltalán nem, szóval ott se magyar, se angol romot nem fogsz találni.
Ha maláj a teló, akkor rakj rá mondjuk malájt, a lényeg, hogy 950FD romot rakj fel, az ország mindegy, úgyis átáll majd a sim berakásakor és újraindításkor (sim-reset) arra az országra, amilyen kártya van benne.
A változat meg olyan, amilyet választasz.
Sajnos mivel a tiéd Duál, azt a romot nem rakhatod fel, amit korábban írt valaki, hogy megy rajta a hangrögzítés és innentől kezdve nincs semmi biztos, valamit választanod kell, aztán remélhetőleg működik majd rajta a hangrögzítés.
Mondjuk ha 7-esen maradsz, akkor valszeg működni fog, talán még 8-as on is, 9-esen kb biztos, hogy nem. -
lanszelot
addikt
Hello,
Volna pár kérdésem a telefon rom-mal kapcsolatban:
SM-G955FD - a telefonom
- tehetek rá más ország rom-ját is odinal?
mert pl magyar rom nincs, UK rom 3 db andr 7-es és 5 db andr 8-as van
DE ha Malaysia-t választom, akkor 7 db andr 7-es és 11db andr 8-as rom van
Míg uk rom 2018 -as az utolsó 8-as, addig Malaysia rom 2019-es az utolsó-Mivel a telefonom Malaysia -ba lett szánva /ti mondtátok/ , nem lehet, hogy a 7-es rom frissítette magát uk rom-ra amikor factory resetet nyomtam, és azért lett rossz?
Csak agyalok melyik rom-ot kellene feldobnom. /8-as , de melyik 8-as mert rengeteg van/
-
Kroni1
veterán
Őszintén szólva az S10E is jó opció lehetne, de az S10 sorozattal az egyik apró problémám, hogy a power gomb hülye helyre került. A másik kevesbé apró hogy egy S10E még most is 2x annyi használtan mint amennyiért (50k) garis S8at vettem tavaly 2db-ot is... Ahogy néztem amúgy a sima S20 se nagy igazából, ha lecsökkenne az ára még az is szóba jöhetne, de nálam 100e a lélektani határ. Mivel az S8 számomra tökéletes ezért szomorkodom, hogy nem szereztem be 1et tartaléknak.
-
Kroni1
veterán
válasz
sebgutkopf #58227 üzenetére
Nekem a pixel 5 nagyon szimpi, közel 1cm-el alacsonyabb még az S8nál is, könnyebb elérni a felső részt egyzekez használattal! Az ára már kevésbé szimpi, majd esetleg pár év múlva lesz annyi használtan amit reálisnak tartanék...
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Kroni1 #58226 üzenetére
Annyira elviselhetetlenül nagyra és nehézre nőnek a csúcs android telefononk, hogy a végén nem lesz más választás, mint átállni a másik oldalra és bevállalni egy iphone se-t vagy 12 mini-t.
Már az is szomorú, hogy ilyenen gondolkozom, mert nem vagyok az ios rajongója, sőt... -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Lassan elhal az imádott S8-asom, és azóta se adtak ki még olyan telefont amit szívesebben vennék mint ezt. Mi a legjobb esélyem egy jó állapotú S8-as vásárlásra? Gondolom csak a használt hirdetések közt van esélyem kifogni esetleg valami jobb állapotút.. Volt S9-essel egy próbálkozásom, de nehéz vastag, nem jött be, és ezek az S10 meg S20 tipusok se igazán.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz
A 2. Vesztes #58217 üzenetére
jah nem jöttem volna rá hogy az aláírásodra gondolsz.. Akkor azt kell mondanom jól döntöttél
nekem is s20+ vagy az új s21(?) lesz az utód. :)
-
zoo8800
veterán
válasz
A 2. Vesztes #58215 üzenetére
Szvsz a mai napig megállja a helyét nyers erőben, nem érezni belassultnak. A 4 giga memória azért szűkös, gyakran újratölt.
Nekem az eddigi kedvenc telefonom az S8. Pár hete betört a kijelző, és nem sokat gondolkodtunk rajta, megcsináltassuk-e.3 évig simán elmegy majd neked az Ultra.
-
törölt tag
Sziasztok!
Amikor megnyitottam a Facebook alkalmazást utána nem sokkal jelzett a Messenger, hogy valaki (számomra ismeretlen, külföldi nevű) üzenetet akar küldeni nekem. A Messengerben nem volt sehol sem ez az üzenet, még az engedélykéréseknél sem. Lehet ez valami vírus? Kerülhetett a telefonra valamilyen kártevő? Be lehet valahol állítani, hogy a Messengeren ne tudjanak ismeretlenek üzenetet küldeni?
Csináljak a telefonon egy gyári beállítások visszaállítását? -
A 2. Vesztes
senior tag
Nagyon köszi hogy írtál!
Én nem ezt vettem, hanem az allant olvasható S20 Ultrát. Azért kérdezlek titeket, mert olyan három évre tervezek vele, és ti ezen az időintervallumon vagytok túl az S8-al.
Akkor kijelenthetjük, hogy az S8 három évig jól használható volt?
Köszi, Vuff!
-
dnelb
veterán
válasz
A 2. Vesztes #58215 üzenetére
szerintem újabb 3évet már nem bír ki ez, nekem most lesz 4 éves áprilisban, érezni már hogy kevés a ram(böngészőt kb rögtön tölti újra ha 2 appot nyitsz) , az appok sem olyan fürgén nyílnak mint 2 éve.. Frissítés még biztonsági fog jönni kb májusig, aztán marad az xda. Bár nagyon szeretem, szerintem rossz döntés volt ezt venned.
Ha nyugodt 3 évre tervezel androiddal, akkor csakis aktuális csúcsmodellt szabad, ez nem iOS, itt gyorsabban avulnak a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
A 2. Vesztes
senior tag
Sziasztok!
3 év után visszatértem IOS-ről androidra, azon belül is az allant megnevezett készülékre. Érdekelne, hogy mik a ti tapasztalataitok az S8-al kapcsolatban. 3 év után is megbízható, jönnek rá frissítések, szeretitek még?
Én ezt a készülékemet ugy 3 évre tervezem, remélem jól döntöttem, ami a Samsung megbízhatóságát illeti.
Köszi előre is!
Vuff.
-
dkovizoli
addikt
válasz
lanszelot #58213 üzenetére
Ezt odinnal úgy kell, hogy le kell tölteni az odint a számítógépre. Kell a Frija nevű program is, mert azzal töltöd le magát az op rendszert, amit az odinnal telepítesz fel. Ha régebbi op rendszer kell, akkor viszont marad a sammobile nevű oldal, ahol a régebbi szoftverek is megtalálhatóak, ugyanis a Frija mindig a legfriissebbet tölti le az adott régióhoz. Viszont cserébe a sammobile legalább lassú, mint a tetü.
-
lanszelot
addikt
válasz
Tomiii258 #58209 üzenetére
A factory reset nél fent van a telefonon az op rendszer, és csak a felhasználói fileokat, plusz a keletkezett file okat törli, a megjelölt mappákat, fileokhoz nem nyúl, ha azok sérültek akkor van ez.
Ezért kellene azokat is törölni, és újra rakni egy letöltött rom ból. Ezt nem tudom hogy kell, és senki nem is válaszolt rá.
Ez a módszer rendbe hozhatja, mivel teljesebb törlés.
Anno csináltam ilyet de azt terminalból kellett anno, nem programmal. Az igen régen volt már fogalmam sincs melyik teló, talán moto defy, de nem biztos, na azt pl így hoztam helyre.
De hogy odinnal ezt hogy kell...? -
Tomiii258
tag
Izraeli kártya nála kihúzva, mert azt mondta, hogy nem tud szerezni. Ha tudna, akkor nem is kéne neki Odin, jó lenne a sima OTA frissítés 9-es androidra + a factory reset az izraeli sim behelyezésekor. De így kénytelen Odint használni, hogy csak arra a 8-asra menjen, amin még izraeli Sim nélkül is működik egy korábbi komment szerint a natív hangrögzítés.
Továbbá a problémái miatt mindenképp a factory resetes megoldás kell majd neki, igazából a 2 lehetőséget csak azért említettem meg, hogy tudjon róla és azt csinálja majd Odinban, amelyik minden adatot töröl. -
-
Tomiii258
tag
válasz
lanszelot #58193 üzenetére
A factory resetnél nem igazán lehet jobban legyalulni egy telefont...ha az nem oldja meg a problémát, akkor félő, hogy ott valami hardveres probléma kezd kialakulni, elvégre nem mai a telefon (ettől függetlenül engem is bosszant, hogy 3 évesen már bármikor előjöhet egy komolyabb hardveres probléma...) Bár nem tudom, hogy olyan lassulást, amit mondasz, okozhat e bármilyen hardver probléma. Esetleg valami érzékelési hiba magán a képernyőn.
Másik lehetőség, hogy a régi 7-es android miatt vannak problémák, de igazából ezt kétlem, hogy attól reagálna ilyen furcsán.
Mindenesetre mivel most kb használhatatlan, jobb híján valamit akkor is kell csinálnod vele és hogy a hangrögzítést ne bukd el, marad az, hogy Odinnal frissítesz arra a 8-as androidra, amit korábban írtak, hogy megy vele a jó minősítésű rögzítés.
Odinos frissítésnél két lehetőség van attól függően, hogy melyik fájlt tallózod be Odinba a frissítés során: vagy megmaradnak a régi beállításaid, vagy egy teljesen új, úgy értem üres, még be nem lakott telefont kapsz, lényegében ez egy factory resettel egyenértékű. -
sgeza
veterán
válasz
BoneDragon #58207 üzenetére
Mindegy, hogy hívjuk. Amit írtam az továbbra is fennáll.
-
sgeza
veterán
válasz
BoneDragon #58205 üzenetére
Nem az albumba mentődik, az csaknegy megjelenítő alkalmazás. A tárhely valamelyik könyvtárába kerül, alkalmazástól függően. Ha ott van egy .nomedia nevű fájl, akkor a tartalma rejtve marad a média megjelenítő alkalmazások számára (de legalábbis alapértelmezetten nem jelenítik meg).
[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
Üdv.
1-2 hete jott elo az a problema, ha mentek le kepet valahonnan, akar messenger, fb, reddit, vagy csak siman google, akkor vagy nem mentodik le az albumba hiaba irja ki vagy kesobb jelenik meg ott az adott kep.
Valaki talalkozott mar ezzel? Elegge zavaro tud lenni.[ Szerkesztve ]
-
Ambavir
aktív tag
Sziasztok!
S6 Edge-ről van szó. Írtam ott is, de úgy vélem, itt is kaphatok segítséget.
Hard Reset után nem lép be a Samsung fiókba. Azzal volt regisztrálva.
Fiók jó, mostanin is ezt használom, bárhol be tudok lépni, csak ezen a telefonon nem.
Kis pihenés után fiamnak elővettem. Volna.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával