Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tatu-1981
tag
Arról van infója valakinek, hogy a Telekom jelenleg milyen S8+-t értékesít? Függetlent, vagy függőt?
És érdemes rátenni a telefonra az összes OTA frissítést? Van az a vélemény is, hogy az újabb romok egyre szarabbak, mert több bennük a bug és kevésbé jól optimalizáltak, mint amivel kiadták a telefont.
-
Deck
titán
válasz
nünüke1975 #28396 üzenetére
Ez nem a legutóbbi. Rakd fel a legutóbbit és írd meg jó lett-e.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Lacka89 #28386 üzenetére
DBT vagy XEU vagy PHN például. A samfirm letölti és decrypteli. A kapott file-t kicsomagolod, lesz öt file belőle. Az odinba mindent beillesztesz a helyére. Ha gyalulni akarsz akkor a sima csc file-t rakod be. Ha nem akarsz gyalulni, akkor a home csc-t. Telefon download módba és csatlakoztatod a pc-hez. Majd start. Néhány perc és kész.
-
sgeza
veterán
válasz
bakkir #28362 üzenetére
Persze, értem én teljesen, lehet, hogy abban a helyzetben én sem görcsöltem volna.
Bár az is necces nekem amúgy jogilag, hogy közben változtattak. Én biztos vagyok benne, hogy rád a vásárláskori állapotok kellett volna, hogy vonatkozzanak, hiszen az akkori helyzet alapján döntöttél akkor a vásárlása mellett.
Mindegy már túl vagy rajta, meg nem akarom szétoffolni a fórumot! -
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja lesz-e még a Telekomnál Arctic Silver S8? (S8+ van de nekem már az S8 is hatalmas méretváltás lenne i5s-ről) -
sgeza
veterán
-
madgie
titán
Akkor eladja 20 ezerrel olcsóbban, mint az átlag használtár, feltüntetve, hogy beégett. Amit amúgy lehet orvosolni negatív ábrákkal, ha nagyon zavar valakit.
Nyilván jó a 2 év gari (a Huawei 3-ja meg főleg), de a PH célközönsége nagyrészt évente úgyis cseréli a telefont. Ha tudom magamról, hogy nem fogok csereberélni, akkor természetesen fontos a minél több gari.
-
törölt tag
Ez a beszéd..
Mindenki elődönti mit akar, honnan és mit vesz. Mindkét megoldás mögé lehet érveket állítani.A leejtésből fakadó károk nem tartoznak a matekhoz mert azt csak a biztosítás tériti, és az sem ingyen. Van annak a biztosításnak havi díja, nem is kevés, illetve van önrésze szintén nem kevés. Ha mindent összeszámolsz akkor a biztosítás talán az, ami nem éri meg.
A kijelző törést sokszor emlegeted. Ha valaki most vesz egy s8-cat sufniból 160-ért az a 275-höz képest már beljebb van egy kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Egyes ponthoz: Már bocsi de te írtad hogy jobban el tudod adni.
Én csak bíztatni szeretném a srácot, mert mindenki a 2 éves harisnya beszéli rá, ő meg már majdnem visszaküldi a második telót is, mert hogy nincs rá még egy év. Szegény annyira ráizgul, hogy megveszi a 2 év gari sat, izgalmában meg leejti és törik a kijelző, majd rájön, hogy nincs biztosítás, és felvágja az ereit.
Én csak a sötét oldalt képviselem 👿, lássa ezt is.
-
Deck
titán
válasz
OCTAMD #28370 üzenetére
Nem tudhatod mikor kell a garancia.. Sőt sokan biztosítást is kötnek havi jó pár ezerért.. Nekem pl az nem kell. Nagyon drága a kijelző csere tuti nem fogok érte külön fizetni és ha gondom lenne ott a garancia míg tr majd fizethetsz..
Lehet venni olcsóbb telefont is ám ha ennyire földhöz vág pár tizes
[ Szerkesztve ]
-
Lacka89
aktív tag
üdv. Most melyik a legfrissebb ROM? Most jelenleg AQK7 van. AQK9 a frissebb? Illet melyiket kéne felrakni, h elsők között kapjam majd meg a hivatalos OREOt? Vagy ez jó kérdés? frissíteni akarok most vagy legalább legyalulni mert nem tökéletes a telefon... Köszi
-
-
hroberto
veterán
-
kislaci
senior tag
Nyilván többet ér eladva, de nem annyival, szerintem azon megint én nyerek többet. Mondjuk én eladom 110-ért, úgymond bukok 60-at. Te el tudnád adni 190-ért a telót hogy te is csak 60-at bukj? Szerintem nem. De igen mindenki döntse el maga hogy mi a jó neki, kb én is úgy vagyok mint néhány hozzászólassal feljebb, 300-zal tuti gazdagabb vagyok a sufnik által. Persze lehet hogy pont ennél a telónál fogom megszívni.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
aprokaroka87 #28357 üzenetére
Ez is benne van a pakliban.
-
bakkir
tag
Eleget pöcsöltem velük, meg akartam szabadulni ettől a sufnyi bagázstól. Békéltető is majdnem volt, szóban a céggel is megbeszéltük hogy megyek és majd ott eldől. De monda a tulaj hogy tőle mehettünk.
Mindegy a történet lényege az lett volna, a vásárláskor a huawei is megerősítette a gyártói garit. Ezért is mertem eu-sat venni. Majd köv. évben egy módosítás után, már nem fogadták el. Remélem a samu nem fog változtatni.
Bár nekem tök mindegy mivel magyar.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
#67656192 #28352 üzenetére
Én használom a napi biztonsági mentést, iPhone-on megszoktam anno, szerintem hasznos dolog, ezért is morgolódok, hogy a Samsung kiveszi a tárházából.
A fent linkelt emailből én úgy veszem ki, hogy csak a 3. fél appjainak adatait nem menti innentől a Samu felhő, szerintem a gyári progik mentési lehetősége megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
Hihetetlen, hogy állandóan ezen ("hivatalos" vs "sufni bolt") rágódunk (most is már oldalak óta)! Pedig egyszerű a kérdés: ahogy sgeza írta, el kell dönteni, hogy mi éri meg és kész. Én már annyi telefont/tabletet vettem "sufni bolt"-ból, hogy az árkülönbségből legalább 5 gyári S8 kijön. Mivel eddig eggyel sem volt garanciális gondom, így egy jó ideig akkor is jó vagyok, ha egymás után több telefon is "behal", amire azért kevés az esély. Persze ehhez az is kellett, hogy mielőtt bármit veszek, utánajárok/olvasok az adott boltnak.
Egyszóval el kell dönteni, hogy nekünk mi a fontos, és ne várjuk, hogy más döntse el helyettünk, mert mindenkinek mások a preferenciái. -
kislaci
senior tag
Hogy érted hogy történik vele bármi? 80eft-tal több marad kb a zsebében. Abból azért elég sok mindent meg lehet csináltatni szerintem. Beégésnél lehet hogy pótolni kell, de egyébként nem ráfizetés. Inkább az a ráfizetés aki megveszi 250ért aztán meg a telefon működik ahogy kell, bukik 80-at. De ez csak az én véleményem.
-
-
Deck
titán
A 170k-s S8 ahogy írtad csak 1 év garanciával rendelkezik ha ezután történik vele bármi akkor máris ráfizetés (pl beég a kijelző amit előre senki sem tudhat, hogy befog-e vagy nem és ez 100k felett van) és 3. éves garancia sem vehető hozzá 15k-ért.
A 240k-s S8-ak 2 év gyári garisak, vehető hozzá 3.éves garancia is.Összefoglalva
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
david.magony #28343 üzenetére
Ezt igazán jó hallani!
-
bakkir
tag
válasz
OCTAMD #28335 üzenetére
Hát én inkább a 2 év garisat javasolnám. Elmesélem hogy jártam tavaly. Vettem több mint 1 éve egy nexus 6p-t úgy, hogy eu modell legyen, mert akkor jár az 1 év magyar gyártói garancia (corner bolt).
A garancia lejárata előtt bekrepált, alaplap hiba. Vittem egyből szervízbe mivel a huawei is megerősítette annó, hogy jár a gari. Ott meg jól elküldtek, mivel nem magyar a telefon. Azért mert változott a szabályzatuk és már nem fogadják el az eu-s telefonokat. Több napos huawei-s veszekedés után, a corner boltba visszaküldettem. Kiküldték olaszba, majd 2 hónap után mondták, hogy nem tudták megcsinálni. És fölajánlanak 80e, a 110e telefonért. Megint a fogyasztóvédelemmel beszéltem. Mondták hogy a teljes összeget kérjem. A corner nem engedett mivel ők már nem az a volt akik voltak, így nincs kötelességük.
Végül elfogadtam és vettem drágábban egy magyar forgalmazású s8-t.
Remélem valakinek segített[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Mr.Silkó #28339 üzenetére
Én a mentésre a sima beépített google fiókhoz kapcsolódó mentést használom. Mondhatjuk úgyis, hogy a Drive-ra, mert abban van egy olyan menüpont, hogy biztonsági másolatok, de magán a felhő tárhelyen ez tartalmilag nem látszik. Mindenesetre a google fiók kvótájából vesz el.
Ezzel egyébként az a gond, hogy nem menti minden alkalmazás adatait, csak amelyik engedélyezi ezt. Nem is értem, hogy ez mire jó. Ha egyszer én használom, én mentem a fiókomhoz, mi értelme van tiltani a mentés lehetőségét? Úgyis én fogom visszaállítani.
Visszatérve a mentésre úgy általában, én tuti úgy oldanám meg, hogy alap android mentésként a google fiókba engednék menteni mindent, amit lehet, ami nem készülék specifikus: az összes! használt alkalmazás adatát (állíthatóan, alkalmazásonkénti mentés törlésének/visszaállításának lehetőségének biztosításával), híváslista, sms, készülékfüggetlen beállítások mentése (wifi kódok, társított bluetooth eszközök, fiókok, stb).
A készülékspecifikus dolgokra pedig a gyártó által biztosítanék alkalmazást (mondjuk mint az iTunes, vagy felhőbe - saját vagy google drive), amivel minden egyéb beállítás menthető. Továbbmegyek: a gyártó alkalmazását úgy csinálnám meg, hogy tudjon fullos mentést készíteni a készülékről, azaz rádugva a telót, mondhassam neki azt, hogy a korábbi fullos mentésemet tolja vissza rá, dózerolva a jelenlegi felhasználói adatokat! Így nem akadna össze a google mentéssel, mert a visszaállított rendszer már nem igényelne google mentés visszaállítást. Hiszen azzal minden fiókom is visszakerülne. Nem akarom túlragozni a dolgot, mert eltértünk az S8 témától, de kiakasztó, hogy még mindig nincs megoldva tényleg normálisan az android rendszerek mentése (leszámítva a rootos, custom recovery-s lehetőségeket - na azokkal tényleg lehet full mentést tolni)! -
david.magony
csendes tag
Nem tudom ki volt már a budaörsi S-Drive szervizbe de én ma vittem be hozzájuk a telefont, töltési gondokkal. 5perc alatt átvették a telefont, kedvesek voltak. 1 óra után mentem vissza az üzletbe és már készen, bezacskózva volt a telefon(emiatt arra gondolok már korábban kész voltak vele). USB modult cseréltek és kaptam egy teljesen új töltőt adapterrel mert a szervizes látta hogy egy picit viseltes volt az előző. Ilyen korrekt szolgáltatásba még nem volt részem szóval bárkinek gondja van a telefonnal én ajánlom őket, a max 2 órán belül kész a készülék dolog nem kamu.
-
sgeza
veterán
válasz
.wantííd #28337 üzenetére
Ezt döntsd el, hogy elegendőnek tartod-e az egy év garit az olcsóbb vételárért cserében. Jellemzően ha van gyári hibája a készüléknek, azért annak ki kéne jönnie 1 év alatt. Persze nyilván előfordulhat, hogy a 2. évben megy valami garanciálisan tönkre, de én ennek kisebb esélyét látom, mint az első évben. És akkor még mindig ott van a bolt által ajánlott 2. év, amire azonban voltak már pozitív tapasztalatok (is)!
Nehogy félreérts, nem akarlak rábeszélni, de kérdés, hogy emiatt érdemes-e másik készüléket választanod.
Ezt mindenképp neked kell végiggondolnod, de esetleg ne vesd el egyből! Nekem ez a véleményem! (Ja, semmi közöm semmilyen mobilkereskedős céghez!)[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
Értem hát akkor valószínűleg el fogok állni mert ez így nem túl meggyőző , még az utódot akkor nem tudom mi lesz, s8 ezek után így ebben a formában nem valószínű. Köszönöm a segítséget 😊
-
sgeza
veterán
Nekem is ez a gyanúm. Illetve kérdés volt számomra is, hogy tulajdonképpen melyikből is fogja visszaállítani az adatokat? Jut eszembe pont emiatt nem is használtam erre a Samsungét. Nagyon nem szeretem azt, amikor nem tudom, hogy mi is történik pontosan!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Mr.Silkó #28325 üzenetére
Tudom, én is kaptam ilyen levelet, meg persze láttam a tiéd is. Azért írtam, hogy amíg van. Végülis még majdnem egy hónap... :-)
Meg egyébként jelen esetben ez az idő talán elegendő is lehet a kollégának!
Nem értem továbbra sem egyébként, hogy még ha általánosan Android szinten nem is könnyű full mentési funkciót adni ennyiféle készülékhez univerzálisan, legalább az adott gyártó miért nem csinál sajátot, ami normálisan működik (a smartswitch messze nem az)! Számomra ez felfoghatatlan.[ Szerkesztve ]
-
.wantííd
tag
-
dnelb
veterán
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
.wantííd #28321 üzenetére
"Azt a választ kaptam hogy ettől függetlenül két év van a készülékemre ahogy azt a garanciajegyem is tanúsítja és ha az egy év lejárta után bármi baja van a készüléknek akkor hozzájuk viszem, és majd ők majd lejátsszák a Samsunggal ezt a kèrdèst."
Ez nettó baromság. Nagyjából annyit tesz, hogyha szerencséd van, és EU modellt is kaptál, akkor is csak GSM-es garid van a második évre. Ha. Egyáltalán.
Bocs, de ha korábban is így rászedtek, akkor miért megint egy hasonló sufni cégtől vetted az új telefonodat?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
"Amíg van Samsung cloud, arra elvileg menthetők az alkalmazásadatok (nem tudom, hogy 100%-ban-e), illetve a híváslista, stb."
Ez pont most fog változni (sajnos). Hogy ezt a marhaságot ki találta ki a Samsungnál, azt nem tudom, de rábíznám egy dühös kangorillára.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
markknight #28295 üzenetére
Inkább elfüstölt vagy kigyulladt, ami nem kevésbe kellemetlen, de pontosabb így a megfogalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
-
.wantííd
tag
Egyébként tartozok még a történetem végével:
Na ugye azzal záródott a firstphone-al az utolsó -beszélgetés hogy majd intézik az új telefon beszerzését és értesítenek.(dec 27.) Telik az idő nem történt semmi, majd december 4-èn ismét átmentünk a kecskeméti boltba. Ott közöltük hogy továbbra se kaptunk semmi infót, készülék sehol és lassan egy hónap eltelt. Elkezdődött a vad telefonálgatás, kiderült hogy kb az összes boltban hiány van mindenféle S8-bòl egyedül csak egy modellt tudnának szerválni de az is utolsó darab (színét se tudták ...). Abba maradtunk, hogy köszönjük de akkor inkább kérnénk vissza a pénzt mert nem állapot hogy semmit az ég világon nem intéztek, az ügyfélszolgálatuk nem működik, felejtsük el egymást. Szerencsésre miután távoztunk nem sokkal valóban visszaérkezett a pénz majd megrendeltem a bestmarkt.hu -n levő ezüst modellt, ma vettem át eddig úgy néz ki minden okè véle, a mysamsung.hu-n betudtam regisztrálni 1 évre, ezt megkérdeztem a boltban hogy a még is miért csak egy amikor a feltüntetett terméknél kettő évet írták az oldalon. Azt a választ kaptam hogy ettől függetlenül két év van a készülékemre ahogy azt a garanciajegyem is tanúsítja és ha az egy év lejárta után bármi baja van a készüléknek akkor hozzájuk viszem, és majd ők majd lejátsszák a Samsunggal ezt a kèrdèst
Összegezve: sajnos nem egészen ilyen végkifejletre számítottam, de ez utóbbit kompromisszumos megoldásként eltudom fogadni. Legalább a telefon nagyon tuti 😊
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
tonnni7 #28274 üzenetére
Semmi. Nem tudod teljesen menteni a rendszert (legalábbis root és custom recovery nélkül). Ezzel főként az a baj, hogy nem is tudod igazán, hogy mondjuk a smartswitch amit ment is a beállítások közül, az mi is igazán. Tehát úgyis át kell nézned mindent utólag. Az alkalmazásadatokra meg felejtsd el, mert azt sem menti, csak az alkalmazásokat (legalábbis utoljára még így volt, amikor adtam neki egy esélyt). Használd a google mentését, az amit lehet, lement, de az sem mindent. Amíg van Samsung cloud, arra elvileg menthetők az alkalmazásadatok (nem tudom, hogy 100%-ban-e), illetve a híváslista, stb.
[ Szerkesztve ]
-
tonnni1
tag
válasz
OCTAMD #28314 üzenetére
Elméletileg azt amit írtál, aztán indítás után összesen 3 launchert kínált fel a nován kívül egyikre kattintottam és azóta brutál nagyok lettek az ikonok és a rendezett mappák is eltűntek. Ha átváltok nova launcherre akkor normál méretűek az ikonok. Gyári launchert hol találom meg?
-
tonnni1
tag
Ameddig nem jön meg az S8 addig egy A5-öst használok, CSC: A520FOXX2AQF1, nem tudok rájönni ez milyen ország? Kerestem leírást de az OXX azt több országnál is írja. Valamit rosszul értelmezek?
-
-ZsoLi-
tag
Sziasztok.
Valaki tapasztalt már olyat hogy hívták de nem volt kapcsolható? Térerő volt. Újraindítás után megjavult.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16 Pro Max 512GB Black Titanium 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- Karcmentes Apple iPhone 15 Plus 128GB PiNK 1OO% ! 4 Hó nemzetközi APPLE GARANCiA