-
GAMEPOD.hu
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz apatyas #26299 üzenetére
Nagyon köszönöm.... közben meguntam a kaotikus webshopok és gyártói oldalak összehasonlítgatását és rendeltem egy Ryzen 5 4500-al szerelt HP-t, ez hat magos cpu, talán jó lesz
Szerk. : 220.000 hungarian fabatka volt amúgy.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
apatyas
Korrektor
válasz sixpak #26296 üzenetére
Jónak néz ki, a gyártói weboldal szerint két slotos a memória, szal nem gond hogy most épp mennyi van benne.
Update: tovább kerestem cikkeket a hűtést illetően, és eszerint meg csak egy slotja van, single channelre korlátozva a gépet. Hihetetlen, hogy mit össze kavarnak az egyes modellekkel.... edigital weboldalán is 2 slotot írnak, akkor valsz a magyarországiak jók lehetnek. Azért kérdezz rá, vagy nézd meg boltban, ha lehet.
Hintalow: win update simán felülírhatja az addigi beállításaidat, mert az jobban tudja nálad, hogy neked mire van szükséged. Sz@rkazmus.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
őstag
Kis segítséget kérnék hátha triviális a válasz. Minecraft Dungeons ami windows boltból lett megvéve hirtelen elkezdte kiírni hogy offline-ban van és nem hajlandó elindulni. Internet van folyamatosan. Be is van jelentkezve a felhasználó a store-ban. Mi lehet ez? Google testvér sem tudja (csak a panaszokat hozz miért kell net a játékhoz). Köszönöm a segítséget, én nem nagyon értek ehhez (egy családtag aki játszik ).
-
Hintalow
senior tag
Na közben csak rápróbáltam, hogy egy sima pályán megy e a lan, mert utoljára mégiscsak nyár körül próbáltunk olyat is.
Hát persze, hogy az sem megy
Szóval akkor igaza volt itt mindenkinek, nem a pályával van baj, most jöhet a tűzfalmatatás, java telepítgetés, minecraft újratelepítgetésHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
sixpak
nagyúr
válasz sixpak #26295 üzenetére
Elnézést, valóban nem sokáig zavarok már.
Ez csak 206 ezer, akciósan, ez az I5 mennyire van eleresztve igp ügyileg?
Igen tudom, csak 8 giga ram...
De 220-ért találtam Ryzen 5 4500, 6 magos gépet, de az is csak 8GB rammal van, 2x4.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
apatyas
Korrektor
válasz apatyas #26293 üzenetére
Egyébként, a Steam Deck is egész izgalmas specifikációkkal bír, azon is el tudnám képzelni. Csak az ebben a szezonban még nem jelenik meg.
Jah, arra is figyelj, hogy legyen dual channel lehetőség a gépben, vagyis két memória slot és modul - különben lefojtja az igp-t a szűkös sávszél. De ezek már inkább a laptop ajánlós kérdések közé valók.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
apatyas
Korrektor
válasz sixpak #26292 üzenetére
Azért irtam a cserélhető ramot, vagyis hogy legyen slotja, hogy később te is bele tudd tenni. Némileg gazdaságosabban jön ki úgy. Amit fentebb írtam i5-ös gépet, abban is csak 8GB van most, linux alatt, de pl mc mellett nagy alkalmazást már nem szeret futtatni (böngésző, teamspeak), elfogy a memó. Pusztán MC-ra elég azért.
A java sebezhetőség miért érdekes? Nem véglegesen kapná meg a gyerek, hanem csak amikor neked nem kell, de továbbra is lennének rajta fontos dolgaid? Amúgy, javították azokat a verziókat, amik érintettek. Luk nélküli sajt meg úgysincs. De te tudod, mennyire kritikus a dolog számodra.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Nagyon köszönöm a választ mindkettőtöknek.
Próbálom emészteni és holnap keresek 200 felettieket, bár ahogy nézem, 16GB rammal szerelt gépek negyedmilliótól kezdődnek.
A B terv, hogy veszek egy drágát az egyik gyereknek, a másik meg tolja az én gépemen, de ezt szeretném elkerülni, pláne amit a napokban olvastam a java sebezhetőségéről...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
apatyas
Korrektor
válasz sixpak #26289 üzenetére
Próbálok használható tanácsokat adni. Mindhárom processzor kb ugyanannyira 'elmegy'. Az a nem mindegy, hogy a konkrét laptopot megnézed Notebookcheck-en suspended performance testen, és meglesed, hogy amikor szétfőzi magán a gyenge hűtést akkor melyik milyen órajelre throttlingol vissza..
Ha már laptop.. az első gép mondjuk elmenne, de vélhetően kevés Wh az akkuja kapacitása.
Nekem van Thinkpadban i5 8350u, azon némi kompromisszummal elfutnak a kitömött modpakkok is, 30-50 fpsen. De ez nem az a kategória már.
Kétmag négyszálas gépet manapság már nem illik ajánlani (az ilyen titkárnő gépnek elmegy), az i5 van fölötte 4maggal. Próbálj olyannal keresni vmi elérhetőt, és nézz azzal a kasztnival kitartott teljesítményt. Az is jó, ha nem U-s végű a proci, hanem vmi nagyobb wattos van benne, az sincs úgy lefojtva talán.
15"-ben talán nem herélik ki, de cserélhető memóriás gépet keress, előbb-utóbb szükséged lesz a 16GB ramra sajnos. A 8GB ott fog elfogyni hogy az integráltnak le kell választania még ebből. Manapság 6-7GB-ot szoktunk adni a nagy pakkoknak, én legalábbis.[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz sixpak #26289 üzenetére
Prociban a legerősebb az i3-1115g4, hogy mennyire elég a minecrafthoz, azt csak a recommended alapján gondolom, hogy elég lenne, viszont a 8 giga memória szerintem egy picit karcsú, egy izmosabb modpack simán megeszi. Esetleg, egy memória upgrade-t ha lehet kérni a laptop forgalmazójától...
Az Iris nagyjából szintén a recommended környékén van benchmark szerint..
Az operációs rendszer megléte szerintem csak ár növelő tényező, ne tartsd fő szempontnak, itt a Hardveraprón fillérekért vehetsz jogtiszta win 10-et.
Azért, biztos, ami biztos alapon várd ki még más véleményét itt, nem vagyok túl jó ebben a témában...
[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
válasz Hintalow #26279 üzenetére
Próbaként, tiltsd le mindkét gépen a win tűzfal összes szegmensét, meg a vírusirtókba rakott tűzfalakat. Ha megy, akkor lehet nyálazgatni melyik része a hunyó.
Arra számíts, hogy a single game megosztva össze fogja keverni az inventorykat a playerek közt. Olyan sorrendben fogja kiosztani a meglevő karaktereket, ahogyan egymás után beléptek - vagy még kaotikusabb is lehet.. ezt tapasztaltuk, bár az jóval korábbi verzióban volt.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Hintalow
senior tag
válasz #56573440 #26281 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, normál módon működik amúgy, ugyanaz a minecraft verzió, amúgy egyéb modpakkokkal, forge-al is simán megy, a tűzfalon is át van engedve, megpróbálom még ezeket, aztán max jelentkezem újra
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
sixpak
nagyúr
válasz haverkulum #26285 üzenetére
Köszönöm.
Este keresek néhányat és jövök még majd, köszi előre is.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
haverkulum
aktív tag
Az, hogy i3 / i5 / i7 önmagában kevés, a típusszám a lényeg, mert egy 10-11. gen i3 már erősebb, mint egy 4-6. gen i5, jóóóval Az újakban lévő IGP pedig szerintem köröket ver már a 4. gen (8 éves széria!) IGP-re, de kell teszteket nézni róla, esetleg bekérdezni ide topikba, hogy valakinek van-e olyan IGP vagy teljesítményben közeli és hogy futott neki
Szerintem az IGP vonalon kell gondolkozni mert ebben az ársávban amit írtál a dedikált VGA-k inkább 3D lassítók lesznek mint gyorsítók az IGPkkel szemben
-
sixpak
nagyúr
válasz haverkulum #26283 üzenetére
Köszönöm.
Igazából a Ryzen 5-el szerelt gépeket néztem, az azokban lévő integrált gpu elég hozzá, ahogy néztem, de 220 ezertől kezdődnek.
170-től vannak kb. az I3-al szereltek, de azokat a cpu-kat nem ismerem, pláne a gpu részét.
8 GB ram, 1080p screen és ssd az mindegyikben van.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
haverkulum
aktív tag
válasz sixpak #26282 üzenetére
Szia, pontosat nem fogok tudni mondani, de 8-16GB ram és lehetőleg egy szálon minél erősebb, legalább 4 magos CPU ami a költségbe belefér. Videókártya terén nincs nagy igénye a játéknak, nekem a régi 4. gen inteles laptopom integrált intel IGP-jével linuxon játszhatóan fut egy 150+ modos modpack Persze a grafikát és látótávolságot itt már le kellett vennem, de GPU téren biztos tudnak a többiek pontosabbat mondani
-
sixpak
nagyúr
Üdv mindenkinek.
Voltam itt régebben néhány kérdéssel, de most jött el az idő, hogy a jézuska mindkét lámyomnak egy-egy laptopot fog hozni, 2 MC java edition-el karöltve.
Viszont fogalmam sincs a gépigényéről (mindenhol mást olvasok, yt-on láttam olyat is, hohy egy rtx3090-el 50 fps-el ment).
Létezik 150-180 ezer ft között olyan új (számlás) gép, amin normálisan elmenne a játék, értsd: 60 fps jó lenne.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
Ez csak egy map kéne legyen, ha egyébként a minecraft fut lanban egymással pl egy új világot generalva, akkor ezzel is kéne, hiszen csak egy térkép...
Single player működik a map mindkét gépen?
Nem tudom pcn ez a weblap hogy néz ki, ds a reklám hegyeket elnezve nem túl bizalomgerjeszto
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
Így indulásként pár gonolat, ami felvetődik, hogy gond lehet, ezeket próbáld meg kizárni, kideríteni.
- Mind a kettőtöknél ugyanarra a verziójú minecraftra van felrakva?
- Mind a kettőtöknél elindul, és fut, adott esetben egyjátékos módban, rendesen?
- A Víruskereső / tűzfal nem fogja meg a csatlakozási kísérletet?
- A routeren próbáld meg esetleg portforwardolni az adott portot. -
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Ezt próbálnánk multiban játszani a gyerekkel, mindkét gépen eredeti minecraft, amúgy megy lanban minden, de ha én lépek be erre a cuccra, és osztom meg, akkor nem látszik semmi a másik gépen, ha pedig a gyerek gépéről van indítva, akkor én ugyan látom multiban, de ha csatlakoznék 15-20 mp után timeout-ol. Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Jó lett minden, egyenlőre útpontok elvesztek amíg nem jön ki voxelmap 1.18.1 re. A fabrik api hiányzott neki.
-
Amur
addikt
egyértelműen a java-s a válasz a kérdésre. Ráadásul az ingyen modolható, és millió mod van hozzá, sőt komplett modpackok, amit a megfelelő launcherből pár kattintással lehúzhatsz, és máris készíthetsz atomerőművet is akár, vagy rakétát. De vannak nem csak tech hanem adventure modok, olyanok is amelyek questeket adnak hozzá..végtelenségig sorolhatnám! Mi még mindig nem untuk meg.pedig jópár éve toljuk!
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, karácsonyra szeretnék venni egy Minecraftot a gyereknek. Windows-os vagy java-s legyen? Melyik az egyszerűbb, illetve melyik verziót tolják többen? köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
TYÜTYI2006
tag
válasz apatyas #26269 üzenetére
Az valószínű hogy régi a fabric, de én a frisset szedtem le 1.18.1 re. 1.17 előtt forgeot használtam, jó is olt meg egyszerű. De fabricra volt voxel minimap 1.17 re, forgera a legutóbbi az 1.16.5 ös most is. Ezért lett fabric. A Xareosból 1.18 cat is találtam, 1.18.1 re is.
-
apatyas
Korrektor
válasz TYÜTYI2006 #26267 üzenetére
Utánaolvastam még, a fabric-api-0.44.0+1.18.jar mégiscsak egy mod, bár a fabrichoz tartozik, amolyan kiegészítés a Fabric 'toolchain' mellé, ami maga az alap fabric modloader.
Itt tudsz olvasni még: link.
Valsz az alap fabricod régi, most jobb ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz TYÜTYI2006 #26268 üzenetére
F3+h gombot nyomd meg egyszerre, azaz advanced tooltips
-
apatyas
Korrektor
válasz TYÜTYI2006 #26267 üzenetére
Próbálok segíteni, mivel máshonnan nem érkezett közben válasz, de én nem vagyok ismerős a Multimc-vel, se annyira a Fabriccal ha kézzel kell összerakni.
Nálad a Multimc maga adja hozzá a fabricot ha kéred, vagy neked kell hozzáadnod? Mert a fabric-api-xxyy.jar -t nem a mods könyvtárba kell rakni, hanem rá kell telepíteni az alap javás játékra, ha valamennyire is hasonlít a Forge-ra. Utána jön létre a mods könyvtár. A hibaüzenet is elsősorban ezt jelzi, nincs 0.43.1-es vagy újabb Fabric telepítve. Futtasd parancssorból a fabric-api-xxyy.jar -odat, vélhetően meg kell majd neki mondani, hogy hova szeretnéd rátelepíteni.
Az is lehet, hogy a Multimc régebbi fabricot tett csak fel neked.
Ha végig hülyeséget beszéltem, akkor elnézést. Amint géphez jutok, kipróbálom majd én is, mit csinál.[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
válasz apatyas #26266 üzenetére
A csík megvan 1.16.5 ben 0 gondom volt vele. De eddig ha ráhúztad az egeret inventory menüben, akkor még 1.17.1 ben is írta a csíkon kívül azt is, hogy pl vas csákánynál 16/256, vagyis 16 ot lehetett vele még kiütni, és ha ügyes voltam, 1 ütésesen elraktam a pl kő eszközt, mikor már sok összejött össze craftoltam ésszel, így nyertem még használhatóságot. Ez a szám kijelzés tűnt el 1.18 ban, 18.1 ben is.
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Ez mi lehet? ModResolutionException: Mod resolution encountered an incompatible mod set! A potential solution has been determined: Install fabric, version 0.43.1 or later. Unmet dependency listing: Mod 'Xaero's Minimap' (xaerominimap) 21.22.3.1 requires version 0.43.1 or later of fabric, which is missing! at net.fabricmc.loader.impl.discovery.ModResolver.findCompatibleSet(ModResolver.java:159)
at net.fabricmc.loader.impl.discovery.ModResolver.resolve(ModResolver.java:45)
at net.fabricmc.loader.impl.FabricLoaderImpl.setup(FabricLoaderImpl.java:224)
at net.fabricmc.loader.impl.FabricLoaderImpl.load(FabricLoaderImpl.java:187)
at net.fabricmc.loader.impl.launch.knot.Knot.init(Knot.java:142)
at net.fabricmc.loader.impl.launch.knot.Knot.launch(Knot.java:71)
at net.fabricmc.loader.impl.launch.knot.KnotClient.main(KnotClient.java:23)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:77)
at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:568)
at org.multimc.onesix.OneSixLauncher.launchWithMainClass(OneSixLauncher.java:210)
at org.multimc.onesix.OneSixLauncher.launch(OneSixLauncher.java:245)
at org.multimc.EntryPoint.listen(EntryPoint.java:143)
at org.multimc.EntryPoint.main(EntryPoint.java:34)A helyzet hogy 1.17.1 ben működik minden a multi mc indítóban, így a c partíció nem lesz betelve még végre. A szerverem is fut, a régebbi 1.16.5 öst még nem hoztam át majd meglesz az is. Ez a hiba viszont 1.18.1 ben van, multi mc ben telepítettem módoknál a fabricot, mert forgera nincs 1.16.5 óta voxel minimap, de sajnos csak 1.17 es van febrikcra is. A Xareos jó, arra 1.18.1 re is lenne, de hát nem jó mint látható. Ha üres az 1.18.1 es mód mappa jó a játék, ha beteszem a fabric-api-0.44.0+1.18.jar filet, máris ez van, de a Xaeros_Minimap_21.22.3.1_Fabric_1.18.jar esetében is, voxellel is csak a betöltő képernyő végéig jut, és leáll a játék. Mit tudok tenni, hogy legalább a Xareos minimap működjön? Bár Voxel nélkül eleve elveszik minden elmentett útpontom. A java verzió az EZ
-
apatyas
Korrektor
válasz TYÜTYI2006 #26257 üzenetére
Szia!
Tegnap ki tudtam próbálni egy 1.18.1-es, viszont forge-os pályán, és ott mutatta a kopásból eredő csíkot a szerszámokon, külön rávive az egeret nem mutatott durability értéket, de azt 1.16.5-ön se. Natúr vanillán nemtom mit csinált volna.
A másik: a vga erejétől függetlenül illene elindulnia, legfeljebb diavetítés lesz. Kivéve, ha intel bácsi nem ad ki újabb drivert ami együttműködne a frissebb java verziókkal. Ezesetben meg kipróbálhatod akár egy 1030-al v vmi egyéb pótlékkal.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
apatyas
Korrektor
AtLauncher jelezte a frissítést, így abban csináltam egy új forge profilt, és rádobtam az oceanblock cumóit. Megy.
Sajnálom, hogy végképp elbaszták a régi launcher működőképességét. Az új egy fos, mellesleg a régi Launcher.jar-t lehetett egy az egyben futtatni win illetve linux alól.[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz apatyas #26263 üzenetére
Hmm, passzolom. Nálad erőteljes memóriahiány van..
Ha ez ugyan most az...
A szerveren nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben írom be a parancsok közé, ha a -javaagentes nem az első volt, hibaüzenetet dobot..
A hab a tortán az volt, hogy a letöltött file neve sem volt azonos a parancssorba leírttal...A direwolf fut, mivel az Oceanblockon sincs nagy népesség, picit lecsíptem a memóriájából, és úgy tűnik, elfut mellette ez is.
A szerver címe http:82.14.74.148:25564 DW1.16.5 (12-es beta verzió)
A webmap címe http://82.14.74.148:8122/[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
És én mivel menjek utána? Délelőtt ment ugyanebből a zipből kicsomagolva, most:
Internal exception: io.netty.channel.unix.Errors$NativeIoException: syscall:read(..) failed: Connection reset by peer.
A vicc kedvéért, a régesrégi launchert használom, 1.6.93 , mert az működik kompaktan, nem szórja szanaszét a dolgait.
Dw20 pakk nem egy nagy durranás, de meg lehet próbálni. Általában véve, az erősen többjátékos scenariókban hamar el szoktak szállni a dw20 pakkok, arra nincs igazán tesztelve.[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Multimc ben hogy kell úgy indítani, hogy működjön a xareos, voxel minimap? 1.17.1 benm próbálkoznék a fabriccal, ami normál indítóval működik is, de multimc ben nem.
-
csoki
senior tag
Fyi
Java-s sebezhetőséget találtak, ami érinti multiplayert, főleg moddolt szervereket, dw20 csinált videót róla, linkek vannak benne mindenhez
Legtöbb launcherben már javították (gyári vanilla, új ftbapp, atl, multimc), elég csak újraindítani launchert
-
kisi
aktív tag
válasz picur10 #26254 üzenetére
Mi lenne, ha vennél neki valami kis Minecraftos ajándékot,(Bögre, plüssfigura, stb..) és belerejtenéd a kinyomtatott belépési azonosítót?
-
TYÜTYI2006
tag
válasz apatyas #26253 üzenetére
A processzorom I7 4790K. Hogy mikor lesz lehetőségem egyáltalán bele vga t venni, az jó kérdés, az is hogy egyáltalán lesz e. De vágyok rá, mert sok mással is játszottam, streameltem is. A többieknek megy az 1.18, lehet nekem is vga hiány miatt nem ment a gyári indítóval akkor? Arról van e tapasztalatod, amit kérdeztem, tehát hogy eszközök, stb használtsági szintjének a kijelzése az megszűnt e 1.18 tól, ill visszahozható e.
-
apatyas
Korrektor
válasz picur10 #26254 üzenetére
Szia!
A link jó.
A game pass-t csak rád akarják sózni, az az xbox vacka pc-re. Mellesleg valóban van benne mc dungeons, de a modok világából nemigazán fogja őt érdekelni asszem.
Csak nyomtass ki neki vmit és akaszd fel, kizárólag letölthető a cucc, ahogy pl Steamen se kapsz semmi fizikait.
Annyi gépre telepíted amennyire szeretnéd, online csak egy helyről tud egyszerre bejelentkezni.
"hogy a mod-ok jobban érdeklik, " helyes, máris komálom a lányzót, a későbbiekben majd várjuk a PH szervereken.
A modok beállításában várjuk majd a további kérdéseket :)pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit utána olvastam, de csak még nagyobb lett bennem a bizonytalanság, inkább kérdeznék.
A kislányom minecraft-ot szeretne kapni karácsonyra. Azt már sikerült kitalálnia, hogy a mod-ok jobban érdeklik, mint hogy esetleg együtt játszon az xbox-os barátokkal.
Tehát a java verziót szeretném megvenni. Tudom hülyén hangzik, de létezik ennek valami cd/dvd-s verziója vagy csak rakjak valamit a fa alá?
Gondolom ezt kellene megvenni: https://www.minecraft.net/en-us/store/minecraft-java-edition
Ez a game pass micsoda? Szükségünk van rá?
Telepíthető egyszerre több gépre a játék? Nyilván egyszerre csak egy gépről játszana. A tanuláshoz használt laptopja javításra vár, addig az én pc-men tudna játszani.
Bocs a hülye kérdésekért
Köszi! -
apatyas
Korrektor
válasz TYÜTYI2006 #26252 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott.
Hozzáfűzném, hogy az automata java frissítéssel óvatosan érdemes bánni, régi csak intel integráltas rendszereken a 2xxx, 3xxx procikkal már jártunk úgy, hogy adott javánál frisebbet nem volt jó feltenni, mert addig támogatta az integráltnak a videodrivere opengl fronton, vagy vmi ilyesmi, pontosan nem tudom az okát. A tied is lehet h hamarosan megreked majd. Az újabb java ugyan felment magától a régi vasra, csak a mc nem indult el vele.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
TYÜTYI2006
tag
Jó lett ezzel a javaval köszönöm. Egész más talajszint felett is már pl teljes vaspáncélom, 1 csákányom van, illetve van 1 vödör és 1 metszőolló és jó magasan van még vas több helyen, és smaragd is de abból is már 2 van nálam. Hagyományos úton kár hogy nem megy. A kérdésem viszont ha e betűt nyomok, és ráhúzom az egeret kopott eszközre nem jelzi az állapotát. Az hova tűnt, és visszaállítható e?
Majd legfeljebb korábbi mentéseimet megpróbálom a multi mc be beletenni, meg szervereket is ha sikerül, és a régit megszüntetem. -
TYÜTYI2006
tag
kipróbálom ezt is köszönöm, remélem jó lesz. A sima alap indítónak mi lehet vajon gondja, 1.17 nél akkor még megoldottam. A kérdés, hogy oda a szerverünket majd át tudom e hozni, elvileg 2 is van, egyik még csak 1.16.5 ös, de a másik 1.17.1 es.de szívesen átvinném őket 1.18 asra ha az sikerül, saját gépemről szoktak futni.
-
PeL
addikt
válasz TYÜTYI2006 #26249 üzenetére
https://download.oracle.com/java/17/latest/jdk-17_windows-x64_bin.zip
Egy tippem van, valószínűleg ez kell hozzá akkor, de ezzel meg nem tudom menni fognak a régebbiek vagy sem. Töltsd le, tömörítsd ki valahová, aztán MultiMC-ben add meg az 1.18-as instance-nak a Java forrásnál azt, ahová ezt majd kitömöríted. Így csak az fogja használni elvileg ezt a 17-es Java verziót. Ennek menete:
Jobb klikk az 1.18-as minecrafton MultiMC-ben ---> "Edit Instance" ---> felugró ablakban "Settings" ---> Java installation -ba pipa és add meg a 17-es java.exe elérési útvonalát a "Browse" gombra kattintva, azon a helyen, ahová kitömörítetted a .zip fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
értem, éppen tegnap tettem fel a frisset, gyakorlatilag mivel a normál indítóval a minecraft csak 1.17.1 ben meg gondolom régebbiben is indúlna el, 1.18 nál nem indul. Your Java Runtime is incompatible. Please edit your installation to use the bundled Java Runtime.
Name: Java version mismatch
URL: https://aka.ms/jnierror -
PeL
addikt
válasz TYÜTYI2006 #26247 üzenetére
Frissítsd le a Java-t. Itt eléred a legfrissebb verziót.
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Letöltöttem a multimc t is megvan már benne a Mojang fiókom, beléptem ugye. De ott sem indul a minecraftom, 1.18 cat próbálva. Ezt írja pirossal:
Minecraft 1.18 Pre Release 2 and above require the use of Java 17. Angolul is van így keveset értek ebből, na meg új még a mulimc is nekem. Szerver is van a gépemen ha elindítom, most is fut, 1.17.1 es. Eddig a saját indítófájljával indítottam a minecraftot.
-
PeL
addikt
válasz TYÜTYI2006 #26245 üzenetére
Egyszerűbb, ha MultiMC -t használsz launchernek, azt oda rakod ahová akarod alapból. A játékfájlok is oda fognak kerülni a MultiMC mappájába, még telepíteni sem kell, mert zip-ben van a program.
[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
Következő kérdésem, hogy a felhasználói fiókomon belüli appdata roaming .minecraft mappát át lehet e helyezni másik adattárolóra, mert kevés a c n a szabad hely.
-
Biaggio
őstag
Sziasztok,
Nemrég vettem meg a Minecraft Java Edition-t. Létrehoztam a regisztrációt, az elején nem találta a Microsoft Store-t, ezt sikerült megoldani. Most viszont pár napja kísérletezem és továbbra sem indul el:
19:19:51.630Preparing to launch minecraft client for 1.1819:19:52.965Minecraft client 1.18 is ready to start.19:19:52.969Starting!19:19:55.859Using default game log configuration client-1.12.xml (outputs XML)19:19:56.099Error: Could not find or load main class net.minecraft.client.main.Main Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.client.main.Main 19:19:56.099Process crashed with exit code 1Frissítettem drivert, Javat. Utánaolvasva egyetlen gond merült fel, klasszikus hiba: a Win loginnevem ékezetes és a Java így az elérési utat nem ismeri fel. Viszont a telepítőt se tudom, hol kéne keresnem, áthelyeznem. A Launcherben az Installiations fülön meg tudom ugyan változtatni a mappát, valami miatt továbbra is dolgozik az eredetiben... Bárkinek bármi ötlete?
Előre is köszi!!!!
-
LK
addikt
Sziasztok!
Mi történt a Minecrafttal? Új gépet raktam új win 10-el. Jawa-s legális játék volt fent. Most beléptem a Mojang oldalra, letöltöttem a telepítőt és nem csinált semmit. Ma már be sem lépett. Nagy nehezen beléptem és átmigráltam Microsoft fiókomba. Most sem engedi felrakni egyik verziót sem. pedig a fiókban írja, hogy birtoklom a játékot. Most mit csinálhatok? Miért bonyolítják meg így a dolgokat? Tudnátok segíteni? Hibakód: A Minecraft launcher nem található meg a fiókomban
Mojang account bejelentkezésnél meg csak pörög, pörög.[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
TYÜTYI2006
tag
válasz haverkulum #26241 üzenetére
ők törttel játszanak igen. Pár hete nincs kb 2 vga m, 970 Strix Asus volt, eladtam, a Black 970 meg kiderült sajnos nem javítható. Kérdés mikor tudok majd venni bele és milyent. De eddiginél jobb kell.
-
haverkulum
aktív tag
válasz TYÜTYI2006 #26239 üzenetére
Az igazi Technic Launcher-el csak eredeti minecraft fiókkal lehet játszani, akkor ismerőseid valószínűleg valami megkérdőjelezhető forrásból származó, tört verziót használnak, hogy modpackozhassanak
Másik kérdésedre a válasz: fogalmam sincs, nekem is egy 4790k van a gépben, de én GPUt is használok mellé. Ettől függetlenül nem szabadna emiatt Java-val kapcsolatos hibát írnia. Mennie kéne akár még IGP-vel is, 4. gen i7 laptopomon IGP-vel játszok Technic Launcheres modpackal (jó, 1 éve nem indítottam el rajta ) és ott gond nélkül ment (linux alatt) -
TYÜTYI2006
tag
válasz haverkulum #26238 üzenetére
Az nem e lehet gond hogy most csak az I7 4790K ról játszok, mert most nincs vga a gépemben.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz haverkulum #26238 üzenetére
Az lenne e a T launchet mert technic. De akik köreimben azzal játszanak t launcherrel, azoké nem eredeti, max windows 10 re van páruknak eredeti mc.
-
haverkulum
aktív tag
válasz TYÜTYI2006 #26237 üzenetére
Hát, én Technic Launcherrel játszom alapból vanillát is (nem szeretem az MS által csinált új launchereket túlságosan), az eredetis, esetleg próbáld meg azzal működik-e
-
TYÜTYI2006
tag
válasz haverkulum #26236 üzenetére
Mégsem megy azt írja hibának amit írtam, tehát 1.17.1 ben játszhatok. 1.18 ban már nem. Valaki a t launcherest javasolta rá azokkal jól megy, de ugye enyém az eredeti mc
-
haverkulum
aktív tag
válasz TYÜTYI2006 #26235 üzenetére
Hát nem tudom, ezzel a verzióval szerintem mennie kéne, hirtelen ötletem sincs
-
TYÜTYI2006
tag
válasz haverkulum #26234 üzenetére
Szia
java 8 Update 311 (64 bit)
java (TM) SE Development Kit 16.0.2 (64 bit) -
haverkulum
aktív tag
válasz TYÜTYI2006 #26232 üzenetére
Szia, pontosan milyen Java verzió(k) van(nak) fent a gépeden amit játszani szeretnél? Legjobb lenne ha a "Programok telepítése és törlése" résznél (a gépházban van, de start menüben rákeresve is bejön) a kis kereső mezőbe beírnád, hogy "Java" és a találati listáról küldenél képet
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, ha valakit érdekel javítottam és frisítettem a HGN/Ph vanilla szervert 1.17.1-re valamint a weboldalunkon nagyon régóta rosszul szerepelt a címe, az alábbi címen lehet elérni (weben is frissítettem):
polaris.hgn.hu
Persze a szerver továbbra is whitelist-es így aki nem volt még fent és felnézne nyugodtan keressen privátban1.18 tervek: ha kijön valami stabilabb változatban a Spigot vagy PaperMC és a Vivecraft plugin is akkor tervezem csak frissíteni a szervert, ekkor kapni fog egy új világot is, egyelőre még agyalok, hogy hogyan legyen de lehet megmarad a mostani világ is és multiworld pluginnel megoldom az átjárást köztük
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Help!
Your Java Runtime is incompatible. Please edit your installation to use the bundled Java Runtime.
Name: Java version mismatch
URL: https://aka.ms/jnierror
1.18 nál nem sikerül elindítanom, új java verziót leszedtem, telepítettem, emlékeim szerint ugyanezt 1.17 nél annak idején ez megoldotta, itt már nem. 1.17.1 ben a fabrikosom elindúl gond nélkül, a szerverem is a gépemen. De kipróbálnám az 1.18 cat is. Próbálkoztam neten talált írással, google fordítással, az sem vált be: EZ
Mit tudok tenni hogy működjön 1.18 ban is? Eredeti Java editionos MC -
haverkulum
aktív tag
válasz apatyas #26230 üzenetére
Ha konzolról szeretne valaki csatlakozni (nem hivatalos/partner) dedikált szerverhez akkor valamelyik hivatalos szerver címét át kell irányítani routerből/tűzfalból, máshogy nem fogja engedni.
MS-től bérelt "realms" szervereknél ez persze nem kell, ott lehet csatlakozni gond nélkül
ui.: ez nem tudom playstation / switch esetén mennyire működik, nekem csak Xbox One-on és Win10-en volt lehetőségem kipróbálni (valamint androidon de ott alapból lehet custom IP-re csatlakozni mint Win10-en)[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Konzolról (xbox) lehet csatlakozni pcs serverhez?
-
PeL
addikt
Üdv. Ha biztosra akarsz menni, akkor valahol itt keresd a mentést, bár az uninstallok nem szokták ezeket általában letörölni, azért menj biztosra.
C:\Users\(Username)\AppData\Local\Packages\Microsoft. Lovika_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Local\Dungeons
A játékot kettő illetve három helyen tudod beszerezni. Illetve itt érdemes:
Steamen: [link] 39,99€ (Itt figyelj rá hogy az Ultimate Edition legyen kosárba rakva, ne a sima)
Windows Store-ból: [link] 13.900 HUF
Eneba: [link] 33.98€ -ért "WorldTrader" által is van listázva, ez Microsoft Store-ban beváltható kulcsot ad.Biztos ami biztos én új mentést kezdenék, bár tudtommal nem szokott ezzel gond lenni, csak olyan esetekben mikor a virágbolti változat valami régebbi verzió és az újabban új játék kezdését javasolják a fejlesztők valamilyen fix vagy új feature miatt.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Sziasztok!
Ismét egy kis segítségért szeretnék jönni hozzátok, bár nem Minecraft, hanem Dungeons, de annak nem nagyon találok élő topicot
Kicsi fiam imádja a MInecraft-ot, és a Dungeons-t is...Előző már egy ideje legal a pc-n, most pedig a Mikulás alkalmat adna rá hogy az eddig "kölcsönzött" Dungeons is legalizálva legyen a pc-n.
A kérdés az lenne, hogy ha megveszem a játékot valamilyen ultimate DLC pack-el a tökösnek, akkor mit és honnan kellene lementenem, hogy megmaradjon az eddig elért "mindene"...(hős-fegyverek-skillek -stb.)Esetleg bármilyen jótanácsért hálás lennék, ami ebbena témakörben érdekes lehet, és nem jut eszembe.
-Hol érdemes megvenni egy ilyen ultimate csomagot
-mire érdemes odafigyelni egy ilyen kölcsönzői/legal váltásnál
-stb-stbElőre is köszönöm a segítőkész türelmes válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
válasz haverkulum #26224 üzenetére
Mi a full gyári semmi mod minecraftot szeretjük ezért is csináltam februárba servert, hogy tudjunk bohóckodni rajta csak már annyi munkánk van benne, hogy sajnálnám törölni
Csináltam 2 videót, hogy miket csináltunk idáig a serveren. A bánya és a sín rendszereket mondhatni majdnem egyedül csináltam az építkezéseket unokaöcsém meg egyik ismerősöm csinálta.
Bánya
Új terület -
haverkulum
aktív tag
válasz cyber86 #26220 üzenetére
Szia a "HGN" égisze alatt én üzemeltetem a ph-s modos szervert meg van egy teljesen vanilla is, arra szoktunk ph-s vanillaként is hivatkozni, ez tényleg 100% survival, csak a láda/ajtó lezárás és az online térkép van fent szerveren néhány admin toolon kívül (meg vivecraft (vr) támogatás), ezen a szerveren amint nem csak experimental spigot lesz frissíteni akarunk 1.18-ra és új világot generálni hozzá.
Ha csatlakoznátok hozzá / hozzánk nagyon szívesen látunk bárkit a szerveren, de lehet érdemes egy ~2 hetet várni még amíg kijön egy stabilabb (nem experimental) spigot verzió és jön az új térkép Aktivitás nem nagyon van rajta, néha 1-1 ember felnéz játszani de hosszútávú szerver, nem variáljuk, nem törölgetjük össze-visszaPonyland egy kicsit más téma, egy 10+ fős javarészt fiatalabb játékosokból álló csapat részére üzemeltetem, ők amolyan szerepjátékosabbra veszik a dolgot, nekik ezért is van fent sok plugin valamint most 1.18 miatt teljesen új szervert építenek mert új történetet akarnak kezdeni, de ők is szívesen látnak további embereket
A Ph-s modos szerver általában pár havonta modpackot vált (újabban jóval ritkábban) a fórumlakók igényei alapjánEzek mellett van egy bedrock edition szerver amit nem reklámozunk valamint szoktak lenni időszakos modpackos szerverek is amin ismerősökkel szoktunk játszani, ezek általában csak 1-2 hónapig mennek, volt nagyon sokáig saját modpack is, de ez utóbbi polcra került érdeklődés hiányában
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Van itt valakinek saját survivor nem moddolt servere ahol lehet bohóckodni? Nekem van egy sajátom tegnap frissítettem 1.18-ra csak hát 3 emberrel nem valami jó játszani. A másik kérdés, hogy valaki ismeri a napp resource packot?
-
-
starr
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A Minecraftról mindössze annyit tudok, hogy egy játék, viszont a fiam imádja.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e egy linket küldeni, ahol le van írva hogy hogyan lehet modokat telepíteni?
A Windows áruházból letöltött legális, fullos Minecraft.
Ami leírást találtam a neten az nem működik. Egyszerűen nem oda települ ez a fajta Minecraft, és az AppData-ban sincs ott semmi, ahol kell.
Előre is köszönöm! -
-
törölt tag
Nem hitvita, csak ha a play-en letoltheto külön app akkor abban nem hiszem hogy bárki tud segíteni, mert az nem ez a játék :) mas a kiadó, a kulalak minecraft de semmi köze hozzá. sőt alapvetően a minecraftban alapból nincs ilyen, ezért kérdezem, mert akkor egyszerűbb elindulni
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz #56573440 #26210 üzenetére
Ha valami hitvitára adnál te vagy bárki más utalást, had szóljak előre, nem fogok tudni érdemben reagálni rá, mert nem fogom megérteni. A kérdést azért tettem fel, mert konkrétan gőzöm nincsen róla. Rákerestem a bed wars-ra, és google azt írta, az valami minecraftban 800valahány coinért aktiválható tartozék. Aztán rákerestem gold cube-ra, és halom sok youtube video jött fel how to abuse 5000 gold cube és hasonló címekkel. Gyerekekről meg állandóan azt látom, azzal játszanak, és arany kockát akarnak majd karácsonyra. Szóval utána néznék, mi a fene az, mit jelent pénzben és játék élményben.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Felvilágosítást szeretnék kérni Bed Wars / "Gold Cube" -ról:
-Hány huf a shopban per darab?
-Máshogy is lehet szerezni, vagy vásárolni az egyetlen gyakorlati út?
-Idővel "elfogy" (consumable) vagy idők végezetéig stackel, és olyasmi amit minden játékba belépve újra kap meg a tulaj újra elkölteni?
Köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
kisi
aktív tag
Úgy tűnik, akkor lennén páran, szóval Uraim:
82.14.74.148:25565
a legújabb 1.8 as verzió, ami ma jött ki.
Kb 2 perce fut.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest