- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Path of Exile 2
- GTA VI
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- Half-Life 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz .volkovy. #46 üzenetére
Van igazság abban, amit mondasz, de egy kicsit az érem másik oldalának is igaza van: a kilencvenes évek eleje-közepe a PC-s játékgyártás fénykora volt (bár a nyolcvanas években is születtek legendás játékok /leginkább valamilyen más platformra/, de akkoriban a technikai korlátok még túlságosan szűkre szabták a lehetőségeket), igazi tehetséges arcok neve vált legendává (Peter Molyneux, John Carmack, Tim Shafer, Eric Chahi, Jordan Mechner - a teljesség igénye nélkül), s igazán kreatív elmék szültek évtizedekre visszamenően is zseniális játékokat.
Viszont ma mi a helyzet: tudsz egy hasonló nevet mondani, hacsak nem közülük? Tudsz legalább tíz olyan játékot mondani, melyek az ezredforduló után születtek, s melyek nem az aktuális hardverdivat lehetőségeit lovagolják meg, hanem szívvel-lélekkel és nem utolsó sorban sok kreativitással megalkotott játékok?
Párat még biztos én is tudnék, de tízzel már bajban lennék. Mit tagadjuk, a fanyalgóknak azért némileg igazuk van: a játékkészítés gyártássá vált, legendás cégek futószalaggá alakították agytrösztjeik helyeit vagy tűntek el a semmibe. On-Line játékok csinálnak minimális kreativitással óriási üzleteket, epizódikus játékrendszerek ölik ki a játékok utolsó szikráját, vagy technológiai demókat adnak el játék gyanánt, s teszik azzá a mai játékgyártást, ami: iparrá. És ez még csak a kezdet.
[Szerkesztve] -
őstag
-
.volkovy.
tag
mindig elfelejtitek, hogy sokaknak ezek a játékok kölyökkorában voltak meg..
akkor még jobban beleéli magát az ember, mint később.
talán azért is tudtunk olyan jól elszórakozni velük. ma meg azért nem jó egyik csilivili csoda se.. kinőttünk belőle. meg kéne kérdezni egy mai 8-12 évest, hogy a mai játékok jók-e -
Muton
addikt
én is kiemelném az UFO/X-com-ot, a cobra missiont, Duke-ot
de ott volt még a topban pl a:
Stunts
UGH
Prehystoric
ágyú (win 3.1)
a kezdetleges irányítás, grafika ellenére mennyivel többet tudtak adni, mint a legtöbb mai játékMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Johnny Cage
addikt
Ha C64-ről van szó, akkor valószínűleg nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Wizard of Wor-ról vagy a magyar fejlesztésű, basic-ben megírt Szigetről... vagy a gore szerelmesei a jópofa Creatures-ről. Ugye milyen jó felidézni a régi emlékeket...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
''...Day of the Tentacle (a csucsok csucsa), Monkey Island 1-2, Larry, Space Quest, King's Quest...''
Örülök, hogy hozzám hasonlóan vannak még old-school kalandorok.
Folytatnám a sort:
Sam & Max: Hit The Road
Maniac Mansion
Simon The Sorcerer
Discworld
Loom
Indiana Jones (a Scumm verzió még nem volt olyan rossz)
Zak McCracken
Full Throttle
The Dig
Grim Fandango...
...meg még ami nem jut eszembe.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Raymond
félisten
Ezek nekem mar eleg uj jatekok ZX Spectrum es Amiga az oldschool
Tegnap rendeltem meg, elmeletileg holnap jon, aztan beindul az igazi retro :
[link]
[Szerkesztve]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
.volkovy.
tag
[link]Ezt ajánlom minden nosztalgiázni vágyónak!
-
Cray Tyler
senior tag
Nekem a Master of Orion sajna kimaradt, de ha írsz róla párszáz karaktert, akko begyűröm a cikkbe szívesen (természetesen forrásmegjelöléssel ).
X-COM: megunhatatlan. Mondom: a TFTD-nek állj neki superhuman-on. Mintha egy egészen más játékot játszanál... Jagged Alliance-ek dettó... -
Cray Tyler
senior tag
Jah, énis C64-en kezdtem, de a cikk inkább a 386-os korszaktól az első Vudu kártyákig terjedő időszakot szeretné felölelni, saját preferenciáimmal. Red Alert saga az, amin még erősen gondolkozom, meg a Spellforce. Bár utóbbi még nagyon fiatal, de ez volt az utolsó játék, amivel nagyon nagyon sokat játszottam... Baldurs Gate-en is filóztam, de az akkora monumentális alkotás (minden kiegészítőjével és részével együtt), hogy nem merek róla írni, mert nem tudnám megfelelően méltatni
Jahés a hazai játékpiac legeslegnagyobb durranása-szívecsücske-szépemléke: az Imperium Galactica 1.
ps: Meg a Theme Hospital, meg a Constructor... mekkorákat röhögtem rajtuk...
[Szerkesztve] -
Sada88
aktív tag
könnyeket csalsz a szemembe a master of magiccel milyen is jóó volt anno
www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/
-
Birsmann
tag
Jaj de szerettem a Prince of Persia-t és a Hocus Pocus-t
-
Borgi
aktív tag
üdv.
Master of Magic akora ász hogy bátyám még ma is azzal jáccik dos boxban (per pill is azzal nyomul )
de azrét MoM utódját se hagyguk ki Master of Orion ami mondjuk halál jáchatatlan játék volt de a 2. rész az mindent visz. Alap mü mindenkinek az életében benne kéne lennie. nekem megvan eredeti cd-n és sosem fogom megunni.
Üstratégia és MoM hoz hasonlóan sok faj és mind különböző valamit mind jáccható custom öszeálíltásban is. grafikája nagyon szépnek mondható és ötletes az egész.
3-adik része is megvan de annyira sem tudott lekötni hogy legalább egyszer végigjáccam.
pach-eletlen verzióban 32k feltaláláspontnál nem lehetett több mert átment negatívban erre az írók nem gondoltak hogy összehozható lenne hááát nem1 szer sikerült ugyan ez a pénzzel . Pach sokat javított rajta és sok túl ''táp'' dolgot javítottak ami télleg kellettek.
Laser squad télleg nagy játék még 5.25-ös floppyn van meg nekem az instalja
Chaos engine szintél. de amit még kiemelnék: Cobra Mission nameg X-Com összes része amit már említettetek is X-comban bázis támadásra mindíg 1 emberrel mentem akkor tutira nem vesztettem semmit nemúgy mint az ellen persze immunis volt psi támadásokra és mindíg elsőre átállított mindenkit snap shoottal meg mindíg 1 ből ölt
és természetesen ebbea játékba is elöfordult ami az Orionban: túl kevés biten képezték le az értékeket nem1 katonám statjai átpörögtek: max time init 1, lövés 0 initbe kerül
a Sor végén még megemlíteném a Betrayal at Krondort is azzal is soakt el lehetett lenni főleg aki olvasta a könyvet illetve késöbb a folytatását. Return to Krondor
bye
[Szerkesztve]Resistance is Futile!!
-
válasz Cray Tyler #28 üzenetére
De, jó hogy mondod.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
deicide
veterán
de, és mekkora játék volt annak idején...bár én még a wizard of war-al kezdtem anno 2 joystickkal c64en.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
semmi, 2x ment el.
[Szerkesztve]Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Mustangjones
csendes tag
Az APOGEE játékok iszonyatosan jók voltak...
Commanser Keen 1-6 pogo rúd forever!!
Duke Nukem 1-2
Dangerous Dave...
És ne feledkezzünk meg a Street Rod 1-2-ről. Muscle carok, dögös r&r az adlib hangártyából
Ott volt még a CAT nevű macskás klasszikus, CGA, 1983, 55Kbyte -
peterszky
őstag
Tetszik az írás
Ha lesz időm én is fogok írni az én két nagy kedvencemről:
Monkey Island sorozat - 1,2,3,4
Worms sorozat - 1,2,Armageddon,WWP,3D
tartaloma kb ez lesz:
-infók a játékokról
-saját élmények
-az eredeti példányok beszerzése ( idő/pénz )
-képek
Mindkét sorozatot csak PC-n játszottam ( PC-n kívül csak egy ZX Spectrumunk volt )
[Szerkesztve]What else you gonna do on a Saturday?
-
Nekem még eszembe jutott a Turrican 1-2-3. Mind C64-en, mind Amigán sokat nyomtam.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz Intelligencs #22 üzenetére
Azaz, a Team17 játékok a legjobbak között voltak (Chaos Engine).
-
Khaal
őstag
Én a Crusader:No Regret-tel szoktam játszani DOS-emulátorban, csak néha beszaggat , (lehet előveszem a porosódó olckúl alkatrészeket, aztán összerakok egy DOS-os játékgépet), nagyon kidolgozott játék volt, csodaszép grafikával, rengeteg fegyverrel, használható cuccal, kapcsolókkal, bizgentyűkkel, csapdákkal (vége felé már minden sarkon). Régen az izometrikus grafika híve voltam, de mondjuk úgy 2000 körül már csinálták szép full3d-s játékokat (no meg akkor kaptam meg a voodoo2-met)
-
DarkFater
tag
válasz Cray Tyler #18 üzenetére
Hát igen.... Simcity, de még régebben a Police Quest, Spacequest sorozat, természetesen zöld monokróm monitoron herkules kártyával.
Aztán jött ugye az Alone in the Dark, vagy az Elite, késöbb a Nomád a mai Freelancer ''elődjei'' az biza még erősen kör üldöz háromszöget tipusú volt
Vagy az amigás játékok, mint Pl. az Alien Breed, és a Monkey Island.
A Monkey Islandet mindig 5-6-n játszottuk a koliban, mert egyrészt még tanultuk az angolt és többen könnyebben ment mert valaki játszott, míg a többiek mögötte szótáraztakmásrészt együtt jókat röhögtünk az egészen, különösen a múvi részek voltak jók.
Emlékszem amikor vette a srác a kalózhajót és az árus nagyon magasra tartotta az árat.
Kemény alkudozás közben úgy nézett ki, hogy lassan megegyeznek....
Közben mutatták a lemenő nap fényében a gyönyörű hajót ahogy ringatózik a tengeren....
Közben az árus magasztalta az árut,
hogy ez ''milyen gyönyörű hajó'' ....és abban a pillanatban ledőlt a főárbóc
Erre az árus:
OK, az üzlet megköttetett, a te általad ajánlott áron ez a hajó már a tiéd, viheted, én már nem veszem vissza!Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Cray Tyler
senior tag
Ha nem fér be 15k karakterbe, hát megírom több részben. Az általatok mondott játékok nálam kimaradtak a szórásból, így azokról fogok írni, amikkel tényleg sok időmet töltöttem. Rögtöm a cikk elején tisztázva is lett: magam mulatságára írom a szöveget, remélve, hogy másokban is megmozgat régi emlékeket. Nem törekszem sem teljességre, sem kimerítő analógiára.
(Descent nekem szintén kimaradt, eccer nyomultam vele 5 percet, de nem fogott meg) -
.volkovy.
tag
MARIO
a beszteszt of óll tájm! -
Megemlíthetnéd a Laser Squad-et (UFO őse), Ultimákar, Wizardry-ket, a nagy SSI szerepjátékokat (Pool of Radiance, Champions of Krynn és társaik), stb, stb...
-
T. Almeida
senior tag
Wizardry 7-tel a mai napig játszom dosbox alatt, Linuxon
Végigvittem 6 karanterrel 2x, 1 karakterrel egyszer. Most olyat szeretnék, hogy 1 karakter és nem váltok kasztot.
Beholder is király, plusz a Goblins szériát is szerettem. -
Goose-T
veterán
-
ALI_G
veterán
Transport Tycoon-nal az egész haveri társaság nyomilt éveken keresztül.
A Master of Magic csak rémlik, hogy láttam vkinél, akkoriban ez a világ még nem fogott meg.
A 15000 karakteres korlát miatt nem fog elférni mind egyben.
[Szerkesztve] -
Jaj, jaj...
Fiatal vagy még. Azt hittem, hogy C64-es játékokról lesz szó.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Balinov
titán
és a SimCity,SimCity2000? nameg a Colonization és Civilization nagyágyúk?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Pala
veterán
válasz Cray Tyler #5 üzenetére
Az eredeti és első Unreal tényleg nagyon jó volt, főleg mert a zenéje és a környezet/színvilág iszonyú jó hangulatot hozott a játékba. Mi a helyzet a Descent sorozattal? Szerintem az is klasszikus
-
dabadab
titán
Ezek az oldschool jatekok? Azt hittem, a Pongrol lesz szo
DRM is theft
-
doc
nagyúr
válasz Cray Tyler #6 üzenetére
bocs hogy kötekszem, apró megjegyzés: nem Wolfeinstein hanem Wolfenstein
-
Cray Tyler
senior tag
TheElf: Az ''eredeti'' Wolfeinstein egy felülnézeti halál primitív program volt (szobáról szobára kellett benne nácikat irtani). Készítője Silas Warner (1980-as évek elején írta asszem, az Apple II fénykorában). A játék eredeti neve Castle Wolfeinstein volt. Az id, amikor még tejfeles szájú kisfiúkból állt, akkor szándékosan ezt az ősöreg cuccot akarta felújítani a Carmack által kitalált első igazi ''FPS-motorral''. A jogok akkor még kicsit máshogy működtek, mindenesetre Silas nem védette le a nevet, azért lehetett az id-féle cucc neve is Wolfeinstein.
[Szerkesztve] -
Cray Tyler
senior tag
Elite vazze! Tényleg! Majdnem lehagytam, méltatlan módon... Nameg a Prince of Persia... Tetrissel külön nem foglalkoznék, volt belőle annyi, hogy elképesztő... Akkormár Sokoban is kéne, ennyire meg nem merek lemenni, mert az olvasók nagyrésze nem fogja érteni. Az Elite-et is csak azért merem, mert létezett viszonylag későn egy First Encounter nevű folytatása, amit már valszeg többen ismernek.
Viszont eszembe jutott egy nagyon jó sorozat: az Earthsiege. Nekem nagyon teteszett (különösen a második).
Sajna a pontról pontra kalandjátékok nekem kimaradtak. Stunts említve lesz Quake-ről még tanakodom, mert az számomra a játékoknak már egy következő generációjához tartozik. Az is mozgat bennem érzéseket, de közel sem annyit és olyanokat, mint a fentebb felsorolt stuffok. Ezek igazi, öreg harcosok. Bár a Quake is... De akkor már kéne Doom is, a rend kedvéért... vagy Wolfeinstein... Én a Q3A-val kerültem csak közelebbi kapcsolatba, előtte nem volt sok közöm a quake-ekhez (persze azért végigtoltam q1 és q2-t is). Bár, ha az Unreal-t bevettem... Egye fene, lesz id software is a listában... (halkan jegyzem meg, hogy az Unreal engem jobban sokkolt annakidején, mint bármelyik Quake).
Terveim szerint az írás folyamatosan bővítve lesz, a végén még megérjük, hogy majdnem full bemutató-jellegű anyagot olvashattok mindegyik veteránról... Na persze nem kell ilyen Lily-szintű értekezésekre számítani (valaki emlékszik még rájuk???), de ami nekem megmaradt fejben, azt azért idevésem Nektek.
(továbbra se tom, mi értelme van, de jó érzés ezekről a programokról írni...)
[Szerkesztve] -
törölt tag
640x480?? Az mar nagy felbontas!
Ott voltak a 320x240-en futo fantasztikus LucasArts es Sierra jatekok, eleinte meg 16 majd 256 szinben pompazva: Day of the Tentacle (a csucsok csucsa), Monkey Island 1-2, Larry, Space Quest, King's Quest...
A Transport Tycoonnak nem kell emleket allitani, jatszani kell a legujabb, fanok altal fejlesztgetett verziojaval: [link]
Meg egy szemelyes kedvenc volt a Blockout (''3D tetris'').
Kicsit kesöbb, volt Settlers 1-2, majd Heroes 2-3, ezekkel is fel napokat el lehetett cseszni -
Lasi
tag
Az emlék állítás azt hiszem sikerült.
Akiknek csak egy pillanatra bevillannak a régi adrenalin löketeka pixelháborúk
idejéről, annak már megérte
Hihetetlen számomra még így a távolból is, hogy mit lehetett bámulni 640x480 -on.
Ma már persze nem csodálkozunk, ha egy játékban ''majd megszólal'' karakterek
mászkálnak.
Köszi a pár pillanatnyi emlékáradatotNem hiába véletlen! - http://lasi.atw.hu/
-
[Vazz]
tag
Doom
Quake I
Azért ezeket se felejtsük. Nem volt olyan lan ahol a Quake I -ben ne folyt volnaa vér -
TheElf
csendes tag
Kár lenne a klasszikusok közül olyan játékokat kihagyni, mint:
Elite
Prince of Persia
Test Drive (az első rész)
Wolfeinstein 3D (az eredeti)
Tetris
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Magisk
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD 1060 6GB GDDR5 FD Core 1000 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M Ryzen 5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB GDDR6 CM TD500 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest