Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akit idáig nem győzött meg a kamera képessége, annak érdemes Kristian Dowling blogját végigolvasni (sajna angolul, de a Google Translate segít magyarra fordítani az oldalt), vagy legalább is P9-el készült, minden kiegészítő és buherálás nélküli fotóit végignézegetni. Aki nem ismerné az úriembert, ő egy profi fotós, a Leica gépek szerelmese és egyik nagykövete.
Aki egy picit mélyebben szeretné a P9 kettős kamera rendszerét megismerni, annak öröm lesz elolvasni a cikket: laikusok számára is érthetően s mélyebben ír róla (ő is részt vett felkérésre a tervezésében). Szóval sztem igazi kincs ez a blog bejegyzés a P9 tulajok számára
Tehát: ezt tudja a P9 egy profi kezében...
Engem (komolyabb gép tulajdonosaként is) eléggé meggyőzött, hogy jó kis alternatíva a meglévő gépem kiváltására ha szükség van rá
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Elutazom, legközelebb Április 18-án leszek!
Holnap délelőtt az összefoglalóba berakom az EVA-L09C432B383 linkjeit és szabadságra mentem.A Véleményem a romról, 100%-ban jobb mint a B378, ami egy ..... volt.
HA bárkinek bármi kérdése és problémája lenne, más is tud segíteni, mert vannak profik is.
Reméljük addig senki telefonja nem megy Csipkerózsika állomba!Ettől az üzenettől kezdve, legközelebb a fenti időpontban jelentkezem itt és privátban is.
Köszönöm a megértést!
Cunajaui:
Érdemes felrakni a B383-at, aki nem veszi észre a különbségeket, az szerintem azt sem tudja, mi volt a hiba a B378-nak az akkun kívül.
A GPS 3mp alatt jelet talál, és ma 150km-ert mentem hajszál pontos navigálással.
Amíg nem raktam fel a navigáció miatt tölteni, addig szépen muzsikált az akku.
A változásokat is linkeltem fentebb egy txt fájlban.
Röviden ennyi.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
MK VII
veterán
válasz bluemirage #12595 üzenetére
Gratulálok. Érezzétek jól egymást.
Egyetértek a 6.0 val. Szerintem várd meg mig kiforr a 7.0, mert jelenleg nagyon nincs rendbe... -
őstag
Megjött a P9... Van öröm bódogság'...
Az Edigital-tól már az B182-vel jött... szépen bontatlanul...
Így nem is csináltam vele semmit. Letiltottam a frissítést és egyenlőre marad a 6-oson az egész.
Az outlook-os fiókommal gond nélkül ment névjegyek szinkronja...
Néhány napig még ismerkedem vele, aztán a jövő hét második felében megyek SIM-et nano-ra cserélni és akkor a P9 lesz a fő telefon... addig tabletként lesz használva...Meliora sunt bono inimica
-
bollizolee
tag
Felraktam én is amit Cunaja linkelt b383. Ez most konkrétan miben más a b378 tól . Máskor meglehetett nézni a rendszerfrissítés menüben az aktuális verzióban hogy miben lett más mint a régi rendszer. Most ott semmi sincs és semmit sem vettem észre hogy változott volna. Remélem az szánalmas akuidő pozitívan változik.
-
vzoli1987
aktív tag
no b383 megtörtént csak a root elveszett
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
Gabbbb
senior tag
válasz the_pimp #12581 üzenetére
Background Youtube nekem root nélkül is megy Firefox-ból.
Xposed-ról az a véleményem, hogy nagyon lassítja a telefont és greenefy+amplify nem használnak annyit, hogy megérje. A legtöbben kalózkodásra használják az Xposed-ot, erre lehet tényleg jó, de a rendszer teljes lassulása nem ér ennyit. Xposed-al csak a bootlog-ban 50 új hibasor jelenik meg.
Én Pattern unlock módosítására használtam 1 évig, de ujjlenyomat olvasóval szerencsére nincs már erre szükség. Nexus 5-ön és a Xiaomi telefonomon is annyit lassított, hogy védetlenül használtam a telefonomat a végén már. Régen sokkal jobb volt, minden új Android főverzióval egyre több kompromisszumot és hack-et kellett beleépíteni, hogy működjön "valahogy". Olvasva XDA blogon, hogy a fejlesztőnek mikkel kell megküzdenie a 7.0 miatt szerintem már nyugdíjazni kéne az egészet, így a tehetséges fejlesztő ideje is valami sokkal hasznosabb dolog fejlesztésével telhetne :-)[ Szerkesztve ]
-
the_pimp
senior tag
Másik meg, most b182-n vagyok, azt írja letöltött a b378 updatet, nem tudjátok hova? Törölném
-
the_pimp
senior tag
Valaki tudja, mm re melyik xposed telepítőt kell szednem?
-
aperture2001
csendes tag
válasz aperture2001 #12574 üzenetére
-
aperture2001
csendes tag
B378-ra terveztem felrakni, leszedtem, sd kártya, háromgombos frissítés.
Kb. öt másodperc alatt végigszaladt, közölte, hogy sikeres frissítés, és valóban, a build számot átírta B383-ra, de minden más változatlanul maradt. Telenoros, nem rootolt. Tuti, hogy az én oldalamon van a hiba
, csak azt nem tudom, hogy mi.Ha minden igaz, rájöttem, az OTA-t kellett volna leszednem és azzal kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Hát, hm.
B383 zene 1 óra ( Poweramp ), játék 35 perc, Chrome 10 perc, fényerő 1 negyed automata.
Képernyő idő 54 perc és akku 89 %. Éjszaka 1% merülés. Majd meglátjuk.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
dud998
őstag
válasz Shyciii #12561 üzenetére
Kitartást kívánok!
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
acronka
tag
Feltette ezt már valaki?
Volt vele bármi gond?
[EVA-L19C432B378][ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz Cunaja #12556 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajna nekem is L19-re kellene.
Na sebaj, türelem ROM-ot terem.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz Shyciii #12555 üzenetére
Még jó, hogy írtál, mert majdnem benéztem!
Nekem is ugyan ahhoz kellene.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz Cunaja #12553 üzenetére
Azokat látom, csak próbáltam én is a Finderrel.
Egyébként mi a különbség a két letöltés között?“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz laszlolczka #12545 üzenetére
Nekem nem látja a Finder csak a 378-at.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Cunaja
Topikgazda
FIGYELEM!
[EVA-L09C432B383_OTA]
[B383 update_data_full_hw_eu.zip ]Telepítéséhez gyári recovery kell!
Ez is 2 lépcsős, mindkettőt a 3 gombos módszer szerint kell telepíteni.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
[Itt a leírása a B383-nak]
Jelenleg a Kínai B386 van a telón, ez jó.
Annyi hibája van, hogy a Google címtár nem szinkronizál. Viszont a fájlokat elnézve a B383-ban, ugyan az lesz csak EU-verzió az L09-re.
Nem kell tovább szenvednem.
Mivel a HW-eu data részt nehezen tölti, ezért csak holnap este pakolom fel.Amúgy sokkal jobb mint a B378 volt.
[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
natë
nagyúr
Milyen verzióra?
-
laszlolczka
őstag
A Finder tölti a 383-mat.
-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.
-
dud998
őstag
válasz sirokipatrik #12541 üzenetére
Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget!
-
MK VII
veterán
Nem a fülhallgató a szutyok hanem a telefon...
P9 Lite-ba beleraktam a P9 fülesét és meglepődtem, hogy szól a zene... P9-ből csak prüttyögés jön. -
Gabbbb
senior tag
Jó benne az EQ ennyi az összes funkciója, nem? Én Black Player-t használok már egy éve, szerintem tök jó.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Shyciii #12538 üzenetére
Már mindegyikkel néztem, de egyik sem jó. Most csak a Címtár szinkronizálást raktam a romba, de egyből bootloop. Kezdek feszülté válni, főleg mivel mennem kell el.
-
-
malna88
tag
válasz Shyciii #12533 üzenetére
Szia!
Én használtam 7-es alatt is és most is a beépített naptárat. Soha nem volt mellette a google calendar viszont tökéletesen szinkronizál vele. Mondjuk az zavar, hogy pl az S5-nél nem kellett külön kiválasztani hogyha a gmailre is akarom szinkronizálni... Ehhez használok még egy simple calendar widgetet, az tételesen ki tudjaírni a soron következő eseményeket.
Gyári akkumulátor kímélő megoldásokra gondoltam igen
s9+
-
Shyciii
veterán
Használja valaki a gyári Naptár appot? Én most áttértem rá, mert egy ideje több mobilomon is azt csinálja a Google Calendar, hogy felveszek egy eseményt, majd másnap ránézek, és már nincs benne a naptárba. Megnézem weben keresztül, és tényleg nem mutatja. A gyári Huawei Naptár-al nincs ilyen gond, de az meg nem akar addig szinkronizálni a gmailes naptárammal, míg nincsen fent a Google Calendar. Ha törölve van, akkor végtelen ciklusba kerül a Fiókok alatt a Naptár szinkronizálás. Ez másnál is így van aki a gyári naptárat használja?
-
őstag
válasz ORCA58 #12531 üzenetére
Ha ezek nem a rendszerrel szállított megoldások, hanem 3rd party külsős szoftverek / app-ok... akkor bizony előfordulhat.
De a gyári, rendszerrel szállított megoldások... max nem annyira hatékonyak, mint ahogyan azt a Marketing állítja, de én azért nem hinném, hogy pont ennék az akksit... Az illető a huawei gyári megoldásaira célzott.Meliora sunt bono inimica
-
ujtzjani
tag
Sziasztok.
Olyannal már találkoztatok, hogy a telefon fogja és kikapcsolja a Bluetooth-ot?
Természetesen minden eszközel ami a telóra volt csatlakozva bontja a kapcsolatot.
Teljesen random csinálja van hogy napokon keresztül minden ok, de van hogy napi 2x-3x is előfordul...
EVA-L19C432B182 -
malna88
tag
válasz dud998 #12523 üzenetére
Szia!
Én player pro-t használok. Egész szépen szól, a beépített zenelejátszóhoz képest pláne. Van hangszínszabályzó és lehet variálni a gombok kiosztását zene váltásra meg amire jól esik.
A Rollback margójára:
Több próbálkozás után végül hagytam, hogy a 136-ról magának tegyen fel mindent ota-n, 182-ig (a 136os telepítése után nyomtam csak FR-t és WipeCache-t) A kijelző idő ezt meg is hálálta, ugyanazon mostoha akku gyilkos körülmények között 50%-nál 3,5 óránál járok. Eddig a hetes droidon ezt majdnem csutkára merítve tudtam hozni. Akkor a max 4-5 óra volt ha csak wifin, csak lájtos progikat futtatva, keveset kamerázva használtam.
Ja és semmi takarékos mód, semmi ROG.s9+
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Shyciii #12526 üzenetére
Tudom, de most visszaraktam az előzőt, mert lehet az is baj, hogy a data-t nem törölte telepítés előtt.
Nem egyszerű eset az biztos. Tegnap éjjel óta ezzel küzdök. Egyik GApps csomaggal sem hajlandó szinkronizálni. Ha berakom direkt a romba, akkor meg nem indul.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Felesleges nézni, hogy mennyit ír ki teljes feltöltéskor. Nekem pl feltöltés után 24h 4m-et ír ki, vagyis elég gyatra érték pl a 69h-hoz képest, mégis az enyémmel is el lehet érni 6-7 óra kijelzőidőt ha nem kap extrém terhelést.
-
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Shyciii #12522 üzenetére
Annyit csinál, hogy nem törli a data/hw_init mappát. Viszont ez miatt a Custom rom megbolondul, ezért van a romomba külön belerakva.
Jelenleg még mindig a Google-val küzdök, mert egy kínai rimon elég nehéz tökéletesre beüzemelni. Most a címjegyzéket nem szinkronizálja, ezzel küzdök.[ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó zenelejátszó appot?
Ami szépen szól, nem zabálja az akkut.“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Shyciii
veterán
válasz Cunaja #12508 üzenetére
Nézted már az új TWRP-t Nougat alatt? Ma vagy tegnap rakta ki a srác. Már nem csinál gebaszt factory resetnél, vagy data törlésekor (ugye gond volt, hogy a hw_init is ott tárolja ha jól rémlik). És ahogy látom SuperSU-ból is van már EMUI5-ös verzió, így azzal is lehet rootolni. Lehet hogy lassan megmerem kockáztatni Nougat alatt is a rootot, csak az zavar, hogy full romot nem adtak még ki Nougat-ra, mint a Marshmallow alatt a B136-ot, amit bármikor fel lehet rakni, ha gond van.
-
cintula187
addikt
Nekem olyan gondom van, hogy olyan alkalmazáshoz kér a telefon zárolás feloldást, ami nincs is zárolva.pl. chrome
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
MK VII
veterán
válasz the_pimp #12517 üzenetére
Ez így van...
Nem kell ehhez SOT-ot bámulni, hogy az ember észrevegye, hogy sokkal kevésbé bírja az akku.
Fénykorában kétnaponta töltöttem a telefont szinte egész napos PH-zás meg játék után...
Most, ha reggel leveszem délután mindenképp töltenem kell, mert estére lemerül, ha nem vagyok töltő közelben... Azért ez elég durva változás.. -
the_pimp
senior tag
válasz ORCA58 #12513 üzenetére
Az csak egy szám, amihez tudok viszonyítani.
Mint pl most a 7.0 esetében, egy fos, ugyanolyan felhasználás mellett, mint korábban 6.0-nál.
De sot idő nélkül is látom, hogy ha éjjel leveszem töltőről, reggelre már leugrik majdnem 10% ot, úgy hogy csak az asztalon van
Kora délután meg már könyörög a töltőért.
Na azért ezt ne már. -
Gabbbb
senior tag
Google valamit nagyon elrontott a Chrome-al.(mostanában) Masszív akku problémánál én mindenképp megpróbálnám a Chrome letiltását. ( Brave amúgy is sokkal jobb böngésző root nélkül, csak hát a SYNC )
Nekem úgy volt a Chrome tegnap 15%-on, hogy egy hete nem nyitottam meg. (akkor is csak 1 percre volt egy könyvjelző kopipaszta elejéig)[ Szerkesztve ]
-
oggy71
tag
Nektek is melegszik a telefon felső része hívás közben?
-
ORCA58
addikt
válasz ORCA58 #12513 üzenetére
"Íme egy kép a 90" Ez meg hogy került a kép mellé?
Nem nyomtál entert és elfért mellé...
[ Módosította: philoxenia ]
-
ORCA58
addikt
Én sem értem, mi értelme van ennek a képernyő képnek fontosságot tulajdonítani. A korábbi időszak használata alapján próbál kalkulálni a szoftver, ami szinte biztosan állítható, hogy semmi köze sem lesz a tényleges használathoz, amit millió tényező (a felhasználótól független is) befolyásol.
Ez pont olyan, hogy azt nézik mennyi a képernyő használat. Ha órákat telefonálok nyilván kevesebb lehet, ha csak bámulom órákon át a képernyőt és semmi mást nem csinálok, sokkal több, és még nem is játszottam.
Íme egy kép a P9 Lite-ról amin a Nugat béta fut, aminek általános vélemények szerint szintén rossz az üzemideje. Általában eddig szoktam feltölteni.
Íme egy kép a 90[ Módosította: philoxenia ]
-
vzoli1987
aktív tag
Vmi futáshoz alkalmas tartó tokot hol lehetne venni minőségit? Vagy akinek van már és elégedett vele az beszámoljon ezekről
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
erikke17
őstag
Mi történhetett hogy mostanában semmi frissítés nem jött nugátra? Vlamit csinálhatnának már
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
MK VII
veterán
válasz philoxenia #12507 üzenetére
Ráborult egy kis danabol...
-
Cunaja
Topikgazda
válasz philoxenia #12507 üzenetére
-
Cunaja
Topikgazda
válasz the_pimp #12503 üzenetére
Most beszéltem 55 percet telefonon és 4%-ot merült közben.
A kijelző idő most nem számít, mert az csak 3 perc, de telefonálás közben nem világit. Most 96% és 48 óra 46 perc van hátra.
Csinálom tovább, ha nem zaklatnak.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz MK VII #12499 üzenetére
A B378-on sosem mutatott ennyit. Holnap estére kész lesz, mert még van dolog vele.
Csak root hozzáféréssel lesz jó!
Akinek nincs root, az várja meg az eredeti frissítést!
A BL nyitástól nem kell megijedni, mert itt a fórumon is volt aki nyitotta, utána garanciába csináltatta a telefont.
A B361-es rom bezárja nyom nélkül a BL.-t[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Horgász topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Peugeot, Citroën topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest