Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
Topikgazda
válasz cintula187 #13599 üzenetére
Most megyek dolgozni, majd holnap délután.
Azért képet küldhetnél privátban az eszközkezelőről..Ez nem rom, csak frissítés és a Buildrop ugyanaz némi kiegészítéssel.
Igen menni fog.[ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Pinyo16689
senior tag
Lesz valaha hivatalos 383-as build erre a telefonra, vagy csak a három gombos módszerrel lehet ráfaragni?
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
törölt tag
Melyik oldalon lehef ellenőrizni, hogy L19-re melyik a legfrissebb manuális ROM?
El szeretném könyvjelzőzni. Köszi![ Szerkesztve ]
-
paxm
aktív tag
Sziasztok!
P9-re lehet gond nélkül üvegfóliát tenni? Valahol olvastam, hogy a lekerekített kijelző miatt problémás.
Köszönöm. Üdv.Samsung Galaxy S24, Huawei P30
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bollizolee #13590 üzenetére
Az összefoglalóba link került a blogra irányítva.
A Blogomban alul található a teljes leírás!
A rom tartalmáról később írok, mert most nincs időm!Még1x leírom:
L09 - L19 azonos a Cunaja_extra![ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
Cunaja
Topikgazda
Cunaja Rom Frissítés!
L09 - L19 tulajoknak!
Nincs külön, mert beraktam a zipbe mindkét telefon paramétereit!TWRP és telepít!
Az összefoglaló elejére is berakom.
Ha lesz időm a teljes leírás a blogomban lesz!
a türelmetA biztonságos hangerő kikapcsolást is beraktam, többször próbáltam és jó volt, most meg megint mutatja.
Javítani fogm és küldöm a megoldást.Ui:
A 2 Boot.img ami le lett töltve a rom mellé ( Extra kellék, Eredeti kernel ) töröljétek, mert nem kell![ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Névjegyzék probléma csak nála volt, a képeket is linkeltem, ha megnézed a válaszomat neki.
Bármilyen C432-re felrakható ha B383 van rajta, csak a L09 - L19 verziót kell nézni.
A következő hozzászólásomba rakom a linket a Cunaja extráról, annál mindkét telefonverzió azonos.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
bardo
tag
válasz Cunaja #13578 üzenetére
Köszi! Kérdés hogy ezt egy telekomos nem független készülékre is fel lehet tenni? C432-es vagyok azt már korábban megcsináltam. Most B383 van fent és zárt vagyok még. A Másik kérdésem, hogy írták itt azt a névjegyzék problémát azt hiszem MK kolléga. Az Megoldódott? Mert szívesen felraknám a romodat.
Köszi!Huawei P9 L09C432, Mate 10 Pro Telekom single sim
-
Cunaja
Topikgazda
Fent van a mega-n a zip,(245MB) de most újrarakom az egész romot a telefonon, kipróbálni, hogy minden tökéletes-e?
-
lkereki
tag
Sziasztok!
Romolásban vagyok, és a Total commanderben nem sikerül fájlokat másolnom... Mit baszhatok el?
Sd kártyáról szeretnék másolni a system mappába.OnePlus 8 Pro 12+256 Gb
-
Cunaja
Topikgazda
Figyelem!
L09 - L19 Tulajdonosoknak készült Cunaja rom frissítés!
Innentől mindenfajta kernel cserét el kell felejteni, nincs szükség rá!!!
Frissítés részletei:
1.Közkivánatra Viper4Audio a romba integrálva
2. 3D panoráma javítás
3. Sony Xperia appok bekerültek.
4. RomControl magyarul
5. Akku ikon anomália javítva
6. Advanced settings frissítve, új funkciók
7. Boot.img megcsinálva tökéletesre. ( Minden működik egyszerre. )
A telepíthető zip délelőtt kerül megosztásra.
Telepítés módja:
TWRP elindít és telepít!
Jelenleg már álmos vagyok feltölteni a megara. 4-óta fent vagyok, de kész amit szerettem volna!A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
pepe10.10
tag
mióta frissítettem 7.0-ra azóta full kuka a telefonom. Nagyon gyorsan merül és a legalapabbb játékok is szaggatnak rajta, képek lassan töltenek be stb.. valakinek valami ötlet mit lehetne ezzel kezdeni? frissítés előtt tökéletes volt..
Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.
-
Cunaja
Topikgazda
-
the_pimp
senior tag
válasz cintula187 #13572 üzenetére
Biztos meg lehet oldani valahogy, én nem merültem bele annyira.
-
the_pimp
senior tag
válasz cintula187 #13567 üzenetére
Win10 alatt nekem se látta a telefont, és bár nekem más problémáim is voltak vele, win 8.1 segített a dolgon
-
Cunaja
Topikgazda
válasz cintula187 #13569 üzenetére
Pillanat, mert most a romot csinálom, utána kitaláljuk.
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #13568 üzenetére
A device managerben is "?" van az MPT nél az other devices alatt. Pont mint anno, amikor a Samsunggal szoptam ezt végig. Lehet hogy elavult tényleg a driver? 3 szor raktam vissza a hisuitot a gépre.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cintula187
addikt
Kérlek ha tudtok az alábbiban segítsetek. Eddig simán USB-n a WIn10-es PC látta a telefont meghajtóként. Ma lefutott egy WIN frissítés és felismeri a gép a telefont, de meghajtóként nem akarja látni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Cunaja
Topikgazda
Még egy csöpp fejlesztés és mindjárt linkelem.
HiSuite progit telepítsed újra és felrakja a drivereket.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Cunaja #13561 üzenetére
setenforce 0
mount -o rw,remount /system
if [ ! -e /system/xbin/chattr ];then
chmod 0755 /system/xbin/busybox
busybox --install -s /system/xbin
fi
if [ -e /system/xbin/su ];then
chattr -ia /system/xbin/su
rm -f /system/xbin/su
fi
if [ -e /system/bin/su ];then
chattr -ia /system/bin/su
rm -f /system/bin/su
fi
if [ ! -e /system/etc/init.d ]; then
mkdir /system/etc/init.d
chown -R root.root /system/etc/init.d
chmod -R 755 /system/etc/init.d
fi
if [ -e /system/etc/init.d ]; then
for SH_FILE in /system/etc/init.d/*; do
sh $SH_FILE >/dev/null
done;
fi
if [ ! -e /system/etc/k.set ];then
touch /system/etc/k.set
fi
mount -o ro,remount /system
Kód bevésve a EU-verzióba!
Becsomagoltam és próba! Hihi, annyit idegeskedtem, hogy biztos őszültem közben.
Végül is nem én lennék.[ Szerkesztve ]
-
Gabbbb
senior tag
válasz sirokipatrik #13558 üzenetére
A játékok 99%-ának bőven elég a középkategóriás gpu. CPU is számít játékokban is és az a Samuban vicc kategória ezért a pénzért. Annyi a titok, hogy nem a 3d-s benchmarkokat kell nézegetni, hanem játszani kell helyette XD. Néha esetleg grafot levenni medium-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Gyerekek! Már bocsi!
Megcsináltam a kernelt, így nem kell cserélgetni és minden megy.Kína nem válaszol mert bolond lesz kiadni a dolgokat.
Ezért felkaptam a vizet, elszívtam két cigit ( közben szoktam gondolkozni ) és rájöttem a megoldásra.
A SuperSU-v2.79-201612051815-EMUI5.0.zip-et szedtem darabokra és ott átírtam a scriptet a szétbontott kínai boot.img-ből, majd felraktam ismét a supersu.zipet, már amit én csináltam.
Gondoltam vagy telefon halál, vagy működni fog.
Láss csodát szuper.
Így 20 percen belül fent lesz a boot.img amin minden megy. önmagamnak.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
dud998
őstag
válasz Cunaja #13550 üzenetére
Amúgy mi a különbség az EMUI 5.0 és az 5.1 között?
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Geri89
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a privátban nyújtott segítésget Cunaja topikgazdának! Az ő segítségének és hozzáértésének köszönhetően sikerült magyar vodafone-os 7-es rendszerből C432B383-as rendszerre átállni. Most fut a független rom, bl is visszazárt, minden ok. 3 napja van egyébként nálam a telefon, még ismerkedünk egymással, egy HTC One M8-at váltott le. Ha esetleg közben valami felmerülne akkor ha megengeditek, még kérdezek majd
[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
Kínában lázadnak a P9 tulajok az EMUI 5.1 miatt, de a Huawei még nem válaszolt.
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget az OFF témában! Én tudom mi mellett döntenék, meglátjuk asszonynak melyik tetszik majd jobban.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz bollizolee #13543 üzenetére
A Global swipeback settings legyen kipipálva. Ott betudod állítani, melyik oldalra elhúzva lépjen ki az alkalmazásból.
A 3D panorámánál menj TotalCommanderben a fájlrendszer gyökér, majd a data/app/FyuseSDK mappába és nyomj az apk-ra majd telepítsd újra.
Ha sikerült megoldani amit szeretnék, akkor a frissítésben a 3D panorámát is javítom.
Írtam Kínába levelet, hogy vagy csináljanak egy EU kernelt, vagy adják ki a forráskódját.
Jó lenne, mert nem kellene kernelt cserélgetni.Az akkunál próbálj ki egy másik akku ikont, mert nálam a kicserélt nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz bluemirage #13533 üzenetére
wow, e videó alapján a p9 sokkal jobb
-
Shyciii
veterán
Valaki próbálta már a K&H mobilappját, hogy működik-e rootolt telón?
-
bollizolee
tag
válasz Cunaja #13529 üzenetére
Helló. Múltkor írtad hogy a fektetett módban mit kell beállítani a plusszos kernelnél. Vissza raktam a plusszos kernelt baálítottam mindent azon kívül is de a vissza teszem az eredeti kernelt olyan mintha semmit se tettem volna. Ez így normális dolog mert ha igen nem látom értelmét. Az akku ikonban folyamatosan eltűnik a százalék , fogalmam sincs miért. A fényképezőnél nem működik a 3D panoráma, csak fekete kép van és semmit se csinal. Nagyjából ennyi az észrevételem idáig.
-
Gabbbb
senior tag
válasz sirokipatrik #13540 üzenetére
A Huawei(honor) -ben sokkal erősebb a proci, sokkal gyorsabb és emiatt játszani is jobban lehet rajta, kb. mindenben sokkal jobb, a kijelző meg elég szubjektív.
(A5 2017: 8x A53 Honor8: 4x A72+4xA53, egymagos teljesítmény majdnem kétszeres)
-
sirokipatrik
aktív tag
válasz #18001664 #13536 üzenetére
Nézzétek meg őket élőben, mert nem sok a különbség belső alapján. A Honornak több a belső memóriája, szerintem lényegesen szebb is. Kamerában és sebességben nem sok a különbség a Honor javára (játékokhoz mind a 2 kevés, de ha nem jatszik nagyon komoly szinten, akkor gyakorlatilag semmi), viszont ami mindennapos előnyt jelenthet a Samsung javára az a kijelző, ami sokkal szebb, napfényben is jobban látni és este is tökéletes, nem utolsó sorban takarékosabb. Illetve a vízállóság is ad egy plusz biztonsági érzetet. Én a Honor mellett döntenék a belső tároló mérete miatt, a 32gb (ami jó ha 25gb, sőt ha frissíted a programokat akkor bő 20) kevés tud lenni. Meg a szépsége is közre játszana a döntésben.
-
JNSK
aktív tag
válasz #18001664 #13536 üzenetére
Az asszonynak sima Honor 8 van.. kb október óta megvan neki. Azóta egy picit sem lassult be, fürge, gyors, megbízható.. szerintem jól is néz ki. Nincs tulárazva sem.. Felső kategória alja. A Samsungban csak annyival látok többet, hogy vízálló.. minden másban jobbnak tűnik a Honor 8
-
Septum15
aktív tag
válasz andaxin76 #13534 üzenetére
Szia. Semmi baj nem lesz. Ha a vodás appok nem kellenek, akkor majd töröld le azokat.
Az viszont megeshet, hogy a cust számot át írja (ezt nem tudom biztosan) és akkor csak vodafonos frissítés lesz elérhető, ha azt a kártyát (vagy bármilyen más vodás kártyát) bele raksz.
Milyen custon vagy most?
(Beállítások, a telefonról. Itt lesz olyan hogy build szám. A C...-ot írd le.) -
törölt tag
Sziasztok!
Nem gond egy erős OFF téma? Nem tudom hol tegyem fel a kérdést, a saját topikjaiban úgyis elfogultak, bennetek meg megbízok!
Két héten belűl feleségem új telefont hoz ki készülékváltással és két telefon közt gondolkozunk ( max. 5.2 coll kijelző feltétel ). Samsung A5 2017 és Honor 8 Premium ( vagy sima ).
Eddig nagyon a Honor 8 felé tereltem, de mivel nem nagy fotómániás, lehet jobb választás az A5 2017.
Szerintetek? -
nünüke1975
aktív tag
Köszönöm a válaszokat lehet hogy p10 lesz az utód LG G4 után.Majd meg körbejárom a témát.
-
andaxin76
aktív tag
Üdv.
Következő lenne a.kérdésem. Angliában élek,a telefonom független,de szolgáltatótól vásárolt.(giffgaff)Eddig még kint nem jelzett nougat frissítést. Most itthon vagyok,vettem bele egy vodás kártyát. Ahogy beraktam jelezte a frissítést. Én ezt telepíthetem?Nem fog gondot jelenteni ha 1 hét múlva megyek haza és visszateszem a giffgaff kártyát? Gondolom plussz még telerakja mindenféle vodás szeméttel a telómat... -
őstag
válasz nünüke1975 #13530 üzenetére
Én Lumia 925-ről váltottam (Pure View kamera, OIS)
Ahogy korábban is írták: Hétköznapi helyzetben (értsd nem kapkodva, nem futva) a fényképezénél normális fényviszonyoknál nem kell OIS.... Ha lenne optikai zoom, akkor az más tészta... de nincs.
Videózásnál inkább hátrány... főleg ezek a mobilos OIS megoldások. Írtam már korábban, de most találtam példát rá... Ezek a linken (P9/P10) látható a kép hullámzása.
A L925-nél is ki kellett kapcsolnom videónál az OIS-t... mert vágással sem lehet helyrehozni a hullámzást.
Magamat ismételve a P9 vs P10 kapcsán: A P10-nek szerintem jobb lett a kamerája, de a videós résznél az OIS kikapcsolandó ott is... A másik tényleg fontos különbség az ujjlenyomatolvasó helye. Nem autós tartóban, egykezes használatnál ilyen méretnél az hátsó olvasó jobb. Akik nagypapisan két kézzel használják a telefont, ott az első olvasó sem hátrány... illetve autós tartóknál is előny az első olvasó.
A hátsó olvasóval elviekben(!) kompaktabb készükék gyártható.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
törölt tag
Eddig nem éreztem hatalmas hiányát, igaz elég stabil a kezem, van, hogy levegőt sem veszek exponáláskor!
Nem mozdult be egy képem se, de este még nem fotóztam és akkor kell igazán az OIS. -
Gabbbb
senior tag
Ez attól függ mennyire tartod mozdulatlanul a telefont.
-
nünüke1975
aktív tag
Mennyire érződik az OIS hianya?
-
Cunaja
Topikgazda
-
Septum15
aktív tag
válasz Cunaja #13527 üzenetére
Oké, köszi.
Tudod már, hogy a romod frissítése mikor fog jönni?Tegnap én is felraktam a Cunaja Romot. Az előző telefonomat(Alcatel pop c7) én is romolgattam, de a leírást látva mondom, "nem tudom én ezt megcsinálni". Tegnap nagyon felbaszot az akkuidő, ezért este felraktam, és hogy ha már benne van az ember, akkor tök könnyű. Csak kívülről tűnik nehéznek. Köszönöm a romot és a jó leírást.
Sokkal gyorsabb lett a telefon, és remélem hogy az akkuidő is jobb lesz már.[ Szerkesztve ]
-
Cunaja
Topikgazda
válasz Septum15 #13526 üzenetére
Azt sajnos nem, csak ha bezárod DC-Unlockerrel. Viszont engem nem zavar, sőt nem is tudnám elképzelni, hogy bezárom a BL-t, mert így biztonságos.
Azt az 5mp-et ki lehet szerintem bírni.A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
ArGab
őstag
-
MODERÁTOR
A huawei garancia worldwide?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
ArGab
őstag
Ma én is a tulajdonosa lettem egy független L19-es modellnek. Eddig minden szép és jó, de szeretném frissíteni 7-re még a belakás előtt. Most a B182 van fent és OTA frissítést nem talál. Próbáltam letölteni az összefoglalóban linkelt L19C432B383-et de megáról egyszerűen képtelenség. Aztán ráleltem a firmware finderre és letöltöttem a 383-asból egy fullota-mf-pv változatot amit fentebb emlegettek. Az update.zip-et kicsomagoltam egy dload mappába az sd kártyára és service menüből telepíteném de azt mondja nem megfelelő. Egyszerűen elakadtam ezen a ponton és nem találok semmi hasznosat keresővel. Mit rontok el?
-
törölt tag
josik és MK VII, köszönöm a képeket, nagyon jó volt csemegézni köztük! Volt pár ami nagyon-nagyon tetszett!
-
Cunaja
Topikgazda
válasz MK VII #13508 üzenetére
Aki használja a fényképezőt, az látja a P9 tudását. Most gondolj bele, ha állványról és spéci beállításokkal fényképeznél vele.
Mindig is tetszettek a képeid.[ Szerkesztve ]
-
josik
aktív tag
válasz #18001664 #13505 üzenetére
Optikai képstabilizátor, hibrid zoom, jobb képérzékelő, éjszaka szebb képeket lő a P10. 4Gb ram, 64Gb tárhely. Először idegenkedtem az előre tett ujlenyomatolvasótól, de kézreesik. És a virtuális gombokat ki is kapcsoltam, tökéletesen helyettesíti. Egyébként 9- ről nem hiszem, hogy megéri váltani. Nekem szerencsém volt, időben rendeltem megkaptam az ajándék csomagot. :-) Képek feltöltése folyamatban.
Te is fiam Bluetooth...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest