Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz petyametyo #26574 üzenetére
Írj rám privátban, ha komolyan érdekel... Volt benne gyári akksicsere is...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
15 éve nem hallottam azt, hogy aksi formázva... és nem is szükséges, sőt tilos!
Az aksit lehetőleg nem töltjük fel teljesen soha. 30% alá ne ngyon merüljön. Éjszaka nem hagyjuk a töltőn. Lehetőleg annyira lassan töltjük, ami a felhasználási szokásunknak még megfelelő. A telefonhoz adott töltők ennek a feltételnek gyakran nem felelnek meg, sőt általában soha. Ott az a lényeg, hogy a telefon gyorsan fel legyen töltve (felhasználói élménynek hívják egyesek és a konkurencia harcnak is lehet nevezni). Így az akksi még éppen kibírja a garanciális időt.
Én pl. mindig is 1,5A x 5V-al töltöttem amióta megvan. Nekem ez megfelelő és nyilván nem a gyári töltővel. A gyárit töltő ennél izmosabban és emiatt gyorsabb tolja az akksit a szakadékba. Ami előbb utóbb eljön... de nem mindegy, hogy előbb... vagy utóbb.Ettől függetlenül két eltérő időben vett akksi lehet két eltérő minőség.
-
őstag
válasz Aryon87 #26517 üzenetére
3 év után bármely telefon, bármely márka simán produkálhatja ezt a jelenséget.
Megfelelő töltési technikával lehet ezt kicsi késleltetni vagy rossz töltési szokással előrébb hozni... De előbb utóbb ez lesz. Valamikori zászlóshajókban megérheti 3 év után akksit cserélni, ha valaki ragaszkodik a telefonjához. Kizárólag szakszerűen és gyári vagy azzal egyenértékű akksira...
Én is így tettem a P9-nél 2020 nyarán. Nincs is vele gondom... még...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz Dzsozi56 #26474 üzenetére
Van többféle minőség.
Az a jó, amivel a telefont fel tudod a madzagjánál' fogva emelni a levegőbe. Az általában stabil és erős kapcsolatot ad az érintkezők terén is.Ha beválik, akkor érdemes belőle venni még egy szettet, hogy pl. munkahelyen és otthon is legyen madzagod hozzá.... bárhol is akarod tölteni. Elég olcsó és elmés találmány.
Én a jövőben nemcsak az idősebb telefonoknál fogom használni, hanem már új korában is. Megszoktam már
-
őstag
válasz bazsimano #26471 üzenetére
Már nem vagyok biztos benne, hogy P9-re is adnak ingyen fóliát. Nekem már tavaly nyáron sem jutott a győri szervízben, mert elfogyott. De egyébként sem ettől függ az akksi csere. Azt meg kell csinálni és kész.
Aztán egy mágneses töltőfej az USB-re, mint minden régi telefonra..., hogy az USB csatlakozó se kopjon tovább és akkor még elketyeg egy darabig a fémes kis jószágunk...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz emeritus #26443 üzenetére
Az első rész igaz, hogy ez egy USA sztori és minket nem érint.
A P9-ről viszont úgy tudom, hogy VoLTE képes. Ha nem szürkeimportos, az akkor az adott ország/szolgáltató ROM-jával megy a legtöbb ország legtöbb szolgáltatójánál.
Annyira nem érdekel, hogy az meg tudjam mondani, hogy nálunk melyik szolgáltató és ROM párosításnál megy. De itt az utalás a ROM függőségre.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz SOAD19 #26434 üzenetére
Idén áprilisban lesz 4 éves. 2020 nyarán volt benne akksi csere. Tökéletesen gyors, én nem vettem észre lassulást.
De az is igaz, hogy csak a szükséges dolgok futnak állandóan, igyekeztem minden skynetes tulajdonságát a droidnak kordában tartani és hetente/két hentente újra van indítva.Amíg nem gyártanak normális fém telefont, (a normális méretről sajnos hosszú időre le kell mondanom...) addig marad. De ahogy elnézem... fém telefont sem fognak már gyártani
Így mindenki műanyag és gumi tokokokba zárt üveg téglákkal rohangál, aminek prémium érzetéről annyi emlékük van, hogy egyszer volt a kezükben a telefon, amikor kibontották a dobozát. Az ilyen embereknek nem értem, hogy miért nem eleve műanyag vagy gumi borítású telefont gyártanak Ez szöszmösz pléddel letakart a bőr ülőgarnitúra esete, de még az is jobb, mert arról is gyakrabban lekerül a pléd.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz akos1313 #26408 üzenetére
Kicsi az esély, hogy hardveres makkant meg a telefon.
Az öreg akksi produkálta elégtelen energiaellátás --> akksi csere
factory reset --> azaz minden kuka és mindent előről újratelepít... és a telefont újra belakni.Azt nem tudom, hogy melyik megoldás fog segíteni. Mindkettő, vagy csak az egyik... Ha a telefon nem sérült, akkor kicsi az esélye, hogy az alaplapi, hardveres problémák miatt kergült meg.
-
őstag
válasz Thunder86 #26400 üzenetére
A gyári szervizbe nem biztos, hogy érdemes bevinned, egy picivel lesz csak frissebb.
Június végén voltam akksit cserélni a győri FirstPhone-nál. A srác B399-est rakott fel, mert azaz utolsó hivatalos szoftver amit felrakhat a független L19-es telefonomra. Azaz EVA-L19C432B399 van így rajta... amiről nyilván nem frissül tovább, mert ez Huawei. A huaweinél már régóta környezettudatosan gondolkodnak, hiszen az egyébként sok energiát használó de meg nem történt szoftverfrissítésekkel, sok százezer vagy millió készülékkel és több elmaradt verzióval számolva jelentősebb energiát spórolnak meg. Ez a valós zöld gondolkodás. Vagy valaki szerint van más értelme a közismert beragadásoknak? Azt nem hinném, hogy ok nélkül csinálják.Ezért nyilván nem viszem vissza a legközelebbi, azaz 50km-re lévő gyári szervizbe ismét Győrbe... Már nem érdekel. Eddig B386-on volt beragadva, most pedig B399-en. Ettől még nyilván szeretem a P9-emet. Mai napig szép fém telefon... ilyet ma már nem nagyon gyártanak. Manapság minden jobb telefon két, nagy(!) összepattintott üveglapból áll.
-
őstag
2107 áprilisában vettem a P9-et. A covid19 miatt a meghosszabított garija 2020.06.15-el járt le. Most még beadtam a Győrbe garanciális akksi cserére és szoftver frissítésre.
B399 szerintük rá az utolsó hivatalos és arról nem is frissítenek tovább... illetve a telefon sem frissíti tovább magát... Ez 2018 nyara... Egy zászlóshajóra 3 év garit adtak, de hivatalosan csak 2 évig jött rá szoftver... a többi a szerencsén múlik, hogy valaki megkapta-e... Aki B386-on ragadt be... ott csak bő 1 évig volt rá szoftveres támogatás... Ezt nehéz kimagyarázni.A P9 ennek ellenére marad, mert a P30 semmivel sem tud többet. legalábbis nekem. A P40 nyüglődés lenne és szerintem a cég nem is engedné.
Dokumentumokat fényképezgetek a P9-el... azt nyilván még tudja... az alkalmazásokkal nincs gond... most az új akksival sem lesz gond egy darabig.
Megy ameddig megy... ez még fém... nem törik úgy, mint a kb. 20grammal, azaz +15%-al nehezebb üveges P30. Volt kézben... nem szerettem bele a kamerán billegő üvegalátétbe.
Az Oled-et sajnálom... az jó dolog. Volt olyan telóm... tudom.Ha lesz újra Goggle' Huawei, akkor veszek, vagy... ha a HMS felnő hozzá és trükközés nélkül megy rajta biztonsággal minden. A mobil világ nagyon változékony... az is lehet, hogy a HMS komoly rendszerré növi ki magát.
-
őstag
válasz SOAD19 #26300 üzenetére
Beállítások \ Alkalmazások
itt kikeresed az WPS app-ot és ott a megnyitás alapértelmezés szerintiben kell matatni, törölni... ha lehet mindent.Ez csak tipp.
A telefon eleve megkérdezi, hogy mivel akarod megnyitni. Majd van egy lehetőség, hogy mindig vagy most. Egyszer te rányomtál a mindig-re.
Nálam az office vagy éppen egy TXT, ZIP vagy bármi megkérdezi, hogy mivel akarom megnyitni és eddig sosem nyomtam a "Mindig ezzel" gombra.De szerintem a fenti módszerek közt matatva leakasztható a WPS a fájl társításról.
-
őstag
válasz emeritus #26243 üzenetére
és ott a pont... szerintem sanszos...
Az biztos, hogy igyekeznek mindent megragadni a HMS miatt... ha valaki olvasgat akkor ez nyilvánvaló. Ebbe akár az is beleférhet, hogy minél több eszközre juttatják el az aktuális app galery-t.
Az is lehet, hogy egy másik következő P9 firmware frissítés egyik fő újítása egy gyárilag telepített promó videó lesz az új P40 és a szuper HMS képességeiről.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz SOAD19 #25536 üzenetére
Nálam is így működik pl. az index-nél. Ha chrome-mal mint böngészővel szépen megnyílik, de az index app-ot választom a link társítási kérdésénél, akkor csak az index app jön be, nem az adott hír vele.
Valójában nem érdekel ez a dolog és arra sem emlékszem, hogy ez újabb feature, vagy mindig is így volt.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
[link] A Huawei nem hasznalhatja a droidot? :(
Rázós út jön neki... De van egy kicsi esélye, hogy ez a droid végét jelenti, vagy durva kereskedelmi háborút... Más területen is. Izgalmas időszak jön...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Cunaja #25320 üzenetére
A B386on való tömeges beragadás tényleg tömegeket érintett és emiatt ismert volt a gyártó előtt is. 2017. április 5-i !!!! biztonsági szint, egy 2016. áprilisában piacra dobott telefonnál! 2-3 év support meg gari... Nem volt rá megoldás... csak életszerűtlen módszerek, amivel nem életszerű, hogy tipikus mobiltulajdonosok élni tudnak... akiknél szerencséjükre az autóhoz kell jogsi, de az okos eszközök, PC-k, laptopok stb... birtoklásához és használatához nem.
Mert kevesek olvasnak topikot, hogy aztán azok segítségével hekkeljék a telefont az elvárható jó irányba. Az sem életszerű, hogy egy ilyen dolog miatt a felhasználó nélkülözze napokig (postázgatás) a telefonját... és szervizba küldje... ahogy ezt egy laptopnál sem kell megcsinálni, hanem automatikusan jönnek az eszközökre a frissítések, a felhasználót szinte kizárva ebből a folyamatból. Neked sem kell gondolkodnod azon, hogy az általad használt laptop mennyire up to date... esetleg azon is 2017. április óta nem volt frissítés?
Ezek a provokatív kitörések mutatják, hogy ne a PIE-ről álmodozzunk egy olyan cégtől, aki nyilvánvalóan már 1 év után elengedte bizonyos piacokon a telefont.Ezt a B386-os sztorit nehéz párhuzamba állítani a PIE sztorival és az arról való ábrándozással. Lényegében a P10 megjelenésekor (2017. április) már nem érdekelte őket a B386 tömeges sztori sem. Ez mindent elárul. Ha az MS csinálná ezt, akkor lenne csinnadratta... pedig manapság pont azt nem szabadna engedni, hogy az emberek 2 éves biztonsági szinttel rendelkező mobileszközökkel éljék a mindennapjaikat.... és igen... tudom, hogy nem csak a huawei csinálja ezt.
Van valakinek tippje, hogy 2017. év végére hány független teló volt ezen a szinten megragadva? És ha tényleg jó a P9, akkor azokból a mai napig hányan bankolnak telefonról adnam meg jelszavakat rajta, miközben nem éppen gógyis módon telepítgetne rá dolgokat és neteznek rajta?
-
őstag
-
őstag
válasz Tesztelo.hu #25074 üzenetére
Én építkezős, kinti melós környezetben ezt használom. Spigen Rugged Armor.
Sokak vették és használták amikor kijött a telefon. Most nem tudom, hogy hol lehet kapni nálunk illetve kínából hol van ahol eredetiben adják.Egyébként meg tok nélkül hordom... Ezért vettem fém, szép telefont
Megj:
Én eleve minden telefont 2 kiadásban gyártanák. Akik tokkal használják mert kell, vagy szükségesnek látják, azoknak rendelkezésre állna egy műanyag kiadás, akik meg tok nélkül... azoknak meg lenne a fém/üveg stb... kiadás. Az előbbi csoportnak mindegy a fém, mert nem értékeli... sőt egy üveg hátlappal még hátrány is nekik, mert plusz pénz... nehezebb és még törik is... meg úgyis tokban lesz.
Az utóbbi csoportnak meg fontosabb az anyaghasználat... hogy mi van a kezükben és fizetnek is ezért az élményért...
Eltérő felhasználási igények...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz #73029888 #24894 üzenetére
A P9-esek nagy százaléka ragadt B386-on és nem is tudnak róla. Nem segít ezen sem 3 pötty, 3 gomb meg ilyesmi Szóval a B386-on ragadás többször volt már itt téma
Ez egy huawei plus feature. Nem akarták, hogy az új verziókat meg kelljen szokni, vagy telepítésük alatt nélkülözni kelljen a készüléket. Ezzel a megoldással ez tökéletesen sikerült. Azt sem akarták, hogy csupán 1-2 ember részesüljön ebből a plusz szolgáltatásból, ahogyan azt sem szerették volna, hogy ezt leszűkítsék egy adott szolgáltatóra, így inkább a C432-es "független" ROM-oknál oldották meg.Ha átlagember rájön erre és mégis frissítené, akkor vihetik a telefont a szervizbe, ahol tovább lökik erről a holtpontról és utána már jönnek a frissítések, vagy egy frisset raknak rá. A Power User-ek fórumokat olvasgatva találnak megoldást, hogy hogyan műthetik meg a telefont úgy, hogy megszabaduljanak a B386-tól.
-
őstag
válasz Fenyi Leopol #24850 üzenetére
Ez köztudott tény... amióta WiFi van, hogy a mobilnet jobban eszi az akksit.
A 2G/3G a legtöbbet a 4G kicsit kevesebbet.
A telefonnak a kilométerekre lévő tornyokkal való kommunikációjához mindig is több energia kellett, mint a 10-20 méteren belüli WiFi-re.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz pilipi #24828 üzenetére
Nem hiszem, hogy van ott gond.
1., belépni interneten keresztül az adott fiókba:
https://contacts.google.com/ (ha normál google fiókban van)
...vagy...
https://outlook.live.com/people/ (ha MS fiókban van)
Ha a fiókjában látszódnak a névjegyek, akkor no para és tovább a 2. lépésre2., fiókot törölni a telefonról és utána újra felrakni a fiókot... persze figyelve arra, hogy mit adsz meg szikronizálandónak (névjegy, naptár, email stb...)
Ezzel helyre kell jönnie.
Ha már az első lépésnél sem látja a névjegyeit és valóban a saját fiókjába lépett be a NET-en keresztül... akkor kezdhet parázni.
Én évente 2x csinálok offline mentést a névjegyekről... ez még a buta telefonos korszakból maradt szokásom, amikor még nem volt felhő. Bár nekem a telefon munkaeszköz, így a benne lévő emberek elvesztése olyan lenne, mintha félig kirúgatnám magamMeliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz sirokipatrik #24588 üzenetére
"Ja és megvalami: videozasban ne várj tőle sokat."
+1 Így van... ez egy gyenge pontja. De ezt többen, többször írták.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Tybor99 #24583 üzenetére
Ha csak telefonon nézed vissza a videót, akkor h265.
Ha fel akarod tölteni valahova pl. youtube stb... akkor már 50-50%. Korábban voltak gondok a videófeltöltő oldalak h265-ös fogadásával. A végeredmény a feltöltés után nem volt valami acélos. Én tavaly küzdöttem vele, aztán inkább megcsináltam az anyagot h264-re és úgy töltöttem fel. Idén még nem próbáltam h265-el.Ha vágni akarod, vagy egyéb utómunkát végezni... esetleg más készülékeken változatlan formában lejátszani, akkor h264. 2018-ban még mindig a h264-es biztosítja a széles kompatibilitást.
-
őstag
válasz MikeWazowski #24378 üzenetére
Mit várok? Tényeken alapuló hsz-t.... már bocs....
A világ első számú droid teló gyártója a Samu, a második a Huawei.
Az S7 ugyanakkor jelent meg, mint a P9 és már néhány hónapja Oreó fut rajta...
Ennyi. A harmadik legnagyobb droidos gyártó a sziamiú'... A MI 5 jelent meg 2016 elején, amikor a P9 és igen... arra is van oreo.
Ezek tények, a többi mese...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz shift+ő #24159 üzenetére
Szerintem nem széleskörű az általad írt Nougat-os bug, azért típushibának nem mondanám, attól, hogy sokaknak' gondja van vele. Vannak nagyobb számban jelentkező, de mégis elszigetelt jelenségek... és csak azért meg ők írnak erről a fórumokba, az nem jelenti azt, hogy mindenkinek vagy akár tömegeknek ez van. Azok írnak akik tagjai az adott topic-nak és gondjuk van... mindenki más nem ír és ő esetük nem is ismert.
-
őstag
... igazad van és szerinted az emberek olyanok mint, Te... vagy az a néhány tucat itteni fórumozó... azaz, mint mi?
A te logikádat követve, akkor az MS se adjon ki semmilyen biztonsági frissítést a Windows-ra, hiszen mindenki figyeljen oda és ne telepítgessen hülyeségeket és ne látogasson meg veszélyes oldalakat... a laptopjával és PC-jével???A mai IT-s világban a rendszer gyártójának (android esetén terjesztőjének) igenis biztosítani kell egy bizonyos szintű naprakész védelmet... amiről tudjuk, hogy kiegészítő védelem és korrekt user magatartás mellett nem sokat ért... De ez nem ok arra, hogy ne legyenek biztonsági frissítések az OS-eknél.
- akár IOS, akár Windows, akár android. Nem szabad és nem is kell különbséget tenni az elvárható support terén.
Én is felháborítónak tartom ami a Huawei-nél ezen a téren van... és nem az új EMUI meg az új droid a korrekt elvárás, hanem a naprakész biztonsági szint és az automatikus(!!!!!!) frissítés lehetősége. Óriási laikus tömeg akadhatott be szerintem B386-on... ne legyenek illuzióid.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz pinkcc #23751 üzenetére
Hónapok óta téma. Olvass vissza. Átlag és halandó userként semmit sem tudsz tenni. Beviszed/leadod a szervizbe és ott frissítik vagy ezzel élsz együtt. I love huawei
A P9 tulajdonosok nagy részénél B386-on megállt a frissítés. A Firmware Finder (FF) nem éppen 2 kattintásos módszerével tudsz frissíteni és onnantól a telefon megint sínre kerül és magától szedegeti amit éppen elérhető. Itt is vissza kell olvasni és többször és több hivatkozással le van írva. Ha biztonsági mentésed már új, akkor sajnos már ez a módszer sem biztos, hogy menni fog.
Ha használsz jelszó nélküli nyilvános wifi-t, pl. net bankot, vagy nemcsak mainstream, azaz milliók által telepített alkalmazásaid vannak stb... stb.., akkor nagyon erősen ajánlott úgy általában a legfrissebb firmware használata az egyébként sem túl biztonságos androidon. De egyébként is ajánlott. Akkor is, ha a huawei ebben nem partner. Ne hagyd magad!Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz #32839680 #23594 üzenetére
Igazad van és ne magunkból induljunk ki... Ne abból a szűk rétegből, aki topikokat olvass és így jártass a droidba és a telefonjának a világában. FF-el telepít, ROM-ol stb... Cunajázik stb...
Az átlagember megveszi a telefont. Feljön egy ablak a frissítésről. Nyom egy OK-t és kész. A többségnél az alkalmazások frissítése is automatikusra van állítva. Nekik a telefon olyan, mint az autó. Használják. De nem tudják, hogy miként működik. Nem is érdekli őket és így javítani sem tudják az alapvető dolgokat.
Az igazán durva a frissítéseknél tehát nem is az OREO-ra való várás, hanem az, hogy a telefonok nagyon-nagyon-nagy részénél B386-on beakadt a frissítés. Ez a halandó felhasználónál azt jelenti, hogy mivel nem dob fel a telefont frissítést, így nincs is... és ennyi. A többséget nem is érdekli. A hivatalos megoldás, hogy ezért vidd el szervizbe: egy vicc...
Ez pedig nagyon szomorú, hogy még ezt sem oldotta meg OTA-n keresztül a Huawei, hogy legalább el tudjanak lépegetni az utolsó officiál' Nougat ROM-ig az emberek maguktól.
Na szóval ez mutatja, hogy van baj... és van itt leszarás.... nem kell az OREO késését Marketing bullshit-el kimagyarázni, mert a gondok ennél mélyebbek. Szerintem...Persze lehet mondani, hogy a telefon így is és úgy is hibátlan és szuper. Ez egyébként igaz. Az OS biztonság meg nem számít... De ugye ezt senki nem gondolja komolyan?
-
őstag
válasz MikaVejneGI #23300 üzenetére
huhhh... ez szó szerint alma vagy körte...
Azt hiszem, hogy mindegy mi... csak nagy, fém/üveg, drága telefon legyen...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz mgaben #22958 üzenetére
ooops.... Ha jól értem, akkor sajnos neked nem gyári, hanem bolti garanciád van (24gsm). Ebben az esetben sajnos előfordulhat, hogy a bolt értelmezi majd a dolgokat és ha ez nem tetszik, akkor neked kell majd fogyasztóvédelmestől kitaposnod magadnak az utat. De természetesen legyen szerencséd. Lehet, hogy korrekt módon állnak majd hozzád...
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz Trevize1987 #22408 üzenetére
A számlát nem kell túlmisztifikálni...
Attól, hogy Áfa-s számlát adnak... mert a többség igenis is ad (nem ez a lényeg), attól még lehet a készülék olyan un. szürkeimportos', amit a márkaszerviz értelmezhet úgy, hogy neked abból hátrányod legyen... és ez a jelenség nemcsak a mobiloknál van.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Cunaja #21823 üzenetére
A 4G-hez még annyit, hogy csak most kezd terjedni a 4G-s beszéd VoLTE, hiszen a 4G nálunk is CSAK ADAT átvitelre szolgált.
A Telekomnál is látszik, hogy a P9-nél nem támogatott a 4G, csak ADAT-ra. Így a telefon még erős 4G lefedettség mellett is a 3G-s vagy 2G-s hálózatra váltogat, bekapcsolt 4G-s mobilnet mellett.
Vidéknél meg, úgy általában úgy van ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Steelheart2 #21799 üzenetére
Így értelmetlen az összehasonlítás
Megjelenítés - Színhőmérséklet menüpont alatt azonos értékeknek kell lenni.
Az is lehet, hogy pl. az alapértelmezett profil alatt az egyes modelleknél (L09, L19) más érték szerepel.
Ez is lehet... nemcsak az eltérő panelra való tippelés.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz Sanyika1980 #21762 üzenetére
+1 Ugyanez a tapasztalat. Nekem is 3G-re van állítva a Telekom-os P9 már jó ideje. 4G-vel jobban merült. De nekem ez nem volt furcsa az előző telefonomnál is ez volt e helyzet. Lehet, hogy Budapest, vagy egy megyeszékhely szívében más lenne a helyzet. Nem tudom...
-
őstag
válasz Sensation #21679 üzenetére
Az akksi merülhet jobban, ezt talán észreveheted. De célszerű vele várni 1-2 töltést, mert az elején többet fogod nyomkodni kíváncsiságból és miegymás miatt. Utána látszik majd, hogy ez mennyire lesz észrevehető.
Minden más dolog inkább pozitív változás... pontosabban a Google és a Huawei által pozitívnak szánt változás / változtatás.Van más ok is a váltás mellett:
Ha nemcsak ismert és emiatt biztonságosnak gondolt Wifi hálózatokat használsz.
Ha használsz netbankot vagy más fizetős szolgáltatást telefonról.
Ha nemcsak ismert és elterjedt (mainstream) alkalmazások vannak telepítve (1+ milliós letöltés már mainstream app)
Ha nem több email cím és jelszó párosból álló bejelentkezési kombinációid vannak.
stb... stb...
Akkor a kockázatos csoportba tartozol és ezért biztonsági okokból javasolt a frissítés.Én nem vagyok ebben a csoportban, ezért a 182-es használata nálam szinte semmilyen kockázatot nem hordoz. Néhány ismertebb app, nincs FB, nincs netbank, csak otthoni és munkahelyi wifi... stb... 6 email cím és 8-10 jelszóból álló kb. 60 féle bejelentkezési kombináció a különféle helyekre. De ilyen emberből kevés van.... és napi 8 órát rohadok 22 coll előtt, majd még otthon is néha 1-2 órát... a többiben meg alszom és élek... így a telefon eléggé megkímélt... illetve engem is megkímél
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bence69 #21550 üzenetére
A fényképezés a dual lencse, pontosabban a két kép egyesítése miatt eléggé számítás igényes feladat... Dolgozik is a telefon rendesen... melegszik és eszi az áramot is. Hidegben viszont az akkumulátor kevesebb áramot tud leadni, így hirtelen annyit szippantana ki a telefon hirtelen, hogy a lehűlő akksiból az már nem jön ki... így kihúzza maga alól a szőnyeget és nincs áram... nyekk.
Ez az első jele lehet, hogy az akksi már gyengécske... de alapba sem szerencsés konstrukció a fényképezés vs akksi szempontból a P9. Az első tesztek is megemlítették, hogy durván melegszik a telefon fényképezés alatt, ha dolgozik mindkét kamera... a melegedés pedig = proci használat = akksi szippantás
-
őstag
válasz SOAD19 #21477 üzenetére
A spigen rugged armor sokaknak van. Nekem csak azaz egy tokom van, havonta néhány alkalommal használom, ha kemény helyre kell mennem. Építkezésre segíteni, kirándulás stb... (egyébként tok nélkül, mint mindig minden telefonom)
Remek tok... jól mennek a gombok is alatta, nem tükröz a vakunak sem.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz CJ4567 #21460 üzenetére
Valóban vannak sajátos, vagy mondhatni életvitelszerű dolgok. Ahogy mondanki szokták az okos ember saját hibájából tanul (máséból meg karriert csinál . De nálam pl. az 1 éves P9-emet, általában 2 naponta töltőm... De naponta még sosem kellett töltenem... mert 8 órát rohadok a 22 col előtt... (ami gyorsabb és jobb, mint az 5 col ) aztán 8 órát alszom... a többi 8 órában is csinálok dolgokat... gyakran telefon nélkül. Meló után a vonaton pl. könyvet olvasok, eszek, TV-zek és úgy általában élek. A telefon gyakran csak az asztalon és nem kapom fel csak azért mert vinnyog. Nem vagyok tőzsdeguru, hogy ezen múljon az életem.
Gyakran lefekvés előtt 2 órával rakom töltőre a telefont. De volt, hogy reggel indulás előtt. Irodai munkát végzek... így van, hogy a cégnél munka közben töltöm a telefont és amikor a töltő már nem meleg, csak langyos... vagy kihűlt, akkor már tuti, hogy le is húzhatom... tehát meg sem nézem a kijelzőt. Vidéken élek, így only 3G van bekapcsolva, amit az online jelenléthez (email stb...) tökéletes, telefonhívás meg még csak bevezetés alatt van az erősen szegmentált és foltos 4G-n... így nem kell a telefonnak a 3G/4G között váltogatnia...
Továbbá 5V/1,5A-val töltöm, hogy az akksi nem melegedjen annyira.
Én úgy gondolom, hogy a mindenki úgy bánik a saját tulajdonával ahogyan tud és ahogyan akar. Ezért tanácsot nem is lehet adni. A jóval drágább autó használata esetén még jobban lehet látni, hogy az emberek hogyan viszonyulnak egy-egy tárgyhoz a használata során. Ott viszont néha használt autóként meg kell vennünk... akkor leszünk érintettek mi magunk is... mások miatt is... De itt viszont erről szó sincs! Így mindenki azt csinál amit akarMeliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz SOAD19 #21452 üzenetére
"hogy a gyorstöltés, nem tesz jót az akksinak. Ez tényleg így van?! "
Igen... Ez nem hitbeli kérdés, hanem tény és fizika. De van akit nem érdekel, a gyártók rájuk alapoznakHuawei korábbi félelme és őszinte véleménye
A gyorstöltésről egy kicsit.
Huawei mostanság, amikor is már van marketing koncepció az akksik kinyírásáraA lényeg: Ha megoldható, akkor ne hagyd 30-40% alá merülni. Éjszaka ne hagyd rajta a töltőn. Max 5V/2A-val töltsed, de ha időd és lehetőséged engedi, akkor minőségi töltővel 5V 1,5A még okosabb választás.
Ha van pénzed és vagy nem érdekel a téma, akkor pedig töltsd ahogy akarod. A Tied... és így csak neked van jogod hamarabb tönkretenni. Bárki bármit is mond...Más: rendesen felfekvő üvegfóliát nem fogsz találni. Vagy nem fekszik fel rendesen... vagy ami ennél is gyakoribb, hogy pont emiatt ki sem ér a széléig.
Én a szappanos, vizes módszerrel felrakható Ultimate Shield-et használom (sima fólia), ez minőségi darab és viszonylag kiér a széléig. 1 hét alatt jön meg postai levélként angolból. Többeknek volt itt ilyen.
De a fólia olyan viszonylag olcsó dolog, hogy nyugodtan kísérletezgethetsz vele magad is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz eddieke666 #20664 üzenetére
2G és 3G használatos egyenlőre telefonálásra Magyarországon.
Lassan terjed csak a 4G-s telefonálás.
Ott ahol nincs 4G-s telefonálás, ott a 4G-s mobilnetes kapcsolat megszakad, amíg a hívás miatt a telefon átvált 3G-re vagy 2G-re. Az utóbbi években mindenhol így van ez nálunk. Amit tapasztaltál a normális.
A telefonom 2G/3G üzemmódban használom. Vidéken élek, így a telefon nem váltogat és kutatja kétségbesetten a 4G-t, majd telefonáláskor vissza stb, utána megint vált stb... Marad a stabil 3G-s rendszeren, esetleg nagyon ritán 2G-n.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Tudod, hogy én is WP-s voltam és onnan jöttem át. De jelen esetben a bug (bogaracska') szó nagyon találó szó. Életüket adták volna sokan ilyen nagyságrendű "problémáért..."
Annyiban lenne korrekt a megoldás a Huawei részéről (amíg nincs rá más megoldás), hogy a fényerő szabályzónál a beállítás után kellene egy figyelmeztető üzenet: "Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott beállítást sajnos bizonyos alkalmazások felülbírálhatják"
És akkor ez van... a support oldalukra a faq alá meg ki kellene rakni egy rövid magyarázatot hozzá. Az aztán idővel számos helyre linkelődne és meg is lenne a megoldás.
-
őstag
válasz sebijani1982 #20281 üzenetére
Okés...
De lényeg továbbra is az, hogy valószínűleg a problémád nem gyártó függő, így a készülék gyártójának felesleges írnod és várni tőle a megoldás. Milliókat nem zavar, vagy megszokták, így ez már nem hiba... hanem feature Szidd a Google-t inkább[ Szerkesztve ]
-
őstag
Többszőr szó volt már szó róla, neked is írták már, hogy ez nem P9-es jelenség.
Állítólag MM óta az android ilyen, hogy bizonyos alkalmazások felülbírálhatják a fényerővel kapcsolatos felhasználói beállítást. Szóval milliók élnek ezzel a feauture-val együtt és valószínű, hogy az Orea hozhat rá megoldást, ha egyáltalán ezt a google fontosnak tartja. Sanszos, hogy erre a megoldás nem a huawei-től fog jönni.Az igazán vicces az, hogy honnan is indult a sztori... Három ember megmosolyogta a frissítést utáni vágyat, aztán végén már sebijani1982 pl. ezzel komoly fényerő problémával indkolta, hogy miért is várja annyira a frissítést.
Na így már tényleg vicces... bocsánat...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz bb_bence #20266 üzenetére
Bevált ötletek?
Üvegre nincsen...
De gondolom ezt már tudod... hiszen rákerestél az üveg szóra.Sima fólia: Ultimate Shield... korábban 1 hét alatt megjött postán.... postai levélként Angliából... Csak a kijelzőre valót vedd meg. Vízes technikával kell felrakni... találsz hozzá youtube videót.
Minden más... fólia és üveg szavakra rákeresve ... eléggé kompromisszumos
Ez a lekerekített kijelző szélek átka.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz migabi24 #19815 üzenetére
Szerintem fordítva kellene kérdezni, mert az akinek 6-os droid van fent, mint nekem is... nem tudja hitelesen megmondani, hogy mi nem tetszik a 7-esben. Csak azt tudja hajtogatni, hogy neki teljesen megfelelő a 6-os, mert stabil és kész...
Tehát aki 7-esre váltott az írja meg Neked, hogy ez miért is volt jó és miben jobb neki az új EMUI stb...
Ezek főképp apróságok lesznek, de lehet olyan is ami neked jól jönne.Az egyik logikus érv, hogy a frissebb rendszer elviekben biztonságosabb. A szakemberek inkább úgy szoktak ezt mondani, hogy másféle biztonsági réseket/hibákat tartalmaz. Ennek ellenére ez is egy fontos dolog. Mert ha valaki mobilról bankol, érzékeny adatokat tárol rajta, necces tartalmakat néz... vagy nem eléggé diverzifikáltak a net-es jelenlétéhez kapcsolódó azonosítói. (pl 1-2 email címe van és/vagy majd mindenhez ugyanazon jelszavakat használja)... titkosítatlan WIFI (free) kapcsolatokat használ, vagy nem megbízható WIFI pontokhoz csatlakozik ..... stb... stb... ezek mind-mind súlyosbító tényezők, aminél a friss OS jelentősége még nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bluemirage #19812 üzenetére
bocsánat:
VBRhelyett variable FPS-el rögzít. Nem ugyanaz...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz pinkcc #19795 üzenetére
Néhány nappal korábban volt erről szó!
A 1080p az VBR FPS-el rögzít, ami nem szerencsés... De leginkább rosszul teszi, hiszen valós időben nem tudja rendesen felmmérni, hogy éppen mennyi fps-el kell letárolni a felvételt. Amikor kép jobban változik... tehát mozog a kamera vagy elmozdul a téma nagy réssze, akkor lehet ezt jobban látni. Ami még rosszabb, hogy utómunkával sem lehet kihozni jóra, hiszen eleve hiányzik a képi információ a felvételből.
Szerintem vállalhatatlan a sima 1080 a P9-nél.Az 1080/60fps az egyetlen amivel normális videót lehet készíteni... bár egyeseknél még ez is akadozott... de nálam pl. nem.
-
őstag
válasz zeus_2k14 #19768 üzenetére
Sokaknak van ilyen. 1 héten belül jött meg postai levélként Angliából.
Ha neked beválik célszerű rendelni belőle még egyet tartaléknak. A kifutó típusok specifikus kellékei (tokok, fóliák...) eltűnnek a piacról.
A felrakása előtt nézz meg egy youtube videót és pontosan azt kövesd. Ez egy szappanos-vizes felrakás.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz redbiro #19644 üzenetére
Ne máááá.... Nougat-on vagy?
Én még 6-oson... Vagy csak én vagyok a szerencsés, hogy az átlagnál jobb hardvert kaptam?
A telefon nem hibásan jött ki. Én nem emlékszem, hogy 60 fps-en gond lett volna a kamerával bármilyen tesztben. Nálatok valami szoftver hiba van... pl. Nougat vagy ilyesmi... vagy nem?Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
Ezt nem értem. Gyári MM-en nekem nincs baj a videóval! Használom... és elég korrekt, ha megfelelőek a fényviszonyok. Mondom ezt egy néhány éve abbahagyott, de egyébként 13 éves stúdiós múlttal a hátam mögött... Pedig voltak a válamon milliós kamerák is. Persze mind a fotózásnál itt is számít a téma, a megfelelő szög, a megfelelő fókusz ami befolyásolja a fényt is stb..
Szóval az MM-en az L19-nél én ilyen gondot nem tapasztaltam.
Persze max minőségen 1080p 60fps hajtom, hogy az utómunkánál tudjak pl. a sebességet változtatni és legyen tartalék. A sima 1080p-nél sajnos változó FPS-el dolgozik, ami elég horror... főleg az utómunkánál, hiszen nem szabványos. Otthoni célra több, mint megfelelő...[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz ToZo85 #19405 üzenetére
Én is 6-oson vagyok. Mivel stabil,hibátlan és jó az üzemidő is.... így én egyenlőre azon maradok. DE! Szerintem tiszta telepítéssel a teljes ROM-ot felrakva érdemes lehet felraknia 7-et, ha érdekel. OTA-n nem raknám fel! Így ha nem akarsz belemászni abba, hogy hogyan kell teljes ROM-ot telepíteni egy függő telefonra, akkor inkább ne.
A 7-es más kinézet, erősebb biztonsági szint. Funkciónálisan és a szolgáltatásokban minimális a fejlődés... főleg egy átlag user számára. A droid már túl kiforott ahhoz, hogy valós hűha effekt legyen egy-egy verzió megjelenésekor, ezért főleg a kinézetet és a kezelőfelületet változtatják meg, hogy fenntartsák az érdeklődést illetve drasztikusan növelik a hardware igényt, hogy az egész okostelefon piac mozgásban legyen. De a P9-nél és a Nougat-nál ez még nem gond.
Ha nem jönne be, akkor egy Rollback ROM telepítésével vissza lehet térni a 6-osra. Itt kapsz segítséget hozzá ha kibánnád magad.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz Prof_Entel #19116 üzenetére
Vegyes a tapasztalat, inkább úgy mondanám, hogy a szokásos. Bár csak néhányat kellett volna visszaolvasni pl. a #19081-hez, hogy ott egy elégedett embert láss.
-
őstag
válasz malna88 #19067 üzenetére
Régóta kint van... ez az egyik első google találat és több helyen csak' biztonsági javítást írnak.
-
őstag
-
őstag
válasz zsolt19900 #19049 üzenetére
1-2 embernek (szóval nagyon a kisebbségnek) gondja volt a BT-vel. Panaszkodtak annak kis hatótávjára. Ha van BT-s eszközöd és így érdekel ez a téma, akkor azzal még tudod tesztelni.
Ha a gyári gyorstöltőt vagy más vadabb töltést használt a tulaj, akkor egy használt mobilnál azért lehet némi akku fáradás. De ez az akksi dolog egyébként is eléggé lutri és úgysem lehet tesztelni ott a helyszínen.
Szerencsére hardveres baja nem nagyon van a P9-nek, a szoftveres részéhez meg úgyis fel kell nőni, mint minden androidos telefonnál. Mindenki maga dönti el, hogy stabil 6-ost használ rajta, gyári 7-est, vagy custom ROM-ot... továbbá, hogy tiszta telepítést csinálgat vagy az izgalmakat szeretve a levegőből akarja kapni az áldást.
Más, offtopik... csak mert ráérek:
A cégnél és a környezetemben is a legtöbb elégedetlenség abból adódik, hogy az emberek nagyon-nagyon-nagy többsége nem tudja uralni a skynet-et. Szinte minden esetben user error hátterű szoftveres gond okozza a bosszúságot (nem értek hozzá, de azért frissítek, lehetőleg automatikusan, hogy még kontroll se legyen, telepít, tovább... tovább... kész). Ha valami működik és elégedett vagyok vele, akkor attól még frissítek... mert csak. Aztán ha eddig jó volt a Viber, de ezután nem jó... a következő frissítésig, vagy még tovább szívatva magam, akkor nem én vagyok ám a hibás... áááá, hogy a jól működő app-ra ráfrissítettem...
"newer is always better" by Stinson csak egy vígjátékban igaz... hja mondjuk ott sem[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Tatyla #19045 üzenetére
Ahogy előttem már 2x is leírták. Nincs normális üveg.
Ha Spigen és ha félted, akkor legyen ez.... Kemény helyzetekben ez van az enyémen is, egyébként meg övtok hordom csak úgy magában.
Képernyő fóliából (screen protector) pedig csak a vizesen felrakható Ultimate Shield passzol rá normálisan... de az tökéletes véd a karcoktól.
Enyémen és többekén' az van itt a topikban... Minden más vagy feljön idővel a széleken, vagy nem durván nem ér ki a széléig.De ahogy korábban is írták... ha nyitható bukszában akarod hordani az is egy opció, de akkor kellene rá fólia, mert a buksza' fedlapja és kijelző közötti por mikrokarcokat tud okozni... De olyat is láttam, hogy magát a készülék testet... azon a festéket koptatta meg egy ilyen buksza... Tehát ha ilyen kell, akkor jobb egy márkás, gyári megoldás ami jól zár, jó az anyaga és nem mozog a készülék benne
-
őstag
súlyos BT sebezhetőség... sajnos az android bukott a legnagyobbat főleg úgy, hogy a javítást ott tűnik a legreménytelenebbnek... hiába a cikk végén a mondat... ami szakmailag vitatható.
A google alatt álló OEM-eknek kell a javítást az általuk támogatottnak gondolt telefon OS-ébe belerakni, majd azután jön jellemzően a szolgáltatói szint... Ezen a 2 utolsó szinten el is olvad a lendület.
A haldokló Windows-on, vagy a hasonlóan zárt IOS-en ez ilyen hibák javítása jóval nagyobb hatékonysággal történik meg.
Esetünkben legyen szó akár Cunaja ROM-ról, vagy akár szolgáltatói ROM-ról a történet igazán izgalmas.... de az már önmagában jó kérdés, hogy a huawei egy független P9-re mikor ad ki patch-elt ROM-ot... De ha ez így is lesz, akkor is a mod-olt, vagy függő készülékek jó része védtelen marad.
A jövő is kb. ilyen lesz, mert az android annyira szegmentált továbbá a Google és a készülék közötti rétegek és érdekek olyanok, hogy sajnos a hibák hónapokig vagy örökre javítatlanul fognak maradni. Ilyenkor nyal vissza a nyílt rendszer előnye.
Aki sokat utazik és így reptereken BT-s kihangosítóját használja az természetesen jobban ki van téve ennek, mint az, aki Markotabödögén lakik és a helyi kocsma előtt használja az autója kihangosítóját BT-n.
Root-olt telefonon gondolom, még mélyebb rétegekhez lehet hozzáférni egy ilyen sebezhetőséggel.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Maxxoon #18733 üzenetére
Nem használok mobilbankot a telefonomon és böngészőből sem bankolok a mobilról, a világ egy legkevésbé biztonságos OS-e alól.
Bár én ezt könnyen megtehetem,mert a munkahelyemen asztali előtt ülök szinte egész nap és otthon is van egy asztali gép. A többi részben alszom vagy eszem... Így nem vagyok rászorulva, hogy éppen útközben bankoljak... De akinek a munkája nem ennyire szgép előtti és otthon sincs laposa vagy PC-je... annak sajnos marad a mobil.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Gabbbb #18728 üzenetére
Miért is?
Épp írtam, hogy a felsőházban a világ vezető márkái hogyan viselkednek a frissítés technikáját illetően.
Csak annyi történik, hogy a Huawei is igazodik már ehhez.
- - - - - - -
Ha az update-ekre gondolsz, ott pedig a fő piacokra koncentrál... gondolom...
És szerintem azt is megteheti.... hogy pl. egy 8-ast egy 6-ossal kijött készüléknek csak késve ad ki... ha egyáltalán még kiadja. A top3-as helyét ez sem fogja veszélyeztetni.A Droid fő verziók már nem hoznak olyan változásokat, mint régen. A legtöbb user nem is érzékeli ezeket. A lényeges funkcionális változások ritkák. A 8-as, 7-es összehasonlító szakmai tesztekből is ez derül ki.
A google lendülete ezen a téren ilyen tempóban fogy, akkor elképzelhető, hogy áttérne a mostani MS-es gyakorlatra. Marad a fő verzió szám és egy milestone-hoz érve kiadnak hozzá egy átfogó kumulatív patch-et... aminek adnak egy fantázia nevet.Amit sajnálok viszont, hogy a biztonsági frissítések a világ legsebezhető OS-ére a világ legtöbb készülékére (droidos mobil eszközök) óriási késéssel jönnek. A rendszer túl szegmentált, továbbá a Google és a User közé ékelődött sokféle cég (készüléket gyártó OEM-ek) pedig eleve megölik az egész frissítési eszmét. A IT biztonsághoz alig értő felhasználók egy része még root-olja is ezeket a nem túl uptodate' rendszereket és nekiállnak rajta bankolni (ha nem megy, akkor nem elgondolkodik, hanem kikerüli a gyári banki app védelmi rendszerét, hogy tudjon root alatt bankolni) Aztán 3rd party forrásból app-okat telepítenenek, hogy spóroljanak ezzel néhány száz Ft-okat stb... stb... Szóval én ezt látom gondnak, de az még sok sok évig nem fog változni. Milliárdnyi embernek van biztonságilag elévült droidos eszköze. Én jobban örülnék bitzonsági patch-eknek, javításoknak 6-osra, meg 7-esre... mint egy 8-asnak.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Septum15 #18720 üzenetére
Ez várható volt.
Ahogy egyre nagyobb a márka és egyre elterjedtebb, úgy egyre kevésbé van rászorulva az ilyen plusz szolgáltatások nyújtására.
Gyárilag a Samsung-hoz sem lehet letölteni, ahogy az iPhone-hoz sem. Csak a gyári szoftvereken keresztül... zártan és hülyebiztosan lehet frissíteni.De nem csak erre gondolok... Hanem arra is, hogy a Huawei üfsz teli lehetett user error-os bejelentésekkel és az ebből eredő elégedetlenkedéssel, meg lepontozom, meg dislike...
Ezek a userek úgysem ismerik be, hogy hülyék voltak még a tálcán kínált egyszerű és hivatalos ROM cseréhez is.Szerintem maradni fog a gyári programon keresztül történő hivatalos szoftver csere, meg az OTA.
Ezenkívül a nemhivatalos oldalakon továbbra is elérhetőek lesznek a hivatalos ROM-ok a mostani és a jövőbeni modellekre is, a szakmai fórumokon és közösségekben továbbra is lesz a CFW gyártás és ROM-olás...
Csak arról van szó, hogy a gyártó a fenti 2 ok miatt kizárta a puhább userek nagy részét... saját érdekükben... és most meg már ezt meg is teheti a gyártó.De elegendő csak ezt a topikot megnézni, még itt is... szinte nincs olyan nap, hogy ne legyen itt is gond az értő olvasás hiányából vagy egyszerűen csak az olvasás hiányából eredően
----
Tehát ennek a lépésnek nem lesz igazi hatása azokra, akik továbbra is ROM-olni akarnak... de azok egy részének (saját érdekükben) nehezebbé válik, akik ész nékül a next--next--finish szinten nyomták a témát.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Fürkész #18529 üzenetére
Nem pont ez volt a kérdés, de korábban voltak akik a BT hatótávra panaszkodtak.
Napi szinten használom egy Jabra drive kihangosítóval.... szépen csont nélkül működik az L19-esem... igaz 6-os droid alatt.
A hatótávja túl jó... Van, hogy elfelejtem leválasztani és pl. a kocsitól eltávolodva, vagy már bent egy épületben az autó átmegy Knight Rider-be... és beszél én meg a telefonon nem hallok semmit, meg engem sem hallanak.
Szóval jó a BT hatótávja is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pgraph #18236 üzenetére
Van egy max védelem benne. A saját töltésvezérlője szabályozza a töltést. De a töltés minnél nagyobb
áram és/vagy feszültség mellett megy végbe annál jobban melegszik az akksi... értsd... annál hamarabb fárad' el és megy tönkre. Ez tény. A töltésvezérlő feladata, hogy ezt marketing szempontból még vállalható határon belül tartsa. Ha az életviteled és a használat módja engedi, akkor pl. elég 5V/1.5A, a hűvösebb töltéshez.plusz infó:
https://mobilarena.hu/tema/re_huawei_p9_9_pont_feketen-feheren/hsz_12488-12488.html[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bexinho23 #17922 üzenetére
A lekerekített kijelző szélek miatt nincs rá normális üveg. Ugyanez a helyzet a Samsung S szériájánál.
Csak egy hajszállal jobb a helyzet a sima fóliák terén, de azok sem érnek el a szélekig.
Emiatt fóliát vettem én is rá... és úgy nézem, hogy kb. 1 mm elmarad a szélektrőlMeliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz raven12 #17708 üzenetére
Nekem április óta van meg. L19-es, tehát dual SIM és független.
Sokat gondolkodtam, hogy van-e valami olyan ami nálam jelentkező negatívum... De nincs semmi.
Én az utolsó független 6-os ROM-al használom, tehát még nem a Nougat.
Jó akksi idő, veszett gyors, álom jó térerő... talán a piacon az egyik legjobb... stabil is jó wifi... a gps-t nem navigálásra használom, hanem csak szituativ... bizonyos app-okhoz, térképekhez.. de ez esetben másodpercek alatt talál jelet. A fényképezőjétől nem kell elájulni. Félhomályban jobb, mint a Nokia L925-öm Pure kamerája, egyébként meg kb. ugyan olyan és automata üzemmódban nagyjából a zászlóshajó-telefonok átlagát hozzá. Tehát a felső mezőnybe tartozik ezen a téren. A videónál előny, hogy nincs OIS benne, a fényképezésnél hátrány.
Az értesítési led egy kicsit halvány... vibra motorjánál is van erősebb a piacon.Természetesen nem a gyári gyors töltővel töltöm, hanem egy 5V/1,5 Amperes töltővel, de ennek előnye max csak a jövőben fog megmutatkozni. A kerekített kijelző szélekre nehéz jó védőt találni... de ez más márkáknál is így van... bizonyos fóliák már egész jól kiérnek. Mivel kínai telefon, ezért elég sok dolog van hozzá az ebay-en, de meg mivel már kifutó típus... így bizonyos bevált dolgokból célszerű bevásárolni. Pl. van tartalék fóliám, tartalék övtokból +3 darab(!), és most a spigen rugged armor tokból is veszek egy tartalékot.
Hát nagyjából ennyi.
A Plus-t már csak nagypapásan, azaz 2 kézzel tudnám használni. Nálam ez szempont volt, így maradtam a nagyjából még 1 kézzel kezelhető sima P9-nél.Visszaolvasva láthatod, hogy nincsen semmi említésre méltó hiba a telefonnal és a közösség nagy része már csak' ROM-ol, így pl. neked sem válaszoltak reggel óta . De ez is mutatja, hogy csak használni kell és kész, aztán ha meguntad, hogy csak úgy önmagában jó, akkor lehet ROM-olni vele, hogy legyen valami izgalom... Mert lehet, hogy ROM-olás nélkül gondot sem lesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz dredjudge84 #17632 üzenetére
A fóliák feltapadnak... már csak azért is mert nem érnek ki a széléig
Amit linkeltem az is sima fólia, de elég nagy ahhoz, hogy ne olyan sok maradjon el a szélektől.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz dredjudge84 #17626 üzenetére
Ez a szappanos vízzel feltevős ULTIMATE SHIELD screen protector, tehát nem a teljes telefonra való max protector. Van hozzá videó a youtube-on, hogy hogyan kell feltenni, ha még nem csináltad a vizes felrakást. Ennél csak nagyon kicsi marad el a széleket és elég rugalmas ahhoz, hogy ott fel is feküdjön. Többeknek van ilyen.
-
őstag
válasz thisiswhat #17413 üzenetére
Ez fóliában az egyik legjobb, szappanos vízzel kell felrakni. Fólia
Mivel a telefon kifutó típus, ezért ha bevállna ez vagy bárhonnan valami más, akkor célszerű még egyet rendelni, hogy a telefon élettartama alatt tuti legyen még egy...Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
őstag
válasz thisiswhat #17409 üzenetére
Huhh... bocsánat, de így már ez az égő kategória. Nagyon sok hiányzik... Nálam csak egy itt is többször ajánlott fólia van rajta (tehát nem üveg) , de ha épp strapa üzemben van a telefon és ezért rajta van spigen tok... ami neked is van... akkor annak szélső takarása miatt már nem is látszik azaz 1mm sem. De anélkül is alig látható.
-
őstag
Igen, de ő cserélgetni akarja a használat időtartama alatt a SIM-et , ha jól értettem.
Na olyan ami SIM-enként nyilvántartja majd neki... miközben a korábbi SIM éppen az asztalán fekszik... nyilvánvalóan nincsen... . De én sem teljesen értem, hogy mit akar.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zmtTom #17030 üzenetére
Nekem is ez van... keményebb kinti munkához, kiránduláshoz ilyesmire használom, oldal zsebes nadrághoz miegymás.
Az ujjlenyomat olvasó elérhető, fogása jó, az oldalso gombokat lefedi, de jól kezelhetőek maradnak. Bírja a gyakori felrakást, leszedést.
Peremmel fekszik fel a kijelzőre, így pofára lerakva a telefont... maga a tok van az asztalon és nem a kijelző.
Szóval egy átgondolt és jól megtervezett tok.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz MK VII #16529 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy csak ez van... nekem is ez vált be végül.
Ha jól csinálod, akkor 1mm marad el a szélektől kb. Pont az a rész ahol már necces lenne a tapadása a kerekítés miatt. De a fólia annyira vékony és annyira puha', hogy asztalra lerakva szinte nem is látszik az elhagyás.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
válasz Balzak83 #16517 üzenetére
P9 és más P9 között sem tapasztaltam mikrofon problémát. Cég telefonként pedig sokat használom telefonálásra.
Egyébként mivel zajszűrést próbálgat, mint minden mai telefon... annak rossz szoftveres része is okozhat szerintem ilyet. Ezért én megkockáztatom, hogy firmware függő is lehet a dolog. Nálam B182-n nincs ilyen gond.
-
őstag
-
őstag
válasz B.Pystike #16495 üzenetére
Az összefoglalóban lévő link ide vezet. Ott pedig van egy kipróbált többször használt Rollback link, ami ez.
Ezután az L09-es telefonon elvileg egy C900B300-as átmeneti rendszerünk lesz. Amire ebből a listáról (szintén az összefoglalóból) fel lehet telepíteni egy Full romot. Pontosabban célszerű elmenni B182-ig és onnan elvileg felajánlja a legutolsó Nougat-ot...
... vagy B136, B386. De a dload mappában mindig csak a telepítendő ROM legyen.Az előbb azt írtad, hogy NRD90M-et ír ki verziónak, most meg azt, hogy csak a Huawei logóig jut el...
Lehet, hogy valamit kapkodva vagy figyelmetlenül csináltál...[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz B.Pystike #16491 üzenetére
Ezt így távolról fél mondat alapján nem fog menni. Ha esélyt akarsz adni a többieknek, akkor lépésről lépésre le kell írnod, hogy mit csináltál.
Miről indult a készülék, majd honnan és mit töltöttél le, aztán abból mit és hova másoltál... aztán a telepítést stb... stb... Persze mindezt le van írva számos helyen magyarul is. Ha azokat figyelmesen követed, akkor elvileg nem lehet hibázni.De még jobb, ha vissza visszaolvasol néhány hetet vagy a NRD90M -ra rákeresel itt és azokat a beszélgetéseket végigköveted.
-
őstag
válasz B.Pystike #16482 üzenetére
Le kell tölteni egy teljes és új gyári(!) ROM-ot és azt a háromgombos, vagy szerviz menüvel telepíteni és utána egy Hardver Resetet, azaz gyári visszaállítás csinálni.... Jó esetben megszűnnek a hibák.
- ez lehet egy utolsó hivatalos Nougat ROM: EVA-L09C432B386 (ez sokaknál már egész jó)
- vagy egy un. Rollback ROM telepítése után --> ami visszatéríti az eszközt ismét a 6-os gyári droidra
---> EVA-L09C432B182 vagy ... B210-es (ezek a 6-os droid ROM-okkal jóval kevesebb gond van)Lehet, hogy ez így kínai, de ez esetben egy hozzáértőt kell keresned, vagy magadnak kell megtanulni a ROM-olás alapjait... (nem ördöngösség). Ha ez nem megy, akkor a jövőben szolgáltatói helyett függetlent kell venni, mert az alapba gyorsabban kapja meg a hivatalos gyári ROM-okat és így nem rekedsz meg egy kevésbé jó szolgáltatói ROM-on.
Egy adatvesztéssel járó Hardver Reset, azaz a rajta lévő szoftver alaphelyzetbe állítása lehet, hogy időre orvosolja a merülést, de az igazán jó megoldás a jól működő ROM felrakása.
-
őstag
válasz the_pimp #16375 üzenetére
HR után sem?
Más:
Tok nélkül hordom a telefonjaimat... pontosabban övtkokban.. soha semmi sérülés nem volt már 1997 óta. Kopp-Kopp... De mivel az elmúlt 20 évben a telefonok egyre kevésbé bírják a strapát (ez részben cél is)Így most viszont kirándulásokhoz, kinti munkákhoz ezt a klasszikus használom. Spigen Rugged Armor Természetesen lehet akárhonnan olcsóbban venni. Ez csak egy link.
Este rock koncert... oda pl. ilyenbe fog menni. Ma viszont egésznap tok nélkül volt a zsebemben... szóval... öltözik... vetkőzik...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest