Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Runner_fxr #6973 üzenetére

    A konkrét kérdéshez: Bizonyára vannak jó szakemberek, de ez miből állapítható meg, ha nincs keretek közé szorítva és szabályozva egy terület? Az építőiparban is kókler hegyek maradtak itthon, a minőségi munkaerő elment külföldre. Ugyanez van autószerelő fronton is. A néhány ritka kivétel persze erősíti a szabályt, de valahogy nem a sikersztorikkal van tele minden, hanem az átveréssel, lehúzással, horror összegekért elrontott munkákkal, el sem végzett, de kiszámlázott javításokkal, vagy akár a hibás javításból eredő károkkal.

    Egy akupakk nem játék. Az elektromos tűz rettentő nehezen oltható és nagyon veszélyes. Akárkinek nem kéne szerelgetnie csak azért, mert valaha látott már ilyet közelről és kitalálja, hogy ért hozzá. Ez a terület ma alig van szabályozva, majd amikor meghalnak az első emberek, akiknek Józsi kókányolta össze az akkuját annak ellenére, hogy a gyártó ezt kifejezetten tiltja, akkor majd talán elkezdenek vele foglalkozni.

    Ebike azért más téma, mert ott aligha fog meghalni bárki egy javított motor miatt. Egy sok-sok kWh-s akkupakk már nagyon más kockázat.

    Merjünk nagyok lenni, ha van mire, csak az átlag magyarban (nem mindenki természetesen) általában van egy egészségtelen gőg, ami mögött viszont nincsen semmiféle teljesítmény. Ez egy sajátosság, más népeknek pedig más hibáik vannak. Miért van az, hogy tehetséges magyarjaink, akikre büszkén mutogatunk, szinte kivétel nélkül nyugaton érték el a sikereiket, mi pedig jóformán csak arra vagyunk büszkék, hogy itt születtek? Mivel más nem marad, mert a legtöbbet irígységből elüldöztük, ellehetetlenítettük. Aztán amikor nyugaton egy normális környezetben megcsinálták a sikert, akkor verjük mellünket, hogy "a mi vérünk".
    Napi kiváló példa. ;)

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák