Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #115684 üzenetére

    Ez, hogy megkér, hogy rakjak arrébb három ládát nekem még belefért volna jófejségi alapon is, nem úgy tekintek rá, hogy a vevő dolgoztatja.
    A helyzet az, hogy két bolt van, de a másik pl hétvégén nincs nyitva. Ezenfelül bizonyos dolgokat az egyikben bizonyos dolgokat meg a másikban érdemes venni, ha nem akarsz bemenni városba, akkor ez ilyen. Főleg hogy az árukészletük is csak részben van átfedésben.

    "Előző vevő összegét fizettette volna. Szóval a tiédből nem ütött volna be semmit. Ha 3332-ből levonom az 1470 értékű árut, akkor is 1860Ft tisztán zsebbe." - így van, pontosan. Ezért kellett az 1930ft-ot is a kártyás fizető gépbe beütni, megkockáztatom, hogy az sem volt kiszámolva, csak saccra bedobott valami felfelé kerekített összeget. Az 1860ft tisztán zsebbénél meg képzeld el azt, hogy egy nap vajon hány emberrel játszák el? Ha csak öttel eltudja, már nem is feltétlenül a fizetéséért jár be dolgozni.

    Mikor még Zánkai voltam, akkor a Balaton parton egy büfében is dolgoztam többek között. A büfében papíron nem tehettük el a borravalót, mert az 100%-ban a főnököt illeti. Na egyik nap mikor szemrebbenés nélkül elvitte a 16 ezres pluszt a főnök (akkor kerestem napi 5 ezret, napi 10 órában), úgy, hogy természetesen senki nem kapott belőle, akkor kidolgoztam, hogy hogyan menekítsek ki pénzt magamnak is. Ennek részleteibe most nem mennék bele, a lényeg, hogy onnantól napi 7-8 ezrek mentek zsebbe, úgy, hogy mindennap maradt a kasszában 4-6 ezer plusz is, mint borravaló, amit természetesen a főnök továbbra is kérdés és szemrebbenés nélkül zsebre rakott. Onnantól nem is igazából a napi 5 ezer ft-ért jártam be, hanem a lehetőségért, hogy bezsebelhessem a borravalót.
    Lehet, hogy itt a kisboltban is rég ez megy már. Csak azt kéne megtanulni, hogy kinél nem érdemes próbálkozni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák