Új hozzászólás Aktív témák
-
Elims
veterán
Sajnos nem.Sokan használják még a mms-t. :-/
Gigicuci: kb.3h-4 hónappal ezelőtt 270e-ért tudtam volna eladni a xs-t (256gb),pár héttel ezelőtt 210e-ért vettem ugyanilyet,karcmentesen,dobozában,kártyafüggetlenül egy barátomnak. :-/
Nagyot zuhant az ára.Nem volt még ilyen egyetlen iphone telefonnál sem.
Ami viszont érdekes..,hogy iphone 7-től lefelé Nem változik az ár. -
Elims
veterán
-
Blue meth
senior tag
de megjelenést követően még nem nagyon csökkentek, mondom október végén-november végén nézegettem és akkor még jóval drágább volt, mint most
@hemaka
igen-igen, annyival nem jobb az oled kijelző, cserében mindenben jobb a 11. viszont most már olcsóbb is lett a Xs! eddig vicces módon drágább volt, nem is kevéssel, most viszont már jóval beesett az ára a 11 alá. -
Statikus
senior tag
-
Tiger.
nagyúr
Sztem ez hasznos funkció, a jelenlegi bipem is tudja, ahol dolgozom nagyon sokszor tapasztalom, hogy elhagyjak a telefonukat. Én nem hagyom el, de volt olyan, hogy annyira siettem, hogy nélküle indultam el, de az óra időben jelzett.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
MODERÁTOR
“Persze, teszteken”
Nem tudom, ennyire nem mentem bele, én a szabvány leírásából másoltam ki ezeket.
Az én felfogásom szerint ha valamire ráírják hogy egy szabványnak megfelel, akkor annak nem csak a teszteken kellene megfelelni. Úgy mint ahogy pl egy elektromos hálózati szigetelésnek nem csak a teszteken kellene szigetelni hanem a valós életben is amikor az embert megrázhatja, vagy a szén-monoxid jelzőnek sem csak a teszteken kellene működni, de a tartós tejnek sem csak teszteken nem kellene egy napnál tovább ihatónak lenni.
-
MODERÁTOR
Amit én találtam, az ip68 ezt jelenti:
6: Teljes mértékben védett por ellen
8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)Ettől már csak egy magasabb ellenállási kategória van víz esetén, a magas nyomású víznek ellenállás, szóval szerintem a 68-ra rá lehetne mondani, hogy ami annak megfelel, az vízálló (-nak kellene lennie).
-
Tiger.
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
Én is megtaláltam, de nem voltam benne biztos, hogy tényleg igaz, kellett a megerősítés.
Ez a mondatod egy vicc, kinek az idejét rabolom? Ha akar válaszol, ha nem, akkor nem, ha valami nem tetszik akkor lapozol tovább, erre volt időd ide írni ezt a baromságot.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
Akkor gyakorlatilag ugyan úgy tudok vásárolni, mint régebben az androidos telefonommal paypasson keresztül?
-
-
Tiger.
nagyúr
A vezeték nélküli, micro USB-s emiatt venni kelett hozzá kábelt. Szóval elég a töltő majd hozzá.
-
Tiger.
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
Nem erre értettem, tudok olyanról is személyesen, hogy egy pohár vízbe rakta bele, és utána Face ID kuka lett. Meg ismerek olyat is aki elég jó hosszú felvételeket csinált tengerben vele, semmi baja nem lett, és ugye sós vízbe nem is lehetne használni. Szóval én az enyémet tuti nem fogom tesztelgetni, még akkor is ha hivatalosan vízálló, nem akarok véletlenül se kidobni 250 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Hmm én nem láttam 40k-ért. 16k amit néztem pro ami után fizetnek ha törik. Sztem amit ti írtok az koplett eleje hátulja és tok. Bár nem néztem utána. Csak a fóliát néztem és annak a leírását.
Az outfitters nekem nagyon nem jön be. Nem is olyan jó mint egy üveg és az érzés sem . Olyan van az orámon,de a kijelzőröl már leszedtem -
HUTCHDB
nagyúr
Maga a samsung amoled sem ugyanaz mar, az elmult kb. 10 evben folyamatosan valtozott.
Nem tudom, illetve nem neztem utana, de nem hinnem, hogy egyforma lenne a kijelzo.
Ami ez iranyba mozditja a gondolkodasomat, az a temaindito tesztben szereplo adat:[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Jegesmaci81
aktív tag
Nyilván butaság azért előfizetői szerződést fenn tartani mert árelőnnyel akar valaki telefont venni. Viszont akinek kell előfizetői szerződés az elég jó áron tud telefont venni. Azt gondolom, hogy azért a legtöbb munkahely nem biztosít előfizetést, illetve amelyik igen az ad hozzá telefont is. Lehet hogy nem Xs-t de ad. :-)
-
collecting
tag
Ehhez az autos, felnis dologhoz visszaterve ez pl nem ugy van, ahogy irod. Illetve nem teljesen, mert bar a kozponti egyseg valoban nem tilt le, de pl a teligumi szettemet felnistul, gumistul a markaszervizben kell megvennem, mert a felniben vannak a nyomaserzekelo szenzorok, amiket kalibralni kell, hogy kommunikaljon az auto visszajelzo rendszerevel. Megcsinaltathatnam valami gumiszervizben is a felnicseret, de akkor folyamatosan guminyomas-hibat mutatna a muszerfalon. Szoval ki van ez jol talalva..
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
Niarn
tag
amikor kitették a tesztet, követtem a kommenteket, leginkább "perverzióból" kíváncsi voltam milyen osztás lesz. kíváncsi vagyok a telefont használok tapasztalataira, ezért olvasom most is.
meego, WP, bb10 után mit vehet az ember? próbáltam iphone-t is, droidot is. akkuidő miatt az utóbbit használom, bár a zártság, a frissítési morál az előbbi felé húz. ettől még mind a 2 menő platformot utálom..
de az árképzés, az valami brutál. én csak lesek, mennyi pénzért adnak el egy tárgyat, ami lassan teljesen átveszi az uralmat az ember élete felett. és nem csak az almáról beszélek.. még szerencse, hogy nincs nyalós app, mert sokan a wc papír használatáról is leszoknának..
végül egy 65k-s telefon mellett döntöttem, mert nem vagyok hajlandó ennél magasabb összeget kiadni egy ilyen dologért. feltettem rá egy google mentes LOS rom-ot, így 3 nap után 40%-on felteszem tölteni, mert 4.nap nem akarok vele szórakozni. játék nuku, átalakítottam a felhasználási szokásaimat (csak a számomra fontos dolgokat telepítem fel - előtte tele volt olyan programmal, amit jó, ha havonta egyszer benyomtam), töredék időt töltök a telefonon lógva, inkább a gyerekeimmel töltöm azt az időt. és igen, jelentem van élet a google és az telefon után..
és valljuk be, egyik gyártó sem találta fel a spanyol viaszt, ha ebbe tettek volna egy 3000es akksit, puff, kész A tökéletes telefon, ki a fene venne másikat? mondjuk az új iphone-t.. fogyasztói társadalomban élünk, nem érdekük..
és megértem az iphone tulajokat is. ha van előző modelled, amit jelentős áresés nélkül eladsz, rá vagy állva a platformra, simán megéri. én is vennék, ha nem b.szna szét az ideg, ha leesik, az nagyon fog fájni -
törölt tag
tekintve h majd minden appom lockolt külön, elég macerás amúgy minden egyes banki, számlavezető, jegyzetelős stb appnál ujjadat oda oda rakosgatni... A vásárlásokról, jelszókitöltésekről nem is beszélve. Míg face-idval semmi dolgom, semmit nem csinálok s magától azonosít.
Erre még reagálok, aztán ejtem a topicot.
1. Ha zárolod a telefonod, minek zárolni minden alkalmazást?
2. Tényleg nagyon kényelmesnek tűnik, de belegondoltál már abba, hogy pl: ha valaki elkábít vagy elalszol, akkor a face ID-val a telefonodon bármihez hozzá lehet férni. Sőt ez se kell hozzá elég, ha elveszi/ellopja a telefonodat, és feléd fordítja. Ez aztán a szuper védelem! -
Drp81
aktív tag
Nekem a gmail címem hiányozna, mert kb 15 éve az az emailem
Engem az zavar, mint pl a P9-emben is van, hogy a google szarjait nem lehet letörölni róla, csak inaktiválni vagy mi, legalábbis nekem nem sikerült. Meg a “Kilövés”-től kapok még agybajt, gyakorlatilag semmit nem csinál ha rányomok, ugyanúgy a memóriában van. Lehet én vagyok balf..., sőt biztos, ez az első droidom a gingerbread óta, szóval..."Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
kutyek
senior tag
Most olvastam a linkelt cikket. Pont az ellenkezőjét állítja, mint amit mondasz - a cikk végső megállapítása (és teljes érvelése) pont az, hogy az Apple is csak szavakban nagy védelmezője a privacy-nak, a gyakorlatban ugyanolyan gyenge eszközei vannak erre a célra, mint a Google-nek vagy a Facebooknak...
[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
Nem felvágni akarnak! Beszippantotta őket az Apple marketing ahogyan téged is. Szeretnék olyan fiatal lenni hogy iskolába járjak de sajnos nem vagyok. Nyilván vannak ész érvek az Apple mellett de nem a magyar átlagbérek tekintetében. Valaki megkérdezte itt a másik fórumban hogy ki hány havi fizetést hajlandó telefonra áldozni! Hááát ledöbbentem hogy hónapokban gondolkodott! Azt gondolom hogy ezért tökéletes az Apple marketing mert képes rávenni embereket arra hogy éves fizetésük több mint 10%-át a termékükre költsék!
-
Stabi83
senior tag
Sajnos az emberek 99,9%-a nem olvassa végig azt a kb 50 oldalas beleegyező nyilatkozatot amit le kell okézni amikor hasnálatba veszed a készüléket, és abban menne van hogy milyen adatokhoz férhetnek hozzá.
Ha egy appot telepítesz akkor is beleegyezel egy csomó dologba amit megint csak nem olvasnak el az emberek.
Az is baj hogy ha ezekbe viszont nem egyezel bele akkor nem veheted igénybe a szolgáltatást, ezt viszont megteheti a szolgáltató ( és meg is teszi hogy ha nem egyezel ezekbe bele akkor nem használhatod ).
Szóval hidd el hogy jogilag mi felhasználók adunk át önként és dalolva mindent, úgy hogy még jogilag sem hápoghatunk....
Mate 20 Pro -> iPhone XS Max -> Note 10+ -> OP 7T Pro + CAT S61-> Z Flip
-
Stabi83
senior tag
Akkor tuti nem örülnék neki mint ahogy annak sem ha a példámból én lennék a piás, drogos adrenalinfüggő gyerek.
Sajnos tökéletes rendszer nincsen, mindig lesznek akiket valami hátrányosan érint.
Ne érts félre de a rendszer kegyetlen és ez tény.
Ha azt kérdezed örülnék e neki ha ilyen helyzetben lennék akkor a válaszom rövid. NEM örülnék neki!
Ha azt kérdezed hogy igazságosnak érezném e akkor már nehezebb lenne rá válaszolni.Ha te mindent megteszel hogy egészségesen élj akkor az vajon fer, hogy ugyan annyit fizess EÜ biztosításra mint az aki minden nap gyors éteremben zabál, elszív napi 2 doboz cigit és este lehúz rá fél liter töményet miközben a testmozgása max az hogy kimegy a boltba?
Az meg a társadalom kötelessége hogy pl akik önhibájukon kívül kerülnek ilyen helyzetbe ( születési vagy szerzett rendellenesség ) azokat megvédje a piactól.
-
Sinesol
veterán
Az okosórás dolog az szerintem hasznos, de az igazából egzakt adatokkal dolgozik, viszont az emberek nem robotok, akármilyen jó algoritmusokat is találnak ki, a legtöbb helyzetben nehéz pontosan megmondani hogy adott ember hogyan fog viselkedni. Millió embert látni, akik pl. megkapnak minden adatot, ajánlást pl. egy adott termékre, aztán vesznek valamit, aminek köze nincs semmihez, gyakorlatilag totál random módon.
De ugyanígy, pl. haverom most fogorvoshoz jár és volt ismerősi ajánlás, körzeti lehetőség, nagyobb wellness szalon...aztán random választott egyet, amit meglátott valahol az utcán és épp akk. jutott eszébe, hogy elkéne már menni valahova tényleg...Szal lehet itt big data, de az emberek kiszámíthatatlanok..
-
Stabi83
senior tag
Nem biztos hogy én nem örülnék annak, ha a profilom alapján pl egy biztosító kedvezőbb ajánlatot adna a kötelezőre mint pl annak a gyereknek aki minden nap piás meg drogos képeket közöl és folyamatosan gyorsulási versenyekről néz videókat miközben illegális futamok után kutat a neten.
-
Graphics
Jómunkásember
Én ebben egyáltalán nem lennék biztos, sőt azt mondom legalább akkora utópia abban bízni, hogy az Apple jó lesz és sose épít a big datára, mint az, hogy a privacy oly' fontos nekik...
Álszentség azt gondolni, hogy ők márpedig nem.... Így egy picit magyarázkodós a dolog, pedig neked nem kell ezügyben.
@.Szaki.: 2-2,5év múlva ez már gyártásban sem lesz, de már jövőre sem, így újan nem biztos, hogy sikerül beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
helixP
nagyúr
"Zászlóshajójára tűzött fő értéke a privacy" Egy másik p-betűs szót kerestél, ami a profit.
Olvasd újra az előző kommentemet, de úgy néz ki, tényleg naív vagy, és nagyon bízol az almában. Aki adatot gyűjt, az fel is használja, ezt hidd el nekem. A jövő nyersanyaga az adat, és ebből az Apple sem marad ki. Kelj fel Neo![ Szerkesztve ]
-
Stabi83
senior tag
Félreértettél.
Arra akartam rávilágítani hogy az emberek 99%-a lekövethető a cégek által, attól függetlenül hogy éss milyen telefon van a zsebében. Azok az Apple felhasználók akik pl a Google keresőt alkalmazzák vagy a google map-ot máris eladták a lelküket az ördögnek. Ezzel nem védeni akartam a droidot és a google-t hanem csak azt a tényt kihangsúlyozni hogy szinte lehetetlen ezeket tökéletesen kivédeni. Én még maradi ember vagyok sok szempontból pl külön számlát használok az online vásárlásokhoz ami a készülékemhez is társítva van és azon csak minimális összeget tartok. Mindenesetre jobban tartok attól hogy valaki betör a lakásomba mint attól hogy valaki hackelés vagy más módon a telefonom miatt húz lepénzel. Ami meg az illegális dolgokat illeti én sem vallanám be ha torrentről tölteném le a filmeket ( becsszó én sosem tennék ilyet ) mint ahogy biztos hogy ez bárkit is érdekelne.Egy komolyabb vezetőnek ez biztos hogy fontos dolog de szerintem ők nem is a népnek szánt megoldásokat alkalmazzák ( az ő megoldásaikat nem 10 hanem 30 perc alatt követnék le )
-
Mrpingvan
tag
Na de, ha az a pontozási rendszer tökéletesen működik mindenkinél Kínában... Akkor hogy hogy engedik az Apple-t? Hiszen az ők netes életüket nem láthatnák.
Persze, itt jön a válasz, hogy a szolgáltató adja ki ezeket az adatokat... De akkor minek is kell a nagy biztonság az Appletől, ha már ígyis-úgyis kimennek ezek az adatok?
Félre ne értsd, nem kekeckedni akarok, tényleg érdekel a tiéd és a mások véleménye erről.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jegesmaci81
aktív tag
Még hiszel a mesékben? Az Apple legnagyobb fegyvere az érzelmekre ható reklámtevékenység
Elhitette emberekkel hogy többek, szebbek, okosabbak ha pont olyan telefont használnak mint a felső 10 ezer. A felső 10 ezer számára pedig Nyilván fontos hogy a drága otthoni Apple termékekhez Apple telefonokat párosítsanak. Amúgy mindez nem von le semmit a telefon értékéből. Persze az ár már más kérdés. -
Stabi83
senior tag
Igazad van és ígérem ha terrorista leszek és olyan adatokat fogok tartani a telefonomon amik érdeklik a nemzetbiztonságot vagy akárkit is akkor csak iPhone lehet a befutó...
Ha épp nem a Goggle gyűjt be rólad minden adatot akkor majd megteszi a facebook vagy 100 más platformfüggetlen alkalmazás amik közül pár tuti ott figyel a te iPhone telefonodon is.
Húzzuk már ki a kezünket a biliből. Minden cég adatokat gyűjt, lop, de eddig még sem a CIA, sem pedig nagy vállalati bér hackerek nem próbálták feltörni a telefonomat vagy arra pazarolni az erőforrásaikat hogy adatot gyűjtsenek rólam. A célzott hirdetéseket meg pont leszarom mert sem a célzott sem a nem célzott nem érdekel.
-
Mrpingvan
tag
Valljuk be, ha kiderülne, hogy ők is úgy foglalkoznak az adatokkal, mint más...Kb. semmi nem történne. Lehet egy pár napra leesne a részvények, de összességében alig esne. Eladásban is minimális csökkenés. És aki ANNYIRA a biztonságra megy, annak már nem lenne választása, így akár maradhat is, ha már azt szokta meg. Szóval végérvényesen mindegy nekik.
-
Graphics
Jómunkásember
Mindig van egy jó magyarázat, ezt szeretem az Apple felhasználókban
Ezek a dolgok addig jók, amíg véletlen egyszer megdőlnek, és kibukik valami hiba... Akkor kellemetlen.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
veterán