Új hozzászólás Aktív témák
-
Mrpingvan
tag
Na de, ha az a pontozási rendszer tökéletesen működik mindenkinél Kínában... Akkor hogy hogy engedik az Apple-t? Hiszen az ők netes életüket nem láthatnák.
Persze, itt jön a válasz, hogy a szolgáltató adja ki ezeket az adatokat... De akkor minek is kell a nagy biztonság az Appletől, ha már ígyis-úgyis kimennek ezek az adatok?
Félre ne értsd, nem kekeckedni akarok, tényleg érdekel a tiéd és a mások véleménye erről.
[ Szerkesztve ]
-
Mrpingvan
tag
válasz Jegesmaci81 #311 üzenetére
Azért azt tényleg be kell vallani, hogy az Apple csak egy dolognak köszönheti a mostani eredményeit, mégpedig a marketingnek.
-
Mrpingvan
tag
Valljuk be, ha kiderülne, hogy ők is úgy foglalkoznak az adatokkal, mint más...Kb. semmi nem történne. Lehet egy pár napra leesne a részvények, de összességében alig esne. Eladásban is minimális csökkenés. És aki ANNYIRA a biztonságra megy, annak már nem lenne választása, így akár maradhat is, ha már azt szokta meg. Szóval végérvényesen mindegy nekik.
-
Mrpingvan
tag
Persze, ezért is mondtam, hogy csökken ez a réteg, szerencsére. Viszont ahogy írtad is, mostmár inkább a "cool, trendi,..." megjelenésnek hiszik az emberek, ami megint csak majdnem ugyanaz. Egy réteg, aki csak a megjelenés miatt veszi meg. Csak nem üzletemberekkel hanem tinikkel, és egy telefonnak nem egy "kiegészítőnek" kéne lennie, mint egy táskának/kalapnak/... Viszont, erre vannak a tokok, például. Viszont ez a réteg nem csökken, sajnos.
Megint csak, nem az Apple a hibás itt, hanem ez olyan emberek, akik így gondolkoznak.
-
Mrpingvan
tag
Sajnos, ez még mai napig megvan, igaz sokkal kisebb réteggel. Az olyan emberek, akik a telefont kb. csak telefonálásra használják, SMS, email, és mondhatni semmi más (pl. üzletemberek egy része), megveszik csak a "márka" miatt. Lehet, hogy ahhoz van szokva, de amikre ők használják, nem lenne más droidon. Régebben szolgáltatónál dolgoztam, és sajnos tényleg így van.
Persze, ahogy telik az idő, és az okostelefonok funkció egyre alapabbak lesznek, hozzá nem értő embereknek is, így ez a réteg egyre kisebb lesz. De még mindig vannak.Nem olyan rég az egyik szolgáltatónál dolgoztam és egyszer, amikor egy vezető beosztású nő hosszabbított nálam szerződést, és vett egy iPhone 7t vagy 8t (nem emlékszem ), a Huawei P9-se helyett, ami tökéletesen működik és szerette is, megkérdeztem, hogy miért. Azt mondta, hogy vannak olyan üzlettársai akik szerint olyannal nem szabad bízniszelni, akinek nem iPhoneja van.
Tudom, hogy úgy hangzik, de nem kitaláció. Ezzel nem azt mondom, hogy minden Applefan/használó/... ilyen, de vannak ilyenek. Sajnos.
Persze, pont fordítva is lehet ilyen. Márkától függetlenül ez egy borzasztó és 0 IQ-s hozzáállás.[ Szerkesztve ]
-
Mrpingvan
tag
Sokan elég... "agresszívan" állnak ehhez, az a baj, lásd (nem sértegetni akarom/akarlak) -Skylake-. Pont, hogy őt támogattam, mégis le lettem támadva. És az ilyenektől, persze, hogy azt hiszik az almafanok, hogy 24/7 azt akarja a közösség >70%-a, hogy mindenki ellenük van, és ezért ők is így állnak mindenkihez. Csak mondjuk ők is észrevehetnék azt, hogy ki akar rosszat és ki akar... nem rosszat (azért a "jót" túlzás lenne). Hogy ez pontos kinek a hibája, megint más kérdés. Vagy mindkettő tábornak ,vagy egyiknek se. Ezt már ők dönthetik el.
-
Mrpingvan
tag
válasz TheBikerider #153 üzenetére
A Mate 9 Porsche is CSAK a MediaMarktban elérhető, sehol máshol nem találtam (bár túl sok időt nem fektettem rá) szóval... tényleg limitáltnak mondható, szerintem. De miért mentél rá ennyire erre a telefonra? Csak nem tetszik, és nem mered bevallani? (vicc volt, nyugi)
[ Szerkesztve ]
-
Mrpingvan
tag
Sajnos tényleg egyre szomorúbb, hogy emelkedik az ára, indokolatlanul (De MÉG szerintem megéri). De a Mate 9 Porsce-ban nem a Huawei (vagy a Mate) az ár, hanem a Porsche. Biztosan megkérik az árát a Hauweitől, hogy használhassák. De szerintem azért is főleg felesleges emlegetni, mert ez csak design. Lásd az iPhonenak is van pl. 24k arany változatok, de azt sem hozzuk fel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mrpingvan
tag
válasz TheBikerider #98 üzenetére
Igen, van ennyiért. De a legolcsóbb új iPhonet (persze, amíg nincs Xr) hasonlítod össze az egyik legdrágább Huawei modellel. Így már érted mi a probléma?
-
Mrpingvan
tag
válasz TheBikerider #78 üzenetére
A Mate 9 Pro és Mate 9 Porsche teljesen ugyanaz. Egy kivétellel, hogy a Pro 128GB a max, a Porsche 256GB. És a Pro 195ezer. Ez a különbség. Ennek a szériának amúgy is a belépője a sima Mate 9. (Pontosabban a Mate 9 lite, de úgy tudom, azt nem lehetett itthon kapni). Szóval ezen a logikán lovagolva a sima Mate 9-t (150k) kellene az Xs 64GBhot hasonlítani (400K) ÉS a Mate 9 Porsche-t az Iphone XS MAX 512Gb-hoz.
Így lenne logikus.
-
Mrpingvan
tag
Nem vagyok hater vagy pont, hogy fan túlságosan egyik oldalnak sem, de sajnos igazad van. Mindig összehasonlítják, hogy "bezzeg a Note 9/Mate 20/... majdnem ugyanannyi" (pedig nem), de akár a Samu, akár a Huawei, akár csak a droid fanok is megmondják, hogy drágák azok a készülékek is, nem csak az almások.