- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
kondás
tag
válasz Stauffenberg #44 üzenetére
Nem tudom van-e ilyen "egységesen európai régió", ismerősöm Németországban él és ott magasabb szokott lenni a steam ár.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz laceszgamer #48 üzenetére
Igen, főleg olyan kulcsok, amik esetében a digitális terjesztésnél is egyedi, arra a piacra szabott árat alkalmaznak, legjellemzőbbek az orosz kulcsok, melyek sok esetben giftelhetők EU régió számára is. Ott sem az árfolyam miatt olcsóbbak a játékok.
-
laceszgamer
addikt
Igen, csak ugye szerencsére van az az opció, hogy külföldi kulcsok. Nem tudom mi pontosan a menete ennek a dolognak, de sokszor az új játékokat is be lehet szerezni iszonyat olcsón, csak keresni kell őket.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Stauffenberg
nagyúr
Számolj utána az áraknak 280 és 310 forintos euróval. Hogy a magyar piacos árral versenyre kelhessen, 200 forint alá kellene mennie az eurónak. Tovabbra is mondom, hogy nem az árfolyam tehet róla. A külföldi kereskedőknek nem érdeke külön foglalkozni a magyar piaccal, míg a hazai szereplőknek a túlélése a tét.
-
aktív tag
Olvasd át figyelmesebben amit írtam. Nem általánosságban írtam hanem, hogy _nálam_ mi a motiváló erő a fizikai példány választásánál és köszi, tisztában vagyok a hazai piacra szabott árazással, de amíg az Euró 270-280 körül volt akkor nem volt olyan jelentős ez az árkülönbözet, főleg ha még házhozszállítást is kértem és azt az 1-2e Forintnyi különbözetet még hajlandó voltam megfizetni a kényelemért a digitális javára.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem az euró árfolyam tehet róla, hogy itthon olcsóbb a dobozos, hanem az, hogy a lemezes kereskedelemben már régóta kialakult a magyar piacra szabott egyedi ár. Ez digitális terjesztésnél is megvan, ezért árulnak sokan orosz kulcsokat, mert az orosz piacon jellemzően olcsóbbak a játékok digitálisan is. Minket viszont egységesen európai régióként kezel a Steam, Origin, GMG, stb.
Csak gondolj bele, egy játék digitálisan 50 euró, akkor az dobozosan is 50 euró (kb 15-16k), míg a hazai piacon a dobozosok 10k körül indulnak (kb 30 euró). Idővel talán a digitális platformok üzemeltetői is kapcsolnak majd, mert így Steam-en csak akkor van értelme játékot venni mikor akciós.
-
aktív tag
Én meg lassan kezdek visszaszokni a fizikai példányokra. Na nem mintha különösebben szükségem lenne rá (gyűjtői változatot sem sokat vásárolok), de egyre kevésbé tudok szótlanul elmenni amellett, hogy egyes AAA címek 60 Eurótól indulnak ami az egyre jobban elszálló Euró árfolyam miatt már nem éppen elhanyagolható összeg. BF 4-nél már közel 10e Ft-ot spóroltam azzal, hogy a dobozos példányt (alap+prémium) választottam a digitális helyett, de még az "egyszerű" 50 Eurós címeknél is minimum 3-5e Forinttal olcsóbb a fizikai és amikor évente akár 3-4 AAA játékot is megveszek az már annyira nem elhanyagolható összeg.
-
laceszgamer
addikt
A lemezek kora eléggé lejárt. Pont ettől a hónaptól az egyik nyomtatott játéklapban is elhagyták a lemezt, már csak egy kód van, aztán online lehet lesni az eddig DVD-re kerülő tartalmakat.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Cathulhu
addikt
Nem tudom, én minden premier játékot angolból (game, zavvi) rendelek, mert dobozzal, szállítással együtt is lényegesen olcsóbb, mint a steam az esetek 99%ban (külön vicc, hogy a download only dlck is olcsóbbak így, pedig az csak egy kód egy dvd tokban...)
Originről nem beszélek, aki ott vásárol az elmebeteg szerintem, a sarki fűszeresnél is olcsóbbak a játékaik..[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz mikromanus #36 üzenetére
Sem a Gamepod, sem az eredeti forrás nem állítja, hogy csak az online boltok alapján vonták le ezt a következtetést. Egyébként nem a cikkben említett PCR végezte a felmérést, hanem ők szólaltattak meg több piacelemzőt és iparági szereplőt, ezekből derült ki, hogy a PC-s eladások 92%-a már nem dobozos. Viszont ezzel az adattal nehéz bármit is kezdeni, hiszen sehol egy táblázat vagy ábra, hogy ez miből tevődik össze, hiszen simán lehet, hogy a mikrotranzakciókat is beleszámolták (pl: free-to-play játéknál valaki vesz egy tárgyat vagy feltölti az egyenlegét). Azért nem ugyan az 10 db 99 centes vásárlás meg 10 db dobozos játék eladása.
-
gantum
tag
az összes érv kamu. azért vesznek sok játékot, mert steamen vannak hatalmas leárazások. meg gondolom a sok bundle is közrejátszik.
-
mikromanus
veterán
A blizz épp hogy "elrettentő példa". Agyatlan 1-1 arányú dollár-euró váltás miatt nem éri meg ügyeskedés nélkül elektronikusan vásárolni. Ami a boltban forintban 60 vagy 40 dollárnyi, az a bneten ugyanennyi euró. Nevetséges. Persze kiskapuk mindig vannak. Amerikai oldalról rendelve ajándékként simán megy dollár áron is. A kódot kiküldik, aztán megajándékozod vele saját magadat.
A cikk/adat meg picit csalóka. Ezeknek az említett cégeknek van egyáltalán nem elektronikus eladása? Ahol nem a bolti eladás a fő profil ott persze hogy nem az lesz a magasabb arányban.
Az akciók mondjuk sokat lendítenek az eladásokon az elektronikus vásárlások oldalán. Meg az is, hogy net az van sok helyen, CD/DVD olvasó már nem biztos. Nekem évek óta nincs PC-ben. csak a laptopomban.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Gusztáv
addikt
Na igen, a digitális kiadásokat sokkal kényelmesebb megvenni. Ez mondjuk pénztárca ügyileg nem mindig jó, egy nagyobb steam akció után biztos nem lenne annyi új játék a gyűjteményben, ha el is kéne menni érte . Viszont néha röhejes áron lehet dobozos játékokat venni, Pl Arma 3-at 2000 Ft-ért.
Laci
-
halkow
őstag
A dobozos játék kézzel foghatóbb érzést garantál
Alcatel onetouch idol2s the king
-
törölt tag
A CE kiadásokon kivül már nem nagyon látom értelmét a dobozos kiadásoknak a kötelező rablánc miatt.
-
Egon
nagyúr
Jelen. Pölö megvettem vagy 10 éve a Civilization 3 Complete-t 1K-ért az MM-ben (digitálisan sem láttam azóta sem ennél olcsóbban...), és nem fogom még egyszer megvenni...
Nagyon bírom egyébként az ilyen technofasiszta dumákat: ugyanez volt a floppy kihalásánál is (szinte lenézik az embert, mert egyáltalán megtalálható a gépében egy nyomorult DVD-író). Nem nő az e-péniszem attól, és keményebb csávó sem leszek tőle, hogy mindent usb-ről meg netről telepítek...
Még valami: lakásfelújítás okán, bő egy hónapra elköltöztünk otthonról. Ahol lakunk ott nincs net (csak mobilnet van). Ergo feldughatom magamnak pl. az újabb Blizzard-játékokat - még szerencse, hogy vannak játékaim DVD-n is...A hírhez: jah, hogy online boltokat kérdeztek, nyilván adott az eredmény. Ha a cdgalaxis-t kérdezték volna, lehet hogy "picit" más eredmény jött volna ki...
Biztos ódivatú vagyok, de perpill. pontosan nulla darab online megvásárolt játékom van. A zöme újságmelléklet, egy jó részét használtan vettem, a maradék pedig vagy multinál lett véve (Auchan, MM), vagy a cdgalaxisban...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Lomha 8V
addikt
Én kimondottan szeretem ezt a digitális vásárlást. Mindig elérhető, nem veszik el, nem megy tönkre. Nincsenek a hülye "csak 3x telepítheted, aztán letilt" hülyeségek, legalábbis még nem futottam bele ilyenbe. Na meg persze az akciók.
-
Psychopeti
senior tag
H lehetne én csak a "dobozos" kiadásokat venném meg, de sajnos van olyan játék is amit csak digitális formában lehet beszerezni
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Bad Pritt
félisten
válasz Stauffenberg #28 üzenetére
Valakinek meg a babázás. Kirakják vitrinbe meg terepasztalra meg az ablakba és akkor nagy az öröm. Úgy néz ki, meg is éri számukra csinálni a CE pakkokat.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Stauffenberg
nagyúr
Így van, ezért beszéltem csak a magam nevében. De nem is tudom mikor láttam utoljára olyat, hogy egy ilyen nagyobb CE csomag mellé kiadtak egy kisebb CE-t is, azoknak akik olyanok, mint én. Mert azért van rá példa, de nem túl sűrűn. Diablo 3-ból is megvettem volna egy kisebb csomagot, mert két kollégám is megvette a CE-t és az artbook nagyon jól nézett ki.
Nekem ez a könyvecske a mániám, szakmai ártalom vagy mi.
-
.LnB
titán
válasz Stauffenberg #26 üzenetére
Ezért is mondtam, hogy ez ízlés kérdése.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem pont ezekre a geek dolgokra nincs szükségem. Ezeket a szobrokat meg egyéb kacatokat a negyedik után már nem tudnám hova tenni, meg úgy amúgy sem illik bele a lakásom látképébe. Ellenben a lemez tokjának meg az artbooknak van helye.
Meg azért bármiből nem vennék CE-t, akkor sem ha visszafogott és nem túl drága a csomag, mert annyira azért nem érdekel. De azért ebben az esetben is elvárnék egy kis extra figyelmet (megint csak a Diablo 3-at tudom felhozni az utóbbi időből, ezen is látszik mennyire sűrűn vásárolok lemezest manapság), mert egy filléres DVD tokba én is tudok nyomtatni borítót, nem beszélve ezekről a 6-8 lapos semmitmondó, sablonból előállított kézikönyvekről.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #22 üzenetére
Dishonorednek egy egesz jol kinezo slipcase tokja van.
egyebkent nem minden CEnek van elszallt ara, Starcraft 2 HoSot olyan 13ert vettem, Far Cry 3 is 18 alatt volt, Deus Ex is, Bioshock3 is, Arma3 talan 12... persze ott a Diablo3 CE, de az kb referencia, hogy hogy kell egy CEt kiadni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
.LnB
titán
válasz Stauffenberg #20 üzenetére
Ezzel a CE dologgal nem értek egyet. Oké drága, én sem engedhetem meg magamnak őket. Ez jogos is. De azok a geek dolgok általában baromi jól néznek ki. Én ha gazdag lennék megvenném őket. Így csak WoW CE és Forza 4 CE-m van. Ez mondjuk teljesen ízlés kérdése, de a Witcher CE is ütős szerintem.
A Batman Arkham sorozatról nem is beszélve: [link]„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Stauffenberg #20 üzenetére
jaja, D3 az nekem is dobozosban van.
Dishonored az hogy néz ki? (tegnap vettem meg a goty-t steamen )
btw. a GTA-s kiadás nekem is úgy néz ki, hogy korrekt kézikönyv van, és térképet adnak hozzá. vizipisztoly nekem se kell.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #4 üzenetére
Engem abszolút elriaszt a dobozos vásárlástól a gyártók magatartása és a Collector's Edition-ök elszállt árai. Szeretem a szép, míves dobozokat, igényes (nem 8 lapos papírfecni) kézikönyveket, artbookokat. De ugye az alapkiadások nem ilyenek, míg az olyan CE-k meg már rég eltűntek amiket éppen csak kicsivel drágábban kaptál meg a normálnál (10k helyett mondjuk 14k), de szebb dobozt meg artbookot kaptál hozzá (és ennyi, semmi egyéb marhaság). Ma már 35-40 ezer forintba kerül egy CE, amit telehánynak szobrokkal, játék katonákkal, vízipisztollyal, kardokkal, pólókkal meg egyéb haszontalan kacatokkal amikre az égvilágon semmi szükségem és így egy vagyonba kerül az egész.
Alapkiadást meg csak akkor van értelme venni ha olcsóbb, mint a digitális, amire a megjelenés idején elég jó sansz van, de megjelenéskor már nem vásárolok játékot, ma már nem divat kigyomlálni a bugokat, felkészíteni a szervereket vagy csak úgy alapból befejezni egy játékot, szóval kapják be az első napos vásárlást és dugják fel maguknak jó mélyre. Ha meg várok a vásárlással 3-4 hónapot, akkor meg már simán megkapom digitálisan féláron egy akcióban. Egy 30 forintos DVD tokért meg egy belefűzött 8 forintos borítóért nem fizetek felárat.
Ettől függetlenül vannak játékok amik egyszerűen kellenek dobozosan is, de a GTA5 pont nem lesz ilyen az én szememben. Witcher 3 már inkább. Tökre sajnálom, hogy a Witcher 3 CE is olyan agyalágyult lesz, mint a többi manapság, pedig nekem semmi más nem kell, csak egy díszes doboz meg az a rohadt artbook. Utóbbit majd inkább megveszem Ebay-en külön. De az utóbbi időből még ott van a Skyrim, Dishonored, Diablo 3 amiket azért vettem dobozosan, mert dobozosan KELLETTEK. Utóbbinak még az alapkiadása is baromi igényes.
-
Raysen623
addikt
A dobozos verzióval az a bajom, hogy el kell menni érte, ami időráfordítás + utiköltség. Erre vagy gondolnak egyesek vagy nem, de kettesek általában erről simán megfeledkeznek. Tegyük még hozzá a forint árfolyamot is és rögtön megvilágosodunk egy kicsit.
Vegyük az én esetemet: vidéken lakom, az utiköltség pedig 1100 foi (vonatjegy), ha még békávézni is kell akkor min +800 foi, tehát kb 2000 foi összesen. A dobozos és digitális verzió közti különbség is kb ennyi szokott lenni. Márpedig így a digitális éri meg jobban alapesetben. Más a helyzet ha amúgy is útra kell kelni...
Mivel én elég türelmes vagyok ezért nem rohanok megvenni semmit az első napon Megvárom az akciót és megveszem digitálisan féláron. Pl.: Diabló III, Borderlands 2 (3500 foi volt, kiegekkel együtt)
Szóval minden drága ami új és 0 napos.(#17) satz18 : már az is USB-ről megy.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
satz18
őstag
Win telepítésen kívül használt valaki is DVD-t az elmúlt 5 évben?
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Gilberto
aktív tag
Németországban élek, és hidd el itt sem jobb a helyzet. 60 euró a dobozos, és a digitális Fifa is. Ez most csak egy példa volt. De írhattam volna a BF-et is. 35 euró az ebayen a kód. Igaz szürke a cucc, de nem érdekel, amíg nagyjából a felébe kerül, mint a hivatalos shopban.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
proci985
MODERÁTOR
egyreszt egy csomo regi jatekot lehetetlen boltban mar beszerezni, olyankor marad a digitalis rendeles. cserebe utobbi evekben vegre hala egnek be lehet szerezni azokat a legendakat amiket az ember 10+ eve imadott... pl FF7bol tavaly volt kiadas.
nem foglalja a helyet, nem kell keresgelni a lemezt, nem karcolodik halalra a lemez, nem faktor ha megdoglik a lemez (Crysis3 pl nekem DOA volt). ja es nincs out of print, meg szivas a kulonbozo kiadasokkal.
egy szep CE jo lehet, de abbol eleg keves van, masreszt meg foglalja a helyet (pl a Diablo3 CEimet is ki kellett rakni a filmek koze mert a sima jatekos polcra tul magasak voltak).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
.LnB
titán
Emlékszem mikor a Steam elkezdett működni, mennyien idegenkedtek tőle. De úgy látom szép lassan mindenki megbékélt. Bár az igaz, hogy a frankó forintunk miatt mi kicsit szívunk a teljes árú játékokkal De azért az akciókkal ezt kompenzálni tudják. Én a kezdetek óta jó ötletnek tartottam ezt a fajta disztribúciót.
(#13) VAN der BOSS: Igen, bár nem tudom egy akkora cég mint a Volvo miért nem veszi a fáradtságot erre. Egy ember kellene és kész. Mondjuk én Kedves Volvo 1€ = 1ft !!!, és meg is oldottam.
Jó igazság szerint teljesen logikus, így sokkal többet nyernek ám rajtunk, mint ha lejjebb vinnék az árakat.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Gilberto
aktív tag
-
Mura
csendes tag
Picit várni kell, nem ugrani minden "early access" meg hasonló marhaságra. Attól, hogy nem játszom vele a legeslegelső napon éjfélkor, még nem jelenti azt, hogy rövidebb lesz az életem vagy megsavanyodik a hűtőben a margarin.
Lehet, hogy multiban egy kicsit elvernek majd az elején, amíg nincs meg a szint, de a kockák úgyis napi 37,5 órát tolják, nekem meg úgysincs erre időm, mindegy, hogy mikor veszem meg.
Overclocking és vízhűtés csak volt - most már csak a család és stock cooler :)))
-
Mura
csendes tag
Mellesleg digitális letöltésnél nincs olyan, hogy "elvesztettem a lemezt" meg hogy "megkarcolódott", és a jobb boltoknál a patch-elés is megy automatikusan a háttérben, nem is szólva arról, hogy pár héttel a megjelenés után jönnek az akciók.
Overclocking és vízhűtés csak volt - most már csak a család és stock cooler :)))
-
Gilberto
aktív tag
És még sokszor így is irreálisan drága. Egy csomó költséget megspórolnak, és még így is van, hogy ugyanannyiba kerül, hanem drágább a digitális.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
hommeros
őstag
Sok esetben a digitális drágább, mint a dobozos. Most ne a humblebumble-t nézzük már, hanem a steamet pl.
[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Polllen
nagyúr
Mivel most már menetrendszerűen jönnek az akciók a különböző digitális boltokban, minek venne drágábban az ember dobozos tartalmat, amit aztán jó eséllyel amúgy is be kell regisztrálnia.
Konzolokon is akkor harapna rá a nép, ha jóárasítva adnák. Addig jobb business elcserélni a már megunt játékot.
hommeros
Nem emlékszem, hogy mikor vásároltam volna úgy játékot PC-re, hogy ne akciós lett volna és ne lényegesen olcsóbb az összes többi forrásnál. Mindig ott vásárolok ahol a legolcsóbb, nem nagyon érdekel, hogy steam, origin, gmg vagy más. Legyen megbízható és olcsó.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
wjbhbdux
veterán
Most hogy a Blizzard is bevezette a netes előrendelős éjféltől játszhatsz lehetőséget, már semmi értelme boltba járni PC játékért.
/s
-
Mr.Csizmás
titán
GTA5-ből mindenképpen dobozos kell
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kondás
tag
Érthető,régen még én is örültem a doboznak + kézikönyvnek, ma már hidegen hagynak,inkább csak foglalják a helyet a polcon.
-
front3r
őstag
"ha lehet hinni az adatoknak"
Na hát igen, több forrás is kellene ennek a megerősítésére! Persze simán lehet igaz, mert rengetegen vesznek digitálisan játékokat, főleg indie címeket.PC-n meg főleg megéri a digitális verzió, mert itt nincs olyan mint konzolon, hogy el tudod adni a játékodat...
De megértem azokat is, akik szeretik a kezükben fogni a játékot, bár indie címeknél ugyebár nem igen van lemezes kiadás.PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
mcwolf79
veterán
Vajon miért
Éljenek a kódok, gift-ek és kuponok[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bigfun BF-730A2 szintetizátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest