Új hozzászólás Aktív témák
-
mario11
tag
Köszike!
Valahogy én is igy éreztm . Bár nagy ász nem vagyok azért a cuccból szerintem kihoztam elég jól a lehetőségeit.Stabil gyors is és én nem játszom,csak a ramokon akad le az agyam hogy miért nem 400 megy.Én is arra gondoltam hogy 800 fsb hajtaná igazán ki a ramokat.Bár szerintem a melegedésben a chipset is bele játszik kissé.
Hasonló vassal rendelkezőktől tanácsot megköszönökmario11
-
rosta11
tag
Végeredményben én is ezt gondolom, hogy lehet, egy jó vga kártyát veszek a fiamnak, én meg elnetezgetek a celeronos gépen.
Ugyanakkor lehet, hogy megvárom az fx 8xxx-es sorozatot, és most nem veszem meg a 7300GT-t. Ha a gyerek jól elvan a jelenlegi konfiggal, én nem erőltetem a 7300GT vásárlást, marad a pénzem fontosabb dolgokra.
Jó lenne belelátni a videokártya gyártók forgatókönyvébe, mert akkor könnyebben tudnék most választani...
Üdv! -
rosta11
tag
Nem tudom mit is csináljak. Ez a Prescott ár annyira jó, hogy kedve lenne az embernek cserélni, no meg ez a 7300GT ára is nagyon jó. Ugyanakkor én csak akkor cserélném le, ha érdemben fel tudom javítani az Athlon 64 3000+, és az MSI fx6600LE páros fölé.
Ha kicsi a két konfig között a játékban különbség, akkor nem erőltetném a dolgot, mert ez a celeronos gép intrenetezni bőven elég nekem. Esetleg a fiam gépébe tennék egy 7300GT-s kártyát, ha lenne erről véleményetek.
Mindig ilyenkor év végén kezdek el számítógépet barkácsolni, ilyenkor mindent összeolvasok kérdezek.
Kösz a választ! -
rosta11
tag
Köszönöm, hogy gyorsan reagáltál.
Az a helyzet, hogy a fiamnak van egy Athlon 64 3000+-os, 6600LE-s, 2x 512 M RAM-os játékgépe. Úgy gondolom, hogyha feljavítanám az enyémet a Prescottal, még várnék a gf8300-as kártyára, és az lenne a gyerek játékgépe jövőre.
Mert hát az a gf8300-as kártya már DirectX10-es lesz, nem 9-es, mint a jelenlegi kártyája, és ez kompatibilis lenne az új játékokkal. Csakhát ha nem lesz AGP-s az akkori kártya, hát akkor fújhatom. Másrészt mindenki a több magos procikról, és azok játékbeli felhasználásáról beszél.
Most ellenkező értelmű cikkeket olvasgatok az AGP-ről is. Van aki azt mondja, hogy a PCI Express gyakorlatilag semmivel sem gyorsabb, mint az AGP-s, talán az új verziója lesz jobb. Ebből valami olyasmi jött le, hogy az AGP még életképes egy darabig. Mások viszont temetik az AGP-t.
Jó kérédés még, hogy az Asus P4P800S kártyámat a Prescotthoz új verzióval kell-e frissíteni. A kártya már három éves. Én még nem frissítettem verziót, szóval húzós lenne nekem.
Jóéjt! -
-
Osibaa
senior tag
A single / dual channel és az 1T command rate nagyot dob rajta. De nem kötözködni akartam, csak én is kíváncsi voltam hogyan viszonyul egymáshoz a P4 és a K8, utóbbi esetében igazságtalannak éreztem az eredményeket. (I love AMD, bár van P4-em is internetezni. )
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Osibaa
senior tag
Szintén 2.8-cal. Elküldtem emailban a riportot.
A 7813 és 11833 pont közötti különbség szerintem nem ''pici''.
szerk: megnéztem, a 2000-es Sempronom is 10605 pontot szed össze Photoworxx-ben, pedig az egycsatornás memóriavezérlővel dolgozik
[Szerkesztve]"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Osibaa
senior tag
Szia!
A Venice eredményeid messze vannak az enyémektől, valami nem jó Nálad:
alapórajelen Photoworxx 11833, Zlib 11942, stb
250 FSB-n (memóra visszaosztva) Photoworxx 14085, Zlib 14843, stb
Raktam össze pár Venice gépet és mindegyik az enyém közelében járt, nem a Tiédhez hasonlított. Küldök át Riportot, ha gondolod.
Osibaa"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
a 240fsb-s eredmények...nagyrészt...ha kihagytam valamit szólj!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
a crystalmark09 def érték
[link]
és 3.4-en a proci...itt nem volt a ram tuningolva(latency-k) csak az auto beállítások a bios-ban, ami a ram-ra vonatkozik.
[link]
kell még valami a táblázathoz?Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
-
-
240-ig emeltem az fsb-t...
Ennél feljebb nem megyek, mert az már 1.650-1.7 volton lenne lehetséges...és nem szeretnék ''Sudden nv death''-et a procimnak.
Ha ezek elegek lesznek, akkor szívesen beteszem az eredményeket...
A crystalmark még vissza van...Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
-
-
-
Azt hiszem alapfeszen nem...
230-ig nem kell hozzányúlni a feszültséghez.
A ramok talán bírják 460-470-ig.
Megnézem a jövőhéten,akkor szabin leszek.
A ramokból csipek vissza 5:4-es osztóra és megnézem feszemeléssel megy e?
[Szerkesztve]Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Prego
senior tag
Most megnéztem, az enyém is E0 Steppinges.
Sztem a probléma amiről beszélünk, az a levegőáramlás.
Most hogy fel vagyok szerelve egy pár plusz ventivel, már nekem is megoldódtak a problémáim, de ha a külső levegő is, amit beszív, meleg és párárs, akkor persze hogy az megy a bordákra is.
Amúgy az Intel is elismerte hogy a Prescott óta vannak ilyen disszipációs problémája, és ezért dolgozták ki a BTX szabványt.
Amúgy a 85 fokot már télleg ki kéne vizsgálni.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
Új hozzászólás Aktív témák
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest