- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeroM
senior tag
Sziasztok adott egy abit BD7II es lap amiben most van egy Pentium 4 2.26 os northwoodos proci (533FSB, 512L2) és most szereztem egy Pentium 4 2.4Ghz et ami Prescott magos már viszont (533FSB! és 1 mb os l2 vel) miért nem tudom használni a lapban, ha elvileg az 533 as FSB s procikat viszi....
-
Tzoltan21
tag
Szia!
1. A hiper-threading a többszálon való futtatást eredményezi egyazon időben, vagyis a rendszer kétmagosnak látja a processzort és ajánlott bekapcsolni.
2. A feszültséget azért írják így, mert vannak bizonyos modellek újabb steppingek amik alacsonyabb feszültségen üzemelnek
3. Nem is lehet undervoltolni, ha a lapodnak annyi a minimum.Szerintem Prescott maradjon, én is azt vettem E0 steppingest, konvertálni zeneszerkesztésre sokkal jobb mint az nw, csak picit melegebb. Nekem jobban bevált a prescott a northwoodból kimaradt az SSE3 ami pár utasítást dob. A C0 picikét melegebb mert az még kezdeti modell volt...
Üdv
-
medium84
aktív tag
Hali!
3 GHz-es Prescottra lehet 64 bites oprendszert telepíteni?
Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200)
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
OK, kösz, én is erre a következtetésre jutottam. :respect:
-
nagyúr
Kérdéseidre a válaszok:
1.: igen, feladatkezelőben is külön látod a fizikai és a logikai magokat majd, így ha olyan alkalmazást futtatsz, ami támogatja a többszálas feldolgozást, akkor teljesítménynövekedést fogsz tapasztalni.
2.: az, hogy mennyi feszt és milyen lépésekben tudsz beállítani, a lapodtól függ, nem a procidtól. Az Intel csak megadja, hogy az általa gyártott CPU milyen feszültség-határok között üzemel.
3.: Én a Prescott-ot hagynám meg, újabb, erősebb proci.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy kicsit röhejes ilyen kérdést felrakni 2011-ben, de azért mégis.
Van egy P4 Prescott-os gépem, 478-as Socket-tel, és 3 évvel ezelőtt vettem egy P4 Nortwood procit, hogy majd kicserélem benne. Annak idején két ok miatt akartam cserélni, egyrészt a Northwoodnak magasabb az FSB-je, másrészt kevesebbet fogyaszt így könnyebben hűthető (akár passzívan is).Csak most értem el odáig hogy valóban elérkeztem a cseréig, mivel most vettem egy Scythe Mugen 2 Rev B hűtőt. De most végeztem egy összehasonlítást a specifikációk alapján, és az alábbit lehet tudni:
P4 Prescott - SL7E8, C Stepping
- 90 nm, 2004 March, 64 bit
- Clock: 2.4A GHz
- FSB: 533 MHz
- L2 Cache: 1 MB
- TDP: 89 W
- Instructions: MMX, SSE, SSE2, SSE3
- No Hyperthread
- 1.25V/1.4VP4 Northwood - SL6WF
- 130 nm, 2003 May, 32 bit
- Clock: 2.4C GHz
- FSB: 800 MHz
- L2 Cache: 512 kB
- TDP: 66 W
- Instructions: MMX, SSE, SSE2
- Hyperthread
- 1.475V-1.525VAmint látható, a Nortwood-nak ugyan 800 MHz az FSB-je, és HyperThread-et is tud, valamint kevesebb hőt termel, de az L2 cache csak feleannyi, és nincs SSE3 támogatás, valamint 32 bites csak.
Jelenleg az említett P4 Prescott üzemel a gépemben idestova kb 5-6 éve. Egy Scythe Samurai Z Rev B hűti, amivel abszolút nincsen gond, teljesen hűvesen tartja, meg se kottyan neki a 90 W TDP.
De most vettem egy Scythe Mugen 2 Rev B-t abból a célból hogy halkítsak a hűtésen. Gondoltam hogy a Nortwood-ot rakom be hogy passzívan lehessen hűteni, de jelenleg az a véleményem a P4 Prescott jobb proci, az L2 Cache és az SSE3 miatt. Másrészt, ha a Scythe Samurai Z Rev B-nek nem okozott gondot lehűteni a Prescott-ot, akkor gondolom a Mugen 2-nek mégannyira se lesz probléma.Kérdések:
1. a Hyperthread mit okoz? Ha be van kapcsolva, az úgy jelenik meg az oprendszer számára, mintha két processzor lenne?
2. A Prescott esetén, a feszültéset perjellel írják, nem kötőjellel: 1.25V/1.4V , ez azt jelenti hogy nem lehet folytonosan állítani? Ugyanis ha lefelé akarom "húzni" (undervolt) , akkor gond lehet mert a lapomon a 1.375 V a legkisebb beállítás. Tehát a Prescott tud menni a 1.375 V-on?
3. Melyik a jobb választás?Kösz
-
-
Dzsosy
senior tag
válasz bivalyolo #595 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat. Még egy utolsó (úgymond összefoglaló) kérdést szeretnék feltenni, vagyis inkább a véleményedre (véleményetekre) lennék kíváncsi.
Szóval.. szerinted amúgy érdemes cserélni? mennyivel lehet majd kb combosabb a gép.. (hisz ez kihat majd a ramokra is, és nem csak a proci lesz erősebb)
Másképpen: 3 giga singel chanel 333MHz DDR RAM ,P4 2,4@2,9 GHz /512/533? Vagy 2 GB dual chanel 400 MHz DDR RAM P4 3,0 GHz 1Mb/800 MHz?
(egy elromlott garis 1 gigás ramom árát vissza adják, vagy kicserélik) -
Dzsosy
senior tag
válasz bivalyolo #593 üzenetére
És kb milyen hőfokokat produkált neked? Haver prescott 2,8-as celeron D-je 90 fokkal üzemelt játék közben húzatlanul gyári hűtővel. Alapból is 60 fok felett volt bőven. (bár nem ugyan ez a proci.. de prescott az is) Én egy [link] ilyen Cooler master hűtőben gondolkodok. Elég lesz neki?
-
bivalyolo
őstag
-
Dzsosy
senior tag
Üdv!
Egy hozzáértőtől szeretném megkérdezni, hogy melyik procit válasszam?Intel P4 3.0/1mb/800 SL7PM e0 6500ft (HT, prescott)
Intel P4 2.8/512/800 SL6WJ 4500ft (HT, northwood)
Jelenleg egy Intel P4 2.4/512/533 (northwood)-ot használok gyári hűtéssel. Egyáltalán érdemes cserélnem? A configomban még van 3 GB ram, és egy HD 3650 512MB videokari. Játékoknál leginkább a proci miatt nem érem el a minimum szintet sem, és az új gép vásárlásával még 1 évet várni szeretnék, és most találtam ezt a remek ajánlatot a procikra. Tehát a kérdés. Érdemes-e ezek fényében beruházom, és ha igen akkor melyikbe?
-
Atom_Anti
senior tag
Valaki tudja -e hogy nortwoodnál mely lábakat kell összekötni feszültségemeléshez? Régebbi alaplapban akarom húzni és ottan nem lehet feszt állitani. De van pin modding, csak nem találom, mert már levették !
-
B4MbOo
tag
Jó ideje beállt a topic, de a kérdésem ide tartozik: azonos órajelen veri a prescott a northwoodot? van egy 3ghz-es 800fsb-s prescott p4-em de a lap nem viszi csak 1,5-ön méghozzá azért mert egyáltalán nem támogatja. váltani készülök, és vagy egy 2,8-as 533FSB-s prescottra váltanék vagy ugyanilyen northwoodra. Annyi még a különbség ugye h a northwoodnak 512kb cachje van míg a prescottnak 1mega. Tehát a kérdésem: melyiket válasszam?
your fight is with me, the others are no concern to you, got it you big bloated balloon freak?
-
cizoe
őstag
northwood magos celeron hány foknál pusztul el? Csak hogy húzni lehet-e picit a drágát, ha 50-55 fokon szaladgál alapórajelen (2400mhz)
[ Szerkesztve ]
-
Madtomi
tag
Esteleg nem tudtok valami progit amivel tudnám húzni a procit HP Compaq nx 9010 chipset ATI RS200/RS200M, Southbridge: ALI M1533.
SET FSB és CLOCKGEN kiesett azok fel sem ismerik esetleg valami progi hozzá ha van egyáltalán mivel a laptopokat nagyon nehéz tuningolni, csak bizonyos chipseteseket.
A videokarit azt tudom 20%-al. -
Madtomi
tag
Igen látom és köszi a listát!
Az, hogy jobban melegszik az nem zavar, mert alávágok legfeljebb egy noti hűtőt meg mondjuk ebben van egy venti ami közvetlenül a procit hűti nah ez nem megy egy ideje és a heat-pipe így is elbírja a végén lévő ventikkel igaz ha sokminden fut akkor rákapcsol de ez mindegyiknél így van. Meg most rendeltem a rosz venti helyett egy újat amivel már biztosabb a hűtés.
Kérdés ebből melyiket tudod esetleg beszerezni?
Jah és hogy látom elvileg az aksi is jobban fogja bírni mivel a mostani 1,55-öt kér ezek meg már csak 1,25-öt[ Szerkesztve ]
-
Madtomi
tag
Hali
Tudom nem ide való a kérdésem de már eléggé sok helyen megnéztem a dolgot és keresnék egy 2,66 körüli S478-as 533-as procit amiben 1MB cache van mivel most 512-es van benne és kicsit kevés jah egyébként laptop-ba keresem.
Nem tud valaki elfekvőben egyet vagy akár újat bár az új kereséssel nem jutottam előre mivel már nem árulják csak a 800-asokat. 800-ast bíztos nem visz a gép.
Előre is köszi! -
mycso
veterán
-
tzsolesz
nagyúr
Jól elvagyok itt vagyok itt magamban.
-
tzsolesz
nagyúr
Na most megpróbáltam normálisabb beállításokkal. A RAM 768 Mhz-en megy, azt ne kérdezt milyen arányt állítottam, mert nem tom(meginrt itt vagyok melózni) A proci 3.69 Ghz-en fut. Lefutattam egy everest rendszer stabilitási tesztet 10percig futott, és 63-64 foknál nem ment tovább a hőmérséklet (jó van na ez egy prescott ). A venti valami 2360-80 körül pörgött. Ez stabilnak mondható vagy nem? illetve ez elég lesz nyáron is?
-
tzsolesz
nagyúr
MSI P35 Neo deszka, 1x1Gb Kingmax 800Mhz DDR2. Valami hülye márkájú 420W-os komplett ház, az a baj nem vok otthon, és nem emlékszem a táp tipusára.(ha ez is fontos lenne, azért írtam csak) Elindul 4.0 Ghz-en is, de most már nem akarok hülyeségeket írni.
Ha otthon leszek, megnézem hogy ezzel van-e a baj, vagy a VGA nem bírja a húzást(HD2600XT 850/850-en) lehet ezzel lessz a baj. De ki fogom deríteni úgy, hogy leveszem alapra 800/700-ra.[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz tzsolesz #573 üzenetére
Nekem a 630-am vígan megy nonstop 3,7 ghz-n atomstabilan. 4,0 Ghz ig tudtam húzni ott már makacs egy kicsit. tehát a 640-et 3,7 ig 100% hogy stabilan kéne húznod fesz emelése nélkül. Ramok alaplap milyen van?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
tzsolesz
nagyúr
Srácok, meddig lehet húzni egy 3.2 Ghz-es (640 tipusú) asszem R0 steppinges prockót úgy általában, mert nekem egyszer bírja játék alatt a 3.5 Ghz-et, de valamikor még a 3.4 sem megy neki. Pedig nem melegszik föl 49-52 C fölé. De érdekes módon 4.0 Ghz-re is húztam már, igaz játékot nem indítottam el vele, mert nem akartam csak úgy újraindítani a gépet.
-
kem
addikt
Sziasztok!!
PAT-ot hogyan keltsem életre?
3GHz Norhwood, dual channel(2*512Mb).
MSI valami lap.semmi tuning
Köszi!
-
Owerlord
tag
Melyiket lehet jobban tuningolni szerintetek?
3.0 GHz Prescott E0 stepping
vs.
3.2 GHz Prescott D0 stepping?
Kábé mit bírhatnak?
köszi
Illa berek,nádak erek,a motorosok jó emberek! :)
-
Tuja1
aktív tag
Most csináltam meg a vízhűtésemet egy E0-ás prescott 3Ghz prockóra.
most 1,45V on 3,94Ghz az órajelem. Az orthossal a cpu 53C°ra melegszik a 865pe chip 49C° ra
Mennyi az egészséges max hőfok az északihídnak?Mindenkinek megvan a maga keresztje.................csak van aki fel is mászik rá! •°°•. Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.,.•°°•.
-
Tuja1
aktív tag
hogy itt mennyire meghuzzák a prockókat?
5 Ghz brrrrr [link]
Mindenkinek megvan a maga keresztje.................csak van aki fel is mászik rá! •°°•. Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.,.•°°•.
-
mycso
veterán
Még az előzőhöz kapcsolódóan.
Az hogy duálban megy-e a ramod nem az FSB-től függ!!!
Az, hogy ki tudd hajtani a 400-as ramot, valóban az FSB-től függ illetve az FSB : DRAM szorzótól is. Ennek állítására a te lapodban is van lehetőség, tehát ha nem 1:1 arányban használod akkor 200FSB-nél kisebb FSB-vel is kihajthatod a 400-as ramod.
Csipszet, melegedés????
Ha a proci melegedésére gondolsz, ahoz nem sok köze van az alaplapi csipszetnek...sőt a lapodon lévő i865pe csipszet az egyik legjobb az s478-as lapok között!!!!“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mario11
tag
Köszike!
Valahogy én is igy éreztm . Bár nagy ász nem vagyok azért a cuccból szerintem kihoztam elég jól a lehetőségeit.Stabil gyors is és én nem játszom,csak a ramokon akad le az agyam hogy miért nem 400 megy.Én is arra gondoltam hogy 800 fsb hajtaná igazán ki a ramokat.Bár szerintem a melegedésben a chipset is bele játszik kissé.
Hasonló vassal rendelkezőktől tanácsot megköszönökmario11
-
mycso
veterán
Valamivel talán gyorsabb lenne a p4, de sok érteleme szerintem nincsen a cserének.
Ha mindenképpen maradna a (lap/ram, stb) akkor valamilyen 800FSB-s procit nézzél 3 vagy 3.2 prescottot például azokból is pl.: G1 stepping, ami javasolt.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mario11
tag
Hay !
Nálam zörög egy 2,8-as celeron D prescott magos 533 fsb , 256 L2 abit is7-e2 lapban szerintem a katergoriájában nagyszerüen teljesit igaz kissé meleg.Persze kell rá egy zalman hütő és a házban is zalmanok dolgoznak ellenállásal csendesitve.
Teljesen jól tuningolható 3,4 stabil igaz kingmax 400-as ramokat akkor hajtja ki duálba.És csak pá fokkal melegebb.
A kérdés,bár bugyuta de azért megkérdezem érdemes-e egy 2,8 -as 533 fsb-és 512 L2 northwood magos p-4 re cserélni?mario11
-
mycso
veterán
válasz indianka #559 üzenetére
Szia, mindenképpen gyorsabb lenne egy 3 gigás prescott, de ezzel van egy baj: a lapodban nem menne, mert nem támogatja.
Ha meg már komplett csere, akkor inkább a kolléga által javasolt kisebb 2 magosak: D805 vagy D915, illetve ha több pénzed van akkor valamelyik C2D“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Lidi
aktív tag
válasz indianka #559 üzenetére
Szerintem arra ne cseréld. Ha már fejlesztessz, akkor vmi dualcore procira inkább, pl 805 v, 820 vagy esetleg 900 as széria, vagy legjobb c2duo ra.
Amugy azonos orajeleken a northwood picit gyorsabb ugyemléxem mint a prescott, hiába fele benne a cache, de rövidebb a futoszalagja. Azért kellett megduplázni a prescottban a cache-t hogy lépést tudjon tartani az elődjével. -
indianka
tag
szisztok
azt szeretném kérdezni hogy szerintetek van-e értelme lecserélni a processzoromat? Nem igazaán vagyok megelégedve vele mostanában, a notebookom 1,6Turionja nagyon veri sok alkalmazásnál...
most van egy 2,6 Ghz-es Northwood magos P4-esem, az alaplap Abit sg-71. van hozzá 1gb RAM, csak hát már 3 éves a gép, ezért arra gondoltam lecserélném egy 3 Ghz-es Prescott-ra a procit.... szerintetetk megéri, gyorsabb lesz tőle a gépem, mik az előnyei/ hátrányai? van inkább hagyjam, mert nem nyerek vele annyit...
előre is köszi -
VINIKOR
senior tag
3 Testörnél lehet kapni Northwood magos 2.8GHz-s P4-et: [link].
Tudtok helyeket ahol még lehet kapni? Hátha olcsóbb lenne és 3GHz érdekelne igazán. -
VINIKOR
senior tag
Ha valakinek van eladó Intel S478 P4 Northwood magos 3 GHz-s 800FSB procija megvenném.
-
szesa
senior tag
csak akkor gyorsabb a pcie-s videokartya felhozaltal ha meregdraga top kartakat veszed meg, amikbol egyszeruen nincs is valoszinuleg nem is lesz AGP-s karesz, nem beszelve az SLI vagy CFr adta lehetosegekrol, kozep es alsokategorias kartyakban tenyleg szinte semmi kulonbseg nincs sebesseg teren, csak akkor erdemes pciere valtani ha van penzunk a dragabb kartya(k)-ra, ezert kisse felrevezeto a nemreg megljelent cikk hogy felesleges volt PCIE variacio, merthat sokkal gyorsabbak lehetnek am csak sokkal dragabb vgak kellenek hozza, amik agpre meg nem is lesznek
de ez kb olyan hogy itt az uj technologia pl windows vista es a vista sokkal gyorsabb lesz mint a regebbi widows - igen de csak ha uj es gyorsabb HW-t veszel hossza, mert a regebbivel vagy nem is megy vagy lassabb is lehet LOL
[Szerkesztve]-
-
zsid
senior tag
Haverom 3.0GHz E0 Prescottja 3800MHz en megy alapeszen Igaz fűt mint a rossz nyavaja.Sztem is inkább Prescott.
<tRucKdriFteR>
-
Nem nincs értelme....!
A 2.8-ast húzd ameddig lehet...
Nagy esély nincs rá, hogy a 2.4-est az egekig tudd húzni.
Inkább egy E0-tól rev-es prescott-ot vegyél 3.0ghz-est.
Abban dupla cache van és húzhatóbb, mint northwood-os társai...Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
dulifiO
aktív tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy most van egy P4 2.8\533\512kb northwoodom,
és szeretném lecserélni egy P4 2.4\800\512kb northwood, telikondisra!
egyáltalán van értelme? gyorsabb lesz a gépem vagy lasabb? a mostani procim nem lehet húzni egyáltalán még egy kicsit sem, de veszem azt a másik megy 250-es fsb-n (memók bírni fogják) akkor feltételezhető némi gyorsulás?
előre is köszi a válaszokat!!
üdv.: Dulifiapróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
-
rosta11
tag
Végeredményben én is ezt gondolom, hogy lehet, egy jó vga kártyát veszek a fiamnak, én meg elnetezgetek a celeronos gépen.
Ugyanakkor lehet, hogy megvárom az fx 8xxx-es sorozatot, és most nem veszem meg a 7300GT-t. Ha a gyerek jól elvan a jelenlegi konfiggal, én nem erőltetem a 7300GT vásárlást, marad a pénzem fontosabb dolgokra.
Jó lenne belelátni a videokártya gyártók forgatókönyvébe, mert akkor könnyebben tudnék most választani...
Üdv! -
mycso
veterán
-
rosta11
tag
Nem tudom mit is csináljak. Ez a Prescott ár annyira jó, hogy kedve lenne az embernek cserélni, no meg ez a 7300GT ára is nagyon jó. Ugyanakkor én csak akkor cserélném le, ha érdemben fel tudom javítani az Athlon 64 3000+, és az MSI fx6600LE páros fölé.
Ha kicsi a két konfig között a játékban különbség, akkor nem erőltetném a dolgot, mert ez a celeronos gép intrenetezni bőven elég nekem. Esetleg a fiam gépébe tennék egy 7300GT-s kártyát, ha lenne erről véleményetek.
Mindig ilyenkor év végén kezdek el számítógépet barkácsolni, ilyenkor mindent összeolvasok kérdezek.
Kösz a választ! -
mycso
veterán
Hát szerintem az még messze van, hogy legyenek normálisan megírt dx10-es játékok, op-rendszer, stb ... /kb 1-2év ez a minimum/
Ha addig ráér a váltás akkor ne válts, bár kétlem hogy AGP-re kidobnának valami erősebb dx10-est.
Egyelőre AGP és PCI-e foglalat között minimális a különbség a PCI-e javára --> talán majd a brutál sávszéllel rendelkező kártyáknál fog igazán kijönni a PCI-e előnye.
Az asus honlapján meglehet nézni, hogy melyik bios verziótól támogatja a lapod a prescottokat, aztán ha a te biosod még pont nem támogatja, akkor egy 1perces művelettel frissíted a biost és kész.
Ja és ha már itt tartunk, hogy dx10-es játékok: gondolom nem lesz elég egy dx10-es kártya, komolyabb proci+ram mennyiség is kell majd a durvább játékok nagy felbontásban való futtatásához.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
rosta11
tag
Köszönöm, hogy gyorsan reagáltál.
Az a helyzet, hogy a fiamnak van egy Athlon 64 3000+-os, 6600LE-s, 2x 512 M RAM-os játékgépe. Úgy gondolom, hogyha feljavítanám az enyémet a Prescottal, még várnék a gf8300-as kártyára, és az lenne a gyerek játékgépe jövőre.
Mert hát az a gf8300-as kártya már DirectX10-es lesz, nem 9-es, mint a jelenlegi kártyája, és ez kompatibilis lenne az új játékokkal. Csakhát ha nem lesz AGP-s az akkori kártya, hát akkor fújhatom. Másrészt mindenki a több magos procikról, és azok játékbeli felhasználásáról beszél.
Most ellenkező értelmű cikkeket olvasgatok az AGP-ről is. Van aki azt mondja, hogy a PCI Express gyakorlatilag semmivel sem gyorsabb, mint az AGP-s, talán az új verziója lesz jobb. Ebből valami olyasmi jött le, hogy az AGP még életképes egy darabig. Mások viszont temetik az AGP-t.
Jó kérédés még, hogy az Asus P4P800S kártyámat a Prescotthoz új verzióval kell-e frissíteni. A kártya már három éves. Én még nem frissítettem verziót, szóval húzós lenne nekem.
Jóéjt! -
mycso
veterán
Szió,
szvsz nyugodtan cserélhetsz procit, ramot és vga-t is.
A 7300GT-k nagyon jó árban vannak és nagyon jó a teljesítményük. /felesleges agp gf8xxx kártyákra várni/
Ramból javaslom a 2x512MB vagy 2x1GB mennyiséget.
Az s478-as prescottok még nincsenek számozva, egyszerűen 3.0E a nevük.
E0 vagy G1 steppingeset vegyél, azok nem melegedősek és szanaszét lehet őket húzni.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
rosta11
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P4P800S alaplapom egy 2,4-es celeronnal, 2x256 M RaM-al, és egy fx6200-as kártyával. Internetezni nagyon jó, de most nézegetem a mára jó árú cuccokat, és látom, hogy némi ráfordítással egy viszonylag tűrhető gépet lehetne összeszedni.
Egy 3 GHz-es Prescott + egy hűtő gondolom felgyorsítaná a gépet, és ez egy 20-asból kijönne. Ha minden igaz, a két RAM-ot is el tudom adni a kollégámnak kb 12 000-ért, ezután vannem kellene helyettük valami nagyobbat, és hát kinéztem video kártyának a 7300GT DDR3-as változatát AGP-ben, amely szintén baráti árúnak látszik. Tisztára hasonló a konfigom, mont 30 hozzászólással ezelőtt egy kollégának.
Én most azon morfondírozok, hogy nem kellene-e vajon várnom a jövőbeli 8300GT AGP-s videokártyára, ha egyáltalán lesz ilyen, és most csak a proci vásárlást kellene meglépnem. Gondolom lassan majd Prescottot nem lehet kapni.
Nem tudom, mik a hírek, hogy az FX 80-as kártyák lesznek-e valaha is AGP-sek, vagy ez az AGP-s vonal teljesen kifújt?
Kiestem az Intel számozásokból, és nem tudom, hogy egy 3 GHz-es Prescott most milyen jelöléssel bír. Meg szeretném nézni a tesztjeit, és nem tudom mit nézzek.
Egy kis véleményt kérek az elviekből, és véleményt, hogy mit csináljak a felsorolt lehetőségekből? -
gerrog
aktív tag
hello,
a VCore a processzor feszültségét jelenti?
ha igen, egy Intel pentium 4 (prescott) 3.00GHZ procinál az (1.344)1.349-1.354(1.359)V normális?
mi a veszélyes alsó ill. felső határ?
pl.hogy mennyire állítsam a figyelő progit, hogy jelezzen, ha hiba van
választ köszönömHiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
-
Osibaa
senior tag
A single / dual channel és az 1T command rate nagyot dob rajta. De nem kötözködni akartam, csak én is kíváncsi voltam hogyan viszonyul egymáshoz a P4 és a K8, utóbbi esetében igazságtalannak éreztem az eredményeket. (I love AMD, bár van P4-em is internetezni. )
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
mycso
veterán
Viszont a többi eredményed szinte azonos az enyéimmel (+/- 2-3 pont)
Majd valamikor megnézem ezt a photo tesztet még1x.
Nekem egyébként eddig felsem tűnt.
Mondjuk ennek a phot tesztnek nemtom mennyire számít a ram, mert én single channel-ben teszteltem.
[Szerkesztve]“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Osibaa
senior tag
Szintén 2.8-cal. Elküldtem emailban a riportot.
A 7813 és 11833 pont közötti különbség szerintem nem ''pici''.
szerk: megnéztem, a 2000-es Sempronom is 10605 pontot szed össze Photoworxx-ben, pedig az egycsatornás memóriavezérlővel dolgozik
[Szerkesztve]"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Osibaa
senior tag
Szia!
A Venice eredményeid messze vannak az enyémektől, valami nem jó Nálad:
alapórajelen Photoworxx 11833, Zlib 11942, stb
250 FSB-n (memóra visszaosztva) Photoworxx 14085, Zlib 14843, stb
Raktam össze pár Venice gépet és mindegyik az enyém közelében járt, nem a Tiédhez hasonlított. Küldök át Riportot, ha gondolod.
Osibaa"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
a 240fsb-s eredmények...nagyrészt...ha kihagytam valamit szólj!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
a crystalmark09 def érték
[link]
és 3.4-en a proci...itt nem volt a ram tuningolva(latency-k) csak az auto beállítások a bios-ban, ami a ram-ra vonatkozik.
[link]
kell még valami a táblázathoz?Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
-
-
-
A HT szvsz nem oszt-nem szoroz..
Ha eddig meg voltál elégedve a prociddal,akkor a helyedben nem cserélnék.
Amit kiadsz pénzt érte az nem hoz akkora teljesítmény növekedést, hogy megérje.
A hőmérsékleted legalább 12 fokkal megnő a procinál.
Nagyobb az áramfelvétel.
Ám tuning terén sikerülne kifognod egy 3.2-es prescottot,ami megy 3.8-4.0 ghz-et,akkor már elgondolkodtató, a csere.
Főleg ha azon az emelt órajelen üzemelteted folyamatosan.
Ja és a ramok-nak is kell bírniuk az iramot.
[Szerkesztve]Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
ATISoft
tag
Egy rövid kérdés:
Jelenleg egy ASUS P4P800-E Deluxe lapom van, benne egy 2.8-as NW P4 (512kb, 533mhz, nem HT-s).
Érdemes ezt lecserélni, illetve okoz-e látható változást, ha egy 3.2-es (1mb, 800mhz) procira cserélem? Sajna nagyobbat már nem láttam s478-hoz... -
240-ig emeltem az fsb-t...
Ennél feljebb nem megyek, mert az már 1.650-1.7 volton lenne lehetséges...és nem szeretnék ''Sudden nv death''-et a procimnak.
Ha ezek elegek lesznek, akkor szívesen beteszem az eredményeket...
A crystalmark még vissza van...Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
-
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Szintén Prescot magos.
P4 630, 3 GHz, 800 MHz, 2 MB , R0.
Gyári hűtővel alapon 50-54 fok, használat közben 65-75 fok.
A hangja mint egy felszáló repcsié. Az egész ház remegett.
Lecseréltem egy Thermaltake Big Typhoon hűtőre és a hőmérséklete alapon lement 36 fokra. Terheléssel max 46 fok (CPU Burn-in). Mérve EVEREST Ultimate Edition 2006
Haláli csendes.
A kérdésem az volna hogy kb. mennyire lehetne húzni ezt a procit.
Paraméterek:
alaplap: Abit NI8-SLI GR
proci: P4 630, 3 GHz, 800 MHz, 2 MB , R0
memória:Kingmax KLCC28F-A8KB5 2 x 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM
remélem ennyi paraméter elég (sjnos nagyon nem értek hozzá)
Segítségeteket előre is köszönöm.
Jóstikácska"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
Szlovi
senior tag
Hi all!
Erre a ''BIOS frissítés után hűvösebb a proci'' dologra volna nekem is egy példám.
E0 steppinges 3,0GHz-es 775-ös Prescottom van.Fesz.emelés nélkül kemény 223-as FSB-t tudtam belőle kihozni(3,336GHz).A gyári hűtővel alapon 54-56 fokos volt a proci,terhelve 68 fokra is felment.Nem rég lecseréltem a procihűtőt egy hőcsöves Gigabyte-hűtőre és csak kb.6-8 fokot nyertem vele.Azt hittem,hogy sikító görcsöt kapok - gondoltam:nna,öcsém,jó bevásároltál. Aztán,hogy-hogy nem,kb.két hete találtam új BIOS-t(Abit AL8) amit le is töltöttem,de izibe...és láss csodát...alapon 34-36 fok,terhelve 45 fok környéke a proci hőmérsékelte. Hozzá kel tennem,hogy az új BIOS teljesen más fesz.értékeket ad meg a régihez képest(1,475V a régi 1,400V helyett),most ezzel így 236-os FSB-t tudtam belőle kihozni. -
-
mycso
veterán
válasz moongoose #515 üzenetére
Ja megnézhetnéd fesz emeléssel.
Aztán, ha menne, akkor ezeket a teszteket végig csinálnád????
[link]
Eddig még nem találtam olyan embert, akinek megy 250FSB-t a 3.2-es nw-ja.
Így csak az alapórajeles tesztekről vannak eredmények.
Habár alapon is végignyomhatod, hogy úgyis meglegyen.
Egyébként a forma a következő: screen a progiról az eredménnyel, + CPU-z cpu fül. Everestnél természetesen elég csak az everestről kép.
[Szerkesztve]“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Azt hiszem alapfeszen nem...
230-ig nem kell hozzányúlni a feszültséghez.
A ramok talán bírják 460-470-ig.
Megnézem a jövőhéten,akkor szabin leszek.
A ramokból csipek vissza 5:4-es osztóra és megnézem feszemeléssel megy e?
[Szerkesztve]Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Próbaképp megnéztem terhelés alatt, hogyan hűti a hűtőm a telekondis northwoodom(3.2)
Passzív 66 C'
Aktív 40 C'
Tehát jó hűtővel, csendes üzem is elérhető vele.
1 pont a northwood-nak.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Daert
őstag
válasz -=Lord Tom=- #511 üzenetére
KÖSZI!
-
Daert
őstag
HI all!!
Azt szeretném kérdezni hogy a p4 531-es milyen magos?
Prescott,northwood...egyéb?
LGA 775 1MB 800MHz
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
válasz Dr. Romano #507 üzenetére
Szerintem nem fog indulni.
Osztálytársam is járt így, elszállt az anyalap, vett egy újat, amibe mint késöbb kiderűlt csak 2 GHz feletti procik mennek.
Szóval sztem mindenkább alaplapcsere. Bár ha nem Pentiumot, hanem Cerkát veszel, talán akkor menni fog.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Dr. Romano
veterán
Hali all!!!
Lehet hogy nem ide tartozik, de talán tudtok segíteni. Akarok venni a gépembe egy új procit. Jelenleg egy 1,8GHz-s Celeron van benne. Az alaplapom támogatja a 400 és 533 FSB-ket. A kiszemelt cpu egy 2,6 GHz-s Pentium4 Northwood magos, csak az a gond hogy 800 FSB-s.
Mi van ha ezt a procit berakom az én deszkámba, ami nem tud ilyen külső frekit adni neki?
A válaszotokat előre is THXEz....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
mycso
veterán
Bedobom már ide is:
P4 3.2E (prescott) vs. P4 3.2 (northwood) vs. CeleronD 2.26@3.73
[link]“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Prego
senior tag
Most megnéztem, az enyém is E0 Steppinges.
Sztem a probléma amiről beszélünk, az a levegőáramlás.
Most hogy fel vagyok szerelve egy pár plusz ventivel, már nekem is megoldódtak a problémáim, de ha a külső levegő is, amit beszív, meleg és párárs, akkor persze hogy az megy a bordákra is.
Amúgy az Intel is elismerte hogy a Prescott óta vannak ilyen disszipációs problémája, és ezért dolgozták ki a BTX szabványt.
Amúgy a 85 fokot már télleg ki kéne vizsgálni.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
mycso
veterán
Ezeknél a 85 fok sem sok
Azért ez így egy kicsit meredek.
Egyébként mi ez a nagy prescott melegedési probléma?????
E0-ás procit kell venni, és nem kell kínlódni a 10k-s hűtőkkel.
Nekem egy 3.5k-s cm aero 4 lite hűtőm volt a 3 és a 3.2 gigáson is, a min fordulat felett használtam egy picivel.
A 3.2-es az egy régebbi darab volt, az néha prodkált bőven 50 fok feletti hőmérsékleteket, de a 3 gigás emlékeim szerint 50 felé sem ment./persze alapon/
De ezzel a hűtővel jutottam el 275FSB-ig is.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Prego
senior tag
Az AMD lényegesen kisebb órajelen működik mint az Intel. Ez a 3100 kb 1,8 Ghz nmehet, bárt ezeket nem tudom. A Sempron proci inkább a Celeronoknak a vetélytársa.
A kisebb órajel miatt kevesebb wattot fogyaszt és kevesebb hőt termel mint egy Prescott mag.
Azt mondja a fáma hogy az AMD a játékoknál, az Intel az alkalmazásoknál a jobb.
Ha pl programozol, akkor előfordulhat hogy az AMD vel lesznek eleinte gondjaid platformváltásnál.
Az igazat megvallva nemtom melyik a jobb, mivel a Sempron inkább a Celeronok vetélytársa, a Pentium 4 eket az Athlon 64 el szokták összehasonlítani.
Én személy szerint nem szeretem a meglepetéseket, azért Intel procira szavazok, de ha teheted és nem fejlesztessz komolyabb progikat, akkor inkább Athlon 64 be fektess. Ajánlom az AMD - khez a márkásabb alaplapokat, mert az a tapasztalatom hogy ha egy AMD gép elszáll, az az alaplapnál kezdődik.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Cumulus
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:Szerintetek melyik a jobb proci-->AMD Sempron 3100+ vagy pedig egy Intel Pentium 4(nem Celeron!!!)2.8GHz???(teljesitményben stb.) És még egy kérdés amit leirtam AMD proci az hány GHz-es??
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
válasz bagibetyar #500 üzenetére
Akkor már minden klappol, és egy cipőben járunk
Nekem is a proci alapjáraton 45 - 46 fok, terhelve 55-60.
Én a 12cm es ventinek nem találtam helyet, a házamra sehova sem lehetett felcsavarozni. Eltávolítottam az 5.25 ös helyekről a burkolólapokat, meg a DVD olvasómat, majd a ventit feldrótoztam a helyek belső részére (lehet hogy a drótokat le fogom cserélni rugókra, mert néha a ház átveszi a vibrációt).
Nekem mondjuk nincsenek a ház végében ventik, de majd veszek talán oda is.
A lényeg hogy elől vagy oldalt beszív, hátúl kifúj.
Lehetne még próbálkozni a ház oldalára felszerelt ventivel is, sztem ez attól függ, hogy milyen a procihűtő.
Ha pl egy Zalman 7xxx, és a ventije oldalirányba néz, akkor sztem célszerűbb hogy a ház oldalára kerüljön a venti, ha pl egy Freezer 4 amit úgy teszel fel hogy előre legyen a venti, akkor célszerűbb előre tenni a rendszerventit.
Nézz szét, létezik egy léghűtés topic is itt a PHnAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest