Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én csak a HD200B-t tudom ellenőrizni, mert nekem az van. Abban ugyanez a 1080/24Hz menüpont van. Ha a lejátszó szerint 23.99fps Lord of the Dance.ts bevezetőjében lévő lassú svenkelős részt kikapcsolt funkciónál nézem, akkor akadozik a mozgás, ha bekapcsolom, nem akadozik. Többször is kipróbáltam oda-vissza, egyértelmű a különbség. Ez nem az a vitatott funkció?
-
szonti
aktív tag
válasz leroyclub #3888 üzenetére
Panasonic 42c3 a legjobb hd ready plazma, kicsivel olcsóbb ugyan a Samsung 43d450, ebben van vmilyne lejátszó is beépítve, de ha jól tudom a 24p funkciót nem tudja rendesen, uh ezért nem ajánlanám. Felhasználsod alapján analóg kábel meg xbox elég volna a hd ready is, laptopon hdmin nem tudom h akarsz e fullhd anyagot nézni, de 42c3 on azok is jól néznek ki. Fullhd ami legolcsóbb és érdemes lehet megvenni az a 42u30 ez 130k körül van.
Ami még döntő lehet az a nézési távolságod, erről nem írtál, de 42" méretben 2,5 méter felett elég a hd ready, szóval ha ettől távolabb ülsz akkor ebben a méretben sztem nem kell a fullhd. Az első hozzászólást olvasd el ha még nem tetted volna.
Ezt a tvt én nem venném meg mert 3 éves és nincs rá garancia. Sztem ez elég lényeges dolog, mert vmi kimegy benne aztán dobhatod a kukába. -
fecus
őstag
Ubuntu+XBMC médiapc-vel, a magas bitrátájú (pl. A Föld sorozat) FULLHD videó akad a képváltások során. A beállítás szerint a 23,976-os videót 23,98-cal játssza amikor folyamatos kép van. Akkor is jó ha gyorsan mozog a kamera, vagy a vízesést mutatják. A codecinfo-n a képváltás után ugrál a 23,98, a sor végén felmegy az error, majd "kisimul és 0 hibával visszaáll. A képen akadás látszik. Nem szabályszerű, hogy van drop is. Néha eldob 6-8 képet néha csak belassul.
Úgy tűnik, az EDID szerint a Pana 42G30E nem tud 23,976-ot.Van valami beállítás a TV-n amitől akadhat vagy biztosan lejátszó hiba?
Helyes, ha 1080p 24Hz-et ír ki a TV?Köszi.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
törölt tag
Ez honnan származik, hogy nem tudja a 24p-t?
A cikkben lévő videó bemutatóban kb. 13:20-tól a VIDEO beállításoknál a menüben benne van. Az "elődjének" mondott HIMEDIA HD200B is tudja, csak az még ennél is olcsóbb volt.... -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok segíteni? Adott egy Panasonic PA30E típusú készülék. Elég koros darab, biztos hogy több, mint 5 éves, a neten alig találtam róla valamit. A lényeg az, hogy vga komolyabbal még nincs felvértezve. Egy Sony notebookról szeretnék róla filmet nézni, és ha még a képet meg is tudom oldani, a hangot hogy vigyem át? A probléma ott van, hogy egy 5.1-es rendszerre van kötve, egy régebbi Onyko A/V reciever támogatásával. Ha a laptop jack-jét használom, és az erősítő RCA bemenetére kötöm a másik végét, akkor az nem túl korrekt megoldás ugye? Mit tanácsoltok?
Előre is köszönöm!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
joey04
titán
válasz bpmcwap #3828 üzenetére
nekem annyira közelínek tűnnek ezek a távolságok
Pedig azok a távolságok csak arra térnek ki, hogy honnan van értelme fhd anyagot nézni, párba állítva a képernyő méretével. De pl nálam, ha nem ezt veszem alapul, hanem mekkora lenne az a kép, amit még szívesen néznék, az még nagyobb méretekkel számolna. 2.5m-ről kb már tényleg van értelme a fhd-nak 50"-on, de én ekkora távról simán el tudnék képzelni 60-ast is. A standard nézőtávomból (3,5m) pedig még jóval nagyobbat is. -
junkpod
veterán
http://www.argep.hu/main.asp?suche=P42UX30E&x=0&y=0
???
vagy ez: http://panashop.hu/items/details/38741/category/9/tx-p42ux30e/2_ev_garancia/panasonic_106cm-es_full_hd_600_hz_plazmatelevizio/annyiban igazad van, hogy nem 100e, de azért 119-ért lehetséges
és azért mondjuk 50e-használtan, eleve elavult, 1 év alatt ha tönkremegy akkor már majdnem egál, a 120 2évre, 60e /év. persze jobb lenne 5 éves gari...
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
zsigus
őstag
válasz leroyclub #3888 üzenetére
127 ezer Ft alatt nincs FHD-s plazma, újonnan.
-
leroyclub
senior tag
Az egyik képen látszik a kiskönyve, az alapján utána néztem és elvileg fullHD.
szonti: esetleg tudnál mondani még pár tipust ami 100 körül van. árgépen megnéztem az általad mondott típust, és 107ezertöl van. Lehet hogy inkább kicsit gyüjötk és egy ujba fektetnék. De a keret az max ennyi, Szoval max ebben az árban van hasonlóan jó mint a 42c3?
junkpod: FullHD? Mert a 42c3 elvileg csak 1024x768 vagy nem? Esetleg valami típust tudnál ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz leroyclub #3885 üzenetére
én nem vennék semennyi pénzért 2012-ben csak analóg tuneres tv-t, szóval ha tényleg csak mpeg2-t tud a tuner meg hdready, meg ezüst színű a kávája, akkor számomra értéktelen
de előttem szólók igazat mondtak: 100khuf-ért van full hd, legalább 2 év garis, digituneres tv-d. 3éves tv lutri, mert nem ismered a tulajt főleg...Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
Gasparius
aktív tag
válasz bpmcwap #3868 üzenetére
Nos nem tudom,ki hogy van vele, de nekem a G30-on (ez ugye NeoPDP paneles) várakozáson felüli az SD kép.
Pl. a tányéros Digitől féltem, hogy egy fos lesz, de nagyságrendekkel jobb, mint gondoltam, látvényosan jobb,mint előtte a 72 centis CRT-n volt, így hülyeség, hogy az FHD TV-n élvezhetetlen az SD tartalom. -
OrLiX
tag
válasz leroyclub #3870 üzenetére
A leìràsban HD-Readyt ìr, majd egy kérdésre azt mondja, hogy FullHD. Ha nincs ezzel tisztàban az eladò, akkor mennyire figyelhetett a "helyes" hasznàlatra. Szerintem se vedd meg, vàrj és gyűjts egy ùjra!
A tìpusàt sem làtom feltüntetve, de tovabbi infòt keressünk a neten tìpus alapjan...
[ Szerkesztve ]
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
zsigus
őstag
Ajánlott frissíteni, de bizonyos notigyártók nem támogatják hivatalosan a frissítéseket, és ha frissíted akkor nem fognak működni bizonyos energiagazdálkodási funkciók. Ennek nézz utána (keress rá a catalyst-ra a PH-n, és ott általában mindig megemlítik ezeket a gyártókat).
De sztem a régebbi driverekben is lennie kell scaling options-nek, egy kicsit keresgélj a CCC-ben.
-
KTTech
veterán
válasz bpmcwap #3868 üzenetére
Én 2.1m-ről nézem az 50G30-on az SD-t és nézhető, nincs vele komolyabb gond. Persze egy HD tartalom sokkal jobban néz ki Minél távolabbról nézed, annál jobbnak fog tűnni, bár egy 50"-ost én nem néznék 3m-ről távolabbról
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
leroyclub
senior tag
Erről mi a véleményetek? Mennyit érdemes adni érte? Elvileg 3 éves.
-
Tomika1981
tag
-
zsigus
őstag
válasz bpmcwap #3864 üzenetére
Ha 2-3m-ről nézitek akkor FullHD-ből igen nagyot kellene venni (durván 55"), hogy tökéletesen FullHD minőséget élvezz (távolról is lehet látni a 720p és az 1080p közötti különbséget, de igazán tökéletes FHD minőséget csak egy bizonyos távolságon belül látsz). Kérdés, hogy megéri e, mert egy ekkora TV már minden csak nem olcsó.
Az igazi FullHD minőség egy 42"-os TV-nél durván 1,5-ről van meg. 50"-nál kicsit kevesebb mint 2m (durván 190cm).
Egyébként az SD műsorok nem néznek ki olyan rosszul egy FHD plazmán, mint ahogy korábban írtad, bár ha jellemzően SD-t néztek akkor jobban jársz a kisebb felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
Tomika1981
tag
válasz bpmcwap #3846 üzenetére
Én anno meg akartam úszni a külső médialejátszó vételt. Sajnos nem sikerült. Én most azt mondom hogy belső medialejátszóért és DLNA-ért nem éri meg a drágább modell. Akkor inkább a nagyobb átmérő. Viszont nézd meg a panelek közti különbséget is a drágább és az olcsóbb modellek esetében. pl a panasonic csak a G modellekbe tesz neoplasma panelt. Ebből viszont az 50" ára igen borsos.
Valaki írta hogy ezek a tv-k nem az avikra lettek kitalálva. Én ezt cáfolom. Tény hogy jobban megválogatom hogy melyik avit töltöm le de a BDrip-ek nagyon szépen mutatnak!
Tomika
-
bpmcwap
senior tag
ilyen hosszúkás nappalink van 4x7méteres, a túl végében van az étkező, ahonnan időnként de megengedem a kölköknek hogy nézzék, de alapvetően kb 2-3méterről nézik...
a filmek amiket én nézek nagy ritkán, azok fullhdk, viszont a srácok napiszinten néznek meséket....Túrista vagyok
-
zsigus
őstag
válasz bpmcwap #3858 üzenetére
A mostani 3D csak aktív szemüveggel működik (stereoscopic), tehát az anaglph (vörös-cián) szemüvegek nem jók hozzá. Ha többen nézitek a TV-t, és 3D-t akartok, akkor sok szemüveg kell (ami drága). de nem az igazi a mai 3D.
A FullHD=1920x1080 pixel, a HDready=1280x720 pixel (de előfordulhatnak más felbontások is, pl. 1024x768, a lényeg a min. 720 sor).
A méret és felbontás a nézési távolságtól és tartalomtól függ. Ha csak SD tartalmat néztek elég lehet a HD Ready is, de érdemes utánanézni a nézési távolságnak, mert lehet, hogy nem kell 50 inch, ha nem ültök olyan távol a TV-től.
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz bpmcwap #3858 üzenetére
Engem IMAXon kívül irritál a 3d. Sztem tévéméretben nem túl meggyőző, csak itt-ott látványos. (Pl. az új Tronból kb. 10 perc ami vadítóan tud kinézni - ha valaki érzékeny rá - a többi minimális "mélységű".) Sokkal jobban zavar a szemüveg miatti kontrasztcsökkenés. Anaglif pont ugyanezt tudja...
3m-ről még látom a 720/1080 váltást a részletekben bőven. Főleg a függőleges felbontásban.
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #3846 üzenetére
minél többet olvasok vissza annál hülyébbnek érzem magam.... 2d/3d nek van értelme? Sima zöldpiros szemcsivel ezek nem is jók csak speckó szemüveggel amik több ezer forintos darabáron kaphatók? én is az assus oplayt néztem ki abba be tudom dugni a routert, hajlok az 50es hdrady felé, de nem nagyon tudom mit kellene választanom aminek szép a képe és nem kerül egy vagyonba.... ahogy olvasok vissza nem sok konkrét tvt ajánlottatok de nem is túl sok konkrét tapasztalat van..... p50c3 került képbe ez is 150körül van, de ez nem tud 3dt ugye? viszont full hds nem csak ready vagy félre irtak valamit az avplanatnél? a gyerekek meséi-amik ugye régiek..... süsü, hohoho, közlekedj okosan, vakond, WD klasszikusok mind mind SD tartalmak..... azzal már tisztában vagyok hogy a fullhdn ezek élvezhetetlenek lennének.
Túrista vagyok
-
OrLiX
tag
válasz tendetiti #3839 üzenetére
Harmony
A letöltött programhoz is ugyanaz a név / jelszò kell, és szerintem a webes felületen is be tudsz minden olyat àllìtani, amit a programmal is. Jelszò emlékeztetőt nem lehet kérni? Mert akkor lehet marad a mindent ùjra beàllìtàs. :-(ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
aleister
veterán
válasz bpmcwap #3834 üzenetére
Sry az elbizonytalanításért!
Gondoltam jobb, ha tisztán látsz. Szvsz a DNLA még nem nyújtja azt, amit sokan elvárnának tőle. Valamint anno az volt az általánosan elfogadott (s ahogy látom még most is), hogy megéri rááldozni azt a 20-30k-t egy normális médialejátszóra.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
salapp
addikt
Na, mondjuk ennyire nem mélyedtem el a típusban (a mienk drágább, de mindent tud, amit egy komoly játékosnak tudnia kell, és még egyszer sem fagyott pl.) Ha 24p-t ez nem tud, akkor sajna tényleg egy drágább éri meg inkább. Bocs az esetleges feltüzelésért.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz tendetiti #3845 üzenetére
Nekem drágább van, nagyobb proci, alapvetően Popcorn/Dune hardver, kínai soft.
Imádja az egész család. (rengeteg csati, pl. vinyót közvetlenül is ráköthetsz SATA-n is, gyönyörű kép, szuper hangminőség - audiofil anyagokat is hallgatok, nagyon jól szól, jó a torrentje is, világít a távja, stb. ár/teljesítmény arányban üt: egreat s100 a típusa. De közel negyed áron az előbb linkelt sztem se lehet annyira rossz)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
bpmcwap
senior tag
válasz Tomika1981 #3841 üzenetére
mondjuk ha viszont nem jó a dlna és külső lejátszót kell vegyek igy is úgy is akkor egy fapados 50es gondolom olcsóbb mint egy mindent játszó 42es, vagy mondjuk kb ugyanannyi... jól sejtem? Mondjuk eddig az 50eseket nem néztem de ha van valami tipp szívesen venném! Köszönöm
Túrista vagyok
-
salapp
addikt
válasz Gabor970 #3836 üzenetére
Nem vagyok ügynökük, de azért:
[link]Egy baj van: annyira gyönyörű a kép és a mozgásmegjelenítés - számomra - egy BD25-ből, amit még bevállalok a méretet tekintve, hogy ha tehetem, szinte minden látványfilmet abban gyűjtök. Így meg fogy a hely.
[ Szerkesztve ]
-
Tomika1981
tag
válasz bpmcwap #3830 üzenetére
Szia!
Én januárban vettem a pana 42g30-at. A DLNA számomra nagy csalódás. Lehet hogy az én hálózatomban van a hiba de sokszor meggyűlik vele a bajom. Igaz, én filmeket akarok (akartam) DLNA-n keresztül nézni. Sokszor csúszik el a hang a képhez képest. Illetve a nagyobb bajom hogy sokszor nem értem miért de DLNA-n keresztül a TV medialejátszója kiírja hogy nem támogatott formátum holott ha pendriveról megy, lejátsza. (sima AVI-nál is)A g30 DLNA kompatibilitása jó dolog de erős kompromisszumokkal, korlátokkal. (legalábbis nálam)
A képmérettel kapcsolatban: Itt mindenkitől azt fogod hallani hogy 3-4 méterre min.50" kell ha nem egérmozizni akarsz.
Szerintem ha 42"-ra van lehetőséged akkor azt vedd. Én a 42"-ost nézem 3m-ről a kép tökéletes és számomra nem kicsi. Tény hogy ilyen távolságról nem tudod megkülönböztetni a 720p-t az 1080p-től. (mindkettő gyönyörű lesz) Nem mondom hogy nem tudnám megszokni az 50"-t de ez van.Tomika
-
salapp
addikt
válasz bpmcwap #3834 üzenetére
Én nagyon fájlalom, hogy leálltak a fullhd hvtv-k gyártásával, pedig az utolsók már nagyon ígéretesek voltak, pazar képpel. 24p és 55 collon csak 40 cm mélység és 6-8000 óra lámpaélettartam.
Ha nem sürgős, most ne cserélj, mert az elkövetkezendő években nagy változások jönnek megjelenítő fronton.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
tendetiti
tag
"Még a Harmony-khoz visszakanyarodva, Mezga Aladár kolléga írta, hogy ha többször küld egy parancsot, akkor az ismétlések számát kell átállítani. Megtaláltam a programjában, leírom ide is, hátha valakinek hasznos lesz.
- Settings
- Troubleshoot
Itt kiválaszthatod, hogy akarsz-e másolatot vagy felülírod az eredetit.
Add the updated device. (létrehoz egy újat, az új beállításokkal)
Do not add the updated device. (felülírja a meglévőt)
- {eszközöd neve} responds to some commands either too many times or only occasionally.
Következő ablakban változtathatsz 0-5ig (alap: 3)
If it is responding too much, then try decreasing the setting.
Próbáld előbb a 2-t, majd az 1-et, ha úgy is sokszor küldi.
Majd megkérdezi, hogy frissíted-e a táv.-ot."Ezt megtalálom valahol a webes felületen, vagy csak a letöltött alkalmazásban van ez az opció.
Azért kérdezem mert anno a webes felülettel lőttem be a 700-ast, és az ott beállított login/pass-sal nem tudok bejelentkezni a másik programba, gyanús, hogy újra be kellene állítanom mindent. -
bpmcwap
senior tag
igazából nálam a lényeg hogy mivel a tv a router mellé kerül hogy kábellel összekötve tudjon játszani routerre kapcsolt hddről, tehát dlna vagy ushare, de ha a divx tartalmak amúgy is vacakul festenek mert ha jól értem kvázi túl kicsi a felbontásuk akkor végülis nem is biztos hogy nekem feltétlenül le kéne cserélnem a jó öreg 106os kis 560x720as felbontású tvm....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz aleister #3831 üzenetére
nekem 1043assal van szerverem, pont ezért gondoltam venni TVt- mert bár egy 8éves projektorosom van de semmi baja, csak az LGnek az a állványos TVje- nekem meg a 3 gyerek miatt fel kellett raknom szekrényre hogy ne verjék szét, csak igy már túl magas..... azt hittem ha van rajta lan akkor rádugom a TVre és nem kell pendriveoznom... mint mondtam a winyon ext4 fut ezért azt hiába is dugnám rá hubbal a TVre....
Ha viszont nem divxekre vannak kitalálva TVműsort meg nem is nézünk- sőt gyakorlatilag a kölkök néznek rajta mesét másra nem nagyon kell mert mi asszonnyal monitoron szoktunk filmezni.... akkor lehet hogy lehetne még húzni ezt a tvvásárlást.... most jól elbizonytalanítottál )Túrista vagyok
-
salapp
addikt
11K-ért már van olyan mindenevő lejátszó, ami bármelyik beépítettet veri (még BD50-et is lejátszik ISO-ból), kvázi teljesen felesleges pl. ezért a funkcióért egy tv-ben - jelenleg - többletet fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz bpmcwap #3828 üzenetére
Kimértem, és a nézési távolságunk a 42-estől 2,3 m, és extrém szélessávú filmeknél ez már nagyon kicsi, teli 16:9-ben még éppen jó. 50-esre vagy, ha annyit húzódik a vásárlás, hogy közben minden olcsóbb lesz, akkor akár 55-ösre váltanánk majd, és a 42-es bemenne a hálóba. Mindezt ahhoz, hogy a 42 túl nagy 2-3 méterre. Nem, semmiképpen sem.
-
aleister
veterán
válasz bpmcwap #3830 üzenetére
Nem lebeszélni akarlak róla, de a DLNA em olyan nagy dolog ám, amíg a plazma belső médialejátszója nem támogatja a HD-s, fullHD-s formátumokat. Divx-et nézni nem olyan nagy élmény, nem erre vannak ezek a tv-k kitalálva.
Nekem a routerem (Asus N16) médiaszerverként is működik, de egy kezemen meg tudnám használni, hányszor használtam ezt ki.Egyébként pl a Panasonic G30 már le tudja játszani az mkv-t bizonyos korlátozásokkal. Tehát kezd alakulni a dolog, de én még mindig azt mondom, hogy inkább egy jó külső médialejátszót használj. Azokon is van ethernet port, el tudják érni a hálózati meghajtón lévő cumót.
A kérdésedre válaszolva, a Pana G sorozatban tuti van DLNA.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, elolvastam az első hszt, egész mostanáig LCD-t akartam venni, de most újra értékeltem a dolgokat és azt hiszem plazma lesz belőle. Az első kérdésem az lenne hogy amin van lanport az mindegyik támogatja a DLNA funkciót? Csak mert a TV mellett van a routerem amibe be van dugva egy 2terrás winyo teli képekkel, filmekkel és ha megoldható akkor használnám- usb nem jó mert linux fut rajta a hálózat miatt, azt meg nem támogatják a TVk ahogy elnéztem.
2 TVn gondolkodom a Pana 42ut30on és a 42s30on, de ha esetleg tudnátok ajánlani hasonló árkategóriában többnyire filmezésre szép világos nappaliba valamit ami tudja a DLNAt azt megköszönöm.Még annyit hogy bár olvastam az ajánlott nézési távolságokat de nekem annyira közelínek tűnnek ezek a távolságok hogy inkább rákérdezek, hogy egy 106os tv az ajánlott 2-3méter távolságtól messzebb (4-5-6)méter azért élvezhető, vagy összefolynak a színek vagy miben más élmény ennyire mint egy crt?
köszönömTúrista vagyok
-
zsigus
őstag
-
aleister
veterán
Utoljára kb másfél éve voltam képben a plazmákkal, úgyhogy erősen fenntartásokkal kezelendő, amit írok.
Tudtommal a típusszám végi E az európai modelleket jelöli. Ha jól emlékszem ez azt is jelenti, hogy tükröződésgátló felület van a kijelzőn.Szerintem a 3 felsorolt modell között nincs különbség. Egyébként tessék.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Ha tudja az XBOX, akkor Beállítások -> Link beállítások -> Viera link: be, vezérelt bekapcsolás: be, vezérelt kikapcsolás: be, energiatakarékos készenlét: ki.
Ha ezután se megy, akkor sajna nem kompatibilis az XBOX.
-
eReL1
tag
Üdv!
Eléggé átnéztem a topikot, de nem találtam választ, így megkérdezem: van-e különbség, illetve ténylegesen léteznek-e ezek variációk a Panasonic TX-P42G30 tévé esetében?
Adott egy típusjelzés a hivatalos Panasonic honlapon (TX-P42G30): [link]
Egyes boltokban így árulják (TX-PF42G30): [link]
Valamint fellelhető még ez a változat is (TX-P42G30E): [link]
Második esetben mire utal az 'F' karakter, ill. az utolsó esetben mit jelent az 'E' karakter?
Vagy ezek csak elírások? Tudja valaki dekódolni a Panasonic típusjeleinek a karaktereit úgy mint itt a Samsungét: [link]?
Köszi!
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.
-
BBéci
legenda
válasz < CyberBob > #3816 üzenetére
Vásznakra ugyanúgy léteznek nézési távolságra, látószögre megadott szabályok, mint a tévékre. Saccra, 4 m széleset minimum 7 méterről jó nézni. Ehhez már komoly vetítő is kell, bármit írnak az olcsóbbak adatlapjára.
Abszolút DLP párti vagyok.skoos
Az b@szna be. Miért pont azt emlegeted?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
< CyberBob >
őstag
Én olyan 4 méter széles képre gondoltam (ha már vetítő) a nézési távolság lehet a többszöröse is. Amúgy szerinted melyiket érdemes venni lcd vagy dlp (szivárvány hatás)?
KTTech: azt olvastam róla, hogy a képélesség rovására megy.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
BBéci
legenda
válasz < CyberBob > #3813 üzenetére
Most 2 m széles vászonra vetítek, amit 420-ról nézek, onnan nem látni a screendoort. Majd lemérem, mekkora távolságból válik zavaróvá. Epson W9000 a gép.
KTTech
Az a speciális Smooth Screen technika gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy borotvaélesre állítsd a képet. Valamit, valamiért.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KTTech
veterán
válasz < CyberBob > #3813 üzenetére
Attól függ, melyik. Pl. a Panasonicnál speciálisan erre kifejlesztettek egy technikát, ami megszünteti a rácsot.
-
BBéci
legenda
válasz junkpod #3807 üzenetére
Fogalmuk sincs, milyen lenne egy plazmán. Azt hiszik, amit látnak, annál nincs jobb. Sajnálom Öket. Kicsit magamat is, mert hónapok óta LCD tévét nézek, ráadásul a vetítő is az.
-
KTTech
veterán
HDMI kontrollal elvileg lehetséges felébreszteni (de akkor nem a kellemes 1W körüli fogyasztású Stand-by van, hanem a 15W körüli), és tudnia kell a vezérlést az XBOXnak. Sajnos nem tudom, hogy mit tud pontosan (HDMI CEC-et hogy támogatja)
-
junkpod
veterán
most megy a kori EB m2HD-n, nagyon király akép, kíváncsi lennék hányan fakadnak most sírva LCD-n nézve a szürke/fehér árnyalatiban pompázó jégen suhanó gyors korisokat és a villámként mozgó hátteret...
Box's don't touch!
-
kiki22
senior tag
ali !Egy olyan kerdesem volna, h ha a tv kikapcsolat allapotban van vagyis keszenleti modban mikor pirossan vilagit a led .Meglehet azt aoldani pl ,h bekapcsolom az xboxot es a jelere felebred a tv ?
-
DM-Fan
Topikgazda
Mit akarsz behangolni, ha SetTopBox-od van? Dugd rá a box-ot a TV-re SCART-on/HDMI-n és a megfelelő AV-csatornát kiválasztva fogod tudni nézni a TV-adásokat! Hiába keresed őket a TV-gomb megnyomása után, tekintve, hogy a TV nem a saját tunerjét használja, ha SetTopBox-ot használsz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Injun
senior tag
Behangoltam a T-home digi beltérit az S30-hoz de csak DVB-T-n jön be a csatorna.Ha próbálok váltani a TV gombbal akkor csak sötét lesz a képernyő és ki/be kell kapcsolni.Mit rontottam el?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aleister #3802 üzenetére
Döntően szignifikáns különbség nincs a G20 és a G30 között, már ami a képminőséget illeti, legalábbis világmegváltó dolgokra nem kell számítani. Ami mégis sokaknak szembeötlő lehet, az az, hogy a G30 már mentes a G20 egyik, sokat emlegetett furcsaságától, a floating black-nek nevezett feketeszint-fluktuációtól, ami bizonyos helyzetekben jelentkezik a 20-as széria darabjain. A G30 ezen felül talán minimálisan precízebb a szürkegradienseknél, de nem szembeötlően. Viszont a G30 panelje már aktív, ventillátoros hűtést kapott, míg a G20 teljesen néma tudott maradni, mert semmilyen mozgó alkatrész nem volt benne és ennek ellenére is igen hűvös.
A G30 beépített médialejátszója használhatóbb, mint a G20-é, ugyanis kezeli a legtöbb mkv-t - még ha erős kompromisszumokkal is.
Az utolsó, idézett mondatodban egyébként minden benne van. A G20-ról egyértelműen értelmetlen váltani, ha viszont valaki 2011-ben akart (vagy akár most akar) TV-t venni, akkor indokoltabb a G30-at választani - márcsak azért is, mert a G20-at már nem lehet kapni sehol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
aleister
veterán
Igen, ezt be. Hacsak nem szerelték bele a visszaajövőbe srácok a 2010-ben vett tévémbe a 2011-es panelt.
Pár szóban az -érdekesség kedvéért- tudnád ecsetelni a különbségeket a G20 és a G30 között?
Én csak ennyit találtam:
"Habár a kontrasztarány visszalépésnek tűnhet a tavalyi modellhez, a G20-hoz képest, a G30 és a G20 panelje valójában teljesen ugyanazt tudja, a különbség abból ered, hogy a G20-as esetében a legjobb beállításokkal 121 cd/m²-es fényerőt kaptunk, a G30 esetében pedig az optimális értékekkel csak 98 cd/m² lett "Valamint ugyanezen cikk következtetését, ami a fentiek fényében nem tudom mennyire jogos:
"A G30-as széria a G20-as sorozathoz képest képminőségben mindenképpen előrelépést jelent, de csak egészen aprót, nem hiába volt a G20-as széria 2010 legjobbja 2D-ben."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest