-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
-
GegeWarrior
senior tag
-
Bencus88
nagyúr
válasz Atomgeszi #98469 üzenetére
Nagyon sokan így tettek mint Te és pcről jöttek át.
Tökéletesen meg lehet tanulni játszani kontrolleren, kis idő és kitartás kérdése ami egyeseknek nincs meg.
Ha nem áll kézre akkor minek vettél konzolt? Bocsi, de lehet hogy csak béna vagy? Jó mindig a könyebb utat választani, amiért dolgozni kell az rossz[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Atomgeszi #98479 üzenetére
Bizony! Sajnos a fősulin nekem még csak az orosz volt, nem lehetett választani sem mást. Így kicsit sem erősségem az angol, amit én autodidakta módon tanultam nagyjából alapszinten. Így nem megy gyorsan a megértés, és többnyire hallani nem elég szöveget is látnom kell. Na most aki ilyen szinten sincs...
[ Szerkesztve ]
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Atomgeszi #98428 üzenetére
Vedd lejjebb a nehézséget a játékokban, ha még nem megy a kontrolleres irányítás... A TR-ben legkönnyebb fokozaton melee-vel legyilkolsz mindenkit sétálva, fedezékhasználat nélkül. Persze ehhez kell akarat is, hogy megtanulj játszani kontrollerrel. Ha ez nincs meg, akkor meg ne az egértámogatás hiányát szidd, hanem magadat.
-
veterán
válasz Atomgeszi #98157 üzenetére
Tyű a Bosch-t ne is mondd, na az engem is kikerget a házból, és mosógép is az és ugyan úgy sípol, az a fasza amikor együtt jár le pont mindkettő programja😂 Ja várj, a tűzhely is Bosch, de azon kikapcsolható...
[ Szerkesztve ]
***15 éve a PH-n 869 pozitív értékeléssel***
-
veterán
-
kecsu10
aktív tag
válasz Atomgeszi #98120 üzenetére
A pillanat, amikor megszereztem a kardot egy hihetetlen katarzis volt. Ilyenkor azt mondom megérte annyit szenvedni. Az mitől jobb, mikor az ellenfél saját magát lövi le már kb? Persze, ezzel nem lehet menőzni a hetedikbében, hogy milyen skineket meg ilyesmit szereztem, de ne add fel, jó lesz. Fejlődni fogsz, és könnyebb lesz. Rá lehet érezni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Atomgeszi #98012 üzenetére
Hát ja, Xboxnal már megoldották ezt, lehet itt is előbb utóbb ki lehet majd kapcsolni, habár a DualSense-nél az a pici fehér LED egyáltalán nem zavaró, szerintem...a gépen lévő viszont igen zavaró tud lenni, nekem ezért is van a tévé háta mögött a Ps5😁
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #98004 üzenetére
Sajnos nincs lehetőség a LED-ek kikapcsolására, pedig a konzol világítása is igencsak zavaró. Ráadásul erősebb a fénye mint a PS4-é, de legalább a kontrolleré az viszont kevésbé.
Az biztos, hogy nem technikai oka van neki, vagy mert túl nagy munka lenne, hanem egyszerűen nem akarják kikapcsolhatóvá tenni. Szóval ez olyan dolog, hogy el kell fogadni ha PS-ezni akarsz. -
Peace
nagyúr
válasz Atomgeszi #97473 üzenetére
Nekem is ez volt az alsó szomszéddal. Felment a pumpa, hogy 7köznap délután elkezdték a mélyládával baszatni a bulit meg visítani. Lementem és megkértem őket szépen, hogy ezt fejezzék abba. Panelben nem baszatjuk a mélyládát, mert áthallatszik! Ezt egy intelligens ember felfogja és elfogadja. Ő is egyből ezzel jött, hogy hívjak rendőrt, ha ennyire zavar. Természetesen eszem ágában sem volt ilyet tenni(van épp elég bajuk szegényeknek enélkül is!!!), csak kulturáltan megkértem őket. Puffogott és minden baja volt, de azóta semmi ilyen nem volt. 2 hónapja normálisak és semmi mélyláda. Vagy volt hatása vagy csak erőt gyűjtenek, hogy egyszer visszavágjanak.
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Atomgeszi #96274 üzenetére
Továbbra is az Astro. A videójátékos alapok benne vannak, viszonylag könnyű a platformerkedés és a célzás is, és sűrűn vannak a checkpointok. Ráadásul nagyon aranyos játék, lehet nagyobb lelkesedéssel próbál újra egy-egy szakaszt, ha azzal egy cuki robotot segít. Az én menyasszonyom a WoW-on és a Diablón nevelkedett, most mégis Astrobotos merchet vadászok, annyira beleszeretett.
Esetleg még a Ratcher & Clank lehet jó, bár az egy kicsit már komplexebb, de alacsony nehézségén szerintem az sem gond.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
veterán
-
ratgab
tag
válasz Atomgeszi #95036 üzenetére
Persze csak lassan. Ott kéne kezdeni, hogy olcsóbb kéne, hogylegyen a digit , mint a lemezes játék és vagy sokkal jobb leárazások kellenének. Ezzel kb lemezcsereberélést csökkenthetnék.
raziel01: Igen egy jó gamepass klón sokat dobna a digitre átálláson. Érdeklődéssel várom meglépik-e azt ami pletyka szinten már kiszivárgott (PSnow beépítése a plussba).
-
marinea2
addikt
válasz Atomgeszi #95036 üzenetére
En pl alig vartam hogy ne porosodjon mar egy lemezolvaso a gepben. 1db ps lemezem nem volt soha, de elfogadom hogy sokan szeretik a kezzel foghato dolgokat + megvan a varazsa a gyujtogetesnek is.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
ratgab
tag
válasz Atomgeszi #95034 üzenetére
Gondolom átgondolták, hogy vagy nevelnek, vagy pénzt keresnek. Utóbbit választották. A digitre átnevelés hosszú folyamat és lépésenként működhet csak. Ha most alig lenne lemezes ps5 viszont digitből hegyekbe állnának a készletek abból őrült nagy lázadás lenne. Lemezcsereberélők már a Sony székháznál sütnék a szalonnát a máglyán. Valószínűleg több embert ijesztettek volna át Sonyék Xbox-ra mint amennyi üzleti szempontból kifizetődő lenne.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Atomgeszi #95011 üzenetére
én nem ítélem el a törekvést, csak hosszabb távon mindenkinek jobb lenne, ha inkább mi tanulnánk meg jobban idegen nyelveket is. mondjuk elnézve az internetet, a lakosság jelentős részének már a sajátunk is komoly kihívást jelent.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Atomgeszi #95006 üzenetére
érdekes, hogy kényszerítésről beszélsz, miközben én pont arra utaltam, hogy a játék előtt szótárral ülni egy nagyon jó eszköz arra, hogy ez ember elsajátítson egy idegen nyelvet, ha már ismeri az alapokat. kényszerről már csak azért sincs szó, mert konzolt venni, játékot venni és játszani nem kötelező. minden hobbinak megvan a maga elsajátítandó tudásanyaga, vagy a szükséges készségek hozzá, ha valakinek ez nem fekszik, annyi más tevékenység van, amit rekreációs céllal lehet űzni. ez most persze kirekesztő, de én se szoktam magamon kívül mást hibáztatni, ha nem tanultam meg valamit, amire szükségem lenne az életben. a példádnál maradva én is szarul lövök konzolon, de igazából még PC-n is, nem játszom FPS-ekkel. és én személy szerint nem érzem úgy, hogy valamiből kimaradnék, vagy bárki kényszerítene, mert annyi minden más van, amit lehet játszani, nem kell mindenkinek ugyanazt.
az angol nyelv szerintem manapság alapkészség kellene, hogy legyen, enélkül az elérhető információ jelentős részétől elvágja magát az ember, ami szerintem se munkában, se privátban nem előnyös.
tényleg szép a magyar nyelv, de nem mostanában leszünk világgazdasági gócpont, a saját nemzeti büszkeségünk pedig nem elég ahhoz, hogy ebben valaki piaci potenciált lásson, bármennyire is szeretnénk. az a rengeteg ember meg nem annyira rengeteg, mert ha tényleg az lenne, akkor nem csak felirat, de szinkron is lenne a AAA játékok nagy részében. nem feltétlenül a rendszert kell megváltoztatni, ha az nem igazodik az igényeinkhez, vannak olyan fogyasztói igények (nekem is), amiknél nem reális elvárás, hogy a piac reagáljon rá, ilyen esetekben sajnos tényleg a fogyasztónak kell idomulni ahhoz, amit a piac kínálni tud.[ Szerkesztve ]
-
Mike
veterán
válasz Atomgeszi #95006 üzenetére
inkbb örülnének hogy játszva tanulhatnak
persze az eleje rögös, de aztán egyre kevesebbet kell szótárazni (később értelmező szótárazni)
na igen, de jó lenne ha a magyarra fordítás nem kerülne többe, mint amennyit a játék termel a magyar piacon, azért jótékonykodást ne várj egy kiadótól sem. -
fogtunder
nagyúr
válasz Atomgeszi #94974 üzenetére
én erre úgy gondolok vissza, hogy ha nem tölöttem volna el anno kölyökkoromban órákat az Országh féle angol-magyarral, meg az Oxfordi egynyelvűvel a Baldur's Gate előtt, akkor tutira nem tanulok meg úgy angolul, ahogy.
ez egyébként egy olyan probléma, ami nagyon régóta ott lebeg a fejünk felett. nyilván nem lehet egyik napról a másikra elhagyni a szinkront a filmekről, mert a lakosság töredéke érti annyira az angolt, hogy képes legyen úgy élvezni a TV adást és az ő jelentős részük is már rég Netflixet néz, miközben ez lenne az egyik legjobb eszköz arra, hogy magától tanuljon meg az ember angolul. mert ami az iskolában történik, az nem elég arra, hogy a béka segge alatt lévő idegennyelv tudásunkat felhozzuk értelmezhető szintre.#94981Mike: teljesen jogos egyébként, pongyola megfogalmazás volt a részemről.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Atomgeszi #94974 üzenetére
Nekem a Disco Elysium volt ilyen, ami első olvasatra kicsit megrettentett. Aztán hamar feledésbe is merült a játék, de a kontroller támogatás kiadásával legyőztem a félelmem és nekiugrottam. Végül magam is meglepődtem, hogy nagyon szépen megértettem és hihetetlen nagy játékélmény volt! Szóval ne ijedjetek meg, hanem vágjatok bele bátran mindenbe is. Max kicsit szótárazni kell, de azzal is csak fejlődik a nyelvtudás.
-
KaitouP
nagyúr
válasz Atomgeszi #94807 üzenetére
Animés berkekben is meglátszanak a lelkes fordítók munkái... Félreértés ne essék, az igyekezet mindenképpen értékelendő, és az, hogy időt, energiát nem sajnálva fordítgat valaki, de pont ez a baj, hogy fordítgatnak. Szinte zéró szakmaisággal. De még a hivatalos fordításoknál (leginkább filmek esetén) is fogja a fejét az ember sokszor, hogy mit mire fordítottak (már ha érti az ember az eredeti, leggyakrabban angol nyelvet).
3L1T3 példáját alapul véve 20 misi azért hogy egy Magyarországon szűk réteg még szűkebb rétegének legyen magyar felirat... nem térül meg.
Magyarország legnagyobb PlayStation specifikus weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
3L1T3
addikt
válasz Atomgeszi #94807 üzenetére
Nem csak lektor kell, tesztelni is ujra kell a jatekot. Az a tobb penz, Witcher 3 magyar feirata 20M forintba fajt anno a forgalmazonak.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
raziel01
veterán
válasz Atomgeszi #94428 üzenetére
Jött hozzá patch már.
"Following an update to the game, it is now possible to save and quit a run and come back to it later. Once you have downloaded and installed the latest patch, you will see the above pictured message when you next start up Returnal.
During play, as long as you're not in the middle of a combat encounter, you can pause the game and select 'Suspend Cycle'. Doing so creates a save, and you'll safely be able to then quit the game. Once you return, the game will load up at the point you suspended the cycle, and you can carry on. Each suspend is only usable once, but you can make multiple suspends during the course of a run." -
veterán
válasz Atomgeszi #94428 üzenetére
Az kemény, én meg csak úgy tudok aludni ha megy a tévé, így gyakorlatilag "szegény" napi 24/18-ban üzemel, ezért nincs Oled tévém, mert fél évente vihetném panel cserére, mondjuk mindent világosban szeretek csinálni, mert vizuális ember vagyok😂
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Atomgeszi #93869 üzenetére
Ps plus nélkül nem akarja felajanlani, ps4 pron meg minden áldott játékot egyenként kell kijelölni, olyan opció nincs, hogy minden játék mentést másoljon egyből, csak egyenként.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #93869 üzenetére
Csak a PS5 kezdeti beállításánál ajánlja fel, szóval Beállítások > Rendszer > Rendszerszoftver > Beállítások alaphelyzetbe állítása > Konzol alaphelyzetbe állítása. Ez töröl minden adatot a konzolról, és újraindítás után majd fel fogja ajánlani a PS4-ről átmásolást.
Ennél egy fokkal egyszerűbb ha te kezdeményezed, Beállítások > Rendszer > Rendszerszoftver > Adatok továbbítása.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #93405 üzenetére
Ha nem játszottál a pókemberrel és a hozzá megjelent DLC-kkel még PS4-en, akkor az Ultimate Edition éri meg a legjobban, igen. Viszont ha már végigjátszottad, akkor a Remastered-nél pontosan ugyanazt a játékot kapod, csak fel van javítva PS5-re. Ergo ha csak egyszer végigjátszósan nyomod a játékokat, akkor úgy felesleges.
-
-
-
balazs025
senior tag
válasz Atomgeszi #93384 üzenetére
Az, hogy az ügyfélszolgálatossal mit beszéltél nem tudhatom, de a hivatalos oldalon leírtakat te értelmezed félre. A PS4-ről PS5-re való upgrade leírása a Miles Moralesre vonatkozik, ahogy azt már előttem is írták neked. Az pedig azért szerepel ott, mivel érthető módon, a PS4-es alap Miles Moralesen belül nem lehet megvásárolni a Spider-Man Remastered-öt, mivel az egy PS5-ös játék. Ezért előtte el kell végezni az ingyenes upgrade-et, de ez továbbra is a Miles Moralesre értendő.
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #93388 üzenetére
Itt nincs ilyesmiről szó, a mai napig nem lehet ingyen upgrade-elni. Sőt, még csak különállóan megvásárolni sem, kifejezetten csak a Miles Morales-szel együtt, illetve mellé. Ami azóta változott a Sony-nál, hogy minden ilyen upgrade az fizetős lesz, még az a fajta is ami azelőtt ingyenes volt.
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Atomgeszi #93384 üzenetére
Pedig igaza van, nem lehet upgradelni ingyen. Mentéseket át lehet vinni, ennyi. A Miles Moralesen belül meg tudod venni az első rész PS5 verzióját 6500Ft-ért. De ha nem hiszel nekünk, megveheted, aztán majd csodálkozol. Mondjuk a mailre tudnál hivatkozni, valószínűleg visszautalnák az árát.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz Atomgeszi #93368 üzenetére
Valószínűleg az ügyfélszolgálatossal elbeszéltetek egymás mellett. Sima Spider-Mant nem lehet, és soha nem is lehetett ingyenesen Remastered-re upgrade-elni. A Mile Morales standard edition-nél lehet a PS4-es verziót ingyenesen PS5-ösre.
A Spider-Man GOTY-nál pedig sajnos a dlc-k nincsenek a lemezen, hanem kódként vannak.
-
aktív tag
válasz Atomgeszi #93357 üzenetére
Az szerintem magára a Miles Moralesre vonatkozik, ha megvan a PS4 verzió arról tudsz frissíteni a PS5-re ingyen. (+utána meg meg tudod venni a Remastered-et)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
aktív tag
válasz Atomgeszi #93346 üzenetére
A Spider-Man remastered a Miles Morales Ultimate hez jár kód formájában, vagy a normál verziót elindítva a játék menüjéből tudod megvenni a Spider-Man PS5 portot. (Mikor én vettem még 6500ft volt, nem tudom változott-e az ára)
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
.LnB
titán
válasz Atomgeszi #92124 üzenetére
Twelve Minutes
Na azt nem tudom, hogy csak arra jelenik e meg. Én még a REPLACED-et is figyelem. De lehet, hogy az is csak Xbox-ra lesz.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Atomgeszi #92112 üzenetére
Sajnos túl nagy a csend a Playdead új játékáról.
Somerville lesz hasonló majd nemsokára.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Lei559
tag
válasz Atomgeszi #91820 üzenetére
Szia,
Javítsatok ki kérlek ha tévedek , de én úgy tudom , hogy egy ideje már a nintendo switchen kívül más konzolt nem lehet előfizetés mellé vásárolni a telekomnál , ugyanis kívül esetek az audiovizuális eszköz minősítésen..
Szóval ha valaki ez miatt püföli naphosszat az "f5"öt a telekom weboldalán , az előbb szerintem kérdezzen utána. Lehetőleg több személytől , mert sokszor a chat operátorok nem igazán tudják , hogy melyik rendezvényen vannak.
-
nagyúr
válasz Atomgeszi #91820 üzenetére
Nem röhej ez. A Telekomnak a profilja a mobil és az otthoni előfizetések. Ezek értékesítése érdekében próbál trendi lenni és bevonzani olyan termékekkel új ügyfeleket amik jelenleg kapósak. A T-nek nem a PS5 eladás a fontos, hanem az új előfizetés megkötése
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #90881 üzenetére
100 GB a PS5-ös lemezek kapacitása, amihez társul ~45 MB/s olvasási sebesség. Ha osztunk és szorzunk egyet, akkor kijön, hogy akár ~37 percbe is beletelhet egy játék felmásolása. Persze ha úgy nézzük, akkor igen, csak az elején pörgeti egy kicsit, az azonosítás érdekében...
(#90883) RangerFox: Jó, de én sejtettem, hogy lesz hangja neki, szóval nem lepődtem meg rajta. Viszont annyira írtátok, hogy baromi hangos, hogy még annál is hangosabbra számítottam. Ahhoz képest pedig egyáltalán nem volt olyan hangos. Úgy is írhatnám, hogy én nem találtam zavarónak, ennyi bőven belefér, a technológiával jár.
-
MODERÁTOR
válasz Atomgeszi #90810 üzenetére
USB-s hangkeltő van pár fajta, de jellemzően Jack kimenettel. Létezik USB-t HDMI-re alakító adapter is, de azok leginkább képpel együtt funkcionálnak, azt nem tudom, hogy csak a hang az átirányítható-e. A konzol alapvetően kezel mindenféle USB-s hangkártyát, aminek lehet bármi a kimenete, az már nem számít. Akár Bluetooth is, ahogyan Gubu0101 hangoztatja, de bármilyen vezetékes csatakozó is.
-
Gubu0101
veterán
válasz Atomgeszi #90809 üzenetére
Ha minosegi a hangtechnika,akkor kell egy minosegi hdmi-s erosito Adapter alatt a bluetooth adaptert erti.
Ezt a projektoros kerdest passzolomA hangal en is bajban vagyok(meg).5.1-es hazimozim van,tvn nincs hang kimenet se a PS-n,igy marad a kontrolleres jackes megoldas,egyenlore.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok