Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Sziasztok!
    Felraktam egy pc-re winfos 2003 szerót. A felállás a következő: net->winserver->router->lan.
    A problémám, h nem tudom bekonfigolni a szerót, h legyen végre vmi forgalom lan felé... :(((
    Felkonfigolom az útválasztó szolgáltatást csak NAT-ra, rakok mellé dns-t, meg dhcp-t, látszólag minden jó, csak épp a lan gépek kurvára nem tudnak felmenni netre. :((
    Ért itt vki ehhez? Elsőre alig pár perces munkának tűnt, de baszik működni és már 3 napja szenvedek/kísérletezek vele! Súgó féle hibaelhárítást is végigcsináltam, minden jónak tűnik.

    Amúgy torrent miatt kell a szeró gép, a router megszakad a sok session alatt...

    -NAT: betárcsázós netre van állítva, az intézőben lévő könyvtárfán a kiszolgálón jobbklikk/tulajdonságok alatt engedélyezve van minden lényeges dolog, alap dhcp, dns.
    A könyvtárfán a tűzfal résznél nem értem, h miért WAN és a PPPoE interfész van felsorolva default, és miért nincs ott a LAN interfész. Én beraktam azt az adaptert is a listára. Próbáltam kiszedni a WAN-t (paraszt logikával: PPPoE <-> LAN), de kísérleteztem a tulajdonságoknál lévő opciókkal is, h "ez kapcsolódik a magánhálózathoz", "nethez", vagy csak "egyszerű tűzfal" stb. Semmi. PPPoE -> jobbklikk-> tulaj. -> tűzfal fülön engedélyezve van a http(s).
    Remélem nem hagytam ki semmit.

    -DHCP: ez egyszerű. Fel van konfigolva, osztja is a címet. Rendben van.
    Átjárót és két dns kiszolgálót küld ki (open dns). Átjárónak a LAN interfész címét adtam meg..

    -DNS: itt csak továbbítókat adtam meg, szintén open dns. Jah meg az összes címen figyeli a kérelmeket.
    Jah igen, mindkét interfész (LAN, WAN) statikus címmel rendelkezik.

    LAn gépről még egy fikarcnyi ping se megy ki... "uanble to resolve host name". Nem értem mi a probléma. Router DHCP kliensre van állítva, sajna a NAT-ot nem lehet kikapcsolni rajta (DGL-4300), de kap címet rendesen. DNS szerók címét is kiküldi neki a dhcp, meg a szeró gép is figyel dns kérelemre. És mégse... Ez nekem magas.

    Vmi ötlet? Hibaelhárítás nem segített.

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák