Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
snyper990
őstag
LAN-t (helyi hálózatot) router hoz létre. Ha két router van, két LAN lesz. Közös LAN-hoz közös router kell, szóval dual- vagy multi-WAN routerek közt érdemes szétnézned. (De lehet, hogy egy jobbfajta árából már építesz egy sajátot...)
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz superbayern #59589 üzenetére
1 db switch-el így oldható meg.
2 darabbal pedig így :
5 portos Gigabites switch-ek.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ranat
csendes tag
Sziasztok!
Van két, egymástól független internetkapcsolatom egy lakásban. Két külön router kapcsolódik a két külön netre. Azt szeretném, hogy a két külön routerre kapcsolódó számítógépek láthassák egymást. (Közös LAN?)
Be lehet ilyet állítani? Ha igen, akkor hogyan?"Lehet-e gondolni arra, amire nem lehet gondolni soha?" A.E. Bizottság
-
inf3rno
nagyúr
Ezek az elosztók csak darabolnak 1x8 -> 2x4, gondolom a második elosztónál meg 1x4 -> 1x4 lesz, azért van az egyik ágon net. Az is egy gond velük, hogy 1 Gbps-ből így 0.1 Gbps-t csinálnak. Switch kell a helyükre, ha megoldható. Látom közben ezt megfejtetted te is. :-)
Fúrással is megoldható, hogy több kábel átférjen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
superbayern
csendes tag
qqcqqc, JóGéza, Doky586!!
Köszi szépen a válaszokat! Igen a második szobába már raktam egy switchet, és úgy működik ott és a harmadik szobában, de az elsőben még ez az elosztó van, amiről nem tudtam, hogy nem a netet osztja meg De mostmár annyi kell, hogy veszek egy ugyanolyan kis switchet az első szobába, mint a másodikba és kész. Sajnos azt nagyon nehezen lehetne megoldani, hogy a felső emeleten csak egy switch legyen, mert a falon csak 1 kábel fér át. Az is nagy nehezen. -
Doky586
nagyúr
Ezen fekete "splitter"-ek helyére teszel 5portos gigabites switch-eket. Persze dugasztáp is kell hozzájuk (230).
(gondolom a modem az nem modem hanem szolgáltatós router hgw)[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
Szia!
Ilyesmi elosztód van? Ha megnézed a vázlatot, rájössz, miért nincs net a második elosztó után csak egyik ágon. -
őstag
Ez így sehogy nem fog működni.
Az az elosztó nem a netet osztja szét, hanem a kábelt. Ahhoz, hogy mindkét kimeneten legyen net, a másik végén is szét kell osztani, és természetesen az elérhető max sebesség a 100-as. Persze a következő osztás már nem nagyon fog működni.
Neked egy swich kell az emeletre és onnan minden géphez külön vezetéket kihúzni.[ Szerkesztve ]
-
superbayern
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Remélem jó topicba írom.
A helyzet a következő:
Családi házunkban beszerelték a vezetékes internetet. Alsó szinten van egy modem, amelyből egy kábelen keresztül megy fel az internet az emeleti első szobába. Az emeleti első szobából egy elosztón (mellékelt képen látható) megy tovább a lan kábel a 2. szobába, illetve megy tovább a kábel az első szobába a számítógéphez. A második szobában ugyanolyan elosztóba megy be a kábel, onnan az egyik elágazás megy a harmadik szobába egy routerbe, a másik elágazás pedig marad a második szobában az Xboxban.
Az a problémám, hogy ennek az elosztónak mindig csak az egyik ága működik, tehát csak az egyik ágából megy internet tovább. Ha megcserélem az elosztókat, akkoris ugyanez a helyzet. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy mindkét elosztó, mindkét elágazásán mmenjen tovább a net?
Remélem érthetően leírtam. Köszi előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Telekomos sagemcom f@st 5655v2 routerrel lehet olyat hogy telefonról kap wifin mobilnetet és osztja belső hálózatra?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
djg
aktív tag
válasz Essejó #59578 üzenetére
Köszönöm és inf3rno-nak is! Így már értem.
Ez a router már megvéve, vissza nem tudnám vinni és nem is terveztem.AP módba állítás helyett nem lenne akkor célravezetőbb a digi ONT egységet valami sima áteresztő módba tenni (ezt nevezik bridge módnak, nem?) ha lehet egyáltalán és akkor rögtön mögé ezt a routert, ahelyett, hogy csak az egyik végére tenném AP-be?
Ebben az esetben nem veszítek semmit az inf3rno által említett képességekből.
Csak annyi, hogy nem a nappaliba kerül, de ez nekem nem gond. Már a digis egység wifi szórása is elég jó a spejzből, ennek még jobb lenne gondolom.... -
inf3rno
nagyúr
válasz humigabi #59582 üzenetére
Ha jól szigetelt a padlás, akkor talán nincs akkora hőingadozás. A gond inkább az, hogy az újraindításhoz fel kell menni, hogy benyomd a gombot. Plusz nálam szünetmentesen is van a modem, ami nem szereti a hőingadozást, igaz egy hosszabbítóval az is megoldható.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A router csinálja a "routing"-ot. [link] Az AP nem csinálja. Szóval egy wifi router többet tud, mint egy AP ilyen szempontból. Amikor egy wifi routert AP mode-ba teszel, akkor kikapcsolod a router funkciókat benne: routing, NAT, DHCP, plusz gondolom a tűzfalat is.
Ezért jobb wifi router helyett AP-t venni, mert különben azért fizetsz, amit nem is használsz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Samson SRK-21 típusú Rack szekrényem házimozi eszközökhöz. Tudnátok ehhez ajánlani fix polcot? Sajnos, az eredeti gyári polcokat ( [link] ) szinte sehol sem tudom elérni, a Muziker.hu-n is ilyen májusi szállítást írnak, ami nekem késő.Köszönöm szépen!
- mozi bolondéria -
-
Essejó
veterán
Acces Point -> AP konyha nyelven egy olyan switch ami wifit is ad, de nem oszt saját IP-t hanem a központi routertöl kapottat küldi tobább. Magyarul nem csinál alhálózatot, így a rácsatlakozó eszközök és a központi routeren lévők is láthatják egymást.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
jerry311
nagyúr
válasz Borisz76 #59575 üzenetére
Pedig az első találat a 2.5g poe injector zyxel keresőszavakra.
-
Borisz76
veterán
válasz jerry311 #59573 üzenetére
Igen láttam ám, hogy van 100-s is belőlük.
A hétvégén beüzemelem a saját tápjával.
Ha lehet, akkor azt használom.
Bár az elhelyezése....., hogyan is mondjam : körülményes lesz mert a mennyezeten nincs konnektor....ugyebár.
A padláson viszont van áram.
Nem tudom csak .....télen hideg, nyáron meleg a padlás.
Valyon egy ilyen kis táp hogyan viselné a szélsőséges hőmérsékleteket. Szigeteletlen , vékony , pala tető.Na majd meglátom, alszom rá egyet.
A Zyxel 2.5 GBit-es PoE tápfeladóját nem találtam meg....
Bár késő van és fáradt is vagyok.Linkek, ötletek, tanácsok jöhetnek még !
Köszönöm előre is.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
djg
aktív tag
-
Andor22
aktív tag
sziasztok Intel I225-V csak 100Mbps el megy 1.0Gbps helyett
lap ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
mi lehet a gond?
köszönöm a válaszokat -
Borisz76
veterán
Sziasztok.
A [link] TP-Link eap 660hd ap-nek nem mellékeltek tápfeladót csak hagyományos tápot.
Milyet érdemes hozzá venni?
Ezek a tápfeladók csak gigabitesek?
Mert az AP 2.5 GBites csatival szerelt![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mobilizmo
addikt
-
jerry311
nagyúr
Fogalmam sincs a Deco képességeiről.
Talán a Milyen routert? témában többet tudnak ebben segíteni. -
Klown
aktív tag
válasz jerry311 #59557 üzenetére
Kinéztem a TP-Link Deco M4-es szériáját. Ezt ár-érték tekintetében jónak találtam. Utánaolvastam és egész jól letisztult a kép! Viszont ezzel kapcsolatban lenne egy további kérdésem:
- Ha AP-ként szeretném ezeket használni, akkor is működnek mesh-ként? Jelen esetben a fő Deco eszköz lenne UTP-vel összekötve az ONT-vel, viszont a másik eszköz viszont csak vezetéknélkül csatlakozna a fő Deco-hoz. Tehát AP-ként is működik a mesh, ill. a Wifi roaming-funkció?- Ill. ha AP-ként használom az eszközöket, akkor sorosan is fel lehet fűzni azokat?
ONT -> Fő Deco -> Szatelit DecoVagy muszáj a közvetlen, vagy switch-en át, de az ONT-hez bekötni?
ONT -> Fő Deco
ONT -> Szatelit DecoKöszönöm!
Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
jerry311
nagyúr
válasz RedHarlow #59561 üzenetére
Úgy érted fali csatlakozó amiben beépített switch van? Biztos van k. drágán.
Ha kell a 2 végpont, de nem kell a sebesség, akkor a 8 eres gigabitből, csinálhatsz 2x 4 ere 100 megát. Nyilván a kábel másik végén is kell ugyanez, és ott is 2 portba megy a 2 csatlakozó.A szuper UHD 4k + 7.1 TrueHD csillivilli extra filmek közül alig van, ami kihajt 100 megát. Facebook / YouTube meg sem érzi a különbséget.
Úgyhogy felhasználástól függően még akár elég is lehet. -
Alex91
félisten
AP mod gondolom kivalaszthato, de meg kell nezni a router hasznalatijat…
Ha kikapcsolt wifi-vel marad a zte a router, akkor nyugodtan teheted a nappaliba a tp-linket. Es a NAS-t dughatod a zte-be, vagy a switchbe, de akar a tp-linkbe…Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Borisz76
veterán
válasz RedHarlow #59561 üzenetére
Jól mondták.
Nálam is dupla fali aljzatok vannak.
Ebből adódóan : minden aljzathoz 2 db kábel lett behúzva.Van kb 12 dupla aljaz...azaz 24 csatlakozási pont....24 szál kábel...
összesen több mint 300 méter Cat6 kábelt húzak be a fiúk nálam....Aktív eszközzel lehet 1 csatlakozási pontból többet csinálni.
Az eszköz neve : SWITCH
5 portos , 8 portos az elterjedt , otthoni környezetben elegendő.
Veheted amelyik szimpatikus.
Mindenképpen Gigabites ( 10/100/1000 ) legyen minden port.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
djg
aktív tag
válasz Alex91 #59549 üzenetére
Szia,
Találtam a zte-n egy lehetőséget a wlan/basic/wireless RF mode alatt, ahol az enabled-et disabled-re tudom tenni, gondolom ez lenne az, hogy sima router lesz wifi nélkül.
A tp-linket viszont arra gondoltam nem teszem a nappaliba, hanem rögtön bekötöm utána, mert akkor arra rá tenném szintén a spejzbe később a NAS-t.
Ha a nappaliba teszem, akkor a nas-t is tehetem oda, mögé, hogy tegye a dolgát, nem?
Az úgy nem fog oda-vissza menni, ha a zte mögé teszem az egyik portra, egy másik portján meg ott a wifi-s router.... vagy igen?Mit jelent az AP mód, amit fentebb írtál? Sima default mód a wifis routernél? Vagy ez valami extra beállítás?
Köszi!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, létezik olyan CAT6-os aljzat amibe elég egy kábelnek mennie és azt kettéosztja/sorolható? Egy fali CAT6-os kábel lett behúzva és a mixvill-nél azt mondták nincs ilyen. Előre is köszönöm a segítséget!
-
djg
aktív tag
Szia,
Találtam a zte-n egy lehetőséget a wlan/basic/wireless RF mode alatt, ahol az enabled-et disabled-re tudom tenni, gondolom ez lenne az, hogy sima router lesz wifi nélkül.
A tp-linket viszont arra gondoltam nem teszem a nappaliba, hanem rögtön bekötöm utána, mert akkor arra rá tenném szintén a spejzbe később a NAS-t.
Ha a nappaliba teszem, akkor a nas-t is tehetem oda, mögé, hogy tegye a dolgát, nem?
Az úgy nem fog oda-vissza menni, ha a zte mögé teszem az egyik portra, egy másik portján meg ott a wifi-s router.... vagy igen?Mit jelent az AP mód, amit fentebb írtál? Sima default mód a wifis routernél? Vagy ez valami extra beállítás?
Köszi!
-
sulaco55
kezdő
Üdv Urak! A NAS "két vagy több adatútválasztót lát" pedig csak egy van, nincs NAT-olva, kérdeztem a szolgáltatót (T-Home). Mi lehet még? Köszönöm.
-
Klown
aktív tag
válasz jerry311 #59557 üzenetére
Köszi, ez egy igen jó kiindulópont számomra!
Nem értettem, hogy minek kell vezetékes backhaul esetén is a láthatóság, de így hogy leírtad, hogys a Wifi roaming miatt kell, így már vili!Üdv: Klown
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
- Igen, kapcsold ki.Bár ez az alkalmazott meshtől is függ, ami buta annak mindegy, ami okos abba bezavar.
- 20% átfedés ajánlott a jó roaminghoz, ha kábelen vannak. Ha az AP-k csak WiFi-n kapcsolódnak, akkor nyilván látniuk kell egymást (50%).
- Ha jó eszközt választasz, akkor megbeszélnek mindent kábelen, és nem kell 50%-os átfedés, elég csak 20. ( [link] )
- nem egymás alatt középen (túl közel vannak), de nem is a két végében (a lefedett tér fele házon kívül lesz). Oda tedd, ahol leginkább kell a sávszélesség és biztos kapcsolat, és aránylag kényelmesen kábelezhető, felszerelhető. -
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy picit megismerkedni a Wifi Mesh-sel. Ezért utánaolvastam, így a koncencepció lényege nagyjából átjött, de gyakorlati tapasztalat híjánt lenne 1-2 kérdés, amire hátha tudtok nekem válaszolni, mielőtt belevágnék ilyesmibe:
- A szolgáltatói eszköz (ONT, HGW, stb.) Wifi-jét mindenképpen érdemes kikapcsolni ilyen eszközök használata esetén, mivel abban nincs benne a mesh hálózathoz szükséges vezérlés, ami a többi eszközzel tartja a kapcsolatot? Jól értelmezem?
- Két mesh eszköznek egymás Wifi hatótávjában kell lennie? Gyanítom, hogy igen, hogy az eszközök közti kommunikáció meglegyen. Vagy kommunikálhatnak UTP-n keresztül is egymással, ha már egymás Wifi hatósugarán kívűl vannak?
- Az előző kérdésből adódoan olyan lehetséges-e, hogy maga net/LAN UTP-n keresztül érkezik (uplink) a mesh eszközbe a maximális sávszélesség elérése végett, de ettől függetlenül a mesh eszközök a rejtett vezetéknélküli kapcsolaton kommunikáljanak egymással? (A mesh hálózat fenntartásához szükséges forgalom történhet-e azon?) Ergo így nem egy gyengébb térerejű, ezáltal lassabb Wifi-t kell tovább "relézniük" tovább.
- Egy két szintes épületnél hogyan érdemes elhelyezni az eszközöket? Az épület legtávolabbi pontjaiban? Pl. földszint elején és az emelet végén? Vagy célszerűbb pl. mindkét eszközt adott szint közepén elhelyezni?Remélem érthetőek voltak a kérdéseim és nem túl buták!
Segítségeteket előre is köszönöm!Üdv: Klown
-
Alex91
félisten
Az tulzas, par funkciot tud. Sebesseg nem lesz valoszinuleg acelos…
Ki kell probalni USB HUB-bal, azt ugy mar lehet, hogy tobb hdd is rakotheto esetleg.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
djg
aktív tag
Illetve még egy kérdés, akapcsán, amit az ax54 oldalán találtam:
USB Support
Supported Functions:
Apple Time Machine
FTP Server
Media Server
Samba ServerKöltözés előtt az volt a megoldás, hogy desktop pc bekapcsol, rajta a tartalmakat pedig hálózati megosztással (smb) egy kodit futtató médialejátszó küldte ki.
Igazából ezt szeretném majd NAS-sal helyettesíteni.
A fent írt router "képesség" segít nekem bármiben ehhez vagy tévúton járok?Próbálnék tájékozódni, hogy merre tovább fejlesztésben.....
Köszönöm!
-
djg
aktív tag
Bocsi az amatőr kérdésért, de nem vagyok nagy network guru. Az ap mód mit takar? Ilyenkor kapja a jelet a zte-ből és fő routerként funkcionál?
Annyi még, hogy szerintem védelmi és kényelmi funkciókban többet tud ez, de ha nem ez van a sor elején, akkor a többi helyiség lan + a tervezett NAS a zte-re lesz csak kötve, tehát a funkcióktól elesik, nem? -
pruzsi
őstag
Üdv.
Van adott egy számítógép ami a telekomos routerrol kapja a netet UTP keresztül.
Ez a router rá van kötve egy Asus routerre ami csatlakozik egy tó link routerhez ami a padláson van és arra van kötve 4 kamera.
Nos ezt a tp link routert hogy tudom konfiguralni számítógépen keresztül ?,meg de akár azt is mondhatnám hogy az Asust is gondolom a metódus ugyan az lesz majd. Tudom wifin konfiguralni ez nem probléma de én gép szeretném
Megnéztem az Asusba a tp ipjet de nem adott be semmit a böngészőbe -
djg
aktív tag
válasz Alex91 #59546 üzenetére
jaaa, hm. Azt nem tudtam.
Akkor esetleg azt csinálnám, hogy a zte bridbe és rögtön mögé az ax54 még a spejzbe.
Igazából annyi az elvárásom ezzel a cserével, hogy az ax54 távolabbra szórjon és stabilabban kezelje a több klienst egyszerre.
A nappaliba végülis a zte jele is szépen eljön, ennél a tp-link csak jobb lehet és akkor a terasz is OK.
A nappali fő eszközei meg egy switchből, vezetéken kapják.
Ez így akkor most a fő alternatíva, ha jól értem.[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Hosszú kálvária után tegnap végre itt járt a digi.
1 db ZTE ONT egységet kötöttek be, ami wifit is képes szórni és elég meglepően jó a lefedettség a ház másik végén is (1 szint, 90 nm).
A központ a spejz lett.
Korábbi tájékozódás alapján (lehet, hogy félreértettem) azt hittem, hogy kell majd egy patch panel az ont egység mögé, hogy a falba húzott cat6-okba eljusson a jel, de simán csak az ONT kilépőit kötötték rá és a padláson keresztül eljut a falakba tett LAN portokba, 4 helyiségbe.
Ennek ellenére már korábban vettem egy tp link archer ax54-et ami az én léptékemben már elég komoly.
Most arra gondoltam, hogy az ONT egységet bridge-be tenném, mögé kötném az ax54-et és azzal juték el mindenhova + a nappaliba vennék egy másik tp linket, bár ennél már olcsóbbat és akkor mesh + jobb lefedettség lenne a teraszon is.Később még NAS-t szeretnék a spejzbe az ax54 mögé.
Ez így működőképes terv?
Van esetleg router ajánlásotok a nappaliba 20k-ig? (tévé, ps, avr és mediaplayer menne rá vezetékesen + 2 mobil, 1-1 laptop, amit wifin kéne fednie).Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
titetoyz
tag
egy újonnan épülő, 400nm-es házat milyen eszközzel fednétek le Wi-Fi szempontjából? nincs emelet, a nappali kb 200nm, a többi szoba/konyha.
2 Ubiquiti AC PRO?
Vagy elég a TP Linktől PL 3-4-5 Deco? -
Topikgazda
-
curmpli
tag
Sziasztok!
Nemrég új gépet építettem ASUS TUF GAMING X570-PLUS alaplapra. A Qbittorrentben periodikus lassulások (0kb/s) vannak a letöltésekél. Ez korábban míg (Gigabyte Ds3rP35C-s 10x éves alapú gépen nem fordult elő.) Szerintetek mi lehet a probléma? Tp-link 1043ND routeren jön át net egy Archer c5400-ra van ap módban, ahhoz kapcsolódik a PC. A NAS, amire mentek az 1043-ason lóg. A kábelen oda-vissza megy az adat szimultán. Ez lehet a probléma? Ax72-es jön az 1043as helyére hamarosan, az szerintetek megoldja?
-
blzkrmnd
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Telekomos router bridge módba állításával kapcsolatban és előre is elnézést ha nagyon alap a kérdés, vagy ha rossz topikba írok.
Adott egy Telekomos Speedport W 724V modem, amit át szeretnék állítani bridge módba, hogy használjam az Asus RT-N14U routerem. A telekomos modem menüjében van két opció, amikre én gondolok, hogy az lehet a megoldás(External modem vagy Use device as modem), de kipróbáltam mindkettőt de hiába dugom a telekomos modem LAN1/Link portjából a kábelt az ASUS modem megfelelő portjába sajnos nincs net. Nincs ötletetek mit rontok el? Esetleg itt is fel kell hívni a szolgáltatót mint a vodafonenál? Csatoltam képet a router beállításáról.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget,
Üdv,
Balázs -
Essejó
veterán
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Csak egy kérdés. Egy switch ami nem igmp képes, azon nem is megy az iptv, vagy megy, de minden portra kitolja ? Oda is ahol nem kell ? Nem menedzselhető switch re gondolok.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
littlerock
aktív tag
válasz Alex91 #59530 üzenetére
Köszi, megtaláltam. a 3-as (bár nem ez a neve) elől kivettam a pipát, az 1- es nél betettem. Újraindult, de ez se jó. Felajánl mappákat, amiknek a tartalma tényleg ott van a meghajtón, de nekem egy rendes könyvtár kéna, úgy mint a többin. Egy csomó dolgot nem látok, csak amit a gép kategorizált, pl videók zene stb....
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Alex91
félisten
válasz littlerock #59529 üzenetére
A PC-ken a windowsban allitsd vissza…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz littlerock #59524 üzenetére
Kapcsold be a pc-ken az smb1-et…
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Egy problémával fordulnék hozzátok:
A TP-Link AC2300 router usb- portjára kötött HDD-t nem minden eszköz látja itthon. A telefonom látja Network browser alkalmazással, írás-olvasás megy. Az egyik laptopom látja, írás-olvasás megy. A sajátgép/hlózatok alatt rákattintva mutatja a meghajtót...
A TV látja, tudok róla filmet lejátszni. (el kellett neki magyarázni, hol van a mappa, ip cím alapján, de működik)Az asztali gép és a másik laptop csak egy médiaelemként (olyan mint egy "play" gomb egy média lejátszón) jeleníti meg a sajátgép/hálózatok alatt, de kb semmire nem megyek vele.
Mi lehet a gond?
Régebben is volt ilyen gondom másik router belső HDD-jével, nem is lett megoldva...Most az asztali gép esetében fontos lenne, hogy tudjam használni a "NAS"-t...
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Topikgazda
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Azt vettem észre, hogy win10-ben feltűnnek ilyen telefonok a hálózat részen. Nem hinném, hogy valaki feltörte volna a hálózatom, mert kertvárosban lakom és a szomszédok tuti nem (nem is érne ide a jel), illetve a router admin felületén se jelennek meg.
[link] ebben a fórumban másnál is van ilyen, olyan eszközök jelennek meg itt, amik nincsenek is a hálózaton, mert a win rosszul ismeri fel ezeket.
Szerintetek foglalkozzak ezzel? Másnál is van ilyen?
Galaxy S23 256GB Cream
-
MasterMark
titán
válasz vaakuum #59513 üzenetére
Hát ne szokják meg ott.
Vagy legyen felcsatolva hálózati helynek, vagy hálózati meghajtónak, vagy tedd be felülre a Gyors elérésbe.
Munkacsoport ugyanaz? Szórási tartomány ugyanaz? Más sorrendben bekapcsolva a gépeket se látszik?
Az a baj az nagyon hektikus, nem érdemes arra támaszkondi.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
vaakuum
addikt
válasz MasterMark #52226 üzenetére
Igen, az első videó, amit találtam a témában ezeket javasolta...megcsináltam, de semmit nem számít, hiába futnak azok a szolgáltatások...
Annyiból számít, hogy mindenki ott szokta meg, hogy ha hálózatra akar tölteni, akkor ott tud...[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz user12 #59509 üzenetére
Raktam egy parancsikont minden gépen az asztalra, jelenleg azzal működik, azonnal nyitják a megosztást.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz vaakuum #59507 üzenetére
A dolog pikantériája, hogy ezen a nem látható gépen van egyedül megosztás és mentések, hogy a többi gép láthassa. Ennek ellenére egymást látják a gépek, bár nincs rajtuk megosztva semmi. Azt meg, amit igazából látniuk kellene, nem látják
-
vaakuum
addikt
Miért lehetséges, hogy a win11-es gép nem látszik a számítógépek között, csak ha ip címmel csatlakozok rá? Elvileg a hálózatfelderítés mindenhol be van kapcsolva. Jelenleg a 3470k (amiről írok) látja magát, meg a céges laptopot, de alapból nem látja az asztali gépemet. A céges laposnak a router ad ip-t, a asztali gépeknek mind egyedi IP van beállítva (mondjuk 2 még nincs is bekacsolva, de előbb ezt oldanám meg).
-
pruzsi
őstag
Fordítva repeater moddal jól müködik wds-el nem megy,
De inkább bekábelezem szereztem egy 50cm-es 13-as fúrószárat így már nincs az útba semmi -
Essejó
veterán
Meg 20 méterrel arrébb, ki tudja hány és milyen fal van közte, és wifi Ap, és nincs szinte wifi jel. Éééérdekes. A világ tényleg megérett a pusztulásra. Cirka kétnaponta le van írva, de mindig van aki újra ezzel jön.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
woodworm
veterán
A wds nem támogatja a wep-nél modernebb titkosítást! Meg lehet próbálni, de nincs garancia a működésére.
-
SP4C3
veterán
válasz pruzsi #59501 üzenetére
WEP? Felejtsd el, WPA2/AES kell neked, a wds meg wds, beallitod es megy, ac750-et kell konfiguralnod.
en tplink-kel csinaltam, ott a "fő" routeren nem kellett semmit babralni.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Szeretnék egy Asus RT-AC57U és egy AC750-et összekötni vezeték nélkül.
A net szolgáltató modemjéhez csatlakozik a ac57u a ac750 kb 20méterrel arrébb üzemelne.
Net leírások alapján a 750 nél wep biztonságit állítottam be és a wds beállításnál kikerestem a 57u-t az AP listában hozzáadtam alkalmaztam. Wifi listában eltünt a 750 neve így gondlom "egyesült" a másikkal viszont ha odamegyek abba a szobába a jel erősség lecsokken teljesen.
Vezérlőcsatorna mindkettőnél az 1-es.
750-et még elérem 5ghz-en mivel csak 2,4ghz csináltam meg. Biztonság legacy módban van a 750-nél a másiknál is abban kellene lennie? 57u Ap mód AP ONLY 750nél WDS ONLY.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest