Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz jerry311 #59494 üzenetére
valami fogalomzavar van, te azt javasoltad, hogy minden kliensen fusson egy virtual gep, amiben fut a pihole?
Persze, nem kotelezo hasznalni, egy ajanlat volt, ha google dns-t hasznal az ember, akkor agyrakot kap a tomerdek reklamtol, ha a yandex-ot, akkor meg elofordulhatnak anomaliak. ezert pihole ami tamaszkodhat 1.1.1.1-re vagy 8.8.8.8-ra.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
szo sem volt rola hogy dobja ki a "regit". A szolgaltatok altal biztositott modem-router-ap-switch-mta kombokkal van a baj, altalaban a beepitett router es wifi ap egy kalap kaka... Nem, nem jon rendbe minden, de pl tudja orvosolni egyes modemek okozta problemakat. pl epc 3925 wifije annyira gyengusz, hogy egy tl wr840 is fenyevekkel jobb, es most egy 20 dollaros routert emlitettem.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
jerry311
nagyúr
Ez szépen ütközik a másik hozzászólásoddal, amiben pont +1 gépet javasolsz.
Yandex és Google helyett Pi-hole-t ajánlani egyébként is érdekes, mert a Pi-hole-nak is kell egy külső DNS szerver.
Hogy nem Yandex, azt teljes mértékben megértem, azt is hogy nem Google. Szvsz, egy Pi-hole előtt még ott van a Cloudflare (1.1.1.1), vagy az OpenDNS (208.67. 220.220) is egyszerű és megbízható megoldás.
Ha mégis Pi-Hole akkor megint csak kb. az előbb említett szerverek vannak. -
Doky586
nagyúr
"Szolgaltato meg latja a routered publikus ip cimet, arra raereszthet egy pingsorozatot mivel a modem csak passzolja tovabb a routernek az meg valaszolgat."
Az én routerem aztán biztos nem válaszolgat senkinek. (még pingre sem - mert letiltottam)
Modem módban más a szolgáltatós box ip-címe, ilyenkor azt pingeli.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz jerry311 #59490 üzenetére
Minek? Annak, hogy van 100 eszkoz a halozaton, igy nem kell folyamatosan mondjuk egy asztali gepet jaratni. Erre mondjuk tokeletes a raspberry pi...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Milyen kimenet bemenet? Az átlag felhasználó nem tud mérni, semmit.
Amit tudsz tenni, hogy pinglesz egy google.com-ot, vagy 8.8.8.8-at (50 vagy 100ms-os intervallummal) és ott majd látszik ha valahol utkozben szakad, szaggat.
Szolgaltato meg latja a routered publikus ip cimet, arra raereszthet egy pingsorozatot mivel a modem csak passzolja tovabb a routernek az meg valaszolgat. Es igy mindeki olyan routert szerez be ami neki megfelelo es igy nem fog nyavajogni a gyenge wifijelre...-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Elárulom, hogy a "szakadozik a zinternet" reklamációk 95%-a nem valós problémák. Pontosabban semmi köze a szolgáltatóhoz... Legtöbb ilyen panasz arról szóp, hogy valamilyen "zsny" voip hívás megszakad. Tehát messenger, viber, stb.
Természetesen ilyenkor egyből lehet hívni a szolgáltatót, hogy szar a net.... Közben meg az agyonterhelt fertőzött telefonjával próbált meg voipon komunikálni az alany, amikor épp a play store frissített és volt -95db-s wifijel a teraszon... Az ilyeneket netközelbe sem szabadna engedni. A másik kedvencem a BT-os jubox, perszehogy megszakad a netrádió, hiszen a BT-t egy átok, már rég ki kellett volna vonni a forgalomból és elfelejtetni, a wifis kamerákkal együtt...Szerintem a legjobb kombó ha a modem csak modem a router meg csak router, ha telefonálsz, akkor pingelje a szolgáltató a routeredet, ha van packet loss, akkor valoban szakadozol, ha meg fullos vonalad van, 0% packet loss, akkor dobd el a telefonod és mondd le az internetelőfizetést.
-
mezis
félisten
válasz flash- #59483 üzenetére
Szolgáltató modemje bridge módban és saját router: Csak akkor van értelme, ha a szolgáltató eszközének router üzemmódban biztosított beállítási lehetőségeknél többre van szükséged és van olyan routered, ami azt biztosítja.
Egyébként csak hátránya van, pl. szakadozó internet esetén biztosan a routered lesz bűnösnek kikiáltva.mezis
-
SP4C3
veterán
Pi-hole
ppublikus sajna már nincs, építesz sajátot.
ezer éves +1 napos dell laptopra felhánysz egy raspbian OS-t, menni fog.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz flash- #59483 üzenetére
Egy otthoni hálózatot érdemes úgy kialakítani, hogy csak egy "főnök" legyen....azaz egy db router ami az IP címeket osztogatja.
Ez lehet a szolgáltató által adott eszköz is.
Viszont kevés a WIFI térerő a lakás / ház másik végében ?
Akkor kell egy másik eszköz, hogy jobb legyen a lefedettség.Erre megoldás egy Router AP módban azaz nem fog IP címeket osztogatni.....vagy egy dedikált Acces Point.
A fő routert és az AP-t UTP kábellel érdemes összekötni.
Ha több eszköz is router módban megy a hálózaton , abból ütközések lehetnek...ami nem szerencsés.
Nem vagyok szakember....csak sokat olvasgattam a témát.
Kb ennyi a lényeg.
Ha valamit nem jól írtam majd kijavítanak a szakik.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
flash-
veterán
van egy Asus rtn12d1 wifi routerem, és a telekomos(optikai a net) telekom hg8245h.
mindkettő egy szobában van, az Asus router router módban van, a net a telekom eszközből megy az asus routerbe amivel wifin szórom a jelet.mi a különbség a gyakorlatban ezen mód és az AP mód között?
melyik lenne jobb?
ha valaki értehtően leírná itt azt megköszönném, mert amit találtam neten leírást abból nekem nem derül ki hogy akkor most mi a különbség és melyiket használjam.
ap módban is kell hogy megmaradjon a vezetékes összeköttettés a telekom eszköz és az asus router között? -
SP4C3
veterán
Megnéztem, yandex DNS nem tudja feloldani a magnetbank.hu url-t:
C:\Windows\system32>nslookup magnetbank.hu 77.88.8.8
Server: dns.yandex.ru
Address: 77.88.8.8
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to dns.yandex.ru timed-out
Ellenben google tudja.
C:\Windows\system32>nslookup magnetbank.hu 8.8.8.8
Server: dns.google
Address: 8.8.8.8
Non-authoritative answer:
Name: magnetbank.hu
Address: 91.82.199.188Személy szerint sem Yandex sem Google DNS-t nem ajánlom, de ha választani kellene, akkor talán a kisebbik rossz a google...
-
moma
őstag
Az volt, hogy korábban volt egy saját router. És ezek szerint jött a digi és valami hálózatot fejlesztett és betette az ő routerüket. És a saját maradt a router és előtte van a digis.
Ez a switch használat azt jelentené itt, hogy akkor, ha van eszköz amit nem ér el távolságban a router, ezt jól értem ugye? Amúgy ilyen nincs. Szóval akkor ha legközelebb anyámnál járok kiiktathatom a saját asust.we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz Reggie0 #59474 üzenetére
De akkor fura, hogy egy ideig jó volt neki és aztán meg nem. És csak így, hogy váltottam az általad ajánlott googleösre jött helyre. És csak ez az egy weboldal. Azért kicsit így kiváncsi lennék mitől. De a lényeg, hogy most jó.
Köszi nagyon! És neked is Borisz76!
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz Reggie0 #59472 üzenetére
Szóval ez olyan, mint valami szolgáltatás a routerben. Ez lehet valami vírusos firmware? Vagy az ASUS kap pénzt tőlük?
Szerk:
rákerestem és egy gyári ASUS dolog
Szóval nincs vírus akkor úgy tűnik. Lehet akkor az történt, hogy a magnet bank tiltotta le ezt a yandexes dnst?[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Sose lehet tudni, lehet valamilyen hackre keszultek vagy csak elszurtak valamit.
Az eleg fura, hogy ez van a routerben, nyilvan nem magat varazsolta oda, hanem valaki beallitotta. Manualisan volt megadva vagy a digi osztotta ezt a nevszervert dhcp-vel? Sajnos a digi-t megvette a 4iG es a fidesz/kormany szereti az oroszokat, yandexet,( valamelyik propaganda oldalt vagy talan az oltasregisztracios oldal is azt hasznalta trackernek), igy beloluk is kinezek barmit.Szerk: megtalaltam a nemzeti inzultacios honlapon hasznaltak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz Reggie0 #59470 üzenetére
És szerinted miért lehetett ez, hogy nem jön be tőle a magnetbank. Meg ez nem fura, hogy ez benne van a routerben? :/ Meg akkor valami biztonságot ez nem ad ha azt is mondja, hogy igen ugye?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak külföldön vagyok általában és most tudom neki megcsinálni
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz Reggie0 #59467 üzenetére
Megoldva. De ez nem segített közvetlenül. Viszont észervettem, hogy volt egy szöveg, hogy a yandex dnst használja beállítástól függetlenül. És ha ezt a yandex dns dolgot kikapcsolom, akkor jó.
Ez mi ez a yandex dolog? Gáz ha kikapcsolva van? És beállítva ez a 8.8.8.8. Meg ez most hogy kezdett gondot okozni, ha eddig nem?
Itt látszik mi ez.
Elvileg azt írja, hogy allows to restirct content to malicious sites and adult content. Ez nem adna valami biztonságot, ha be van kapcsolva amúgy?[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Próbálj meg a laptopoddal kábelen csatlakozni a Digi eszközére.
Majd mehet a magnetbank.huHa úgy jó , akkor lehet, hogy a Digi eszköz után kötött Asus RT-AC57U nincs jól beálélítva.
Milyen módban van valyon ? Router , AP ?
A Digis eszköz Router vagy Bridge módban van ?És a két eszköz hogy van összekötve ?
Wan-Lan ?
Lan-Lan ?[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
moma
őstag
válasz Borisz76 #59463 üzenetére
most a saját laptoppal nézem, szóval itt jó kellene, hogy legyen, ez tuti nem vírusos.
ha a telóm mobil netjén vagyok, akkor minden jó.és közben benéztem a routerbe a tűzfal részhez, de nem látok ott semmit.
ez a router amúgy: asus router rt-ac57ude most látom, hogy van itt egy digis router is már, ez valami új dolog a digi fejlesztett valamit. ez egy zte zxhn f618v2 (ide nem tudok belépni, ez nem tudom mire van használva, gondolom nem routernek most, csak valami? sajna nem vágom ezt)
szóval a lényeg, hogy vagy valamelyik router, vagy esetleg a magnetbank blockolta valahogy valamiért ezt az ipt?
(amúgy ez is kérdés, hogy ha rakott ide egy routert a didi, akkor kell egyáltalán az asus?)
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Nálam is Digi-s net van.
Ránéztem és nálam bejön az oldal.Win10 Pro , 64 bit , rendszeresen frissítve.
Win saját víruskeresője van csak használatban.
Chrome és Edge böngészővel is jó.A hiba ott lesz helyben.
Keress vírust és malware-t !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
moma
őstag
Sziasztok, elég fura kérdés nem tudom hol kéne feltennem.
Anyukám hívott, hogy a magnetbank.hu oldalt, ha megakarja nyitni egy webhely nem érhető el oldal jön be és ez a hiba kód: dns_probe_finished_nxdomain
mi lehet a gond, hogy csak ez az egy oldal és próbálta másik böngészőben is.És átjöttem hozzá és kipróbáltam saját laptopon a helyi wifivel és ott is ez van. csak én ezt a hibát kaptam:
DNS_PROBE_POSSIBLEMi lehet ez, hogy csak egy oldal és egy bank oldala? Lehet valami vírus állít valamit a routerben? És hogy tudnám neki helyrehozni ezt? Sajnos nem vagyok a routerek mester...
jah és digis net van.
[ Szerkesztve ]
-
mike6
csendes tag
Sziasztok!
ALU-vezetekes lakásba szeretnék powerline adaptert ( TP-Link TL-PA7017P), ami a FLIP-es ont-ot kötné össze a szobában lévő tv-boxszal. A két konnektor között kb 10 méter van. Viszont az egyik powerline adapter egy olyan konnektorba kerül, ahová a hűtőszekreny is be van dugva. Konkrétan a powerline adapter saját konnektorába dugnám majd a hűtőt.
Mennyi az esélye vajon, hogy a tv adást nem zavarja be a hűtő?
Köszi -
Reggie0
félisten
válasz Essejó #59448 üzenetére
Ezert kell egy oldalon bekotni az arnyekolast. Es erzekenyebb rendszereknel ezert van dupla arnyekolas, amit a ket ellentetes oldalon kotik be.
A mindket oldalon bekotik kondival, stb szinten nem jo megoldas, mert nagyfrekvencias szempontbol olyan, mintha mindket oldalt le lenne foldelve. Csak DC es alacony frekvencias aram nem fog folyni rajta.
Amugy ez az arnyekolas nagyon sok embernek okoz fejtorest. Az USB eszkozoknel is lehet latni, hogy egyszeruen meg az egyszerubb HW fejlesztok sem ertik, hogy hogyan kell kezelni es esz nelkul kotik ossze az arnyekolast a GND-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Hátha itt gyorsabban kapok segítséget
Van egy AX56U routerem, és vettem egy AX55-öt, kábeles AiMesh-t szeretnék csinálni.
Így néz ki most a hálózat:
Az itteni link alapján a Scenario 4-et követve elvileg így kellene kinéznie?
Mindkettő AP módban, AX56U mint main router LAN porton csatlakoztatva a HGW-re, AX55 mind node, WAN porton!? Így elérem mindkettő konfig felületét a hálózaton? Csak mert most az AX56U WAN porton csatlakozik a HGW-re AP módban. Ha LAN-ba dugom, akkor nem érem el. -
adam3
aktív tag
Sziasztok,
egy megerősítést szeretnék kérni, hogyha ED3 IPTV esetén a nem bridge módba rakott Telekom HGW egy sokportos TPLink switchbe megy be ahol az IGMP snooping aktív és innen megy tovább minden szobába az ethernet, akkor a hálózat többi részén elvileg nem kell védekeznem a felesleges IGMP forgalom ellen, ugye? A konkrét kérdés esetemben, hogyha rakok egy AP-t a TV mellé akkor kell-e elé IGMP snoopingos switch hogy az IPTV forgalom ne jelenjen meg a WiFi hálózaton feleslegesen.
-
veterán
Különböző persze. Meg a routeren ki van kapcsolva a 2.4 Ghz-es hálózat, ez a repeater pedig mindkét frekvencián sugároz. Most is éppen 2,4-en csatlakozom egy tablettel a repeaterhez. Amúgy jól működik, csak elérni nem tudom a felületét per pill. Resetelni nincs kedvem, most a routert sem akarom lekapcsolni, vagy a repeatert távolabb vinni, nincs most miért ezzel szórakoznom, csak nem értem, miért nem lehetett erre gyárilag valami megoldást találni. Mert ha egy nálam a hálózatokhoz hülyébb (van ilyen azért) ember jut ebbe a szituba, azt hiszi elromlott a repeater, pedig ez 2 éve 18 ezer forint volt.
-
mezis
félisten
-
And
veterán
Azt, hogy a mindkét végén földeletlen S/FTP - akár érpáronként fóliázott, akár teljesen árnyékolt - kábelek 'antennaként' viselkednének, mérésekkel cáfolják, és mítosznak minősítik: [link]. A végkövetkeztetés az, hogy az S/FTP-kábelek még mindig sokkal jobb eredményt adnak zajimmunitásra bekötetlen árnyékolással, mint a sima UTP-k. Számszerűsítve nagyságrendileg 10-szeres (20 dB) áthalláscsökkenés mérhető két árnyékolt, de nem földelt kábel között a sima árnyékolatlan UTP-khez képest, és ugyanennyivel javul az összkép, ha az árnyékolást az egyik végponton lekötjük. (Ha már antenna-effektus: az árnyékolatlan kábelek a csavart érpárok ellenére sokkal inkább antennaként viselkednek, mint a bármilyen árnyékolással ellátott kivitelűek.)
-
mezis
félisten
válasz rothfb #59451 üzenetére
Honnan tudod azt hogy melyik rádiós egységhez csatlakozol? Különböző az SSID-jük?
Most volt egy rossz tapasztalatom az Advaced IP Scanner programmal: a WiFi-n csatlakozó laptopon megjeleníti a routerhez UTP kábelen csatlakozó PC-t, de az UTP kébelen csatlakozó PC-n nem jelenik meg a routerhez WiFi-n csatlakozó laptop.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
veterán
Nem. Ugyanis az Asus Repeater nem is látszik, pedig hozzá vagyok csatlakozva.
Azon az ip címen, amin lennie kellene, azon a Netgear routert látja. El kellene távolodni a routertől, vagy resetelni a repeatert. Vagy a Netgeart addig lekapcsolni. Talán akkor elérném a repeatert. Vicc, hogy ezt gyárilag nem érzékeli a firmware. Végülis pár ip cím ütközhet, sok eszköznek ez az elérési ip címe. -
Doky586
nagyúr
Erre céloztam tréfásan az infúziós módszerrel. Nem muszáj a legvégén csúnyaságot alkotni, lehet egy méterrel a vége előtt is beszúrni ügyesen egy drótot vagy megpucolni a szigetelést. Viszont tudtommal ezt pár nanós kondi és pár tíz ohmos soros ellenálláson át illik valami nagyobb fémfelületre (pcház, reckszekrény) kötni, lehetőleg mindkét végén.
-
Essejó
veterán
válasz Doky586 #59435 üzenetére
Elméletileg földelés nélkül az árnyékolás, antennaként viselkedhet, mindkét végét leföldelve meg létrejön a földhurok.
Bár ha az rj45 árnyékolt, és a Cat kábel árnyékolása ki van a szigetelésre hajtva, az réz fóliával áttekerve, és az rj45 árnyékolása a fóliára ráfogatva, akkor ha kis szerencsével is de hozzá érhet a Pc házhoz. Akkor már csak az kell hogy a Pc táp szabályos földelt konnektorba legyen dugva.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
jerry311
nagyúr
válasz Aprósólyom #59428 üzenetére
Valamelyik topikgazdának volt hozzászólása saját tapasztalatával.
-
veterán
Tudom a repeater ip címét, csakhogy arra a router felülete jön be, amihez kapcsolódik. Az egyébként nem Asus, hanem egy Netgear R6400.
Amúgy az asus.repeater.com címre valamilyen dns problémával reklamálnak a böngészők, minden eszközön. Tehát szerintem is ip címmel lehetne elérni a repeatert, viszont itt jön a képbe a router, aminek szintén ugyanaz az ip címe. -
-
Doky586
nagyúr
válasz Aprósólyom #59441 üzenetére
Erről beszéltem: "otthoni eszközöknél ez nem megoldott" és hogy árnyékolt vs árnyékolatlan kábel. Te meg mással jössz...
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz Doky586 #59440 üzenetére
És gyakorlati tapasztalatok vagy labor tesztek alapján? Mert az hogy a gyakorlatban sokszor jól működik az jellemzően a szigorúan megtervezett és laborban szélsőséges események között tesztelt rendszereken múlik.
Arra akarok csak utalni, hogy a való életben biztos előfordul olyan helyzet ahol számít az infrastruktúra mikéntje, egy másik helyzetben meg nem számít, vagy nincs nagy jelentősége. A rendszer működik, de csak műszeres mérés mutatná meg a zavarokat és hogy az adott zavar/hiba még javítható-e vagy nem.
Én legalább is akarok hinni azoknak a zseniknek, akik laborban specifikálják a rendszereket...Jevons paradox
-
Doky586
nagyúr
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #59437 üzenetére
Ezt az A és B kérdést talán ez a használati mutatja meg jól.
Két PB-t valóban nem lehet optikával összekötni, egy Pb-t vagy "sima B-t is netán?) lehet A-val.
Az A komponens kicsit drágább, 5k, na de így is olyan 10k anyagköltségben megállna a 30m optikai szakasz, az azért élhető.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen a választ!
Hmm, ezért kérdeztem, mert nekem is gyanúsan olcsó
Ámde szerintem aki ma optikázik az gigabit, meg 10 gigabit/s magasságban gondolkozik ezért ennek kicsi a piaca, azért is lehet olcsó. Nekem mondjuk pont elég lenne, ha valaha kéne gyorsabb, akkor addigra a jobb médiakonverterek ára is lemegy talán.
Amúgy még az optika mellett volna az átmérője. Van néhány olyan védőcső a falban, ami elég dugig van már és míg ez beférne, addig a CAT6-al szenvedés volna.
Szia! Köszönöm szépen a választ, ezt tuti benéztem volna alapból ! Akkor 100 megabites ethernetre alkalmas a kütyü nem? Csak az optikai kábel egyik végén A, másikra B típusú ilyen kell és a kettő közé egyetlen optikai? A honlapon is így van ahogy látom, bár ez nem pont ugyanaz a termék:
*Más: A 30m mindkét végén SC végű optikai patch helyett vegyek inkább ilyen optikait méterre, fűzzem be és valamilyen módon félházilag is el lehet ezeket látni csatlakozókkal netán? Mondjuk akkor már mindenképpen olyat vennék, amin félig van SC csatlakozó... az egyik végén legalább. Akkor csak az egyiket tudom elrontani... vannak ilyen gyorsszerelésű csatik, bár ahhoz is kell szerszám sajnos... nem egyszerű ez annyira.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz rothfb #59432 üzenetére
Üdv.!
Töltsd le az Advanced IP Scanner programot és futtasd (nem kell installálni.) Keresd meg a jelismétlőd IP címét és azt írd a repeter... helyére.
dinamikus IP cím, változhat.mezis
-
Doky586
nagyúr
válasz Aprósólyom #59434 üzenetére
Ezt a városi legendát én is hallottam, de az alapja nagyon megkérdőjelezhető..
-
veterán
Sziasztok.
Adott egy Asus RP-AC55 repeater. 2 éve üzemel már, viszont az elejétől fogva van egy olyan gondom vele, hogy a firmware bejelentkező oldalt (repeater.asus.com) nagyon nehezen sikerül behoznom. Sikertelen oldalbetöltés jön folyamatosan. Pc-n, notin, tableten, telefon böngészőben egyaránt. Vezetékesen is. Úgy értem lehet hozzá vezetékkel is csatlakozni, egy noti megy is így róla, de ott sem tudom elérni a bejelentkező oldalát. 5 fajta böngészőben sem.
Aztán egyszer csak nagy nehezen többszöri újratöltés után egyszer csak bejön és be tudok lépni. Firmware-t akartam frissíteni, végül sikerült is. A hiba viszont maradt.
Próbáltam böngészőkben cookie törlést is, de nem javított a helyzeten.
Valakinek ötlete, mert baromira idegesítő, nem mintha minden nap be akarnék lépni, de azért érdekelne, mi a hiba és hogyan lehetne orvosolni.
Ja és új korától ilyen. -
Aprósólyom
addikt
Ha jól látom, két kicsi fém fülecske belóg az alaplapi csatakozók belső falán. Akkor elméletben, mehet bele az FTP, minden különösebb egyéb beavatkozás nélkül, igaz?
Kérdésem, hogy a gyakorlatban ez jelentheti azt, hogy esetleg az alaplapi audio áramkörben megjelenhetnek zavarok? Vagy alaplap válogatja?[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
mezis
félisten
válasz Aprósólyom #59428 üzenetére
Függ a m-ektől, áramoktól.
Pár m: semmi probléma.
Van árnyékolt UTP kábel is: FTP. De előtte gondold át, hova lesz az árnyékolás csatlakoztatva.mezis
-
Aprósólyom
addikt
válasz jerry311 #59422 üzenetére
Engem érdekelne, hogy ez tapasztalati infó? (Nekem még nincs.) De annyit tudok, hogy a csavart érpárnak az lenne a jelentősége, hogy kiolthatóak legyenek az elektromágneses zavarok... Csak kérdés milyen jól működik a gyakorlatban vagy a kábel behúzásakor nem nyúlnak-e meg a csavart érpárok és még ki tudja mennyi nyűg jöhet közbe..
Szóval, ha minden rendben, akkor nem okoz csomagvesztést erős áram mellett húzni?
Mert ha nagy biztonsággal bevállalható, akkor lehet én is bepróbálkozom vele egy rövid pár méteres szakaszon.#59427 mezis: Azon a linken milyen jól mutat a 15 kilÓméter Értsd: Kgm = forgatónyomaték. Vajon ismerik-e a Tp-Linkes kollégák a helyesírás-ellenőrzés lehetőségét, ha már a fizika....?
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
mezis
félisten
válasz csubuka #59423 üzenetére
Nincs tapasztalatom az optikai kábellel, átalakítóval, de én is optikai kábelt tennék a 3x0,4kV mellé. Még akkor is, ha ehhez vissza kellene húzni a meglévő kábelt és aztán együtt vissza.
DE: biztosan alkalmas ETHERNET adatátvitelre az a gyanúsan olcsó elektronika? Régebben két optikai szál kellett, Tx, Rx. És a csak 100Mbs is gyanúsan kevés.Bár úgy látom rendben lenne és csak a 100Mbps miatt lehet ilyen olcsó.: [link]
[ Szerkesztve ]
mezis
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apró tanácsot szeretnék kérni.
Két házat akarnék összekötni vezetékesen és mivel csak a villanyvezeték védőcsövébe tudok új kábelt húzni, oda rezet nem kéne gondolom rakni.
Így az optikára gondoltam. Nincs igazán nagy igény sávszélre amúgy, nem azért...
Amkre gondoltam, hogy a nagyház végpontjához média konverter (TP-LINK 10/100MBPS WDM MEDIA KONVERTER (TL-FC111PB-20)
[link]
Vajon egy ilyen jó lehet? Vagy benéztem?Onnan menne optika át villanyvezetékek mellett, aztán ismét egy ilyen konverter, a kettő közé meg SC csatis szimplex optikai patch kábel... Előszerelt és akkor nem kell spexi szerszám, talán befűzhető... (Vagy valami drágább kábel kéne inkább a védőcsőbe?)
Gondolom optikai kábelből olyan kéne, ami azért jövőbiztosabb és ha úgy van akkor cserélhető lenne a kábelvégeken a média konverter jobbra, ha valaha kell.
Ez így vállalható szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
válasz jerry311 #59418 üzenetére
Köszi! És a látogatók ezt úgy látják a böngészőben, hogy a titok.cégem.hu oldalt böngészik tovább, vagy láthatóvá válik a trükk, hogy átmentek a valami.dinamikus.név oldalra?
https-el is működik?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
jerry311
nagyúr
CNAME amit keresel.
Gyakorlatilag egy átirányítás A FQDN-ről B FQDN-re. -
Szolgáltatónál van a cégem.hu szerver, de most szükség lenne egy új aldomainre.
A trükk ott van, hogy ez egy olyan WordPress portál lenne, amin rengeteg nagyméretű videó is meg lenne osztva. Ha a szolgáltatóra bízom, az egy vagyon lenne(+ TB méretű tárhely).
A megoldás, hogy helyi NAS-on futna a WP, és ez lenne az aldomain.cegem.hu. A probléma az, hogy az internetet dinamikus IP-n keresztül éri el a NAS, így a DNS bejegyzés problémás.
A fizessek elő fix IP-re megoldáson kívül van valami frappáns megoldás?
Pl. egy fordított proxy szolgáltatás, ami elkapja a kéréseket, és a NAS-on futó szerverre irányítja.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
SeatZola
őstag
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e, de hátha:
Jelenleg Vodafone gigabit-es netem van otthon, aminek a vodás modemjére rá van kötve egy Asus RT-AX86s wifi router (1 db USB 2.0 és 1 db USB 3.0 van rajta). A kérdésem az az, hogy megoldható-e, hogy erre egy 2 TB-os külső hdd-t kössek, amin az mkv filmeket tárolom és ezeket az okostévéken wifin keresztül tudjam elérni és jó minőségben nézni?Egy Apple TV 4k 2021 most van még beszerzés alatt.
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
RWD
tag
válasz MasterMark #59411 üzenetére
Jogos, lehet félreérhető. Laptoppal kapcsolódok egy VPS-re (távoli asztallal, ha jól mondom), és a telephely "internetét" használom ehhez. A távoli asztalon történő folyamatok nagyon lassúak, de nem állandó jelleggel (értsd laggol a VPS oprendszere, a rá telepített progik, stb).
-
RWD
tag
Sziasztok, remélem jó topikba írok a bajommal.
Egy ipari telephelyen van az irodánk, Telekom netet használunk. Pár hónapja behúzták az optikát, azóta villámgyors a cucc. Viszont! Ha távoli asztal kapcsolattal dolgozok egy VPS-en (ezzel a Telekom netkapcsolattal), napközben random full lassú tud lenni a net. De csak is a távoli asztalnál észlelhető. Speedtest ilyen esetben is szép értékeket hoz, helyi böngészőben jók a sebességek, stb.
Tutira a nettel/hálózattal (??) lehet valami, mert mobilnettel tesztelve mindig fixen jó a távoli asztal sebessége.
S3gg vagyok a témához, de remélem jól körbeírtam. Láttatok már ilyet? Hol induljak el?
Köszi!
-
mezis
félisten
-
umfrider97
csendes tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék.Adott egy TPLink TL-WR1042ND (tether appal nem kompatibilis) router, melynél jelszót szerettem volna beállítani, ami meg is történt, újrabootolt a rendszer, a wifire rá lehetett csatlakozni, de egy órán belül kb. mindig elment a net, nem csak a wifi, hanem a vezetékes is. Többször újraindítottam a routert ami ugyan arra az időtartamra orvosolta csak a problémát. Vissza kikapcsoltam a jelszót, azóta stabil a rendszer. Találkozott már valaki hasonló problémával? Esetleg van rá megoldás? Digis szolgáltató van, ha ez számít valamit.
-
mezis
félisten
válasz st6969 #59403 üzenetére
"... környezet ..." WiFi: látható AP-k, azok adatfordalma, láthatatlan BT-k és egyéb elektromágneses zavarok.
mezis
-
daninet
veterán
válasz MasterMark #59405 üzenetére
fura, mert pont azok az erek nem tesztelnek többet amiken az áram megy (kék/barna)
De mindegy. Lényeg, hogy megdöglött és kell egy új teszterMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Megfőztem a kínai ethernet tesztelőmet PoE-val
Szeretnék 30ezerig venni egyet ami tudja ellenőrizni a PoE-t, esetleg ledekkel vagy grafikusan keresztkötést tud azonosítani, plusz pont a kábelhossz mérés. Elkezdtem nézegetni de nagyon megosztott a piac, vannak az olcsó vackok meg a méregdrága 2000 eurós tesztelők.
Van valami jó eszköz ami középút?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
st6969
őstag
Nincs gond a sebességgel. Amikor megjött a Xiaomi router, próbaképpen csináltam egy összehasonlító mérést 2 szobával arrébb úgy, hogy a CB mellé tettem a router is, és a hálószobából mértem (2 fal, tömör tégla). Csak, hogy lássam, melyik "erősebb". Mértem 2,4GHz-en és 5GHz-en is mindkét router hálózatából (összesen 4 mérést csináltam).
5Ghz-en (számomra meglepő módon) a CB stabilabb volt ugyanakkora távolságból. Bár sSebességben sok különbség nem volt, de a Xiaomi 5GHz-es hálózata hol megjelent, hol eltűnt. A CB 5GHz végig megvolt.
Viszont 2,4GHz-en kicsit megdöbbentem, így többször is elindítottam a Speedtest appot. A CB 2-3Mb-t mutatott, néha felugrott 10-12-ig, de inkább az extrém alacsony volt. Ennek ellenére nem értem, hogy lehetséges, de semmi panaszom nem volt a sebességre (facebook, youtube, netflix akadásmentesen ment a hálószobában mindig is). A CB közvetlen közelében sem mértem sokkal 10-15 fölött
A Xiaomi már elsőre is 60Mb körüli értéket gurított a hálószobából mérve is.
Szóval nincs gond, csak úgy kíváncsi lettem volna, ha már a hardver, szoftver, környezet (kábelek) ugyanaz, mint az 5GHz-es méréskor, akkor nem kellene-e 2,4GHz-en is nagyobb sebességet tudnia. -
mezis
félisten
válasz st6969 #59401 üzenetére
Az adatátviteli sebesség csak a hardverektől, szoftverektől, környezettől, többiektől függ.
Annyi, amennyi. Ha kevés lenne, akkor kell foglalkozni vele, egyébként használni kell. Játszani, zenét, filmeket letölteni, OnLine TV-t, filmet bámulni és ha már nincs jobb ötlet, akkor ügyeket intézni, tanulni, tanítani....mezis
-
st6969
őstag
Jaja, szerintem úgy hagyom neki, nem keresem én a bajt
Viszont a sebesség az érdekes, az nálam sem több 2,4GHz-en. Olyan 60-80Mb között van, közvetlenül a router közelében. A CB-ről sem jobb, sőt. A telefonom Xiaomi Mi 8.
5GHz-en viszont jön 250-480Mb között házon belül (a kertből arról is olyan 40-50).
A netem 500-as. Normális ez a sebesség 2,4GHz-en?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Android szakmai topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest