Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz mezis #59402 üzenetére

    Nincs gond a sebességgel. Amikor megjött a Xiaomi router, próbaképpen csináltam egy összehasonlító mérést 2 szobával arrébb úgy, hogy a CB mellé tettem a router is, és a hálószobából mértem (2 fal, tömör tégla). Csak, hogy lássam, melyik "erősebb". Mértem 2,4GHz-en és 5GHz-en is mindkét router hálózatából (összesen 4 mérést csináltam).
    5Ghz-en (számomra meglepő módon) a CB stabilabb volt ugyanakkora távolságból. Bár sSebességben sok különbség nem volt, de a Xiaomi 5GHz-es hálózata hol megjelent, hol eltűnt. A CB 5GHz végig megvolt.
    Viszont 2,4GHz-en kicsit megdöbbentem, így többször is elindítottam a Speedtest appot. A CB 2-3Mb-t :Y mutatott, néha felugrott 10-12-ig, de inkább az extrém alacsony volt. Ennek ellenére nem értem, hogy lehetséges, de semmi panaszom nem volt a sebességre (facebook, youtube, netflix akadásmentesen ment a hálószobában mindig is). A CB közvetlen közelében sem mértem sokkal 10-15 fölött :U
    A Xiaomi már elsőre is 60Mb körüli értéket gurított a hálószobából mérve is.
    Szóval nincs gond, csak úgy kíváncsi lettem volna, ha már a hardver, szoftver, környezet (kábelek) ugyanaz, mint az 5GHz-es méréskor, akkor nem kellene-e 2,4GHz-en is nagyobb sebességet tudnia.

Új hozzászólás Aktív témák