Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Telekom optika esetén ahol van modem, az Ac65p milyen módban érdemes használni?
AP vagy Router?
Köszönöm
-
jerry311
nagyúr
válasz Warzoz #56040 üzenetére
Akadozik valami? Nem megy rendesen a YouTube vagy a Facebook?
Amíg nincs ilyen gond, addig igazából mindegy, hogy 150 vagy 412.
Razer Phone 2 most éppen 82 Mbps-re hajlandó, pedig hát 802.11 a/b/g/n/ac. 1440p natív felbontáson szépen megy a video, nem akadozik.Ha csak a számokkal van a gond, akkor próbálj meg kibékülni vele, úgyis változik amint megmozdítod a telefont. Ha valós problémát okoz, akkor érdemes rajta dolgozni.
-
G.A.
aktív tag
válasz user12 #55998 üzenetére
Lehet megnézem kevesebb kapcsolattal. Bár a NAS-on nem okozott eddig gondot. Egy Archer C7 az manapság "gyengének" számit? WRT54(G/GL)-ről váltottam nem olyan rég (~4éve).
Az IPv6-os hibát szerintem én okoztam.
LAN oldalon 3 beállitás van: DHCPv6, SLAAC+Stateless, SLAAC+RDNSS
Átváltottam SLAAC+Stateless módról DHCPv6-ra. A módok között mi a különbség? Mikor melyiket kell/érdemes használni? Ez szolgáltató függő? -
-
MasterMark
titán
2 stream-es AC-val 867-es linken azért olyan 350-450-et tudnia kéne hozni.
Switch Tax
-
zolee001
őstag
Életemben nem méricskéltem de most megtettem,412,21 a speedtest Sony telefon és böngészöböl mérve
(idióta appokat nem töltök le)
De ha 41.221 Mbit/s lenne akkor is igen jól tudnék aludni -
E.Kaufmann
veterán
válasz Warzoz #56037 üzenetére
A két csatorna nem egyenlő két antennával, csak annyit jelent, hogy 2.4GHZ-s és 5GHz-s hálózatra is fel tud csatlakozni. Az a lényeg, adott frekisávon hány antennát tud egyszerre használni (az úgynevezett spatial stream-ek száma ), valamint hiába írják sok eszközön egy összegben a 2,4 és 5GHz-s sebességeket, nem fog összeadódni a kettő, csak nagyon spéci esetekben és tuti nem egy ilyen mobillal.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Warzoz
senior tag
válasz E.Kaufmann #56036 üzenetére
Az egyik telefon egy Samsung Galaxy A7 (2018), kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú.
A másik meg egy Redmi Note 7. Ennél nem találom, hogy hány csatornás a WiFi modem. -
E.Kaufmann
veterán
válasz zolee001 #56035 üzenetére
Nekem ha mellé rakom az AP-nak, akkor se mér 20 mbit-nél többet Redmi 7-en (100 mbit WAN, 2,4GHZ N mód a mobil felé), eleve nem is valami combosak ezek a telók, hogy bírják a tempót szerintem. Valamint kérdés a telefonban konkrétan milyen Wifi konfiguráció van, mert mondjuk 1 antennával AC módban 80MHz-s csatorna mellett a nyers 150MBit nem is súlyos, nem is kritikus, ahogy az elvtársak mondanák , de az elvi max is asszem 450 Mbit, mely sebességeket Wifi esetén kapásból osztani kell kettővel, hogy a valós értéket megtippeljük (egy szobán belül, ideális körülmények esetén).
[ Szerkesztve ]
-
Warzoz
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezek.
Nemrég kötötte be a Digi a gigabites netet. Az ONT egy ZTE ZXHN F618 bridge módban, amire egy TP-Link Archer AX10 AX1500 routert kötöttem. 2 PC kábelen, 1 androidos TV és 4 okostelefon pedig wifin csatlakozik a routerhez.
Kábelen letöltési sebességnek 800-900 Mb/s-t mérek, de 2 telefonon, ami 5GHz-en csatlakozik, csak 150 Mb/s-t.
Mi lehet a gond? -
lanszelot
addikt
válasz jerry311 #56028 üzenetére
Ez egy lakóház, 9 lakással, és 1 nethub a folyosón, amire wifi-vel lehet kapcsolódni.
Nem a net xar, a kapcsolódás.
Mivel 1 hub-ra 9 lakás x eszköze kapcsolódik a hub nem bírja.
Ezért ez a "jó" sebesség.
Jelenleg HUB -> wifi -> Routerem -> switch - > eszközök
Ezt próbálnám kicsit tuningolni a PowLine -val /ha a szomszédnak lehet akkor nekem se szólhat/
Hub -> PowLine -> PowLine -> switch -> eszközök -
jerry311
nagyúr
válasz lanszelot #56026 üzenetére
Majd kiderül...
Nekem 1000-es van (D-Link DHP‑W611AV TalkTalk brandinggel), ami 500-650 Mbps közti sebességeket mutat az admin felületen. Viszont csak 120-160-ig hajlandó felmenni ha pl. belső hálózaton másolok valami nagyot. Olyan forrásból szerezd be, ahova egyszerű visszaküldeni.Routeren, kábelen tesztelve mennyi a sebesség? Angliában nem ritka a fos xDSL. Egyik ismerős 2-3 éve ilyen 2M/256k DSL-t tudott csak beköttetni, és majdnem két évet várt mire a szolgáltató megcsinálta az oda vezető gerincet, hogy legyen VDSL2 tűrhető sebességekkel.
-
-
Reggie0
félisten
válasz huliganboy #56024 üzenetére
iperf3
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Adott egy hálózat! Optika - modem - Router... Hogy tudom tesztelni, hogy mennyi lehet a tényleges lan-lan sebesség?
Windows és Linux(no gui) rendszer is rendelkezésre áll esetleg...
Köszi
-
Topikgazda
válasz Downsampling #56021 üzenetére
Link aggregation-nak hívják ezt, mindkét eszköznek támogatni a kell, hogy működjön.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
A gigabites routerem 6 LAN portos, amiből az első kettő "összegezhető" (nem tudom, mi rá a jó kifejezés?). Ezt hogyan tudom megtenni? Ugyan a netem csak gigabites, de a belső hálón jól jöhetne ez a funkció. Csak nem tudom, hogy kell összeadni a két gigabites port sávszélességét?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #56019 üzenetére
Azért mert otthon a saját hálódon vagy... A VPN meg a 10.8.0.0 ahogy ott be van állítva. Ezért a kliens tűzfala ezt idegen hálózatnak láthatja.
A routeren nem kéne semmit állítani, az be kéne állítsa a saját tűzfalát ehhez. Routing is be kéne hogy állítodjon ezzel együtt.Már persze ha routeolt a vpn és nem nat-olt. Ez alapján nem tudom eldönteni, majd aki az asushoz ért megmondja.
De próbálj meg mást elérni a hálódon, mondjuk egy pc-t, meg kikapcsolt tűzfallal is. Pingeld meg. Mi a pingre a hibaüzenet? Timeout, vagy destination not reachable?
Switch Tax
-
ArthurShelby
addikt
válasz MasterMark #56018 üzenetére
De ha nem vpn-en keresztül csatlakozom, akkor nincs gond.
Esetleg portot kell nyitni a vpn-nek (bár kétlem, ha tudok csatlakozni), vagy router tűzfalán kéne valamit állítanom? Esetleg route szabályt kéne hozzáadnom?[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #56017 üzenetére
Nem hiszem, ha nem nat-ol hanem routeol akkor az elérni akart eszközök tűzfala is lehet a gond, mert nem biztos, hogy válaszol másik hálózatra amiben nem ő van. Windows pl ilyen, pingre se válaszol másnak, ha nem állítod át.
Switch Tax
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #56003 üzenetére
szerk: félre nyomtam, ide ment volna a válasz eredetileg: #56004 MasterMark
Tap-ot mondták nekem, de azt az android csak rootolva tudja elvileg. Lehet csak szimplán a fw bugos?
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
jerry311
nagyúr
-
lanszelot
addikt
válasz E.Kaufmann #56012 üzenetére
Landlord - Főbérlő
Milyen párosításról beszélsz?
Összeakadást kérdeztem.
Van az övé az engem nem érdekel. És amit veszek.
Az övé és az enyém ugyanabban a konektorben egymás mellett.
Okozhat problémát? Össze akad pl /nem össze párosít, az teljesen más szó/ -
E.Kaufmann
veterán
válasz lanszelot #56011 üzenetére
De mégis, ki az a landlord? Helyi szolgáltató, háziúr, apu. anyu, barinő vagy barinő szülei?
Magától biztos nem fog, párosítani kell a kettőt rajtuk levő gombbal vagy pedig webes felületen vagy kezelőprogrammal összelőni, már amelyiknek van, az én D-Linkjeimhez egyik sem jár. TP-link-nek van programja, de érdemesebb gombbal párosítani, pl egy elosztóba dugni a kettőt és úgy. Egyes eszközök (TP-linkeknél láttam ilyen leírást) támogatják több eszköz összeláncolását, ott a gombok megnyomásának sorrendje talán számít, meg kell nézni a kézikönyvet.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz E.Kaufmann #56010 üzenetére
Ezt a részt hagyjuk, egyszer már benéztétek, most másodszor is.
Írtam, szűk a látókörötök.
A kérdésem, működik-e majd, vagy sem?
Össze akad-e, vagy sem? -
E.Kaufmann
veterán
válasz lanszelot #56008 üzenetére
hú de fak iz landlord?
On:https://www.ostelsat.hu/rj-45_lapos_ablak_atvezeto_kabel_N9203.htm[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz E.Kaufmann #56007 üzenetére
Nagyon szűk a látókörötök. Ne magatokból induljatok ki...
9 lakás használja ugyanazt a netet.
A landlord nem engedi bekötni , így nincs más esély a netre.
Amit linkeltem az egy pár, nem értem miről beszélsz.
A netes hub -nál a konektor az ugyanaz a konektor /2db/ ahova a másik van dugva, mellé dugnám be, kihúzom a hub-ot, és bedugom a powerline-ba amit berakok. Így en is be tudom rakni.
De össze akad-e a kettő. A másik fogalmam sincs milyen fajta powerline, úgy néz ki mint amit vennék /gondoltam ha más össze akadhat, vagy ha ugyanilyen össze akadhat...stb/ Ha kell kihúzom és megnézem.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Doky586 #56006 üzenetére
Ilyen szép önlebuktatást még nem láttunk
Csak aztán nehogy csináljon egy hurkot a hálóban, hogy még a szomszéd netje is lehalljon
Amúgy vagy olyan Powerline kell, ahol mindkét eszköz ugyanolyan (nem kötelező, de ajánlott, valamint magától nem fog összekapcsolódni a kettő, ha nem párban árulták) valamint én próbáltam a sima AV1000-eset, de nem lehet hasraesni tőle, ahogy nézegettem, valahol az AV1300-2000 jelzésű eszközök képesek már legyőzni kis távon, kevés árnyékolás mellett a wifi-t (AC és afelett), amik egyszerre a nulla-fázis és a nulla-védőföldet is használják adatátvitelre.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Osztott netünk van a szomszédokkal, és wifi-n lehet rá csatlakozni.
A szomszéd beújított egy powerline adapterrel, nem tudom milyen, mert leragasztotta.
Ha veszek mellé egy ilyet, fog működni a másiktól?
Nem fogják zavarni egymást? -
MasterMark
titán
válasz ArthurShelby #56003 üzenetére
VPN subnet
szerk.: Bár a push lan to clients elméletileg akkor meg kéne natolja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest