Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Hálózatos problémám volna, és nem tudom hol keressem a bűnöst.
Szóval adott egy itthoni hálózat, PC -t indítom (win 10). Bejelentkezés után mondjuk 10 perccel ralépnék a TCMD-vel vagy akár win intézővel a korábban bemappelt hálózati helyre (Egy NAS megosztásai, de nem csak ennek az eszköznek a dolgait nem éri el, senkit a hálózaton belül.) de nem találja, nem elérhető. Internet van, a routert elérem a gépen keresztül böngészőből. Sőt még a NAS hálózati helyeit is elérem ha putty-al, vagy mondjuk Transmission remote GUI-val próbálok a NAS hoz csatlakozni. Más eszközzel is el érem a NAS-t. Az eszközkezelőben a hálózati kártyához azt írja megfelelő a működés. Hálózat típusa magán. Máskor simán elérem a PC-ről a dolgokat. (A SMB 1.0 beállítás már korábban megvolt.) Sőt ha csinálok egy újra indítást a PC-n akkor elérem ezeket a hálózati helyeket. Ezt azóta csinálja a gép, amióta volt egy nagyobb WIN10 frissítés. Ötlet hol lehet akkor a hiba?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Nyitottam neki saját topikot, de ide irányitottak, hátha ti tudtok segiteni,
,
Van itt valakinek tapasztalata Eurosport playerrel?
Chromeban megnyitva feldobja a "Stream to TV" opciót, de mikor rányomok csak ennyit ir:
És nem csatlakozik. Mig jutyub igy irja:
És simán csatlakozik.
Megpróbáltam telefonon->böngészőből és appból egyaránt, de fel sem dobja a lehetőséget, hogy streamelje a TV-re...
Vaj mit csinálok rosszul?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
titetoyz
tag
"A szoftvercsatorna-művelet nem hajtható végre, mert a rendszerpufferben nincs elég hely, vagy mert egy várólista megtelt."
ebbe a hibába ütközik a bányám pár nap használat után. [kép]
valaki nem találkozott ilyennel? valamint a hálózati issuek is nem érnek véget, kb 10-15 óra után a hálózat megmarad és a bánya megy tovább, viszont internetelérésem már nincsen, legalábbis böngészni, teamviewerrel rálépni a gépemre nem tudok, rohadtul aggasztó.
bárkinek bármi ötlete? routerben kellene valamit belőni -
Froclee
őstag
válasz E.Kaufmann #55395 üzenetére
Haha, ezzel juttattad most eszembe hogy van is egy Raspim itthon valahol. Az lesz akkor valszeg.
-
Froclee
őstag
Sziasztok. Eladom az asztali PC-m kihasználatlanság miatt. Egy bibim van. Havi 1-2x erről néztem filmeket (többnyire streaming szolgáltatókat nézünk, de néha nem). Arra gondoltam, hogy egy winyó LAN megosztás + média lejátszó kombóval kiváltom ezt.
Na de. Archer C7 v5-ösöm van, 1 USB portja van. Két kérdés:- Dughatok rá nyugodt szívvel külső winyót? Milyet érdemes?
- Egyébként pár kis fogyasztású USB-s cuccot szívesen rákötnék még (Xiaomi kamera, párologtató), mert pont jó helyen van a router. Szóval ha egy saját tápos USB hub-ot használok és úgy rákötöm a winyót, meg 1-2 eszközt, az úgy okés még vagy van veszélye? Ismertek jól bevált USB hub-ot?Köszi
-
kusza80
tag
válasz MasterMark #55387 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
pixta78
senior tag
válasz MasterMark #55388 üzenetére
Köszi , így jó!
Hatalmas hozzáértésemből kiindulva azt hittem, egy gépen 2 terminál ablakkal megtudom oldani....Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
MasterMark
titán
válasz pixta78 #55386 üzenetére
Az ssh hol jön képbe? Nem kell ilyen. Az egyik gépen megnyitod az alkalmazást cmd-ben -s kapcsolóval, a másik gépen meg kliens módban az első gép IP-jére futtatod.
Egyik gép:
iperf.exe -s
Másik gép:
iperf.exe -c 172.23.38.42
(Ide nyilván az első gép IP-jét írva.)[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
pixta78
senior tag
Srácok 2 win10 PC között hogy lehet iperf3-al mérni?
2db CMD t nyitok rendszergazdaként, majd iper3 -s amin dolgozom és a LANba kötött másik PCn nem megy így:
ssh root@IP
Nem enged be.
Segítsetek légyszi.Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
-
Nzothan
tag
sziasztok,
a munkahelyi gép csatlakozik az internetre plusz a "z" hálózathoz.
ha beiktatunk egy wifi routert akkor internet és wifi lesz ,de nem látja a "z" hálózatot.
hogy lehet a "z" hez csatlakozni? xp van . -
kusza80
tag
válasz MasterMark #55379 üzenetére
Szia!
Köszi!
Beállítottam a média szervert elő is jött de ott nincs DLNA ott csak UPNP van meg iTunes server
DLNA nincs -
kusza80
tag
válasz MasterMark #55377 üzenetére
Köszi.Asus ac 57u v3 nál hol tudom beàllítsni a dlan-t. Nem találom sehol.
-
-
Raijin
tag
válasz kusza80 #55374 üzenetére
Szia,
Ha a PC-k látják, akkor a TV is fogja.
Ha okos a TV (pl. android) akkor pl. csak a VLC-t kell telepítened és minden (film, zene) simán menni fog. Ha régebbi a TV akkor pl. egy STB megoldja, hogy a hálozaton található eszközről lejátszon bármit. Persze ezek csak példák, ahogy androidra is van több lejátszó úgy TV okosító is több féle van.Live long and prosper.
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Aztt szeretném kérdezni, hogy adott egy asus router amibe van usb 1 tb külső merevlemez csatlakoztatva. Látja a hálózatban az összes számítógép. Az lenne a kérdésem, hogy a hálózatban levő televíziókon estleg elő lehet hozni a tartalmát? Videók, zenékre gondolok.Köszönöm!
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Gabesz87 #55370 üzenetére
Azért a T is fejleszt vidéken is. Habár igaz, hogy több helyen koax van, de ott is felemelte a sebességet, valahol 1000 MBit/s (pl. Makó, Orosháza, Nagybánhegyes, Mezőkovácsháza...) De Gátéren pl. már optika van. Én az ország keleti részét ismerem jobban.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Gabesz87
veterán
válasz the.odzsy #55369 üzenetére
Egészen elképesztő amúgy hogy vidéken mennyire nem fejlesztik/elmaradott a sebesség. Bár igaz, itt a T honlapján belépve úgy láttam a gigabites netet is felkínálja, de pl anyameknal vidéken tényleg csak 50es volt amikor utoljára néztem. Nálam Pesten pár hete kötötték be az 1000es optikát.
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz Gabesz87 #55359 üzenetére
"Igen, persze....... lehetséges, hogy kábelhiba": Igen.
Igen. Keresel egy 1GBps-os Kábeles UTP kapcsolatot és cseréled a kábelt.Egyszerű hibák erős nagyítóval, szemrevételezéssel is megtalálhatók: A a sárgaréz lemezke nem préselődött be eléggé a sárgaréz lemezke, elgörbült vagy kiesett.
mezis
-
Gabesz87
veterán
Igen, persze, a HGW és router az, meg nyilván az alaplap is (MSI H410M-A Pro), Gigabites LAN portja van. Viszont most néztük meg, nem is 50-es, hanem 150-es net van. Szóval valami nem ok. Akkor lehetséges, hogy kábelhiba (mivel én szereltem, és nincs benne tapasztalatom, elképzelhető). Pedig látszólag jól sikerült (EZT a videót követtem), u.a. a színsorrend, simán bele is ment mind. Valahogyan le tudom tesztelni esetleg a sebességet (hogy jó-e a kábel vagy sem).
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Gabesz87
veterán
Év elején raktam össze egy gépet aposomnak, de csak most sikerült még náluk vidéken hadrendbe alitani, mert utp kábelt is kellett még szerelni. Na ezt most először csináltam, vagyis masodjara, mert amikor legelőször próbálkoztam otthon pár éve, nem sikerült. Most van kapcsolat, megy a net, szóval látszólag ok, de egy valami fura volt. A hálózati kapcsolatnal 100mbit-et ír. Telekom 50mbit-es net van (mondjuk arra tippelek hogy ez a szélvész sebesség az oka hogy csak 100-at ír. Ez a normális ilyenkor?), Sagemcom F@st 3890V3 hgw+Asus AC57U V2 AP, ezen lóg a PC.
-
MasterMark
titán
UPnP az bentről nyit portot, lehet használni, de jól lekorlátozva és odafigyelve mit csinál. Pl. csak adott alhálóra engedélyezed amibe csak te teszel be IP alapján gépeket.
Az RDP problémásabb, de egyébként mindennél az a legjobb ha VPN-en keresztül éred el.
Új IP-t kapsz szerintem ha restartolod a modemet vagy routert ahol a WAN IP-d van.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
sb
veterán
válasz MasterMark #55335 üzenetére
Oké, nem kell mindjárt nekem esni... én meg nem járok ide naponta.
Továbbá a kérdést univerzálisan is feltehetem akkor, más port (sFTP) is van publikálva... akkor mindenre a VPN a megoldás? Vagy van különbség és az RDP-t problémásabb kipublikálni? Mi az ami kimehet? Mert igazából van amit jó lenne kintről is elérni...
IP-t cserélni nem hinném, hogy tudok vagy megoldható UPC-n?
@Doky586
A csomagokat a router könnyen eldobja.
Köszi, a másik kérsz ez lett volna ami érdekel, hogy van-e még innenől amit tenni lehet, vagy eldobja a router és kész. Jó ez így ha már a port nincs nyitva.szerk: UPnP-vel mi a helyzet? Akkor az is off és minden kézimunka + portok bújása?
[ Szerkesztve ]
-
kusza80
tag
válasz MasterMark #55343 üzenetére
Igen az aljzatot az aljzat szín jelölés szerint csináltam
A másik felére a dugót pedig a rajz jelölés szerint csináltam!
Ezért nem értem -
kusza80
tag
válasz MasterMark #55341 üzenetére
Igen
Úgy ahogy kell!
Külön pc re is rádugtam az aljzatból kijövő kábelt és nincs net.
Azért kértem a segítségeteket! -
kusza80
tag
válasz MasterMark #55337 üzenetére
-
pixta78
senior tag
válasz user12 #55328 üzenetére
Kipróbáltam laptoppal.
Ott sem hozza mind két itányban a maximumot.
Ha az adapteres eszközről írok (USB2port) egy másik gépre ami Gbit LAN on csatlakozik akkor 30+MByte a sebesség. Ha másik gépről írok erre akkor kb180+ MByte. Ezeket tartja is végig!
Az iperf3 is igazolja ezt oda/vissza.Tehát az adapter sem 100%-osan teljesít, de legalább nem olyan hektikus mint a fenti képen a 905x boxba dugva.
Az adapterről:
USB3 Hub +LAN
Alapból a laptopba dugva (USB3 port) nem ment csak USB2 sebességgel, amikor a driverét feldobtam akkor már Pendrive-ról hozta a maximumot.
Van hozzá linux driver is de nem tudom, hogyan telepítsem CE alá.
Vagy az alapból felismeri?Szerintetek a box LAN chip rossz???
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
kusza80
tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni?
Adott egy UTP kábel a B szerint krimpelve dugó a végén
A kábel másik végét fali ajlzatba szeretném bekötni, be is kötöttem csak valamiért nem jó a az rj45 csati az jó rajt.
Az aljzatba való bekötés ami nem sikerül. Van szín jelölés de az alapján nem mükszik.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ha újra kell raknom a dugós részét az sem gond csak jó legyen.Köszi
-
sb
veterán
Sziasztok!
Tegnap a NAS-on (Win 10) feldobott pár ablakot a Malwarebytes inbound blocked connection-ről a 3389-es porton. Két gép van kiengedve RDP-n a routeren, az egyik nyilván más porton. A 3389-et is átraktam máshova, most belülről már nincs üzenet, a routeren viszont tegnap óta megállás nélkül megy a droppolás pár ismétlődő IP-ről a 3389-en.
Ilyenkor mi a teendő, lehet bármi mást tenni vagy egyszer csak vége lesz?
Köszi! -
biker
nagyúr
válasz E.Kaufmann #55321 üzenetére
Kikerültem az egyik modullal egy áramkört, ugrott a kapcsolat 380mbitre és az átvitel 80-110mbit közt mozog így, az összekötött sebesség is ugrott vagy 30%-ot
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Topikgazda
válasz Deathunter79 #55325 üzenetére
Típustól függ.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
biker
nagyúr
válasz E.Kaufmann #55321 üzenetére
nem sípol, nem melegszik, egyelőre. De tényleg nem gyors
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
pixta78
senior tag
válasz MasterMark #55327 üzenetére
Ext4 re formázott hddről jön a film.
Advancedsettings.xml-t létrehoztam a s905x dobozon de 1/8 ram-os készüléknél nem tudom mire állítsam a buffer size-t.Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
user12
őstag
válasz pixta78 #55326 üzenetére
Ha jól értem a leírást azzal a box-al van bajod, amiben az usb ethernet adapter is van.
Próbáld ki az usb-s adaptert laptopon/asztali gépen is, hogy ott is produkálja-e ezt a jelenséget. Az egy dolog, hogy mennyi a linksebesség, de lehet nem bírja a chipje a huzamosabb adatforgalmat.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi.
Van 2db Amlogic(CoreElec) boxom, az egyiken(912) USB-n 4TB HDD amiről osztom a filmeket ill. Torrent fut rajta.
A másikon(905x) - kb25m drót , 1db Gbit router+ 2db GBit Switch után - nézem a 4K filmeket.Ez utóbbi csak 100as LAN nal megy, ezért beleböktem USB2n egy Gbit LAN (AXchip/Ugreen) adaptert, így kb 300+ Mbit- el kellene mennie a forgalomnak oda vissza.
Iperf3 aztmondja, hogy ha a 905x a szerver akkor megvan ez a sebesség. Ha a Filmet megosztó 912 a szerver akkor csak 170+ Mbit a sebesség.
Ha adatot másolok PC- ről ami szintén a Gbit LAN ban van akkor felfelé elindul rendesen, majd vissza esik a béka segge alá.
Ha vissza töltöm akkor egy masszív fe alacsonyabb elméleti sebességet mutat.A legnagyobb bajom az (emiatt iktattam be az adaptert), hogy kb 15perc után kilép a filmekből.
Hol a hiba?
Köszönöm a segítséget..😀
[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Deathunter79
tag
válasz Gubek-Einste #55323 üzenetére
hogy kell?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Deathunter79 #55317 üzenetére
Állíts be fix-en DNS-t a gépen, pl Google.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
s912
aktív tag
Sziasztok!
PR-telekom kábeles internet van, valami tech.. wifis modemmel. Távoli PC használatkor 4-5mp -ként szakad egyet. Szerelő kint volt, azt mondta cseréltessük le a tech.. wifis modemet normál kábelmodemre és amellé vegyünk egy minőségi wifi routert és jó lesz.
Ha cserélik a wifis szutykot sima kábelesre, elegendő egy hálózati kábel, amit bedugok a kábemodembe és a wifibe, "konfigolom" és szórja a wifi a netet, jól gondolom?
-
E.Kaufmann
veterán
Powerline, mostanában szereztem be, tapasztalatok:
Hosszabbítókat nem szereti, jobb a fali kábelezés, 5-10 méteren megüti a 100 mbit-et, viszont a késleltetésen sokat dob és eléggé változó. Folyamatosan pingeltem a routert (tudom, paraszt módszer) és kb hasonló vagy néha rosszabb a késleltetése, mint a wifi-nek (átlag 3-5ms és nagy szórások), szóval nem az igazi. Sajnos MIMO képes eszközeim nincsennek, hogy az mennyivel lehetne jobb (beveszi a buliba a földelő kábelt is és két adatfolyam megy egyszerre).
A tieid nem sípolnak? Mennyire melegszenek? Enyéimnek sajna van egy kis hangja, meg melegszenek, épp a foghatóság határán vannak.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
MasterMark
titán
A powerlink is olyan mint a wifi. Illetve ott a pontos kapcsolati sebességet a két cucc között azt magában az eszköz menüjében kéne lásd valahol.
Amit a géped kiír 1 gpbs kapcsolat, az csak az ethernet kapcsolat sebessége magához a powerlink eszközhöz amire dugva van. Nem pedig az egész láncot jelenti.Helyi hálót is gyorsítja, de csak az egyik irányban ilyenkor.
szerk.: Látom megtaláltad. Ez is olyan mint a wifi linksebesség. Annak a sávszélnek nagy része arra megy el, hogy fenntartsa és menedzselje a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
biker
nagyúr
válasz MasterMark #55316 üzenetére
Mac-en sikerült beadatni neki az eu adószámot, meg googliztam kupont, így a végén 120€ helyett 74€ 3 évre a speedify, az már elviselhető.
Bár a helyi hálót nem gyorsítja, mert ahhoz a routeren is kellene LAG support és a TP-link A9 AC-1900-on nincs, de a zinternetet igen.
Ja persze előbb fixen kézzel kellett az usb-s wifi modemet megregulázni, mert a 2,4/5GHz-et úgy értelmezte, hogy az 50%-os 2,4GHz-es jelet jobban szereti mint a 100%-os 5GHz jelet, akkor is ha az adapternél preferált 5GHz first van, végén kézzel az üzemmódok közt az AUTO helyett fix 802.11 ac lett beállítve, így most legalábbis csak 5GHz-en próbálkozik
A routeren ugyanaz az ssid a két sávhoz, mert sok kétsávos mac és iphone van, amik automatice tudják mindkettőt használni így többet bukok ha a routeren állítok ssid-t külön a két sávra.így frankón összeadja a wifi épp 180-220Mbit sebességét és a powerlink adapter mikor mennyi 20-100mbit közti részt
Apropó, powerlink gigabites adapter TL-PA7017 KIT van, kapcsolat a gép és a router szerint is gbps, miért csak 50-60mbps a csúcs? nincsenek messze egymástól. kb 25m vezetékhosszot tekintve.
-
Deathunter79
tag
Újabb fejlemény, haverom gépét áthoztam magamhoz, windows 7 lecserélése miatt. Bedugtam a gépét, bejött az oldal. Feltelepítettem neki a win 8.1-et, idő közben megint kipróbáltam, már nem jött be az oldal: 403 forbidden error
A hálózatom hülyíti meg a gépeket, T-com optika van amúgy. Valami DNS ragadt be, de nem tudok mit csinálni, már nyomtam ipconfig /flushdns és társai, nem segített. HELP!! -
biker
nagyúr
válasz MasterMark #55310 üzenetére
You can not place the following NICs in a NIC team:
NICs that use technologies other than Ethernet, such as WWAN, WLAN/Wi-Fi, Bluetooth, and Infiniband, including Internet Protocol over Infiniband (IPoIB) NICs.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz MasterMark #55310 üzenetére
koszi, tesztelem hamarosan
-
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Van egy régi Konica Minolta Buzhub 20P nyomtatóm. Szeretném elérni minden Windows 10 számítógépről, ami a hálózaton van.
A kérdés, hogy ezt hogy tudom megcsinálni a közös útválasztóra csatlakoztatva, UTP kábellel. (Semmiképp sem szeretném USB-vel az egyik PC-re kötni, majd onnan megosztani. Jelen helyzetben ezzel nem volnék előrébb. A router pedig távol van, tehát a nyomtatót is UTP-vel csatlakoztattam a switch-hez.)
A gyári leírásában a BRADmin Light (68. oldal) nevű szoftvert említik, de az nem látja a nyomtatót.
USB-n már telepítettem és használtam is. A telepítőben van lehetőség peer-to-peer drivert telepíteni ethernet kábelen keresztül, de ezt követően is "offline"-ban van a printer, tehát a számítógép nem látja és a BRAdmin sem. Egyébként úgy próbáltam felrakni, hogy nyomtattam egy gyári tesztoldalt, amin megtaláltam az IPv4 címet (10.130.58.26) és az elsődleges DNS címet (192.168.1.1). Ezeket adtam meg installáláskor, bár szerintem eleve nem stimmelnek. A folyamatjelző viszont végigment, nem írt hibát, kérte a rendszer újraindítását, de a nyomtatót továbbra sem tudom használni ebben a formában.Szóval, hogy kell ezt csinálni?
Előre is köszi, ha tudtok segíteni.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
biker
nagyúr
válasz MasterMark #55308 üzenetére
Azt olvasom hogy lan+wifit nem tud, csak lan+lan, ez igaz?
-
biker
nagyúr
válasz MasterMark #55306 üzenetére
Annak nem intel nic adapter a követelménye?
-
biker
nagyúr
Tudtok javasolni jobb vagy olcsóbb programot mint a Speedify, ha a cél link aggregationt utánzó connection bonding? Egy vezetékes és egy wifi kapcsolat szimultán használata és a sebesség összeadása a cél win 10-en
[ Szerkesztve ]
-
Deathunter79
tag
válasz MasterMark #55303 üzenetére
Ez már megvolt és nem segített. Frissen telepített chrome-on és Opera-n se jön be csak exploreren.
-
MasterMark
titán
válasz Deathunter79 #55301 üzenetére
Vagyis akkor nem saját magad hosztolod az oldalt?
Akkor ahogy írták a cache törlés segíthet.
Switch Tax
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Deathunter79 #55301 üzenetére
Töröld a gyorsítótárat a böngészőben.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Deathunter79
tag
válasz MasterMark #55300 üzenetére
Én nem állítottam be semmit, a szolgáltató intézte az ssl telepítést. Azóta az otthoni gépemen nem jön be az oldal csak exploreren. A munkahelyi laptopon, vagy havernál stb. megy rendesen. Telefonról is ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest