Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz MasterMark #55335 üzenetére
Oké, nem kell mindjárt nekem esni... én meg nem járok ide naponta.
Továbbá a kérdést univerzálisan is feltehetem akkor, más port (sFTP) is van publikálva... akkor mindenre a VPN a megoldás? Vagy van különbség és az RDP-t problémásabb kipublikálni? Mi az ami kimehet? Mert igazából van amit jó lenne kintről is elérni...
IP-t cserélni nem hinném, hogy tudok vagy megoldható UPC-n?
@Doky586
A csomagokat a router könnyen eldobja.
Köszi, a másik kérsz ez lett volna ami érdekel, hogy van-e még innenől amit tenni lehet, vagy eldobja a router és kész. Jó ez így ha már a port nincs nyitva.szerk: UPnP-vel mi a helyzet? Akkor az is off és minden kézimunka + portok bújása?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
Tegnap a NAS-on (Win 10) feldobott pár ablakot a Malwarebytes inbound blocked connection-ről a 3389-es porton. Két gép van kiengedve RDP-n a routeren, az egyik nyilván más porton. A 3389-et is átraktam máshova, most belülről már nincs üzenet, a routeren viszont tegnap óta megállás nélkül megy a droppolás pár ismétlődő IP-ről a 3389-en.
Ilyenkor mi a teendő, lehet bármi mást tenni vagy egyszer csak vége lesz?
Köszi! -
sb
veterán
válasz Criosphinx #46650 üzenetére
LTSC-ből nem világos melyik van fent nálad. 1607?
1607->1703 váltásnál mókoltak bele tudtommal az SMB letiltásokba viszont nálam utóbbival több reinstall után sem ment rendesen a v2-v3 sem, akármit próbáltam. Ki is hagytam végül, de utána 1803-tól pöccre ment, nem volt gond. (Igaz nálam nincs w7 gép, de van másik w10, egy xpenology és androidon is lehaltak a megosztások tőle).1607-ten egyébként még nem kéne, hogy gond legyen. LTSC-ből meg a köv. a 1803, ha jól tudom. Ott se kéne már problémának lennie, gyanítom.
Viszont esetleg reinstallal is lehet próbálkozni, mert nálam a 1607-1703 kombó mikor feladta akkor igen érdekes volt. Kb 5-6 reinstallom volt és volt olyan amikor megörültem, mert ment 1 hétig az SMB mindenféle hiba nélkül upgrade után és csak utána halt le. Egyik nap gép kikapcs, másnap bekapcs és semmi.
De előtte olyan is volt amikor nem látták egymást boot után, majd negyed óra múlva rápróbálva már ment.
Úgy is, hogy a master browser át lett rakva a routerre tehát az sem kavarhatta be, hogy váltás lett volna az mb-ben.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
RT-N56U B1 router tud teamingat? Nem nagyon találom sehol.
Padavan fw-vel fut. -
sb
veterán
válasz Doky586 #34005 üzenetére
Most ezt nem vágom, hogy jött ki. Amit leírtam:
1. Két PC között LAN-on megy a gigabites átvitel SMB-n.
2. Ugyanazon a LAN-on, csak egy kliens wifi-n: droidos telefonról, több appal sem megy a gyors átvitel SMB-n, csak 600kB/s.
3. Ugyanazon a(z egyik) PC-n Virtualboxban futó XPEnology SMB megosztására ugyanazok a droidos app-ok 6MB/s-el másolnak. Ugyanaz a wifi, ugyanaz a telefon, app, router természetesen.Egyébként nem annyira értek hozzá, szóval segítséget várnék, nem feltétlen kioktató jellegű írást. Simán lehet, hogy rossz helyen keresem a hibát, de a fentiek alapján én ezt nem látom egyelőre.
Ugyanazok a kliensek, hw-k, fizikai hálózati utak produkálnak többféle (de determinisztikus, szerintem egy okból származó) eredményt.szerk: Egyébként a router WDR3600+DD-WRT. Ezt elfelejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Intruder2k5 #34003 üzenetére
Köszi. Megnézem, ha jók a tapasztalatok vele.
Linuxhoz nem értek, ill. remélem van Win alá is így 2016-ban egy valamire való szerver.
Meg a legfontosabb érv, hogy HTPC is egyben, azt a funkcionalitást már nehéz lenne összevadászni linux alá.Egyébként fut a gépen Virtualboxban egy XPEnology is, annak tökéletes az FTP kliense, még ez is megoldás lehet hosszabb távon...
Erről viszont egy másik probléma is eszembe jut. Win (8.1 és 10 alatt is próbáltam) SMB megosztása androidos kliensekből nagyon lassú. 6-700kB/s. Az XPEnology SMB-jére viszont 6MB/s-el másol a legtöbb droid kliens. (Ami ki is adja a max átvitelt kb. ha jól gondolom: Az n-es, 1 sávos wifi 150Mb/s kb. harmada.)
Erre is kerestem már megoldást, vmi powershell-es min/max érték átírást találtam de az nem segített.
Két PC között persze simán megy a gigabites átvitel is.szerk: Más téma, de valahol ez az alap probléma itt is. Vicc, hogy alig van jó megoldás ezekre a funkcionalitásokra. Van ami "készen" működik: 1-2 NAS sw és app-jaik, de más szempontból azok is korlátozottak nagyon, HTPC-re az összes feature-t összehozni szintén nehéz. És akkor a hab a tortán amikor bejön egy ilyen, amúgy mindenhol működő és támogatott, 1000 éves cucc, mint az SMB... és mégse megy ahogy kellene.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Sziasztok!
Milyen FTP szervert ajánlotok ami bírja a gigabitet LAN-on?
Jelenleg vmi frissebb Serv-U-t haszálok. Korábban kipróbáltam már régebbi Serv-U-t, Bulletproof FTP-t, de nem bírták a sebességet. Maxra húzott bufferekkel sem.A jelenlegi megy, de ennek meg a konfigja, menedzsmentje elég körülményes. (Jó ideje megy házon belül, de most pl. jöttem rá, hogy kívülről nem megy. Portok kiengedve, belépek, de a home dir listázásba már lehal. Nem keresgéltem az okát, de nincs is nagyon kedvem, más szerverrel nem volt ilyen gondom.)
Összefoglalva egy egyszerű, gyors szerver kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Android szakmai topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest