- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108662 üzenetére
Az biztos.
Samsung S95D pedig majdnem 1.600 nit.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Tyrone89
aktív tag
-
Aurig@
őstag
válasz hunspikey #108530 üzenetére
+1
Nincs szívás, hogy valami félremegy a frissítéssel. Nem kell várni, hogy javítsák a következőben, valamikor.
Nekem is 2006 óta van "okos" tv, de még egyszer sem volt netre kötve, bármilyen lesz ezután, az sem fog netet kapni.
Én is kizárólag megjelenítésre használom, külső médialejátszóval és Blu-ray lejátszóval.
Semmi értelmét nem látom, hogy netre kössem. -
OPiiPO
veterán
válasz hunspikey #108508 üzenetére
"vannak szumátrai patkánymajmot megszégyenítő etikátlansággal megáldott mocsári-kannibál-horgasfejű galandférgek, akik pusztán nézettségre hajtva a youtube-on akkora ordenáré intergalaktikus faszságokat hazudnak egy-egy firmware-re" - ritka szép mondat lett, gratula
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
FearFmRadio
tag
válasz hunspikey #108494 üzenetére
Sziasztok
Egy nagyon "hülye" kérdésem lenne.
Ha a tv-t online kapcsolattal használom... Létezhet olyan hogy ezzel együtt úgymond '' el indul a vissza számlálás " és 1x csak a háttérben aktiválodik valami és kész vége a tv-nek? (akár csak vmi háttérben futó túlterhelés)Meg mondom őszintén én sose frissítek semmilyen műszaki dolgot. Anno mikor az iPhone 3gs volt a best... Akkor tapasztaltam először hogy a frissítésekkel együtt a telefont le butitották / lasitották...
Hasonló történt Samsung s23u nál is... Ott pl frissítések után bizonyos extra funkciók tűntek el... Kamera minősége romlott... Stb
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz hunspikey #108466 üzenetére
Én is költöttem már néhány haute cuisine szóvirágot, de ezután a tiédet fogom idézni (ha sikerül bemagolni).
A fényelésről meg annyit, hogy nem véletlenül kardoztam két olyan művésszel, akiknek elhiszem, hogy ilyennek akarják látni a filmjeiket, és nem mellesleg nekem is így tetszenek. Ettől függetlenül elfogadom, hogy sok film meg csak úgy sikerült, ahogy. Bár eddig mertem remélni, hogy egy profi fényelő nem nagyon fog mellényúlni, de neked elhiszem, hogy ez nem ilyen egyértelmű.
-
powerup2
addikt
válasz hunspikey #108467 üzenetére
Én azt mondom hogy jelenleg az oled éli az arany korát, hibái mellett. De az hogy 4000 nitet tud hát ... kinek kell akkora fényerő nem tudom. A szinek fényereje fontosabb meg hogy a rec2020 hány % fedi le. Majd ha lefedi a 100% a rec2020-nak normális szinfényerőre lesz képes akkor azt mondom ez már fejlődés. De amig ilyen kis minimális változások vannak évről évre az szerintem vicc. Arról nem beszélve évente lehetne tv-t váltani. Azért ez régebben nem igy volt. Pl a c1 és a c2 lg között semmi különbség nem volt az hogy szoftveresen toltak rá 40-50 nit fényerőt nagy bumm. Meg a gyártók nagy része csepegteti a tudást nem az történik hogy 3 évente jön egy újabb generáció és nagyobb lépések hanem pici lépések és vegyél újat. A másik a hulladék gyártás olyan kondikat használnak a tv-kbe hogy ránézek és a stop gomb bekapcsol nálam. Persze hamar be is döglenek. Én esetembe az új alaplap amit kicseréltek a tv-be igy érkezett . Szerintem ez mindent elmond. A másik tény ennyi a tv.
Számtalan hibája van az lg-nek és nem csak neki !!! Panel esetében is olyanok hogy rohad a panel az elég trééé. Rengeteg dolgot letudnék irni ezzel kapcsolatosan.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz hunspikey #108425 üzenetére
Pont a minap keveredtem szóváltásba a Se7en DV kiadása kapcsán valakivel, aki ki volt akadva, hogy mennyire lapos a dinamikája az új változatnak. Szerintem attól még, hogy manapság vakítóan nagy csúcsokat tudnak a tévék, nem kell mindent OLED-demo videósra fényelni. Igenis létezik olyan, hogy egy rendező sötét filmeket szeret csinálni, a szó szoros értelmében is (pl. Fincher). Legalábbis én eddig erről teljesen meg voltam győződve. Bizonyos filmekhez egész egyszerűen nem passzol a HDR, ez egy szubjektív esztétikai kérdés. Pont az emlegetett Blade Runner 2049 szerintem gyönyörű Dolby Vision változatban (elvégre noir jellegű műfajilag), Villeneuve is imád pislákolósra fényelni. De teljesen nyitott vagyok a parttalan vitára a témával kapcsolatban!
-
PTM
aktív tag
válasz hunspikey #108425 üzenetére
Szerintem inkább a problémás eARC miatt írta, hogy a márkában csalódott. A panellel nincs probléma, csak jórészt kihasználatlannak látja. Nekem mondjuk olyan a tapasztalatom, hogy fölfelé váltva talán nem látványos a különbség, de ha utána egy gyengébbre megy vissza az ember, akkor rögtön szembeötlő.
-
mimic1979
aktív tag
válasz hunspikey #108415 üzenetére
Hidd el, hogy végig zongoráztam már minden beállítást az erősítőn (X-3800H), és folyamatosan minden összeakadt. Már majdnem hogy kijött a szervíz alaplapot cserélni.
Rákötöttem egy LG Soundbar-t és működött! A kábel ugyanaz volt. Itt nem látnám a híbát, főleg hogy C1 ezzel a kábellel jól üzemelt. Majd kivettem a helyéről az erősítőt, és lepróbáltam egy 1,5m hosszú HDMI-vel is. Ugyanaz a jelenség. A végére odajutottam, hogy minden külön HDMI be a TV-be: PS5 - Telekom beltéri - Media Player - Erősítő.eARC ide vagy oda + bitek, de a hangnak nem tett jót. A mély mint ha elveszett volna.
Öszzegezve:A C1 rádobtam kicsit többet mint 500e és káosz, + a hiper MLA panel stb, sem hozza meg azt az érzést hogy ez tényleg megérte.
A következő váltás TV fronton (eddig 3-4 évente cseréltem) akkor lesz, ha ténylegesen olyat fog tudni amit leesik az állam, vagyis minden úgy működik ahogy kell + lehet hogy elengedem a LG vonalat.
-
alaves
addikt
"De b....kodni kellett a denon grafikus menüjében mert nulla hang volt sokáig"
és PTM fórumtárs: "Aztán megjött a frissítés és minden OK"
Legyetek szívesek részletes technikai segítséget adni a fórumtársnak (pl.beállítások pontok szerint, Denon fw száma, amellyel hibátlanul működik, stb.).
Egyébként biztosan számtalan részletes leírás van a neten, hogy a Denon-t és a G3/G4-et hogyan kell beállítani.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
PTM
aktív tag
Nekem pedig a G3+X4800-zal egy Denon frissítést kellett megvárni, mert előtte rendszeresen kihagyott-szakadozott az eARC, hangsávtól függetlenül. Egyik picit jobb volt, a másik rosszabb (főleg a DTS sávok), de mindegyik használhatatlan.
Aztán megjött a frissítés és minden OK. Fura jelenségek ezek.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #108414 üzenetére
Pc-m az még meg is van hozzá, de a Davinci-t sosem használtam, így szemernyit sem értek hozzá sajnos. Mindenesetre ezt a most használt szoftvert igyekszem kiismerni amennyire csak lehet, és talán egész "jó" anyagokat tudok kreálni vele. Persze az is hozzátartozik hogy én sem vagyok profi, közel sem. Ezért nyilván van akinek tetszik amit csinálok(szerencsére vagytok jó páran) biztos vannak olyanok is akiknek nem, őket is megértem és elfogadom ha az a véleményük. Mindenkinek megfeleni úgy sem tudnék.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108404 üzenetére
Philips tvre nincs 3d lut, ahhoz külső lut nox kell. Hdr esetén meg lgnelnis csak 1 ld lut van matrixal.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108382 üzenetére
Nem lesz telejesen ugyanolyan hdr es dolby vision esetében, mert Philips egyedi tone mappinget használ.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108312 üzenetére
Gyárilag messzemenőleg az egyik legrosszabb színhelyességgel rendelkezik az A95L amivel eddig valaha találkoztam, egyszerűen borzasztó.
Így mindenkinek azt ajánlom, hogy aktiválja a plusz 2 db képmódot és színprofilt, úgy már sokat javul. Majd teszek fel róla videót, hogy calman nélkül hogyan lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108300 üzenetére
Vagy 200-ra
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108284 üzenetére
Aha látom
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108281 üzenetére
A 9000K infó honnan jön? Vincent mostani videójában ott van a mért fehérpont koordinátája amiből kiszámolható a Kelvin, és az 11.800 K körül van, amit a műszere mutatott.
Szóval én nem hiszem, hogy kalibráltan 2000 nitnél ez több lesz, lehet, csak 1.800 lesz.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108260 üzenetére
A 2 mérés közül egyiken sincs csak tengely menti színekre mérve, mindegyiken ott vannak a színtér köztes színei is. Az egyik egy saturation sweep 5%-onként, a másik pedig kb 150 db mintából álló colorchecker amit Vincent tesztjeiben is látni lehet.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108260 üzenetére
A meresek csak a flanderst mutattak. A c3-at csak megemlitettem, hogy milyen szépen helyt állt. Arról nem tettem fel, mert a tesztben kb megnezhetoek.
Itt most a flanders volt az érdekes, mert olyat azért nálunk ritkán látnak.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108251 üzenetére
Ki az a kokler aki nem mer köztes színeket?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108249 üzenetére
Nagyon nem mindegy miben tér el 2 kijelzo. ami deltae 2ben tér el nezhetnek ki "telejesen" máshogy. Deltae 1 alatt kezdődik amikor már nem látod, illetve nagyon nehéz megkulonboztetni. Sőt nem mindegy az sem milyen színről van szó, van olyan szín aminél nem látod a deltae 2 vagy több eltérést sem, míg mas színnel akar a delta 1-et vagy 0,8-at is eszreveszed simán.
A deltae csak egy formula a sok közül, nem deltae-re kell kalibralni, az csak egy könnyen értelmezhető szam.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108229 üzenetére
Mihez képest? A deltae 2 sok felekeppen kijohet. Úgyis hogy zöldes vagy kékes vagy pirosas illetve egyéb más színű. Meg ugy is hogy a gamma okozza. Termeszetesen a g3 is hozható olyan szintre.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz hunspikey #108191 üzenetére
Azért is kérdeztem mert nem egyből a tévébe megy a jel a PC-ből, hanem elöbb egy Denon AVR-X1500H házimozi erősítőbe.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Bodor
veterán
válasz hunspikey #108183 üzenetére
LG 77 G4, nálam sem tapasztalható az, ami nálad.
2 release-t is megnéztem, Silo S02E09 2160p WEB-DL DD+5.1 DoVi HEVC-NTb, és silo.s02e09.dv.2160p.web.h265-successfulcrab, mindkettő WEB-DL, Apple TV+ a forrás.TV lejátszója ugyan nem tudja mkv-ből a Dovi-t, de a Dune HD Homatics Box R 4K Plus (Coreelec-cel) viszont tökéletesen. Egy tippem van, mégpedig az, hogy az Apple alkalmazás a ludas, ami a tévén fut, mert általában a streaming szolgáltatók agyon tömörítik a filmeket, ezért akár az alacsonyabb bitráta, vagy rossz tömörítés miatt is lehet hibás a megjelenítés, de szerintem ez nem a TV-k hibája, hanem a forrásé.
A két release bitrátája, amit néztem, egyaránt 24.2 Mb/s.
-
verti1
tag
válasz hunspikey #108170 üzenetére
A napokban néztem meg a Siló második évadát én is. Erre a csíkosságra nem figyeltem fel. Viszont az utolsó két résznél megfigyeltem, hogy bizonyos jeleneteknél a fényerő ugrál. Főleg olyan párbeszédeknél ahol csak az arcok vannak szinte a képben, kicsit világosodik a kép, majd vissza. Utána 10 percig jó. Első évadban és a második elején nem láttam ezt a jelenséget.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz hunspikey #108169 üzenetére
Ha van kedved és nem sajnálod az időt, leírnád a beállításaid?
Vagy, hogy egyáltalán milyen anyaggal kellene tesztelni, hogy jó vagy nem jó a Filmmaker mód?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
-
Partz
senior tag
válasz hunspikey #107984 üzenetére
"Áh értem már, szóval minden egyes subpixel a színszűrő kivételével kotta ugyan azzal a rétegstruktúrával rendelkezik..."
Pontosan, ahogy fejlődik az oled technológia, annak függvényében változtatnak az alap rétegezés anyagán, struktúráján. Ez minden színű sub-pixelben azonos.
Kis összegzés 2013-ban az LG Display sárga + kék réteget használt, 2 rétegezében.
2016-ban hozzáadtak vörös foszfort a sárga rétegezéshez, itt ugrottak 10%-ot dci színtéren. Innen kezdve használnak egyébként 3 réteget, amiből 2 kék.
2020-22 között jött a zöld az alap sárgás-zöld anyaghoz + deutérium, itt is volt egy ~3% dci színtér növelés.
2023 MLA, ezzel az egyes színek fényén emeltek 50%-ot, viszont az alap színtér változatlan maradt.
2025 most már 4 réteget használnak, ebből 2 kék, 1 vörös és 1 zöld.
"De ha ez így van akkor most a panel natív fehéregyensúlya elszállt a faszba mivel a kék komponens lett duplázva ami még hidegebb fényű pixelt fog eredményezni nem?"
Nem, ahogy más is írta már régóta 2 kék réteget használnak, mivel ezek hatásfoka alacsonyabb. Ellenben, ezzel az új rgb rétegezéssel nőni fog a panelek színszaturációja, ergo nagyobb lesz az alap színtérlefedettség.
Nincs tudomásom róla, hogy átálltak-e top-emission szerkezetre, ez is okozhatott egy nagyobb fényerő növekedést és ez esetben már szükségtelen az MLA réteg. Ha ez így van nem fogják visszatenni soha, de amúgy is az volt a céljuk, hogy megszabaduljanak tőle.
Ezért lett volna jó ha van kint valaki az LG Display részről CES-en, mert megtudhattuk volna a technikai részleteket, de így csak találgatás megy.Samsung qd-oledről még annyit, ők is növeltek. Idén 5 oled réteget használnak, tavaly ez még 4 volt. Sokan úgy tudják ez kék, ami féligazság, ugyanis tavaly 3 kék réteget és egy zöldet használtak.
Idén új kék anyag jött a képbe és lehetséges már 2 réteg zöld az 5-ből. Összességében a qd-oled panelek háttérfénye cián színű, amit színszűrőznek a quantum-dotos színkonvertereken felül.
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #107984 üzenetére
De ha ez így van akkor most a panel natív fehéregyensúlya elszállt a faszba mivel a kék komponens lett duplázva ami még hidegebb fényű pixelt fog eredményezni nem?
Nem fog, mivel eddig 2 kék és 1 sárgászöld+vörös+zöld-es réteg volt, most pedig 2 mélykék, 1 zöld és 1 vörös réteg lesz.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
krx21
nagyúr
válasz hunspikey #107917 üzenetére
Miért venne el a panel élettartamából?
A másik, meg az, hogy szerintem nincs olyan, hogy nagy vagy kis kompenzáció…
Annyi a különbség, hogy az egyik esetben a meleg panelt vizsgálja, a másik pedig a lehűlt panelt. Az pont azért hosszabb ideig tart, mert megvárja, hogy lehűljön a panel…
De ha van más, új hivatalos infó, szívesen veszem… -
Partz
senior tag
válasz hunspikey #107921 üzenetére
"Hát ha abból indulunk ki, hogy a negyedik tandem réteggel olyan fényerő jött, hogy el lehetett dobni az MLA-t akkor vélhetően brutál jó lesz. A kék szín mindig is az Achilles ínje volt az OLED-nek, nevetséges 80 nit körüli maximális szín fényerővel, ezt most duplázzák szerintem."
Nem a 4 tandem réteg (amiből 2 kék) miatt nő a kék fényereje hanem, mert új kék oled anyagot vezettek be, mint ahogy a vörös, zöld rétegezés is új. Egyébként a tavalyi woled panelek is pontosan 2 kék réteget tartalmaztak.
Azért az a 80 nit nem olyan rossz ha belegondolunk, a kék messzi a legsötétebb komponens a három alapszínből. Az 1000 nites rgb fehérfényhez nagyjából az alábbi fényerő értékek társulnak komponensenként lebontva; Zöld: 720 nit + Vörös: 210 nit + Kék: 70 nit. Ez egy körülbelüli arány, nem néztem utána pontosan. -
Partz
senior tag
"Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?"
Nem veszítjük el, nem csak a fehér fényét emelték az új panelszerkezettel, hanem az összes alapszín fényereje is növekedni fog, ugyan olyan arányban.
"Color gammut"-ban az MLA semmi fejlődést nem hozott. "Color volume"-ban viszont igen, mivel nőtt a színek fényereje.
Ezzel az új rgb rétegezéssel viszont nőni fog a color gammut is, nem éri el qd-oledet, de 80%-körüli rec.2020 értékkel szerintem nem lövök nagyon mellé. Viszonyítás képp a régi (mla)-woled 75% volt, qd-oled 90% körül mozog. -
KTTech
veterán
Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?
Nem veszítjük el, sőt a colour gammut még nőni is fog, illetve jobb lesz a színek szeparációja, sokkal jobban fog hasonlítani a régi plazmákra és a QD-OLED-ekre.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
eL Geri
őstag
válasz hunspikey #107915 üzenetére
Sajnos nem értek veled egyet. Én félek, hogy úgy el fog tűnni a G4 a piacról, mint a huzat. Legalábbis a 77-es méret. Az LG saját webshopjában kb. 1-2 óra alatt mindig el is viszik ezt a terméket, amikor nagy ritkán épp érkezik.
A G2 azért volt kivétel, mert ott akkora volt a G3 ugrás, hogy valóban beragadtak a raktárak. De a G4 77-en már most is küzd az ellátással. -
eL Geri
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #107896 üzenetére
Talán, de nem tudom, hogy érdemes-e beletenni az időt, mindjárt jön a G5.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #107779 üzenetére
Persze, hogy telítettebbek miután könnybe lábadt szemed, hogy egy valag pénzt költöttél el rá
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #107762 üzenetére
Hát anyag ami kihasználja ezt a fényességet valóban nem sok van, ezért is rossz azt látni hogy egyre jobb tv-k mellett egyre silányabb anyagok jönnek HDR/DV címszó alatt.
Azt az EU össz fogyasztási limites dolgot várjuk ki, mert lehet az európai piacra szánt készülékeknél tényleg csak álmok lesznek ezek az értékek.
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #107409 üzenetére
Az MLA kijelzőn lévő zsíros elszíneződést (a tükröződésgátló réteg optikai tulajdonságának megváltozása) is pár perc alatt eltünteti a 70%-os etanol (2x-3x áttörölni, majd szárazzal).
Samsung-nál ez így néz ki, ha pl. tüsszentés pöttyöt vagy ujjnyomot száraz vagy vizes törléssel szétmaszatolunk (nálam is volt 2-3 kisebb folt, mint amely a fotón van):[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #107291 üzenetére
Hatalmas
-
Csandi
őstag
válasz hunspikey #107212 üzenetére
Van ez a beautiful wedding most a top filmek között, azt is mikor elindítottuk meglepődtem még a C4-en is, hogy baszki ez milyen jó fényes, más miért nem ilyen. Aztán lehet az nem is egy extrán magas nites film, de az elmúlt releasekhez képest határozottan fényesebbnek tűnt már rögtön a nyitójelenettől.
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #107212 üzenetére
Elfogadom, G3 színfenyerő miatt nagyobb lépés és nekem is G3 kellett volna írjak...de felesleges szét erőltetni azt a qrva nit-et....ahogy mondtam ha egy film g3ra van gyartva azaz dinamic metadata max 1400nittel, szét szedi a szemed ...innentől felfelé már csak marketing....
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #107188 üzenetére
Szerintem elérte azt a szintet az oled, hogy már felesleges tovább...minek? Ha egy filmet direkt mondjuk egy c3-c4re csinalnának, azaz max 830nit, és rendes dinamikus metaadat, akkor szét szedi az is a szemed!
Hidd el, hát látom ha van egy normálisan anyag, mocskos erős...főleg meséknek erződik...amin kellene javítani az a nagyon ablakokban lévő fényerő... -
KisZozó
junior tag
válasz hunspikey #107123 üzenetére
A mai felhozatal láttán inkább sokszor visszanyúlok a régebbi idők gyöngyszemeihez.Amikor még tudtak jó mozit csinálni.
Főleg ha ilyen hozzáértő emberek "dolgozzák" meg ezeket a filmeket,mint Tyrone89 fórumtárs.
Köszönet neki."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106864 üzenetére
Remek. Élőszereplős átlagos HDR/DV-nek pedig így kellene kinéznie, mindenféle technikai szempontból (pl. erős hátérfényben is látszik a szereplő arca, stb.): Falling for Christmas (2022). Ennél lehet jobb is, de legalább az átlag ilyen lenne.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ρσгτσ
addikt
válasz hunspikey #106801 üzenetére
Nem kérdés, hogy jobb -e az OLED. Az már inkább, hogy ilyen használatra van -e értelme 50 százalékkal többet, vagy akár dupláját kifizetni.
Oké, nem sima QLED -et nézek, de ott van például a 75C805 és a 77B4. Utóbbi közel duplája. Biztos lesz még akció, vagy éppen lehet kuponozni is, de akkor is azért nagyon más árkategória.
Persze lehetne még egyéb részletekbe menni. Pl. szoftver, garanciális háttér, alap garancia ideje, fényerő, betekintési szög...stb.
Nyilván ezt mindenki döntse el maga.
Nálam az OLED a top, de szerintem nem (/sem) minden esetben, és nem minden felhasználásra az a legjobb választás. Vagy éppen nincs túl sok értelme. De ez tényleg tökre egyéni dolog. Nekem ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
HUNgabus
senior tag
válasz hunspikey #106739 üzenetére
Jogos nem irtam árat, sorry
Igazából nem tudom meg mennyit szánnék rá, 8-10M biztos nem, ha lenne se.
2M a max szetintem.
Voltam már par helyen megnézni a projektorokat, több milliós cuccok, de sose lesz olyan HDR meg képük mint egy TVnek.
Most az irodában egy VA paneles Panasonic van, 50" s kb másfél méterről nézem. Tűrhető. Épp ezért gondoltam veszek egy 77" vagy nagyobbat, S átrendezem inkább a "mozit".Tényleg, nem tud vki olyan helyet ahol megtekinthető a Bravia 9?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nők, nőügyek (18+)
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HECO , újszerű, gyönyörű, Audiofil hangzás
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED SMART NANOLED! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LH98QMTBPGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest