Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz Pityu89 #108257 üzenetére

Erre vannak alapvetően youtube illetve letölthető videók, black level calibration címszó alatt keresd, de általánosságban azt mondanám ehelyett, hogy el se indulj ezen az úton, mert a gyári SDR profilok közül a Filmmaker és az isf profilok annyira helyesek, hogy nincs mit rugózni rajta, ha szarnak látod akkor az anyag szar / szándékosan van olyanra csinálva. Filmre nem álíltunk megjelenítőt! Hidd el pont olyan pixel junkie, IRE ninja lesz belőled mint én és ettől óva intenélek! :C

HDR de főled a Dolby Vision már más tészta, mert úgyan az teljesül, hogy a TV-d pl filmmaker profillal nagyon szépen követi az EOTF görbét amíg tudja, illetve szép rolloffal megőrzi a csúcsfényeket, illetve a színek is igen tisztességesen a helyükön vannak DE: a tartalmon sok esetben, főleg streamingről egy sapka gőzölgő interdimenzionális, magyarul minden dimenziót telibeverő foskupac.

És bár pont az imént mondtam, hogy filmre nem állítunk TV-t, a DV esetén nem tudsz mást tenni sok esetben. Vagy kvázi helyes módban nézhetetlen, vagy széttekered, full nem helyes beállításokat használsz, de meg tudod nézni. Ez inkább filozófiai kérdés, én széttekertem és állat szép még a legelcseszettebb tartalom is.

De mondom, SDR esetén nincs ilyen gond - isf mód, 2.4-es gamma 50-es színtelítettség 30 körüli fényerő (B4-en inkább 60-70 asszem mert ott máshogy van) azt jóccakát.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák