Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Az megvan, hogy szó sincs 13. havi nyugdíjról? 4 év alatt adnak plusz egy hónapnyit, azaz nevezhetnénk 53. heti nyugdíjnak is. Vagy 1,9%- os nyugdíjemelésnek. Persze ez mindjárt nem hangzik olyan jól...
Amúgy is régóta tudjuk, hogy nincs az a nyugdíjemelés, amit ne lehetne pillanatok alatt elinflálni.Nézegetem a koronás bérkiegészítés feltételeit is, azt se sokan fogják igénybe venni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
Nem lehet, hogy kvázi változatlanul marad a helyzet, mert aki eddig is ellene volt a Vezetőnknek, az most is így marad, viszont a választóbázis egy része le lesz kenyerezve a 13. havi nyugdíjjal...
Az átlag szavazó politikai memóriája az aranyhaléval vetekszik. Ha nem lesz munka falun, elégedetlenség lesz és másra szavaznak.Same rules apply!
-
Csak egy kérdés. Ha 200k ember lesz munkanélküli és ennek fele mondjuk végez átképzést: hol van az a piac ami ezt a munkaerőt fel is szívja?
Bár hollóval nem értek egyet a programozókkal kapcsolatban (van ismerős aki gimiből már az IBMhez ment), de azért azt látni kell, hogy nincs megoldás minden gondra. Most jön majd a második gőzgép törős korszak ahol programozókat és és automatizálási mérnököket fognak az éhező tömegek élve égetni az utcán.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
FehérHolló
veterán
Botcsinálta programozókból felvettünk olyan 3 éve harmincat. Pár kivétellel teljesen használhatatlanok, ráadásul a céges policy és folyamatok miatt alig lehet tőlük megszabadulni (job rotation, napi írásos tracking hónapokig, meg minden szar mielőtt el lehet valakit tanácsolni).
Az ipari versenytársaknál is ez a tapasztalat.
Soha többé nem veszünk fel diploma/abszolutorium nélkül senkit SW fejlesztőnek, ennél még a Pollack Mihályról is jobb toborozni...[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
EQMontoya
veterán
Persze, noni fog, a hiany.
Meg a tarsadalmi kulonbsegek.Mert most a visszajara fog fordulni az a folyamat, ami az elemult eveket jellemezte, hogy kepzettseg nelkuli munkakkal (penztaros, stb) is tisztesseges fizukat lehet keresni. Nyilvan a kepzettlenebb reteg fogja ezt is megszivni, mint a 2008-cas valsagot is.
IT, tozsde, bank, korhaz meg metanfetamin labor tovabbra is lesz.Ami persze megint egy erdekes kerdes, mert ez azert kedves kormanyunk alol fogja szepen kiszedni a szavazobazist.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
-
Egyébként érdekes helyzetben van a kormány. Gazdasági szakik aszonták h kb 6 hét leállás kb 6% GéDéPé zuhanást tud hozni. Az export ágyúink megálltak, 2-6 hétre , de már pedzik h még pár hetet belehúznak. Mi lesz itt?
Más https://www.nytimes.com/2020/04/05/world/europe/victor-orban-coronavirus.html - ha ez igaz akkor bármit mondhatnak, meg vagyunk bszva és a vezetés szándékosan csinálta.
-
No nem azért mert nekem jó lenne de úgy látom most h optimista becslés a júni-júli vége (ennyi tartaléka az ország javának nincsen), a most bejelentett intézkedések meg nem a fogyasztást segítenék elő hanem a cégeket tömik ki amik ugye akkor is el fognak küldeni mindenkit mert nem lesz fizetőképes kereslet, nem mellesleg a hitel az hitel marad mert elengedni nem fogják max feltorlódik. Legjobb példa az elengedett kata esete: fasza nem kérik most év végéig, de ugyan nézzük már meg mit hoz a bejelentett csomag - minden meg fog drágulni a különadók miatt és megint ott vagyunk hogy nem a gazdagabbakkal fizettetik meg az amúgy is egyenlőtlen rendszert és annak hibáit.
* Ha valaki szerint a cégmentés keresletet generál, mutatnám az autógyártókat, a teljes megszűnés és átszervezés előtt álló turizmust és vendéglátást meg a fertőző vírus sajátossága által érintett minden ágazatot ahol nem lehet távmunkát bevezetni. Jah meg a helyzet mögé bújtatott további haveroknak juttatott milliárdokat.
-
jozsi252
veterán
Ilyenre még nincsen szükség, mert ez csak korlátozás nem tilalom. Az más dolog hogy a cégek adják ki az igazolásokat hogyha tilalom lenne akkor is a munkahelyekre el tudjanak jutni az emberek.
Én is kaptam egy dokumentumot a cégtől ahol dolgozok, hogy a munkahelyemet a NÉBIH nemzeti létfontosságú rendszerelemmé kijelölt létesítménynek nyilvánította, így kéri a hatóságot hogy a bejutásomat segítse elő. Név születési idő anyja neve stb.. rajta a papíron.De ami nem ilyen hely oda nagyon sok munkáltató egy sima dokumentumot ad a dolgozóknak hogy mutassák be hogy ők ott dolgoznak és ennyi.
Illetve egy másik dolog, hátha beleillik a topicba. Miért kell az eladóknak bunkóknak lenniük? Van egy családi mezőgazdasági bolt ahova évek óta járok, és már jó sok pénzt hagytam is náluk, személyesen is ismerem őket. Csatorna tartóból 2 féle volt, nem tudtam melyik lesz jó így találomra az egyiket elvittem. Persze nem volt jó, így visszavittem hogy lenne-e lehetőség kicserélni (nem sérült meg, semmi se látszott rajta, csak oda lett próbálva a gerendához és kész). Férj mondta hogy kicseréli persze, kedves feleség a bolt másik végéből hangosan kiabálja hogy jó lenne ha a vevő eldöntené hogy mit szeretne venni. Persze a boltba jó páran voltak.
Kérdésem az lenne hogy szerintetek túl nagy elvárásom van úgy hogy több százezer forintot már náluk hagytam, és fél órára rá vittem vissza sértetlenül az adott terméket? Persze sose pontosan szoktam a pénzt kiszámolni, hanem mondjuk 5610-re ott hagyok 5700ft-ot.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
erdey_a
addikt
a munkáltatói igazolás azt igazolja, hogy van munkád. azt soha, semmilyen körülmények közt nem fogja tudni igazolni, hogy az adott időpontban éppen odamész. a kijárási tilalom szigorától függetlenül.
ha ilyen durva lenne a helyzet, akkor mindig a következő napra kellene egy, időponttal ellátott igazolás.
én a magam részéről nem szeretem a túlbuzgóságot, amikor olyasminek akarunk megfelelni, aminek nem is kell (és nem is lehet)[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
FehérHolló
veterán
Sajnos követnem kell.
Home office-os áttérés intézésén szerencsére már túl vagyunk, és maga az áttérés is elég zökkenőmentesre sikerült a körülményekhez képest.
Most az esetleges kijárási korlátozásra készítjük elő a papírokat meg minden szükséges vackot, mert a több tonnás tesztpadokat kicsit nehezen lehet hazaküldeni az emberekkel, és a távoli elérésük biztosítása is komoly műszaki kihívásokat jelentene.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
fokukac
nagyúr
Stréber egy csávó...!
Ui. ezt a hány soros az aláírás című problémát soha nem értettem. Ha ez annyira fontos, akkor miért nem volt egy maximális karakterszám, aminél többet nem vesz be a rendszer? Vagy csak az én hülye közgazdász agyamban merült fel ez a kérdés?
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
Köszi
Szerintem az első még 2006 körül valami warezolásért, amit nem is annak szántam, vagy nem tudtam hogy az. A másikat nemtom.
És amúgy ez milyen formában kell elképzelni? Dátum, indok, meg modnév? Mint a miértmoderáltukban?Mondjuk azt hittem jobban le vagyok húzva
kukac: Danke
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Verus
senior tag
Egyszer Bp Rallyn külső íven a korláton ültek jópáran, le is akarták fújni a gyorsaságit. Miattuk, pár ember eszetlensége miatt.
A vizsgaidőszak elmúlik, a kapcsolatokat pedig rendbe lehet hozni.
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
-
Verus
senior tag
Hát sejtettem....Sosem értettem őket, nem is fogom, ezek is az élet nagy fekete foltjai közé tartoznak.
Szoktak lenni és mostanában nem is kevesen.Azt is észrevettem. Mi foglal le ennyire?
Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.
-
Verus
senior tag
-
rarri
senior tag
Látom, azért jógyerek vagy. Maradok a Pápai fürdőnél, túl messze laksz, és a masszőröket se ismerem. Májusban megyünk a Campónába, megnézzük a Tropicáriumot, Bettikének ez lesz az egyik szülinapi ajándéka. Én már voltam 3-szor, és nagyon tetszik !
Race: te csajozol a ph-n ??? /most hallom szarvastól /
[ Szerkesztve ]
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
-
Bubu79
addikt
Dehát legjobb tudomásom szerint ez a foglalkozás célja - vagy nem?
Jó éjt Neked
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Bubu79
addikt
Miért bántana Rarri? Lemaradtam valamiről?
Hi there Dumbman
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Verus
senior tag
Nem normális szegényke, de így szeretjük. Ez a pasas imádnivaló!
Bubu: Csak ismételni tudom magam, imádnivaló. A Zsigulis korszakába se volt kutya
26779: Bizony, nem vezet rosszul, sőőt. Érti és tudja amit csinál és még látványos is.
[ Szerkesztve ]
-
Verus
senior tag
-
Bubu79
addikt
Brrrr... Ne emlegesd az új Imprezát Bevásárlókocsit csinálni egy műalkotásból ( formája...)...
[ Szerkesztve ]
-
Verus
senior tag
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
a fényképezőgépemet, de a végén már nem voltam ott.
majd jövőre, addigra lesz új bringa is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bubu79
addikt
Mit is?
Verus: Nem tudtad, hogy a sörösdoboznak is megvan a maga célközönsége, akik szelektíven gyűjtik?
[ Szerkesztve ]
-
Bubu79
addikt
Csak nem?
Marsu: Tessék - piros, kétajtós, morgós hangú, hasonló - Neked: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bubu79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Samsung Odyssey G3 S27AG32
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)