Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz erdey_a #77896 üzenetére
válassz egy szerencseszámot
amúgy elég semmitmondó cikk. meg a videók is gagyik. Akkor álltak volna ki ők, és vettek volna fel pár perc anyagot. Percenként átlagosan 2 autó elmegy, az tény. Csúcsidőben meg 4-5-6. De egyszer már számoltam 18-at is egy perc alatt.
De nem is az autók a zavaróak, hanem a kisteherautók, aminek a platóján zötykölődik valami építőanyag... Sose értettem, hova a f@szba' mennek erre, de most már tudom.Meg az autók közül is a streetracerek. Nem is az a baj, hogy 30 helyett 60-nal megy, hanem az, hogy padlógázzal gyorsul, kettesben. És kétféle verda van errefelé, a zsírúj, 20 millás SUV, meg a 20 éves rozsdás szar, és ugyanúgy tolják neki, kettesben, nagygázzal. De a felük amúgy betartja.
Amúgy nem a fekvőrendőr lenne a megoldás, hanem az egyirányúsítás, úgy, hogy ne lehessen keresztbe átmenni.
Amúgy én kb. elengedtem ezt a dolgot. Az pl. hogy ma is egész nap megy a fűnyíró meg a nagynyomású mosó a szomszédban (érted, mert le kell mostni a márvány lábazatot, lépcsőt és kis oroszlánszobrokat), az sokkal jobban felbasz.
@tope: az megvan, hogy tilos bármi ilyet végezni az úton? Amikor a kétfarkú kutyapárt bekátyúz lukakat, akkor olyanokat ír nekik az igen magas hivatal, hogy X százezer Ft bírság, és állítsák vissza az eredeti állapotot...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Mindeközben az utcánk címlapos a telexen, mint a kertvárosi autópálya...
Eskü, nem én voltam :)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #77891 üzenetére
ha az 5g-től nyomásra érzékeny a váll és zsibbad a kar, akkor igen, érzem
Vérboci
-
NoLF
veterán
köszönöm az oltásokat, nagyon jól esik
természetesen a két rohadék kis patkány nagyon szeret kint lenni, de mi eléggé féltjük őket az utcára kiugrástól és társai, úgyhogy csináltattunk gyorsan rendes kerítést 700ezerért.
viszont annyira de annyira szeretnek kint lenni, hogy mi akkor is szeretnénk őket levegőztetni, amikor nem vagyunnk otthon. így aztán kihasználva az eddig TV-ként használt fürdőszobaablakot, nyitottunk nekik egy kijáratot és odabiggyesztettünk egy ilyen real time 3d tévét nekik, hogy a durva anyjukat, azt.
szóval most öröm és boldogság!
(a fenti szövegben tetszőlegesen pár "mi" behelyettesíthető a "feleségem" szócskával, úgy közelebb állhat a valósághoz a történet )
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
ToBeY
nagyúr
Vagy olyan vad macskái vannak NoLF-nak, hogy ketrecben kell tartani
-
nagyúr
-
erdey_a
addikt
no, hát túl sok oltóponton nem voltam, de hogy az audi szervezésben kitett magáért, az fix.
3 perccel időpont előtt érkeztem, kézfertőtlenítés, már adhattam is a nyilatkozatokat, leültem 1 percre amíg kitöltötték az oltási kártyát, aztán már mehettem is az egyik "fülkébe". mire kettőt pislogtam, már ki is húzták a tűt... mindent elmondanak, mindenhová odakísérnek.
15 perc ücsörgés (még 8), aztán már csak a postást kell lesni, hogy hozza a kártyát. aztán irány a focimeccs (nem)[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
EQMontoya
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Nálunk a ház alatti egyik garázsban dolgozik egy kárpitos.Aki úgy kezdi a dolgot,hogy amint elviszik a szemetet a két kukákból az egyiket félig rakja a bútorokból lebontott hulladékkal.
Én pedig a második nap végén, (két naponta jön a kukás) a szomszéd lépcsőházba viszem a szemetem,vagy pedig szembe a rendőrség kukájába sutyiba -
parandroid
félisten
válasz erdey_a #77877 üzenetére
Várjál, nálunk azt találták ki, hogy az osztály negyede bent ül a teremben a pedagógussal, a többiek meg online követik az órát, és hetente van váltás, hogy melyik 6 gyerek van ott live. Percekig röhögtem, amikor meghallottam. Ja, ugye november óta home schooling van, tehát most már kb ennek a tanévnek úgyis mindegy.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
erdey_a
addikt
indul a móka...
este írt lányom ofője, hogy egyik osztálytárs koronavírus tesztje pozitív lett.
megint bevágják az osztályt karanténba...
és akkor mától indul az iskolai oktatás minden szinten...
helló negyedik hullám.
sose lesz ennek végeVérboci
-
nagyúr
Ez most jött szembe...
Neduddki a [ totalcar-ban... ]Az új jazz tesztjét olvastam, és ott volt a link, hogy volt már másik hibrid Jazz is régen, és ki vezette..?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz EQMontoya #77872 üzenetére
mi 6 lakásos társasházban élünk, és minden héten viszik a kukákat, a simát is és a szelektívet is.
Nálunk a szelektívvel nincs gond (hacsak valamelyik f.sz nem pakolja tele mondjuk össze nem taposott üvegekkel, vagy nem szétszedett dobozokkal).Ellenben a sima kukánk mindig csutkára van, úgy, hogy én kb. hetente egyszer viszek le egy ilyen sztenderd szemetes-zsákot. A többiek meg gondolom két-háromszor...
De a felvetésedre: a kukások örülnek, hogy nem mennek csődbe a nagy rezsicsökkentésben, biztos, hogy nem fogják gyakrabban vinni, csak azért mert, covid van...
Ui. amúgy az megvan, hogy tavaly sehol nem volt lomtalanítás, mert COVID van, és veszélyes. Volt is napi néhány fertőzött.
Erre idén március végén simán megtartották, napi 10+ ezer fertőzött mellett....
Csak következetesen...
Mindegy, nekem nem volt mit kiraknom, mert elvittem mindent a hulladékudvarba. Meg eleve 2 nappal előtte szóltak.[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
válasz EQMontoya #77872 üzenetére
Ugyanez van nálunk is, a társasházban 2 hetente viszik el a szelektívet és már az első hét végére tele van.
Mellette gyűlik, de aztán elviszik.
Persze ezt fokozza pár jóképességű is aki szerint a xaros pelenka is szelektív, remélem újrahasznosítanak neki valamit belőle[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
EQMontoya
veterán
Masnak is problema a lakossagi szelektiv hulladek?
4 lakasos tarsashazban lakunk, van a kommunalis mellett muanyag-fem kombinalt es papiros kuka, teljesen oke.
Igyekszem tenyleg normalisan kezelni a dolgot, pl. papirdobozrol leszedem a ragasztokat, es "lapra szerelem", hogy ne foglalja el a fel kukat.
Igenam, csak most a fel vilag otthon van. Pl. az osszes gyerek honapokig otthon volt az orszagban, de csomo ember home officeban dolgozik, a csukott helyek miatt nem is nagyon kajalt mashol, stb.
Es ha mindenki tobbet van otthon, tobbet eszik otthon es tobb dolgot rendel hazhoz, akkor ohatatlanul tobb a szemet is. Na, itt is.
Viszont ugy latom, hogy a nagy nemzethy kukaholding ezt lefosta, es veletlenul sincs gyakoribb szemetszallitas.
Ami csak azert gaz, mert kozben a vendeglatohelyek, irodahazak nyilvan fizettek a korabbi dijakat, csak epp nem termeltek szemetet, a lakossag meg nem birja normalisan kidobni az amugy szelektiven gyujtott szemetet.Same rules apply!
-
addikt
Tudom ajánlani Vácrátóti Botanikus kertet, mint sétálni, szép hely, ma voltunk ott.
-
Tim82
félisten
válasz EQMontoya #77866 üzenetére
tessek megmaszni pl. a Somlo-hegyet
Ha épp nincs lezárva a hegytetőre vezető turistaút...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
EQMontoya
veterán
válasz erdey_a #77865 üzenetére
Covid idejen tomegmentes, kulteri, vasarnapra?
Haaat, tessek megmaszni pl. a Somlo-hegyet, nem lesznek fent sokan. Es a kilatas is fun.
De pl. a [Bakonyban] is lehet turazni.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
erdey_a
addikt
Észak dunántúli, kültéri, tömegmentes kirándulás \ programjavaslatotok holnapra nincs véletlenül?
Vérboci
-
bitpork
nagyúr
Igazából csak a csóróságomat sajnálom , mert szívem szerint az államot kérném számon ez ügyben. Mert az egy dolog hogy ingyen azt adnak amit de hogy nem képesek biztosítani fizetősen sem a választást... na az azért már szégyen.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
erdey_a
addikt
válasz bitpork #77858 üzenetére
nna, kiszivárgott?
hétpecsétes titok volt, mert ugye a vezér aszonta nincs pfizer, az audiba meg bizony azzal oltják a népet.
ráadásul nem csak az audisokat, hanem mi partnercégek is jelentkezhettünk.
én speciel csak hétfőn kapok.
olyan 1100 külsős jelentkezett, meg állítólag 3700 audis.mondanám, hogy ha előbb szólsz, felírlak (voltak erre kísérletek más cégeknél), de aztán most le kell adni az állandó belépő számát is
Vérboci
-
kraftxld
félisten
Holnap eltekerek fatornyos székes fővárosunkba, van most valami trendi kiülős kocsma ahol pár normális sört leguríthat az ember?
Bónusz ha nem bagóznak mellettem mint a gyárkémény és lehet eldugott, nem annyira felkapott hely is.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
concret_hp
addikt
válasz fokukac #77851 üzenetére
én február óta folyamatosan ezt látom, amikor megyek bringázni nap közben... 1 órával előbb kezd el dugó lenni délután, hétvége meg általában egész nap sokkal zsúfoltabb, mint régebben... persze alapból még mindig egyre több autó van az országban / városban
vagy fullba vagy sehogy :D
-
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #77848 üzenetére
fél kiló krumplit 2-3 evőkanál olajjal forgatok össze, úgy sütöm
Vérboci
-
NoLF
veterán
válasz concret_hp #77848 üzenetére
Mindenkepp tobb kell ra, kb a krumpli az egyetlen, ami keri az olajat a forro levegos sutoben.
-
erdey_a
addikt
válasz concret_hp #77843 üzenetére
de most akkor saját krumpli, vagy bolti hasáb?
én bolti (Aldis) hasábot sütök rendszeresen. 70 deka körül szoktunk enni, azt 16-18 percre 200 fokra tolom be, 5 percenként átrázom.
boltilag olajozott, nem rakok hozzá semmit.házi krumpliból is csináltam már, a pucolt krumplit többször kimosom, aztán olajjal összekeverem, és mehet az is be, de azt alacsonyabb hőfokon kezdem, 160 fokon, aztán ha jó, akkor pirítok 200-on. itt a sütési idő nagyon krumplifüggő, kóstolni, tapasztalni kell
Vérboci
-
NoLF
veterán
Probald meg megfogadni vagy ujraertelmezni par pontjat a fentebbi tanacsoknak
-
ToBeY
nagyúr
Jah,igen én is félidőnél átforgatom.Én azt a steakburgonyát szoktam benne sütni az szerintem finom.De lehet,az soha nem lesz olyan ropogós...
De próbálj játszani a hőmérséklettel és az idővel amíg jó nem lesz,én is kipróbáltam 200c fokot 20p-el[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz venember83 #77842 üzenetére
Ezt en mind ertem, de hetkoznap delben hova? Akcios az Auchanban a csirkefarhat?
Same rules apply!
-
EQMontoya
veterán
Valaki arulja mar el, hogy mi a bubanatos f.sz tortent Budapesten?
Konkretan szarabb kozlekedni, mint a covid elotti bekeidokben.Pedig 430 a benya, ehhez kepest regen ilyen nem volt, hogy pentek delben vagy este 8-kor tomott sorokban benazva haladjunk a Hungarian.
Volt reggeli csucs, meg esti csucs, ezeken kivul lehetett kozlekedni.
Egyreszt megis hova megy mindenki delben, masreszt mi valtozott azota?
Vagy komolyan az ingyen parkolas okan indul el mindenki kocsival oda, ahol eddig fizetosen lehetett parkolni, most meg ingyen nem lehet, mert tuti nincs hely?
En nem birom felfogni, hogy mi tortenik most itt, csak azt latom, hogy kozlekedni egy agyrem.Same rules apply!
-
NoLF
veterán
válasz concret_hp #77831 üzenetére
Hja, hat akkor lasd elso pont
-
gaborbol
őstag
válasz Tothgera30 #77837 üzenetére
Pro support az jo szokott lenni, egy ellenpelda van. Vettunk egy $25k szervert, ugyfelhez kiraktuk van benne 2x4 10Gb-es port egy sem megy.
4 oras mission critical support contract.
Mi a Dell service tag?
Ez, hja ilyen nincs a rendszerben. Eloszor nyissak arra hibajegyet.
Okes.
Hat tenyleg nincs a rendszerbe, majd szolnak ha megvan. Ket naponta jott az email, hogy dolgoznak rajta es ketto het alatt sikerult megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz gaborbol #77835 üzenetére
Érdekes ez a Dell Support az indiából futtatott diagnosztikával. Viszont miután megállapítják hogy hibás, rögtön nagyon gyorsak és segítőkészek. Bár nekem csak NBD garis gépeim voltak, de E6520-asom Bios frissítés után nem kapcsolt be. Ment a telefon a Dell-nek, másnak új alaplap. Külön figyelt a szerelő srác hogy minden csavart belerakjon, és nagyon precízen rakták össze. Sajnos a frissebb gépek minősége eléggé a béka segge alatt van. Talán Latitude E7xxx és fölötte élhető, de a többi nagyon gyenge, Inspirion-t és társait érdemes kerülni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz venember83 #77833 üzenetére
-Kész a krumpli, felség.
-A veszteségünk?
-Galahad!
-Hektor
-és Bors, öt ember
-Három, uram!
-jó, akkor három! De még így se kockáztassunk meg több frontális támadást
-Próbáljuk meg átverni azzal, hogy még messzebb futunk, jó?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gaborbol
őstag
A heten kesz vagyok a meloval kapcsolatban.
Legnagyobb ISP usaban, uzleti elofizetes, Cisco router jar hozza, fix ip. Kene egy nyomorult port forward, beallitom, de nem engedi ementeni a router. Google, hat igen, elofordul, support kell. Hivom 45 perc utan kozli a csavo, hogy hat mennie kene, de nem megy o sem tudja miert, miert nem keresek ra google-be o meg zarja a hibajegyet.
Hogy micsoda?Keressek mar ra google-be legyek szives aztan hivjam vissza , ha nem megy.
Moziba ne vigyelek?Dell Vostro, 0 perces laptop, be sincs kapcsolva, nehezen nyilik a fedel, es surrog-csattog, vagy a zsaner szar vagy valami nincs a helyen, mintha hagymat vagnal a vagodeszkan olyan hangot ad.
Dell support chat, elmagyarzom erthetoen. Laptop fedel, zsaner gond, nincs bekapcsolva.
Elso kerdes? Szerintem a venti adja-e a hangot?
Nem, hanem a fedel vagy a zsaner.
Ok.Erti.
Akkor szeretne ra tavolrol bejelentkezni, es futtatni a Dell diagnosztikat.
Nem kell, mert nincs bekapcsolva a laptop.
Hat akkor nem tud hibajegyet nyitni.Oke, support kint van Indiaba mindeket esetben, konkretan hasznalhatatlan.
Orvosi ceg, altatasban mutenek es a voip telefon megszakad, nem lehet erteni a beteget vagy ok nem ertenek minket.
1 honapja nyitva a hibajegy, hivom oket, mi a helyzet. Hat nem tudjak, szerintuk nem jo az internet nalunk.
IPS fel napig telefon , nincs packet loss, high latency, minden ok.
Vissza nekik, nincs gond az internettel.
Hat akkor vagy a sajat modemuk vagy a sajat telefon szerveruk vagy a ketto kozti kapcsoat lehet a gond.
De en mire gondolok?Hat b+ en arra gonolok, hogy ez USA support level 2 es kb India level 1 szintjen van.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz venember83 #77833 üzenetére
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #77827 üzenetére
Nincs rajta ilyen előre beállított piktogramok?Enyémen van, azt megnyomva remek sültkrumplit készít firss krumpliból (talán 180fok 15p lövi be)
-
NoLF
veterán
Fagyasztott hasabburgonyat, vagy kezzel pucolt es szeletelt krumplit? Ha elso, akkor fostatisznya porbol keszult, vagy ugymond rendes? Ha barmelyik, mennyi az olajtartalma?
ha masodik, akkor milyen krumpli, mekkorara szeletelve?
egyebkent ha elso, akkor fagyasztott allapotban mondjuk 200gramm (kb egy marok) kb 4% olajtartalmu normal (nem porbol formazott) hasabhoz 3cl napraforgoolaj, kb 8 percig 160 fokon (kozben minimum 2x atrazva) aztan mehet a 200 fok kb tovabbi 8 percig, 2 percenkent atrazva.
ha masodik, akkor nem erek ra kifejteni, tapasztald ki
-
nagyúr
olaj, serpenyő.
hajszárító nem olyanPleased to meet you - hope you guess my name
-
Marcsello31
őstag
Én mikrózom a kajákat, krumpli szalonna simán meg van, rövidebb idő alatt, sülve főve
kedvencem a félbe vágott krumpli rá helyezett szalonnával, nyamm nyamm. Nem értem miért utálják a mikrót, hamarabb készen van vele minden. -
concret_hp
addikt
ha már múltkor megbeszéltük, hogy mindenkinek van air frájere, mondjátok el plz, hogy kell ropogós sült krumplit csinálni benne
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
válasz parandroid #77825 üzenetére
sajna ez az oltásellenes, összeesküvés-elmélet hívő 40-50-60-asokat nem fogja meghatni
-
parandroid
félisten
És azt se feletsétek el, hogy no vakcina, no party!
Ez egyre jobb, baszki, Bödöcs otthon zokog, hogy ezek nem neki jutnak eszébe.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz parandroid #77821 üzenetére
vicces volt - nem mondhatod, hogy a főninek nem ez a gyenge pontja...
de már elnézést kért. na, ilyet a főni sose csinált.
-
FehérHolló
veterán
válasz parandroid #77821 üzenetére
Egyébként jó idegeken táncol.
Orbánnak látszólag eléggé kisebbségi érzése volt korábban a magassága miatt. Például csak magánál alacsonyabb emberekkel vette körül magát.Félreértés ne essék, engem is meglepett a nyilatkozat.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
parandroid
félisten
“Karácsony az Economistnak: Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”
Na jó, ha valami, ez biztos fájt. El nem tudom képzelni milyen kőkeményen dolgozik most a válságstáb a kármentésen, és a lehető legpusztítóbb ellencsapáson.
p
-
bitpork
nagyúr
válasz venember83 #77819 üzenetére
Itt ha az
embermalac reggel felkel , másra nem igazán fogható.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
erdey_a
addikt
topik világlátott gazemberei:
hogymondom angolul, hogy "nem szeretném túlfeszíteni a húrt".Vérboci
-
NoLF
veterán
válasz venember83 #77811 üzenetére
2017 szeptemberében, főként brexit miatt, másrészt itthoni ajánlat miatt, harmadrészt televanaf@szomazegésszel miatt, bizony hazajöttem, előtte megkérdeztem akkor még csak barátnőmet, hogy mennyire kalandvágyó olasz lévén erre a részre költözni, és azt mondta próbáljuk meg.
azóta házasok vagyunk, házam van, nyaralóm van, ő továbbra se tud magyarul, és nemrég kicsit megingott a bizalmunk az erőnkben hogy itt maradjunk, de egyelőre még itt vagyunk.
-
nagyúr
látod, hat a "gyerehazafiatal" kampány.
Ui. bár amúgy, belegondolva, már nem is lehet olyan fiatal ő se
Uui. és amúgy én is hazajöttem volna. Sokkal jobb az idő, szebbek a lányok, olcsóbb az ingatlan, finomabb a zöldség-gyümölcs... (Mondjuk igaz, én ki se mentem, pont ezek miatt...)[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Nem bírta Túró Rudi nélkül.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
NoLF
veterán
válasz FehérHolló #77807 üzenetére
hja, hogy emberek szoktak híreket olvasni jesszusom, mennyi ideje van egyeseknek...
-
nagyúr
azért ha én űrkutató lennék, és a diplomámat rezsiszilárd adná át... azért megilletődnék erősen, na
Ui. vajon tudja szilárd, hogy az űrben milyen drága a rezsi???Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Tim82
félisten
válasz Pttypang #77798 üzenetére
A narancssárga szíj valamiért nekem is becsípődött, Amazfit Bip-et olyannal hordok, meg Pebble Classic-ot is ilyennel hordanék, ha kibírna két napnál többet az akkuja. Aztán ha nincs kedvem túl okos kompjúterhez a karomon, nálam is G-Shock, bár mint az közismert, bármelyik random Szajkó automata sokkal tartósabb ezeknél a szarfos Casio-knál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest