Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Csináltam egy kis UV-t:
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Asus Dual 4070-et, tény, hogy nagyon jó áron volt, de itt valami nem oké:
Kiszáradt a paszta? Garis még majdnem 2,5 évig. Vagy csak meg kéne UV-zni? Az az 1.1 Volt nagyon soknak tűnik nekem.https://tinyurl.com/rasoapro
-
OldAkita
aktív tag
válasz bobalazs #8286 üzenetére
igen, a 12VHPWR kábelről van szó, csak eddig azt hittem hogy az a PCIe5.0 kábel :-) De közben találtam egy cikket Tûzveszélyes az NVIDIA új 16-pines csatlakozója? (pcx.hu)amely arról ír hogy az Nvidia közösítő kábele tűzveszélyes. Tehát nem ajánlják a használatát. Ezzel meg is válaszoltam magamnak a kérdést. A tápegység gyári 12VHPWR kábelét fogom használni. A kártya egy Asus RTX 4070 Ti Super
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
most próbálom beszerelni az Asus 4070 Ti Supert. Adtak hozzá egy közösítő kábelt, melyet a kártyába dugva 2 db 8 tűs PCI e 4.0 csatlakozót tud fogadni. A tápegység egy FSP - HYDRO PTM X PRO ATX3.0 PCIE5.0. Ez rendelkezik PCIe 5.0 kimenettel és van hozzá olyan kábel melynek mindkét vége PCIe5.0. Mit javasoltok? milyen kábellel kössem össze a tápot a kártyával? Arra gondolok, hogy talán a vastagabb PCI e 4.0 kábelek kevésbé melegedhetnek mint a viszonylag vékony PCIe 5.0 kábel. Viszont a közösítő kártyához csatlakozó részén mindenképpen össze fognak jönni a kábelek egy pontra, tehát ott mégis melegedhet. A vga kártya quick start könyvecskéjében szerepelnek a következő mondatok: Ha a videokártya rendelkezik kiegészítő tápcsatlakozó(k)kal, csatlakoztassa a tápegység (PSU) PCIe tápcsatlakozót a videokártyához. Ez a mondat vélhetően azt az evidenciát írja le, hogy ha a kártya nem a PCI sínről kapja a tápfeszültséget, akkor a kártya tetején lévő PCIe csatlakozókkal kössük össze a tápegységet. A második idevágó mondat "Ha a videokártya rendelkezik kiegészítő tápcsatlakozó kábellel, kérjük hogy mindenképpen használja az adaptert a videokártya és a tápegység összekapcsolásához" Ennek a második mondatnak van bármi köze ahhoz a közösítőhöz amely lehetőséget kínál 2 db 8 tűs PCIe 4.0 csatlakozó összekapcsolhatóan egyetlen PCIe 5.0 csatlakozóba egyesül amit a kártyába lehet dugni? Mit mondtok? Mivel kössem össze a PCI e 5.0 tápot a PCI e 5.0 csatlakozós kártyával? A táphoz adott, mindkét végén 5.0 csatlakozóval, vagy barkácsoljak a közösítő kábellel?
-
demmer123
őstag
1440p-re kevés egy 4070 super?
Ahogy néztem teszteket Senua’s Saga Hellblade II, Alan Wake 2 játék alatt rt nélkül sem képes 60-70 fps tartani high beállítás mellett.
-
Skynet258
veterán
válasz Skynet258 #8277 üzenetére
3D Mark Nomad alatt meg kitartja végig a max memória órajelet. Akkor a Fortinál lesz valami (beállítás vagy csak szimplán a motornál nem kerek valami)...
Na mindegy majd ha játszok még valamivel akkor ránézek épp ott mi a helyzet.
De egyébként baromira tetszik a kártya és az nvidia tech úgy összességében, egy radeon 6800-at váltott, nem volt sok bajom ott sem a nyers erővel, de itt van RTX na meg a DLSS is lényegesen jobban teljesít.
Azt hiszem pár évig maradok most zöld vonalon. -
Skynet258
veterán
válasz F_Zolee #8275 üzenetére
Ezt most játék alatt, pályán csináltam, minden maxon, natív 1440p felbontás. A játék elején pár másodpercig felment 11k-ra (+1000Mhz van adva a RAM-nak Afterburner-ben), de aztán beragad itt lent.
Kihasználtság 98% ezért is fura, mert amúgy elvileg pörögnie kéne, nem malmozik. GPU is maxon.
De most már gyanús nekem ez, lehet csak a Fortnite tréfál meg... Megnézek pár másik címet, meg esetleg egy 3D Mark is szépen meg kéne mutassa (közben egy HWinfo...).
Na majd jelentkezem mire jutottam.kispal87: nem tettem fel amíg béta, elvileg hamarosan ki kéne jönnie a véglegesnek, azt felrakom majd mindenképp.
-
Skynet258
veterán
válasz Foglalt név #8270 üzenetére
Áh, alapvetően én sem szoktam így beleállni (mondjuk nem is nagyon szoktak "beszólni" rám semmiért, nem vagyok paraszt sehol, meg tényleg igyekszem normálisan kommunikálni meg ilyenek).
Szóval fátylat rá meg minden, tök jó, hogy egyből azok jelentek meg akik normálisan hozzá tudnak szólni.
Na szóval nem a legjobb képet raktam be, mert ott a menüben áll a dolog 30fps-sel, szóval ha még csak ott lenne nem is merült volna fel bennem sem a dolog. De a Fortnite ugye egy Unreal 5-ös motor, lehet rajta húzni bőven, hogy "kihajcsa" a cumót - na és nálam minden grafikai hülyeség maxon, az fps 60-70 között, és ott is gyakorlatilag állandóan 5002Mhz a memória, pedig ott feljebbdobhatná, és nyernék egy mittomén 5-10 fps-t, ami nem jönne rosszul.
Majd ránézek ma is és referálok, hogy valóban így van-e, de tegnap tökre ezt láttam egész játékidő alatt és nem értettem. Terhelés volt, és mégis lent tartotta az órajelet.
Ha berakom nvidia control panelben "prefer maximum performance"-ra akkor ahogy láttam több az fps, a memóra fent van ahogy kell, de ezen beállítás mellett meg desktopon is maxon tart mindent, ami hát ugye növeli a fogyasztást, hőfokot, hangot. -
válasz Skynet258 #8265 üzenetére
Normális, hogy a memória frekvenciája a kártya terhelésétől függően változik (mint ahogy a GPU-é is), de függ a használt videó memória mennyiségétől is, hiszen ha kevés memória kell, akkor kevesebb sávszélesség is elég, és akkor nem kell feltornázni a frekvenciát.
Ha kicsit van leterhelve a kártya és kevés vga memória van használatban, akkor akár "extrém" alacsony is lehet a memória sebessége. Akkor veszi feljebb, ha kezd elfogyni a sávszél.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
-
Skynet258
veterán
válasz Healbacsi #8262 üzenetére
& Foglalt név
Igazából 20 év Radeon után vettem egy nvidia kártyát, és érdekelt, hogy itt ez a normális működés-e vagy sem. Csak szimplán kérdeztem, udvariasan, a válaszokat megköszönve.
Megártott nektek a meleg hogy ilyen kedvesek vagytok? Vagy ez a topik is olyan mint néhány másik ahol 10 ember körbeszopkodja egymást a többiek meg mind csak hülyék lehetnek?
Jó ég áldjon már meg benneteket, kérdeztem, kaptam választ, mentem tovább. Minek beszólni meg kérdőre vonni? Főleg őstag meg addikt, még ha valami hülye lelkes újoncok lennétek akik jöttek a PH-ra megmondani a frankót...
Nem kell elküldeni, megtalálom a kijáratot magamtól is. -
Healbacsi
őstag
válasz Skynet258 #8261 üzenetére
Mar bocs, de ha szamodra megfelelo az fps szam, a jatek nem akad, stb stb, akkor mi a turonak venned ki a limitet? Fizikai fajdalmat erzel mikozben a gepednek csak fel gozzel dolgoznia?
Ez valami becsipodes, hogy ha valami nem fo/sul meg akkor azzal valami gond van?.Orulj neki, hogy a geped ezeket a jatekokat jatszva lenyomja, ergo van meg benne boven tartalek.
Ennyi erovel az autodat is vezethetned ugy, hogy lenyomott kuplunggal 6 ezres fordulaton porgeted a motort, de kozben a kocsi tartja az 50-es belvarosi sebesseghatart.
A vegeredmeny ugyanaz. -
Skynet258
veterán
Köszi srácok akkor a cap-et kiveszem és megnézem mondjuk egy Cyberpunkkal, ott nem félek tőle hogy fél gőzzel menne a kártya... 😁 ha ott is lent lesz a memória akkor mondjuk már tényleg nem tudom mi lelte. Előző AMD driver DDU-val le lett gyalulva csökkentett módban, igaz az nvidia driver az a béta mert okosabbak tűnik mint a sima.
-
Skynet258
veterán
válasz Healbacsi #8256 üzenetére
A képen 5002Mhz a memória, igazából az rajta a lényeg, ahogy írtam is igen ez menü, de a játékban is annyin megy. Ertelemszeruen az fps ott több de a memória attól még 5002 ami a fele mint aminek kéne lennie.
Fps lock be van állítva az nvidia control panelben, de az 141 fps.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Adott egy 4070S, a kérdésem az lenne, hogy miért marad lent a memória órajel bizonyos címeknél? Itt van pl a Fortnite, 5002 MHz a memória sebessége, de más címekbrn meg a duplája. Több az fps is amikor maxon pörög, csak nem értem miért esik le? Ezt most menüben fotóztam ahol még ők is lenne de játékban sem mászik feljebb (legalábbis ebben a játékban).
-
zebra_hun
veterán
válasz Foglalt név #8248 üzenetére
Fogalomzazart tisztáztam, nem nyámnyiláskodtam.
Cpu limit csúnya szó, sok esetben nem cpu limit okozza azt, ha a gpu nem 100%-on megy. -
PuMbA
titán
Igen, emlékszek, hogy Playstation 1-en vagy Dreamcast-en vagy Xbox 1-en a vajsima, reccenés mentes 50 fps micsoda jó élmény volt. Akkor még persze nem nagyon értettük tiniként, hogy miért van az, hogy PC-n ez sokszor miért nem jött össze. Konzolon 100%-osan a játékra tudtál koncentrálni, anélkül, hogy aggódtál volna, hogy most ez a játék akadozni fog-e vagy nem. Betetted a lemezt a masinába és minden fasza volt.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz jozs6200ax #8249 üzenetére
.. és nincs 3 percenként valami memóriahiba!
-
De C64-en pont, hogy 50 fps-sel mentek a játékok, mert ötvenszer frissített a video chip 1 mp alatt.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
jozs6200ax
aktív tag
Ha már elindult a játék és nem volt hiba üzenet az hatalmas vidámságot okozott
-
-
zebra_hun
veterán
válasz Gebriel #8246 üzenetére
Amiért az autónkkal sem nyélgázon közlekedünk
Van benne tartalék, ha pl előzni kell.Komolyra fordítva úgy fogalmaznám, hogy szereted ha minél szebb grafikán, magas felbontáson, több fps-t ad.
Ha 100%-on jár, effekteknél, bonyolultabb jelenetnél fps esés következik be. Ez nem jó.
Egy játéknak úgy kell futnia, hogy a legdurvább darálókban is meglegyen a cél fps.
Ma még nem tart ott a technika, hogy a mai szuperoptimalizált játékok legalább 4k-ban, fullra kimaxolt grafikán tudjanak 144 fps-t.
Ez nem cpu limit, csak a hibás megnevezésre reagáltam.
Cpu limitet akkor mondanak a hozzá nem értők, ha a gpu nem megy 100%-on.
Egy nvme, egy gyors ram, mind segít.
Nem véletlen teszteljük a cpu, ram stb-ket 720 low-on, gpu nélkül.
Eget bámulva, jelenet nélkül szokták a tesztek 90%-át készíteni.
Az egy semmitmondó nulla.
Ideális, ha a legdurvább jelenetnél sem esik a 0.1% a célerték alá. Ha ez nem elérhető a kívánt grafikán és felbontáson, rosszul választottunk vga-t.
144 stabil fps nem egyszerű.
Cpu limit is létezik, csak a megfogalmazás helytelen a köznyelvben. -
Apone33
őstag
Megjött a kártya, mellette a 3080Ti van.
Play Hard!!!
-
zebra_hun
veterán
Frászt...
A tökéletes ha 0% kihasználtság van 20C-on, és 100.000 fps-t tud. (ilyen sajnos még nincs)
Ha vmi 100%-on megy, az a gyenge láncszem.
Téves a meglátás, miszerint ami nem gpu limit, az csakis cpu limit lehet. Millió dolog lehet a procin kívül.
Legyen meg a kívánt fps amiért megvettük a kacatot, de ne 100%-on járatva.
Tisztában kell lenni egy dologgal, hogy ha szabadjára engedjük az fps-t, akkor minden esetben a leggyengébb láncszem limitre fog futni.
Olyan hardvert kell venni, ami legalább 2x annyi fps-t tud, mint amennyire szükség van.
FPS korlát hasznos, jó. Vannak akik ezzel nem értenek egyet, pl 60Hz-es monitoron 800 fps-t akarnak. Igen, tiszteletbe tartjuk az elgondolásukat.
540Hz-es monitorral 530 fps-re korlátozva szuper. Igaz olyan vga nincs ami kimaxolva tudna 530 fps-t, de a 640*480 extra low-on szép lehet.
Nálam 144 fps a cél, semmi sincs limiten.
A 0.1% sem, ami a lényeges, csak 10.000 emberből 2 tudja mi az fps.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Nekem a 12gen i3al is 95% feletti a kihasználtság a vga és cpunál is pl bf2042nél. Ezek szerint nem is kell cpu csere. De amúgy tervbe van 14gen i5...
-
Géjza
őstag
válasz jozs6200ax #8233 üzenetére
Ha csak a magok átlagát nézi (egyszerű nézet), akkor azt hiszi, hogy nincs cpu limit, mert ez csak mondjuk 50% körül lesz. Magonként kell nézni és ha valamelyik 100%-on pörög, akkor cpu limit van. De egyszerűbb, ha vga kihasználtságot nézi. Ha nem maxon megy a vga (99%), akkor más koppan fel és fogja vissza vga-t.
-
Apone33
őstag
-
jozs6200ax
aktív tag
-
Ablakos
őstag
9. generációs (I9 9900K) cpu kiszolgálja ezeket a (topic) gpu-kat?
-
Apone33
őstag
Sziasztok!
Ha minden jól megy a (futárral) akkor holnapra megjön az Asus Tuf rtx 4070Ti super kártyám, egy rtx 3080-at fog váltani.
Play Hard!!!
-
athomi
veterán
Emiatt is voltam bajban, hogy mire cseréljem az RX6600-am. Sajnos szükségszerű csere volt, mert az Acer monitoromra nem ad képet az RX6xxx széria, csak miután bebootolt a Win10. Valami képernyőfrissítési probléma lehet.
A RTX4060-assal a 8GB ram volt a problémám, a RTX4070-nel meg a 12 GB. Ha már toldok egy 100-ast, akkor már úgy voltam vele, hogy legyen 16 GB. Végül 100-ért egy új, kiskergaris RTX4060 mellett döntöttem, aztán ha már high beállítások mellett se bírja a vram, akkor majd elgondolkodok mi legyen.Inno3d RTX4060 Twin X2 8GB
Ennek a hűtésétől meg többet vártam, nem kellően hatékony, ami meglepett, mert 115W-ot nem kéne erőlködni lehűteni egy 2 ventis hűtéssel...[ Szerkesztve ]
-
lavorka
aktív tag
-
Na el lehet felejteni a 8GB VRAM-ot még 1080p-n is.
Röhej, hogy a 3060 12GB gyorsabb bizonyos esetekben, mint a 4060 8GB, mert utóbbi kifut újabb játékoknál a VRAM-ból.
-
zebra_hun
veterán
válasz Foglalt név #8217 üzenetére
Igazán köszönöm
-
Sipasanyi
tag
Yo All! A két kártya közül melyik modellt választanátok?
MSI 4070Ti S Ventus 2X vs Inno3d 4070Ti S X2
Árban ugyan az, amit ki tudtam deríteni mindkét modelnél van hőátadó lemez+5 hővezető cső, így a hűtés szinte ugyan az.LUXURY IS A CHOICE
-
Gebriel
veterán
válasz Motion_Blur #8205 üzenetére
Rettentő jó a hűtése és egy csendes kártya. Cserében szép nagy
-
Gebriel
veterán
válasz Motion_Blur #8205 üzenetére
Aorus
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
Ugyanabban az árban AORUS ELITE 4070 Ti 12GB, vagy ASUS ROG Strix 4070 Ti OC 12GB a jobb választás?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest