Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Hülye kérdés no. 1: 1 m3 vizet mennyi idő alatt locsolja el az ember, ha slaggal locsol?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Chaser
legenda
geotextillel tudod minimalizálni a gyomosodást, de egy idő után a szél telehordja a kavicsok közét ezzel-azzal, majd búnak ki gyomok, de minimális
illetve ha növények ott nincsenek némi gyomírtó megoldhatja
ha van geotextil pár cm kavics réteg is elég
azt tudni kell róla vannak rovarok amik nagyon szeretnek alá betelepedni, ha nem modern szigetelt a ház akkor nem erőltetném, százlábúak nagyon szeretnek alatta éldegélni, de egyéb nagyon céééép' rovarkákat is láttam, akik télen szeretnek bemenni az épület részeibe ha van rá lehetőségük_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DJGABI
addikt
Jelentem alakulnak a palánták, de ez rengeteg lesz, szerintem szétszórom családban, vagy én nem tudom, de ennyit biztos nem fogok tudni elültetni. Paradicsomok szépen nyúlnak, vannak már vagy 5-10 centisek. Az a baj retkek is, meg jó sűrűn vannak, délután megpróbálom őket kiszórni kertbe. Kinőtték a tálcát.
Más: ház elé a virágos előkertbe kavicsot szeretnék, régen is volt, de saraboláskor szépen el lett hordva, be lett taposva, stb... Most ha ki lesz gazolva az ilyen kb 2* fél méter széles * 10méter hosszú sáv (előkert 2 oldala, kb ilyen járda szerű), akkor oda milyen vastagon kell rá kavics, meg milyen fajta? Látom súlyban van megadva, mennyit kérjek, tippek? Nem szeretnék gazolni jeligére.
Ja meg most olvasom gyk-n valami fólia/geotextil is kéne alá. De mi?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Profigarden Kft-vel van valakinek tapsztalata? Szükségem lenne kb. 50m3 földre, ezek az árak jónak számítanakt? Darált, trágyás földet kellene vennem, 4,5k/m3. [link] -
Espla
aktív tag
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Köszi! Gondolkodtam rajta, hogy megfúrom a törzset, majd totális gyomirtót fecskendezek be, de nem tudom ez mennyire hatásos.
A tavaly vett telken van 3 nagyra nőtt fa, ami már a járdát is nyomja fel, meg persze küzdeni kell az új hajtások ellen.
Az irtását nagyon promotálják, de ha már hatásos módszert kéne bevetni, akkor sehol semmi segítséget nem találni.<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Sziasztok!
Bálványfa vegyszeres irtásában van valakinek tapasztalata?
<< Heimdal >>
-
Ispy
veterán
Napok óta a vízgyűjtésen pörgök, de nem tudok dönteni mit-hogyan.
Szóval a hordóban gyűjtést elvetettem, mert egyrészt az olcsó zöld hordó ronda, 6 darab ára már nem is olyan kevés (ha valami szebbet választ az ember), cserébe kicsi a kapacitása, nem kényelmes a használata és nem akarok szúnyogneveldét sem nyitni. Most a tartályos földalatti megoldás felé hajlok, mondjuk egy 2,5 m3-es tartályba összegyűjteni a hat eresz vízét, a maradékot meg dréncsővel elszikkasztani.
Csak el kéne valahogy juttatnom a vizet a hátsó kertbe. Az első megoldás, hogy minden ereszhez a járda mellé rakok 1-1 méter kültéri folyókát, amik egy csőhálózaton keresztül eljuttatják a vizet a kertbe. Vagy ugyanez, csak nem folyóka, hanem pont összefolyóval.
Vagy az mennyire elvetemült ötlet, hogy az eresz és a pvc csövek közti távolságot nem perforált dréncsővel hidalom át? Egy biztos, a ház melletti járdát nem akarom most szétvésni az ereszeknél.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Matska
senior tag
Sziasztok!
Van egy szűk egy hektáros kertem, egy jelentős rész szarvasgombás hárssal és mogyoróval telepítve. Ehhez szükségem van öntözőrendszerre, amihez vízre. Kútfúrás kizárt, mert 80-100 métert jósoltak a kútfúrók alsóhangon + engedély a kútra, öntözésre stb.
Szeretnék ásatni egy 25-30 köbméteres víztározót, aminek a fala tófóliázva lesz és fedett is lesz, hogy ne menjen bele szennyeződés. Ehhez kell valami engedély? Milyen szabályozás vonatkozik erre?Esővízzel lenne feltöltve ami a ház és melléképületek tetejéről lejön, valamint van egy ásottkutam is ha kell kiegészítés.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Chaser
legenda
csudapesten is esett - 10. kerben biztos -, ráfért a fákra, 1-2 nap és a lombozatuk megindul
szobai futókával foglalkozik valaki? egészen összehaverkodtunk már, eddig nem kapott tápoldatot, nem tudom mit szeret a legjobban?
aldi v lidl-ben vettem egy "univerzálisat", a diffenbachia cserjék nagyon megugrottak tőle, futókánál olyan nagy változást nem látok
szép nagy levelek elérése lenne a cél
fényt bőven kap egész nap, tavaly ültettem nagyobb cserépbe
most épp 3 sarj várja hogy lassan elültessem, kb 3 hete vágtam őket, egyiken már 8-10cm gyökér van
volt egy sarj ami majdnem fél évet üvegben élt, már kisebb répa méretű volt a mérete a gyökérnek, duva'_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
tudtok olyan benti növénykét, ami kimondottan a sötétebb helyeket kedveli? az sem baj ha hőmérsékletben sem igényel 20 foknál többet
legénypálmám már van, jó lenne neki valami kis barát, ne unatkozzon egyedül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Viszlát
addikt
Jól mondja az asszony. Másfél órát esett, a 200 literes hordóknak alig 5 perc kellett, hogy megteljenek és a jelölésekből ítélve kb. 6 köbméter esővíz gyűlt össze a ciszternákban, most néztem épp. Errefelé idejét nem tudom mikor esett utoljára, úgyhogy vártam az esőt mint a messiást, minden tárolóm üres volt szinte már.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Ispy
veterán
válasz Viszlát #2278 üzenetére
Feleségem pont most mondta a felhőszakadás közben, hogy ez a jó kis esővíz mind kárbamegy, szóval nem lesz szikkasztás.
Marad a tárolás.
Nem tudom miért van ennyi eresz, nettó 112m2, van egy 30m-es oldal, ott van 3 (abból az egyik a szomszéd házé), a másik oldalon meg 2.
Azon is agyaltam, hogy a kertbe lerakni két nagy hordót és odacsövezni az ereszeket (oda meg mehetne rácsos folyóka), de annyi projekt fut most párhuzamosan, hogy lehet marad majd tavasszal a hordós megoldás, aztán majd ha lesz pénz lóvéra, akkor valami profibb megoldás.
Nekem pont most csinálják az aknát a fúrt kútnak, de az majd jó lesz a fűre, az esővíz meg a növényeknek.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Nyilván nem, csak ott ahol a tervezett ágyás miatt problémás. A hordót is meg lehet oldani esztétikusan, van ezerféle, olyan is, amit közbe tudsz iktatni a lefolyóba, szűrővel, csappal, kutyafülével. Az ereszek összekötését a tetőnél szokták megoldani, az 5 az nagyon sok (hacsak nem valami extrém alakú házról van szó).
Nálam átellenes sarkokon vannak a hordók, csappal, plusz csináltam rá egy túlfolyót, hogy ne menjen kárba és el van vezetve a földben a ciszternákig*, de nálam sok gyümölcsfa van és nincs lehetőség kutat fúrni (illetve van, de hegytetőről kevésbé gazdaságos lefuratni), így kardinális kérdés az esővíz gyűjtése. 37 m3 a két ciszterna, ami elsőre lehet, hogy soknak tűnik, de egy szárazabb nyáron simán kiürül mindkettő, épp most gondolkodom, hogy ki kéne bővíteni a kisebbiket.
* Térkövezés után aláírom, hogy ez macera, meg én sem bontanám meg a térkövet az biztos.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
DonThomasino
veterán
Rovarölő permet esetében ha van egy nagyfa, amit nem érek el mindenhol
akkor a nem permetezett részek lesznek csak betegek ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Ispy
veterán
válasz Viszlát #2270 üzenetére
És ha van 5 eresz 5 különböző ponton, akkor hogy? 5 hordó? Vagy valahogy összevezetni ezeket egy helyre? Sajnos nem gondoltam erre időben, térkő meg már lerakva, szóval nincsen elég hely csővezni....mindegy, lehet ezt most elnapolom.
-
Viszlát
addikt
Rendes kertes házi lakó gyűjti az esővizet, megbecsüli minden cseppjét, szóval hordókat a sarkokra!
De tényleg, ha ágyások is lesznek, nem ám csapvízzel locsolsz. A hordó csak vicc volt, számtalan esztétikus avagy láthatatlan megoldás van a víz eltározására, a ház mellé közvetlenül egyébként sem jó ötlet a szikkasztó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz UberMutant #2268 üzenetére
Csak megelőzés szinten gondoltam, bár nem tudom mennyire szoktak ilyen célból permetezni. Egyelőre nem látom jelét, hogy bármi baja lenne.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Permetezésben szeretnék segítséget kérni. Itt barátnőméknél van néhány meggy és cseresznyefa, ezeket kell most valamivel permetezni? Sajnos meghalt barátnőm apukája, így nincs kitől megkérdezni, mi kell rá.
Ilyen szereket találtam a garázsban, ezek közül kellene választani:
Previcur
Previcur energy
Sumi alfa 5 ec
Vertimec pro
Folicur solo
Polybór
Montaflow sc
Forum R
Nevirol 60 wp
Rézoxiklorid 50 wp
Dithane m45
Curzate r
Hydrostar
Acrobat mz wg
Aliette 80 wg
Champion wgIlletve a legtöbbre l/ha dózis van írva, honnan találjam ki, hogy erre a pár fára mennyit használjak, ha egy motoros permetezővel akarom lefújni a fákat?
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
A ház oldalában van egy 3m x 12m-es telekrész, amit be akarunk rendezni ágyásokkal, de van 2 ereszcsatorna, ami pont a 2 végébe fogja majd nyomni a vízet. Arra gondoltam, hogy csinálnék ide kulékavicsos szikkasztót, de fogalmam sincs hogyan kell, meg hogy egyáltalán jó ötlet-e. Van valakinek ezzel tapasztalata?
Valami ilyesmi az elképzelés: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Motoros permetezőkkel lehet kis szélben is dolgozni?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Emu
őstag
Szia!
Magvetéssel kicsit elkéstél szerintem, igazából a paradicsom, paprika, zeller, karalábé esetében a palántákat kellene már kiültetni a helyükre Nem lesz velük gond, így is meg fognak nőni, csak a kiültetésnél kell vigyázni velük, hogy az erős nap nyáron meg ne égesse őket. Nálunk végig déli ablakban voltak, még nem kezdtek el nőni addig fólia alatt. Annyira figyelj csak, hogy ne száradjon ki a földjük, mikor elkezdenek hajtani nagyon sérülékenyek. Szerintem elég sokáig világos van már, nem kell semmi extra fényforrás. -
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Rövid bemutatkozás: van egy nagy kertünk (cirka 20*20m az udvar), benne jelenleg csak egy kisebb veteményes (nem mértem le pontosan, de olyan 3*10 méter kb, elmúlt pár évben olyan 4 tő paradicsom, 4 paprika szokott menni erre a területre)... 10 éve volt utoljára kb normálisan beültetve a kert, akkoriban nagyjából a fele (krumpli, kukorica minden volt) csak hát aztán elfogyott a lelkesedés.. "Hála" a koronának volt időnk itthon tenni-venni, pár hete kigazoltuk, múlt héten meg felkapálógépeztem ezt a kisebb területet. Tudom elég későn, de úgy gondoltam idén nem veszek palántát, megpróbálkozok a saját nevelgetéssel. Én is úgy vagyok vele, hogy már annyi cikket elolvastam nem tudom kinek higgyek... Lett véve teszkós kis propagátor tálca, abba föld keverve (palánta + kertből hozott), úgyhogy majd egyelni kell, olyan 40-50 mag/tálca. Elszórtunk ugyanúgy paradicsomot, paprikát, meg próbaképpen retek, saláta, répa is ment (ez utóbbiról mondjuk rémlett hogy közvetlen kintre szoktuk, az lehet el lett cseszve). Majd kíváncsi leszek mennyi kel ki belőlük, több mint valószínű hogy még kell majd hozzácsapnom területet, ne feleslegesen legyenek nevelgetve...
Kérdés: mit kell ezzel csinálni innentől? Szombaton lettek elvetve magok. Egy nyugati fekvésű szobában helyeztük el először, de ilyen 1-2 órát ha sütötte őket a nap délelőtt. Tegnap már inkább kinn napoztattam őket, keresztapám mondja annyira nem tesz jót nekik az sem, megéghetnek, megfőhetnek. Írtak 18 fokot, a betonon érződőtt vagy 25-30-nak. Meg olvastam itt egy olyat hogy még egy sima LED lámpa is sokat segít nekik, ebben lehet valami? Ja meg le lettek fóliázva ilyen szendvicsfóliával a tálcák. Mire kell még figyelni?
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
kraftxld
félisten
Na, a fügefám alatt végre kicseréltem a kavicsokat a folyópartról szedett zöld kövekre.
Először kicsit elmértem a mennyiséget, 3x kellett fordulni kocsival. Rohadt sok kellett bele.
Szerintem elég jó lett, sajna a fények nem az igaziak a fotóhoz.
A fa kb 2 éves, idén már volt rajta elég sok gyümölcs[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
fess
őstag
Szerintem most próbáld meg trágya nélkül, jövőre meg mehet bele a komposzt(remélem csinálsz, nagyon jó!) Pl. tescoban, auchanban, Lidlben is vannak magok, azok tovább nyitva vannak,ha azok útba esnek megspórolod a szállítási költséget. [az ő YouTube csatornáját is ajánlom ]
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a kertben néhány zöldség/gyümölcs félét termeszteni (paradicsom, paprika, retek, uborka stb) viszont fogalmam sincs hogy kéne neki állni. Homokos a talaj.
[ Szerkesztve ]
.
-
hentes555
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Végül helyrejöttek. Kiraktam őket egy napra a szabad levegőre, utána vissza kellett tennem a sátorba, azóta ott vannak és úgy néz ki nincs semmi bajuk, kikupálódtak szépen. Lehet tényleg a fóliasátor sokkolta le őket hirtelen.
Más kérdés. Tegnapelőtt fel lett szántva+tárcsázva a föld a kertben. Aztán a minap a fészerben ráakadtam egy Szentkirály töltögető ekére. Van egy Szentkirály KF Sprint rotakapa itthon, gondoltam kipróbálom, de nem igazán tudtam vele dolgozni. A probléma annyi, hogy el sem indult, egyhelyben forgott a kapa. Keskenyebbre állítottam és nagyon kicsit engedtem a földbe, akkor ment valamennyit, de azzal sokat nem érek, kb. 2 centire volt lent az eke.
Mit csináltam rosszul, hogy kellene használni rendesen? Kerék+felező kellene rá vagy esetleg a földdel van gond?
-
hoby36
senior tag
Üdv! Lenne egy kérdésem az őstermelői igazolvány kiváltásáról.Kb 2 hónapja voltam a falugazdásznál.Ideiglenes igazolványt kaptam akkor. Csekket amit adtak postán befizettem. Navnál adtak adószámot. Innentől mit kell még intéznem? Kb mennyi idő szokott lenni míg megjön? Köszönöm!
A logikában semmi sem véletlen!
-
Viszlát
addikt
válasz hentes555 #2246 üzenetére
Akkor szoktak összepöndörödni a levelek amikor a palánta védekező pozíciót vesz fel valami miatt, általában a hirtelen környezeti változások váltják ezt ki náluk. Ha eddig szabad levegőn voltak – ahol bár sütötte őket a Nap, melegük azért nem nagyon volt –, akkor lehet, hogy kicsit "sokkot" kaptak a fóliasátortól, ahol ugyan páradús a levegő, de mellé nagyon fel is melegszik. Aztán az is lehet az ok, hogy jelenleg elég nagy a hőingadozás a nappali és az éjszakai hőmérsékletek között és bizony éjjel elég hideg is tud lenni, mifelénk (Veszprém megyében) 2-3 fokok voltak hajnalban.
Akármi is a kiváltó ok, hagyni kell nekik pár napot az akklimatizálódásra, nagyon mást nem is tudsz tenni egyébként sem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
hentes555
senior tag
válasz UberMutant #2249 üzenetére
Egész nap ilyenek.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Eléggé új vagyok a témában, szóval ne lepődjetek meg, ha valami hülyeséget írok.
Olyan kérdésem lenne, hogy elvetettünk ~3 hete palántákat, köztük paradicsomot is (mezőgazdasági boltban vett ZKI mag) ilyen hungarocell ültetőtáblába kb. 2:1 arányú virágföld-szántóföld keverékbe. Minden nap reggel és este locsolva van 5L-es permetezővel, porlasztósra állítva és olyan módon, hogy a tetején láthatóan jó csillogó nedves legyen. Másfél hete keltek ki a magok, első pár napban kint voltak az udvaron, estére a garázsban. Egész szépek voltak, aztán csináltam 1 hete egy fóliasátrat majd beletettem őket így tálcástól és az utóbbi 1-2 napban azt vettem észre, hogy a levelek mintha összezártak volna, jelenleg szinte egy hosszú szálnak néz ki az egész.
Ez miért lehet?
-
pube111
senior tag
Mivel kell permetezni a szilvafát, hogy ne legyen kukacos a szilva? Azt hallottam, virágzás után kell, szóval most lenne ideje.
-
DonThomasino
veterán
Motoros permetezőből van valami ajánlott vétel ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Chaser
legenda
-
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, nem tudom jó helyen járok-e?
Csavarodásmentes 1"-os kerti locsolótömlőt keresek.
Megpróbálkoztunk a 3/4"-sal is, de túl vékony és a kerti szivattyú nagy nyomással szállít.
30-50m körüli hossz kellene, valami jobb minőségű, nem tudom melyek az ismert, bevált dolgok ár-érték arányban.
Segítséget, iránymutatást előre is köszönöm
-
ztibor
senior tag
Ez a Black & Decker kerti szivattyú vállalható kategória? Esetleg hasonló teljesítménnyel hasonló árban lenne jobb amit ajánlanátok?
Előre is köszi a választ
-
Thrawn
félisten
Azért mert sokkal többe kerül az ADR-es szállítás, mint a sima, saját ADR-vizsgás sofőrjük/autójuk meg nincs. Ha mégis valaki online akarja megoldani a vásárlást akkor a bolttal is le kell beszélnie, hogy futár megy érte, meg persze a futárcégtől is meg kell rendelni a szállítást. Nem lesz olcsó, szóval egyszerűbb lesz elballagni a legközelebbi gazdaboltba.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
modflow
veterán
Az almafám még ki sem virágzott, csak bimbós, de már van pici levele, de már az pöndörödik és valami állatka, levéltetű vagy nem tudom mi van rajta....
Ezt mivel fújjam le szerintetek? -
Kelvin
őstag
Ide szuperül le van írva, ami a teendőd. Persze előbb néz körül a kertben.
Barackon kívül nekem is ezek vannak. Nálam a lisztharmat és körterozsda tavaly sem okozott problémát, most sem láttam a hajtásvégeken. Tetű sajnos megjelent, szóval most kapnak egy kis mospilant + kétoldalú ragasztószalagot a fa törzsére, mert a hangyák hordják fel. Még a poloskaszagú darazsaktól tartok, tavaly elvitte a körtéim 80%. Körténél sziromhullás-nál kell alkalmazni ugyanúgy a mospilant. Nálam még nem rezisztensek rá, azért évente nem árt váltogatni a szereket. Elvileg nem ártalmas a méhekre, azért én este permetezek. Mikor már elmennek aludni.(#2220) Thrawn: Ja és melyik futárcég szállít így ki neked itthon?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
gabe_
őstag
Alma, kopaszbarack, sárgabarack, körte, szőlő ami vannak. Betegség volt itt minden, tavaly sajnos elhanyagoltam a kertet, egy sárgabarack és a gyönyörű 5 éves cseresznyefa ki is pusztult.
A fák törzsein lévő sebeket lekezeltem biocera fasebkezelővel, a metszés és a lemosó permetezés megvolt, és meg is trágyáztam őket.Sovány szakácsban sose bízz!
-
-
gabe_
őstag
A tavaszi lemosó permetezés után mikor esedékes a következő permetezés?
A gomba és kártevők elleni, vagy esetleg egy újabb lemosó szükséges-e?Sovány szakácsban sose bízz!
-
Kelvin
őstag
válasz modflow #2214 üzenetére
Vazze, nagy piros betűkkel ez áll a nyitó oldalon:
"Növényvédő szert - a hatályos jogszabályok alapján - csak az arra jogosultaknak, szabályszerű bizonylatolással, személyesen szolgálunk ki. "
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
modflow
veterán
Kiskertbe permetezéshez szeretnék online vásárolni ilyen vegyszereket:
- Chorus 50 WG
- Topas 100 EC
- Karate Zeon 5CS/Full 5CS
- Actara
- Switch 62,5 WGEz egész évre elég nekem bőven.
Hol tudom ezt megrendelni?
Mert ahol próbáltam ott nem tudtam, mert személyes átvételt ír. Na most pont nem akarom ezt. -
Chaser
legenda
van valakinek csodacserjéje - kroton, croton - ?
úgy tudtam már idősen hozhat virágot, az enyém kb fél éves múlt mikor meglepett ( :
napokban vágtam le bő két hónap után, folyamatosan hozta a bimbókat, de leveleket emiatt hanyagolta, azóta már meg is indult két kis levélke
kettő cserjém van, a normál levelű hozott virágot, a másik a tölgylevelű, mindkettőt átültettem szintén napokban, a tölgylevelűnél az előbb vettem észre, hogy valami kibújt a talajból, 2cm körül lehet, virágnak tűnik lehet hogy az ültető talajban volt valami magocska, majd kiderül
ilyen volt a normál levelű virága
és ilyenek most a növénykék az új "lakásukban", de egész jól tolerálták a kis ültető kotlát amiben nyáron vettem őket - száraz levegőt már kevésbé, de kezelésbe veszem őket -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest