Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Füves kertemben lyukakra lettem figyelmes (miután levágtuk a már elég nagy füvet). Kb. 1 nm-en 3-4 db, egymástól legalább 60 cm-re levő lyukak, kb. egy kétszáz forintos méretével megegyező nagyságúak (lehet picit kisebbek), átlósan mennek le a földbe (az egyikbe beledugtam az ujjam, és úgy tűnik hogy csak ujjnyi hosszúak, mert mintha nem folytatódnának tovább.
Milyen élőlény csinál ilyet? Ha segít, tudok képeket is felrakni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Cheesy
őstag
válasz Kovaratis #793 üzenetére
Nekem előrehaladott tűzelhalásnak tűnik.
Le kell vágni az ágakat a fekete rész előtt kb. 10cm-el és azokat elégetni. Ha már egyszer az ágban van, permetezheted, nem gyógyul meg. Sőt, megkockáztatom, hogy a kép alsó részén látszik, hogy elérte a törzset is, akkor pedig kuka.
Vágj le a fekete részekből. Ha elszáradt, akkor nagy eséllyel tűzelhalás.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #788 üzenetére
Ez amit kikapartál már korhadék. Sokféle bogár és rovar ami ezt szereti, de a fa sajnos elpusztul.
Nekem pont egy diófával volt így, hogy visszavágtam egy kb. 1,5m magas tönkké és évekig halogattam a kivételét, mert elég melós lett volna.
Először csonttá száradt, utána megjelent az oldalán gomba, utána pedig 2 egymást követő évben védett szarvasbogarak bújtak elő a törzsből, ahol az a földdel találkozik.
Végül idén elhatároztam magam és kivágtam. Találtam benne egy - nem hazudok - kisujjnyi lárvát (ezt a tévében a busmanok megeszik ), szerintem ez is leendő szarvasbogár lehetett.www.vakbelmutet.hu
-
Rive
veterán
válasz DonThomasino #788 üzenetére
Van remény ?
Nincs.
Ez nem élő fán kártétel, hanem a már halott, korhadó részek felzabálása.
Gondoskodj pótlásról, meg arról, hogy ha dől, ne legyen baj./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
mark!
őstag
ohh, jó hogy rátaláltam erre, nem egész 1 hét múlva kezdek mezőgazdasági szakon. (gimnázium)
tuti hogy lesz mit megérdeklődni, szóval elmentem ezt a topikot!>
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #787 üzenetére
Ma kibontottam ahol problémás részt láttam,
elárkosítottam és vízzel elárasztottam.
Hát nem rózsás a helyzet, viszont a rovarölő lehet hatásos
mert most mint ha másik oldalra költöztek volna át.
Előtte [link]
Utána [link]
Tavolról [link]Van remény ?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Eddig fel se merült bennem hogy lehet ilyen fórum is itt.
Kistermelők vannak itt közületek?
Walking Dead
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #783 üzenetére
Márpedig ott kell lennie a lukaknak is, mert valahol ki kell "peregnie"...
www.vakbelmutet.hu
-
Rive
veterán
válasz DonThomasino #777 üzenetére
Ha nagy diófa gyökeréről kihajtott csemete ponotsan olyan minőségű lesz?
Az attól függ, hogy a nagy fa az bolti, oltott vagy falusi módi: dióból csíráztatott.
Olvastam vhol hogy a diót mindig szemezni vagy oltani kell
Falun biz' még talán életemben nem láttam oltott/szemzett diót
a törzsébe kölzöttt vmi szú féle porlad kifele
Valami vékony csőfélét beletolsz a lyukakba és szokásosnál töményebb rovarirtóval nyomás alatt kimosod.
Friss lyuknál akár chemotox, olyan féle csővel, mint a WD40-en van.
Utána viasz/sebkezelő, sok.
De elég kevés az esély, igazábólPs.: szemre, kézre vigyázni!
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #781 üzenetére
Az öreg diót nehéz lesz megmenteni: farontó bogár költözött bele és annak a lárvája rágja belülről a fát.
Én egy 20 éves hatalmas cseresznyfánál jártam úgy, hogy pont ott fúrta meg ahol a törzsből a 3 vezérág ágazik el és ahova odagyűlik a por, falevél, stb. Ezért fel se tűnt. Egymás után elfonnyadtak az ágakon a levelek és elpusztult a fa. Csak utólag vettem észre a kivágásnál, hogy hol lett megfúrva.
Ha még friss a fúrás, vékony dróttal esetleg van esély széttrancsírozni benne a lárvát és megölni. Utána a lyukat be kell tömni viasszal. Ha már benne van, akkor legfeljebb levágni az ágat. Ha a vágásnál látod, hogy nem csak abban az ágban volt, akkor addig faragni a fát amíg van értelme. Ha nem lehet, akkor kivágni.1 éves vesszőt már lehet használni oltáshoz, de a lényeg, hogy legyen egy megfelelő keresztmetszet ahol összeoltod. Ferdén elvágod az alanyt és az oltványt úgy, hogy a metszett felületek közel tökéletesen takarják egymást. Utána szorosan összekötözöd őket és jó alaposan beviaszozod a seb körül. Amivel beoltod vessző, azon 3-4 rügyet meghagysz. Csak tiszta és nagyon éles késsel dolgozz. Ujjal nem taperolni a vágott felületet, mert elkapja a kezedről a betegséget.
www.vakbelmutet.hu
-
DonThomasino
veterán
Akkor a kinőtt csemetét kéne oltanom,
a nagy meglévő fával ?( a nagyon hol találok friss hajtást)Más téma ugyanez a fa hatalmas öreg dió
a törzsébe kölzöttt vmi szú féle porlad kifele
azt mivel érdemes kezelni ?[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
Az, hogy a tarack nem szereti a paradicsom gyökér-illatát nekem új info...
Én abban hiszek (fólia és vegyszer ide-oda), hogy kitartó és ismételt kapálással, amit egyébként is rendszeresen végeznünk kell, ki lehet írtani. A tarack is egy fűféle, ami a rizómáját fotoszintézis segítségével "tölti újra" energiával és közben a gyökerével szívja fel a tápanyagokat. Ha szét is darabolja az ember, mint ahogy a cikkben írják, ha nem engedi kizöldellni, egy idő után elpusztul, mert nem marad energiája levelet növeszteni. A talajnak is jót teszel, mert a rendszeres kapálástól porhanyóssá válik és összetöröd és tud szellőzni.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #777 üzenetére
Egy fát elméletileg bármikor lehet oltani, gyakorlatilag csemete korában szokták, mert akkor célszerű.
A gyökérről kihajtott csemetét vadhajtásként kell kezelni, az az oltásalapként szolgáló fának (amit nem hiába oltottak be anno másik fajtával) a tulajdonságával fog bírni, általában gyengébb minőségben.
Jellemzően minden nemes-gyümölcsfát oltani szoktak.www.vakbelmutet.hu
-
DonThomasino
veterán
Ha nagy diófa gyökeréről kihajtott csemete ponotsan olyan minőségű lesz?
Olvastam vhol hogy a diót mindig szemezni vagy oltani kell
hogy valóban jó legyen ez igaz ?Több éves fát is lehet még oltani ?
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
-
rii
nagyúr
"Ha szeretnénk kiirtani a tarackot, illetve egyéb évelő gyomokat a következő lépéseket végezzük el:
- Ne vágjuk le a növényt!
- Takarjuk le a területet pl. rossz szőnyeggel, vagy fekete fóliával, dobjunk rá egy kis földet, hogy nehogy elvigye a szél, és jobban lenyomja a tarackot.
- 1 hét múlva vegyük le a takarást, addigra jó sok energiát kiszív a fölső zöld rész a gyökerekből.
- Hagyjuk így 3-4 hétig, had hajtson megint. Maradék energiáit is a fölső részekbe próbálja nyomni a tarack.
- Takarjuk le megint 1 hétig.
- Amennyiben ismét kihajt, a fenti procedúrát ismételjük."ha igen, akkor nagyon bánom, hogy nem nyár elején találtam meg ...
de szeptemberben azért még van értelme ennek?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Rive
veterán
...ha fel lenne ásva, nagyja ki lenne szedve, utána aminek nől a levele, azt levágni..
Pedig az őseredeti megoldás pontosan ez, néhány hónaponként ismételve...
Úgy két év alatt fel lehet takarítani, de már az első ciklus után művelhető./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
rii
nagyúr
dehogy pázsit .-))))
papadicsom-paprika-hagyma-uborka-dinnye-......... .-))))kérdeztem ... mert "briliáns" ötletem volt .... hogyha fel lenne ásva, nagyja ki lenne szedve, utána aminek nől a levele, azt levágni, és akkor levél nélkül megpuszul szegény... de a tarackot nem hajta meg ha a levelét letépik, és nem tud fotoszintetizálni .... .-/////
-
Cheesy
őstag
Szántás, boronálás, gereblyézés vagy esetleg rotálás + gereblyézés nem játszhat?
Lényeg, hogy a tarack ki legyen fordítva a földből és amennyire lehet össze legyen gereblyézve.
Akár néhány hetente át lehet rotálni és kikpoik hidd el.
Egy karban tartott földön azért nem olyan tarackos azért a talaj.
Tény, hogy ha golf-pázsit a cél, az azért nem olcsó dolog még nem tarackos föld esetén sem.www.vakbelmutet.hu
-
rii
nagyúr
" ... Ezt nem hiszem, hogy sok lágyszárű bírja. De ami a föld alatt van... ... "
köszönöm, hogy írtad ... akkor ez mégsem megoldás ...
.-(((próbáltam nézni ponyvát is használatat ... de szinte semmi ... ami van az meg horrorár nekem ....
dávidponyvának vannak hasznátjai, de az árakról érdeklődni kell írásban .-///esetleg fekete talajtakaró fólia?
(sajnos a sima festéshez való lépésálló nap hatására széttördezik, és semmit sem és .. merev lesz, elpattan a legkisebb erőhatástól, szellőtől is akár ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Cheesy
őstag
Hát én ilyet tudok:
Agrofólia, UV stabil primer PE - 0,15 mm - 8,5 x 60 m (510 m²/tek)
ára: 139 HUF + ÁFA / m2vagy
Ipari átlátszó fólia, UV stabil primer PE - 0,12 mm - 12 x 60 m (720 m²/tek)
ára: 123 HUF + ÁFA / m2A tarack az nehezebb téma, szerintem kell idő amíg "megfullad".
Az a baj, hogy a tarack gyökérről képes hajtani, a fóliás "főzés" viszont csak a talajtakaró gyomok ellen jó, tehát ami a föld felett van zöld, +1-2cm mélységig főz. Plusz ugye a levegőt is elzárja, mert nem légáteresztő.
Így bárminek ami alatta van, se levegője, se szellőzése és gyakorlatilag kb 50-60 fok tűző napon. Ezt nem hiszem, hogy sok lágyszárű bírja. De ami a föld alatt van...www.vakbelmutet.hu
-
rii
nagyúr
tudnál kérlek linkelni ilyen fóliát?
régebben próbáltam már keresni, de sehogyse találtam ami jó lenne ...
vagy pld. ez az lenne?
https://webgazdabolt.hu/termek/18m_004x500m_uv_stabil.html
ez már jobb mert 10 m széles: https://webgazdabolt.hu/termek/100m_uv_folia_006x100m.html
ez meg azért ilyen bazidrága mert sátorfólia? csak agrofóliának írják, de sátorólia van a képen
https://webgazdabolt.hu/termek/42m_uv_agrofolia_015x80m.htmlhány hónap kell mire pld. szegény növények megpusztulnak alatta?
(tarack miatt kellene, mert annak nem ér semmit az ásás-felforgatás)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
A locsolótömlőnk eléggé kezdi megadni magát, egy-két helyen már foltozva lett. Nem mai darab, ha igaz 3 rétegű, zöld alap tömlő.
Néznék helyette valami komolyabbat, tartósat. Ez pl. 6 rétegű, csavarodásmentes, miegymás. [link]
Ez jó lehet, vagy milyet érdemes beszerezni? -
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #765 üzenetére
Mindenképpen olyan időszakban amikor nincs szárazság és tűző napsütés.
A tavasz ideális, de ősszel is jó. A fű gyakorlatilag egész évben hajt, de az időjárás megnehezítheti a dolgod.
Sokat kell majd és rendszeresen locsolni, ez kulcskérdés.www.vakbelmutet.hu
-
Rivaul
addikt
válasz martillo #763 üzenetére
Elfogni és kibaxni odébb mihamarább. Vakondháló alatt fog túrni. Ugyan fel nem jön de tiszta hepe hupa lesz a föld mert berogyik. Nekem egy napelemes zizegős riasztó a harmadára csökkentette a túrásokat. Egyet el is kaptam de már túl előrehaladottak az üregek és hamar beköltöznek.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
martillo
tag
Sziasztok,
Vakond tema...
Vakond halot lerakni mennyire macera, ha nem lesz felette frissen hozott fold, azaz a jelenlegi talaj ala kellene lerakni. Milyen melyre kell tenni, mennyire maceras a fektetes?Vagy barmi bevalt vakond elleni megoldas?
Koszonom -
Rive
veterán
válasz DonThomasino #760 üzenetére
... elhanyagolt fűvet hogy lehet feljavítani?
Rendszeres lazítás, trágyázás, nyírás.
Négyszáz év és angol gyepnek is el fog menni
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #760 üzenetére
Nekem még nem volt dolgom olyan szelektív gyomírtószerrel.
Viszont a gyom kevésbé bírja a fűnyírást. A füvet lenyírod, a fűszál nagy része megmarad fotoszintetizálni, tehát túl nagy baj nem érte, növekszik tovább. A száras gyomokat szárban vágod el a fűnyíróval, így azok nehezebben állnak helyre, de a gyökérzetük komolyabb mint a fűé. Véleményem szerint rendszeres fűnyírással és fűmagvetéssel ki lehet lassan "bio-módon" szorítani a gyomok nagy részét.www.vakbelmutet.hu
-
DonThomasino
veterán
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #757 üzenetére
A gyümölcsfák alját illik inkább bekapálni. A fóliás megoldás a parlagon hagyott nagy szabad felületeknél működhet.
www.vakbelmutet.hu
-
Rive
veterán
válasz DonThomasino #757 üzenetére
Ha ez napon van, akkor alul-felül süt/pörköl.
Nem mértem még talajhőfokot fólia alatt arasznyival, de gyanítom a gyümölcsfák gyökerei se szeretik a gűzfürdőt.
Lehet kapni tekercses hullámpapírt, én kényes helyre inkább azt raknék.
Vagy boltból mentett kartondobozt./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #755 üzenetére
Csak amelyik UV-stabil. Fóliasátrakhoz szoktak használni átlátszót, bár én a fekete színre törekednék, hogy minél jobban szívja a nap melegét.
Pl. Agrofólia, UV stabil primer PE - 0,15 mm - 8,5 x 60 m (510m2/tek), ára kb. 150 HUF + ÁFA / m2Fekete színű UV stabil fóliát nem tudok most így hirtelen.
Talán tófólia, de az már árban overkill.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #753 üzenetére
A szélére téglát, földet. Csak le kell súlyozni, hogy a szélét ne kapja fel a szél.
Ne a legvékonyabb 0,09-es építési PE fóliát vedd azért, min. 0,12-t használnék, hogy ne lyuggassa ki azonnal egy fűszál. Itt most meg kell fojtani a gyomot és hősokkot adni neki.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz DonThomasino #751 üzenetére
A geotextillel az a baj, hogy levegőhöz jut a gyom.
Fólia kell, ami alatt - főleg ilyen időben - gyakorlatilag megfő minden. Ha ezt még kombinálod előtte egy gyomírtóval, akkor el lehet képzelni mi folyhat a fólia alatt...www.vakbelmutet.hu
-
DonThomasino
veterán
Gyomírtás helyett, próbálkozott már valaki
agrotextil vagy geotextil es megoldással ?
Amit egyszerűen csak le kell teríteni." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Rivaul
addikt
Kistraki sem? Kisebb mint egy suzuki. Nekem ilyen jött. Ez ha rotál akkor szétdarabol mindent. Ketten nekiestek utána gereblyével áthúzzátok és az kiszed minden maradékot. Nekem nem sok minden nőtt vissza, de az már könnyen orvosolható kézzel is.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Vidéken vagy? Én 3 hónapja szintén vidéken (somogy) kerestem egy helyi tagot kistrakival. 830 m2 egy óra alatt felrotált 10-15 centi mélyen 3e-ért de egy tízest is megért volna hát még ennyit... Év elején költöztünk ide és elhanyagolt volt a kert eléggé. A gyerekek miatt én is fel akartam ásni de őszintén a kva anyja Ha masszívabban kell akkor egy kör szántás előtte és utána a rota. Permetszerrel sem úszod meg olcsóbban. Persze ha ez Bp vagy környéke akkor nem játszik mert horror ár egy ilyen "földmunka". Vidéken viszont simán felcsetteg valaki du a trakival.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
köszönöm!
a szóban forgó terület 1200 m2, aminek a felét minimum fel kellene ásni .... gyommentesíteni
tömény tarack minden egyes felforgatott ásónyom, 2 m X 1 m = 1 óra 2 embernek,
mivel felforgatjuk majd kézzel kiszedjük a tarackot.
ha lenne időm, szivesen szedném ki kézzel a tarack-gyökereket ... ha nem lenne tarack, akkor meg elég lenne visszafordítani a felásott földet.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Rivaul
addikt
Én használom. Annyi hogy az totális gyomirtó tehát mindent elpucol aminek nincs túl mélyen a gyökere. Pl egy masszívabb akácos, bodzás susnyást vagy kisebb fákat hiába fújsz vele, max eldobja a levelét és annyi. A térdig érő dzsindzsás nagy részét viszont pár hét alatt kiszárítja. Kerti használatba sebből semmit nem vesz észre a természet. Mezőgazdaságilag nem a kis kézi permetezőből szórják és nem 2-600 négyzetméteren. Ha csak a fűből akarod kiirtani a gyomot akkor viszont gyomstop kell ami az egyszikű füvet nem de a kétszikű gyomot bántja.
-
Rive
veterán
Mi kapálunk, de ez nem glifozát-ellenesség, hanem generális vegyszer-ellenesség: ha van rá idő és energia, akkor én speciel ezt ajánlom.
Ha már egyszer vegyszerre adod a fejed mert nincs energia és/vagy idő, akkor a glifozát veszélyessége ~ ugyanabban a kaliberben van, mint tetszőleges más (itthon kisker forgalomban kapható) gyomirtóé. Illetve valamivel alacsonyabb. Azaz semmi ok kizárni a lehetőségek közül.
A grínpísz minden gyanút veszélyként tálal és felszoroz ezerrel (miközben az alternatívákról bekussol) amint a GMO szóba kerül. Azaz amióta van glifozát-rezisztens (GMO) növény, azóta a glifozát a grínpísz tálalásában méreg. Nem kell velük törődni, ha aggódsz akkor a konkrét kutatások eredményét kell nézni. ~ ennyi a történet.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
az általam linkelt oldalon ez szerepel:
Nincs szükség mérgező és kockázatos vegyszerekre a mezőgazdálkodásban. Számos környezetbarát megoldás létezik a növényvédelemre.
... és akkor itt következhetne egy felsorolás arról a számos megoldásról legalább címszavakban ...
dehát .....
..... ehhh ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ajánlották a szomszédok a glifozátot ... előtte már rákerestem gyomírtókra ... akkor jött fel ez az oldal ... majd meg janlották a glifozátot ... és behúztam a kéziféket ....
tudom, hogy a greenpeace is azt mond amit nem szégyel, meg nem midnen arról szól amiről kellene
de most akkor a glifozátot Te jó szívvel tudod ajánlani, vagy használod, vagy esetleg milyen más gyomírtót?
-
rii
nagyúr
sziasztok
tudokt ajánlani gyomrítót, ami nem olyan mint a Monsato termékei?
(rágebben láttam róla egy dok.filmet .... durva ("Monsato szerint a világ") )piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Van egy MTD ThorX 35 Ohv benzines fűnyíróm. Hidegen szépen jár de melegen kéken füstöl és befullad. Arra jutottam hogy a gyűrűk kopottak és a meleg olajat átengedik. Hengerfejet leszedve a benzint sem tartja meg a dugó. Hengerfal és dugó szép szóval fúratni nem akarom. Kérdés hogy gyűrűből gyári méretre cseréljek? vagy egyel nagyobbra? Szerintem a gyári mert ezeknél a gépeknél a hengerfal kemény és csak a gyűrű vékonyodik de nem vagyok biztos.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
rii
nagyúr
köszönöm
elfelejtettem korabban reasgalni, elnézést.
a palántákrról inkább lepöckölöm
a meszebbi fákon sok van , de ott inabb békén hagyom őket, nehogy mind a palánták felé vegye útjátugrálnak, másznak, bujócskáznak a szárakon, nagy nehezen lepattognak a földre, ott is még 2-3 pattogás, mire szegényeket a földbde döngölöm ...
próbáltam slagozni őket
porszívó .-))))))))))))
a'kkel nekik .-)))'piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mephi666
nagyúr
thx, ez lesz az: magnolia susan van is a helyi kertészeti kis- és nagykerben... holnap rendelek is egyet
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
üdv! valaki meg tudná mondani, hogy ez milyen bokor és mennyire igényes? pár éve láttam/fotóztam és most ajándékba szeretnénk valakinek ilyet venni, hacsak nem valami rettentő igényes növény, ami nem marad meg akármilyen talajban
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Plafoon
tag
válasz ANDROID??? #729 üzenetére
tömlő kopóalkatrész, így vagy úgy elhasználódik és cserélni kell vagy vágni belőle.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Locsolótömlővel mik a tapasztalatok?
3/4-ed colos tömlőt kellene találnom amit többen használnak és sajnos nem túlzottan vigyáznak rá így mindig az a baj, hogy megtörik és szétmegy. A használat naponta 8-10-szer legalább van rángatva ide-oda.
3/4" Kb 20m vagy max 25m ami szükséges. Régebbi Gardena tömlővel volt tapasztalatom, vagyis látom hogy az egész jó classic 1/2", de attól ha lehet jobb kellene, de minimum annak a tartóssága szükséges.
Cellfast 5 vagy 6 rétegű?
Gardena?
Egyéb javaslat?
Melyiket érdemes nézni? -
martillo
tag
Van tapasztalata vkinek ilyen es ehhez hasonlo szerekkel?
Valoban csokkenti ez a gyomot?
Vagy maradjak inkabb a jol bevalt petisonal, aztan majd kivagdosom a gyomot??? -
fess
őstag
Méreg(actara) . Nekem a karalábét támadták be, kellet még hozzá tapadószer is, de sikerült alaposab megritkítani
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
fehér, pattogó levéltetvek ellen mit lehet tenni?
van egy fa ... tele van vele az oldala, és átmásznak a palántákra is ...
jellemzőjük még, hogy nyomukban fehérség marad a növény szárán ....
-
Rive
veterán
válasz fojtviki #720 üzenetére
Nézz utána, aztán próbáld ki
Arra akartam rávilágítani, hogy a szaporítása tkp. ingyen van, és igenis megél a hazai klímában. Nálunk kiesett a listáról, szóval közvetlen tapasztalatom igazából nincs.
Szaporításra nem biztos, hogy a mostani időjárás a legoptimálisabb, sz'al van időd utánaolvasni.
-
őstag
Biztos kell neki adni akarmit is, hogy ilyen szine legyen? Nalunk ez a bokor semmi specit nem kap Kizarolag eso. Egyebken egyik fele ilyen kek, a masik fele feher. Mondjuk megprobalok vagni par agat es gyokereztetni. Esetleg nem jobb, ha mondjuk megprobalok gyokerestol kivenni par agat? Gondolom, azert egy 20 oras kocsiutat csak kibir egy vizes rongyba tekerve nem? Azert akarnek vele kinlodni, mert szerintem gyonyoruseges
-
Rive
veterán
válasz fojtviki #718 üzenetére
Elég sok helyen van itthon és nem nagyon láttam még kifagyni.
Keress valami tetszetős 'túlélő' bokrot a szomszédságból (itthon), aztán kérj egy ágat gyökereztetésre.
Ha jól emlékszem annyi trükk van még ezzel, hogy valami aluminiumsó kell neki ahhoz, hogy ilyen szép kék színe legyen.
-
őstag
-
hódmaci
senior tag
Köszönöm a tanácsokat.(Elnézést a lassú válaszért.)
Amennyiben dió hát van választék,mert ha az akkor vegyük figyelembe a termést is.
Könnyen törhetőnek kellene lennie,nem fontos a bő termés inkább a minőség no meg a terebélyes lombkorona
Milotai,Alsószentiváni,Tandari,stb.........
Tudnátok valamit ajánlani?Nem Pest-megyei vagyok onnan még vagy 160km
De azért köszönöm a jó szándékot.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Eastman
addikt
válasz Winner_hun #713 üzenetére
Kolléga aláírása itt a PH!-n; Már a jövő sem a régi.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok fát ajánlani a kertembe?
17X40m
Szeretnék valami nagy lombkoronájú fát,főleg árnyékadónak ugyanakkor be tudjak ülni alá.
Nem baj ha nem örökzöld.Először szomorú fűzre gondoltam de annak az indáit nyírnom kellene hogy elférjek alatta.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Espla
aktív tag
Öreg Leylandi túl széles, csak a szélén van zöld belül felkopaszodott.
Pedig beljebb akarnám metszeni.
Ezzel ugye nem lehet mit tenni, mert ha annyira visszavágom, hogy adott ágon nincs levél, akkor az az ág elszárad.
Ha jól tudom. -
Rive
veterán
válasz Winner_hun #707 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy túladagoltad, akkor azt egy-két alapos locsolás megoldja.
Ez a vas-dolog nem a tápanyaggal, hanem a talajkémhatással függ össze, de csak távolról rémlik már. Talán vasgálic? Szerintem nem lenne nagy munka előásni...Megmenteni próbáltunk valami húsz leylandit, nem sikerült. Azóta figyelem - szinte csak beteget látni.
-
Winner_hun
titán
Ültetéskor a házi komposzton kívül nem kapott semmi pluszt, ez volt 2 éve. Idén adtam neki először a műtrágyából, miután valahol említették hogy a gombák és egyebek akkor jelentenek veszélyt ha nincs elég tápanyag, sok helyen a mindenféle tuják a tápanyaghiány miatt barnulnak, halnak el. A műtrűgyűban elvileg volt minden ami kell neki. Ennek a túladagolása okozhat ilyet vagy akkor az egész fa egyszerre halna meg? Vannak 1 éves egyedek is, azok is ugyanannyi műtrágyát kaptak, azok közül tán 1-nél volt ilyen elszáradás.
Láttam már nem egy leylandit amit nem nyírtak, meghagyták nagyra nőni, semmi baja.Ilyen textúrájú poloskával még nem találkoztam o_O
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Rive
veterán
válasz Winner_hun #705 üzenetére
Leylandinak valami vas-mittudomén spéci cucc (is) kell. Amúgy vagy kabatínia (elég rendesen rezisztens a hazai gombaölőkre), vagy valami bogár (elfelejtettem, melyik: valami szú).
Face it: majdnem minden tíz+ éves leylandi beteg. Nem innen, nem ide való fajta, bármennyire is tolják.
Ui.: amit beraktál bogár, az poloska. Új hajtásokat szívogat, de egészséges, erős növényen max. akkor okoz észlelhető kárt, ha rengeteg van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Winner_hun #701 üzenetére
Nem tudja ki mondta Nehéz eset
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Winner_hun
titán
válasz FIREBLADE78 #700 üzenetére
Akkor az a valaki szerezzen neki.
Nem tartom kizártnak hogy van ilyen, lehet van merev dobozos gyűjtős is, passz.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest