Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz Intel fan11 #2355 üzenetére
Mármint a vakondot?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz Intel fan11 #2353 üzenetére
Jobb elkerülni mert csúnya egészségkárosodást okozhat ha nem tudod megfelelően használni. Dolgoztam ilyen szerrel de nem szívesen tettem még védőfelszerelésben sem.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Azért mert sokkal többe kerül az ADR-es szállítás, mint a sima, saját ADR-vizsgás sofőrjük/autójuk meg nincs. Ha mégis valaki online akarja megoldani a vásárlást akkor a bolttal is le kell beszélnie, hogy futár megy érte, meg persze a futárcégtől is meg kell rendelni a szállítást. Nem lesz olcsó, szóval egyszerűbb lesz elballagni a legközelebbi gazdaboltba.
-
Thrawn
félisten
Évelők igen, csak itthon elviszi őket télen a fagy és a fény sem elég nekik. Átteleltetni át lehet őket, de egyszerűbb új magot vetni a második évben. Nagyobb mennyiségű növénynél nem megoldható a "beviszem a lakásba" módszer, fűtött fólia kell(ene) nekik (minimum 15 fok), de oda általában nem paprikát tesznek.
Pár növény átteleltetése megoldható, a merészebbek még bonsait is csinálhatnak belőleDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Szívem szerint egy kisebb vödörbe tenném őket, nem is cserépbe, de talán egy 25-ös elég lenne neki ha kicsi a helyed.
torok.bianka: Vigyázz rájuk és akkor hamarosan ilyen szépek lesznek
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
40-45 cm-es tőtáv és 60-90 cm-es sortáv az ami megfelelő nekik. Nálam eléggé be lesznek sűrítve, mert az alsó határokat vettem alapul (40x60 cm) igaz meg is akarok nekik adni mindent amire csak szükségük lehet.
aram01: Elég nagyra megnőnek ám, szóval jó nagy cserepet válassz nekik. Dísznek való chilivel is volt szerencsém találkozni tegnap, Bolíviai szivárvány a neve. Persze meg is lehet enni, de...
-
Thrawn
félisten
A jalapenót általában zölden szedik le, még mielőtt beérne, bepirosodna. Vastag húsa és finom íze van, ezért lehet nyugodtan nyersen fogyasztani, de természetesen savanyítani is lehet.
Az alap fajta az itthoni zöld hegyes erősnél 2-3x erősebb (2500 vs 6-7000 scoville), ezért kerestem idén egy ettől kevésbé csípősebb és egy egyáltalán nem csípős, csemege fajtát.
-
Thrawn
félisten
Túl korán túl fejletlen állapotban nem hiszem, hogy kivirágoznának.
Az első év az egyetlen évük is amikor teremnek (kivéve ha... de ez már egy másik téma). Az a 12 palánta kifejlett növényként bőven ellát egy négyfős családot és még marad is elosztogatnivaló vagy eltennivaló. Kilóra nem tudom megmondani mennyi lesz rajta, sosem mértem.
A jalapenót megesszük nyersen, még nem maradt annyi, hogy azon kelljen gondolkodnom, mihez kezdjek velük, de pl. savanyítani lehet őket és fűszeres olajban eltéve is elállnak. Milyen fajta Jalapeno palántáitok vannak? Nekem TAM és Fooled You jalapenóim vannak, Chocolate Habanero és Bhut Jolokia most lesz először. Ezeket fűszerezéshez akarom használni, szószokhoz és grillezéshez, de a Jolokiához lehet szereznem kellene egy analitikai mérleget, annyira piszkosul méregerős
-
Thrawn
félisten
Fiatalok még, majd kiheverik. Ha később szépek és egészségesek lesznek akkor nem lesz rajtuk kevesebb paprika, mint a többin, de az ugye még messze van.
Nálam előre kevert palántaföldben vagy jiffyben vannak, ami műtrágyát is tartalmaz. Ekkora korban ha trágyázod is, akkor foszfortartalmút adj nekik, az segíti a gyökeresedést. Ha halt el gyökerük a túlöntözés miatt akkor jót fog nekik tenni. Foszforos indítótrágyát leginkább virágkertészetekben használnak, szóval dísznövényeknek valót keress. (pl.: Universol 12-30-12) Ezt én nem közvetlenül a talajra szórnám, hanem tápoldatot készítenék belőle. Ennek a keverési aránya rajta van a csomagoláson. Ha túlöntözni nem szabad, akkor a trágyázásra azt mondanám, hogy tilos túltrágyázni! Heti 1x kaphatnak tápoldatot, de többször ne adj nekik, mert kiégnek tőle. Ha a heti egyszeri trágyázásnál is elváltozást tapasztalsz rajtuk, akkor vagy tápoldatozd őket ritkábban, vagy még hígabb oldatot keverj. A lényeg, hogy nem szabad túlzásba vinni. Később ha már nagyobbak lesznek, akár életük végéig lehet őket levéltrágyázni (Volldünger Classic pl) de akkor is max heti 1x.
-
Thrawn
félisten
Van, ha sikerül Habanero és Bhut Jolokia is lesz.
Ha van is alattuk tálca, sose álljon benne víz. Szeretik ugyan a sok vizet, de úszni nem tudnak. Én akkor locsolgatom őket kis kézi permetezővel, ha a földjük felszíne már kezd kiszáradni. Egy darabig jobban oda kell figyelnem rájuk, mert még csak most kezdtek el kibújni a jiffykből.szoke12: Jó volt elolvasni, örülök hogy sikerült bele életet lehelni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest