Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
Múltkorában vettem egy cserepes mentát. Valami miatt nagyon szenved, barnulnak a levelek, hullanak. Mi okozhatja?
.
-
Troy.
addikt
Épp írni akartam a topikba, hogy kinek hogy alakul a paradicsom. Nálam sem az igazi, bár poloskával még nem nagyon találkoztam (tavaly annál inkább). Idén ültettem a paradicsomok közé bazsalikomot és bársonyvirágot.
Többfajta paradicsomot nevelek, tavaly nagyon bele nyúltam a tutiba (elsőre) mert bő termésű fajtát sikerült venni. Idén is azon van a legtöbb.Nálam viszont valamilyen kukac fúrja a paradicsomot. Erről valakinek infója?
.
-
Troy.
addikt
Valaki próbálta már ezt a szettet?
.
-
Troy.
addikt
Paradicsom tetűre biológiai szer? Káliszappan? Tej?
.
-
Troy.
addikt
-
Troy.
addikt
válasz Szilágyi84 #4290 üzenetére
Elvoltam maradva mind a palánta neveléssel, mind a kiültetéssel. Remélem igazad lesz. Trifender készítményről hallottatok már? [link] [link]
.
-
Troy.
addikt
-
Troy.
addikt
-
Troy.
addikt
válasz inf3rno #3941 üzenetére
Igen, pajzstetű van rajta. Ami érdekes, hogy télire egész össze kapta magát, de most megint szarul néz ki. Nem írtam, de méretre kb. 60-80 cm és cserépben van. Két éve lett véve, azóta 1 darab termés volt rajta és az sem igazi. Nincs rajta virág/termés.
Vettem mospilant, kézi permetezővel lefújtam. Kíváncsi vagyok megmarad-e.[ Szerkesztve ]
.
-
Troy.
addikt
Citromfa néhány ága elkezdett feketedni. Sok jót nem jelenthet, ez már a vég? Valaki itt tart citromfát?
.
-
Troy.
addikt
-
Troy.
addikt
Valaki vett már innen lidl metszőollót? Jó minőség lehet?
.
-
Troy.
addikt
válasz justmemory #3815 üzenetére
Hasonlóan járok el én is. Tieid már nagyon szépek (múltkori képen látszik), megpróbálok több fényt biztosítani nekik. Kétszárnyú teraszajtó -ami délkeletre néz- elé tettem őket, kíváncsi leszek.
.
-
-
Troy.
addikt
Szobában lévő palántákat érdemes ilyen izzókkal segíteni? Tavaly is szobában neveltem elő, de hiába voltak ablak mellett, nagyon megnyúltak a paradicsomok (hosszú szárak).
.
-
Troy.
addikt
válasz justmemory #3420 üzenetére
Tavaly ilyen barnásak voltak a gesztenye fák levelei. Ez ellen van javasolt védekezési mód?
.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Ezek a zöld "foltok" a fa törzsén mik (hársfa, gesztenyefa stb.) ?
.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Városban élő rokonom érdeklődik a teraszon/erkélyen nevelhető zöldségek, gyümölcsök iránt. Van ajánlott szakirodalom a témában? Könyvre gondolnék, ami megállná a helyét ajándékként is.
szerk:
Valami ilyenre gondoltam, bár ennek borsos az ára.
[ Szerkesztve ]
.
-
Troy.
addikt
Paradicsom poloskák ellen hatásos lehet ez a készítmény? [link]
Termés már fejlődik..
-
Troy.
addikt
Paradicsom tetvek ellen káliszappan permet hatásos lehet?
.
-
Troy.
addikt
válasz UberMutant #2411 üzenetére
Igazad lehet. Amit még kipróbáltam, hogy sima homokba is ledugtam 8-10 magot és bármilyen tápanyag nélkül kihajtottak (igaz nagyon kicsik 2-3 levéllel). Ami viszont bent neveltem, már több levele van, kapaszkodója, ami viszont furcsa hogy az első levelek is kb. 10 cm szárhossz után kezdtek. Elképzelhető, hogy kereste a fényt, ezért nőttek ilyen hosszúra.
Még valami: Vannak paradicsom palánták, amiket a tetvek támadnak (pont ilyen).
Erre valami természetes gyógymód?.
-
Troy.
addikt
válasz UberMutant #2394 üzenetére
Köszi, de egész biztosan erről lehet szó?
Úgy viselkednek a szabadban, mintha kiszáradnának (?). 3 már meghalt, teljesen kifehéredtek, elszáradtak.
.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a kertben néhány zöldség/gyümölcs félét termeszteni (paradicsom, paprika, retek, uborka stb) viszont fogalmam sincs hogy kéne neki állni. Homokos a talaj.
[ Szerkesztve ]
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest